Szia Amina - de jó, hogy ilyen sokat írtál.
Mindig félek, hogy csak én írok sokat.. ha írok.
Nem tudom pontosan, hogy honnan jön, hogy fiút szeretnénk. Ez egy összetettebb dolog. Egyrészt, amikor testvérekben gondolkodtunk, akkor egy kisfiút és egy kislányt képzeltünk el.. majd amikor az ügyintéző megkérdezte, hogy mi van, ha ilyen nem lesz / nem lenne éppen, akkor a férjem mondta, hogy inkább akkor két fiút.. és csak utána két lányt. Majd amikor kiderült, hogy csak egy gyermek ajánlatos számunkra, akkor valahogy a fiú lett logikusabb. Talán azért, mert a korom miatt már nem is biztos, hogy két gyereket örökbe tudunk fogadni (a két gyerek között a Tegyesz "szeret" legalább 2 év korkülönbséget).. és fogalmam sincs, hogy hol leszünk, kik leszünk cca. 5-6 év múlva (amikor én már 44-45 éves leszek).. szóval ha csak egy gyermeket tudnánk örökbefogadni, akkor már inkább fiúcskát.
Többek között részemről egy másik "pszichológiai helyzet", hogy Anyukámmal és a hugommal nem felhőtlen a kapcsolat - ez enyhe kifejezés. Ezért kvázi a lányok/hölgyek nekem "sikertelenséget" juttatnak az eszembe a családon belül. Ezért inkább a fiúcskát képzelek el magamnak.
Érdekes volt pl. egy álmom. Amikor még terhes voltam, azt álmodtam, hogy kórházban vagyok, szülnöm kell és törülközők voltak kikészítve, amiből el kellett venni egyet. Valahogy egy rózsaszín törülköző került a kezembe.. és - mintha így szabályozni lehetne bármit is - visszaraktam a rózsaszín törülközőt és egy világoskéket vettem a kezembe helyette. (Néha arra gondolok, hogy lehet, hogy a babócám kislány lett volna .. és ezek után meggondolta magát, hogy inkább akkor nem is jön hozzám a világra.
)
Mi is egészséges vagy korrigálható eü-i állapotú gyermeket jelöltünk meg. A férjem mindig is félt, hogy beteg gyereke lesz/lenne és most már oly annyira fél a beteg gyerektől, hogy már nem is nagyon gondolkodik lombikban, mert a legutóbbi "genetikai rendellenességes helyzet" nagyon megijesztette. Szóval szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Nagyon-nagyon kevesen vállalnak be beteg gyermeket, mert nem tudjuk, hogy időben, anyagilag, kompetenciában ezt hogyan tudnánk felvállalni. A gyereknevelés amúgyis egy komplex dolog. Sikertelen örökbefogadás akkor (is) történik, ha túlvállaljuk magunkat.
A későbbi, vérszerinti testvér esetében, természetesen érdekes helyzetek állhatnak elő. A Gólyahír nyíltnapján is megemlítettek egy családot, akiknek így lett négy gyermekük. Az ilyen helyzeteknél viszont igazából féltestvérek is előfordulhatnak, mert a vérszerinti anya mellett, a vérszerinti apa személye más lehet.
Na.. hát ma reggel ilyesmik jutottak az eszembe.