Új privát üzeneted érkezett!

Hanna gyönyörű, és örülök, hogy lekerült róla a kengyel. Mégse ló :D

Nóri! Végre, átköltöztetek. Neked is sokkal egyszerűbb lesz. Bár téged ismerve újabb feladatot fogsz keresni magadnak. Kis nyughatatlan! :D

Funky: hogy hogy már megint költöztök?

Reni! Örülök neki! :D

Még egy dolog: amikor itten kivertem a hisztit a szoptatás miatt, mindenki: tehát a szülész, a szoptatási tanácsadó, szülésznő, a védőnő (mármint a normális hazai, nem a p*csa kaposvári) mind mind egyöntetűen azt mondták, hogy ez a baj a fehér anyákkal. Túlbonyolítják a legegyszerűbb dolgot. Vegyek példát a cigány anyukákról, nem faszulnak vele, sír, odanyomják a fejét, oszt jól van. Nincs para, hogy éhedzik, szar a tejem, nem elég stb. Ez van, ezt tessék szeretni. És csodák csodájára 8-10 gyerekre is elég a tej. Ugyanezt mondták a szülésről is. A fehér anyák bele akarnak halni, a cigány nem foglalkozik vele: odamegy és nem aggyal akarja megoldani, hanem ösztönnel. És lásd, míg a fehér anyák 30-40 %-át császározzák, addig cigány anyukát nem nagyon. A múltkor beszéltem egy anyukával, császárral szült és lehidaltam. Szeretné tesó babát hagyományos úton megszülni, de sajnos itt vidéken még ragaszkodnak az orvosok ahhoz a tévhithez, hogy ha az első császár volt a többit se engedik hüvelyi úton megszülni, mert a felvágott méh nem bírja a terhelést. Éééés a csúcs: 3 gyereket engednek a császáros anyukáknak, a harmadik császárnál már felajánlják (és meggyőznek), hogy a császárral együtt elkötnek, nehogy legyen még egy baba, mert azt nem engedik kihordani. A hátamon állt a szőr. Vazze a cigány anyuka meg kitolja a 8-10 rajkót, őket nem kötik el a harmadiknál. Iszony.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2010.05.14 08:03-kor.

zarja

Petra baba! Sok boldogságot!

Ide tartozik, képzeljétek, mikor volt az esküvőnk akkor az egyik barátnőmnek akkor ment el a lombik beültetése. Milyen szar lehetett neki, mikor közzé tettem, hogy a lagzi napján már babát várok... :( De erről nem én tehetek. Aztán szeptemberben újra belevágtak és képzeljétek, 2 embrió megtapadt. Nagy volt a boldogság meg minden, mire elment az egyik. Aggódtak, hogy a másik maradjon meg. Anita fel se kelt, feküdt éjjel nappal, nehogy kilökődjön. Megmaradt. És kiderült: egypetéjű ikrek. :D
Május 12-én születtek meg az ikrek János és Dániel. Korababák lettek a 33. héten születtek, de azt mondta nekik a doki, hogy ilyen előzmények után a 32. hét után minden nap ajándék. Be is fektették a kórházba, hogy ott várja ki a végét.

Örülök, hogy sikerült nekik!

zarja

Ja: légzésfigyu: hát aki kiismert, az már tudja, hogy nekünk nincs. Nem volt ilyen gond a családban sehol, a kórházban sem, ott alszunk éjjel Bulcsúval, nappal itt van a nagyszobában. Nem láttam értelmét. Tényleg csak azt látom, hogy az anyák - feleslegesen (kivétel Anita és Levi, ahol tényleg KELL) - aggódnak és feleslegesen vannak kitéve szívrohamnak, amikor beriaszt. Márpedig mindegyik beriaszt! mert különben hogy lenne létalapja? Ha nem pánikoltatják be az anyákat, akkor sose fogják megvenni. Tehát úgy kell összerakni, hogy ha kell tévesen, de beriasszon legalább egyszer. (fősulin tanultunk olyan tárgyat, hogy értékelemzés, hányni tudtam volna tőle, arról szólt, hogy hogyan kell úgy összerakni egy terméket, hogy szav idő alatt működjön, ha tovább működik, nem éri meg a gyártónak - tehát nem nekem van üldözési mániám)

Másik: Bulcsú hol a kiságyban alszik, hol a nagyágyban velem, hol a kanapén, hol a matracán, (sokszor rajtam :D) hol anyuéknál velem, ennyi helyre cipeljem a légzésfigyut? Totál megőrülnék tőle. Így legalább a Ded bárhol elalszik, nincs az, hogy csak itt vagy ott.

zarja

Csípőszűrés: nekünk a kórházi záró végén az van, hogy 4 hónaposan kell időpontot kérni rá. :roll: De a házidoki szokta nézni. Az elején kicsit kötöttebb volt, de a múltkor már nem mondta. Gondolom a hordozás is segített, mert olyankor olyan szép terpeszben van a lába :D

Juci: nem kérdezted a dokit a kendőzésről? Szerintem (de tény hogy nem értek hozzá) nyugodtan leveheted arra az időre a kengyelt ;)

Eszter: úgy szeretem az ilyen szívmelengető történeteket! Gratulálok az ikrekhez! :D

Ma voltunk 1 hónapos kontroll vérvételen a sárgaság miatt. Holnap reggel kell visszahívni a dokinőt. Addig izgulhatok. :? Szegénykém visítva ordított a szúrásnál, olyan volt mint egy autóriasztó.
zuzmooo

Nekünk a két hónap alatt még egyszer sem riasztott be. Én nyugodtabb vagyok hogy van, nem parázom rajta..
Főleg az elején örültem neki, mert csak hason alszik és jött a sok ismerős a bölcsőhalállal rémisztgetni..

Zarja, sajnos úgy alakult hogy szükségünk van a ház árára.
Én is szeretem az ilyen történeteket, be is kell spájzolnom belőlük, mert az egyik legjobb barátnőm már fél éve próbálkozik és semmi.. :(
Vendég

Erusverus: nekünk is van figyelőnk és ahogy Funky írta én is és a párom is nyugodtabbak vagyunk. Tudom én, hogy mi is felnőttünk nélküle, de a kisördög nem alszik.

Funky: az olaj hatását mikor kellene észrevennem. Neked bedurrant tőle a cickó vagy mire számítsak? Te csak este kented be vele?

Zuzmooo: remélem Bendegúz eredményei jók lesznek. :wink:

Nekem is van ismerősöm, akik lombikkal szerettek volna babát, de 6 :shock: alkalom sem volt nekik elegendő, hogy összejöjjön. Most örökbe fogadtak egy csöppet. :D Nekem sógornőmékre vár lombik. Remélem nekik sikerül majd jó gyorsan.
Vendég

Jó reggelt! Eszter! 3csaszi után itt sem nagyon engednek többet szülni! 2csaszinál már utána nem is lehet más. Megyek függönyt vasalni...
Vendég

funky: Kitartás a barátnődnek, nagyon sok meddőnek segítenek a központok. Ritka akin ne tudnának segíteni. És sajnálom hogy el kell adnotok a házikót.

zarja: Barátnődnek gratulálok. Így utólag szerencséje volt, hogy a harmadik baba nem maradt meg. Az a lány akinek a sztorija annyira felkavart is így járt. És az egypetéjű ikrek indították be a szülést hamarabb. És hát tudjuk mi lett sajnos belőle. Szóval három babát nagyon nehéz lehet kihordani, de ilyn csajról is tudok.

zuzmoo: Drukk hogy jók legyenek Bende baba eredményei.
vicky79
Budapest III. kerület

Eszter, ahol én szültem, ott volt három cigány csajszi is akit császároztak. Az egyik -akinek az első is császár volt- mindenáron természetesen akarta megszülni a másodikat. Egészen addig nem értettem a dolgot, amíg ki nem ejtette a száján, hogy "csak" 4 császárt engednek. :roll:
Persze a nagy többségre az a jellemző amit írtál.

Barátnődnek gratula, biztosan nagy most az öröm! :)

Valaki, elsősorban Viki és Kakti, tudna segíteni olyan doki (normális) elérhetőségében aki petesejtdonoros terhességet asszisztál?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jó reggelt!

Képzeljétek. Amikor ugye kevesebb volt a tejem éjjel is szopiztattam 1x hátha visszajön a tejcsi. Na most úgy érzem, hogy jobb a helyzet, de a kisfiam rákapott az éjjeli szopira megint úgyhogy éjjel is kelünk... Olyan vagyok, mint akit agyonvertek. Meg nem tom mi van, de az én áldott jó gyerekem hisztizik sokat. Például tegnap a babakocsiban. ki kellett venni, mert ő megunta a babakocsit és hisztizett a városban. Már mindenki engem nézett úgyhogy kivettem. Amikor már nem bírtam visszatettem, megint ordítás. Áááááá, még erre szokjon rá a drágám és biztos nem megyek többet a városba vele sétálni. :cry:

bellerreni
Eger

Nekünk van légzésfigyunk, én máshova nem cipelem, de itthon kölykik alatt van/volt sokáig. Ja és a bébiőre miatt is szeretem, így ki tudok menni a kertbe, ha szükséges...

Ahol én szültem is csak 3 császárt engednek, egyik szobatársamnak pont ez a helyzet volt és őt rábeszélték az elköttetésre... Neki már az elején mondták, két csaszi után tuti a 3-ik...

KépKép

KépKép
beneildi

Kismaki, igen. Én érezni szoktam ahogy bedurran, teljesen bekeményedik.

Anyukámat is úgy elkötötték a 3 császár után ( utánam), hogy 16 év elteltével 44 évesen megszülte az öcsémet császárral...
Vendég

Zuzmooo!
Remélem jó híreket kapsz Bendéről!

Nóri!
Kitartás!
Én is csatlakozom az irigyek táborához. :wink:

Reni!
2 napja Domi is kelt éjjel. Ahogy leírtam Ritának az alvási szokásait, máris csavart rajta egyet. :)
Nem bánom, hátha így több kajája lesz.

Most, hogy téma volt a tejserkentő olaj, a kezembe került itthon a gyerek hasmasszázskréme, amit a DM-ben vettem. Még Kakti ajánlotta egyszer (Babynos) Kömény és ánizs van benne.
Akkor akár azt is a melleimre kenhetném, nem?

Zarja!
Szép történet!

Babafigyelő:
Ja kérem, ha tudtam volna, hogy milyen babát szülök, lehet, hogy nem erőltetem annyira a légzésfigyut, de nem tudtam.
Nyugodtabb vagyok, így nekem megérte. Pláne, hogy kaptam. :wink:
De ha ne kapok, vettem volna.
Az biztos, hogy sok "baromságot" hajlamos összeharácsolni az ember, illetve olyat, amire semmi szüksége, csak mert másnak is van vagy mert bedől a reklámoknak, vagy a "szakértőknek".

Kattkat

Kép
kattkat

Hahó!

Reni! Ezeket a szereket nem ismerem, ill. nincs tapasztalatom. Mennyi az a relatív sok ivás? Kellene mérned pontosan, hogy mennyit iszol, mert 3 liter csak vízre lenne szükség a tejcihez. Ebbe levesek, kévé cukros lötyik nem számítanak. ha ez megvan, kérlek ne parázz, mert tuti van tejed elég. Írtam tegnap előtt, hogy száz más dolog miatt sírhatnak.

Csajok 1 hete őrült frontok vannak, Olyan vagyok, mint akit agyoncsaptak. Hát a gyerekeink hogyne nyűgnének, amikor kicsik és érzékenyek? Ilyenkor exra adag türelem és kitartás amig elmúlik a front.

Ági! Igen találó a linked a szaranyaságról. El fogtok jutni odáig, hogy lesz elég önbizalmatok, és nem fog érdekelni, h ki mit mond, csináljátok ahogy gondoljátok, de nálam is csak a 3. gyerek után jött el :P :P :P

Kakti! Nagyon örülök, h lányod alszik 16 órát, de te kivételezett vagy. Nekem is ezt csinálta az első lányom, mai napig sokat alszik, nagy az alvásigénye. Gyorsan vállaltuk is a tesót. Na ő aztán 1 éves korától nem aludt délután, éjjel is soxor kelt, azt hittem hajamat kitépem. Nem hiába vártunk 4 évet a köv.gyerekkel. És most Ádám ue. Nappal keveset és éjjel kel soxor. Szal hidd el, ez gyerekfüggő. Ugye Zuzmoo és Bori?? :P :P

Na megyek etetni

Móni
kokonya

Eszter gratula az ikres párnak!Sok boldogságot nekik!

Az én barátnőmnek is most sikerült újra terhesnek maradnia,3 év
után egy koraszüléssel a hátamögött,ami a 21.-dik hétben volt.
Nagyon örülünk a babónak!!!

Funky ez jó!Akkor az öcséd bizony nagyon akart jönni
erre a világra! :D 16 év után meg sem próbálták a természetes
szülést?

Vannak kivételek!Van olyan is,hogy 2 csaszi után a 3.-dik
baba term.születik meg :D /csak gondolom több időnek kell
elmúllnia a 2.-dik szülés után/

Reni a babakocsiba koncert :? De nem bizti,hogy legközelebb is ezt
csinálja!Lehet valami nem tetszett neki... :wink:

Zuzzmó sajna nem lehet levenni a kengyelt!Ez parancs!
Csak ameddig pancsizik a gyerkőc!/báris nálunk így mondták/

Eszter igazad van,hogy a színesbőrüek sokkal lazában
veszik a dolgokat!Szinte beléjük van kódolva.Ott már 14-15 évesen szülnek,szoptatnak,gyereket rendeznek...huh...

Én továbbra is félek a csaszitól!Tehát én pont azért nem szeretnék harmadikat!Mert egyszerűen hiába rutinműtét...
A barátnőm már a csaszim után mesélte,hogy ott ahol én szültem az utóbbi fél évben 2 nő is megjárta a császárnál!
Az egyok 40 évesen belehalt!Nem kelt fel az altatás után!
A másik pedig 18 évesen mozgásképtelen lett,teljesen lebénult!
Nos én hálát adok a jó Istennek,hogy a kettő jól végződött,
harmadikat nem kérek,köszönöm szépen!

Kép
Kép
szintus

halihó!

zuzmooo: gratula Bendének, hogy kibírta a tortúrát. Neki karból vagy fejből vettek vért?

Ehhez van egy édes sztorim :) Amikor Alexandrával először mentünk fogorvoshoz megnézetni a fogait, akkor a vizsgálat után kapott egy fogkefét és egy olyan macikás matricát amire az volt ráírva "BÁTOR VAGYOK" Kérdezi tőlem, hogy mi van odaírva, elmondtam neki, erre megszólalt Doktor bácsi, én nem bátor vagyok hanem Alexandra :)

Szóval drukkolok nektek:)

Légzésfigyu: én áldom az eget, hogy megvettük, és 100%-ig biztos vagyok benne, hogy kevésbé tudnék jól aludni vagy akár napközben is elleni ha nem lenne. Így hogy hallom a folyamatos tikkelést tök nyugodt vagyok, ellenkező esetben tuti hogy állandóan járnék oda, hogy ellenőrizgessem és nem is tudnék aludni éjszaka.
Nekünk pedig beriasztott ugyan, de teljesen jogosan, és azóta se volt másik riasztás. Vallom, hogy sok más dologra is kiadjuk a pénzt, néha szükségtelenül, de ha a kérdéses pillanatokban nem lettem volna ott, vagy nem riasztott volna, akkor már utólag nehéz visszacsinálni. De ez a mi esetünk.

Nóri: úgy számoljátok meg a sarkokat ahogy én gondolom? :oops: :lol:

sajnos a roma/magyar kérdésben én láttam a másik oldalt is....
A korán nagyon sok roma baba volt, kisebb nagyobb problémákkal, mellettük nem stresszelt ott anyuka minden szopinál, hogy lesz-e elég tejcsi, vagy kell-e szondázni a gyereket. Ott hagyták szépen az ápolókra és majd hetek múlva telefonáltak, hogy mikor vihetik haza....Volt olyan aki ott volt ugyan de nem szoptatta, mert neki az fáj és csúnya lesz a melle.... No comment

szintus: tök jó, hogy már nem kell Hannának kengyel.

kakti: aztóta mi hír a tejcsivel?
stephie

Reni: na milyen Zuzmoo bőrébe bújni??? :D :D A múltkor elszámoltam magam, és hát a városban voltunk evésidő alatt. Gyerek rám kötve. Eleinte – ahogy szokta – finoman nyögdécselt jelezvén, hogy hát kajatime. Persze tepertem haza ezerrel, de messze volt még az otthon. Bulcsú meg azt hitte nem hallom (kb 10 centi távolságból) így lassan de biztosan tekerte fel a hangerőt. Na, a végén már teli torokból üvöltött, még a szája széle is remegett, cifrázta, ahogy tudta, hogy süket anyja meghallja. Na, ettől állt be teljesen a fülem, annyira, hogy be is durrant, ma megyek fülészetre. Nem is ezt akartam írni, hanem azt képzeljétek, amikor a teli torokból üvöltő gyerekkel átrohanok az embertömegen a Tesco parkolóban! Nem egyen meg akartak állítani, hogy elmondják, hogy ölöm a gyereket és nem lehetek ilyen felelőtlen. Megrovó tekintetek hada. Persze nem álltam meg, csak rohantam, ahogy tudtam (hátamon folyt a víz a futástól). Képzelem, mit gondoltak rólam. :D

Funky: azért jó, hogy megszületett az öcséd!

Rémsztori is van: Kaposvári Kórház: kolleganőm lánya szült. Az 5. (!!!) helyreállító műtét van mögötte, és még nincs vége. Én nem tudom mi történt, de nem tágult, hanem repedt. Mindene. A méh, a hüvely sőt a húgycső is. Perlik a kórházat. Képtelen magát ellátni, nemhogy a gyereket. Megerősített, hogy ennél még Pécs is jobb.

Tudtam, hogy megint kilógok a normál sorból a légzésfigyu nem használata miatt.

zarja

Hahó!

No, voltunk vérvételen. :? Szegény Botondom sírt egy kicsit, de nekem sem volt kellemes végignézni, mert bár csak két kis fiolába vettek tőle vért, de úgy, hogy a kis ujját szúrták meg és abból préselték ki a vért... vááá! Hétfőn lesz eredmény.

Vérvétel után átmentem Botival a gyermekklinikára, ott van szoptatós sarok (egy függönnyel elválasztott sarokban egy fotel), megetettem, így tovább tudtunk maradni a városban. Sikerült bemenni gyógyszertárba a motílium receptet leadni, apának ajándékot beszerezni és egy kicsit nézelődni. Annyi szuper, olcsó ruhát láttam! Szeretnék egy térdnacit, pár felsőt meg egy szandit vagy papucsot, de Botival nem akartam próbálgatni, meg aztán nem szívesen hagynám ott az üzletben, míg én a próbafülkében szerencsétlenkedem... így csak akkor tudnék vásárolni magamnak, ha valaki velem tartana. No, majd rábeszélem apát, hogy menjük be valamelyik hétvégén. Mondjuk, nem tudom melyik hétvége lesz az, mert eddig szinte mindegyiken jöttek vendégek hozzánk.

Viszont nem találtam csörgős papírt. A Printkerben néztem. Botinak akartam, mert kapott egy kis fogantyús halacskát, aminek az úszója csörgős papírból van, és nagyon tetszik neki a hangja. Lehet, hogy csakvalami kreatív boltban találok. Vett már valaki ilyet?

Kép
erusverus

Ugye Lilien is volt a sárgasága miatt a koraszülött osztályon és ott is volt egy roma korababa. Anita szépen leírta a helyzetét. :( Anyuka nem szoptatott, tápszerezte rögtön. Az ápolók úgy szóltak neki, ha már bent fekszik a kórházban akkor tudjon már időben lejönni megetetni a lányát. A pelenkát és a popsitörlőt is mondták neki, hogy nem ártana be hozni, a válasz mindig az volt, hogy most nem jön hozzám senki nem tudják behozni, nálam meg nincs pénz. :twisted: Ja, a cigit az meg úgy szívta a folyosón, hogy csuda.
Vendég

Eszter ez a repedős történet szörnyű... :cry: Az ilyen történetek (szerencsére nem sok ilyet hall az ember, de a kórházban az egyik szobatársam szintén mesélt egy olyan nőről, akinek a hasfala repedt szét az előző császáros hegnél...) hallatán tudatosul bennem igazán, hogy milyen szerencsém volt, hogy nem hagytak vajúdni (ugye nálam sem tágult a méhszáj...). Azért most sajna úgy érzem, hogy egy ilyen problémás terhesség után még egy jó ideig nem szeretnék újra várandós lenni...
Egyébként, Eszti, nem lógsz ki a sorból azzal, hogy nem használtok légzésfigyut. :)

Kép
erusverus

Sziasztok!
Gyorsan végigfutottam a lemaradásomat, bocsi, de nem sok emlékem maradt. :oops:

Mégegyszer köszi a megértéseteket bolondos férjurammal kapcsolatban.

Talán Vicky kezdte ezt a szaranya témát: nekem is sokszor volt olyan, hogy nem tudtam mi baja a gyerkőcnek. Azt mondják, hogy egy ilyen pici baba még nem tud hisztizni (hiszen még nem alakult ki az éntudata), de azért sírhat, mert uncsizik, foglalkoztatni kell, ölben akar lenni stb. Hát ha ugyanezért egy kétéves sír, akkor az hiszit, ha egy két hónapos az nem. Logikátlan, de igaz. Szóval én ilyenkor, ha mindent végig játszottam vele, leteszem az ágyra, kimegyek a konyhába egy percre. Sok mély levegő, és arra gondolok, amikor nevet, és olyan édes-aranyos. Majd visszamegyek, végtelen szeretettel nyúlok hozzá, megölelgetem, és lám csendbe marad, megnyugszik. Tényleg érzik a kicsik, amit mi, és inkább hagyni kell sírni, míg mi magunk is megnyugszunk, és akkor ők is megfognak. :wink: :D

Bori: az én férjem is mindig hulla fáradt. (de mitől is???) fényképem is van róla, hogy a fejére húzza éjszaka a takarót, ha Samu sír. Ha csak nyöszörög meg sem hallja. :) Én már nem idegesítem ezen magam. Anyukám mondta mikor terhes voltam, hogy : Kislányom, jól jegyezd meg, egy nő MAGÁNAK SZÜL gyereket! Az apák csak büszkélkednek vele, és nagyon szeretik őket távolról, vagy közelről ha kedvük van hozzá. Én ezt tartom szem előtt, és be is bizonyosodott, hogy ez így is van.

Jujj felkelt Samu, pedig még el akartam mesélni valamit. Na majd késöbb is jövök.

ja, Történelmi pillanat van nálunk: ma először aludt hason Samuka!! :lol:

Kép
zsizell

csupancs: Hát nem igazán tudok olyan dokit akit kerestek. Én a meddőségi kezelések után a régi dokimhoz mentem vissza.

reni: Egy ideje Barbus is nagyon szeret ölben lenni. Egyszer kivettem, hát nagyon nehezen marad azóta a kocsiban ha megunja.
vicky79
Budapest III. kerület

Hahó!

Micsoda egy vacak idő van ma. Nem tudja eldönteni, mit akar, esik, nem megyünk sétálni, erre kisüt a nap. Ha felöltöztetem, tuti elkezd esni :(

Köszi a bátorításokat és hozzászólásokat a Zapa kérdéshez, amúgy érzi már ő is, hogy vaj van a fején, nagyesküt tette nekem reggel, hogy egész hétvégén minket fog körbeugrálni, csak a mhelye miatt ideges... No, majd hiszem, ha látom :)

Lányocskák, mikor kell ezeknek a dedeknek megfordulni? (legalább hasról hátra). Mert Bercus szépen emelgeti a buksiját, meg a felsőtestét is, de fordulni nem akar. Viszont hason lenni megint nem szeret, és csak háton akar kalimpálni. Akkorát nyúlt, vagy nem tudom, mert gondolom, nem fogyott, hogy a sok 'haspréstől' kockás a hasa, esküszöm!

Örülök, hogy másnak is működött a szalagos módszer, most is azt rángatja a játszószőnyegen és boldogan gőgicsél a pillangóknak. (amúgy ennek a szép szőnyegnek én is nagyon örülök, bár annyit nem fizettem volna érte, amennyibe kerül, de örököltük, úgyhogy tök jó).

Légzésfigyelő: mi örököltünk azt is, de bevallom, össze sem raktuk :oops: :oops: :oops:
Ugye nekünk az első időkben olyan sok más problémánk volt, hogy fel sem merült bennem, hogy baj lehet, úgyis nálunk aludt, a bölcsőbe nem nagyon akart elférni a cucc, a 'nagykiságyába' pedig már nem raktuk be, hogy talán már nincs igazi veszélye a légzésleállásnak. Szóval felelőtlen voltam, de nem akartam, hogy még ettől is rendszeresen szívrohamot kapjak :oops:

na, közben megalakította magát az országgyűlés, amíg nem figyeltem oda :)

boruska

Bori: biztos írtad már, de milyen játszószőnyegetek van? Mostanság készülök venni. Samu általában a pihenőszékben van és játszik, de kissé zavar hogy olyan sokat üldögél ott, feküdni szerintem egészségesebb lenne, meghát unalmas is egy idő után neki a székes játék.

Megfordulás: az imént írtam, hogy először ma aludt hason Samu. De mivel eddig is próbáltuk hasra tenni, de nagyon utálta, így hamar megtanult átfordulni hátra. De csak az egyik irányba megy neki. Viszont ő még nem nyúl a tárgyakért úgy konkrétan. megfogja ha a kezeügyébe akad ennyi. Annak már mennie kéne?

Légzésfigyu: mi használtuk egy hónapig kb. Aztán már nem.

Kép
zsizell

Szopis anyukákhoz lenne egy kérdésem, hátha van valakinek tapasztalata. Megetettem a lánykámat. Megmértem 60-at evett. Visszaadtam még neki a cicit kinyammogott belőle még 30-at. Megnézem, hogy van-e még benne és jön a tej. Na, az én drága lányom nem eszik belőle. Átrakom a másikra és még onnan megevett 40-et. Én meg kifejtem azt amit először oda adtam neki és még kijött kb. annyi amennyit a másodikból evett meg. Nem tudom mennyire volt érthető.

Szóval vagy nem tudja kiszívni vagy nem akarja, mert már megerőltető neki. Ilyenkor mit lehetne vele csinálni. (hozzáteszem már volt olyan, hogy kiszívott mindent, így lehet, hogy csak lusta??? :o )
Vendég

Csuppancs:
a BMC-ben (Budai Meddőségi Centrum - János kh.) csinálnak ilyet (én találkoztam is ilyen párral), de utána kellene erősen érdeklődni, mert nagyon komoly feltételekhez kötik! (Pl. asszem csak vérszerinti rokon adhat - de ebben SEM vagyok biztos)

Légzésfigyu:
mi is örököltük az Álomvirágunkat, és örülök neki. Lili ugye a lakás másik végében lévő szobácskájában alszik, mi a hálóban, nap közben meg kint vagyunk ugye a nappaliban, vagy a kertben. Ehhez nincs bébiőr, de van egy különálló. A babaszobában ott van a légzésfigyu jelzője mellett, a vevőegység meg mindig velünk. Így tudunk viszonylag gyorsan reagálni, ha gond van. Eddig egyszer jelzett (mert merült le az eleme). De engem megnyugtat. :)

Funky:
barátnődnek kitartás! Ha kell, Vicky is, én is tudunk dokit ajánlani a BMC-ben (hacsak nem ugyanahhoz jártunk - erre nem emléxem). Viszont fél év próbálkozással még nem állnak szóba az emberrel. Minimum egy éve spontán próbálkozás kell hozzá (vagy legalábbis azt kell mondani), hogy egyáltalán megkezdjék a vizsgálatokat.

Bori:
a mozgásfejlődés nem lóverseny, ne aggódj! Berci is meg fog fordulni, ha eljön az ideje. :) Lili sem forgolódik még. Totál kinyomja magát, tartja a buksit, de nem akar még forgolódni. A védőnő szerint hasról hátra fordulnak előbb (én meg nem emlékszem a tanulmányaimbó - de hátha Kattkatnak rémlik még valami). Most akarom elhozni anyáméktól a pedagógia meg pszichológia tankönyveimet. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsizell: nálunk is ez van. Lányka utál hason lenni, viszont aludni csak úgy tud, de ha ébren van inkább a hátán szeret kalimpálni. Nálunk is a pihenőszékben van elég sokat. Játszószőnyeget annyira nem szereti, de egy kicsit ott is elvan.
Vendég

Zsizell:
Úgy emlékszem, nem kell még nyúlnia a tárgyakért. Most csak annyi az elvárás, hogy ha a kezébe adod, akkor megfogja.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Most találtam:
1273839801.6766.pdf

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Viki, Kakti, köszi a válaszokat. Igazából én ajánlottam a tesómnak a BMC-t, de hogy végül elmegy-e, nem tudom.

Kismaki, nekem szokott ilyet csinálni a gyermek a bal cicimmel. Nem mindig szívja ki teljesen, viszont kínlódik, így kap a jobb ciciből is. Van úgy kap rá, mint egy szomjazó aki épp most gyalogolt át a sivatagon. Viszont van hogy akkor is elvan a balon, amikor szerintem alig van benne. Ki érti ezt?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs: örülök neki azért, hogy nem egyedi a problémám. Ha nem adnám neki oda a jobbat, simán ellene 60 milivel is utána meg ordítás van két óra múlva, hogy éhes. :shock:
Vendég

kakti, ez a táblázat tök jó, köszi!

boruska

Kismaki, nekem is mostanában ezt csinálja.. szerintem megunja szívni, inkább "feladja" elég neki annyi is, ha nagyon meg kell dolgoznia érte.. de én már írtam is, hogy úgy érzem mintha lassabban jönne. 100g-ért 60 percig küzdött és én még utána leszívtam 60ml-it, de az is fél óráig tartott...Korábban mikor szívtam minden irányba spriccelt belőle a tej, most már csak csöpög, akkor is ha van még benne 60ml.
Még a ligásokat is felhívtam, szerintük nem indul be a tejleadó reflexem. Legyek nyugodt, ne parázzak rá.. stb..
Tegnap este a balból evett 40g-ot, azzal is elaludt volna.. de még kapott a jobból 60-at :?
Vendég

Kismaki! Nekem is ezt csinálja a gyerkőc és én is kérdeztem valameilyk nap, de nekem senki nem válaszolt. :roll:

Voltunk apjukkal Jászberényben. Képzeljétek semmit nem aludt a kocsiban utána meg ordított, hogy ő mennyire fáradt. Cici a szájába és most békésen alszik a kiságyában :lol:

bellerreni
Eger

Jah és légzésfigyelő. Valahol azt olvastam, hogy a 2. és 6. hónap között a leggyakoribb a légzésleállás és 2 éves korig még bármikor előfordulhat. Úgyhogy én használom, így vagyok nyugodt.

bellerreni
Eger

Funky. Nekem is ez van, hogy cseppenként jön csak. Én úgy szoktam, hogy megmaszírozom kicsit és akkor kicsit jobban jön, majd megint és megint és megint Tegnap már beállt a kezem a sok maszírozás-szívástól. Melegvíz alatt megmaszíroztam és kinyomkodtam kézzel még a zuhany alatt amíg fel nem puhult totálisan.

bellerreni
Eger

Reni: biztos átsiklottam az írásod felett, mert ha olvasom biztos írok rá. :oops: Én is masszírozgatni szoktam és akkor nekem is jobban jön.

Na, hát éhen halni nem fog a gyerek az biztos, de azért még jó lenne, ha tudna szopizni rendesen.

Hátha Katica olvas majd minket és tud valami tanácsot adni. :wink:
Vendég

Reni!
Most, hogy írtad, eszembe jutott, hogy én is akartam írni a bölcsőhalálról.
Szóval - Juci talán még emlékszik, együtt voltunk meghallgatni - a szülésfelkészítőn azt mondta a PIC vezető főorvosa (asszem), hogy a bölcsőhalál leggyakrabban 3-5 hónapos kor között és a nyári hónapokban szokott előfordulni. Jucival össze is néztünk, hogy az „tök jó”, mert mi akkor duplán veszélyeztetettek vagyunk, hiszen pont a nyári hónapokra jut a 3-5 hónapos kor. Szóval engem megnyugtat az Álomvirág. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

És Anita kérdezte, hogy állunk tejileg. Nos: More Milket szedtem két napig 3x2-t, és minden nap beiktatok a rengeteg ivásba egy citromos Karamalzot is. A More Milket most nem szedem (azt mondták, nem kell folyamatosan, csak ha úgy érzem, hogy csökken a mennyiség). Emellett viszont az elmúlt két éjszaka 3-4 óra közt felébredt szopizni, majd aludt tovább reggelig. Szóval tényleg van valami ebben a fejlődési ugrás dologban... :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni, én is írtam volna ha olvasom! Én nem értem ezt a csepegést, mikor előtte meg ömlött :? Én minden kaja előtt meleg vízzel átmosom, arra általában beindul.. de közel sem úgy mint a régi szép időkben mikor 10 perc volt egy szopi.
Most lustaságból (vagy elég neki ennyi?????) tegnap már csak 660g-ot evett egész nap.
Lehet inkább nem is fogom mérni :evil: csak azért zavar mert korábban simán megevett 10perces szopikkal 7-800-at.
Vendég

Olvaslak benneteket, csak nem biztos, hogy okosat tudok mondani. Nekem elég erős a tejleadó reflexem, erősen érzem is (pedig ilyentájt már nem feltétlenül kellene), mint kiderült Nóri, emiatt van az enyhe hányinger is! Tényleg van olyan, hogy nincs tejleadó reflex, nálam ez akkor van, ha idegenek nézik, hogyan szoptatok (pl. barátnőm, látogatók). Ha normál esetben úgy érzem, nem akar elindulni a tejcsi, Emőkét szoktam nézni, csodálni. Na, ez be szokott válni. Az ő látványa, érintése, a feléje áradó szeretetem be szokta indítani. Ugyanis ahhoz oxitocin (boldogsághormon) kell. Ezért van, hogy jobb ellazultan, nyugodtan szopiztatni. Segíthet esetleg a meztelen összebújás is, a baba bőrének érzékelése is beindíthatja ezt. Ha pl. szopiidő előtt baba csak pelusban, ti meztelen felsőtesttel összebújva járkáltok, táncoltok, esetleg kendőztök együtt.

Érdekelne, hogy a Ligás tanácsadó ötletet mondott-e, s ha igen, mit? Hadd tanuljak!

Ó, mennem kell!
ktc

Csak annyit hogy lazuljak el és hogy valakinek az válik be ha a babára koncentrál, valakinek az ha közben tévét néz..
Vendég

Látszik, hogy fürdetés+altatás idő van.. :D
Vendég

kakti: Én Zekéhez jártam a budaiba.

csuppancs: Tényleg szólj ha bármi kérdése lenne tesódéknak.

Légzésfigyelő: nekünk van és a bébiőrzőjét használjuk is. Szerintem nem okoz gondot ha már rendesen be van állítva, az elején nekünk is riasztott egy párszor amikor még nem volt olyan nehéz a gyerek és le is kúszott a lapról. De azóta jól működik.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Én egy másik topikon létezem, de remélem nem baj, hogy kérnék egy kis segítséget!?

A fiaim részt vesznek egy babaversenyen és szeretném ha szavaznátok rájuk. Persz, csak ha nincs más ismerős, aki ezen részt vesz.

Az alábbi linken lehet szavazni:

http://www.delmagyar.hu/jatek/nicsak-ki ... how_vote=1

Köszönettel!

Odry

Kép

Kép
odry

Hú! Ne sértődjön meg senki, de idegen topikokba írogatni, hogy szavazz a gyerekemre a szépségversenyen... Most akkor ez rohadtul nem szépségverseny, hanem "anyukám hány embert bír meggyőzni, hogy szavazzon rám" verseny!!!??? Nem értem, nem értem, nem értem... :shock:
Vendég

... bocs

zarja

Eszter! Nekem szólt volna? Tudom h erős amit írtam, csak nem 1 bnőm csalódását asszisztáltam végig az ilyen versenyek miatt. Szegények kaptak kb 5e szavazatot, ami baromi sok, erre egy másik (aki esetleg nem is szép, bár tudjuk,h minden anyának a sajátja a legszebb) meg 100e-t. És ő meg csalódott,h nem szep a gyereke. Ami nem igaz, csak nincs annyi ismerőse!
Vendég

Különben is h lehet babákról eldönteni, ki a legszebb? Mind1ik szép és kész!
Vendég

Nóri!
Egyetértek. ez azért így gáz... :?
Én is gondolkodtam, hogy indulunk egyen, aztán töröltem magunkat. Semmi értelme. Én tudom, hogy Lili gyönyörű, és ennél több nem kell! :)

Vicky:
Akkor már két dokit tudunk ajánlani a BMC-ben. (Én Szűcshöz jártam)

Képzeljétek, voltam ma Lilivel a munkahelyemen. Van egy afrikai, nagyon fekete bőrű kollégám (akit nagyon csípek). Lili úgy vigyorgott rá, mikor meglátta, hogy besz@rás... Gondolom az tetszett neki, ahogy mosolygott, mert ugye nála ez sokkal kontrasztosabb. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?