Új privát üzeneted érkezett!

[quote="szilvás76"]T írta:szilvás76ina, akkor ezt bukta a Zurad! :-)

Mondhatjuk úgy is, hogy ennyi feltételt állított :D 8) :lol:
xtina75

Tina :-) :-):-) :wink:
Bakker, ezt nem is gondoltam, pedig milyen igaz! :-)

szilvás76

[quote="xtina75"] írta:xtina75
[quote="szilvás76"]T írta:szilvás76ina, akkor ezt bukta a Zurad! :-)

Mondhatjuk úgy is, hogy ennyi feltételt állított :D 8) :lol:

Akkor Te buktad? :-)

Na jó, lecsillapodok...
Úgy látszik, tényleg ez a bubimentes ásványvíz hozza ki a hülyeséget belőlem... :-)

szilvás76

:lol: Nekem sem volt sürgős, neki se.

Viccet félretéve, ha komolyan akarok válaszolni:

5 év után már "illik" végre túl lenni rajta. Nekünk ez formaság. Együtt élünk, közös a házunk, közös hitellel, gyereket akarunk, a papír itt tényleg csak papír. Eléggé felnőttek vagyunk már ahhoz, hogy ne hagyjuk, hogy a rokonság beleszóljon. Persze fontos - hogy meglegyen. De az, hogy mennyi idő után, vagy hogyan - részletkérdés.

Kép
xtina75

Nyugi, mi is ugyanígy (körülmények), 7 év után házasodtunk "polgárilag", és 10 év után "templomilag"... :-)

De Nekem, a templomi sokkal bensőségesebb volt amúgy... :-) Az Rólunk szólt, Nekünk. :-)

A másik tényleg csak formaság.

szilvás76

Sziasztok!
Vanilla...nyugodtan megírhatod nekem...addig is kiadod magadból a mérget :)
S.András ügy...ítéljék el....nem különbb mint más ember...hiába sztár :(
Nálunk apás szülés lesz.Apa nagyon nyugodt természet...kíváncsi leszek hogy viseli :) :oops:
Évi!? Merre jársz?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szilvás...oda se neki (hülyeség)...:D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

:-)

szilvás76

Közben olvasolak ám titeket, csak néha néha ülök vissza...gondoltam takarítok, mosok, összepakolom a vasalnivalót...most egy órát küzdöttem a kisággyal, megpróbáltam beleszerelni vissza a rácsvédőket, de megszenvedtem vele...majd varhatok vissza pár kötözőkét rá...:)

Közben átkötöttem a csokromat is, amit apától kaptam valamelyik nap, mert már egy-két zöld besárgult...úgyhogy kikupálgattam...

Már nem sok van hátra...közben meg itt-ott megtalálom a lakásban a dugi nasikat, úgyhogy majszolok is közben...(kb a 4. hónapban lett mániám, hogy itthon eldugdostam a nasikat, és ha nagyon rámtörne az "éhség", akkor valahol ráakadok valamire...:)

"celebek"...már ettől a szótól is kiráz a hideg, de úgy látszik nálunk mindenki annak számít, akármit csinált is...
Nagyon nem bírom én se H. P.-t, és a nejét se...az egyik ostoba, a másik meg mégjobban...és még a tévében is mutogatják, de biztos sok ember vevő erre...mondjuk azt konkrétan nem tudom, hogy ő mitől lett ekkora sztár, sokmindent nem mutatott fel, amivel kiérdemelte volna...biztos csak jókor volt jó helyen...

Buci...nem kivételezgetnék én se...attól, hogy ismert, úgyanúgy vonatkoznak rá a törvények...és kész...

na, jó vagyok...néha belekotyogok itt a hülyeségeimmel, de ha rendet raktam teljesen, vissztelepedek majd a gép elé...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Szilvi véleményszabdság van. Vagy tévednék?
Én sem kivételeznék csak azért, mert "sztár".

És igen, nálunk mindenki celeb aki szerepelt a tv-ben.

Évi jöhetne már.

Ilus irigy vagyok, mert te most napközben rendet tudsz tenni, nekem meg este nincs már kedvem a takarításhoz. Egyébként felesleges, mert Gábor holnap összerakja a számítógépasztalt, úgyhogy kezdhetném előről... Kép

királylány

Meglett az asztalhoz a lap végre? :-)

szilvás76

Holnapra meglesz azt mondták. remélem, mert már elvonási tünetei vannak, hogy egész héten nem ülhetett gép előtt :lol:
Legalább a nappali készen lesz és nem marad más hátra mint lekaparni a tapétát az ablak alatti falról és lekenni mésszel. Penészedett idén a fal jobb oldala és ezt tanácsolták. Színezve lesz a mész, látszani meg nem fog, mert ott aradiátor és az ülőgarnitúra is oda lett téve.

királylány

A tegnapi témához:

http://velvet.hu/poronty/2010/05/19/ren ... epviseloi/

na, ez sem semmi... :-(

szilvás76

"A hétfő esti eset kapcsán az Alternatal Alapítvány, valamint a Születésház Egyesület felháborodását fejezi ki a rendőrségi eljárással kapcsolatban, melynek során az otthon szülést választó -egyébként - egészséges édesanyát arra próbálták kötelezni, hogy menjen kórházba.
[...]
Hétfőn éjszaka oxigénhiányos, életveszélyes állapotban került kórházba egy Budapesten született kisbaba [1] . Egy II. kerületi, Szalonka utcai lakásban lépett fel komplikáció egy nőnél, miközben világra hozta gyermekét. A mentők az oxigénhiányos újszülöttet ellátták, majd életveszélyes állapotban az egyik gyermekklinikára vitték. A mentők kórházba akarták vinni az anyát is, de mivel ő ebbe nem egyezett bele, rendőrt hívtak. A lakásba a járőrök nem tudtak bejutni, így elmentek a helyszínről. "

szilvás76

Ha egy életre károsodik a gyereke, akkor kinek fog szemrehányást tenni?

királylány

Erre nem is tudom, mit mondjak.
:-(
Arra persze jó a szervezett háttér (mentő-kórház), hogy ha baj van, intézkedjenek és mentsenek.
De ez akkor is veszélyeztetés. Azt hogy ezt tisztázzák, az már "zaklatás"...

Csak a baba miatt mondom, persze, jöjjön a mentő.
Egyébként meg... no comment az Alapítványnak és annak, aki ennyire felelőtlen.

szilvás76

A mentősöknek kötelessége ilyen esetben értesíteni a rendőrséget. Azok meg ha jól tudom nem vitték be erőszakkal anyukát a kórházba...

királylány

Na ma is megjártam a hadak útját.
Nst 10-kor,csokis nápolyi ide vagy oda max a váróban ugrált a baba. Na mindegy,utána elvitte a nővér az orvosomnak a leletet,az visszaüzent h.várjam meg mert nem jó.Hát gondolhatjátok...szerencse hogy összefutottam barátaimmal,és ők bejöttek meg vártak velem...Doktor úr kijött,hogy gyenge a szívmüködés,max 120,mozgásra se lett több. Nme fényes az nst,rá kéne nézni a babára,de nincs UH...meg megint,hogy be kéne ám feküdni...hát mondom jól van. Kérdi,itt tud maradni,van cucca,ilyenek..mondom maradok és akkor hoz a férjem cuccot. Na ránézett az ócska géppel,azzal látott egy kevés vizet,változást megállapítani nem tudott,vizsgálattal teljesen zárt méhszáj.Végül felküldött ismét a Klinikára,volt egy UH-m(az asszisztens vizsgált... mondjuk ki volt neki írva hogy szonográfus asszisztens,de a leletemen se pecsét se orvosi aláírás...a jobb oldali rendelőben,ahol 3d,4d is van...talán azért ott,mert az a gép jobb..???inkább olyan érzésem volt hogy le akarják pörgetni a teli várót...hány hetes vagyok,meg miért jöttem,meg miért néznek 29 hetesen nst-t...mondom viccből)de a gép ettől még persze mér,a mérések kornak megfelelőek,köldökben jó áramlás(ez volt a fő kérdés) és most 10 cm a víz,tehát nőtt valamennyit. A beutalómon az volt h.fektessenek be ha gond van,de ugye ezek a mérések jók,hazajöhettem,holnap nst.
Naponta nst...
Keddtől pedig felköltözik a Klinikára minden,terhesgondozó,UH,nst,caplathatok oda,az durva lesz.

Azt hiszem a mai talit kihagyom mára kicsit kifáradtam...de pihenni nem lehet,fúrnak kalapálnak.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi: végre Kép Már nagyon vártalak. Hűha. Az azért jó, hogy 10cm vizet mértek, nem? Ismételték az nst-t? Vagy csak egyszer csinálták és azt a leletet mutatták a dokinak? Mert azt írtad, hogy pörög, meg ugrál a pocakodban. Lehet elfáradt addigra...

királylány

A váróban ugrált,bent nemigen. Most ugrál. Kis komisz.
Holnap lesz nst kontroll.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Lehet be kellene feküdnöd :roll: nem kellene ennyit mászkálni. Mondjuk irtóra hiányoznál, de Tomi az első....

királylány

Nem sok esze lehetett annak a nőnek...ha a babával nem volt minden rendben, már csak azért is megnézetném magam is, lehet, hogy nem látszó bajom lehet...

Én azért örülök, hogy kórházban fogok szülni, mert ha bármi bajom lesz, akkor ott lesznek a szakemberek...de ez ugye mindenkinek a saját nézőpontján múlik...én így gondolom...

takarítás...hát, "sajnos" most nincs jobb dolgom...
Elvileg még dolgoztam volna ebben a hónapban (Vodafone-nál voltam értékesítő az Europarkban), de sajna babócának nem tett jót a 12 órás munkabeosztás, meg az egész napos ülés fél óra ebédszünettel...úgyhogy csak miatta vagyok itthon már ebben a hónapban is...na meg a drága ügyfelek se tolerálják ám, ha az ember babát vár 8tisztelet a kivételnek)...a végén már azért is született panasz rám, mert én kimentem WC-re, amikor ő még várakozó ügyfél volt, úgyhogy ezt egy kicsit megelégeltem...de jobb is, mert azóta még gázabb lett minden (pl. plusz egy óra nyitvatartás... :? )

Ilus

KépKép
badzsulka

Óóó Évikém... lehet, hogy tényleg jobb lenne, ha befeküdnél! Figyelnének rád, sőt, még kalapálás sincs...

Kép
xtina75

Hát nem rajtam múlt ma se.

Ja és még annyit mondott amit eddig is sejtettem,hogy mivel faros és lehet előbb fog jönni,jó esélyem van a császárra. És minden nappal időt nyerünk.

evilany

Évi, jó, hogy jöttél...:)
Remélem minden rendben lesz a holnapi kontrollnál...és ha kell, igenis feküdj be :!:
És most pihenj jó sokat...

Ilus

KépKép
badzsulka

Dia. Én is úgy olvasom... ÍAmúgy, meg ha mentőt hívnak valakihez, akkor a mentősnek BE KELL VINNIE a kórházba az illetőt, onnan az ő felelősségük... Keresztapámmal is így volt... :-(

Évi. De jó, hogy jöttél... De ez a mizéria... Baccus, akkor fektessenek be, és vizsgáljanak ki, nem? De ez a be-benyögött ez nem jóaz nem jó, ami végülis jó, mert nem tartottak bent. Nem értem, miért csinálják...

A 10 cm az már 2-cm-rel több, mint a múltkor volt... Ez szerintem jó!!!
A szívhangot nem értem... :? Nem tudom, mi a normális, amúgy. Szülésnél (ha jól emlékszem) 100 alá nem eshet... De ezt nem merem 100%-ra mondani.

szilvás76

Hát 140-160 a magzati szívfrekvencia alapból.
A befekvésre én igent mondtam. A mizéria a költözködés miatt van. Hiába fektet be a Megyeibe ahol nincs UH gép és keddtől meg elköltöznek.
Persze biztos én is túlaggódom de basszus így azért nehéz megnyugodni...

evilany

Évi, nekem 135 volt, amikor épp nagyon pörgött... Akkor voltam pont UH-on, és éreztem is Őt. Szóval akkor ez is alacsony? A dokim azt mondta, hogy szép, egyenletes szívhang...

Szóval nem értem én ezeket a dolgokat. Ha úgy gondolja, nem jó, akkor ne kérdezze, hanem intézze az ágyadat. Lehet, megfigyelnek egy hétig, és haza is küldenek...
vagy ne paráztasson, ha meg azért még jó ez az eredmény...

szilvás76

Bár inkább 120-160-at írnak normál értéknek.Nekünk volt épp 120. De lehet hogy aludt...bár piszkáltuk...de ki tudja.

evilany

Hát gondolhatod h.nekem se tetszik.De mondom az integráció miatt szívok,az orvosom nagyon alapos és figyelmes,ha belegondolok még esedékes se lett volna egy UH ő rámnézett a magánrendelőben és így derült ki...

evilany

Évi, Bendét hiába rázogatták NST előtt, aludt mint a bunda. Akkor hozták azt a gégemetszetteknek való kütyüt, Csóri ugrott is tőle. A síma noszogatásra NEM kelt fel. :-) Lehet, hogy csak elfáradt Tomi.

szilvás76

Lehet,lehet. Szegény pici babám :( :(

evilany

Évi de megint csak jól összezavartak. A klinikára nem tud befektetni egy pár napra? Ha úgyis odacuccolnak. Nst meg kis idő elteltével szokták ismételni, nem másnap...

királylány

Nekem ismételték vagy 5x, ettem, ittam, járkáltam, stb és bizonyos időközönként hívtak vissza...

királylány

Gondolom, a dokid se nagyon tud akkor mit csinálni. De egy hülye helyzet... :?

Majd a holnapi kontroll után hátha okosabbak lesztek, vagy jobban tudsz vele beszélni. Szerintem nyugodtan mondd meg, hogy mit gondolsz. (nem rá...) Hogy aggódsz, és nem szeretnéd, ha baj lenne... Vagy nem is tudom...

Csak olyan gáz, hogy elhintenek vmit, és nem tudnak semmit sem csinálni, hogy tisztázódjon...
De lehet az is jó lenne, ha 1-2 napig bent vagy és gyakran néznek nst-t, még ha az UH gép nem is jó...
Nem tudom.

Hülye dolog most ilyet mondani, de próbálj kicsit lazítani, ne szomorodj neki, mert Babuci nem tudja, mi van... Ficánkol Neked, és ez a lényeg! Zsinórral minden oké, víz több van, ebbe próbálj kapaszkodni... Jó? :wink:

szilvás76

Évi így van ahogy Szilvi írta! Csak pozitívan!

királylány

Évi! Szerintem keresd meg a Masszi doktort, gyerekkardiológus, lent van a Gyerekklinikán, ő csinálja fenn a szülészeten ezt a speckó magzati szívvizsgálatot. (Nem tudom, hogy hányadik hétig lehet, de esetleg tanácsot tud adni, akár telefonon is)

Másik variáció: ma estére találja ki valami apró görcsölgetést, menjetek fel ügyeletre, elmondod a mai napot, és lehet attól van, mert kicsit ideges vagy, hogy nem nézték meg a lepényi keringést stb... biztos meg fognak nézni UHval.
limo73

ja, a cél szentesíti az eszközt :)
limo73

Limo,de szerintem megnézték...vagy mittudomén. Köldök áramlás rendben...hátsó fali lepény,ennyit írtak.
Nem tudom,szerintem a Klinikára azért nem fektetnek be mert ott jók az eredmények,az hogy a Megyeis nst gyenge volt,azt meg lesz*rják.Ráírta a papírra h. kóros eltérés esetén intézeti kezelés.

Nem egyszerű...és basszus,ezen az egyetemen dolgozom én 10 éve!!

evilany

[quote="limo73"][ írta:limo73b]Évi! Szerintem keresd meg a Masszi doktort, gyerekkardiológus, lent van a Gyerekklinikán, ő csinálja fenn a szülészeten ezt a speckó magzati szívvizsgálatot. (Nem tudom, hogy hányadik hétig lehet, de esetleg tanácsot tud adni, akár telefonon is)

Másik variáció: ma estére találja ki valami apró görcsölgetést, menjetek fel ügyeletre, elmondod a mai napot, és lehet attól van, mert kicsit ideges vagy, hogy nem nézték meg a lepényi keringést stb... biztos meg fognak nézni UHval.

Ez tök jó ötlet!!!
Ennek a gyermekkardiológusnak meg elmondhatod a mizériádat, meg hogy nagyon aggódsz... És senki nem tud megnyugtatni, csak pötyögnek a negatív infók, amúgy meg hazaküldenek, és félted a babádat.
A másik ötlet is jó, ha nem érnéd el...

Szerintem kezdd el magad a szervezkedést, ha ennyire teszetoszák...

És nyugodtan engedd szabadjára az érzelmeidet, basszus, nem lehetnek ilyen érzéketlenek!

szilvás76

Nyugodtabb vagyok,mert több a víz. 10 cm,azt én ittam be magamba :) napi 5-6 literrel...

evilany

Lehet mégis ellibegek a talira is. Bajom nincs,és jót tesz...most eszek is,mindjárt jobb lesz :)

evilany

Limo magzati szívuh-t szerintem végig lehet nézni. Én rendszeresen jártam Bencével Pestre. Folyamatosan kontroll alatt tartottak.

Évi ha úgy gondolod akkor menj a találkára a csajokkal. Biztosan jót fog tenni, feldobnak. de ha most kehelyről fogsz nekem áradozni akkor falnak megyekKép :lol:

királylány

:-) oké!

szilvás76

Dia én nem eszek kelyhet :(
De látom Ti közben ettetek,szültetek,Stohl Buciztatok! :) (na attól hányok...)

evilany

Évi, nyomass a Pici Fiúnak egy naaaaaaaaaaaaaaagy fagyit! Vagy egy sütit... Engedélyezz magadnak... ;-)
Mindent, ami most jól esik Nektek... :-)

szilvás76

Évi a klinika után tárgyaltál a dokiddal?

királylány

Évi csak vicceltem, remélem nem bántottalak meg. De igaza van Szilvinek, MOST megérdemeltek valami finomságot :!:

királylány

Most olvasom vissza pontosan, hogy voltál a Klinikán. Ha jó a köldökzsinór áramlás, akkor elméletileg a lepény ellátja a szerepét, a 120 tényleg az alsó határ, ha nincs akut vészhelyzet nem értem miért paráztatnak. Ha meg mégis van (DE NINCS) akkor fektessenek be, adjanak gyógyszert a tüdőérlelésre, és számoljuk a napokat.
De BIZTOS, hogy ilyen helyzet nem áll fönn, csak azért írtam, ha mégis akkor is vannak lehetőségek.

Anyum szokta mesélni, hogy anno a tesómmal fél napokat feküdt a ctg gép alatt, mert csinálhattak vele akármit nem akart megmozdulni. Ugyhogy lehet csak unja már a sok b.... :oops: Bocs
limo73

Sziasztok!!!

Évi sajnálom,hogy mindig kétségek közt hagynak,úgy bírom az ilyet megemlítenek valamit aztán jaj még sem,mi a fenének nem fektet be a doki és figyel meg napokig mint mászkáltat minden nap fuuu néha beletudnék rugni,nekem múltkori 4D volt ez kérdezi a szonográfus az orvost férj feleség,a múltkor is volt sziv billenytyűvel gond,azt mondja nem jah akkor most sincs,azt hittem belerugok,megnyugtatott nagyon!Remélem javul a helyzeted és nem csinálják ezt veled.

Szülés én egyedül akarok szülni kint esetleg megvárhat apuci de nem akarom bent legyen családtag vagy párom magam szeretném,bár ha nem múlik a szemölcsöm akkor császár lesz és ha a doki még nem is mondja akkor is kérem mert féltem picur elkapja,azt nem akarom.

Dia,Szilvi érthető hogy nem vetettek sok cuccot de nektek sok van és ez előny!!

Jó pihit és takarítást mindenkinek,jó talit a csajoknak én megyek kirámoltam a szekrényt és azt vissza rakom,majd este jövök sok puszi!!!!!

Kép
bévi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?