Köszönöm a kullancsos tippeket! Keresgélés közben rátaláltam egy régi módszerre, ami nem is tudom miért merült feledésbe? Képzeljétek: ha kullancsot találsz a gyerekben, vagy állatban, fogj egy GYUFÁT és nyálazd meg a fejét, majd körkörösen kőrözz a kullancs bemenet, kullancs teste körül. A foszfort megérzi és azt sokkal jobban szereti, mint bármi mást és ezért hajlandó önmagától is kijönni a bőrből!!!! Nagyon dúrva, nem?? Semmi erőszak, semmi fejbeszakadás stb. Most árgus szemekkel figyelem a kutyát, hátha tesztelhetek rajta. Mondjuk azt nem írja a tudomány, hogy mennyi ideig tart egy ilyen gyufás szeánsz, meg ugye abban sem lehetünk biztosak, hogy a kullancs nem terjeszt e lyme-kórt. Szerintem egy próbát megér!
Dudu, nagyon örülök, hogy jöttél és megosztottad velünk a tapasztalaidat! Reméltem, hogy az iwiw-en szereplő kép nem "csak egy jó pillanat" amit elkaptatok! Örülök, hogy jó testvérek és bevallom drukkoltam, hogy jól kijöjjenek egymással és ne gondolt azt, hogy "vajon kellett ez nekem?" Sajnos én sokszor gondoltam erre, de már elfogadtam olyannak Szaffit amilyen, néha leüvöltöm a fejét és csapkodok és akkor kicsit magáhoztér és pár órán keresztül nyugi van. Nekem meg marad a lelkiismeretfúrdalás...
Egyre inkább érlelődik bennem a gyerek project és általad reményt is kaptam, hogy érdemes belevágni! Nagyon szeretem Szaffit, tényleg, a világon mindennél jobban, de ha nincs katonás fegyelem, kicsit lazább vagyok, ő már ki is készít két pillanat alatt. Útáltam mindig is parancsolgatni és mindent megszabni, valamihez kötni, de a gyerek ezt követeli meg, vagyis a körülmény, mert különben egy kis nyafogós hisztérika lenne, aki dobálná magát az áruházban. Család barátja egy pedagógus mondta, hogy az a tipúsu gyerek aki ha nincs fegyelem, belédrúg, majd később az útállak szót használja. NA EZT NEM! Amit az első 3 évben követelünk tőlük az határozza meg a későbbi értékrendjüket. Remélem, mert sok meló van benne...
Érdekes, hogy LILI ebben az új helyzetben tanult meg a saját szobájában aludni!! Arra gondolnék, hogy most méginkább igényli a figyelmet, a törődést. Talán élvezi, hogy ő a NAGY testvér és ameg akarja mutatni milyen ügyes és majd ő terelgeti, gatyába rázza, megvédi a kistesót! Legalábbis Szaffinak tuti ez járna a fejében. Élvezi Lili, hogy segíthet? Gondolom mindent ő szeretne elvégezni, mert ő már olyan ügyes és persze nagy!?
Az étvágyatok változott?? Szaffinál árnyalatnyi javulás, már 11kg, 92-96-os ruhákat hordunk!!
Néha már azt hiszem fénnyel táplálkozik... Viszint amennyit szenvedtem régen az éjszakai nemalvással, felkelésekkel, örömmel állíthatom, hogy 2 éves kora óta átalussza az éjszakákat és zavartalanul durmol! Mintha a 2. szülinapja után húzott volna egy vonalat és elhatározta, hogy mostantól alszik
Remélem azért néztek be ritkán, mert mindenkivel minden rendben van!!!! Azért jó lenne hallani felőletek! A kis gengszterpalántákról és a két-vagy többgyerkőcös "nagycsaládosokról" is szívesen látnék képeket!