Új privát üzeneted érkezett!

A PKU szűrést a védőnő tudja intézni. Neki tudnia kell, hogy hová lehet beküldeni a kis szűrőpapírt. Levenni meg tudnia kell, mert ez a dolga.
Semmi baj nincsen, mert ez még csak rövidecske idő, de ezeket az enzimhiányokat azért tudni kell, mert ezeknél az időfaktor fonntos dolog. Ne aggódj, csak a védőnőt nyüstöld, hogy csinálja már meg és küldje el a megfelelő helyre. Ha ez nem menne, akkor hívd fel telefonon a kórházat, a csecsemőosztályt és kérdezd meg, mit tégy.
szeretettel: Rita
nováky_rita

Juti!
Én anyósom védőnő, és tudom, hogy vettek már le PKU-t, mert nagyon utálta. Mert elég sok vért kell kisajtolni a pici ujjakból és nem mindig jön. De meg tudták csinálni. Lehet, hogy ezért nem akarják...?
Szóval Ritánál a pont.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kedves Rita, Kriszta

Köszönöm a válaszokat:)
a védőnő azt mondta nincs ilyen kis szűrőpapirja, kérjek a kórházban és akkor a gyerekorvos leveszi, vagy vigyem be a gyereket a kórházba :roll: :roll: még megkérdezem a gyerekdokit, mert jó lenne ha emiatt nem kellene Érdről bemenni.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Elnézést, de OFF leszek.

A PKU szűrés megismétlése a házi gyermekorvos feladata. Már csak azért sem a védőnőé, mert a kis papírra és a gyermek gyermekegészségügyi kiskönyvébe is szükségeltetik az orvos pecsétje.

Szó szerint ez így hangzik a szakmai tájékoztatóban:
"A mintavétel és küldés a gyermek ellátásáért felelős (választott vagy ha az nincs, a területileg illetékes) háziorvos / házi gyermekorvos kötelessége, aki a vérvétel elvégzését, a minta elküldését és ezek időpontját saját dokumentációjában és a gyermek egészségügyi könyvében aláírásával és orvosi pecsétjével köteles igazolni."
Az egész tájékoztató egyébként elolvasható a http://anyagcsere.sed.hu/data/acs/szakm ... oztato.pdf oldalon.

ON

Üdvözlettel:

Zita
pzita

Igen, a háziorvos veszi le, de nálunk a védőnő általában jelen van a védőoltásoknál is, mivel egészséges rendelésen történik a dolog és vele kell időpontot egyeztetni is az oltásokhoz is. Gondolom, enyém anyós azért volt ott, amikor ők vették le a PKU-t (ha jól emlékszem, ez nem ismétlős volt, hanem otthonszülős). És nekem Jutinál úgy tűnt, hogy védőnő a háziorvos nevében is beszélt.

Na, most már én is befejeztem, mert kikapok Memmétől. :lol:
(Memme! Azért én nagyon szeretlek! :wink: )

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta, én is téged :wink: ,
csak szeretném, hogy aki információért jön ide, ne arról kelljen olvasnia, hogy X hogyan ítéli meg Y-nak a szülési fájdalmakkal vagy a beavatkozásokkal kapcsolatosan közölt érzését, gondolatát.
Gondolom érzi mindenki, hogy a PKU-val kapcsolatos technikai, tájékoztató jellegű off téma nem ugyanaz, mint amikor azon lamentálunk, hogy ki miért szorong vagy nem szorong a szüléstől és mért igényel ilyen olyan beavatkozást.

Kép

Kép

Kép
memme

Lányok!

Az év végéig a szülésre felkészítő tanfolyam időpontjai a következők:
( az esetleges változásokat, naprakészen a http://maternity.hu honlapon megtudjátok nézni)

I. Terhesség

A terhesség élettana, terhesség alatti változások, a terhes nő életmódja. Vizsgálóeljárások a terhesség alatt. Társadalombiztosítási juttatások. Az „érintés varázsa”: babamasszázs elsajátítása már a várandósság alatt.

Előadások: minden hónap első szerdáján 18:00-kor:

2010. január 6., február 3., március 3., április 7., május 5., június 2., július 7., augusztus 4., szeptember 1.,
október 6., november 3., december 1.

Előadók: Dr. Rigó Barbara szülész-nőgyógyász szakorvos
Dr. Pálláné Sándor Edina védőnő

II. Szülés, együttszülés

A szülés megindulásának jelei, a szülés lefolyása, vizsgálóeljárások a szülés alatt. Az Apa szerepe a szülőszobán.

Előadások: minden hónap második szerdáján 17:30-kor:

2010. január 13., február 10., március 10., április 14., május 12., június 9., július 14., augusztus 11., szeptember 8., október13., november 10., december 8.

Előadók: Zachár Lászlóné Erika szülésznő
Zsigáné Vörös Grazyna szülésznő
Keszeg Éva szülésznő

III. Gyermekágy, szoptatás

Változások a gyermekágy alatt, az újszülöttek első napjai, tejelválasztás, szoptatás. Az újszülött gondozása, rooming-in.
Előadások: minden hónap harmadik szerdáján 17:30-kor:

2010. január 20., február 17., március 17., április 21., május 19., június 16., július 21., augusztus 18., szeptember 15., október 20., november 17., december 15.

Előadók: Dr. Rigó Barbara szülész-nőgyógyász szakorvos
Tamásné Garay Mária csecsemő és gyermek ápoló, diplomás ápoló
Kutassy Imréné szülésznő
Krohné Keszler Klára szülésznő
Bíróné Molnár Zsuzsanna szülésznő

IV. Szülőszoba látogatás

Minden hónap negyedik szerdáján 17:30- kor. Gyülekezés a kórházépület V. emeletén a szülőszoba előtt.

2010. január 27., február 24., március 24., április 28., május 26., június 23., július 28; augusztus 25., szeptember 22., október 27., november 24., december 22.

Kísérők: Fántzi Mónika szülésznő
Kiss Zoltánné szülésznő
Várnainé Horváth Gabriella szülésznő

Szeretettel
Vendég

MÁJUS 5-ÉN BÁBANAP A FÜSTIBEN

Gyertek találkozni, viszontlátni, beszélgetni, kérdezgetni, emlékezni vagy épp latolgatni a jövőt, gyereket legeltetni (nagy játszótér van zöld fűvel, kisvonattal), mozdonyt nézni, fagyizni, lefeküdni a fűbe és nézni az eget (ameddig a gyerek hagyja, de a kispapák besegíthetnek), kávézni, babázni és bábázni. :)

Lesz szopis/pelenkázós sátor, találkozhatunk szülésznőkkel, homeós, aromaterápiás, Bach-virágterápiás tanácsadókkal, őssejtes szakemberekkel.

Délután az Országos Bábaszövetség által alapított díjat átdják annak a szülésznőnek, aki a legtöbb szavazatot kapta ez évben a kismamáktól és a szakmától.

Gyertek!
:)

Kép

Kép

Kép
memme

Ja,
a Vasúttörténeti Park megközelíthetősége:

vonattal: Budapest Nyugati pályaudvar – Esztergom vonalon közlekedő személyvonattal. Indulás a Nyugatiból: 10.20, 11.20, 13.20. (A vonat: március 16-tól december 5-ig – hétfői napok kivételével –, valamint április 5-én és május 24-én áll meg a Vasútmúzeum megállóban.)
autóbusszal: Budapest Keleti pályaudvartól és Újpest Központtól a 30-as autóbusszal (leszállás a Rokolya utcánál) Árpád-híd pesti hídfőjétől a 120-as autóbusszal (leszállás a Reitter Ferenc utca végén)
villamossal: 14-es villamossal (leszállás a Rokolya utcánál)
személygépkocsival: zárt parkoló ingyenes parkolási lehetőség
kerékpárral: kerékpárút a Parkba

Kép

Kép

Kép
memme

Kedves fórumozók! A kórházi napokra hány saját hálóinget érdemes bevinni, mennyire fogynak? Adnak a Kútvölgyiben kórházi hálóinget is, ha kérek adott esetben? Lehet pizsamát is bevinni, ha azt jobban szeretem, vagy ez nem szokás?
menorca

Menorca: szüléshez kapsz hálóinget. Én a 3 napra 2db pizsamát vittem, és bőven elég volt. Csak az egyiket használtam végül. :lol:

Kép
szerencsemák

Menorca,

Hogy most adnak-e szülés után is, azt nem tudom. Az utóbbi időben már nem adtak, nem volt.
Vihetsz pizsamát is, ha abban esik jól lenni.
Hogy mennyit: az attól is függ mennyire leszel vérzős, izzadós.
Nagyon fontos, hogy olyanokat vigyél, amiben tudsz szoptatni kényelmesen (bár ez nem új info neked).

LINOCS!
Mi a helyzet?

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Tényleg, Linocs már nagyon a vége felé lehet.....gyere egy pár sor erejéig, vagy már babázol?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Aprooka segítségével találtam meg ezt a topikot!
Valaki még lehet hogy emlékszik rám... Azt szeretném kérdezni hogy most hogy a szülészet fizetős lett az ott dolgozók ( Tóth doki és Zachár Erika) máshol nem vállalnak e szülést? Én nagyon ragaszkodom hozzájuk!
köszi Orsi

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Szia Borsa itt is! :wink:

Itt is csak azt mondhatom, amit a másikon, hogy a legegyszerűbb és legbiztosabb, ha felhívod a dokidat! :wink: Telószáma, ha nincs meg, biztos van aki megadja! :wink:

Menorca!

Olyat vigyél, amiben jól érzed magad és kényelmes. :wink:
Amikor tavaly januárban én szültem, akkor még adtak, de volt aki a saját pizsijében/hálóingében volt, és olyan is, aki pólóban/mackónadrágban/halászgatyában volt. :wink: Szóval szerintem bármit vihetsz, amiben kényelmesen érzed magad! :wink:

Szerimák!

Lessél át a "túloldalra" is, oda írtam Neked! 8)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Nahát, kit látnak szemeim! :) :) Üdv a fedélzeten Orsi!
Csak nem? :wink:
pusziM.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!
Még csak tervezőben van a tesó de hát jobb tudni előre mik a lehetőségek :D

Orsi

borsa

Szevasztok!

De aranyosak vagytok, hogy az elveszett bárányt még számon tartjátok :)
Neeeeem, még nem babázok, még van 5 nap a kiírásig. Nagyra törő terveim szerint ezen a hétvégén érkezik a lány, azt dumáltam meg vele. Egyelőre semmi sem úgy történik, mint anno Fruzskánál. Csak kisebb görcsöcskék vannak, nyákdugó még odabenn. Kedden még totál zárt, megrövidült méhszáj.
Viszont, sajna, az előző császár miatt nix túlhordás, szóval jövő hét kedd a végső időpont, aztán nyisza :(
De bizakodom Janka lány "bölcsességében", és együttműködésében ;)
linocs

Hali Linocs!
Jó, hogy jelentkeztél. Hajrá Janka!
Nem voltatok véletlenül a Kobuci kertben május 1-jén?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Köszi a bejelentkezést Linocs. Gondolok rátok. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Hajrá Jankának Linocs! Kútvölgyi? Természetes szülésként indultok el? De jó, de jó!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kriszta: Csepelen voltunk egy csónakházban. Csak nem láttál egy olyan lányt, aki úgy néz ki, mint én? :) (szegény ;) )
Viszont május 2-án Alma zenekar koncerten voltunk ott.

Memme: köszi!

Aprooka: igen-igen. A következő nyerő párossal indulunk neki a természetes szülésnek: dr. Vida Gábor - Zachár Erika. Reménykedem... :)
linocs

Linocs!
Gratulálok remélem összejön a természetes szülés!

Orsi

borsa

Linocs!
Akartam írni, május 2-án. Ott álltál mellettem a szörpiknél, csak én addig filóztam, hogy honnan vagy olyan ismerős, amíg rám került a sor, Te meg eltűntél. Nyerő páros! Kalappal!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Linocs!

Mesélj majd ha hazaértél...már tuttira babázol, ugye? jaj, irigykedem!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Megszületett. Május 21-én, hajnali 5:04-kor, 3820 grammal, és 57 cm-rel, és 37 centis buksival, végül császárral. Expressz gyorsaságú volt a lány, csak aztán kibújni nem akaródzott neki...

A születéstörténet kivonat:
1:15 ébredés egy hatalmas rúgásra - elfolyt a magzatvíz - nulla fájás
2:00 beérkezés a kórházba - kezdődnek a fájások, rögtön 3-percesek
2:30 ügyeletes doki vizsgál - kétujjnyi méhszáj
3:30 tolófájások
4:00 méhszáj eltűnve, teljesen nyitva
4:30 döntés a császárról, mert a baba szívhangja minden tolófájásnál 80-90-re esik
5:04 Janka megszületik

Minden tolófájásnál ordítottam, mint sakál, pénteken nagyon szép mély hangom volt, annyira tönkrementek a hangszálaim :). Nagy részét állva vajúdtam, hogy segítsen a gravitáció, de a kis beste nem akart lejönni, az Istennek se... A köldökzsinór a nyakán volt - tán azért, tán a 37 cm-es fej - a fenyő tudja... És ráadásul bele is kakilt a vízbe, de az valószínűleg már nagyon a végén történhetett.

Ami durva még, hogy a műtétet akár végig is nézhettem volna a műtős lámpából... azért ennyire perverz nem vagyok, viszont mikor kiemelték belőlem Jankát, azt azért megnéztem :)

Köszi mindenkinek a drukkokat!
Tegnap dél óta már itthon, túl az első (nem olyan veszélyes éjszakán), és szokjuk a 4 tagú család életét :)

Kép Kép Kép
linocs

Linocs!
Hatalmas gratula! Isten hozta Jankát!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Linocs!

Gratulálok. Nagyon vártam a hírt, örülök nektek, hosszú volt ez a hét.
puszi és szép napokat nektek, sok tejjel, sok alvással, sok öleléssel.
M.

Kép

Kép

Kép
memme

Linocs!

Hatalmas gratula, olyan ügyik vagytok!
És büszke lehetsz magadra, hogy megpróbáltad!
Nekem is határozott szándékom.....(volt). Picit elbizonytalanodtam, Mazsola méretei miatt is, meg ahogy érzem magam, pedig még van elvileg majd két hónap, de hát, ez nem látszik.
Szóval olyan szuperek vagytok, hogy kihúztátok, nem volt indítás és nem rajtad múlt a csaszi.
A lényeg hogy mindenki jól van.
Nagylányod mit szól hugihoz?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Linocs!
Hatalmas Gratula nektek!

Orsi

borsa

Memme, Kriszta, Aprooka, Borsa: Köszi lányok! Jó érzés ám, hogy még valahol ott vagyok a fejetekben :)

Aprooka: az, hogy így történhetett azért köszönhető Vida doktor úrnak is, aki esélyt adott nekem/nekünk, hogy megpróbálhassuk, hiába volt a túlhordás, és hiába volt a császáros előzmény. Emiatt (is) nagyon hálás vagyok neki.
És azzal, hogy megpróbálhattam, és láttam, hogy a szervezetem kész volt arra, hogy útjára engedje a lánykát, valahogy sikerült elfogadnom azt, hogy az én lánykáim nem akarják azt a "sötét alagutat"... Biztos van egy okos ember, aki meg is tudná magyarázni, miért (akár racionálisan, akár kevésbé racionálisan), de valahogy most a helyére került a kis lelkemben Fruzska születése is...
És így legalább nem különbözik Janka-lány a nővérétől ;)
De azért majd megmutatom a lányoknak, ha nagyobbak lesznek a két cipzárt a hasamon, és jól elbeszélgetek velük, hogy ejnye-bejnye!!! ;)
Szóval, ha ajánlhatom, próbáld meg! Mekkora a Mazsolád, hogy gondolkodsz a dolgon?

Fruzska lány egyelőre nagyon jó nővérke. Mondjuk próbálom/próbáljuk úgy, hogy bevonjuk mindenbe, nincs tiltva semmitől, nem óvatoskodunk, ha Janka lány körül sertepertél (persze, közben a szívinfarktus kerülget, miközben pl. egy szívószállal a kezében közelít Janka arcához ;) ) Persze vannak változások, de nem lett hisztisebb, kezelhetetlenebb.
linocs

Linocs!

A 29. héten volt 1680 körül, az sztem eléggé nagy.
Csak tudod, nekem iszonyú rossz élmény volt Levi születése és hiába a végeredmény a cél....szóval ez a köldökzsinórtéma még mindig aggaszt és most is már ott van az arcocskája előtt a nagylegénynek, bármikor tekerheti fel.
És az a legrosszabb, hogy a 25 óra vajúdás is tök fölösleges volt, meg ami utána jött...na nem ecsetelem, de ezt kihagynám most ha lehet.
Meglátjuk, ezidáig tényleg én is úgy voltam vele, megpróbálom, de most nem csak kényelmi szempontból inogtam meg, hanem sok szempontból.
Majd meglátjuk.....

Szuper, hogy nővérke mindenben besegít, el sem tudom még képzelni, tuti engem is a frász fog kerülgetni majd....nemsokára. :wink: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Linocs!

Gratulálok Janka születéséhez és jó egészséget kívánok az egész családnak.
Tényleg hiper gyorsak voltatok.

KépKép

Kép
sissy80
Budapest XV. kerület

Szisztok ,elnézést a zavarásért...

szeretném figyelmetekbe ajánlani termékimet,folyamatosan bővül,a nadrágok és előkék,illetve ősszre melegítők már készülőben,így megéri később is benézni:

http://picasaweb.google.hu/101508694688 ... Fairybaby#

sutimano76

Linocs, gratulálok!

Borsa, de jó látni. :)

mtunde

Kedves Mindenki!

Nagy szeretettel szeretnék elbúcsúzni Tőletek a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikai Csoport, szülésznői nevében.

Köszönjük a bizalmatokat a felénk nyújtott, szeretetet, a rengeteg, gyönyörű kisbabát. A karácsonyi tablókat és ajándékokat, azt, hogy eljöttetek minket meglátogatni. A sok szép, szívet melengetően szép, szülést, születést.

Kívánok mindenkinek boldog napokat, békés születéseket, szüléseket, egészséget.
Szeretettel ölelünk mindenkit.

Vendég

Kedves Erika és Kútvölgyis Szülésznők!

Azt hiszem, mindnyájunk nevében mondhatom, hogy köszönjük, hogy voltatok nekünk a legszebb és legnehezebb órákban!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ismétlem az előttem szólót.
És mi is kívánunk nektek szép szüléseket, jó munkát, Erika. (Nincs olyan emo amit most idetennék...)

És akkor ez itt a továbbiakban "Kútvölgyi Maternity" - topik. Lehet indítani ezen a néven is egyet, de szerintem sokan a régi nevén fogják keresni.

M.

Kép

Kép

Kép
memme

Drága Erika!

A szülés attól is gyönyörű volt hogy egy ilyen ember állt ott mellettem!
Soha nem felejtem el amit értünk tettél, köszönöm hogy velem voltál!
Puszi!

Orsi

borsa

Orsikám!

Privi ment. :lol: Köszönöm, hogy Veletek lehettem.

Nagyölelés:
Vendég

Sziasztok!

Én is minden jót kívánok Erika Neked és természetesen mindenkinek!
Köszönöm a sok jó szót és pozitív hozzáállást és segítséget a nehéz döntésben!

puszi

Zsófi

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

mi is végtelen szeretettel és tisztelettel gondolunk a régi Kútvölgyis gárdára :hatalmasöleles:!!
köszönjük, hogy kísértetek minket, részesei voltataok éleltünk élményeinek!!!
puszilunk mindannyian!!

KépKép
Kép
gyuzso

Kedves Babás Csapat,
jó rátok gondolni. A karácsonyi bejöveteletekre. Hogy a plakáton nézegettük, hogy jé, ez is itt van, jé ott van az én nevem is.
Sok örömet kívánok én is a gyerkőcökkel, szép gömbölyű pocskokat a jövőben.
Ha valamiben segíthetek, nyugodtan írjatok, priviben is.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Kedves Erika, Gabi, Rita!

Köszönöm én is Nektek, hogy ott voltatok, mikor kellett! Gabi, Erika, mikor a két kisasszonykánk a világra jött, és Rita, mikor itt a fórumon segítségre volt szükség.

Minden jót Nektek!!!
linocs

Sziasztok!

Remélem azért nem ment el mindenki a topicból!
Pár hónap múlva fogok szülni és mivel a kútvölgyis szülésznőkről nagyon jókat hallottam, ezért erre a kórházra esett a választásom. Sajnos most már fizetős, de ettől függetlenül maradtam ennél a tervemnél. Viszont most szomorúan szembesültem vele, hogy akit ajánlottak két szülésznőt is, hogy nagyon jók elmentek a magánklinikává válás óta. Számomra ez nagyon fájó, mert persze szép az új rész, de jó szülésznő nélkül, mit ér! Tudja esetleg valaki, hogy azért maradt-e valaki a kútvölgyis szülésnők közül a maternity-ben is? Esetleg ajánlani tudtok valakit?

Köszönöm előre is!
xlzbo

Szia,

a szülésznők közül maradt a Margó, Klári, Mónika, Ancsa és Keszeg Éva. Azért azt tudnod kell, hogy ők is nagyon jó szülésznők, de azt, hogy a szülésednél mi történik, az csak részben a szülésznők döntése. leginkább az emberi oldala. A szakmairól a nagyon is szigorú orvos-szakmai vezetés dönt. Mondjuk úgy, mint minden kórházi osztályt illetően. Ha a főorvos alternatívabb szemléletű, akkor a szülésznőknek is van lehetősége alternatívabb szemléletűnek lennie. Ezért lenne érdemes utána kérdezned, hogy most mi a helyzet a maternity-ben. Hiszen nagyon csilli-villi a környezet, de ha te mást akarnál vagy az elképzelésed más, akkor bármilyen környezet is mindegy. Mondjuk a szülőszobák nem sokat változtak, az elnevezésük és a színviláguk módosult.
Érdemes rákérdezni, hogy ha választasz szülésznőt, akkor hogyan változnak a díjtételek. Érdemes rákérdezni, szerintem, hogy veled maradhat-e a babád az első két órában úgy, hogy SENKI nem viszi el tőled egy percre sem. Hogy feküdhet-e meztelenül a hasadok két órán át...stb. Szerintem a maternity vezetése annyira pontos szakmai irányelvet dolgozott ki, hogy ezekre biztosan tudnak választ adni. Kérdés, hogy a gyakrolatban a napi rutinban alakulhatnak-e a dolgok.
Jó pocakozást kívánok! Szeretettel: Nováky Rita
nováky_rita

Kedves Rita!

Köszönöm a gyors választ. Az orvosom szerencsére kedves, engedékeny, az egyik ismerősöm szült nála, bár még júli 1 előtt. Igyekszem utána érdeklődni mindennek. Azt megtudtam, hogy bár felújították, túlzottan nem alternatív szülészeti berendezettségű, se kád, se bordásfal, igazából a szülőágy és a labda van össz-vissz. :( Viszont úgy hallottam, hogy anno se volt több minden, viszont a jó szülésznők sokat jelentettek. Választhatok szülésznőt, az benne van az árban, csak sajnos akiket tanácsoltak már nem dolgoznak ott. Gondolom a vezetéssel valami összeférhetetlenségük lehetett, hogy hirtelen így elmentek, nagy bánatomra. Első szülésem lesz, így nem nagyon tudom, hogy igazából mi lesz nekem a jó és persze kicsit félek is, de amennyiben lehet szeretnék minél természetesebb úton szülni. Pl. homeopátiás fájdalomcsillapítás és nagyon nem szeretnék fekve szülni.

Sajnos az új vezetés nekem nagyon "orvosinak" tűnik és kevésbé természetes beállítottságúnak. Fura, hogy a legtöbb helyen igyekeznek az alternatív szülészetet megvalósítani és itt, ahol fizetős ennyire merev a hozzáállás. (Pl. a kád hiányát én nagyon fájlalom) Ezért mindenképp szeretnék egy jó szülésznőt, aki a természetes szülést támogatja, hogy ketten legyünk :) plusz a férjem, aki eltántoríthatalanul részt akar venni a szülésen és erre szerencsére lehetőség van.

Mivel már a 3. trimeszterben vagyok nem szívesen cserélnék orvost és kórházat.

Köszönöm a részletes választ és minden tanácsnak nagyon örülök!
xlzbo

Miután a mostani vezetés már az elmúlt időszakban is ott volt, úgy tudom, hogy nem engedélyezett a homeopátia - és semmi egyéb kuruzslás :oops: -és nem lesz vízben vajúdás. Úgyhogy erre kell rákérdezned, szerintem. A szülésznők tényleg jók, én azért jöttem el, mert én nagyon más vagyok, tehát nem is hívtak, szinte én vagyok az egyetleen, akit nem is akartak átvenni. A többieknek nem tudhatom a motivációját arra, hogy eljöjjenek. Szerintem a szerződésben, amit majd az osztállyal megkötsz, esetleg ezt is beleírhatod vagy rákérdezhetsz, hiszen hát te viszed a pénzedet, és te vásárlod a szolgáltatást.
Ki a dokid amúgy? Bár, ha nem akarod, ne mondd meg.
Értelek, sokak vannak így, hogy az utolsó trimeszterben fogják menekülőre, én magam is az elmúlt időszakban több kismamát vállaltam így el, illetve más kolléganőmről tudom, hogy a Kútvölgyiből jöttek el és mentek más osztályra, más orvoshoz, szülni. Teljesen értem.

(Éshát azt gondolom még egy szó erejéig, hogy az internet mindenkié, tehát én is szólhatok, mert szabad véleménynyilvánítás van. És saját nevemmel írok.)
nováky_rita

xlzbo!

Érthető, hogy te nem akarsz kórházat cserélni. De maga a kórház cserélődött ki bizonyos értelemben. Ezért fontos - ahogy Rita írja - utána nézni, hogy mennyire tudnak a te elképzelésid ott megvalósulni.

Kép

Kép

Kép
memme

[quote="nováky_rita"]M írta:nováky_ritaiután a mostani vezetés már az elmúlt időszakban is ott volt, úgy tudom, hogy nem engedélyezett a homeopátia - és semmi egyéb kuruzslás :oops: -és nem lesz vízben vajúdás. Úgyhogy erre kell rákérdezned, szerintem. A szülésznők tényleg jók, én azért jöttem el, mert én nagyon más vagyok, tehát nem is hívtak, szinte én vagyok az egyetleen, akit nem is akartak átvenni. A többieknek nem tudhatom a motivációját arra, hogy eljöjjenek. Szerintem a szerződésben, amit majd az osztállyal megkötsz, esetleg ezt is beleírhatod vagy rákérdezhetsz, hiszen hát te viszed a pénzedet, és te vásárlod a szolgáltatást.
Ki a dokid amúgy? Bár, ha nem akarod, ne mondd meg.
Értelek, sokak vannak így, hogy az utolsó trimeszterben fogják menekülőre, én magam is az elmúlt időszakban több kismamát vállaltam így el, illetve más kolléganőmről tudom, hogy a Kútvölgyiből jöttek el és mentek más osztályra, más orvoshoz, szülni. Teljesen értem.

(Éshát azt gondolom még egy szó erejéig, hogy az internet mindenkié, tehát én is szólhatok, mert szabad véleménynyilvánítás van. És saját nevemmel írok.)

Ez magától értetődő Rita, mondanod sem kellett volna, ez itt egy nyilvános felület.

Igen, sokminden motiválhatta Zachár Erikát, Várnai Gabikát, Ferenczi Erzsikét és Grzynát, hogy nem folytatták ott. Sokminden.
De azért hadd tegyem hozzá, ma elég nehéz szülésznői állást találni, vagy lehet, de olyan helyeken, ahol nincs szabad szülésznő választás, vagy esetleg nem természetes hozzávaló a homeopátia vagy szóba se jöhet a háborítatlan szülés. A független bábabság szintén nehéz kenyér.
Így hát engem elgondolkodtat, hogy ők mért nem maradtak a Maternityben.

Kép

Kép

Kép
memme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?