Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Tünde, Isten éltessen! :-)

Megyek visszaolvasni...

szilvás76

Dia: hajnali fel2ig nem aludtam, nagyon dobogott a szívem, agyam csak az esti beszélgetésen járt.... ez a tömör történet, de remélem babának nem lett baja és nem sokat érzett az én hangulatomból....:(

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ircsi: esővédő:
Eleinte nekem sem volt, de beszereztük, hurcoltam a babakocsiban, de 1 vagy 2 alkalomtól eltekintve nem használtam. Szerintem is arra jó, ha hirtelen elered az eső akkor feldobod, nagy esőben meg úgysem mész ki. Más kérdés annál akinek mondjuk nincs autója és van egy nagyobb porontya, akit ugye vinni kell oviba - suliba..... :roll:

királylány

Mares akkor ezek szerint leültetek beszélgetni? És mire jutottatok? Bár ha jól sejtem akkor semmire....

királylány

Tünde, nagyon Boldog névnapot Kívánok! Kép Virágot már "kaptál", úgyhogy egészségedre!

Emlékeztek, Tina írta, hogy lesz műtétje... na, az MA van!

maccs01

Tina szorítunk neked, hogy minden rendben menjen!

Maccs és ma haza is mehet, ugye? de jó, hogy figyelmeztettél minket. Köszi :)

királylány

Maccs:ma van Tina műtétje... jaj...szegényem......

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares, akármi is történt, ne idegeskedj rajta! Sajnálom!

Esővédő
Nekünk volt, DM-ben van többféle kocsira és 1500,-Ft körüli az ára (Babylove - ha jól emlékszem). Arra jó, ha leszakad az ég és útközben vagytok. Ráadásul manapság akár jégeső is jöhet... Minket többször elkapott (egyszer valami savas trutyi, szétcsípte a szemem, mire hazaértünk), úgyhogy nekünk is babakocsi csomagtartójában leledzett.

maccs01

Sziasztok megkerültem!

Ircsi esővéső igaz tapasztalatom gyerekes anyukakánt nincs,de a bolt miatt van sokat elvittek belőle de elég zacskós a dolog,viszont ha jönn egy nyári zápor akkor lehet jó ha kéznél van vízálló a baba kocsi huzat de azért nem 100%-os,nyaralás irigyelek,de rád fér,Katus is olyan mint Lili néha azt érzem kijön felül.

Mares sajnálom,hogy nem sikerült idegesség nélkül megoldani a dolgot a tesóddal pedig rád férne a nyugalom.

Csilalg jobbulást neked és pihenj sokat!!

Évi Tomika jól van ez nagy öröm és egyet értek Diával legyen még több magzatvíz forduljon meg,de ha nem akkor meg ettől rosszabb ne legyen.

Tina esküvőre jó idő lesz biztosan,és szép és meghitt lesz,majd kérjük a képeket!!

Minden kinek köszönöm,hogy gondoltatok rám nagyon jól esett olvasni,mindjárt leírom a történeteket,hát nem csalódtam az egészségügyben ismételten...... :cry:

Kép
bévi

Elvileg ma hazaengedik, gyakorlatilag meglátjuk! Remélem ma hazajön! Csak azért merészeltem megírni, mert ő is említette régebben.

maccs01

TÜNDE SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!!!!

Kép
bévi

BÉvi, mi történt?! De jól vagytok?

maccs01

Bévi ezek szerint szabadlábon vagy?

Maccs jó, hogy megírtad....nekem speciel kiment a fejemből... :oops:

királylány

Tina, mennek a drukkok!!!!!!!!!
++++++++++++++++++++++++

szilvás76

Én a dátumokkal már nagyon hadilábon állok, köszi Maccs hogy szóltál... :-)
Írta, hogy megy, de a pontos napra nem emlékeztem már

szilvás76

Tina ezer drukk neked mára és remélem majd jössz!!!!!!!!!!

Tegnap beutalót kaptam a sűrgősségire bementem voltak rengetegen nagyon sokan,egy orvos volt magába ,eszméletlen volt,engem be hívtak elég hamar,hát ismét elmondtam mi a baj vérvételre küldtek,nőgyógyászati uh-ra és hasi uh-ra.Kaptam infuziót.Nagyon rossz nap volt kezdődött azzal nem volt hely hova lefeküdni,hogy megkapjam az infuziót ,közben meghalt egy 53 férfi és ezt végig kísérte az ott lévő embereket szörnyű volt nagyon sajnáltam,elégé felzaklatott.Erre hasi uh nem jött ezért a nőgyógyász megnézte azt is az epémet,követ látott elég jó orovos ő végzi a genetikai uh is a kórházban,lefeküdtem az infuziót bekötötték ez este 7 óra jön na nővér,kiköti mert megjött a hasi uh és megnéz,nagyon ki voltam,elmentem ő nem lát követ :shock: ,vissza a sűrgőre persze beteg kísérő sehol mert volt dolguk elég én magam menjek várjam meg más betegek leleteit is vigyem már el azt is a sűrgőre,jó nem????12-óra óta nem ettem nem ittam fél kilenckor lecsöpögött az infuzió kérdeztem mikor mehetek haza mert éhen és szomjan halok,a gyerek úgy pörgött bennem mintha kiakarna jönni,kiengedtek este 10 órakor úgy,hogy szóltam a dokinak ne haragudjon írja meg a papíromat,mert én dél óta nem ettem nem ittam és terhes vagyok és magam kel lhaza menjek mert a párom dolgozik és még haza kell vezessek 30km-ert,mire végeztem párom is oda ért és végül is úgy jöttünk haza ő jött utánam kocsival,és csajok lepődjünk meg együtt semmit nem mondtak semmit,hogy szedjed ezt vagy ezt vagy ide menj vagy valami semmit,nagyon kibuktam,most diétázom sokszor eszek keveset és próbálok beszerezni valami epe diétát mit igyak egyek,tanácsokat lefogadok szívesen.Ez egy nagyon rossz történet és nap volt,egy jó dolog volt benne voltam fent ugye a szülészeti osztályon is és láttam pici apró babucikat etetni vitték őket :lol: nagyon drágák voltak.Ma sem vagyok túl jól elég gyenge vagyok de fekszem pihenek és sok sok folyadék.Köszönöm hogy gondoltatok rám nagyon jól esik nekem!!!!!!!!!

Kép
bévi

Lili jól van azt a nőgyógyász mondta,és annyit mozog már megint fejvégű volt a fekvése,csütörtökön még nem,de mire mentem hasi uh-ra már megint kicsit oldalt feküdt,lubickol a drága olyan nagyokat rúgott belém a tegnap,szegény biztos éhes volt egész nap 2db zsömlét ettem este 10 inni meg egy fél litert kb,sajnáltam szegényt,de haza jöttem ettem egy zsömlét és ittam,most már meg eszek sokszor keveset 3 virslit két étkezésre.

Kép
bévi

Sziasztok!

Mi ezzel szeretnénk kedveskedni nektek:

Kép

További nyugodt és gondtalan babavárást! :)

KépKépKép
bogyra

Terhesség 31. hete
Másfél kilós már a pici a hasadban. Rohamosan hízik, amit te is megérzel a súlygyarapodásodon. A lábadon kialakuló visszereknek és a lábduzzadásnak is a méh növekedése az oka. A hát, derék és a szeméremcsont is sajoghat a magzat nagy helyigénye miatt.

A baba pupillája reagál a fényre. Már csak az agy és a tüdő fejlődik nagy ütemben. A szervezeted termeli már a relaxin nevű hormont, ami a medence elernyesztéséért felelős. Ez az a hormon, amiért kacsázósan járnak a kismamák. Picit talán kellemetlen, de a szüléskor nagyon jól fog jönni.

Nem árt összepakolnod lassan a kórházi csomagodat, mivel az elkövetkezendő hetekben már nagy az esély a szülésre. Sokan már a nyolcadik hónap végén világra hozzák gyermeküket.

Szükséged lesz vastag intim betétre a szülés utáni vérzés miatt. Törülközőkre külön az intim testtájhoz, a zuhanyzáshoz és a kézmosáshoz, két pár papucsra, köntösre, elől gombolós hálóingre vagy pizsamára. Semleges tusfürdő ajánlott, hogy a baba szokhassa az illatodat, úgyhogy a parfümödre, testápolódra nem lesz szükséged. A szoptatás miatt gyakori a tejcsorgás, de használj melltartóbetét, akkor nem nagyon lesz tejes a melltartód. Kelleni fog még tányér, evőeszköz és pohár is, meg mosószer, ha nem bízol a kórházi higiéniában. A szükséges dokumentumok pedig: terhesgondozási kiskönyv, személyi igazolvány, TB kártya, három hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, valamint az apasági nyilatkozat.

Tipp: A TENA betét a gyógyszertárakban kapható, eredetileg nem intim, hanem inkontinencia betét, de az első 2-3 napban a fennmaradó vérzéshez sokkal jobb, mint a vastag intim betétek. Abból egy csomag elég, utána meg a legpuhább fajtájú vastag betétet ajánljuk. Akár kettőt egymáshoz is ragaszthatsz, hogy még extra hosszú legyen, mert tényleg vérezni fogsz, jobban mint a mensi idején. Pl a Libresse-nek van egy 100% cotton (pamut alapú) betétje, amely ha gátsebed is lenne azt nem irritálja. Sokféle betétnek a felülete nem elég puha erre a gátmetszéses sebre.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Terhesség 31. hete
Másfél kilós már a pici a hasadban. Rohamosan hízik, amit te is megérzel a súlygyarapodásodon. A lábadon kialakuló visszereknek és a lábduzzadásnak is a méh növekedése az oka. A hát, derék és a szeméremcsont is sajoghat a magzat nagy helyigénye miatt.

A baba pupillája reagál a fényre. Már csak az agy és a tüdő fejlődik nagy ütemben. A szervezeted termeli már a relaxin nevű hormont, ami a medence elernyesztéséért felelős. Ez az a hormon, amiért kacsázósan járnak a kismamák. Picit talán kellemetlen, de a szüléskor nagyon jól fog jönni.

Nem árt összepakolnod lassan a kórházi csomagodat, mivel az elkövetkezendő hetekben már nagy az esély a szülésre. Sokan már a nyolcadik hónap végén világra hozzák gyermeküket.

Szükséged lesz vastag intim betétre a szülés utáni vérzés miatt. Törülközőkre külön az intim testtájhoz, a zuhanyzáshoz és a kézmosáshoz, két pár papucsra, köntösre, elől gombolós hálóingre vagy pizsamára. Semleges tusfürdő ajánlott, hogy a baba szokhassa az illatodat, úgyhogy a parfümödre, testápolódra nem lesz szükséged. A szoptatás miatt gyakori a tejcsorgás, de használj melltartóbetét, akkor nem nagyon lesz tejes a melltartód. Kelleni fog még tányér, evőeszköz és pohár is, meg mosószer, ha nem bízol a kórházi higiéniában. A szükséges dokumentumok pedig: terhesgondozási kiskönyv, személyi igazolvány, TB kártya, három hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, valamint az apasági nyilatkozat.

Tipp: A TENA betét a gyógyszertárakban kapható, eredetileg nem intim, hanem inkontinencia betét, de az első 2-3 napban a fennmaradó vérzéshez sokkal jobb, mint a vastag intim betétek. Abból egy csomag elég, utána meg a legpuhább fajtájú vastag betétet ajánljuk. Akár kettőt egymáshoz is ragaszthatsz, hogy még extra hosszú legyen, mert tényleg vérezni fogsz, jobban mint a mensi idején. Pl a Libresse-nek van egy 100% cotton (pamut alapú) betétje, amely ha gátsebed is lenne azt nem irritálja. Sokféle betétnek a felülete nem elég puha erre a gátmetszéses sebre.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Kép

30 heti pocakfotó. :-)

szilvás76

Tina...megy a drukk!!! Minden rendben lesz!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szilvás, ezt nevezem! Hatalmaaas, és még nőni fog! Anyukám! Ez szép! Ha neked nem adják át az ülőhelyet tömegközlekedésen, akkor senkinek :) Klassz pocak!

maccs01

BÉvi, ez kemény kórházsztori! Nagyon örülök, hogy a baba jól van, te is ki fogod bírni, mert nincs más választásod. Persze nem könnyítik meg a helyzetet. Az infúzió biztos jót tett. Még kb. 6hetet bírj ki! Szerintem csaszid lesz, de ne félj tőle! Lányzó, lesz mit mesélned a kislányodnak :)

maccs01

Évi, örülök, hogy Tomika jól van! A faros fekvés nem a legjobb, de nem ritkán előfordul, hogy a 32. hétig még megfordulnak. Ha meg nem, akkor úgy a 38. hét környékén ki kellene jönnie a babának. Persze cáfoljatok meg, ha hülyeséget írtam!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.06.01 09:09-kor.

maccs01

[quote="maccs01"]S írta:maccs01zilvás, ezt nevezem! Hatalmaaas, és még nőni fog! Anyukám! Ez szép! Ha neked nem adják át az ülőhelyet tömegközlekedésen, akkor senkinek :) Klassz pocak!

Maccs!:D
Ez ember függő(helyátadás)
Nálunk itt pécsen nem igen foglalkoznak az emberek ilyennel...had álljon a kismama,akár mekkora pocakja is van :(
(nekem ez a tapasztalatom) :( :? :?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Maccs:igen lesz neki majd mit előadjak,mikor te még az anya hasában voltál szorít :lol: ,most megyek a szomszédba remélem otthon van megbeszélem vele a falvédőt és tárolót var nekem a kiságyra csak az anyagot kell megvegyem,rendes nagyon,és őt műtöték epekővel hátha van egy kis diétás papírja :lol: majd jövök vissza mivel semmit nem lehet csinálni mert szakad az eső kint utálom.
Olvastam írtatok a penészedésről,mi házunk két éve épült sajnos penészedik mindig hypós vízzel lemosom,de kijön ilyenkor nem de télen 3 hetente elég durván és most festés lesz emiatt is mert nem szeretném babónak valami baja legyen kipróbáltunk már mindent de semmi nem jön be,valaki esetleg valami jó festékről nem tud ami alatt nem jön ki a penész,majd jövök vissza puszi!!!

Kép
bévi

Csillag, ezt nagyon sajnálom! Nekem már ilyen nagy pocakkal azért szerencsére jó tapasztalataim voltak. Minket még nem így neveltek, nemde?

maccs01

Bévi, biztos Babuci is nyomja az epédet... Meg összepaszírozza a gyorodat, és mindent. Lehet, ha megszületik, utána minden rendben lesz...

Maccs... nem adják át. :?

szilvás76

Évi. Tomi úgy van bent, mintha csukafejest akarna ugrani? Vagyis nem törökülés-szerűen, hanem kinyújtott lábakkal maga előtt? Kis tornász-világbajnok...

Egy kollegám most szólt, van cseresznyéje. Vettem 1,5 kg-ot, nagyon fini, fekete(!) :-) Nyami.
Nem is merek többet enni belőle, mert lesz hosszútávfutás... :-)

szilvás76

Bévi nem szabad műanyag alapú festéket használni, mert akkor nem tud szellőzni a fal. Meszelni kell, ebbe lehet színt keverni, de előtte tessék lekenni penészölővel, lehet kapni a festékboltban ecseteset is vagy a Savo-t.

Ülőhelyátadás: nem járok busszal :lol:

királylány

Csillag, Pesten sem jobb a helyzet. Sőt..fellök mindenki a nyilvános helyeken lévő wc bejáratánál, miközben Te majd bepisilsz és sorban állsz, de inkább neked kell félreállnod és minden nemű és korú embert előreengedni, nehogy megüssék a pocid. Frankó:(

babaimádó
Kép
babaimado

Nézd már! Egy elveszett Bárányka! :-)
Szia Babaimi...

szilvás76

Bévi!
:D
örülök hogy jól vagytok
idő?.......brrrrrr-utálom én is

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szia Babaimádó! Rég láttalak...mizujs veletek?
Hát igen...ez elszomorító dolog :( :? :?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

megyek csinálok egy kis tejbepapit:D aztat ennék :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Na megjöttem.
Kemény idő van,ismét ázunk,lépcsőházban lavórok,szép látvány!
Éjjel 11kor lefeküdtünk,kemény 2-ig bírtam aludni aztán 4-ig nem,Tomika ugrált,semmi nem segített pedig ettem is,szóval huklla vagyok.Reggel keltem Mikivel,bevitt a melóhelyre és onnan sétáltam át a Szülészetre,onnan közel van,így 2 legyet egy csapásra. UH-n minden kornak megfelelő
BPD 8.32
HC 28.8
AC 26.7
Femur 5.87
Magzatvíz 11 cm,normál érték alsó határa
Lepény hátsó fali,2.fokban érett (az jó h.két hét alatt 1-ről 2-lett?)
Bab faros,és igen Szilvi összehajtva ücsörög :)
Reggel óta rengeteget keményedik a hasam,alig bírtam hazajönni a klinikáról. Nem tudom mi ez,alul megfeszül,akkor meg kell álljak,nagy nehezen múlik.Emeltem a Mg adagot,és most le fogok feküdni.
Nektek is van ez? Olyan rossz érzés :(

Maccs,38.héten? jaj akkor ne szülessen,mert szabin lesz a doki :)

Mares :( :(

Szilvi hatalmas a pocid és tök szép!!

Tünde
Kép

Tina hűűű
Kép

nagyon drukkolok!!

Brik,jóslófájások :(

Bévi,hát ez elképesztő,és akkor most mi lesz???

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Itt átadják a helyet az a tapasztalatom,de! mindig a nők!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Egyedül vagyok? :(

evilany

Brik. Jóslófájás? Hát, elvileg hetekkel a szülés előtt már jelentkezhet...

Évi. Több a magzatvized... :-)

Amikor ülök, és elindulok, nekem is feszül. Sztem az idő is, meg most kezd "megugrani" a baba súlya... Nő a méh, és nem olyan "lassan", hanem rohamtempóban. :-)

szilvás76

töröltem, mert kétszer ment el az üzenet

szilvás76

Évi magaztvíz mennyisége az jóóóóóó! :D
Feküdj le és pihenj. Nekem nem feszül még csak az idegeim, de azok egyre jobban :twisted:

királylány

Dia :)

evilany

Nekem mindig a férfiak adják át, a nők rám se néznek, vagy ha látják, akkor elfordulnak....

Én ezen lepődtem meg, mikor pont ők azok akik tudják, hogy milyen.....

Clárika
Kép
clárika

Szilvi,nekem is így van,ülve,fekve jó,ha megyek,gáz...hát ez van.

evilany

Ha ülök, és tele a busz, akkor meg az idős nénikék tudnának megölni a szemeikkel....
Lehet csak a fejemig jutnak el.... -fiatal és ül :evil: :lol: :lol: :lol:

Clárika
Kép
clárika

Miki munkatársa szerint ne csodálkozzunk majd ha Tomika szobájába járnak majd a denevérek,mert a gyerek ennyi vizsgálat után simán ultrahanggal fog kommunikálni :? :?

evilany

[quote="clárika"]N írta:clárikaekem mindig a férfiak adják át, a nők rám se néznek, vagy ha látják, akkor elfordulnak....

Én ezen lepődtem meg, mikor pont ők azok akik tudják, hogy milyen.....

Ilyenkor én "csak" azt kívánom: "kisanyám, azt kapd, amit te adsz most"... :evil:

Csak kár, hogy akkor majd nem fogja érteni, és ő lesz felháborodva. Én a vonaton ezt rendszeresen megkapom... Mármint hogy levegőnek néznek. Ha van egy hely, nem vagyok már szívbajos, odacsörtetek... DE ÁT MÉG NEM ADTÁK a helyet...

szilvás76

Mikor jöttem dolgozni, akkor nekem is keményedett alul...lehet az idő miatt.... :?

Clárika
Kép
clárika

Évi, lehet, az igazi Alienek UH-gal kommunikálnak, Tomi profi lesz ebben (is) :-)

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?