Új privát üzeneted érkezett!

Évi, Gratulálok! És ne cipekedj! Ha kekszet akar a párod, majd megáll és vesz magának, sőt, vásároljon be ő. Nálunk az volt, mindkétszer, én elmentem shoppingolni kocsival, párom kipakolt, felhurcolkodott. Nincs az a vásárfia, ami megérné a koraszülést! Nekem problémamentesek voltak a terhességeim, de akkor sem kockáztattam. Akinél pedig gondok vannak, azok hipermód vigyázzanak magukra! 35. hétig minden nap aranyat ér a picinek odabent, amennyiben ott bent jók a feltételek.

BÉvi, augusztusban meglesz a baba, ha jó idő lesz, úgy cirka 3hetes korától már mehettek sétálgatni. Kiszabadulsz otthonról és nem lesz ilyen őrület! Kislány! Annyira jó! Az apja bele lesz szerelmesedve :)

A Fiúkra meg nagyon büszkék szoktak lenni, szerintem tudat alatt apukákban van, hogy ő viszi tovább a nevüket.
Nálunk azt veszem észre, hogy a férjem a fiától többet vár el, mint a lányától - persze korukhoz képest. Kicsi ÉN-t akar. Néha már szólok ezért.

maccs01

Maccs igen, ha lesz képem akkor léhet találgatni :lol:
Most munkám van, később visszakukk....

királylány

Ja,én is el,mosogatni,boltba,nemsokára be a városba ebédért,aztán barátnőzni,babázni megyek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Gyorsan visszaolvasgattam az előző két oldalt, de már elfelejtettem, mire kéne írnom...ez úgy tűnik nem javul...lehet h kavintont kéne szednem...ha nem írom fel, akkor mindig ez van... :oops:

Ircsi, az a kép jó nagyon, pont reggel beszélgettünk Gáborral, hogy most hol lehetnek a szerveim, hát kiderült...
Babám megint anatómiai zseni...a bordát már célzás nélkül eltalálja...de nagyon kis lusti volt ma...éjjel nem is nagyon kelt fel, reggel meg csak 8 felé kezdett mocorogni, persze én hiába kértem, csak apájának volt hajlandó...és már csak a bordámba kapok...:P

Ma nem leszek nagyon, mindjárt indul Gábor dolgozni, engem meg átvisz Csepelre anyukámhoz, majd délután megyek háziorvoshoz TP papírért...aztán holnap végre megint UH...:) és kérek drukkokat, nehogy a dokim másik kórházba menjen...nem akarok se orvost, se kórházat váltani...olyan jó ez így most...itt és ezzel a dokival szeretnék szülni

Na, megyek is öltözni...szép napot mindenkinek...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus,drukkolok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

sziasztok gyors vissza olvastam de reagálni pfffff

Ma ballag a fiam az oviból már előre sirtam milyen nagy lett , csináltattam neki kis csokrot is tök cuki :)

A nagyobbik meg 3 napra kirándulni ment :( már most hiányzik és reggel mikor elbúcsúzott mert én ellenkező irányba mentem picivel az oviba apja párom :) vitte az állomásra még szájon puszilt képzeljétek :) a szívem úgy dobogott a boldogságtól de a gombóc a torkomban hogy 12 évesen szájon puszil a fiam :)
Vendég

Én is drukk neked Ilus.

Évi neked is jó kis programod van mára :wink:

Éjjel felébredtem 3-kor és negyed 5-ig kakukkoltam. Utána valamikor bealhattam és persze mikor kelni kellett akkor bírtam volna még aludni... :? Gyermek is elkezdett mocorogni valamikor 4 után, szegényt biztosan felébresztettem...Most nyugiban van. :D

királylány

Látom nem vagyok egyedül akinek nem ez volt a legjobb éjszakája :(
Vendég

Látom Ti se alszotok jól.
Hazafelé találkoztam egy volt munkatársammal,2 héttel idősebb terhes mint én,együtt jártunk felkészítőre is,kérdem mi újság,hát azt mondja ő jól van,de a baba ödémás...??? Ő se tudja mit jelent,tegnap volt UH-n ott összevissza nézegették de nem sokat mondtak neki,csak h.10 nap múlva menjen vissza,addigra akár el is tűnhet.Mármint az ödéma. :? :?

evilany

Hűűűű de bírom az ilyen orvosokat....Ilyenről még nem hallottam, hogy ödémás a baba....
Nekem nem volt rossz éjszakám, csak nem bírtam aludni :roll: most valahogy nem vettem zokon az ébredést.

királylány

El van dugulva az orrom....apa rámragasztotta a náthát :?

Csillagom merre vagy? Mennyit nőtt már a hajad? Melír van benne?

királylány

Ödémás? Bakker! Hát ez új.
Amúgy minden újszülött olyan, mintha Michelin-baba lenne, akkor ödémásak, azt mondta a szülésznő, hogy azt a tartalékot élik fel, amig a tej beindul rendesen. Ezért (is ) a minimális súlyvesztés, meg ezért kell 2-3 nap, hogy "baba" arcuk legyen... :-)
Nézzetek meg egy újszülött képet, majd egy 2-3 napos fotót ugyanarról a babáról...

Ödémás... Bakker, nagy UH guruk vannak ott, úgy látom!!!

szilvás76

én olyan rosszul aludtam fenn is voltam meg nem is hajnalban meg annyira melegem volt ki kellet nyitni az ablakot mert meg akartam fulladni :( nem tudom talán ez az össze -vissza idő szorakozik velem
Vendég

Hát,ilyet még én se,bár a kevés magzatvízről se sok fogalmam volt. :?
Na,megyek ebédért...

evilany

ki -mit ebédel ???
Vendég

Én már vagy egy hete nyitott ablaknál alszom, csodákra képes a friss levegő! :D :D :D :D :D :D :D :D

szilvás76

jaj én is ugy aludnák de itt az este is olyan vihar volt állt a kertben a viz még jégesső is eset hála égnek kárunk nem lett !!!
Vendég

tuti délután megint esső lesz :(
Vendég

Örülj neki, nem kell locsolni! :-) ....Always look on the right side of life!... :-)

szilvás76

hmmm most már a kirohadás határán van minden ennek nem örülők :(
Vendég

na megyek kiteregetni majd később benézek még meg készülödni is kell már a ballagásra :)
Vendég

Úgysem tudsz mit csinálni, nézd a jóó oldalát..
nem is írsz a kiskutyákról?

szilvás76

Megjöttem.A menü hideg meggyleves,sajtos csirkecomb és rizs savanyúsággal.Jó ez az étterem,elfogadnak üdülési csekket is,azzal is szoktam ebédért menni.Tegnap meg ki is találtam,hogy mivel senkire nem kell majd számítani "komatál" :) ügyben,(nem kérdéses,ki fog ránk főzni sok szeretettel...senki...)ami van még üdülési(10e)plusz melegétel utalványt elrakom azokra az időkre mikor a babával hazajövünk,és Miki elmegy minden nap ebédért majd,akkor vagy 2 hétig erre nem lesz gond.

Szilvi,nem tudom mi lehet,annyit találtam hogy hydrops az eltérés neve de bővebben nem találok még semmit igaz annyira nem is keresek.Felmerült h.Rh összeférhetetlenség okozza mert a csaj negatívos...amit erről találtam (ödémás magzat) szintén nem túl biztató remélem nem lesz bajuk.Egy harmadik kolleganőmet,aki jun.4-re van kiírva,meg befektették,nst-n találkoztam vele még kedden,nagyon tacyhcard volt a babája,170-190-es pulzus holott alig mozgott,és a 2.rossz eredménye lett,ma hallottam h.bent fogták.3 intenzíves nővér,3 terhességi baj :( (na persze ez csak véletlen)

evilany

Ez csak véletlen lehet!!!! :roll:
Tomi rendben van, ne izgulj! :wink:

A június 4. már nincs messze, lehet, hogy picit meggyorsítják neki az eseményeket. De inkább, ha kell, szülessen meg egy héttel hamarabb, itt kint már ellesz a baba, és segíteni is lehet, ha kell.

Az ödémáról tényleg nem hallottam, persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet...
Mi A RH+ -ok vagyuk mindannyian. (Apa-Bende-Én) :-)

Nekem anno Streptococcus-om volt, arra emlékszem, és a szülés beindításakor x időnként kaptam vénásan antibiót. De semmi gond nem lett. :-)

szilvás76

Ja,tudom hogy véletlen,csak fura h.így összejöttünk :) anno egy intenzív osztályon dolgoztunk,csak azóta 2-en már másfelé vagyunk.
Akinek ödémás a babája,vele egy napon volt az esküvőnk is :)

Mi is Rh pozitívak vagyunk,hálistennek.

evilany

Évi, PÜ-t küldtem...

szilvás76

Válasz ment.

evilany

Na elindulok Encibabához és anyukájához.Már megszoktam kicsit előbb kell induljak minden buszhoz mint azelőtt,miután vagy 4x az orrom előtt ment el :)
Közben apró talpak feszegetik az oldalam :)

evilany

Jó babázást!

Enyém kicsilány is feszegeti a határait. :-)

szilvás76

Sziasztok, megyek én is...
Bár úgy látom, most javában magammal beszélgetek :-)

szilvás76

Na megjöttem :lol: Doki ma is hozta a formáját....meg a jókedvét. :lol:
Szóval a leglényegesebb: minden rendben van.
Becsült súly: 1539gr
Lepény II. fokban érett. Ez mit is jelent kérem szépen?
BDP: 76.8mm
HC: 275.8mm
AC: 257.1mm
FEM: 58.1mm
Szerettem volna kérni 3D-s képet. Szegény doki küzdött is érte, ott feküdtem vagy 15 percet, de ez a gyermek az istennek sem akarta mutatni az arcát.
Azzal indítottam, hogy meg ne mondja a baba nemét. Erre röhögve: nem is akartam. :lol:
Így a neme és az arca is titok marad. Fogadásokat lehet majd kötni :lol:

királylány

Bence anno 29 hetesen nagyobb volt picit, a súly kb ott van.....

királylány

Sziasztok ma voltam bevásárolni nagyon rossz volt melegem volt nem bírtam már menni,nah meg még más dolgokat is intéztem most pihenek,este 7-kor pedig dokihoz megyek,ma nem ettem csak pucér zsömlét teát és kekszet,hasam fájdogál kivülről de türhető,mindenki írja a babája milyen aktív nah nekem annyira nem :cry: megmozgatom akkor mozog de nem olyan túlzottan aktív nagyon lusta,este tudok aludni ne kelek fel soha arra,hogy ő mozog!!

Dia örülök neki,hogy jól vagytok,és minden rendben veletek és minden elismerés én nem bírnám ki,hogy ne tudjam a nemét ügyesek vagytok!!!!

Évi jó babázást és sajnálom a kollégáidat,te meg ne izgulj veletek minden rendben lesz és van is!!!!!!!Tomika jól van!!!

Vanilla gratulálok a ballagáshoz a fiadnak meg jó kirándulást!!!

Tünde remélem csak egy fals eredmény a cukor de nem árt figyelgetni azért,mit is eszünk!!!!!

Maccs ma megyek uh-ra köszi a biztatást és remélem te jól vagy????

Kép
bévi

Csillag mi újság veled??????Remélem semmi baj aggódom!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Fontosabb élettani változások terhesség alatt:
-légzésszám kb. 10%-kal nő
-szívfrekvencia kb. 15%-kal nő
-a légutakban fokozott nyálkahártya-ödéma van (ezért dugul be az orrunk, ezért fordul elő orrvérzés)
-gége-, garatképletek ödémásak (gombócérzés a torokban)
-nő a savelválasztás a gyomorban
-a gyomorszáj záróizmának tónusa csökken
-a hasűri nyomás nő
(ezek miatt van a gyomorégés, ezért érezhető a szánkig a sav)
-lassul a gyomor ürülése

És mondják, hogy a terhesség egy "áldott" állapot.... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde
Védőnő nem javasolta, hogy ismételjétek meg a vizeletvizsgálatot? Vércukorvizsgálatot?
A vese csak egy bizonyos szint feletti vércukorértéknél (általában 9-10 mmol/l felett) engedi át a vizeletbe a cukormolekulákat...
Amit te tehetsz, amivel biztosan nem ártasz, ha diétázol!!!!

Szilvi
Vigyázz magatokra!

Évi, Szilvás
Nyugodtan :wink:
(neten találtam én is :lol: )

Bekri
Én is úgy érzem, hogy aki lefoglalja magát terhesség alatt is értelmes dolgokkal, kevesebb gondja van, egészen másképpen éli meg az egész időszakot...
(bocs, mindenkitől :oops: )

Királylány
A kis rejtőzködő :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
30. hét :lol: :lol: :lol: :lol:
Ilyenkor már általában nagy gond nem szokott lenni a babákkal :wink:

Badzsulka
Ha bulémiás lennék, akkor csiklandoznám Katus talpát... szerintem teljesen kifeszítette magát, a lába kb. a torkomban van...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi mit jelent, hogy a lepény II. fokban érett?

királylány

Nem húzom ki a 40.hétig? Nem korai ez még a 30+5 napon?
Ja....kis bújós :lol:

királylány

Na majd otthonról bekukk. Elindulok hazafelé. Még be kell lépnem az üzletbe is, apának holnapra ebéd kell.

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Ircsi mit jelent, hogy a lepény II. fokban érett?[/color]

Lepény érettsége:
0: sima magzati felszín, egynemű szerkezet (I-II. trimeszterre jellemző)
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez (30-32. héten)
2: közepes fokban érett lepény, a lebenyek határain is mészlerakódás(30-36. hét között)
3: kiérett lepény, fészkes mészlerakódások (36. hét után)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Nem húzom ki a 40.hétig? Nem korai ez még a 30+5 napon?
Ja....kis bújós :lol: [/color]

Teljesen jó!!!!
Egyébként, a 37. hét után már nem lesz koraszülött sem a baba :wink:

Én a 38. héten fogok szülni :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

".... mindenféle számítás csak statisztikai valószínűséggel adja meg a szülés várható terminusát. A kiszámított napon a szüléseknek csak 10%-a zajlik le, 7+7 napon belül további 70-75%. A fennmaradó 15-20% közel fele koraszülés, kisebb része túlhordás...."
(Lampé: Szülésznők könyve)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Jól esik köszönöm.... ne aggódjatok.
Két napig feküdtem, mert fájta az alhasam... lehet, hogy a front... nem tudom, tegnap este az ügyeletben gondolkodtunk... ma jól vagyok, de pihenek. Semmi véres izé nincsen... csak fáj. Közben meg egyre nyűgösebb vagyok... a szokásos terhes problémák és a visszafogottságot is nehezen viselem. Nem vagyok passzív alkat. Ma voltam boltba, piacon... úgy közlekedem, mint egy 130 éves mami. Ha meg nem, akkor fáj a pocak.... inkább totyogok... stb..

Meg tudnátok mondani, hogy milyen vizsgálatok vannak még hátra?

Az orvosokban is elbizonytalanodtam... biztos a hangulatom... meg, hát a legutóbbi doki bá is elég nemtörődöm volt sajnos....

Uff!!
szilvi35

Ircsi köszike! Tudom, hogy már nem számít koraszülöttnek a 37.héten. Csak meglepődtem most. De ezek szerint minden oké. :D

királylány

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Megjöttem :wink:

Szilvi a totyogást ne is mondd :? tök gáz. Pedig még jócskán nőni fogunk.

Ircsi igazad van az elfoglaltsággal kapcsolatban,magamról is tudom h.azelőtt is bármi bántott ha lefoglaltam magam(munkaterápia...komolyan) kicsit elszállt a gond,időlegesen,és hamarabb ment a nap.De hát,most nem tudnék dolgozni ugye(legalábbis,ami a foglalkozásom..) Más meg most nemigen köt le,házimunka :? kitalálok majd valamit.

Dia,se arc se nem :wink: hát ez van...arcot mi se láttunk ugye...titokzatosak! Súlya tökéletes!

Clarika te mész UH-ra a hétvégén?

Tényleg,Csillag :?: :?: :roll:

evilany

Évi
Nyelvtanulás, szakmai továbbképzés... számítógépes ismeretek bővítése...

Én most pl. az ELO-s tanfolyamokat nézegetem... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hát igen,ilyesmik...a falfestés pl remek volt...pontszerző továbbképzéseket kerestem egy darabig de nemigen találok...pedig arra eljárogatnék..muszáj is.

evilany

Ekkorák vagyunk....

Kép
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X