Új privát üzeneted érkezett!

Bettike: Nekem Valicsko doktor no azt mondta amikor 5 hetes voltam, hogy 8ig hetig semmikeppen nem kell progi potlas es utana is csak akkor ha volt egy prog szint nezes es az nem stimmel! Igazabol az itteni lanyok "nyomasara" haszaltam progit a 10tol a 12 hetig mert a 8ik heten minden rendben volt a vervetelen tehat elvileg nem is kellett volna csak mindenki annyira mondta itt, hogy porul jarhatok amit nem akartam.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy tudom, h az itteni lanyok mindenkinek jot akarnak de nem mindenkinek kell progi potlas es raadasul orvosi velemeny, hogy a 8ig hetig ne. anno erre amikor irtam jott a sok ellenpelda, hogy de volt akinel megis kellett volna.. ugyhogy nem lehet eleg okos az ember... tudom semmit nem segit a hozzszolasom csak le akartam irni velem mi volt.

Kép
deepgirl

hkitty: I. Belklinikára mész? én tudtam csak 13:00 ig vannak most már végkép nem értem

Fogyás: tavaly szeptemberben amikor kezdtem a metet 74 kilóról indultam és most 64 vagyok. (lassan minden ruhám nagy, 1honap múlva meg lagzi ) Jelenleg reggel 850 és L-Thyroxin délben 500 este 850. A cél amit Tűű meghatározott 3*850 kilóban pedig max 59 lehetek.

Amit nem értek viszont fogytam javultak a hormon eredményeim szedem a metet mozgok is kevesebbet eszem és az idei márciusi ultrahangon policisztásak voltak a petefészkeim amikor elkezdtem a kezelést meg nem. Ez mitől lehet?
horibol

Mók, dehogy is vagyok én csoda! :)
Bár eddig a súlyom nem zavart korábban, de mostmár még így is egy bálnának érzem magam.
Semmi mást nem csináltam mint megváltoztattam az étkezésemet és eleinte minden másnap egy félórát ugrabugráltam a Norbira.De szerintem a met is sokat segített.

Sajna viszont mostanság kezdek lankadni. Már vagy két hete a 109kg körül vagyok.De reménykedem abban, hogy ha majd már a kertemben lesznek gyümölcsök meg zöldségek megint sikerül pár kilótól megszabadulni.

De itt egy kép, hogy mennyit változtam. Mert én csak ezen látom.
Az első január 11. a második március 11. a harmadik meg múlt heti.

http://www.postimage.org/image.php?v=PqmKtA

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nanicke
Székesfehérvár

nanicke

mennyi fogytál?amúgy szépen látszik már,ügyi vagy :)

deepgirl

doki holnap ugyis megmondja h indokolt e egyáltalán labor vizsgálat vagy bármi.sztem progipótlás nem kell mert elég normális értékem szokott lenni 21.napon.

KépKép
bettike83

Nanicke!

Köszi a képet, tényleg látványos, és ne csüggedj, mert én is mindíg ott rontom el. Sajna mióta babásodtam híztam 6 kilót, és még csak a 4. hónapnál tartunk egy hét múlva. Jó persze az endos doki vígasztalt hogy még mindíg nem annyi vagyok mint amennyivel hozzá kerültem, de csak most jön állítólag az igazi gyarapodás. Na a lényeg azt hittem, hogy jé mindenki fogy meg minden, és elengedtem a szénhidrát diétát, és a vége a plussz kilók megint. Most megint neki kell állnom küzdeni, habár az igazsághoz hozzátartozik hogy letettem a cigit is év elején, és a terhességem elején még a vasszöget is megettem volna.

Az egész sztorival azt akarom mondani hogy nehogy feladd, mert ha sikerül babóka /és miért ne sikerülne/, akkor hálás leszel magadnak a kitartásodért. Elég lesz akkor megküzdeni a kívánóssággal, és az étvággyal, persze ha lesz.

És igen most próbálj mozogni ha hetente 3x, még az is jó, és gyorsítja a fogyást, mert ugye én veszélyeztetett terhes lévén, itthonra vagyok ítélve, már többmint egy hónapja, és ez ugy még kevesebb mozgást jelent.

Na mindegy, tényleg hosszú voltam, egy a lényeg FEL NE ADD A KITŰZÖTT CÉL ELÖTT!!!!!

Kép
mók

Bettike, köszi január óta -13kg.

Kép

nanicke
Székesfehérvár

Köszi Mók a bíztatást! Nem fogok csüggedni. Próbálok mindig új erőre kapni.
Sok dícséretet kapok a munkatársaktól,rokonoktól. Szinte nem tudják elképzelni, hogy hogy csinálom.
Ma is a munkatársnőm hozott nekünk Rigó Jancsi sütemény. IMÁDOM! Az a kedvencem,de bizony nem ettem belőle még egy falatot sem.

Azért a dícséretek is sokat segítenek és a párom is noszogat.

És végeredményképpen az egészbe az a legjobb, hogy javul a ciklusom is és nekem ez a lényeg.Hiszen ezért küzdöm.

Sajnálom, hogy otthon kell lenned.De ha ezt kívánja a baba élete, hát meg kell tennünk. Ettől én is tartok. Mert én majd szeretnék addig lenni amíg bírom. Bár az én munkahelyem elég stresszes.
Úgyhogy még nem tudni mi várható.

Azért azokból amit írsz úgy gondolom, hogy Te is sokat tettél ezért a pici babóért!Most hogy tudjátok, hogy kislány már gondolkozhattok a nevén is. Vagy talán már megvan?

Na én is tudok ám írni! :D :D

Kép

nanicke
Székesfehérvár

13 kg nagyon jó :)

KépKép
bettike83

Hajni!
Az Állami Egészségügyi Központnak is van meddőségije. Ott lombik nincs, csak inszem, de az ingyen.
franci

Sziasztok!

Én egy másik topikon létezem, de remélem nem baj, hogy kérnék egy kis segítséget!?

A fiaim részt vesznek egy babaversenyen és szeretném ha szavaznátok rájuk. Persz, csak ha nincs más ismerős, aki ezen részt vesz.

Az alábbi linken lehet szavazni:

http://www.delmagyar.hu/jatek/nicsak-ki ... how_vote=1

Köszönettel!

Odry

Kép

Kép
odry

Mók!
Igen, tényleg fizetős. Még a konzultáció is (13ezer), de nem annyira vészes mint ahogy gondoltam.

hajni...
Budaörs

Nanicke!

Fiúnevünk van , és volt is elég korán, de lánynévben még nem jutottunk dűlőre, folyamatban van... :)

Kép
mók

Azta csajok mennyit írtatok. Szerintem csak délután fogok tudni visszaolvasni.
Addig is csak annyit, hogy tegnap meg volt az első CTG- ami nagyon jól sikerült, doki is rábólintott, de adott még egy valag papírt, hogy akkor még ezeket a leleteket csináltassam meg. Kérdem én: 2 héttel ezelőtt ezt miért nem tudta? Szerintem ő is rendesen szét van szórva! Na mindegy. Tegnap egy kicsit mérges is voltam rá.

Kép

Kép
princzike

Sziasztok Lányok!

Nanicke,
óriási gratula a 13 kg-hoz! És hajrá tovább, nem szabad elkeseredni! Nem minden lineárisan halad, vannak hullámzó időszakok, de a fogyás menni fog én biztos vagyok benne! De nem grafikon alapján mükszik a testünk!

Én eddig jól állok a várandósság alatt, de tényleg csak az 5. hónap után fog beindulni az igazio gyarapodás.
Terhesség előtt 52kg, 10. héten 49,5 :shock: pedig nem voltam hányós sem, tudtam enni rendesen, 16. héten 51 - de még mindig mínuszban vagyok.

hétfőnként kismama jóga, ami nem fogyaszt, de nagyon finoman átmozgat és lazítja az ízületeimet, imádom. Hétvége mindig aktív, vagy kis túra, vagy versenyen segítkezek, de az is van olyan strapás :D
Meló június 30-ig nagyon kemény, mert projektek vannak, plusz vizsgaidőszak a fősulin, de látom a végét, hogy még 6 hét, és nyugi lesz.

Eclipse
eclipse
Budapest

sziasztok!

van egy 6mm-es petezsákom,minden rendben vele,jó helyen van és szép a mérete :) :) :) :) :) annyira boldog vagyok :) :) :)

KépKép
bettike83

Bettike,
jajj de jó, éljen, növesztgesd szépen a kis pöttyöcskédet!!!!! :D :D :D

Mesélj, mit mondott a doki a további vizsgálat menetéről, mikor lesz megint UH, vérvételt ajánlott-e stb?

Magzatvédő vitamint szerintem vegyél, ez privát vélemény.
A szervképződéshez stbhez fontos, és a saját közérzetedet is javítja.

Eclipse
eclipse
Budapest

gratulálok
horibol

köszönöm :) :) :)

ladeevit vitamint vettem,már szedem pár napja.egész jó,nem vagyok rosszúl tőle :)

azt mondták minden rendben van,még az uhnál mondta a csajszi h a 12.héten kell menni legközelebb uhra,akkor lesz genetika is stb...

a doki pedig levette rolam a kezét,az ő pályafutása ezennel befejeződött nálam :)
de rendel magánban is,lehet hozzá fogok menni :)

elküldött a védőnőhöz.

KépKép
bettike83

Bettike, gratulálok!

chrissy81

köszönöm.én annyira de annyira boldog vagyok,végre itt van velem ez kis drágaság :) annyira vártuk már.

KépKép
bettike83

Bettike!
Szívből gratulálok!
Én plusz folsavat is szedtem az elevit mellé. :wink:

Kép
Kép
zazzy

bettike!
nagyon örülök :)
azért azt javaslom, hogy ha meg voltál elégedve a dokival és bízol benne, akkor a terhesgondozást is bízd rá, ha lehet!

tapasztalat... de én nagyon magam alá kerültem, amikor másik doki után kellett volna néznem...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!
Én még új vagyok itt, és érdekelne, hogy ti mit szürnétek le az én történetemből. :D
Kíváncsi lennék ti hogy látjátok:
26 éves leszek kb:6-7 évig szedtem fogamzásgátlót. Tavaly novemberben abbahagytam, mert babát tervezünk. Tavaly november óta (ez ugye kb:7 hónap) kétszer volt mens., de az is úgy hogy gyógyszerrel meghozták ( norc.), és kétszer kellett closti "kúrát" tartanom. A mens. között kb:80-90 nap volt. A dokim azt mondta, hogy még lehet a fogamzásgátló "utóhatása", hogy nem állt még helyre a szervezetem. Úgyhogy kb:7 hónapja próbálkozunk, de semmi. Voltam vérvételen, ahol néztek TSH-t. Tavaly októberben :4,6 volt, most májusban meg 12 az érték. A dokim szerint ez pajzsmirígy alulműködés és ettől még nyugodtan teherbe kellene esnem, szerinte nem befolyásolja.
Szóval kérdésem a következő lenne:
1. Szerintetek lehet még a fogamzásgátló utóhatása, hogy még mindig nem jön meg magától?
2. A pajzsmirígy(TSH) 12-es érték, nagyon sok a teherbeeséshez.
Szerintetek?
3.Szerintetek van összefüggés a teherbeesés és a pajzsmirígy alulműködés között?
4. Ti mit tanácsoltok ?
Köszönöm előre is a válaszokat. :lol:
zuzoka2010

Szia Zuzoka!

Sajnos a fogamzásgátló "utóhatása" maximum 3 hónapig magyarázható be.

Igen, sajnos a pajzsmirigy probléma mindig aljas dolog, és mind az alulműködés, mind a túlműködés egyaránt negatívan befolyásolja a teherbeesést.

Az (ultra)maratoni ciklusok mögött azonban más ok is lehet, egy cukor-inzulin terheléses vizsgálat sokat segíthetne tisztázni, hogy "csak" a pajzsmirigy a ludas, vagy pedig egyéb anyagcsere gond is van.

Én hasonlóan álltam mint te, fogigátló után 6 hónap semmi, de nekem csak az inzulin volt a bűnös. Mindenféleképpen érdemes kivizsgáltatni.

Eclipse
eclipse
Budapest

Továbbá, sajnos, felborult anyagcserénél a closty kúra nem hogy nem használ, de még árt is.
továbbá hiába történne meg a fogantatás, a terhességet is veszélyezteti a pajzsmirigy/inzulin probléma.
Általában elmondható, hogy a stimulálásnak is csak megfelelően "előkészített" terepen van értelme.

Hajrá további kivizsgálások, és ha bármi kérdés van, mi segítünk :wink:
Most zebrásodott be a topik, 4 fő 2 héten belül, plusz még előtte, és vagyunk kicsit idősebb várandósok is jópáran! :D

Eclipse
eclipse
Budapest

zuzoka!
a pm-gondokhoz nem értek... de nekem anno a dokim azt mondta, hogy sokévi fogigátló után akár 1 év is kellhet, hogy a ciklus beálljon.

a sikertelenségetek oka egyébként röviden:
nincs mensid, vsz nincs PÉ, azaz miből is lenne baba?

de 7 hónapnyi sikertelenség után még nem is kell okokat keresni... teljesen egészséges(nek tűnő) embereknél sem kezdenek kivizsgálásba egy évnél hamarabb.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Minden friss kismaminak gratulálok!

Bocsi, hogy nem jövök mostanában, szerintem ez így is marad egy ideig, mert a lelkemnek pihenni kell most egy kicsit!
A rengeteg munka, 3as kezelés még mindig nem hozott nekünk kisbabát, és ez kicsit frusztráló!
Meg főleg ez a lombikdolog!
Na mind1, nem panaszkodom!

Zuzoka,
hát, szerintem(persze ez csak a személyes véleményem) tuti, hogy nem a fogamzásgátló mellékhatása, hogy nincs mensid!
3.napi hormonsort kértek már tőled?MErt az megmutatná, hogy mi lehet a gond!
A 4,6os TSH is magas, a 12 meg már baromi sok!
Persze nem megijeszteni akarlak, de ezt mindenképpen gyógyszeresen kell kezelni!
És a pajzsmirigy probléma okozhat meddőségi gondokat!
Én nem azt mondom, hogy nincs kivétel, de a babásodáshoz az 1körüli TSH a legjobb!
A tanácsom az, hogy keress fel egy jó endokrinológust, nézzetek hormonpanellt, és utána beszéljétek meg a kezelést!
Ha bármi kérdésed van még, csak nyugodtan mond!
:wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Szia Meli!
Köszönjük az életjelet!
Mi azért nagyon várunk Téged ide vissza, amint úgy érzed hogy rendeződtek a dolgok!
De ugye Te sem adod fel, mert látod, hogy előbb-utóbb tényleg hoz a gólya mindenkinek babát.. Te sem maradsz picurka nélkül!
Ölelésemet küldöm!

Eclipse
eclipse
Budapest

Zuzoka!
Üdv itt!Nem akarom ismételni a lányokat,igazuk van!Sürgősen keress egy jó endokrinológust!

Kép
Kép
zazzy

Eclipse,
persze, hogy nem adjuk fel, csak tudod néha nagyon nehéz, hogy az ember évekig vár, és semmi sikerélmény nincs! :cry:
De azért majd olvasgatok ám!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok. :lol:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat :)
Endokrinológuhoz július legvégére kaptam időpontot.:( Ami azt jelenti, hogy leghamarabb augusztusban tudok elkezdeni gyógyszert szedni a pajzsmirígyre.
Hormonsort még nem néztek, terheléses vércukrot sem. A TSH-t megnézését és az endokrinológushoz a beutalót is úgy kellett kérnem, hogy ugyanmár nézzük már meg ezt is és kapjak beutalót.:( Ha nem erősködök nem is derül ki a pm. alulműködés.
Júniusban megyek nyaki és hasi ultrahangra (petefészek).

Mindenkinek gratulálok aki babát vár! :lol:

Remélem azért nemsokára nekem is lesz "csíkos " tesztem :)
zuzoka2010

ezt az fajta ladeevit vitamint szedem,ebben elég jó mennyiségben van a folsav.

én végülis mindkettő dokimmal elégedett voltam,szoval nem tudom mit csináljak.az első dokim az tanácsadásokon is van,szoval ott is lehet vele értekezni.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Horibol
na, direkt megnéztem. Az időpont tuti jó, mert többször is visszakérdeztem. A Tisza L. körútra kell menni.

Zuzoka
nekem is folyton ezt mondták, hogy a gyógyszer utóhatása, de az ennyi ideig nem hat. Nekem is úgy hozták meg nor.-tal, majd proverával a mensimet, aztán múlt héten kiderült a pco. Én kértem a háziorvostól beutalót nőgy. uh.ra, mert ha a nőgyogyikra várok, sose vizsgálnak ki :(

Betti
gratulálok!
Vendég

Sziasztok!

Bettike!
GRATULÁLOK Paramami!!! :wink:

Zuzoka!
Ez a tsh nagyon nagyon nagyon magas!T3,T4 és Anti-Tpo-t is javaslok. És a dokid egy f.sz, már bocsánat. Még hogy a pajzsmirigy nem gátolja a teherbeesést. Nem a franckarikát nem!Nagyon is!!!! Be kell állítani az optimális szintre ami mindenkinél más és más. Sokaknak az 1körüli érték a jó, nekem speciel még az is sok, 0,valamennyi alá kell vinni......

Hova mész endokrinológushoz?
Én a helyedben inkább fizetnék, és elmennék egay magán endokrinológus dokihoz, akinek vinném rögtön a hormonpanelt (lh,fsh,prolaktin,ösztradiol,tesztoszteron,progeszteron, terheléses cukor és inzulin-0,60,120perces; TSH, T3,T4, Anti-tpo; hemoglobin a1c)
Ezeket mind mind felírhtja nőgyógyász, kivéve a terheléses vizsgálatot!
Július az még nagyon messze van, és én valószínűsítem hogy a pajzsmirigyed a ludas a menisben.

Túlsúly,szőrök, hajhullás,száraz bőr?Milyen tüneteid vannak még???

hajni...
Budaörs

Hajni látom kértél időpontot! Szuper, és annyira nincs is soká! :D

Bettike, most már nagy gratula! Gondolom most már nyugodtabb vagy! :D

Kép

nanicke
Székesfehérvár

Bettike! Gratula!!! :lol: :lol: :lol: Örülök, hogy minden ok! Szépek a voniaid!!! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Továbbra is köszönöm a válaszokat!:)

Szia hajni... !

Ha őszinte akarok lenni akkor van még egy kis hajhullás ami szerintem normális, a férjem szerint nem :lol: , meg akad szőr probléma is, régen olyan fogi.gátlót kaptam, ami "elvileg" csökkenti a szőr növekedés/mennyiségét ( akkor azt mondta a dokim ami már kinőtt az nem fog kihullani :D , de több nem lesz az tuti :lol:
Száraz bőrrel meg túlsúllyal hál'istennek nem küszködök.

Köszönöm
zuzoka2010

Zuzoka!
Igazán nincs mit!
Milyen fogigátlót szedtél?

hajni...
Budaörs

köszönöm :) :) :)

megnyugodtam egy kicsit,muszáj mert nem szabad idegeskedni.

hajni

paramami?

á dehogy :D

KépKép
bettike83

Bettike, tuuuudom tuuuudom. :D

hajni...
Budaörs

Hajni, na, ez az időpont nem is tűnik olyan messzinek! :) Nagyon jóóóó!

Zuzoka, a lányok mindent leírtak, az én véleményem az, hogy ha van rá módod, akkor tényleg menj egy magán endokrinológushoz, mert a kórházban valószínűleg csalódni fogsz. Teljes hormonsorral menj és akkor a konzi ára is kibírható. 12-es pajzsmiriggyel amúgy én hanyatt-homlok rohannék, amint lehetőségem van rá.
Na, az a doki, aki Neked azt mondta, hogy a pajzsmirigy nem befolyásolja a teherbeesést??? :roll: Atyaég!!!!!!

Amúgy az én dokim is hasonló volt... Mensi nem sok volt, amikor abbahagytam a fogigátlót, de ő is húzta az időt, pedig szerintem az ember lánya érzi, hogy valami nem ok, azért fordul orvoshoz. Na mindegy, a szőrösödés és a pajzsmirigy probléma önmagában is megér egy orvosi véleményt.

chrissy81

hkitty22: én a korányi fasora jártam akkor ebből adodik a félreértés.
horibol

Sziasztok!

Továbbra is köszönöm az észrevételt és a hozzászólásokat!
Ha odamegyek a dokimhoz és megmondom, hogy kérje nekem a "teljes hormonsort", akkor azt tudnia kellene , ugye?:) :lol:
Én a 6-7 év alatt kb:4-5 fajta fogigátlót szedtem, mert mindegyikkel volt valami problémám , vagyis ideig óráig jó volt aztán jöttek a gondok, hóközi vérzés , fejfájás és társai. Így mindig váltanom kellett.:( De legtovább és legutóbb a CIPROMIX nevezetű tablettát szedtem.
Egyenlőre úgy néz ki hogy magán endokrinológushoz, nem lesz módom elmenni.:( de valahogy megpróbálom, csak ahogy a neten megnéztem az árakat, úgy láttam hogy elég drága... sajnos.
Ha esetleg elviszem a hormonsor eredményt egy magán edokrinológus, az elfogadja vagy csinál ő is egyet ? csak azért mert gondolom az is plusz pénz nekik... nem?

További szép napot mindenkinek!
zuzoka2010

Köszi lányok a tippeket a fejéshez, amint lesz időm mindenféleképpen megnézem.

Bettike,
gratulálok a kis pöttyödhöz. vérvétel volt amúgy a progi miatt?

Eclipse,

akartam kérdezni a múltkor, hogy apci nem is tudja akkor hogy kislány lesz? ugye te mondtad, hogy meglepit akar?

minden újnak üdvözletem.

Meli,

örülök, hogy adtál jelet magadról. kitartást és sok erőt kívánok neked.

Kép
gota79

amúgy mi jól vagyunk. babóca szépen gyarapszik, kedden már majdnem 4,5 kg volt. érzem is a karomon :lol: :lol: tegnap egy kicsit rossz napja volt, fájt a hasikája. előző nap nem volt kaksi, tegnap viszont 4szer is. ebből kétszer átöltözés volt a vége.

anyós témát átvészeltük, szerencsére átaludta a lányka az ittlétét.

Kép
gota79

azt mondta a doki h nincs szükség progipotlásra mert azzal nem, volt gondom.

KépKép
bettike83

Horibol
még jó, hogy két helyen is van :? :lol:

Zuzoka
én is legutóbb a Cipromixet szedtem. És nekem is u.ez volt, aztán nagy veszekedések árán lett a hormonvizsgálat, az uh-t meg én intéztem a házidokinál.
Vendég

hkitty22: remélem a másik helyen normálisabbak lesznek
horibol

Sziasztok!

Ma regisztráltam, teljesen új vagyok itt.
Az orvosom a tegnapi vizsgálat folyamán diagnosztizálta nálam a PCO szindromát, most olvasok után mi bajom is egyáltalán, mit kellene tennem.
Örömmel látom, hogy elég nagy számban vannak a sikeres kezelések, remélem én is ezek táborát fogom gyarapítani.
Ha valakinek nem teher és van kedve a kezdeti nehézségeit megosztani velem, örömmel venném!

Addig is mindenkinek sok sikert!
etike

etike

jó helyre jöttél,itt nagyon rendes,segitőkész csajszik vannak :wink: :)

nekem is rengeteget segitettek :)

KépKép
bettike83

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?