Új privát üzeneted érkezett!

pasik:
az én párom mindíg 1 napíg okos, amikor itthon van, akkor mindíg megmondja a tutit, hogy etessem, fogjam, fektessem, altassam..és mindíg kérdezi, hogy ugye nincs visszamaradva...?
na ez a leghülyébb kérdés:
miért lenne?és akkor nem tudna róla? vagy nem látná?vagy nem szólnék???
ja amugy a legujabb:a héten kaptam már tőle 2db SMS-t, mert "eltört" a telefonja.az egyikben ezt írta le, a másikban hogy ő milyen kva sokat dolgozik.
tejelés:
nekem pont fordítva, amikor először nem ömlött a tejem, mindenki azt tanácsolta, hogy hagyjam az egészet, tök jó tápok vannak már.anyukám, apukám, párom mindenki..
és azóta eltelt 3 hónap, és nem tudok kommentár nélkül fejni, hogy valaki meg ne jegyezze hogy "minek má"

zsó
Kép
pcd1985

Zsó: bocs :oops: nem akartalak megbántani. Úgy látom, megint túl heves voltam. Arra akarok kilyukadni, amit Zsolti mondott nekem egyszer:
Bármit is teszel, a gyerek fel fog nőni!

Szal inkább sok mosoly és élvezzük, hogy a babánk: tejes-tápos-sokat alszik-sokat van fenn- sokat nyüszög-sokat van el magában-sokat mocorog-keveset mozog stb...

zarja

nem bírom befogni-a gyerek alszik...
nem tudom emlékszik e valaki, hogy amikor terhesek voltunk írtam a 90 éves mamámról hogy annak idején nem volt nagyon táp, cumi, mellszívó, stbstb.és hogy neki 8 gyereke született, ő biztos tudja a tutit
egy gyerekét se szoptatta, mert nem volt teje.pedig neki aztán muszáj lett volna, kihez fordulhatott, hova szaladhatott tápért, ha más nem a kényszer rávitte volna hogy sokszor mellre tegye stb stb
erre:vizezett tehéntej, és halljatok csodát:táp.sőt, ő idegesített a legjobban amikor a mellszívoval rohangásztam:"Mikor köll má neki tápot adni?"meg
"Nekem is vót mellszívó de szart sem ért"
és itt vagyunk rá példa tizen-akárhányan, mindenki lelkiismeretesen elkezdte, megpróbálta a szoptatást, de talán lehetnénk mi az élő példa, van olyan hogy kevés, és hogy nincs.Mindenki kapott tanácsot, mindenki tudta mit kell tennie, és tettük is, de akárhányan vagyunk, mindenkinek máshogy jött össze.
és bármit csinálunk föl fognak nőni :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára pcd1985 2010.05.12 14:19-kor.

zsó
Kép
pcd1985

zsizell: És azt nem kérdezted a párodtól véletlenül hogy nem lehet hogy az ő b@szogatásai miatt nincs tejed? Mert a nyugalom szerintem nagyon fontos hozzá. Néha nekem is eszembe jut hogy nem hibáztam-e abban hogy nem sikerült Barbust szoptatni, de azért mert magamat ostorozom még nem tudom visszatekerni az időt. Pedig nekem tejem is volt, csak a drágám valamiért nem szopizott jól. Akkor most ő a legsz@rabb baba a világon, amiért nem kellett neki a mellem? Hibáztassam őt? Inkább megkapta üvegből amíg csak lehetett és utána meg kapta a tápot. Komolyan mondom nem értem az ilyen pasikat. Hogy ők mindent jobban tudnak, még szoptatni is. Találkoztam már ilyen apukával, aki közölte a párjával hogy nem jól szoptat! Hát ő meg honnan a fenéből tudná hogy hogy kell? Elmegy az ilyen a ....... inkább le sem írom. Most még inkább imádom a páromat, ő sosem kiabálta volna rám a dolgot. És ha neked is mondjuk gyógyszer kellett volna a depire? Elvárta volna tőled, hogy felkösd magad csak hogy etetni tudd a gyereket? Minek képzeli magát az ilyen? Nekem a védőnőm megtudta volna úgy elküldi melegebb éghajlatra hogy csak na. Bocsi a kirohanásomért de nem értem egyszerűen mi visz rá valakit, hogy szar anyának titulálja az embert, ráadásul úgy hogy megszülted a gyerekét. Persze ez most már nem számít igaz? Legközelebb neki kéne egy görögdinnyét kinyomni a seggén és akkor majd meglátjuk mennyi kedve lesz véresre szívatni az üres mellét, miközben a gyerek éhesen sír. És még kívánok mellé egy ilyen "társat" mint ő maga. Tuti depi lenne. Gggggrrrrrrrr :evil: :evil: :evil:
vicky79
Budapest III. kerület

Zsizell: nagyon megértelek. Sok meleg ölelést küldök. Próbáld meg magadban feldolgozni a fájdalmat és a veszteség érzetet. Nekem nagyon sokat jelentett, mikor valaki azt mondta, hogy megérti a fájdalmamat (érdekes volt, mert abszolút nem erről beszéltünk, csak a hangomban hallotta). Ebben senki de senki nem fog tudni segíteni, de muszáj megtenni azért, hogy tovább tudj lépni, illetve, hogy az ilyen beszólásokat kezelni tudd. Neked könnyebb ott a fővárosban, keress egy baba-mama csoportot, ahol segítenek NEKED feldolgozni. Akár vedd fel a kapcsolatot egy ligással.

Ha meg legközelebb Zsolti bántana ezért, próbáld meg azt amit én az anyóssal: szomorú pillantás: Ne bánts, elég nekem az önvád. Talán megérti, és túllát az akarat uralmán.

Nem ragozom tovább- pedig tudnám :lol: .

Meleg ölelés

Eszter

zarja

Zsó: nagymami :lol: :lol: :lol: nálunk mikor Szoptanítozom, akkor csak jön, néz: Szopikázik? Szopikázik? Nem részletezem neki, mondom: igen. Mellszívóval utána fejek, néz, hát nem jön, nem jön, nincs neked elég tejed. 8) Szegény, ki szoktam zavarni.

Vicky-nek igaza van: a nyugalom lett volna a legfontosabb. Biztosította e neked ezt a párod?

zarja

Bocsi lányok, csak nagyon felhúzott a gyerek. Nem tudom mi baja. Nem akar aludni, pedig dög álmos. Most kb. másfél óra szenvedés után aludt el végre. Ezalatt evett alma-sütőtököt, amit nagyon szeret. Utána próbáltam vele játszani egy kicsit, nem ment. 2-kor már rohadtul éhes volt (1 órával a kaja után) hát odaadtam neki a tápot. Minden jobban érdekelte, mint a kaja, de ha elvettem meg ordított. Megevett belőle kb. 100 ml-t, aztán a nagy ordítozástól sikerült összehánynia magát már másodszor a mai nap folyamán. Megint átöltöztettem, mire összebukta az új rugit, a pelenkát a feje alatt és utána a lepedőjét is már nem tudom hányadszorra. Úgyhogy ágyat húztam, pelusokat cseréltem, letakarítottam a tápot a rugiról, kimostam a füléből és a hajából, letettem újra és most végre alszik. Egyszerűen nem bírok vele amikor nem tudom kivinni sétálni. Már alig várom hogy a párom hazaérjen és menjek végre suliba. elegem van a lányomból!!! Komolyan mondom, az ilyen napokon megbánom azt a három évet és azt a rengeteg szurit, amit azért éltem át hogy gyerekem legyen. Csak türelmet nem adtak nekem ehhez az egészhez. És néha még utálom is magam, hogy nincs-e esetleg valami baja én meg csak hisztinek vélem, de olyankor mindig kiderül hogy tényleg csak hiszti volt. Mikor azért hány mert ordít és a mandulájáig dugja a kezét, hiába veszem ki már századszor. Ilyenkor nem kell tesó baba. Soha! Bocsi, csak kicsit kibuktam. És utálom magam azok miatt amit most leírtam. Hogy egy manipulatív dögnek tartom a gyerekemet, pedig még csak egy pici baba. Szar anyának érzem most magam. :cry:
vicky79
Budapest III. kerület

ááá, vicky, ilyeneket én is szoktam érezni, hogy a gyerek szivat.más is szokott.meg olyanokat is, hogy már a tököm tele, és nem bírom tovább és sírok, és a kívülállók meg nem értik min akadok ki, hiszen "csak" sír.és akkor hirtelen az aggódás, mi van ha nem szivat hanem beteg én meg itt haragszom rá.nem akarok mások helyett beszélni, de sokunk átéli ezt.jön majd egy könnyebb nap..
zarja:
megnéztem a Bulcsú blogot, tök jó.
olvastam hogy nincs cumija, mert nem igényelte.
anyukám mindíg fölajánlja ha sír a Mirci, hogy tologatja őt a füvön
nem tudom neki elmagyarázni, hogy ne tologassa a füvön, mert nem azt igényli!
éhes-eszik.szomjas-iszik, tisztába teszem, ha sír, próbálom megnyugtatni, de még soha nem volt olyanja hogy a füvön kellett volna tólni

zsó
Kép
pcd1985

Na, csajok, a mai 'szaranyaságom': megpróbáltam levágni a körmét, mert hosszú és karmolja magát. Eddig csak reszeltem, az ollóm szar, meg félek is tőle, szóval maradt a csipkodó (gyerekméretű, sajátja). Na, addig kapálózott, hogy sikerült megcsípnem vele a bőrkéjét a körme mellett, úgy sikított szegény....
Amúgy az elmúlt 3 órát főként karban és / vagy sírással töltötte, úgyhogy szinte mindegy volt, miért ordít....

diéta: sosem fogytam az edzéstől, és ez most is így van :( Hiába járok heti 3-szor, kilóra ugyanannyi vagyok :( Csak a koplalás működik, de annyira nem bírom rávenni magam... De legalább a kondim lassan visszajön :!:

boruska

Zsizell: huh, hat en csodalom a lelkinyugalmadat. En igen komolyan vegigjatszottam ezt a tejmizeriat Kristofnal. Ha akkor Feri benyogott volna nehany ilyet, mint amit te vegighallgattal, akkor en talan fel is kotottem volna magam. De komolyan.
Annyira utaltam magam, sajnaltam, hogy nem megy (basszus, neha mar nem is maga a baba volt a legfontosabb, hogy o van es jol van es szep, hanem az anyatej hianya volt a kozpontban). Szoval akkor engem pont azert kellett tamogatni es idonkent fenekbe billenteni, hogy haladjak mar valamerre es ne sajnaljam tovabb magamat. Nah, a te ferjed ehelyett meg vissza is huz. Raadasul (bocsi, de igy leiras alapjan) ritka bunko modon. Ha ez neki ennyire fontos, akkor vett volna el egy legalabb harom gyermekes anyukat, aki mar betesztelt jo szoptato es csinalt volna oda negyedik gyereket. Akkor lenne anyatej tutira (bar ez sincs kobe vesve) es tarthatna az egesz pereputtyot. :twisted:
Nah, bocsi, lehet, hogy eltuloztam. De akkor is idegesito.
Es azon gondolkodott-e mar a draga parod, hogy mi lesz, ha lesz meg gyermeketek es esetleg ugyanez tortenik?
Vagy abba belegondoltatok-e, hogy te hogyan futnal neki ugy meg egy baba vallalasanak, hogy kozben egesz terhesseg alatt azon rettegsz, hogyha megint nem lesz tej, vagy nem eleg, akkor mit fogsz a fejedre kapni a parodtol?
Vendég

Boruska:
bizniszeljunk?
En adnek neked nemi kitartast a koplalashoz, merthogy en abban most nagyon profi vagyok, csereben meg te energiat nekem az edzeshez, merthogy nekem most abban vannak hianyossagaim. De nagyon.
Pedig nekem mar csak az kellene. :x

Az embernek arra van ideje, amire szeretne szanni. En most megis az idovel hadakozok. Reggel szalingozok, mint golyafos a levegoben, regen mindig reggel tornaztam, most egyszeruen meg nincs olyankor erom. Foleg, hogy kisebbik fiam hatkor, max hetkor ebred, utana nem is alszik vissza (ez nem panasz, aldom a kicsi szivet, amiert ilyen sokaig alszik este 8-9tol kezdve). Szoval a delelott kilove. Mert akkor takaritas, fozes, Kristoffal jatszas, pici olben szorongatasa a program.
A kovetkezo alkalom lenne a kora delutan, amikor K. alszik. Ma kivetelesen a kicsi is ekkor aludt. Huh, de kiralysagos ket ora volt ez. Egy oran at vasaltam, majd ebedeltem. Majd befekudtem en is az agyba. Es nem tudtam se aludni, se pihenni, csak lestem, hogy ki lesz a befuto.
K volt, E. meg alszik. K most evett. E. mar nyoszorog, o is enni fog. Kozben K. valszeg probal lefejelni valakit. Mivel a kutya szerencses es a konyhaban lehet, igy valszeg bennunket fog, vagy magat tori ossze.
Nah, majd meglatom, ha mindenki jol lakott es esetleg E. megengedi, hogy orditas nelkul rakjam be a kisagyba, akkor lehet, hogy ma tornazom. Kellene.
Vendég

Viki, a babák (aranyos, meg a gyerekem, meg minden, DE) önző és zsarnoki kis teremtmények, így vannak biológiailag kallibrálva a túlélésük érdekében, szerintem ér így érezni néha!!! :) Én is gyakran így érzem, bár ezt tudjátok :)
Kitartás!

boruska

Bea, mehet a biznisz :) Jót röhögtem a K.-n és az E.-n - mint a kékfényben :)

boruska

Kepzeljetek, a sogornom babaja meg mindig BENT!!!
Ugye pentek ota bent fekszik. Vasarnap es hetfon raktak fel tablettat, ami gyenge gorcsoket generalt, de nem indult be a szules.
Kedd reggelre megint voltak fajasai, tiz percesek, de meg mindig gyengek. Majd delelott ismet, de elmultak.
Eredmeny ma reggelre: meg mindig 2100as mehszaj.
Viszont nem varnak tovabb, ma tenyleg inditjak. Probaljak.
Hajnali fel hattol kap oxytocint, fajasok gyengek, mehszaj meg most is szuk egy ujjnyi csupan, arra sem alkalmas meg, hogy burkot repesszenek.
Hat, ugy tunik, hogy Petra baba nem sieti el a dolgot.
Vendég

Bea, drukkok a sógornődnek!! Mindenyájan voltunk itt...
(sokat pofázok, persze, hogy felébred a kis zsarnokgyík, szaladok...)

boruska

Köszi lányok, azért "örülök" hogy nem én vagyok bolond és másoknak is csinál ilyet a gyerek. De attól még rohadtul lelkiismeret furdalásom van ilyenkor, hogy hogy gondolhatok ilyeneket. Mi lesz itt később, ha igazán hisztis lesz úgy 2-3 évesen. Mindig fenyegetem vele hogy jól leverem. akkor meg is fogom tenni???

boruska: Én még csak álmában mertem a körömvágásra vállalkozni, nem is tudom hogy fogom a lábán levágni, mert ott zokni van rajta mikor alszik. Szerintem legközelebb próbáld te is olyankor, úgy nem kapálózik. Én már csak a babakocsiban tudom levágni a gyereknek, mert ott alszik a hátán. A kiságyban a hasán van és maga alá húzza a kezét. Egyébként én a saját ollómat használom, amivel a bőrt szoktam levágni. Amikor nem kapálózik, akkor nem számít hogy hegyes. Kitartás.

bea: Sógornődnek drukk. Néha áldom az eget hogy nyitott méhszájjal voltam már a terhesség végén (mondjuk azt nem bántam volna ha a koraszülés nem veszélyeztet ennyire). Semmi gond nem volt a szülés indításával.
vicky79
Budapest III. kerület

Boruska:zsarnokgyík :D :D :D
én már megint azon vagyok ki, hogy ha nem ébred föl fél órán belül, akkor oda az este 8as lefekvés, mert nem etethetem 2 óránként, és nem altathatom egyhuzamba 14.5 órát...

zsó
Kép
pcd1985

Boruska, már én is csináltam ilyet.. szintén a "baba csipesszel" :( Bazsu is felsírt, mikor belecsíptem, de aztán rögtön el is hallgatott, utána csak én szidtam magam napokig.. Apja meg mikor a kezében volt Balázs és mentem feléjük mindig elszaladt vele, hogy JAJJJJJJ!!!!!!!!!!JÖN AZ ANYA!! FUSSUNK!!! BIZTOS VAN NÁLA CSIPESZ!!!!!!! :oops: :cry:
Azóta én is csak álmában próbálkozom..

Boruska, Bea én is beszállnék az üzletbe! Boruskának küldök egy kis lelki nyugalmat a kitartásért cserébe, Beának?? Ja... én nem koplalhatok :oops: :oops:

Nálunk se volt ma egyszerű a nap (bár ez legyen a legnagyobb gond). Balázs is már 3x öltöztettem át, mert rendszeresen lepisili magát, miközben pelenkázom.. pedig gyors vagyok, mint a villám! Csak ő azt játssza, hogy tol egy kis kakit, letörlöm.. tol még egy kicsit.. letörlöm.. és ezt 15x... közben meg valamikor pisil egyet.., de én már csak nevettem rajta.. :)

Zsizell, hát nem is tudom mit mondjak.. tényleg sok türelmed van a párodhoz. Ha nekem ilyet mondana kétlem, hogy meg tudnám emészteni :roll:
Vendég

Es, amit meg nem mondtam! Feri csutortokon, penteken szabadnapos, szoval negy (remelhetoleg) szep nap elott allunk!!!
Kép Kép
Vendég

Halihó!
Por letörölve, mai és holnapi ebéd készen, elmosogatva, ágy áthúzva, egy adag kimosva. Már csak vasalni kell, meg a járókába betét varrni, meg meg... Na de holnap is lesz nap, ugye ;)

Bea, még mindig röhögök :D :D Anyósodék mégsem laknak olyan közel, mint gondoltam, de Anyukámhoz viszont elég közel van, szóval azért majd összehozhatjuk a randit :) Petra babának üzenem, hogy most már tessék kibújni!

Kakti, a mi napunk is hasonló, mint a tiétek. Nekem csak az a bajom mostanság, hogy nem mindig tudom, mikor fáradt már annyira, hogy aludni menjen. Mert, ha túl hamar leteszem visít, ha túl későn akkor is visít :D Ilyenkor nekem is vannak olyan érzéseim, hogy szívat a Drága :twisted: Jó lett volna egy használati utasítás is hozzá, majd reklamálok a Dokinál :) Persze ilyenkor eszembe jut Zsuzsa Bendéje, aki asszem nem csak ennyit sír, hanem sokkal többet és elszégyenlem magam, hogy én meg hisztizek 5 perc nyüszin... :oops:

Viszont a járóka király befektetés volt, annyira édes, ahogy játszik benne és röhög, meg magyaráz, meg kell zabálni :)

Nóri, kitartás! Most tényleg szar, de utána már sokkal jobb lesz és úgy fogunk irigyelni a király kecó miatt ;)

Zsizell, asszem no comment. A pasik néha kicsit bolondok...

Ja, Viki, már akartam kérdezni, hogy hol szerezted Barbus cuki ruháját, annyira tetszett és én is szeretnék valamit, mert lesz keresztelő, meg esküvőkre is megyünk... Anyósom akar neki venni, de gondoltam megkérdezem, hogy merre nézelődjünk.

Na, erőt veszek magamon és megyek vasalni, ja meg megnézem, hogy mi a nyígás tárgya, asszem szívat :D

Kép

Ági
agic83

fölébredt, játszottunk, megetettem, játszottunk, fejtem és visszaaludt
ennyi
mindig azt gondoltam, hogy túl sokat várok el a lányomtól most meg úgy érzem, túl keveset..mármint a járókára gondolok, hogy vegyek egyet, belerakjam, körberakjam játékokkal és akkor ott ellesz? :?
én azt hittem ez később jön
most az ágyamon szokott játszani, azért nem a kiságyában, mert ott a feje fölé lógatott játékokkal játszik és nem mozog(szerintem)

zsó
Kép
pcd1985

Lányok!

Voltam ma az olajért és nem volt több. :( Viszont rendeltem 3-at. Azt mondták, hogy 2-3 hét mire megjön. Szóval ha kell valakinek akkor 3 db. biztos lesz. :D

Zsizell: jól seggbe kellene rúgni a drága férjedet. Nem tudom, hogy bírod. Minden elismerésem a tiéd. Ne emészd magad a szopi miatt, annyit nem ér meg. Minden tápos gyerek felnőtt.

Hála az égnek nekem nincs ilyen gondom az enyém férjemmel. Egy Isten áldása. Összetehetem a két kezem. :roll:

Vicky: néha engem is kiakaszt a drága leányzó. Bár ő nem is annyira hisztis mostanában. (kopp-kopp) A hasfájása miatt ordított pár napja és nem tudtam vele mit kezdeni. Régebben voltak hisztijei, de akkor én is úgy éreztem szar anya vagyok. Én sem tudom mi lesz, ha megnő. :shock:
Vendég

Hát ez a nap úgy látom senkinek nem valami frankó. Én alig bírtam elaltatni az előbb. Ilyenkor fürcsi előtt még szokott aludni egy órácskát mindig. Hát nagyon nehezen aludt el. Ringatni kellett, pedig a nagyon ritka. Na megyek készülök a fürcsihez meg intimtornázok. Jah kivettem a fagyasztóból tejcsit, este megnézem megissza-e, mert ha nem akkor feleslegesen nem rakosgatom. Tele van a fagyasztó, más már nem is fér bele.

bellerreni
Eger

Reni, pürékhez is hozzá tudod majd keverni. Én legalábbis ezt tervezem. Bár a mélyhűtő messze nincs vele tele. Egy időben teljesen leálltam a fejéssel, most újrakezdtem. Vagy azért mert túl sok a tej, vagy azért mert kevés :oops: :( Ma épp megint kevés.. de még szerencsére 1 cicinél járunk..
Vendég

Zsó, nekünk azt mondták az üzletben, hogy ha szeretnénk járókát, akkor kiskorában kell belerakni, hogy szokja. Állítólag sokszor mennek 8-9 hónapos babákkal járókáért és hiába magyarázza az eladó, hogy nem fog benne megmaradni. Nem tudom, hogy mi a többgyerekesek tapasztalata, de nekem hihetőnek tűnik ez a magyarázat.

Mi azért vettünk, mert most már sokszor nem egyből alszik be szopi után, és eddig a kiságyában nézegette a forgót, meg a plüss állatokat. És én szeretném, ha az ágyat az alvással kapcsolná össze és nem a játékkal... Vannak itt elméletek, kérem szépen :D Szóval ez bejön nálunk, mert szopi után belerakom, rugdossa az állványát, és röhög, hogy mozognak a cuccok. Ha elkezd nyígni, akkor meg megy a kiságyba. Az esetek 90 %-ban kb. 5 perc és alszik is. Persze ma sikerült túlpörgetnem és végül csak kézben nyugodott meg, pedig nem szoktam kézben altatni... Szóval figyelni kell, mikor fárad.

Na bocsi a monológért, csak gondoltam elmondom a tapasztalatot, hátha vki kedvet kap egy járókához :D

Kép

Ági
agic83

Halihó!

Képzeljétek, az összes pulya alszik, konyha, tízóraik megcsinálva, már fürödtem is, ez ám az élet.

Rita Üdv! :P Enyémgyerek nappal mostanság alig alszik, társaságra vágyik, gügyög, játszik, kacarász. Viszont este 1/8-8 körül már alszik, fél egykor kel enni, utána visszaalszik, utána kel 4 körül és utána már mellettem tivornyázik önkiszolgáló üzemmódban ált reggel 7ig. Utána pörgünk. De ez jobban tetszik, mint amikor hajnali 1-2-kor aludt el. :P

Férjurak. ha enyém néha szól valamiért, hogsy miért nincs megcsinálva, akkor mondom: " Édes életem! ha látod hogy nincs kész, neked ugyanannyi megcsinálni mint nekem, hajrá. És akkor látom milyen figyelmes vagy,hogy észreveszel dolgokat!" Ezek után vagy nem veszi észre, vagy tényleg megcsinálja. Mondjuk én marha mázlista vagyok, mert rengeteget segít, etet, fürdet, pelenkáz, sétáltat, tereget stb. Bár ha nem így lenne, aligha lenne ennyi gyerekünk :P

Más: Azt kérdezte tegnap a szomszéd, hogy újra babát várok-e? :oops: :oops: :oops: Jajj, hát ennyire kövér lettem???
Mondjuk tény, hogy óriási a hasam még mindig, de hát nem akar lefogyni. Viszont csajok, ha én megúsztam császár nélkül a szüléseket, akkor nézzek ki bárhogy, nem fekszem kés alá sem has-, sem mellplasztikára, mert azok mégis cak műtétek kockázattal. És én jó vagyok így magamnak, látszik, hogy van mögöttem élet. Állítólag a párom is komál, akkor meg kinek? A barátnőm vasággyal 40kg, második babája után lógott a bőre, hasizma 0, soha nem tornázott. Elment plasztikára, kivágtak, összehúztak, új köldököt kapott. Eredmény, feszes has, semmi háj, viszont csúnya hegvonal és a köldöke alatt nő a fanszőrzet, amiért felhúzták oda a bőrét :roll: Na most akkor?

Bocsi, senkit nem akarok megbántani, ez csak az én véleményem.

na olvasok...

Móni
kokonya

Hú, az kemény lehet, ha hasig ér a dzsungel :lol:

Ági: tök jó ötlet a járóka, nekünk is ajánlotta a gyerekorvos, rövidesen szerzünk egyet. Érdekes felvetés, hogy pont akkor nem fogadja el a kölök, amikor szükség lenne rá. Bár talán szoktatható. Nálunk idáig nem szerette a játszószőnyeget, de azért egy-két percre minden nap odatettem, hogy hátha aktivizálja magát, olyan jó készségfejlesztők azok kis lógó bigyók. Most már megszerette, élvezettel böködi az állatkákat.

Vicky: nyugi, mindenkinek van ilyen napja, nekem két hete volt a mélypont, amikor többször is megkérdőjeleztem az alkalmasságomat, mert hát én elfelejtettem sorban állni, mikor a türelmet osztották. Nagy nevelő ez a kis jószág, tiporja az ember egoját két lábbal, de hát gyerek, ez a dolga. Nagyon jó anyukája vagy Barbusnak, és az, hogy van néhány nehezebb nap, nem jelent semmit, vele jár. ( Na azért hozzátartozik, hogy osztom én itt az észt, holott ma megbuktam a vizsgán: én marha kicsit melegen adtam oda a lefekvés előtti tápot az amúgy is pocakfájós gyerekemnek, aki persze éktelen visításba és nyögésbe fogott ettől, én meg a fejemet vertem volna legszívesebben a falba )

Kép
juci-77

Bea!
[quote]K írta:ozben K. valszeg probal lefejelni valakit
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tudom, hogy nem vicces, de úgy jött ki.
Megszületett már Petruska?

Ma megtudtam, hogy egy "közepesen fejlett és táplált fiú csecsemő"m van. :)
Ez a hasi és koponya uh-ról kapott anamnézis első mondata.
Egyébként 3 hét múlva kontroll, mert az egyik vesét nem lehetett rendesen kivenni meteorismus (puffadás) miatt.

Móni!
Amióta Bea ajánlatára megkukkoltam a hoxa portálon a hasplasztikás csajok műtéti hegeit, azóta úgy gondolom, hogy még sem vagyok olyan hiú.
Jójez a pocakocska ehe
Meglátjuk a szoptatás után mennyi megy le rólam diétával és a gyerek hajkurászásával meg némi sporttal.

Ágic!
Zsuzsi tündér egy gyerek lehet, ha ennyi mindent meg tudtál ma csinálni mellette.

D. ma olyan brutális technikával szopott, hogy még mindig sajognak a melleim.
Olyan tökéletesen lecsapolta mindkettőt, hogy lötyögött rajtam a melltartó és ez nem vicc.
Lehet valami ebben a fejlődési ugrás dumában.

Viki!
Remélem már szebb színben látod a világot és benne Barbuskát.

Kattkat

Kép
kattkat

Juci, ha érdekel a járóka téma, tudok egy király helyet, ahol nem is drága:
www.katicabababolt.hu És itt a Néni egy kincs, de tényleg!

Kattkatt: hát tényleg egy tündér, meg megtanultam nagyonnagyon gyors lenni :D

Na megyek és alszom... Jó éjt Mindenkinek!

Kép

Ági
agic83

Na jó. Akkor elmondom, hogy valamelyik nap elpanaszoltam az anyámnak, hogy Lili nyert egy bamba pi..a anyát...
Szegénykém... kint voltunk apjával a kertben, mert füvet kellett nyírni. Sírt Lili, bementem hát hozzá. Gondoltam, a fűnyíróra felébredt, mikor épp az ablaka alatt járt... Na, kb. fél óra után jöttem rá, hogy a nem fél három van, hanem fél öt (fogalmam sincs, hogy néztem el az órát), így a drágám jogosan üvölt, mert éhes. Na, mondom, akkor kaja előtt tiszta pelenka. Háááát totálisan tele volt a pelus kakival. Szegénynek már kicsit piros is volt a popsija. Én meg itt szidtam magam, hogy hogy lehetek ekkora segg! Na, végül túléltük, és Lili is vigyorgott, mikor feltettem a pelenkázóra... :)

Járókát mi is szeretnénk, csak még nem döntöttem el, hogy fa és gurulós legyen, aminek állítható a magassága, vagy olyan, ami összecsukható, mint egy utazóágy (annak is használható).

Csináltam ma kisvideót Liliről, holnap felteszem a blogra. Plagizáltuk Boruska-derüske ötletét.
Miután tönkre ment a zenélő-forgónk szerkezete (így jár, aki használtan vásárol), nem mozognak a játékok, csak ha forgatom. Fogtam egy széles, piros selyem szalagot, rákötöttem a forgóra, a végét meg Lili kezébe adtam. Tök jól elvan vele. Persze így is mellette vagyok, de nem kell állandóan forgatnom azt a vackot. Tudok pl. vasalni közben vagy pakolászni a szekrényében. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Cuccok 99%-a bepakolva. Ez az utolsó estém. Keksz nem lesz, így vettem 1kg epret (bio és nem lesz pöttyös a ded) a felét betömtem tejszínnel. Meg vettem egy tábla csokit is!
Vendég

Cuccok 99%-a bepakolva. Ez az utolsó estém. Keksz nem lesz, így vettem 1kg epret (bio és nem lesz pöttyös a ded) a felét betömtem tejszínnel. Meg vettem egy tábla csokit is!
Vendég

agic: Nagyon ügyes voltál ma. Hát az az igazság, hogy békásmegyeren vettem a ruhát bababörzén. De nem is biztos hogy augusztusban még jó lesz rá, egyre inkább kételkedem benne. Legfeljebb unokatesóm lányának jó lesz a keresztelőre. Sajnos nem tudok boltot ajánlani. Mi sem használjuk az ágyat csak alvásra. De én letettem a földre a játszószőnyeget és kész.

zsó: Barbus a játszószőnyegen tök jól el van. Ő is csak egy ideje játszik vele.

juci: Köszi. Nekem is volt már hogy picit melegebb vagy hidegebb volt a táp, de Barbust ez nem szokta zavarni.

kattkat: Már lepörögtem, jó volt egy pár óra a gyerek nélkül. Sajnos nekem ilyenkor csak ez segít. Valamit csinálnom kéne a türelmemmel, mert ez így nem lesz jó. A közepesen fejlett csecsemő tetszett. Születésekor nem ezt mondták volna. :D

Gyerekem az apjának úgy viselkedett mint a kisangyal. Semmi sírás, elsőre bealudt. Kicsit nem vagyok pipa. És ráadásul lehet hogy a kisfiú akivel tegnap sétáltunk bárányhimlős. Még nem biztos semmi, de ha rajta kijön akkor tuti hogy nem mehetünk pünkösdkor haza, meg a sógornőmhöz megnézni az uncsitesót. És én ezt már nagyon vártam. Majd jövök a fejleményekkel. Drukkoljatok hogy ne legyen bárányhimlő.
vicky79
Budapest III. kerület

asszem mindenkinél kevés a tej. Hol van,mikor 250ml-t szívott egy cickóból? Móni, a hasplastikánál lefele húzzák a bőrt nem fel. A heg kb a csaszi vonalában. Na jó, némivel felette. De a fölött nem lehet a nusiszőr! Fizikai képtelenség!
Vendég

nóri: Nekem nem kevés a tej...nekem nincs. :D Bocsi, nem rám vonatkozott. Egyébként néha megnyomom és egy pár csepp még mindig jön, pedig a 10. hét óta nem fejek és nem szopik a gyerek.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri!
Küldtem SMS-t, megkaptad?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

meg,de még nem alszik a kulagép! Apával meg nosztalgiázni akartunk! Na ő már alszik.
Vendég

Kulagép... :lol: :lol: :lol:
Na, mindegy... Már lehiggadtam kicsit, de kissé tartok a holnaptól.

Lassan nekiállok kiüríteni a tejesflaskákat, aztán alszom. A szemeim meg vörösek, mint egy nyúlé...

Tényleg! Valaki tudna ajánlani egy jó fogorvost, aki nem aranyárban dolgozik?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Petra ejfel elott kicsivel megszuletett, szep meretu leanyzo, 3620 gramm es 58 cm!
Kép
Fotot meg nem kaptunk.
A vajudas sajnos nem indult be igazan, a sok oxytocin ellenere szuk egy ujjnyi mehszajat sikerult produkalni, a doki burkot repesztett, aminek hatasara bo egy ujjnyi lett a mehszaj, igy vegul csaszar lett.

(Nemtom ki hogy van vele, de en ilyen helyzetben kicsit kellemetlenul erzem magam a rovid szuleseim miatt, merthogy a sogornomet egesz terhesseg alatt batoritottam, hogy milyen szep dolog a szules es biztosan minden rendben lesz, fajni fog, meg minden, de az a jo, mert nem is olyan durva a folyamat, mint amilyennek tunik, stb. Es en erzem magam hulyen, merthogy naluk egyaltalan nem ugy alakult a szules. A lenyeg persze ugyanaz, egy szep es egeszseges baba!)
Vendég

Bea,
Petra babához gratulálunk :lol:
Én is könnyen szültem mind a kétszer, emiatt ne érezd magad rosszul, valahogy úgy vagyok vele, hogy tényleg szerencsés alkatom van, megy a szoptatás is. De mindenkinek vannak hiányosságai vagy olyan ahol kevesebbet, nehezebbet adott az élet. Én pl. baromi hízékony vagyok, látszik is és nagyon tudom utálni :oops:
Nem kívánom senkinek ezt a hízékonyságot, sokkal inkább a könnyű szülést. De ez sem megy rendelésre. Én ilyenkor örülök, hogy fejlődik az orvos tudomány és segítenek rajtunk.

KépKép

KépKép
beneildi

OFF
Nagyhalászban kikeltek a gólyafiókák! (Azt hiszem, egy még tojásban van) Ha türelmesek vagytok, az éppen kotló papa vagy mama előbb-utóbb feláll, és akkor láthatjátok a kis pelyheseket:
http://golya.mme.hu/golyakamera/kamera.php?c=halasz
ON

Megyünk nemsoká védőnőhöz. Utána jelentkezem.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kattkat: tök jól hangzik, hogy lötyögött a melltartó úgy leszívta :D
Egy-egy szopi után nekem is látványos a két mellem közötti különbség. Kivéve amikor mindkettőből eszik.

Bea: igaza van Ildinek, én is gyorsan szültem, a harmadik ugyebár überel mindent, mégis mi még ott tartunk, hogy annak örülök, hogy végre valahára hason fekve már egyre tovább tarja a kis fejét.
mert háton gyönyörű hidat csinál, próbálkozik is átfordulni, de hason kicsit mindig féloldalas volt a tartása és esze ágában nem volt felemelni a buksit. Közben meg láttam, hogy Noi is, Csanád is, Benő is produkáltak már szép hason fekvős / fejtartós képeket. Én meg ettem a kefét, hogy tán valami gond van az enyémmel....
De előbb utóbb tényleg mindenki eljut ugyanoda, csak ki gyorsabban, ki lassabban :)

Nóri: eper-teszínhab : irigy, irigy :D
stephie

Szebb napot.

Üdv a nagyvilágban Petra baba!

Gyönyörűen süt a nap remélem kicsit jobb kedvem lesz ma. :roll: Képzeljétek. Tegnap vettem ki a fagyasztóból egy kis tejet pótlásnak és nekem is hányás íze volt a tejnek... :shock: Nem mertem neki odaadni. Lehet íratok fel tápszert. Bár Zsolti azt mondja, hogy nem éhes a gyerek. Ő látja, hogy jól van lakva. :shock: Hát én nem látom. Szar anya vagyok. Az apja jobban tudja mi kell a gyereknek mint én. Na mindegy...

bellerreni
Eger

Reni:
mi vettünk tápszert az auchanban. de most már elhiszem azoknak, akik ezt írták: ha nem üvölt a gyerek, tuti nem éhes. Ez most nekünk is kidobott pénz. Illetve, ha kell valakinek egy vagy akár fél doboz Milupa HA Start, az szóljon, megegyezünk. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni, akkor én nem egyszerűen szar anya vagyok, hanem kifejezetten - uh, nem találok szót rá. Este fürdés után mellre teszem Bulcsút, eszik, bealszik, leteszem, alszik 12 órát. Nem kér pótlást!!!! Egyszer megmértem 20 milit eszik. És én szar anya nem verem fel, hogy márpedig enned kell!!!! Hagyom had aludjon, ha éhes lesz úgyis felkel. Na?

zarja

GRATULÁLOK PETRA BABÁHOZ!!!
zuzmooo

Szép jó reggelt!

Látom, a téma a szokásos :) Hát akkor mindenki okulására küldöm ezt a kis szösszenetet:
http://velvet.hu/poronty/2010/04/24/min ... _tud_rola/

Viki, köszi a dicséretet, de azért nálunk sem telik így a nap mindig. Sőt ma például még semmit sem csináltam (na jó, beraktam egy adagot a mosógépbe...). Ruhácskát meg majd megoldja Anyós, ha meglesz, akkor dobok képet :)

Petra babának üdv a nagyvilágban!!!
A könnyű szülésért én is rosszul szoktam érezni magam, úgyhogy inkább nem is mesélem nagyon :) Bár a szánakozó tekintetek azért megvannak, amikor elmondom, hogy EDA-val szültem és semmit sem éreztem. Hát igen, nem éltem át a szülés fájdalmát (tudjátok: szaranya :D)

De Anitának igaza van és ezt már én is írtam, hogy mindenki másban jó, tehát nincs ok izgulásra. Könnyű szülés - picit lassabb fejlődés, kevés tej - ügyes gyerek, sok tej - nyűgös gyerek, folytassam? ;)

Ja és kedves szaranya társaimnak üzenem, hogy mennyi, de mennyi szaranya van itt és mennyi, de mennyi csodálatosan fejlődő, mosolygós, ügyes, tündéri kisbaba :D :D Még szerencse, hogy ők nem foglalkoznak a mi szaranyaságunkkal :D

Na jók legyetek, megyek etetni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára agic83 2010.05.13 09:22-kor.

Kép

Ági
agic83

Na, itt az én
[quote]c írta:sodálatosan fejlődő mosolygós, ügyes, tündéri kisbabám
mai mért adatai:
súly: 5380 gramm (két hete volt kereken 5000)
hossz: 60 cm
fejkörfogat: 40 cm
mellkas körfogat: 40 cm
Védőnő szerint tökéletes és arányos.
És megvizsgálgattuk a szükséges dolgokat: szépen tartja a fejét, ha a kezénél fogva fekvésből felhúzza, akkor is tartja a buksit (követi a testét), megfogja, megtartja, amit a kezébe adnak. Szóval azt mondta: teljesen jól fejlődik a Csibe. :)

És most jól elolvasom Ági cikkét :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

igen, Ötvös Rita vagyok :D
köszönöm szepen a sok tanacsot, ra kellett jönnöm, hogy az esti 9oras fürdetéssel egyedülalló vok. nem tudom miért, de úgy gondolom, minél késöbb rakom le, annál tovabb alszik.... elég bepipult szokott lenni már 8tól.... ma megpróbálom hamarabb.
bár az is lehet, h fejlödési szakaszban van, azért eszik többet, 1,5héttel ezelöttig 1x kelt.
férj-ügy :D
szerencsés vok, mert elég sokat segít, sokszor fürdet, meg elvan vele, ha itthon van....... elég sokat melózik sajna. de az is igaz, h 2-3 hetente besokall, ienkor összevesznek a babával és nem szólnak egymáshoz. a "vitát" általában Hugo indokolatlan visítása váltja ki. tegnap is hazajött, nézte a tv-t, aztán bevonult a szobába aludni, nem is szólt hozzank.... nyelek egyet, mert tudom, h kipiheni magát és jobb lesz. meg szerencsére azert nem gyakori és kesöbb már csak nevetünk a duzzogásán!!! kitartás csajok a férjekhez!!! :D :D
rotvos

Ági: jó a cikk :D :D :D
mennyire így van!!!!!! :D
rotvos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?