Új privát üzeneted érkezett!

Szoptató lányok, higyjetek magatokban, nem lesz baj a tejcsivel. A babáink zöme már 3 hós, aki eddig kizárólag szoptat szerintem egy-két extrém esettől eltekintve simán fog 6 hóig. Utána a hozzátápi szerintem jelentősen könnyít majd ezen a parán.
És még 1-2 év múlva lehet tejapasztó praktikákért könyörögtök majd :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, köszi a bíztatást. Én is így gondolom, ahogyan Te. Szóval bíznunk kell magunkban :) Nálunk valószínűleg azért nincs még "tejpara", mert Zsuzsó "csak" 4320 g, szóval még kevesebb tejcsi kell neki... Bár amikor pár napig nem volt rendesen tejem, és úgy éreztem, hogy csak nyammog, akkor én is fejtem egy napig, ahogy javasoltad, abból a mellből, amiből etettem, közvetlenül a másikból etetés előtt (ezt jól megmondtam ;) ) plusz csináltam szaporító fejést is. Úgy tűnik segített...

Kiscsillag evett, és beájult. Annyira cuki a feje ilyenkor, mikor beteszem az ágyába :D

Kép

Ági
agic83

Kicsit OFF:
Annyira ki vagyok bukva ezen az idióta Stohl Bucin... :( Hogy lehet valaki ilyen felelőtlen pöcs, hogy így beül és autót vezet. Állítólag kábítószerezett is... No comment... És ha valaki meghal, mert ő hülye volt??? Tényleg nagyon jó színész, de arra már nem volt esze, hogy sofőrszolgálattal menjen haza??? És a gyerekeit ki fogja felnevelni bakker? Hú de mérges vagyok!!!
És még mennyien lehetnek így az utakon.
Bocsi... :oops:
ON

Kép

Ági
agic83

OFF
Ági:
igazad van: mennyi ilyen lehet az utakon? És mennyi ilyen okoz balesetet? Épp csak azokat nem hurcolják meg ennyire, mert nem ismert emberek. Ne értsetek félre, nem védeni akarom Bucit! Hozzáteszem: én nagyon kedvelem őt főiskolás kora óta, mert szerintem egy zseniális tehetség, de azt gondolom, hogy ezt most már nem úszhatja meg! Sajnos valahogy meg kellene tanulnia, hogy ez nem játék! Viszont azt is el kell ismerni, hogy az alkoholizmus betegség!
Csak az a baj, hogy Császár Előd, aki egy ember életét is elvette, simán megúszta. Akkor viszont - még ha Bucinál ez már a második eset is - nem lenne arányban a két büntetés. Szerintem.
ON

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

OFF
Mivel nekem pont ez a munkám (lévén közlekedés baleset vizsgáló vagyok) tudom, hogy simán meg fogja úszni. Kap pénzbírságot, elveszik a jogsiját valamennyi időre aztán szevasz. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem büntetik meg azokat az embereket, akik a baleseteket okozzák. Nem egy olyan ügyről tudnék beszélni, hogy ittas volt, otthagyta a balesetet szenvedett embert, ráadásul maradandó károsodása lett és nem kapott semmit. :( Ez a magyar rendszer.
ON
Vendég

Jajjj Csajok! Félreértettetek. Eszter, nem akartalak megbántani. Ne haragudj nem arra gondoltam, hogy a szoptatás miatt vagyok szar anya. Azért érzem magam szar anyának, mert nem tudom, hogy azért sír-e mert éhes vagy azért mert fáradt vagy miért. Érted? És miért csak estére nincs tejem? Egész nap jól lakik csak estére kell a pótlás. De lehet nem is kellene, csak nem tudom, hogy szüksége van-e rá. Áááááá. Remélem megértettétek mit akartam gagyorászni. Nem tudom leírni amit érzek, meg amit akarok mondani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bellerreni 2010.05.13 10:08-kor.

bellerreni
Eger

Móni. Vettem ricinus communis 5 ch is. Hogy szedjem? Szedhetem az urticaval együtt? Vagy melyik a jobb szerinted? Előre is köszi a segítséget.

bellerreni
Eger

Reni: én is a ricinust szedem most.
Itt találtam róla leírást:
http://baba.rooom.hu/orca/?action=goto&topic_id=31
Vendég

OFF
Tényleg nem Bucival van bajom,hanem az emberekkel, akik ennyire felelőtlenek!!! Találtam a neten egy kisfilmet, amit külföldön az ittas vezetés elleni kampányban használnak, hát csak erős idegzetűeknek ajánlom, mert én majdnem elbőgtem magam.
http://gondola.hu/cikkek/71277-Videos_u ... cinak.html
Ilyenkor az ember belegondol, hogy azért mert valaki marha és nincs 5000 Ft-ja, hogy hívjon egy taxit/sofőrszolgálatot, azért mások meghalhatnak... És szerintem egy tökéletes világban, minden ! hülyét meg kell büntetni, a sztárokat is, meg a hírességeket, netán politikusokat... Na de nem is rágom itt tovább s gittet, hiszen egy oldalon állunk...
ON

Reni, én sem tudom mindig, de szerencsére a gyerek úgy van kitalálva, hogy túléli a mi nemtudásunkat :D A Nagynéném mindig azt mondja, hogy gondoljak arra, hogy Dzsenifer is a cigánysoron fel tudja nevelni a kölykét, mennyivel szerencsésebb az enyém, hogy értelmesebb az anyja :oops: Reméljük igaza lesz :D

Kép

Ági
agic83

Kismaki! Köszönöm szépen. Azt az Alfalfa D6 is ki fogom próbálni. Hátha estére "azonnali tejcsorgást" okoz :wink:

Móni! Te tudsz valamit erről a szerről?

bellerreni
Eger

Sziasztok, szaranyák :)

Most próbálom megfogalmazni, de már 3szor töröltem ki, amit írni akartam, ami kb. arról szól, hogy bizonyos népek, néprétegek ösztönösebben tudnak gyereket nevelni, nem aggódnak annyit, mint az 'értelmiségi' anyukák. Szerintem van olyan, hogy valaki túlképzett az anyasághoz (én is így érzem néha), és a túlérzékeny lelkemmel meg a teljesítményorientáltságommal rosszabbul járok, és rosszabbul nevelem a gyerekem, mint a kicsi Dzsennifert azt anyja... Na, nem tudom, ez hogy jött ki, de értitek, remélem.

Én ma reggel sokaltam be. Berkó ébredt 6kor, ahogy szokott, én éjszaka egy csomót fent voltam, nem tudtam aludni, tök hulla voltam. 6kor etetés, minden OK, de nem akar visszaaludni, csak sír. És ez általában nem is zavar, vagyis szoktam tudni kezelni a helyzetet, de vhogy most annyira kimerültem, és fingom nem volt, hogy mi baja (büfi volt, stb.), talán egy kicsit taknyos, de egyszóval nem bírtam. Az apja idegesített fel, mert ő kb. a másik oldalára fordult, és azt mondta, nem tud segíteni, mert túl fáradt. És (figyelem) ő amúgy sem alkalmas erre, ő egy szar apa, nem tud és nem is akar foglalkozni a gyerekkel, este túl fáradt, reggel álmos, és alig bír így is elkészülni. A gyerek meg sem ismeri. Néha úgy érzem, nem tudom, kinek szültem ezt a gyereket...

Mindegy, anyósom elvitte egy kicsit a kölyköt, és visszaludtam délelőtt, ez életmentő volt. De még mindig nagyon be vagyok rágva a Zapára, mert teljesen világos, hogy depressziós (ő is :oops: ), de nem kér segítséget, csak szenved és szart se segít. :(

UFF, bocsi a kisregényért, nem is vagyok összeszedett, még fáj a fejem... :cry:

boruska

elküldtem apámat tápot venni, mert elfogyott
ugye ez az amitől nem üvölt a gyerek, hanem kb folyamatosan alszik
jön apám, hogy nincs olyan táp, mert megszünik, adtak helyette mást
én megőrülök
most kezdtem el tápozni, erre megszűnik a táp, ami bevált??
én komolyan el vagyok átkozva, és tudom is ki átkozott meg hát gratulálok neki, sikerült
miért szüntetnek meg egy tápot?
és ami helyette van az MAJDNEM olyan, de az én lányom nem kísérleti nyúl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
megyek, mert bőg a gyerek...

zsó
Kép
pcd1985

Reni! Nem tudsz ezzel megbántani (már) :D No para. Nem akarok a mi etetésünkről írni, mert sok embernél kiverem a biztosítékot vele. Csak azért írtam le, hogy nyugodj meg. Nincs semmi baj. Ne magyarázd bele a te aggodalmaidat. Este is van tejed, de este a sűrűbb hátsó tejből van sok, abból kevesebb is jobban eltelít. Reggel főleg a híg előtejből van sok, ezért van az, hogy reggel betol 180 milit este meg 60-at. EZ EGYÁLTALÁN NEM BAJ! És nem arról van szó, hogy nincs elég tejed. Van, csak igazodik a babádhoz. Ettől ne rémülj meg! Ha meg úgy érzed, hogy tényleg kevesebb, akkor rakd gyakrabban mellre, ne várd meg míg nyíg. Ha kell akkor óránként. (arról nem is beszélve, hogy mi magunk is este jobban vágyjuk az emberi közelséget, miért lenne másképp a kis ösztönlényeknél?)
Szerintem: ha hízik, és nem üvölt az éhségtől, ne tölts rá tápot. Szerintem. Akkor nincs szükség rá. Ne parázz, menj a liga oldalára. Biztos megerősít önmagadban. Vagy www.szoptatasert.hu, www.szoptatasportal.hu, Bízz magadban!!! A tested többet tud, mint amennyit elhiszel róla. (emlékszel mit mondtam közvetlenül a szülésed előtt??? Bízzz!)

Nekem a kórházban azt mondta a dokker, hogy ne bonyolítsam túl: odanyomom a fejét, a többit elintézi a természet. Ne aggódjam túl (bár akkor én már a bőgésekben elmerültem). Te se aggódd túl. Mikor nem volt tápszer, akkor se haltak éhen a gyerekek. Hm?

zarja

és látjátok:
mexívtam, tegnap elkiabáltam a "sokat alszik a gyerek"-et
ugylátszik egy hét kimenőm volt, tudom h. van akinek még annyi sincs

zsó
Kép
pcd1985

Eszter! Te mindig meg tudsz nyugtatni. Köszönöm szépen. :wink:

bellerreni
Eger

Kismaki! Nagyon jó ez az oldal! Köszi!
Vendég

agic: Én is EDA-val szültem de nem mondanám hogy ne éreztem volna a szülést. Legfeljebb pihentem közben egy kicsit meg a varrás nem fájt egyáltalán. De nekem az oxival megoldották hogy a tolófájásokat érezzem. Én is kicsit elszégyenlem magam hogy kértem, pedig nem igazán bántam meg. Csak néha eszembe jut hogy kibírtam volna anélkül is, de szerintem már mindegy. A tesónál is kérni fogok (ha a lányom nem fog úgy viselkedni mint tegnap :) ). Stohlt én sem értem, van olyan aki jó dolgában azt se tudja mit csináljon. Gondolta van ő akkora sztár, hogy megússzon egy ilyet!

kismaki: Hát nem irigyellek a munkádért. Én most tanulok vezetni, ne érts félre de nem szeretnék majd veled találkozni. Akkor már én vagy valaki más jól elcseszett valamit.

zsó: Nem a nestlés tápra gondolsz? Mert az nem szűnt meg, csak más a neve. De a beltartalom ugyanaz.

Olyat csinált éjszaka a gyerek, mint még soha. 2-kor felkelt, én még vártam egy kicsit hogy csak fordul vagy tényleg éhes. Még mindig nyekergés, hát átmentem. Persze megint a rácsvédőhöz volt a feje tapadva-mostanában ez a mániája hogy felmászik oda. Szóval megigazítottam, visszaadtam a cumiját és ALUDT TOVÁBB. Ilyen még nem volt, hogy felkeljen éjszaka és ne akarjon enni. Mondjuk így könnyebben vissza aludtam, csak reggel gondolkoztam hogy most mi van? Lehet hogy máskor sem éhes, csak én kiveszem? Meg fogom próbálni hogy megigazítom és hátha nem is kel enni. Mindig mutat valami újat.
vicky79
Budapest III. kerület

Na jó reggelt!

Én már elköltöztem! :lol: Kicsit sírtam is...

Zsó!

Tőled kb 4km-re óbégat a dedem az esőtől meg a vihartól!v :roll:

Stólbuci: bassza meg. Komplexusos alkoholista fasz. Egy barátom volt a sofőrje a VV alatt, amíg elvették a jogsiját. Lehet, hogy tehetséges, de szar alak.
Azt ugye nem kell taglalnom, hogy a Laci menyasszonyát az akkori igazságügy miniszter felesége ölte meg. A Lacinak meg örökre tönkrement a keze. A lábát meg vas tartja össze. Állítólag Bárándyné is ivott, de ez sosem derül ki. Műszaki hiba miatt felmentették. Pedig gyorsan is ment. Műszaki hiba! Ja! Egy egyéves kocsin. Meg mutattak képet felfordult csatornafedélről. Hogy ilyen is okozHATTA. Kár, hogy a helyszínen nincs csatorna...
Ja és a legjobb. A kirendelt szakértő bevizsgálta az autót. Aszonta nem vót hiba. Majd maszekba felkérték. Aszonta vót hiba. Mire bíróság visszahívta a kocsit, de SAJNOS má bezúzták... A Laci kocsiját egy évvel később adták csak ki! :evil: Na de mi már túl vagyunk rajta. Csak a Böbi szülei rokkantak bele az egyetlen 3diplomás, 4nyelven beszélő kislányuk halálába! :cry:
Vendég

Költözés.. Mi január 16-án költöztünk az új házunkba és úgy néz ki hamarosan újra költözünk. Tegnap meghirdettük.. :cry: :cry: :cry:
Vendég

A nap jelmondata: Óvakodj a részeg autóSTOHL!!!!!!
Vendég

Funky!

Nem jó ott nektek, vagy miért???? :roll:
Vendég

úúúááá
én meg extrán föl tudom magam bosszantani
visszavittem a tápot a gy.t-ba
nincs időm visszaolvasni, mert apával msnelek
most alszik a gyerek
én nem attol vagyok ki hogy 1 délutánt végígsír, hanem ha kezdődik megint egy 2 hetes hasfájós sírás és az én töknyugi jókedvű kislányomból megint egy kínlódó sírós álmos hullafáradt kislány lesz én meg tehetetlenül teszem ide-oda azt én mégegyszer nem birom ki
vicky:
igen, arra gondolok, és összehasonlítottam a táblázatot és van amiben más az összetétele.
és ha pont az?(a zsíroknál van, nézd meg ha neked is az)

zsó
Kép
pcd1985

zsó: Én nem néztem meg, amikor kiváltottuk azt mondták ez van helyette és kész. Én meg nem firtattam, mert a milupa nem vált be. Én azt hittem hogy ugyanaz, csak a neve változott. Hát azért tényleg kedves tőlük. Sajnos már nincs meg dobozom így nem tudom összehasonlítani.

nóri: Ez szörnyű. Én is ezektől a vezetőktől félek, de remélem nem futok össze velük soha.
vicky79
Budapest III. kerület

[quote="norcmorc"]N írta:norcmorca jó reggelt!

Én már elköltöztem! :lol: Kicsit sírtam is...

Zsó!

Tőled kb 4km-re óbégat a dedem az esőtől meg a vihartól!v :roll:

Stólbuci: bassza meg. Komplexusos alkoholista fasz. Egy barátom volt a sofőrje a VV alatt, amíg elvették a jogsiját. Lehet, hogy tehetséges, de szar alak.
Azt ugye nem kell taglalnom, hogy a Laci menyasszonyát az akkori igazságügy miniszter felesége ölte meg. A Lacinak meg örökre tönkrement a keze. A lábát meg vas tartja össze. Állítólag Bárándyné is ivott, de ez sosem derül ki. Műszaki hiba miatt felmentették. Pedig gyorsan is ment. Műszaki hiba! Ja! Egy egyéves kocsin. Meg mutattak képet felfordult csatornafedélről. Hogy ilyen is okozHATTA. Kár, hogy a helyszínen nincs csatorna...
Ja és a legjobb. A kirendelt szakértő bevizsgálta az autót. Aszonta nem vót hiba. Majd maszekba felkérték. Aszonta vót hiba. Mire bíróság visszahívta a kocsit, de SAJNOS má bezúzták... A Laci kocsiját egy évvel később adták csak ki! :evil: Na de mi már túl vagyunk rajta. Csak a Böbi szülei rokkantak bele az egyetlen 3diplomás, 4nyelven beszélő kislányuk halálába! :cry:

Igazad van!Alkoholista fasz!
Bár az alkohol nem válogat,tarol...legyen Buci vagy egy főorvos vagy utcaseprő!
Sajnálom a lány szüleit..én is belerokkanék..... :cry:

És az én férjem lábát is vas tartja össze!
Ő is autóbaleset áldozata lett!Őt motorral ütötték el!/mármint ő volt a motoros/Szerencséje volt,nagy szerencséje...hogy megmaradt!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szintus 2010.05.13 18:15-kor.

Kép
Kép
szintus

Ja és Hanna már kengyelmentes életet él!
Yuhééééé!

Vicky te készited Barbusnak a kaját?
/nemsokára mi is kezdjük/

Eszter jókat irsz!

Kép
Kép
szintus

Üzenet azoknak, akik aggódnak a szoptatás miatt: úgy tűnik Botinál a napokban beindult megint egy növekedési ugrás, ugyanis ma egész délután már óránként kér enni, és nyűgös is: gondolom, hogy még kevéske neki a tej. De ezen már átmentünk egyszer, így tudom, hogy pár nap és beáll a megfelelő tejmennyiség. Szóval nem kell aggódni, Lányok, ha úgy érzitek, kevesebb a tejcsi, csak türelem, tényleg rendeződik néhány nap alatt a helyzet! ;)

Van köztetek olyan, aki nem használ légzésfigyut?

Kép
erusverus

Hanna cica Kép Kép

Kép
Kép
szintus

egyetertek Bucival kapcsolatban. és sajnos tuti megússza majd......

én EDA nélkül szültem, mire beértunk, már 10cm-re ki voltam tágulva és már szinte jöttek a tolófájások. és a férjem még otthon akart volna csücsülni, mert szerinte csak joslófájások..... :D :D :D
rotvos

én nem használok légzésfigyelöt, 3 hónapos koráig vele aludtam, napközben meg ha alszik, többször benézek rá, szuszog e :D
rotvos

én sem használok légyzésfigyut!

Miért kérded?

Rotvos te babád mekkorka?

Kép
Kép
szintus

szintus: Az almát én csináltam, de vettem is már neki bio almapürét. A többit veszem, mert őszibarack még nincs és a sütőtököt sem vállalnám be. De mondjuk a sárgarépa krumplit már csinálnám neki. De egyenlőre alma és sütőtök a király, az őszibarack nem jött be. Ma az alma-sütőtökből benyomott fél üveggel! Gratu a kengyelmentességhez.
vicky79
Budapest III. kerület

3,5 honapos. 64 cm és 6000 gramm. hosszú baba :D
rotvos

Rita Mi is későn fürdetünk. Ált. fél 9-kor. Addigra rendszerint ágyba tereljük a nagyobbakat és nyugodtan babázhatunk :D .
pammut

Nóri, dehogynem!!! jobb nem is lehetne.. :roll:
Nem tudtuk eladni a másik ingatlant amit árulunk.. abból nagyon sok van a piacon, ilyen nincs. A pénzre meg szükség van. :( :(
Vendég

Ma egész nap egyedül vagyok Botival, apa nem tudom, mikor ér haza. Egy haverjával, aki most szakított a barátnőjével vagy akivel most szakított a barátnője :? - nem tudom, hogy történt, ültek be valahova sörözni...

A légzésfigyut azért kérdeztem, mert a neurológus értetlenül kérdezte, hogy mi miért is vettünk; előfordult a családban valamilyen légzőszervi vagy olyan betegség, ami erre okot adott? Mondtam, nem, csak mi így biztonságosabbnak éreztük. Elmondta a saját véleményét a légzésfigyuval kapcsolatban. Szerinte csak a szülőket teszi még feszültebbé és egyébként is: régen egyáltalán nem volt ilyen szerkezet, mégis itt vagyunk. :? Na jó, de ha van már ilyen lehetőség, akkor engem inkább megnyugtat, még akkor is, ha mostanában sokszor riasztott, de tévesen, hál' Istennek! Inkább felkelek az éjszaka közepén is többször is, csak ne legyen semmi baja Botinak! Szóval csak kíváncsi voltam, azért is, mert a védőnőnk is azt mesélte, hogy nem sok családról tud, ahol használnak légzésfigyelőt, ha használnak is, akkor az a jellemző, hogy csak az első 1 hónap során. Ezen kicsit meglepődtem.

Ja, és gyógytornászhoz kell vinnem Botit, mert bár a neurológus leírta és nyomatékosan kijelentette, hogy Boti egy teljesen egészséges kisfiú, de azért egy kis torna kell neki, mert picit letapadtak az izmai a vállánál. Annyira nem hiányzik ez a torna, mert km-eket kell majd gyalogolnom, de hetente vagy kéthetente egyszer kibírjuk.

Kép
erusverus

a csípöszürés mikor van?

Kép
rotvos

Rita!

Már túl kellett volna esnetek a csípőszűrésen!
Én úgy tudom, 8 hetes kor körül kell megcsinálni, de 3 hónapos korig mindenképp. Kérdezz rá a gyerekorvosnál. (Ti merre laktok?)

Nórikám!
Gratulálok az új kéglihez! Ne felejtsétek megszámolni a sarkokat! Ja! És szenteljétek fel Apával az új hálószobát! Engedélyezem, hogy ne banyanetezz este! :wink:

Funky:
Milyen(ek) a lakások és a másik hol van? Tudok valakit, aki mostanában költözne...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Rita, mi Botival 7 hetes korában voltunk először, és 3 hónaposan kell vinnem újra, kontrollra. Illetve azt hiszem most UH is lesz. Köv. héten viszem.

Kép
erusverus

huh, hát sajna nem magyarországon lakunk... ráadásul a jobb lábfeje kicsit kifele áll, kényszertartásban volt a pocimban. egy kis masszírozást ajánlottak rá.... állítólag ha majd elindul, minden ok lesz.

Kép
rotvos

Rita!
Nem muszáj megmondanod (csak kíváncsiskodom), de a külföld (illetve a "nem Magyarország") mit takar?

Amúgy unokaöcsémmel is ez volt, nekik tornáztatni kellett minden pelenkázáskor, és mire elkezdett járni, már tökéletes volt a lába. (Gyakorlatokat sajna nem tudok, mert a gyerek már 27 éves. :))

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ma voltunk LLL csoportban, kész felüdülés volt. Kihagytam közel 3 évet, mégis, mintha múlt hónapban jártam volna ott utoljára. Tök jó érzés. :D

Anita!
Bori diagnózisa eddig autizmus volt enyhe ért. fogy-gyal, most változott: középsúlyos ért.fogy. autizmussal. Így már érthető a változás? Rosszabb lett...

Tejecske nálunk is 2 nap után ismét beállni látszik. Igyekszem nem aggódni rajta, végül is a melleim egyszer már bizonyították, milyen tökéletesen működnek! :lol:

Sokszor látom én is úgy, hogy nem bízunk magunkban. Saját testemet sokáig nem voltam képes elfogadni, szeretni. Bori szoptatása után a melleimmel lettem jóban, most, Emő kihordása (de hülye szó) és megszülése után a többi tagommal is. 8) Végre. Büszke vagyok a lábaimra, hogy bírták a súlytöbbletet; a hasamra, hogy képes volt ennyire kitágulni, majd újra egész tűrhetően összehúzódni; a karjaimra, mert képesek órákon át tartani az egyre nehezedő babókát - és még sorolhatnám. 8)
ktc

Szintus: gratulálok Hannának. A druszáját ma vittem dokihoz, kicsit állított a szíjon, és mondta, hogy ugye jövő héten 6 hetes UH, de anyuka ne örüljön, mert az ő praxisában (asszisztensét faggattam ki), eddig 1 :shock: gyerek volt, akiről 6 hét után lekapta, úgyhogy készüljek 3 hónapra. Basszus, számolom a napokat. Ma úgy keltem fel, hogy már csak 14-et kell aludni, erre kiderül, hogy 56-ot. Ááááááááááá

Nóri: gratula az új lakáshoz! Sarkokat tényleg ne feledd :)

Bori: jól felhúztam magam a Zuradon. Persze, hogy nem ismeri meg a gyerek, mert ugye egy ilyen korú ded azt ismeri fel, aki rendszeresen foglalkozik vele. Nem azért mondom, hogy a szívedet fájdítsam, de elmesélhetnéd Apának, hogy a gyerekek igenis megismerik az apjukat ilyen pici korban is: nálunk Apa imádja a lányát, este ha hazajön, kiszedi a kezemből. Ennek eredményeképpen a kiscsaj telefonban megismeri az Apja hangját. Pár napja viccből próbáltam ki, és működik. Apa beszél hozzá, odateszem a telot a füléhez, a bőgő gyerek meg elhallgat, és elkezd mosolyogni. Ha visszaveszem a telot, folytatja a rívást. Anyám nem akarta elhinni, aztán a két szemével bizonyosodott meg róla. Ezt csak azért írtam, hogy bíztasd Apát, szánjon időt és energiát Bercikére és ő nagyon hálás lesz érte. Amúgy szerintem férjurad az a típusú pasi, aki majd akkor fog tudni igazán mit kezdeni a gyerekével, ha már egy kicsit direktebb kommunikáció lehet közöttük. Lesz ő még iszonyú büszke a totyogó/gagyogó tündéri fiára :wink:

Rita: szerintem mielőbb nézesd meg a picit, ha esetleg van korrigálnivaló, akkor lássanak hozzá mielőbb. (nálunk most épp ez megy) Mi amúgy 8-kor fürdünk. Állítólag tök mindegy, hánykor fürdeted, csak viszonylagos rendszer legyen benne. Később, mikor többet lesz fenn, úgyis korábban elfárad és előrébb kell majd hozni a fürdési időpontot. (féléves ismerős babákon ezt látom)

Jó éjt Csajok!

Kép
juci-77

Stockholmban élünk, nem titok :D
napi 3x tornaztatom neki, egy kicsit kötöttebb még a lábfeje.

Juci: nektek mien korrigálnivaló van?

Bori: nem lep meg a férjed.... ienek. szerintem ök még ebben a korban nem tudnak mit kezdeni vele. késöbb tuti változni fog a helyzet. a férjem állandóan etetné ha sír :D pár hetes picibaba volt még, amikor egyik este nem akart elaludni, én meg beájultam. a férjem vigyázott rá.... és vett ki a fagyasztóból tejet és megtömte..... szegény hasfájós volt, gondolhatjátok, h érezhette magát Hugó, nem gyöztem tornáztatni utána, h a levegö is kijöjjön belöle. férfiak.... :D :D

Kép
rotvos

Nekünk nem kell menni csípőszűrésre. Minden alkalommal nézi a dokinő és csak akkor kell, ha ő azt mondja. Úgyhogy ebben is ahány (kór)ház annyi szokás.

Na megyek eldőlök én is.

Jó éjt.

bellerreni
Eger

Nekem (vagyis Lilinek) is nézi minden alkalommal a gyerekorvos, de mi voltunk áprilisban - két hónaposan - hasi-, koponya- és csípő UH-on.

Én valahol megértem Boruska férjét. Illetve nem értem meg, inkább tudom magyarázni. De sajnálom (főleg Borit), hogy nem tudja még elismerni vagy bevallani, hogy segítségre van szüksége. És Berci igazán tudna segíteni! Csak a jelenlétével is. :)

Ezzel szemben viszont nagyon haragszom Zsizell férjére. Annyira sikerült ráparáztatnia Szilvit erre a szoptatásra, hogy nem csoda, hogy begörcsölt, és nem működött nála. Ettől függetlenül azonban Samu egy egészséges és szépen fejlődő baba. Remélem, hogy észhez tér hamarosan.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Akinek nem sikerül szoptatnia sztem
nem kell agyonra aggódniuk magukat!
Hisz megnőnek a gyerkek a tápon is!És semmivel sem
lesznek betegesebbek,mint az anyatejes babák!És ugyanúgy szeretik az anyukájukat,mint akik szopiztak.
Élvezzétek ezt a gyönyörű korszakot,hisz olyan gyorsan elszáll!
Egy-kettő felnőnek!
De persze minden kornak megvan a maga szépsége! :D

Juci Hannusnak még egy hónapig terpeszpelust kell
hordania.Kitartás a druszának!

Kép
Kép
szintus

Hát mi még nem alszunk ott. Csak takarítani jöttem. Apa Budaörsön, Luca Budafokon, mi anyámnál... Holnap függönyt vasalok, takarítok. Szombaton sarkokat számolunk. Apa elment 4barátjával sörözni. Mind a 4ügyvéd! Csak kössenek beléjük! :D
Vendég

nóri: Mi mikor ide költöztünk, akkor kaptunk egy kiló friss kenyeret, állítólag ez is szokás. Mondjuk minket egy pékséges srác költöztetett és tőle kaptuk. Lehet hogy csak ő szokott adni ajándékba. De nagyon jól esett. És majd kérünk a berendezett kecóról képeket ha mást nem a gmailre.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok,
az én férjem nagyon segítőkész, de... a szájába kell rágni, mit kell csinálni.
Ha Léna sír, amíg mondjuk Lillát pisiltetem, Apának eszébe se jut mozdulni. Szólni kell neki, légszi vegyed fel, sír a gyerek... szó nélkül megcsinálja. Lilla is csak azért boldogul vele, mert képes szólni neki, hogy Apa szomjas/éhes/álmos vagyok stb.
szóval mondjátok el, mit vártok tőle...

KépKép

KépKép
beneildi

Nekünk van légzésfigyelő, de csak éjszaka van alatta..

Csípőszűrésre a mi gyerekdokink sem küld el, azt mondta ő a csípőszűrés. Kéthetente jön és alaposan megvizsgálja, az oltásokat is kijött beadni. Szerinte felesleges különböző vizsgálatokkal terhelni, + váróban ülni. Ha valami nincs rendben azt ő látja és majd akkor elküld..

Kakti, mindkét ház Szentendrén van, Pismányban. Az egyik egy 60-as években épült 85nm-es kockaház 800nm-es telken, a másik egy 2010-es egyszintes 130nm-es ház 500nm-es telken.. Ha ilyesmit keres átküldöm priviben pontosabban. Köszi!

Kezdek rájönni, hogy néha nem a tej a kevés, hanem a tejleadó reflexem szarik be. :( Olyan lassan jön belőle, hogy azért eszik kevesebbet, mert megunja.. Régebben mikor szívtam 10 felé spriccelt belőle a tej és 5 perc alatt leszívtam 50ml-it.. most meg minden szívás egy kicsi csepp.. fél óra kell 50ml-it leszívni :(
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?