Új privát üzeneted érkezett!

vááhhh
nóri
akkor ujabb kérdés:
a hipp babavízre az volt ráírva hogy felbontás után(amikor úgy tároljuk) ugyanúgy forralni kell, mint a csapvizet, hülyét is kaptunk.
azóta túltettem magam ezen, és gondoltam így a szentkirályit is forralom..

zsó
Kép
pcd1985

Viky A kifelé fordítást elkerülendő is jó a háton hordozás. Van többféle hátra rakási módszer is. A "szupermen"-es nekem is idegen, de lehet a válladra felfektetni, illetve a nagyobbakat csípőre ültetve hátra tolni, nézegess több videot a youtube-on. Én az ágyon térdelve próbálgatom :D . Nem is olyan szörnyű.
pammut

Zsó! És steril szobába ne rakjam a gyereket? Vagy mi? Ááá! Lófasz! Nem kell azt forralni! Hordozás: 6hós kor után kb felesleges kezdeni. Mivel nincs hozzászokva,nem fogja úgy csípni. Te meg a súlyát nem bírod majd!
Vendég

megnéztem a mei tai-t hát lehet hogy megfertőztetek
viszont
lehet hogy maradi vagyok, de én úgy szeretem megvenni a dolgokat, hogy odamegyek, megnézem megfogom, megszagolom, kipróbálom.
ööö apa meg ki is nyírna, ha rendelnék, és valami bármi lenne, és ő meg mennyit dolgozik én meg hülyeségekre szórom a pénzt(szerinte a járóka is hülyeség, hát még a mei tai)
hol lehet megnézni...? :?

zsó
Kép
pcd1985

Bori!

Vízszűrő kancsó: én Saturnban vettem, tehát Media Marktban is van valószínűleg vagy neten is rendelhetsz. http://www.pixmania.hu/hu/hu/1717/2263/ ... eresn.html

Kattkat

Kép
kattkat

nekem egy fapados Brita van, de most már ilyet vennék, bár az enyémmel is meg vagyok elégedve
http://www.pixmania.hu/hu/hu/00033282/a ... feher.html

Kattkat

Kép
kattkat

Nekem ilyenem van, Auchanban lehet kapni. A Britához drágább volt a szűrő, ezért ezt vettem.
http://mosolygoviz.hu/best_line

Zsó!

Minden interneten rendelt terméket 8napon belül vissza lehet adni minden indok nélkül. Pont ezért, mert lehet, hogy megfogva nem tetszik a cucc...
Vendég

Pammut Bori, vagy bárki!

MT-ből melyik a jó? Gremese fele hajlok, csak nekem ezek a színek nem jönnek be... :oops: Esetleg Lana, vagy Liliputi, vagy valami méregdrága külföldi csodamasina? Ha már lúd, legyen kövér... :roll: :roll:
Vendég

Azért írtam a farmer alá harisnyát, mert nálunk reggel hüvi volt. :lol:

Becézés. Én nem becézem magát a Milán nevet, de Milánt igen. Van neki sok. Nyavicska Kálmán, Hiszti Kriszti, Pöcsös, CsücsöriBorsó, Sziréna Bácsi. A bátyja Tojásnak hívja. Marhára nem zavar, ha valami csúfnevet fognak ráragasztani, az a babakori becézésektől függetlenül is megtörténik szerintem.
Zsó, bocsi, de nekem a Mirci furcsa. Macska jut róla eszembe. :)

Kattkat, és Neked melyik mei-tai-od van? I-es, vagy III-as?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Becenév: Kulagép, Kulurépa, Kulu, Leokádia, Hugó... :lol: :lol: Kell-e magyaráznom mi, miért???? :lol: Luca Kolbász volt. Imádtam a röcögős mócsingjait csókolgatni! :lol:
Vendég

Mire jó a babanet, mi? Megfertőzni a másikat hogy vegyen mt-t. :lol:
Én a sense anyagot választottam, nekem nagyon tetszik. Remélem apának is fog annyira hogy utcán magára kösse.

Ja, babaúszás nálunk 6 ezer Ft az 5 alkalmas bérlet. Az egyszeri alkalmak 1.700,- Ft. Van 10 alkalmas is, azt most nem tudom mennyi. Tisztára be vagyok zsongva, ahelyett hogy a szombati vizsgára készülnék. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, én nem is tudok más mei-tait, meg tetszettek a minták, alig tudtam választani, végül is ez lett, hátha elég visszafogott, hogy más is viselje rajtam kívül :)

Kép

De Gremese azt írja a lapon, hogyha nem tetszenek az anyagok, írj emilt, lehet, hogy van még választék, ki tudja?

boruska

Nóri: én próbáltam már Tündérputtonyt (1.), Hunbabát(2.), Gremesét(3.) és Bamberoot(4.) is.

Az 1. nekem kifejezetten tetszett, hogy vékony az anyaga, jobban hasonlított elsőre a kendőhöz. Könnyű volt felkötni és kényelmes, de azt nem tudom, hogy hosszabb használat után változik-e (nyúlik, csavarodik)?

A 2. gyönyörű, igény szerinti hímzéssel és elsőre nagyon finom anyaga van, de nagyon nem jött be használat közben. Viszonylag hamar fájt benne a hátam és nehezebb mint a többi.

A 3. nagyon jó, kényelmes, kifejezetten tetszett a szivacsos fejtámasz és hogy az alvócsuklya letépőzárazható.

A 4-diket csak egyszer próbáltam, rövid ideig, de akkor nagyon szimpatikus volt. A készítője mm-enként változtatta, javítgatta, mire ilyen lett. Azt mondják rá, hogy a MT-ok Rolls Royce-a.
zuzmooo

Zsuzsi, Te hordozóistennő :)

boruska

A tündérputtony honlapján van egy olyan kép amin egy 80 kg-os fickó ül a mt-ben úgyhogy nem hinném, hogy elszakadna vagy nem lenne biztonságos. Én sajnos nem tudom megtenni, hogy megveszem a Gremese féle drága mt-t, de szerintem ez is a célnak tökéletesen meg fog felelni. És nekem az anyagok jobban tetszenek a tündérputtonynak. Nekem most kifordítható fekete és terepmintás lesz :lol: Azt nem is tudom, hogy a Gremese félét ki lehet fordítani? Vagy csak az egyik oldalát lehet használni?

Becenév: Én nem szeretem, ha a Kornélt Korinak becézik, de egyébként leginkább Zsubika a szentem :lol: Én meg úgy hívom, hogy Tündér mackó, Tüneményes virágszála anyának :lol: És még sorolhatnám... :P

bellerreni
Eger

Nnnna, itt vagyok...

Mei Tai:
Mint azt már unalomig ismételtem, nekünk Liliputi van abból is. Szerintem zsír jó mintáik vannak. És Zsó! A két mammut közt a Lövőház utcában van boltjuk, ott meg lehet nézni, ki lehet próbálni. (Én most a puhatalpú cipőikre kattantam rá - van valakinek erről tapasztalata?)
Miután másfajtát nem próbáltam, azokról nem tudok véleményt mondani. nekem a Nanduról van csak halovány fogalmam (szomszédnál láttam), nekem elég „durvának” tűnt.

Becenevek:
Cinci, Cicergő, Anya okos nagylánya, Tündérmanó, Szagosbükköny, stb. És mióta Apa látta Csicsit a youtube-on (Pimpinkinről daloló kiscsaj), azóta sokszor hívja csicsinek, amire a kölkec tele szájjal vigyorog. :D

Vízszűrő:
már régóta szemezek ilyen kancsóval, de egyelőre nem tudom, érdemes-e nekünk beruházni. Gondolom semmi értelme ásványvizet beleönteni, nekünk meg ugye azt adnak babavíznek. Igaz, hogy a saját teánkat nem abból főzöm, ahhoz talán jó lenne. Ez a nitrátot is szűri?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ja! Dokinál voltunk! :lol:
5550 gramm a Csirke (ez is egy becenév), a szurinál épp csak egy kis macskanyávogás volt. Az orrára meg azt mondta, minimálisan pirosabb a nyálkahártya a kelleténél, lehet, hogy egy picike gyulladás van, de nem annyi, hogy különösebb törődést igényelne. Figyelnem kell, ha továbbra is tapasztalok hasonlót, akkor valszeg fül-orr-gégészet lesz. (Remélem, nem lesz ilyen.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri

Mamami boltban gyönyörű mei taiok vannak, Hajtka és Bamberoo, de méregdrága, legalábbis utóbbi.
http://hajtkabolt.zoka7.fotoalbum.hu/
http://bamberoobaby.com/
http://www.mamamibolt.hu/elerhetoseg-megkozelites/
Ja! És van már után gyártott kazetta Britába is, talán pont a Laika gyártja. Tegnap hozott a kolléganőm pont csak én nem láttam, mert etettem és mire előkeveredtem anyós elrakta.

Csuppancs
III-as van nekem.

Kattkat

Kép
kattkat

Kakti
Nitrátot nem szűri.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat köszi, meg is rendelem. Mutattam apának a mintát. Nincs elragadtatva úgy az egész ötlettől, de nem érdekel. Majd megbarátkozik vele és kész. "Mert azt mondtam." :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs!
HELYES! :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

kakti: Ezeket a cipőket már én is nézegettem, a zöldabc-n is lehet őket kapni. Majd akarok neki egyet, ha már tanulgatja melyik lába melyik. A bölcsibe is jó lenne benti cipőnek talán.

csuppancs: Gratula a hordozóhoz, egyre inkább úgy gondolom hogy rendelek én is. Lehet hogy előtte kipróbáljuk a liliputisat, ha lehet.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky:
ha össze tudunk futni vmikor, kipróbálhatjátok a liliputis MT-unkat.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Köszi a felajánlást, majd valahogy összehozzuk, csak ne laknátok ilyen messze. De a liliputis bolt egész közel van, oda lehet hogy be tudunk menni.

Lányom tudománya videón:

http://www.franko-baby1.fw.hu/Movie/VIDEO0007.3gp
vicky79
Budapest III. kerület

Csuppancs: nálunk is Apa csak húzta a száját a hordozásra, azután egyszer kipróbálta a MT-t és azt mondta, ebben ő is viszi a nagyfiát :D
zuzmooo

[quote="boruska"]Z írta:boruskasuzsi, Te hordozóistennő :)

:oops: :oops: :oops: Azért ez így erős túlzás. :oops: Ez a babaklub előnye: lehet próbálgatni :D
zuzmooo

Zuzmooo!
Ami igaz, az igaz. Te már szaktekintélynek számítasz itt hordozás terén. :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

sziasztook

naaa, megvolt a 4 honapos oltás...kölköm 5 mp alatt felvette a cékla színét :shock: :shock: :shock: estére 37.3 volt, szoval egyenlőre nem lázas. a dokinéni mérlege szerint kerek 8 kg (szoval tartja a szokásos havi 1100gr hizást :oops: :oops: ), és 64 cm (azért 3 cm-t nyult is :lol: :lol: ) aztááán, a védőnő megint lehülyézett, aszonta csak a fogcsírák indultak el, és ki tudja mikor jön ki. mondom ok, de akkor is azota nyűgi, szarabbul eszik, rágja a cumit, meg öklét. de jo, én vagyok a hülye, szoval nincs fog. :roll:

Edit

Kép
ézsóné

ézsóné: Csanádnak is gratula a 4 hónapos korhoz. Nálunk elindult a hő felfelé, én 37,6-nál már adok neki panadolt, hogy éjszaka ne legyen gond. De eddig még minden oltásnál ez volt, már megszoktam. Barbus még csak 5360 és 60,5 cm. Nem egy nagy termet, de mit akarok én a 156 cm-hez. És a szeme úgy néz ki hogy már ez a gyönyörű kék marad, mert nem sötétedett semmit. Mi újság apával? Már ha akarsz róla beszélni.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát nem akarok. Szerintem ezzel mindent elmondtam. :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Oké. :D És billentsd valagon nyugodtan, ha nem viselkedik jól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2010.05.26 18:31-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Edit: Csanád is kis tömör-gyönyör! :D
zuzmooo

Már nem érdekel.
Ja, iwiwre tettem uj képeket tömörgyönyörömről. :P

Edit

Kép
ézsóné

Nóri A többiek már írtak bőven a mei tai-okról. A mamami boltok felületen van egy csomó topik. Azokat nézegetem majd én is. Hajtka, Bamberoo (Bambi), Hunbaba, Gremese, Babaközelbenes, Kozy, Lana és sk.-k is vannak. El kéne menni klubba és próbálni :D . Anyaguk, méretük is különböző. Kinek ez jön be, kinek az. Nekünk még van időnk tájékozódni, egyenlőre Levinek a kendő a legjobb. Még a fejtartása sem teljesen stabil. De hacsak nem találok vmi nagyon meggyőzőt, akkor Gremese MT lesz. Aztán ha eggyel megismerkedik az ember, már tudja mit vár el. Vannak vándor MT-ok is, tesztelés, értékelés fejében 1-2 hétig próbálhatók.

Zuzmoo A Prevenar változását nekem is mondta ma a védőnő, Levi is már az újabbat kapja majd, bár kicsit még várni kell rá. A régebbiből lehet már nem jutna az ismétlőre.
pammut

Nekem Gremesénél a festett MT-ok a legszebbek! Totál beleszerettem, de nem cserélem le a Liliputit. Már csak azért sem, mert anyámék vérig sértődnének! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csanád nagyon édes nagy fiú! és milyen ügyesen tartja már magát hason! :D
zuzmooo

Edit, nagyon komoly nagy ez a fiú! Remélem Berkó is így tartja hamarosan a fejét meg a hátát! Egyelőre csak dörzsöli az orrát az ágyba, ha hason van, és visít, hogy fordítsuk meg :wink:

kakti, milyen az a festett MT? nem láttam

boruska

Bori, én is megrendeltem a mei tait és pont ezt a színt választottam! :lol: Azt mondta hétfőn tudja postázni. Már nagyon várom! :)

Én csak a mellszívót sterilizálom egy sima fazékban, teszek hozzá 1-2 citrompótló tablettát és sehol nem lesz vízkő!!! Még a kórházban láttam a csecsemősöktől..
Ha majd a babának adok vizet akkor Jana babavíz.. amúgy is azt isszuk.
Vendég

ja, Edit, Berci is szokot ilyen 'anyanepuszilgassmááá' arcot vágni :) fiúk, már most is :)

boruska

Oh, Bori!
Sorry! A tündérputtonyéknál van a gyönyörű szép festett. :? Itt:
http://tunderputtony.hupont.hu/9/festet ... ony-meitai

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

No!

Nagyon köszönöm a sok segítséget. Én egy bamberoo-t se látok szebbnek, mint a Gremese féle anyagokat. Sőt!
A Borié tetszik, csak azt meg eleget láttam az ikeában és nekem arról egyből a függöny jut eszembe... :oops:
Ami tetszene, ahhoz nem illenek a pánt színek. Hú de finnyás vagyok! :roll:

Na de kinéztem egyet, csak nem tudom, szükségem van-e rá. Kendővel jól boldogulok. Ergom van, nekem nem kell, hogy kis helyen elférjen. Aki látott már csatos hordozót, ahhoz képest az MT mennyire más? Csak a méreteiben, vagy van más is? Mert az ergoban simán tudom már vinni elöl meg csípőn is... :oops:
Vendég

Hát nem tudom... Nekem ezek a Bamberoo-s cuccok nem annyira tetszenek. Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan dekort láttam, ami tetszene.
Csatost láttam, de csak próbababán a Liliputiéknál. Szerintem jóval nagyobb, mint a sima MT.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!
Mi történt az éjszakázókkal??? :D Végre mindenki aludt?

Ma van épp egy éve, hogy Lili beköltözött a pocakomba. :) Majd ha felébred, jól összepuszilgatom - nem mintha más reggeleken nem tenném! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Gratula Lili beköltözéséhez. Ugye hogy elszaladt az idő? Egyébként a mei tai-jal kapcsolatban írt Emese, hogy kipróbálhatnánk egyet valamikor, szóval lehet hogy erre fog elmenni a hinta ára.

Még egy kérdés: szerintetek mennyire fogunk beleizzadni a mei taiba nyáron? Átengedi azért a levegőt?
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky:
ott fogtok összeizzadni, ahol a testetek találkozik. De ez sajna elkerülhetetlen. Max. nem öltözteted be annyira Barbust.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

1-2 héten belül én is szeretném ezt a mei tai bizniszt nyélbe ütni...
de nálunk még apát meg kell győzni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri!
Köpönyegéknél rendesen megváltozott a jövő heti helyzet! :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A csatos hordozó gyakorlatilag annyiban különbözik a mei taitól, hogy könnyebb használni, nem kell kötögetni. A pasik jobban szokták szeretni. ;)
zuzmooo

Rémes éjszakánk volt :( Ugyan nem lázasodott be Bende, de nagyon nyűgös volt, kb 1,5 órákat aludt, akkor is nyöszörgött :(
zuzmooo

Ez a monszun időjárás :shock: ! Mindig pont akkor esik du., amikor sétálnánk. Illetve sétálunk is, csak babkocsin esővédő, anya felett esernyő verzióban. Kicsit se néznek hülyének a faluban, mikor szakadó esőben tologatok :lol: . Csak egyszer próbáltam Levit NEM kivinni a szokott sétaidőben. Na, volt akkora hiszti, hogy kénytelen voltam. Azóta meg sem próbálom.

Ded allergiás a klaviatúra hangjára :evil: . Ha másra nem, de erre tuti felébred. Most is.

Tegnap akartam is írni, hogy ha kinövik a gyerkők a mei tai korszakot (bár van aki a végéig abban hordoz), még hátra van a csatos hordozó korszak. Az a nagyobb gyerekek gyors hadteste. Bár többségében pici kortól is lehet használni. Egyszerűbb felvétel, nagyobb súly (és gyermek) cipelésére is alkalmas. És jó drága :lol: .
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?