Új privát üzeneted érkezett!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Bévi köszi, aranyos vagy. Tegnap kicsit sűrű napom volt.

Ircsi annyit gondolok rád. Remélem minden rendben lesz.

Melisch köszi, remélem semmi komoly Bencével, bár nagyon nem akar enni és reggel is sírt az oviban, hogy nem akar majd enni....

Tina nagyon szép ez a rózsa!

Clárika sajnálom :cry: Fél szemmel néztem csak.

Zsófi de jó, hogy jelentkeztél itt is. Merre voltatok nyaralni? Örülök, hogy minden rendben van eddig. Beni pedig nagyon jó pasi. Azok a szemek!

Maccs nem semmi, hogy éjjel 1-kor írsz. Én sem bírnék felkelni, tegnap már a Barátok közt-be belealudtam....

Tina jól megmondta, megérkeztem én is, de már dolgoztam is reggelről :lol:

Brik miből vizsgázol?

Csillag gyógyulj meg hamar!

Szamoca te is pihenj, vigyázz magadra.

évi mindjárt olvasom őket....

királylány

Évi naponta 1x lehet szavazni?

Nagyon jó a blog, amit belinkeltél :lol:

királylány

Dia,ühüm,napi 1.
Frissítsd a blogod :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi csinálom, csak tesóm járt itt az előbb és kilépett mindenből.... :twisted:

királylány

Sziasztok!

Megjöttem a védőnénitől:
Megint elfelejtette, h ma megyek.... :twisted:
De megtudtam, hogy a szembe szomszédom (akit a 10 hónap alatt mióta itt lakunk, nem láttam sose) Július 22-re van kiírva, s könyvelő....
Elgondolkodtató, mert akkor amit tud rólam, akkor az elmondta a szembe szomszédomnak is????? :roll:

Terhesgondozáson:
Minden rendben, zárt méhszáj.
Megkérdeztem, lehet e tudni, hogy fekszik, mert én ezt eldönteni már nem tudom, mintha polip lenne, mindenhol érzem.... :D
Kitört a nevetés a rendelőben... :)
Megtapogatta, s mondta, hogy fejvégű, befordult már. :)
Mondta, hogy akkor már meghallgatja a szívét is, és azt mondta, szépen zakatol :)

Mi lehet Ircsivel, h még nem írt?????

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Szép napot mindenkinek!

Háááát! A tegnap estém nekem sem volt egyszerű. Ha csak hozzáértem a hasamhoz, vagy léptem kettőt, teljesen bekeményedett. Fél óránként pisilni jártam, fájtak a csontjaim. Csak feküdtem, alig mertem megmozdulni és tömtem magamba a magnéziumot. A fiatal úr alig akart mozogni, de hol az egyik, hol a másik oldalamon akart kimászni. (mondjuk nem bántam, hogy nem találta meg a helyes utat)
Reggelre kipihentem magam, meg talán kicsit le is nyugodtam.
Tegnap délután a "szüléstanfolyamon" hallottam, hogy az egyik csajnak 22 hetesen beindult, de eddig úgy tűnik le tudták állítani, aztán itt olvasom, hogy Ircsi kórházba. Teljesen felhúztam magam. Úristen nincs kimosva, összepakolva, stb... Most a hétvégém ennek jegyében fog telni. :roll: Azt hiszem nagyon hülye vagyok!!!!
limo73

Évi

Tényleg állat stílusa van a csajnak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Na akkor eldurrant az agyam és megettem reggelire a kis tetűt."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Szia Limo.

Én is hirtelen felindulásból vettem MagneB6-ot a patikában... Szedem is, mert tegnap nekem is fájt mindenem... Vagy az hatott, vagy az idő lesz kegyesebb...

Most, ahogy írtad, nekem sincs kimosva, megvásárolva semmi (ami kelleni fog: így betét és egyébb dolgok, legalább a kórházba...

Hhh...

szilvás76

Remélem h.minden rendben velük és mielőbb jelentkezik,
Limo sajnálom az estéd,remélem nem jön vissza ilyen panasz.
Én keményedéseim elmúltak,igaz ma nem is csinálok semmit (tegnap mindennel végeztem,ebéd is van,max este letörölgetek majd tv nézés közben) úgyhogy nemsokára le is fekszem,csak eddig azért tettem vettem és majdnem elolvastam az említett blogot..kár h.nem laptopom van,olvashatnék fekve,így karosszék-puff pozició van)
Limo te hányra érsz az Árkádba?

evilany

A Magne B6-ból bőségesen szedhettek,mert 48 mg Mg-t tartalmaz...(én jelenleg napi 900 mg-t szedek) de tény hogy segít..

evilany

Nekem a kórházi csomag összepakolás már motoszkált többször,főleg mikor ott ültem a Klinika UH váróban 2 órát és azon(is)töprengtem Miki hogy fogja összeszedni a cuccaim.. :roll:

evilany

"- PÚZTÁL! PÚZTÁL! PÚZTÁL!- most már vörös fejjel ordít, én szintén vörös fejjel bámulom a cipőmet, míg a sorban állóknak a visszafojtott röhögéstől vörös a fejük. A négyes pénztárnál csak és kizárólag vörös fejű emberek várakoznak, mintha a gutaütés rajzolt volna egy egyenest és mi mind rajta állnánk. "

Jövőkép... :-) :D

szilvás76

:lol: :lol: :lol: annyira várom :lol: :lol:

evilany

Limo nyugi! Ne parázz! nálunk nemhogy kimosva, kivasalva nincs, de még tapétázni kell, babacuccokat előszedni, beszerezni ami nincs, stb....

Clárika hmm-hmmm lehet ez ilyen pletykás védőnő. És igen, lehet a szembeszomszédod is tud már rólad és ő is gondolkozik, hogy akkor te is?
Az jó, ha minden rendben van.

Ircsi ha tudsz jelentkezz, mert nagyon aggódik az egész banda.
Volt valami előzménye a dolognak? Mert soha nem panaszkodtál semmire, mindig csak nekünk válaszolgattál. A mosolygós avatarodat látva soha meg sem fordult a fejemben, hogy neked bármi problámád lehet :oops:

királylány

Na megyek vizszintbe szunyni egyet hogy kipihent legyek a du-i randira :wink:

evilany

Évi! Remélem 5-re odaérek, előtte még van egy kis dolgom, de sietek! Nekem a Magne B6 kevés, alapból kell szednem 1500 mg magnéziumot, amit szükség esetén emelhetek a duplájára. Hát tegnap majdnem sikerült is, de bizti csak az időjárás szarakodott.

Dia! Hát ha gyorsan tapétáztok, még be is előzhettek, amilyen csiga vagyok mostanság.

Szilvi! Kórházi csomag... ne is mond, utálom a hálóinget....., de ott mégsem flangálhatok bugyiban :shock:
limo73

Sziasztok!

Visszaolvasgattam ... de szitaagy most is aktív nálam...így önző módon csak a rám vonatkozó részt sikerült megjegyeznem (nagyjából) :oops:

De ircsit nem felejtettem el...remélem minden rendben lesz...és csak óvintézkedés...

Tegnap én is görcsöltem, feküdtem is jó sokat...mondjuk ez lurkót nem hatotta meg, ugyanúgy tombolt egész nap...ma se sokat pihen...majd lesz még szűkebb a hely neki...:)
A derekam is tök fájt tegnap...csak feküdtem, és azon agyaltam, hogy csak nem fájások, de nem hinném...bár gondolom valami hasonló lesz, csak brutálabb verzióban...
Most meg átköltözött totál balosra a baba...így most kicsit pihiznek a jobb bordáim, most a bal oldalikat nyüstöli, na meg a gyomrom, de ha fekszem, jobb oldalon tök lelapul a hasam, dudorka meg izeg-mozog baloldalon

Melisch...a fejvédőt tesz-vesz-en vadásztam le, beírtam, hogy Disney micimackó és ezt találtam...na meg ahol tudtam, kerestem...végül egy csajnak volt kettő, és tőle vettem. Állítólag rossmannban lehet ilyet kapni, de itt nálunk nincs a környéken, úgyhogy ott nem néztem még...
Szobarajz...hát, lakberendező akartam lenni, most is sokszor tervezek meg lakásokat ismerősöknek...aztán lett belőlem virágkötő...végül meg az agyleszívó Vodafone-nál kötöttem ki, úgyhogy most saját lakáson élem ki a lakberendezést...na meg zugvirágkötök esküvőkre...úgyhogy kiélem a kis kreatív vágyaimat...:) amúgy nem nehéz így rajzolni...csak türelem, meg két vonalzó kell...:):):)

Anyum...nem tudom, hogy jobban van-e...tegnap apuval is beszélgettem...megbeszéltük, hogy néha jó, hogy mindhármunktól (apu, hugi, én) más stílusban kap visszajelzést...apu a beletörődős - néha az kell, én a megmondom, de elmagyarázom, hogy ne értse félre - persze félreérti, és átforgatja negatívba, a hugom meg a telibevágja vele, és csak pislog szegény...úgyhogy most az megy, hogy a hugom agya eldurran, elmondja anyunak a maga bunyesz stílusában, anyu felhív, én elmagyarázom, hogy ezt hugi hogy értette - persze mi is így gondoljuk apuval, csak nem ilyen nyersen, így tudom neki kivesézni, majd este hazamegy apu, és kis beletörődöm stílusával megnyugtatja, vagy nem...de tényleg nem sokat érünk el nála...azért néha örülök, hogy külön élünk...biztos megőrülnék néha...majd csak sikerül kizökkenteni ebből a helyzetből...vagy legalábbis nagyon remélem...

Ilus

KépKép
badzsulka

Limo még a tapéta sincs meg :lol: Olyan nincs amit szeretnék, ma elugrom az üzletbe felmérem ismét a terepet.Nem lesz egyszerű ez már biztos...
Rajtam a kóriban napközben póló meg egy vászon nadrág volt, éjjel meg pizsama...nem szóltak érte.

Kórházi csomag: még sehogy nem állok vele.

királylány

Sziasztok!

Gyors bekukk - sajnos olyan függő vagyok, hogy nem bírom ki, hogy ne olvassam, mi történik Veletek :oops: :roll: -.

Ircsi! Nagyon szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen!!! Te mondtad és így is lesz: minden baba idejében bújik ki, és egészséges lesz!!! Remélem amint tudsz, jelentkezel!

Clarika! Hidd el, már én is nagyon unom ezt a sok vizsgát, de még 7 hátravan, az utolsó jún. 23-án. Nem tudom, lehet csak én vagyok ilyen béna, de eddig 2 vizsgám nem lett, és most mehetek újra, pedig tanulok! Nagyon el vagyok keseredve, nincs olyan nap, hogy ne sírnék, de erről később.

Évi! Örülök, hogy minden rendben Veletek, és nőtt a magzatvized, hidd el, minden okés lesz!

Királylány! Köszönöm a hiányolást! Nehezen tudom megállni, hogy ne írjak, de muszáj tanulnom. :(

És akkor rólunk:
Hétvégén voltunk Pesten, mindent megvettünk, amit akartunk. Olyan jó volt Törpicurnak válogatni! :wink: :roll: Most hétvégén csináljuk meg a szobát, vettünk parkettát, Tomi lerakja, vettünk komódot, szekrényt Bence cuccainak, illetve magunknak egy könyvespolcot a tankönyveinknek. Minden meg van tervezve, Tomi gépészprogramban meg is szerkesztette a szobát, szóval nagyon jól állunk. Múlt szerdán voltunk a dokimnál az eredmény miatt. Hál' Isten a hüvelykenet negatív lett, szóval nincs olyan bacim, viszont egyfolytában már egy egyszerű sétától vagy lehajolástól is keményedik erősen és görcsöl a pocim. De menzesz szerű görcsök. :( Dokim észre is vette, hogy baj van, magnéziumot felemelte 3x2-re, szigorú fekvésre, pihenésre ítélt, de kérdem én hogyan, ha egyszer vizsgáznom kell! :( Azt mondta, ez most nem játék, idő előtt kinyílhat a méhszájam, (amit nem szeretnénk) így nagyon erős görcsök esetén irány a kórház. Sajnos a megemelt magnézium mellett is még mindig rengeteget keményedik a pocim, görcseim is vannak, kedden kémia vizsgán azt hittem, megszülök! :shock: Így idő előtt felálltam és kijöttem, nem is lett meg. :( Szerdán megyünk dokihoz fél 4-re, nagyon remélem nem nyílt ki a méhszájam. Az az egy tud megnyugtatni, hogy Bence nagyon sokat virgonckodik és ficánkol a pocimban, Tomit is ez nyugtatja meg. Minden nap sírok, mert nagyon félek, napok óta azt álmodom, hogy Bence koraszülött és a tanárok jönnek a kórházba vizsgáztatni én meg nem tudok a kisfiammal lenni. :cry: Tomi próbál nyugtatni, de én nem tudom mi lesz. És ahogy olvastam tegnap, mi történt Ircsivel, nagyon félek, hogy mi is bekerülünk a kórházba vagy valami baj lesz. Hiszen ő sosem panaszkodott, róla vettem példát mindig, erre most kórházban van, teljesen lesokkolt. :shock: :( :cry:
Hétvégén így nem segíthetek a szoba csinálásában, csak fekve nézhetem, és amint kész a szoba, összerakom a kórházi csomagot. Inkább most, nehogy valami baj legyen, és szegény Tominak kelljen rakosgatnia.

Bévi! A kórházas történeted :shock: :? . Pihenj sokat, ezzel nem szabad viccelni, majd más megcsinál helyetted mindent! Azért van a család!!! Most az a legfontosabb, hogy Veled és Lilivel minden rendben legyen!!!

Megyek vissza tanulni, nem panaszkodom, csak félek nagyon. :cry: Várom, hogy Ircsi írjon!!! Bocsánat, akinek a hozzászólására nem reagáltam!

Ircsinek:
Kép

Kép

Kép
barbcsi

Barbi drága már akartam egy sms-t dobni, hogy minden rendben van e. Látom gőzerővel tanulsz jelenleg és nem vagy éppen problémamentes sem. Nagyon vigyázz magadra, most fontosabb Bence, vizsgát elhalasztani nem lehet? Lehet, hogy jobb lenne neked is és a picúrnak is.
Örülök, hogy sikerült mindent beszerezni amit szeretettek volna, és nagyon várom már a szobát, szeretnék képeket látni róla.
Jó legyél és tessék időnként csak bejelentkezni ha nincs is időd reagálni. Csak annyit, hogy jól vagytok....Puszi.

királylány

Dia pont Neked akartam sms-t írni, de ha esetleg szerdán lesz bármi gond, (reméljük nem!) akkor írok Neked, esküvőnkkor is Te írtál. :roll:
Már gondolkodtunk a vizsga elhalasztásán, nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak, ennek még utána kell néznem az egyetem szabályzatában. Tomi már mondta, hogy szerinte ez lenne a legjobb nekem is, de főképpen Bencének.
Szombaton reggel kezdik Tomi és a sóginőm a parkettázást, majd folyamatosan készítenek képeket, hogy Nektek is meg tudjam mutatni! :wink: Én majd csak fekszem és nézem, sajnos nem vehetek részt benne. Rengeteg dolgot vettünk, és meg kell mondjam, nagyon segítőkészek voltak 1-2 helyen, még veszprémiekkel is találkoztunk! ha valakit érdekel, privátban megadom, melyik bababoltokban voltunk, és mit mennyiért vettünk. Itthon közösen összeállítottunk egy listát, mit hol mennyiért kapunk meg, így könnyebb volt, gyorsabban is végeztünk. Kiszámoltuk a költségeket, és 40ezret megspóroltunk!!!! 8) :arrow: ebből lett a szekrény, komód és könyvespolc a jyskben.
Igyekszem bejelentkezni, holnap reggel vizsgázom :? , nem tudom, hogyan fogjuk bírni, de utána bejelentkezem, meg hétvégén is, aztán jövő héten doki után is. Tényleg nézzétek el nekem, ha másra nem reagálok, de most minden összejött, aminek csak lehetett. :( Még szerencse, hogy ilyen szerető férjem van, aki így vigyáz ránk!!!

Tünde, utólag is boldog névnapot!
Tina, örülök hogy rendben lezajlott a műtét, és nemsokára itt az esküvőtök!!!
Sophie, jó, hogy eltűnt a haematoma, remélem most már minden rendben lesz veletek!!! :)

Puszi!

Kép

Kép
barbcsi

Szia Barbcsi...
Jó, hogy bejelentkeztél, már a hiányzók listáján voltál!

Próbálj meg halasztást kérni...
Nálunk olyat is lehetett, hogy szeptemberben ment a kismama vizsgázni egy-egy elmaradt tárgyból, de gondolom, ehhez rektori kell... Nemtom, de én a passzív félévet is bevállalnám (akár) a helyedben. A stressz, akár mennyire is úgy érzed, hogy bírod, nem tesz jót...
Oksa? Egy vizsga sem ér MOST ennyit...

szilvás76

Szia Szilvás!

Most keresem, mit lehetne tenni. Passziválni a 2010/2011-es őszi és tavaszi félévet szeretném, amikor itthon leszek a Törpicurral. Azt nem tudom, hogy utólag lehet-e passziválni, illetve hogy 3 félévet egybe lehet-e, de úgy emlékszem, mintha csak 2-t lehetne. A vizsgák halasztásával jobban kiegyeznék. Még meg kell érdeklődnöm, de bármit megtudok, szólok! Nagyon szépen köszönöm az ötleteket, segítséget!
MOST csak Bence a legfontosabb, már komolyan mondom az sem érdekel, ha emiatt csúszom egy-két félévet, csak legyen egészséges a kisfiunk!!!

Kép

Kép
barbcsi

Hátha kismamaként más elbírálásban részesülsz, vagy lehet vmi "soron kívüli" , méltányossági engedélyt kérni, tekintettel az állapotodra.

Biztos sírni-ríni kell egy kicsit, de ha tudok, szívesen segítek. ;-)

szilvás76

Vagyunk...

Tegnap nagyon megijedtem, mert ugye, eddig nekem nem volt bajom...
Délelőtt görcsölgetett a pocim (a szedett magnézium mellett--3x500mg-t szedtem), és a vérnyomásom is olyan 130 körüli volt... (nekem mindig olyan 90-es szokott lenni)
Doktort felhívtam, átjöttem...ctg...uh...flow...
Most infúzióban kapom a magnéziumot, mellé Diaphyllint...
Katus megfenyegetve... nem bújhat ki még vagy 5-6 hétig, mert nagyon el lesz verve a kis feneke... :wink:

Mindenki vigyázzon magára! Bajoknál inkább ORVOS!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vizsgahalasztást lehet kérni!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi! :-) Jaj, de jó, hogy jöttél...
Akkor egyelőre minden "csak" a biztonság kedvéért történik (tüdőérlelés)? És azért lehet abban bizakodni, hogy megszeppen a leányzó, és csendben meghúzza magát????

Görcsök csitultak?

Kiderült, mitől lehetett ez?

Az ujjam továbbra is csuriban!!!

szilvás76

Szilvás
Lehet, hogy ezek a frontok... vagy ki tudja... :roll: :?
Most a gyógyszerekkel, meg a fekvéssel elvagyok...
Katust fegyelmezem... :wink:
Doktor meg nagyon óvatos...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvás! Köszönöm szépen!!!

Ircsi! Hát én is nagyon megijedtem volna a helyedben! De reméljük most már minden rendben lesz, és Katus hallgat a fenyegetésre! :wink:
És mi volt ctg-n, uh-n, flow-n? Mit mondott a doki, mi lehet az oka?
Én is ugyanígy 3x500 mg magnéziumot szedek, ráadásul olyan fajtát, mint Te, és mégis keményedik és görcsöl a pocim! (bár az én vérnyomásom "csak" 121/78 volt, de nekem is alacsonyabb szokott lenni) Szerdára van időpontunk dokihoz.
Vizsgahalasztást hány vizsgára lehet kérni? Csak ezt nem tudom már!!!

ezt találtam egyébként:

26.§
Méltányosság gyakorlása
(1) A hallgató kérelmére különleges esetben tanulmányai folyamán összesen egy
alkalommal méltányosság gyakorolható. A méltányossági kérelmet tanulmányi
ügyekben csak abban az esetben lehet beadni, ha a hallgató önhibáján kívül nem volt
képes valamely tanulmányi kötelezettsége teljesítésére. A méltányosság alapjaként
elfogadtatni kívánt indokot megfelelően dokumentálni kell.
(2) A méltányosság gyakorlása a rektor hatáskörébe tartozik.

5.§
A hallgatói jogállás
(2) Ha a hallgató úgy dönt, hogy a következő képzési időszakban hallgatói kötelezettségének nem kíván eleget tenni, a hallgatói jogviszony szünetel. A hallgatói jogviszony egybefüggő szüneteltetésének ideje nem lehet hosszabb, mint 2 félév. Az
első szüneteltetésre csak az első lezárt félév után kerülhet sor. Ettől eltérni csak rendkívüli esetben, kérelem alapján dékáni engedéllyel lehet. A hallgató tanulmányai
során összesen 4 félévig élhet hallgatói jogviszonyának szüneteltetésével.
(3) Szünetel a hallgatói jogviszony akkor is, ha a hallgató a hallgatói jogviszonyból eredő kötelezettségeinek szülés, továbbá baleset, betegség, vagy más váratlan ok miatt, önhibáján kívül nem tud eleget tenni. Az e bekezdésben meghatározott esetekben nem kell alkalmazni a (2) bekezdésben meghatározott korlátozásokat.

Kép

Kép
barbcsi

Az nem baj, ha óvatos, lányzó (meg ahogy Dia tegnap mondta) már most Makrancos Kata... Irgumburgum... :-)

Örülök tényleg, hogy jobb egy picit...

Aztán meg majd úgy kell kicsalogatni Őkisasszonyságát a 40. héten! ;-) Így legyen...

Kaptál laptopot, vagy most is a telefonról írsz?

szilvás76

Sziasztok!
Elnézést zavarásért!

Szeretném felhívni figyelmeteket egy új márkára:fairybaby

itt megnézhetitek folyamatosan bővülő termékeimet!
http://picasaweb.google.hu/101508694688 ... Fairybaby#

Boldog babavárást!!

sutimano76

Szilvás
Van egy A5-ös méretű netbookom...azt hozta be a párom...

Barbcsi
Én úgy tudom, hogy orvosi igazolással elhalaszthatod a vizsgáidat.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi írtam pü-t. Bocsi, csak most vettem észre, hogy írtál. :(

Hát én is remélem, hogy majd Katust úgy kell kicsalogatni Ircsiéknél, és hallgat az anyukájára és tovább élvezi a pocakban létet!

Szilvás, elolvasod a szabályzatokat, amit az előbbi hsz-ban küldtem és elmondod nekem, mit lehetne tenni? :roll: Persze csak ha nem túl nagy kérés! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

[quote="barbcsi"]
írta:
barbcsi
26.§
Méltányosság gyakorlása
(1) A hallgató kérelmére különleges esetben tanulmányai folyamán összesen egy
alkalommal méltányosság gyakorolható. A méltányossági kérelmet tanulmányi
ügyekben csak abban az esetben lehet beadni, ha a hallgató önhibáján kívül nem volt
képes valamely tanulmányi kötelezettsége teljesítésére. A méltányosság alapjaként
elfogadtatni kívánt indokot megfelelően dokumentálni kell.
(2) A méltányosság gyakorlása a rektor hatáskörébe tartozik.

5.§
A hallgatói jogállás
(2) Ha a hallgató úgy dönt, hogy a következő képzési időszakban hallgatói kötelezettségének nem kíván eleget tenni, a hallgatói jogviszony szünetel. A hallgatói jogviszony egybefüggő szüneteltetésének ideje nem lehet hosszabb, mint 2 félév. Az
első szüneteltetésre csak az első lezárt félév után kerülhet sor. Ettől eltérni csak rendkívüli esetben, kérelem alapján dékáni engedéllyel lehet. A hallgató tanulmányai
során összesen 4 félévig élhet hallgatói jogviszonyának szüneteltetésével.
(3) Szünetel a hallgatói jogviszony akkor is, ha a hallgató a hallgatói jogviszonyból eredő kötelezettségeinek szülés, továbbá baleset, betegség, vagy más váratlan ok miatt, önhibáján kívül nem tud eleget tenni. Az e bekezdésben meghatározott esetekben nem kell alkalmazni a (2) bekezdésben meghatározott korlátozásokat.

Sztem nem csak két félévet halaszthatsz az 5§ (3) bek. alapján. Ugye a (2) szerint a lezárt (mostani ) félévedet követően 2 félév kérhető, de mivel "szülés vagy más váratlan ok miatt, önhibáján kívül" nem tudsz eleget tenni a vizsgakötelezettségnek, így a korlátozásokat nem kell alkalmazni. Ha jól olvasom...

szilvás76

De a méltányosság is símán kérhető, viszel orvosi papírt a dokidtól "fenyegető koraszülés" címszóval, szerintem az megfelelően dokumentált indoklás...

Szerintem mind a két verzió működik, kérdés, melyik intézhető el "könnyebben"...
Lehet, hogy megérne egy TO-s érdeklődést, legalább telefonon...

szilvás76

Ircsi, de jó, hogy jelentkeztél! Kitartást!

Barbcsi, tényleg, legjobb lenne, ha felhívnád a TO-t...

Bmaass, nem-akarnál-jönni-esetleg-most-már-tényleg-idefele-és- nem-megsértődni-és-írkálni DE GYORSAN?! :o

Kép
xtina75

[quote="clárika"]m írta:clárikaegtudtam, hogy a szembe szomszédom (akit a 10 hónap alatt mióta itt lakunk, nem láttam sose) Július 22-re van kiírva, s könyvelő....

Megkérdeztem, lehet e tudni, hogy fekszik, mert én ezt eldönteni már nem tudom, mintha polip lenne, mindenhol érzem.... :D

Remélhetőleg rólad is csak annyit mondott a védőnő, hogy mikor szülsz és mi a foglalkozásod...!

A polipon jót nevettem :-)

Kép
xtina75

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]még a tapéta sincs meg :lol: [/color]

Lazanyu :D

De aztán nehogy nekem a végére meg mindent egyszerre akarjál csinálni, és megerőlteted magad!!!!!!!! Irgum-burgum! Egy-két napot hagyj ki, vagy valahogy pihenj is!

Kép
xtina75

Na felkeltem.Ütemes kalapálásra a fejem fölűl,gondolom járólapoznak. :evil:

Ircsi de jó hogy írtál,ahogy olvasom a frontok szinte kivétel nélkül mindenkit "görcsökbe kergettek"
Ctg,Flow rendben volt? RR?

Barbcsi,de rosszul vagytok időzítve,ezek a vizsgák :( :( vigyázz a babára...nem tesz jót neki :(

evilany

Sziasztok Újra itt!

Dia holnap pénzügyjog a vizsga, hétfő jogi info.

Nem tudom kinek írtátok, tudom hogy halaszthatok, de nem szeretnék, a köv fél évet is elkezdem, órákra igaz nem fogok bejárni csak vizsgázni. Jó fej mindenki a tanárok a társak mindenki segít:-))
Ez nagyon fontos:-) Annyi hogy fáradtabb vagyok mint eddig. Nekem is kéne emelnem a magnéziumot, de megvárom majd a dokit mit mond, nekem a külső méhszáj nyitva volt legutóbb egy kicsit.
Ma szívhangot hallgattam fejvégű a babócám lent hallottam a szívhangot:-))

Ircsi örülök, hogy jól vagy:-))) Hidd el kislánykád bent marad még :-)))

Nekem olyan erőseket szokott rúgni mostanában kicsilány, hogy néha kiugrik a szemem:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szia Barbcsi,

te miből vizsgázol? Mit tanulsz?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Dia megnéztem a táncos talpú legényt,jól kidőlt a végére :)
De belőled nem sokat látni :?

evilany

Dia írtam privit:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!
Most keltem fel...még mindig nem jobb :(

Ircsi-tök jó hogy jobban vagy!

asszem visszafekszem...ülni nem jó... :( :?

Csajok jó randit...és sok-sok fagylaltot..helyettem is :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szia Brik!

Nekem írták a lányok a halasztást! Én kémia alapszakos vagyok, vegyésznek tanulok, és sajnos nem tehetem meg azt,amit Te. Nekem rengeteg gyakorlatom és laborom van, amikre kötelező bejárni, de előadás is számtalan van, ami katalógusos, így én mindenképpen passziválok ősztől 1 évet. Nem mellesleg most nem is mehetek laborba, de még szoptatás alatt sem, kicsit veszélyes dolgokkal foglalkozunk.
Holnap vizsgázom fizika elméletből, kedden kémia elméletből, csütörtökön környezetkímélő energiaforrások, 14-én matek elmélet, 15-én kémia gyak, 21-én atomenergetika, 23-án radioizotóp alkalmazások. Legalábbis ez lenne a menetrend, de most erősen elgondolkodtunk a vizsgahalasztáson... Csak nem tudom, mennyi vizsgát lehet halasztani.
És te minek tanulsz? Jó neked, hogy megoldható így, igaz, a tanárok, szaktársak nálam is megértőek, segítőkészek (kivétel azért akad sajna :?), de én nem tudom csak vizsgákkal megoldani, hiszen gyakorlatból, laborból folyamatos számonkérés van, és szinte mindig jelen kell lenni. És nem is szeretnék menni, itthon szeretnék lenni Bencével, nekem előző félévben minden nap volt órám, volt olyan nap, hogy reggel 8tól este 10ig! Baba mellett nem vágyom rá! MOST BENCE A LEGFONTOSABB NEKEM IS, FÉRJEMNEK IS!!!

Évi! hát sajnos rosszul jött ki minden most, pedig reméltem, hogy a vizsgákat még végig tudjuk csinálni picúrral, hiszen a félévet is olyan jól bírtuk, de ez most ezek szerint egy jelzés, hogy le kell állnom, ez már sok lesz. Szerdán dokinál minden kiderül!

Tegnap 121/78 volt a vérnyomásom ami hozzám képest magas, most viszont 99/66. Egyre jobban félek! :cry: :(

Megjött tegnap a szopispárnám. :) Nagyon szuper, sokkal könnyebb vele aludni, napközben tanulni. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!!!

Ircsi örülök neki,hogy jól vagytok és Katust fenyítsd csak tovább :lol:

Dia a kisfiadnak jobbulást és nem vagy egyedül nekünk festés meg kiságy kell meg semmink sincs inkább azt mondanám de tényleg mikor bele gondolok kicsit félek is.

Szilvás te is pihenj néha mert annyit hajszolod magad..........

Barbcsi halaszd el a vizsgáidat inkább vigyázz magatokra.

Minden vizsgázónak sok sikert.

Csillag jobbulást neked ügyelj magadra!!!

Pécsiek jó fagyizást és pihenést!!!

Ma voltam ismét a hivatalban és már elsírtam magam azt mondta ha beviszem a csekket bemutani leveszi az inkasszót a számlámról bevittem,erre jó még ezt alá kell írni jegyző úrnak is nem tudom ma ő rá ér el majd küldjük,mondtam neki asszonyom 60 ezer forint inkaszót tettek a számlámra jogtalanul mert 10 ft kellett önöknek fizetnek és nem 60 és a határideje ennek se járt le,itt a csekk hát ő nem tud mit csinálni,már sírva jöttem ki majd mehetek megint ha telefonál ez őrület,ma vettem tortához valót hétvégén apának azt sütök szülinapja lesz,annyira elfáradtam most pihenek kicsit és főzök,annyit vezettem ma is már az is fárasztó és még holnap is mennem kell vagy 200km-ert már alig várom :? Epém kicist jobb még nem kértem időpontot majd jövőhéten a héten elég sok dolgom volt és elvagyok fáradva meg még egy kórházi nap lehet kicsinálna még jobban.......

Kép
bévi

No itt.

Barbcsi várom az sms-t, remélem minden rendben lesz majd. ha nem leszel jobban akkor légyszi menj el a dokihoz.

Ircsi de jó, hogy bejelentkeztél! Makrancos Kata meg jobb ha szótfogad szigorú anyukájának :wink:

királylány

Mennem kellene főzni de egyszerűen nem bírok felállni hogy elinduljak,nem lusta vagyok csak azt érzem hogy fáradt na nem sokára megpróbálok erőt venni magamon és főzni,nem lesz könnyü......

Kép
bévi

Bévi, pihenj. egyszer lehet melegszendót is enni pl vacsira. Hallod????????

Csajok, mentem, vigyázzatok magatokra!

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?