Új privát üzeneted érkezett!

nálunk 12ezer a 3,4d.majd biztosan elmegyek pár hét múlva megnézni :) főleg azért h kiderüljön mi lesz a kis lurkó :D

KépKép
bettike83

Franci!
Nagyon sajnálom! :cry: Hatalmas ölelés és gyors felépülést!Elmondod mi történt? :(

Kép
Kép
zazzy

Meli, Eclipse
köszi, remélem, hamar rendeződni fog. 18. napi vv volt, mert arra volt kíváncsi a doki, hogy van-e peteérés. Hát az sajna nincs...
Terhelésen még nem voltam.

Eclipse
neked hanyadik hónapban jött össze a baba?

Betti
a 4D uh Kiskunfélegyházán olcsóbb, ha nincs túl messze, érdemes oda menni. Én oda fogok, csak legyen kit nézni :roll:
Vendég

Kitti, peteérérést általában a 21. napiból néznek. De soknak nem a 14. napon van pé, hanem később.
18. napi vérvételről még nem hallottam. :shock:

Franci sajnálom. :(
mókica

franci itt is :cry: :cry: :cry: oleles.

lanyok,kittynel nem a 3ik napon lett nezve az lh/fsh igy nem ervenyes az 1:1hez nem?pe elott az lh megugrik es nem lehet hogy ettol van ekkora elteres????

Mokica meselj hogy vagy?

Kitty a teszto magas,de nem veszes a met szerintem rendbeteszi majd.

beti kislanyt vagy kisfiut szeretnel?

Kép
monyo83

Monyó, köszi jól vagyok. Pihizek ezerrel, mert volt egy kis pecsételés. Szerdán lesz uh.
mókica

Móki, Monyo
nekem alapból csak gyógyszerrel jön meg egy éve, ezért lett ciklus közepén a vv, meg az uh, hogy lássuk, van-e egyáltalán pé.
De nincs, ezt az uh is alátámasztotta, és a vv is...
Vendég

Sziasztok,

Kinek mennyi idő után jött össze a baba?
etike

Mókica szia!!!! Még nem meséltél! :D

Franci sajnálom nagyon!

Monyó köszi! Hűű már jön Nóci foga!Nem semmi! :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nanicke
Székesfehérvár

haliho

tapasztalatom nincs de a dokim szavaival szeretnék hozzászólni a témához... mindenkinek ajánlja hogy a szülésig szedje
igaz a jog miatt ledokumentaltatja, hogy saját felelősségre szedi a kismama. Igaz igy eloszor az jut eszünkbe h saját magát bebiztosítja, de
az eddig tapasztalatok alapján nem volt semmiféle negatív mellékhatás.

hkitty22
nekem sem volt hiányom találgató dokikban Kecskeméten, demost úgy érzem én is jó kezekben vagyok
remélem neked is sikerül. Egyébként van nagyon jó endokrinológus Kecskeméten is, én a szegedinél nem mentem semmire 5 éve csak találgattak és
nem tudtak szinte semmit mondani a szegedi klinikán az endokrinológián, bár azóta lehet h jobban képben vannak a dolgokkal és a PCOSsal. Az első hormonlaborom is ott készült,de diagnózist nemkaptam csak Diane 35öt és 2 év után elegem lett.
s végre rátaláltam a mostani dokimra, a Bagolyban rendel magán úton, meg a kórházban is dolgozik.

naniczke,
sajnalom hogy a lapteto nem sikerult de minden hónap a tiétek lehet:)

franci
öszintén sajnálom így ismeretlenként is

bettike83
most látom h már te is zebrásodtál, de jó gratula :)

picit segítséget szeretnék kérni ismét mert nem jött válasz senkitől:(
ti akik szeditek a metformint szedtek mellé valamit? gyógynövényt?vitamint?
napvirág24

Hkitty,
akkor nem érvényes az 1/1 arány a hormonokra!
De én ezt nem értem, hogy miért nem 3.napi volt a vérvétel!
Nekem sem volt régen ciklusom, meghozattuk norcoluttal, aztán jött a vérvétel!
Szerintem arra mindenképpen szükség lenne!

Napvirág,
én személy szerint csak folsavat eszek a met mellé, ha éppen nem felejtem el! :oops:

Etike,
ez nagyon változó!
Van, akinek 1-2 hónap után sikerül, van, akinek évek kellenek hozzá!
Nem lehet általánosítani.Azt mondják, hogy a metnek minimum fél év kell, hogy kifejtse a hatását!

Monyó,
gratulálok a fogacskához! :P

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

monyó

én kislányt szeretnék nagyon :D

kitty

akkor uánna nézek,félegyháza nekünk olyan 50km talán.ott mennyi a 4d?

KépKép
bettike83

Napvirág, az biztos hogy nem a laptető segít hozzá a babóhoz! :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nanicke
Székesfehérvár

Sziasztok!

Kitty!
Szerintem peteérés előtt vagy, mert az ösztrogéned és az lh-d "magassága" is ezt támasztja alá, úgy ahogy Monyó írja. Ezt én is csak azóta tudom amióta voltam kontrollon és hasonló volt az eltérésem, elcsúszásom hormonilag.
Hőt nem mérsz véletlenül?

hajni...
Budaörs

franci!
nagyon sajnálom :(

kitty!
a többiek már mindent leírtak ;)

etike!
mi 2 év 2 hónap és 10 nap után pipiltünk zebrát. vagyis csak én. a kedves csak asszisztált hozzá :)
metet előtte 1 évig szedtem, de a zebránál már kb 2 hete egyáltalán nem.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

naniczke :roll: tenyleg és nem is a gólya :P

melinda, koszi a valaszt :D
napvirág24

én is 2 év 2 hónap után lettem zebrás végre :D nagy boldogságomra :)

KépKép
bettike83

bettike

És ekkor már mennyi ideje szedted a met-et?

Nekem talán annyi szerencsém van/volt, hogy én novemberben hagytam abba a fogamzásgátlót, mentem azonnal dokihoz, mondtam neki, hogy úgysem fog megjönni, adjon valamit, mivel mikor szüneteltettem a gyógyszert, akkor sem volt pirinéni, és így kvázi nem váratta meg velem az 1 évet sem, hogy hátha lesz valami, hanem már nézzük is a vért, meg jön a terheléses cukor.
etike

franci: Sajnálom, buksisimi. :(

bettike: Mi a 18. heti genetikai uh-n tudtuk meg Barbus nemét. A fiúkat hamarabb látni ha nem takargatják magukat.

monyo: Csak feltűntél hogy eltűntél. :D Mármint a februáriaktól. Nóci is nagyon aranyos. Egyenlőre én is azt mondtam hogy csak akkor lesz kistesó ha magától jön. De még most ne jöjjön. Még olyan igazi erezd el a hajam nekünk se volt november óta. Majd ha elkezdem szedni a gyógyszert.

etike: Nekünk kb. 3 év kellett hozzá. Met szedéstől a szülésig.
vicky79
Budapest III. kerület

Franci!
Őszintén sajnálom.....erre nincs is szó.....rossz ilyet olvasni... :cry: :cry: :cry:

hajni...
Budaörs

Franci

én is nagyon sajnálom. hatalmas ölelés neked.

Csibuc,

ha jól emlékszem kétszer volt terheléses, egyszer meg tesztebédes.

én ma voltam a 6hetes kontrollon. dokibácsi megdícsért, hogy lehet látni a fogyit. az uhun szépen kezd már látszani a kis gyöngysor :evil: úgy beszéltük meg, hogy fogigátlót nem szedek. bár azt mondta nem valószínű, hogy mostanság terhes lennék, hiszen szinte nincs is nyh. sajna jó sokat kellett várni, kb másfél órát voltam távol. addig apci volt Rebivel. ez idő alatt kétszer is hívott hogy mikor megyek már, a gyerek egyfolytában ordít. szegényeket annyira sajnáltam, a gyereket a baja miatt, apcit meg azért, mert azt hiszi nem szeret a gyerek nála lenni.

Kép
gota79

Franci :cry:

Napvirág végül kit találtál?????Ki ez a doki????Én eddig egyet tudtam Kecsónk, aki így vélekedik met és a terhességről, remélem, van még rajta kívül más is. :lol:
Vendég

sziasztok.

bettike,nagy eselyed van a lanyra,ebben a forumban rengeteg a lany :D

mokica,pihengessel is.nagyon szoritok a szerdahoz:)

kitty te mersz hot?azert nem biztos hogy nem lessz ped,koai volt a proginezes.

etike,nekunk 4ev alatt jott osze Noci.

Napvirag,en semmit nem szedtema met melle,amikor terhes lettem akkor kezdtem el a folsavat es neha bekaptam egy terhesvitamint.

vicky ti gyogyszerrel fogtok vedekezni?nekem kerdezte a dokim hogy felirjon-e valamit de nem-et mondtam.ugy tudom nekunk nem ajanlott a fogi hosszutavu szedese,vagy tevedek?

gota,szegeny api :) en multheten hagytam eloszor hosszabb idore az apjaval a kiscsajt,3orat elvoltak ketten,elotte mindig anyu jott neki segiteni ha el kellet mennem valahova.
6hetes kontrolon nekem is viritottak az apro cisztaim,bar a dokim azt mondta nincs annyi mint volt es a nyalkahartyam is szep lett.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Franci:Igazán sajnálom! :(

Deepgirl:Köszi a segítséget!Én amúgy régen szedtem évekkel ezelőtt jodid tablettát,talán 100mg-t,mert alul működött a pajzsmirigyem.Még mikor terhes lettem Rékával ,akkor is szedtem ,de már nem emlékszem,h meddig!
Most még nem vettem,lehet érdemes lenne!?

Kép

Kép
syl100

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást!
Nem tudom, miért akkor vetette le, de én már így egy év után annak is örültem, hogy egyáltalán megnézik a hormonpanelem.
Nem mérek hőt, sose mértem, mert ugye sose volt rendes ciklusom. De amúgy elég sokszor együtt vagyunk, így sztem egy év alatt már sikerülnie kellett volna.
Az első nőgyogyimat akkor hagytam ott, amikor felírta csak úgy ukk-mukk-fukk a clostyt. Beszedtem, sz*rul is voltam tőle, be is tartottuk, hogy mikor kell sokszor együtt lenni, aztán semmi...
De hétfőn majd kiderül, akkor még egyszer megnéz uh-n. :roll:

Napvirág
én sehol se ismerek ilyen dokit, egy másik topiktársam is kecskeméti dokihoz járt (csak a nevét már elfelejtettem), neki is ő találta meg a pco-t.
Nekem ennyiből szerencsém van, hogy az uh-s doki képben van a pco-val, így hamar kiderült.
Vendég

én nem szedtem metet,csak a magas prolaktinra kellett szednem bromot,mindössze 2 hónapig.de mostmár arról is leállitott a doki.

KépKép
bettike83

Napvirág

Ki a dokid Kecskeméten?
etike

kitty

hol van félegyházán 4d és mennyi?nem tudsz valami linket adni ahol utánna tudok nézni?kerestem én neten de nem igen találtam rola semmit.

KépKép
bettike83

Etike!
Nekünk mettől számítva 15.hónap(ez viszont "csak" a 3.spontán ciklusom volt!A 10.metes hónapban lett először spontán mensim :?
Ja!És -18 kiló :wink:

Kép
Kép
zazzy

zazzy,

Mit értesz spontán ciklus alatt?
Kicsit új vagyok még itt nem annyira vagyok mindennel tisztában.
etike

zazzy,

És hogy ment le 18 kg? A diétával?
etike

hű... etike kérdése érdekes :)

csajok!
mit értetek spontán ciklus alatt?
mert én pl a stimulált ciklusokat nem számolom oda... de van aki csak azt nem, amikor meghozatja.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Franci, nagyon sajnálom. :cry:

Kitti, a lányok mindent leírtak, nem tudok mást mondani én sem...

Napvirág, én nem szedek különösebben semmit, folsavat meg c vitamint igen, de semmi extra. Gyógyteákat sem iszom.

Még jövök mindjárt.

chrissy81

Hunci,Etike irtam privit, mert azt hiszem nem lehet kiírni a dokik nevét vagy lehet hülyeség?
Mindegy privi ment

Monyo83, akkor lehet h nálam azért nem hat úgy a met ahogy kellene mert folyamatosan próbálkozom mindenféle gyógynövényekkel is mellette? Szerinted?

Hkitty, örülök h jó kezekben vagy azért

Lányok nektek mennyire szabályos a ciklusotok, nekem valami katasztrófa van hogy 40 nap de elöfordul 60-70 is.szerintetek nem hat a met? Mondjuk a diéta nem mindig sikerül, sokszor bűnözök, a mozgás meg hiányzik, de nincs túlsúlyom.
Ismét van pár kérdésem, ne haragudjatok, de most próbálok végre kicsit elmerülni a témában.
PCOS tünetekhez tartozik a tejcsorgás is? Nagyon meg vagyok ijedve nődokihoz menjek vagy az endokrinológusomhoz?
napvirág24

napvirág!
tejcsorgással első körben nőgyógyászhoz!
nem pcos-es tünet, hanem a magas prolaktintól van... amit ha rendbe hoznak, lehet minden más rendbe jön. mert pl a hiperprolaktinémia legtöbb tünete -egészen akár a pco-s ováriumképig- megegyezik a pcos-éval... ezért is kritérium, hopgy a pcos-t csak akkor lehet kimondani, ha minden már endokrin betegség ki van zárva!

kapsz rá (gigaerős) gyógyszert és pik-pakk babásodsz ;)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

juli,

hu gyors válasz :)
de eddig jo volt a prolaktin szintem s csak az egyikből jön picit nyomasra....
babát még nem tervezzük csak okosodni vagyok itt h képben legyek mire szeretnénk kb 1 év múlval, bár tudom nem lesz pikk pakk :roll:

koszi :)
napvirág24

monyo: Nekem az endós dokim a dianét javasolta ha nem akarunk babát. Szedtem is és szerintem nem ez volt az oka annak hogy nem jött a gyerek. Én most is ezt szeretném felíratni, de ellenőriztetni akarom majd a májfunkciókat, mert legutóbb lerombolta egy kicsit. Nem bánnám ha most jobban bírnám.
vicky79
Budapest III. kerület

én azért megnézetném azt a prl-t :)
esetleg ha nem akarsz gyógyszert, próbálkozz barátcserjével... az valamennyire csökkenti, kordában tartja.

tudom, hogy nem akartok babát még. de nem gondoltam, hogy még 1 év... bő fél éve is ennyi volt ;) :lol:

ja, jut eszembe:
EZT olvastátok???

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

napvirág

Ment a válasz priviben.
Én máskor kiírtam ide a doki nevét, nem tudtam, hogy nem szabad :)
etike

sztem lehet nevet írni... hiszen egész fórumok szólnak egy-egy emberről...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

meg fogom nézetni s kiderül, már közben regisztráltam időpontot péntekre...
hát igen fél év egy év, én már szeretném a férjem még bizonytalan...
szerinte úgyis rögtön összejön, remélem nem fog nagyot csalódni

köszönöm a sok hasznos infót :)
napvirág24

Julcsi, most akkor a closti ajánlott??? :oops: :roll: :shock:

chrissy81

etike, Őt nem ismerem
napvirág24

napvirág

az északi térfalnál rendel, és van nála 4d is, csak infó azoknak akiknek esetleg majd kell.
Remélem nekem is minél hamarabb :oops:
etike

etike, :lol: kell mindenkinek sorban :lol:
napvirág24

napvirág: én is pcos vagyok és szintén van tejcsorgásom voltam vele nőgyógyásznál megvizsgált eltérést nem talált így elküldött vérvételre ahol a prolaktint nézték ami teljesen normális volt így nem tudni mitől van de amíg nem több nem kóros. Endokrinológust meg nem érdekelte szintén ezen okból. Azt olvastam hogy ritka esetben a pajzsmirigy alul működés is okozhatja. Amúgy állítólag van egy gyógynövény ami megszünteti. Én nekem november óta van ilyen. Ja és áprilisban a másik endokrinológusnál kiderült hogy pajzsmirigy alul működésem is van, úgyhogy most reménykedem hogy attól és elmúlik.

görbém: http://www.wunschkinder.net/forum/zanzeige/userid=80280/nummer=2
horibol

horibol, én pénteken bepróbálkozom az endokrinológusnál h mit mond, s nem árt egy friss hormonlabor sem.
gyógynövényre a barátcserjét irta Juli
akkor a pajzsmirigyre gondolom kaptál vmit?
majd beszámolok, de őszintén szólva megnyugtattál, megnyugtattatok, nagyon be voltam pánikolva
napvirág24

igen a pajzsmirigyre kaptam L-Thiroxin 50 1x1

Kíváncsi leszek neked mit mondanak
horibol

Írtam egy kisregényt, de elszállt. :evil:

Úgyhogy most csak ennyi:
"A Bromocryptin (Serocryptin) az agyalapi mirigy által termelt tejelválasztási hormon - Prolaktin - szintjét hivatott csökkenteni. A tejelválasztási hormon magas szintje gátolja a petesejtek érését (ezért nincs általában peteérés pl. szoptatás alatt), illetve gátolja a beágyazódást, illetve a terhesség első 12 hetében, amíg ki nem alakul a méhlepény, sárgatest elégtelenséget okozva vetélést okozhat. A Prolaktin szintje vérből mérhető, amennyiben ez Önnél magas szintet mutatott, a tabletta szedése indokolt. Ugyancsak indokolt a szedés, ha az emlőkből normál prolaktin szint mellett nem terhes állapotban tej préselhető ki. Ezen hormon szintje ugyanis a cikluson belül változik, illetve nagy napi ingadozást mutat, így normális hormonszint nem feltétlenül jelenti, hogy rendben is van. Az agyalapi mirigy más hormonjai is hatással vannak rá, hibás pajzsmirigy működés, illetve az un. policisztás petefészek szindróma is rossz prolaktin szintekhez vezethet."
http://www.infertility.hu/onok.php

Ha a doki nem foglalkozik a tejcsorgással, akkor a dokit kell lecserélni.
Addig menni, amíg korrekt kivizsgálást és diagnózist nem kaptok.
Ja és ha megvan a diagnózis és nincs hipofízis adenóma a háttérben, akkor a kis prolaktinelcsúszást a Premens tabletta is segít rendezni (de ne kezdjétek el szedni a kivizsgálás előtt!!).

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka

jó reggelt!

chrissy!
a cikkből azt szűrtem le, hogy ha a baba a cél, bizonyos életkor után a met+klomifén-citrát kombó a megoldás.
mindenesetre nekem bejött :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?