Új privát üzeneted érkezett!

Dia, nálunk is csak nst volt Enikővel, az a kötelező hetente a 35. héttől. Csaszival született (programozott), ott derült ki, hogy a nyakán volt a köldökzsinór. NSt-n nem látszik, csak ha már nem kap levegőt, akkor meg már szerintem sok esetben késő.

maccs01

Szilvás, gratulálok a kolléganők babáihoz, szép méretek. A lényeg, hogy 3 kiló felett legyenek :)

maccs01

Szilvi szép nagy babák!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szilvi a kiscsaj nem semmi :shock: Mármint a fiúhoz képest.

Maccs hát ez az! Nem hiszem, hogy nem tudnak ennek érdekében tenni valamit. Nst nekem nagyon rossz volt, mondta is a szülésznő, hogy ennek a dr úr nem fog örülni. Én meg néztem rá értetlenül, mert olyan szép szimetrikusak voltak a vonalak a papíron. Aztán mondta, hogy ja kérem, ennek nem ilyennek kell lennie. Kösz....De orvos toppon volt, megkérdezte úgy mentem e, hogy ott tudjak maradni. Mondtam neki, nem. De ha kell maradok. Saját felelősségre mehettem volna haza. Áldom az eszemet, hogy nem tettem. Még aznap éjjel meglett Bence és senki nem tudta a családból. Gábornak is csak másnap reggel tudtam telefonálni, hogy megszületett a kiskrapek :lol:

királylány

A dokibácsimnak a gépét át lehet kapcsolni 3D-sre, azon látszott, hogy Kislányom ölelgeti a köldökzsinórt. :-)
síma Uh? nem tudom, de a flowmetriát nem azzal csinálják? Az meg kifejezetten az áramlást nézi a zsinórban, vagy rossszul tudom?
NST-n nem "látják" a zsinórt... Max ha valami tipikus/jellemző tünetet tapasztalnak, küldenek az UH-ra... Nálunk ez volt (szerencsére nem nekem)

szilvás76

Én szeretném ha picike lenne. Tudom nem kívánságműsor, de mondjuk egy 2900grammal kiegyeznék. Bence 2500gr volt és 50 cm. lyan jó volt. De hát én fordítva vagyok összerakva így nem csoda....

királylány

Azt hiszem a szülés dvd-n hallottam h.2d-n nem látszik a pontos helyzete.Bár a flowmetria valóban azzal van(nekem is volt most)szóval..

Dia és hányadik héten volt ez?(biztos írtad már csak nem rémlik)

Szilvi,fejed?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi 37. hét, nem valószínű, hogy írtam itt.

királylány

Az már szuper,én is azt céloztam meg Tomival,36-37.hétig bennt marad.

evilany

Tompa, néha érzem, ebből még bármi lehet. Még nem "kisbalta a fejban", szóval csak kerülget... Majd beugrok a gyógyszertárba, és megkérdem, mit lehet... :-(
Van itthon Panadol, de nem emlékszem, hogy ezt lehet vagy nem szabad bevenni... És alapból mindre rá van írva, hogy terhesek csak orvosi engedéllyel blablabla...

pedig Ircsi már felsorolta, hogy mit lehet, de a kétszázakárhány oldalból fogalmam sincs, hol keressem... :-)

szilvás76

Nekem se rémlik,régen lehetett :?

evilany

A 37. héttől minden nap úgy keltem, hogy na, vajon ma???? Aztán a 42-en (!) úgy robbantották ki szegénykémet, és még akkor sem nagyon akart jönni. Igaza is volt , koszt-kvártély-légkondi volt bent, minek adja fel?? :-)

Nem jó ilyen sokáig húzni... Bár ez csak Tőle függ, ő indul el, ha eljött az idő, mi csak 'külső szemlélődők' vagyunk. :wink: :D

szilvás76

Dia, ez végül szép történet lett. Meglett a baba és egészséges! Jó, hogy a dokid körültekintő és nem lépett túl, hogy majd jöjjön vissza holnap!

Ricsivel én is saját kérésre feküdtem be, addig rágtam a doki fülét, pedig jók lettek az eredményeim, csak nagyon rossz érzésem volt a fiam egészségével kapcsolatban. Aznap elfelejtettek ultrahangozni engem, csak nst volt, másnap délelőtt le is ba..ta a dokim a nővért, mert ez kötelező, ha bent fekszel, úgyhogy akkor meglett az uh a tökéletes nst után és uh-n kiderült, hogy azonnal meg kell szülnöm a babát. Megindították, dokim elment, ügyeletes karmai közé kerültem - máshol már leírtam a felháborító, véres eseményeket -, a dokim már csak akkor ért vissza, mikor a műtőasztalon feküdtem.

maccs01

Maccs :( :(

evilany

Én most megcéloztam a 40.hetet. Jó lenne ha betartaná és mondjuk augusztus 1-2 körül születne. Július 31-én lagziba vagyunk hivatalosak. Mentő nem, de mentős lesz :lol:

királylány

Maccs mi történt?

királylány

Hehe, én aug 3-ra vagyok kiírva, de Bekrivel megbeszéltük, hogy együtt szülünk. :-) Ő pár nappal előrébb jár nálam.
Doki közös, kórház közös, talán egy szobába is kerülnénk. ;-)

szilvás76

Dia, legalább Gyarmaton lesz a lagzi? :-)

szilvás76

Szilvi az tök jó lenne.
Rákontrázok,lehet mi pécsiek mind az 5-en 1 szobában leszünk :lol: :lol: mondjuk ahhoz jól össze kell hangolni a szülést :)
Ja mert a hír igaz,a Megyei mint szülészet hó végétől megszűnik.

evilany

Szilvi nem, Pilínyben. Mondjuk nincs olyan messze, de azért mégsem pár utca. Hehe. A dokim meg velünk szemben lakik a másik lépcsőházban :P

királylány

Dia, majd megkeresem a fórumon az általam írtakat és bemásolom gére doksiba az éjjel. Nem ugrok neki még egyszer, mert nem akarom újra átélni még fejben sem. Az, hogy most írtam róla, bőven elég, így is felzaklat.
Nem javaslom mindenkinek, hogy elolvassa, mert egy rémtörténet! Egészséges baba lett a végén, de nem a dokin múlt.

28. hétre született babák 80%-os életbenmaradási esélyekkel bírnak - úgy tudom. 35. héttől született babáknál már a legtöbbször légzést sem kell segíteni, annyira egyben vannak. 35. hét már tuti, de a legjobb a 38-40-ig.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.05.18 10:13-kor.

maccs01

Hozták a fiúk a szekrényt,szomszéd néni kinézett:"csak nem elmennek?" mondtuk áááá nem még csak most jövünk igazán.Biztos csalódott lett :D :D

evilany

Maccs igen,sőt,áll.10ből 9 baba életben marad,persze ellátás mellett.

evilany

De amit találtam a "bajunkról" bemásoltam a blogba és afelől kicsit nyugodtabb vagyok,abban azt írták ha nagy a gáz akkor a legnagyobb vizzel telt rész is max.2 cm,nálunk azért 3 mérés is afelett volt,2.15-2.64-2.67,és ha belegondolok akinek mondjuk normális,14-es magzatvize van annak is kb 3 cm-es ami körülveszi.Nálunk csak a fenekénél volt 1.2,de lehet az is jobb már.
Meg az nst-n lenne jele ha változnának a viszonyok odabent.Sokat mozog is.

evilany

Évi olvastam a blogod, és (bár nekünk van víz ) összeszorult a gyomrom... :-(
"Túl sokat" tud ma egy kismama. Részben jó, másrészt meg para-hegyek...

A mocorgás sztem jó, no meg azért szépen fejlődik is Tomi!!! :-)
Telnek a napok, és egyre közelebb leszünk ahhoz az időhöz, amikor már gond nélkül megérkezhetnek! :-)

szilvás76

Évi, egyetértek Szilvással!

maccs01

Hello Csajok, kicsit ledőlök, ha már egyszer itthon vagyok... :-)
Hátha fejfájás is elkerül!

Ma már nem vszínű, hogy jövök, majd csak holnap. Ha meg mégis, akkor így jártatok. :lol: 8)

szilvás76

Közben rendezgetem a szekrényt.

Szilvi jó pihenést.

evilany

Maccs ha ennyire felzaklat akkor nem kíváncsiskodom. Nem akartam fájdalmat okozni.

Én ezt a magzatvíz mennyiséget nem értem ám.
Évi minden rendben lesz. Azért most sűrűn rádnéznek és ez jó.

Szilvi jó pihenést!

királylány

Dia,4 helyen mérik a baba körül,átlagban 3-4 cm kell körülvegye. Ezeket összeadják,így jön ki nálam pl a 8 cm. a Normális 12-16 cm,afelett már megint kóros. Nagyon kiokosodtam :?

evilany

Évi aha, most már értem. Köszi. Már csak egyet nem értek. Ha a doki bekapcsolj a gépet és ránéz, akkor abban a pillanatban hogyan tudja megállapítani, hogy kp mennyiségű/több/kevesebb. Nem venne ez igénybe esetleg pár percet? Oké, én nem jártam orvosira meg laikus is vagyok.... :roll:

királylány

Hát szerintem a rutin meg az évek...az én dokim elsőre látta és egy elég szar gépen. De a 4d-s is ránézett és kapásból mondta h.kevés.
Biztosan nekünk is van már szemünk arra amit csinálunk...és automatikusan tűnnek fel dolgok,most pl egy se jut eszembe de ha ránézek egy betegre nyilván nekem is beugrik hirtelen jó pár dolog ami már magától megy. Egy diagnosztának meg főleg.

evilany

Azt hiszem clárika említette hogy venne játszó szőnyeget mi 1,5 hete vettünk a profiban 3400 ft -ért nagyon jól néz ki és az ára is szuper szerintem . Jaj megjött a pólyánk is képzeljétek és ugyan olyan mint a húgomnak volt teljesen véletlen hogy egyforma én el is felejtettem 2 éve neki milyen volt és most nézem vissza a képeket dettóra ugyan az !!!! :D
Vendég

Vanilla kisfiad rendben odaért a kirándulásra?

evilany

Évi persze a rutin, meg az évek csak nekem olyan furcsa, hogy épp csak bekapcsolja a gépet - én úgy keresem melyik a gyerek feje - feneke - a doki meg rápillant és már mondja is.
Igen nekem is rááll a szemem kinek milyen ruhafazon kell vagy méret, stb.

királylány

Semmit nem tudok Évi csak reménykedek mert a rádió 1 -ben bemondtak valamit hogy Monor és Budapest között volt valami de nem értettem mert a fürdőben voltam és ment a gép :(
Vendég

vanilla ha baj lenne már tudnál róla....

királylány

Vanilla hát ilyenre ne is gondolj,biztosan nem történt semmi velük.

Na alakul m a szoba :) kicsit csinálgatom,kicsit leülök és minden alkalommal iszok egy nagy pohárral Tomi egészségére. Tegnap vagy 6 litert ittam,volt tej,tea,limonádé,szörp...remélem megllás nélkül pisil odabent :) mert hát én idekint... :oops: :lol:

evilany

Új a billentyűnk,és az Á folyton kimarad :(

evilany

Basszus akkor megkönnyebbültem nem csak én iszok ennyit főleg mostanában literszám iszom a tejet reggel délben este jah meg a csalán teát íztelenül

Így van lányok nincs semmi bajuk csak jóra gondolok . Jól érzik magukat és majd jönnek :)
Vendég

Vanilla,muszáj...hátha tényleg segít hogy több legyen a víz.A dokim szerint nem de a 4d-s doki azt mondta bő folyadékbevitel.Ártani nem árt.

evilany

Így van baj nem lehet tőle legfeljebb sűrűebben látogatod meg az illem helyet :)
Én meg a vizesedés ellen iszom a csalán teát és ha megízesítem nem tudom meginni de simán íztelenül megiszok 2 fél literes korsóval 1 nap .
A tej meg az új hóbortom abból is 1 l napiban remélem ez a baba nem kap tej undort mire megszületik
Vendég

Évi észre sem vettem a kihagyott Á betűket....ivás :lol: ártani nem árt az tuti. Tomi meg szépen és sokat pisil...

királylány

Azt olvastam a szervezet a 28 héttől több kalciumot igényel a baba csontozata miatt és sok tejet kell inni hát nem tudom lányok én kívánom is meg szeretem is a tejet de a mostaniakban szerintem nem sok kalcium van .
Vendég

Jobban jársz ha tabletta formájában viszed be a kalciumot. A tej nemhogy kalciumot nem látott, de tehenet sem...

királylány

A párom is ezt mondta ugyan ezekkel a szavakkal :) :D
Vendég

amúgy szilvás35 ajálott egy jó kis oldalt mert nagyon sokat görcsöl a lában napi szinten de mindig csak reggel és a vádlim inkább , na a lényeg hogy ott van olyan amiben magnézium b6 vitamin, és kalcium van meg kellene próbálni mondjuk ő a magnéziumost ajánlotta azt mondja 1 szemben annyi vitamin van mint 6db magne b 6-ban .
Vendég

http://www.juvapharma.hu/vitaminok.htm

ma megkérdezem az új orvosom aki a kislányom kisfiúnak látta ő mit mond :)l
Vendég

Hát a tej sajna valóban gyatra...
Na kész vagyok,mindjárt hozom a képeket.

evilany

Juvita Magnézium + B6

A Magnéziumnak szerepe van az idegek és izmok optimális működésében,fehérje,-szénhidrát-,zsíranyagcserében.

Ajánlott magnézium pótlására. A B6 vitamin segíti a magnézium felszívódását.

Magnézium-citrát: 1785mg/tabletta!

Ajánlott adag: napi 1 tabletta = 50 napi adag/doboz

Ajánlott adag: napi 1 tabletta

Kiszerelés: 50db /doboz

1 tabletta tartalmaz:
Anyag Mennyiség RDA%
(Magnézium citrát 1785mg)
Magnézium 250mg 83,32
B6 2mg 100

(RDA%=felnőttek számára ajánlott napi bevitel)

23Ft /db
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?