Új privát üzeneted érkezett!

Reni, igen az a Prevenar, de mi most kaptuk az elsőt és még kettőt fogunk.
Hááát, anyósod nem semmi. A hanyattfordítás még csak-csak, merthogy anyós lévén muszáj neki okosabbnak lennie (persze én is beszóltam volna neki), de hogy ne tudja mikor született a gyereke... :shock:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zselatin: hát izé tortaformában csinálom a zselatinos tetejű tortákat. Kicsit várok, hadd hűljön, és rákanalazom a tetejére!
Vendég

fogzás! Nem az ínyének kell fehérnek lenni! Az lófütty! Ha a hurka eltűnik és AHOL LOGIKUSAN ÁT FOG TÖRNI A FOG ott kell kb 3mm-es fehér csíknak lenni. Utána felreped. Abban egyet értek Zsóval,h tök természetes folyamat. Kár nagy ügyet csinálni. Lidocainnal akkor sem kenegetnem,ha csak az lenne. Főleg,h szart sem ér. De a homeos cuccok igenis jók rá,így én sem hagynám szenvedni!
Vendég

Sziasztok, mi is megvagyunk ám. Ma reggel sikerült egy kicsit lustálkodni:) Nagylányom pedig sztrájkol és három napja nem hajlandó aludi ebéd után :(

Apának holnap szülinapja van, úgyhogy délután elmegyek venni neki ezt-azt. Sütni is kéne neki valami finomat. Javaslat?

Minden baba olyan nagyon nagyon gyönyörűséges!!

Képzeljétek, kb három hét után szombat reggel Igor hazatért:) Egyszer csak megint itt volt!

dalika

A mangós Holsten isteni! Jobb a Karamalznál. Semmi sör ize nincs.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.10 12:27-kor.
Vendég

Nóri!
Neked meghót a telefonod? :lol: Egy óra különbséggel elküldte ugyanazt a hszt... :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

ha frissítek hsz után újraküldi... De szerkesztettem!
Vendég

privi most elment?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

csilla: A kiskönyvben bele van írva, hogy adott korban mit "kellene " tudniuk, így előre fel tudsz készülni, hogy mit várnak el a gyerektől :)

Reni: anyósod megér egy misét :D

NórI: én is tortaformában csináltam, kevergetve hűtöttem is, sőt még fogpiszkálót is szúrtam bele, hogy jobban felfogja és lasan kanalazva tettem ár :( Persze lehet hogy túl korán, mert zavart, hogy nem simul el olyan szépen a teteje mint a boltinak

Én is tegnap vagy tegnapelőtt írtam a mangós holstent :)és akkor úgy látszik néhány helyen ugyanabban az árban van mint a drágán vett karamalz.

Képzeljétek! Ma elsétáltam a gyerekorvoshoz a papírokkal és ugyanazt mondta mint a doktornő a kórházban, hogy valószínüleg a túl zsíros tej miatt rosszak az értékek, és mondta, hogy szerinte ha 1 hónap múlva sincs túl sok javulás, akkor álljunk át inkább tápszerre, mert az rögötn megoldja a problémát. Mondta, hogy régebben is azt csinálták ha valakinek elhúzódó sárgasága vagy májproblémája volt az anyatej miatt, csak azóta nem csinálják, amióta ennyire nyomatják a minden áron szoptatni témát.
Szerinte Levente a 3 és fél hónap alatt már feltöltötte az alaptartalékait, így ha ennyivel megoldható a probléma akkor érdemes meggondolni. .. Van benne valami, főleg, hogy májgyógyszertől most még jobban tekereg szegény..

zuzmooo: most minket kapott el az eső :D
stephie

Anita, köszi, legközelebb készülök. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Szoptató olaj, én innen rendeltem:http://adrienbio.hu/ de közben kiderült, hogy ő is a Katalizátor kiadótól rendeli.. szóval közvetlenül onnan gyorsabb.
Házhoz szállítás 1000 Ft körül van. :?
Vendég

sült hurka, kolbász, sültkrumpli, kovi ubi, sör, büfi.. Megyek,megnézem nem nőtt-e tököm! :D (Anita,tudom,h Te írtad a mangósat, azért írtam,h szupi. Csak attól tartok kevesebb a maláta és több a szörp! :) én a helyedben nem adnék tápot,hanem elkezdeném a hozzátápit. Nem vagyok doki, de azzal is kevesebb a tejzsír. Levi meg szombaton 4hónapos. Némi alma és krumpli nem árt neki!
Vendég

Ma megint sírós napunk van. Tegnap elcsábultam és elég sok csokit befaltam (nesze neked kilók), félek attól fáj a kis hasa. Egyedül anya cicije meg a porszívó hangja :shock: képes megnyugtatni. Pár perce arra aludt be.

Tegnap voltunk kerti partin, egész jól érezte magát.

Én ma egész délelőtt ügyfelekkel harcoltam, tisztára elfelejtettem már, hogy fel tudnak húzni. A tartozós cégem ügyvezetőjének volt képe azt mondani: "most dolgozunk, nem érek rá beszélni, majd hívlak". A hangnemet így írásban nem tudom visszaadni. Talán jobb is :twisted: A következő megkeresést nem tőlem, hanem a bíróságtól kapja majd, hátha az változtat valamit a stílusán.

Ooo, felkelt, bocsi, mennem kell.

Kép
juci-77

A kulináris élvezetek csúcsa: házi sajt friss kenyérrel. Hmmmmm, nyami nyami. Alig bírtam abbahagyni :?

dalika

...szóval negyedszerre jutok el ide a vánszorgó nettől és a fel-fel sírós lányomtól, és próbálok még írni, mert le vagyok maradva.
ööö lehet h. most se fog sokáíg tartani???(!!)

már akartam írni , hogy tökéletes hétvégénk volt, apával,volt minden:jóidő, rosszidő, fagyizás, gyereksétáltatás a Duna-parton, bandázás a haverokkal,Mircit este 8kor lefektetés, és utána összebújás a tv előtt.

még a fogzásról annyit, hogy szerintem mi, elsőgyerekes anyák lessük az ici-pici fehér foltokat az ínyen, és hol vagyunk még attol a fogas mosolytól, ami ebből lesz...és majd röhögünk az egészen, de én is úgy vagyok:
az én pici lányomnak..??? :shock: foga jön...???? :shock:
..most jött ki a hasamból...!!!

zsó
Kép
pcd1985

Csilla!
Narancs :shock:

Reni!
Anyósod elmehet a picskuba, ha azt sem tudja mikor szülte a gyerekét...

Kendősök!
Mibe öltöztetitek a gyereket ilyen időben a kendő alá?
Holnap kell mennem gyerekorvoshoz beutalóért, szerdán meg UH-ra és MT-ban akarom vinni.
Illetve akarom, nem akarom abba kell, mert nem tudom lecipelni babakocsistul. Bár még az is menne, de mostanság nagy bandázás van a földszinten és nem merem ott hagyni a babakocsi vázát, amíg felmegyek a többiért meg a gyerekért...
Valaki kipaterolhatná innen őket, de vagy nyugdíjasok vagy egyedülálló nők vagy töketlenek laknak itt.
Egyszer a férjem szó szerint kib@cta őket a belső udvarból, mert egy vascsővel verték az udvari fa törzsét meg vízzel teli palackokat hajigáltak át a szomszéd ház mélygarázsába. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Én is a hozzátápin gondolkozom, ha kevés lesz a tej most már. Márpedig ma délben az volt. Oda kellett adni a másik csecsem is...
Eddig csak este kapta mindkettőt, tegnap már uzsira is, ma meg ebédre.
Na majd megkérdezem a gyerekorvost.

Anita!
De furcsa, hogy a tejzsírtól lehet ez a mizéria :?

Kattkat

Kép
kattkat

Nóri, a fingást kihagytad a sorból, pedig az is nagyon fontos. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kattkat, gondolhatod hogy nekem is a hajam tövéig szaladt a szemöldököm. Mindegy, védőnénivel megbeszéltük, hogy mire jön a friss őszibarack, addigra úgyis betölti a 6 hónapot és majd akkor kóstolunk.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

hozzátáp:
én már megvárom, hogy az a maradék napi 3 dl tejem is elapadjon :) , utána fogok hozzáetetni, (alma, narancs és társai bár nekem is fura a narancs) ha az még 1 hónap, akkor annyi.
lehet hogy hülyeség, de észrevettem, hogy érdeklődve nézi, ha előtte eszek, ilyenkor néha az orra alá dugok sajtot pl, hogy megszagolja :D :D , de persze csak hülyéskedek, nem adok semmit a szájába..
kevés tej:amióta pótolok tápot, észrevettem, hogy kb 3x annyit pisil, mint amikor csak szoptattam a vége felé.és nyugtattam magam, hogy ez még elég....háááát, lehet hogy én a végsőkíg feszítettem a helyzetet..
kendő:
én annyit morfondíroztam a kendőn, és megnéztem a youtubeon a kendőfelkötési videókat, és láttam egy pár babát a hétvégén kendőben...
alapvetően jópofa dolognak tartottam
de nekem már nem jön be :? :?
az én lányom elfetreng órákat a kocsiba és közbe megyünk, igaz sokminden korlátoz a közlekedésben...

zsó
Kép
pcd1985

Hát Zsolti is lesi a fogát, én meg úgy gondolom, úgyis jönni fog, attól mert tudom, hogy a foga miatt sír (amit a mienk még nem tesz) attól még sírni fog. Mondjuk legalább valami homeos cuccal meg lehet támogatni.

Más: basszus még alig bólintottam rá a Nandu-s területi képviselőségre, ma megkeresett egy védőnő, hogy Szoptatási napon megyek e bemutatót tartani. Be vagyok sz*rva konkrétan, mert annyira nem vagyok – nem lehetek – jó. Már megint pörög az élet velem. Beindult életem vonatja, eddig teherként döcögtünk a síneken, aztán 2 nap alatt gyorsvonattá avanzsáltunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2010.05.10 15:12-kor.

zarja

Hozzátáp: van egy új nézet: igény szerinti hozzátáplálás: azt jelenti, hogy amikor a baba már képes ülni és fogni, akkor érett meg másféle ételre. Nem is pürésítenek, hanem szeletekre vágnak (pl párolt alma, párolt répa stb) és azt rakják a baba köré. Mivel úgyis mindent a szájába vesz, így előbb utóbb rájön, hogy az ehető. És így szép lassan egyre több szilárdat eszik.
Legalábbis nekem így vázolták...

zarja

Eszter, én asszem megértem az örömödet. Nekem a nagyfiú ugye nagyon sokáig cumisüvegből kapta a lefejt tejet és nekem is extázisszerű élmény volt amikor rákapott 10 hetesen a meztelen cicire.
Örülök a sikereteknek! Megérdemled. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hozzátáplálódás: szerintem ezzel az erővel egy újszülöttet is kitehetek az ajtó elé. Majd bejön, levetkőztet és rámcuppan ha éhes. Az odáig rendben van,h minden gyerek más és valaki csak 8hósan kezd kóstolgatni, míg más 4hósan kevesli a kaját. Domó 7kg felett, Milus is kb. Aztán van,aki még csak 5kg fele jár. Szóval majd kapnak enni,ha kell nekik! Én ezektől a hókuszpókuszoktól kiborulok.
Vendég

Stephie írta:
[quote]c írta:silla: A kiskönyvben bele van írva, hogy adott korban mit "kellene " tudniuk, így előre fel tudsz készülni, hogy mit várnak el a gyerektől Smile

Az oltási könyvre gondolsz?
Nekem abban semmi sincs.:roll:
Mondjuk abból is százféle van, ahogy láttam a védőnőnél.
Enyém sárga.

Kattkat

Kép
kattkat

A citromos Karamalz tényleg iható!

Bea most küldött SMS-t, kényszerpihenőn van, mert a UPC elkavarta a befizetéseiket. Puszil Mindenkit!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kattkat, a miénk is narancssárga. Ha kinyitod ott, hogy 1 hónapos vizsgálat, 3 hónapos vizsgálat, ott vannak négyzetek a "teljesítendő feladatok" előtt. Abból tudhatod hogy mit "kell" tudni.

De mikor és mitől lett az én gyerekem ekkora hatalmas???

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Az egyetlen TV műsor amit néztünk, a Vacsoracsata volt fürcsi előtt. Erre most leálltak vele. :evil:
zuzmooo

Győzikét meg nyomják ezerrel! :(
Vendég

de legalább a győzi show is megbukott nem hozta a várt eredményt. Már csak pár hét ...jeah :)

most biztos megvárom az 1 hónapot hogy csinál-e valami jót a gyógyszer. Bár az elég felemás, hogyha csak a tejről volna szó, akkor minek gyógyszerrel tömni ahelyett hogy tényleg átállnánk tápszerre, szóval lehet hogy azért valami más mégis csak van a háttérben.

hozzátápival kapcsolatban én annyit tapasztaltam, hogy Eszterrel már simán mentek a gyümölcsök 5 hónaposan,szerette is nagyon, de 6 hónapos korában már csak napi 2 szopi volt, Szandit viszont hiába kínáltam SEMMIT nem fogadott el 8 hónapos koráig. Ő érzelmileg jobban is kötődik, míg Eszter a kíváncsi felfedező :)

Eszter: nem hiszem, hogy gondod lenne a bemutatóval. Te egy szenvedélyes ember vagy, Kendő imádó, épp ezért ezt is ugyanolyan hévvel fogod tudni másoknak is előadni. nem lesz ott semmi gáz :)
stephie

Halihó!

Nem nagyon gépeztem a hétvégén, most olvastam vissza!

Zsuzsi: tuti tök ügyes leszel!!! hajrá!

hozzátápi: azt látom, hogy nagyon érdekli, hogy mi mit eszünk, cuppog is hozzá, akkor is, ha éppen nem éhes :) De azért a tápisoknál javasolt 4 hónapos kort kivárnám... És mit adni?... Mindenki mást mond, narancs, meggy, stb. pro és kontra, asszem almával nem lehet melléfogni, ugye?

fogak: nálunk sztem még nem jön, és örülök is neki, minél később jön, annál kevesebbet romlik :) Bár nekünk a Zapával 3-4 hónaposan már volt fogunk, úgyhogy sztem neki is lesz... :?

Berkó kezd egész szépen rendre szokni (éjszaka alvás, rendszeres evés), bár napi 6*160 grammot bepuszil, ami kicsit sok az ő kb. 5,5 kilójához, de mit csináljak, ha kiabál, hogy éhes, ha nem kap eleget... Amúgy nem kövér, mert nagyon hosszú.

És annyit okosodik mostanában, már mindent meg akar fogni, néha sikerül is neki. Majd rakok fel videót, hogy lóbál egy szalagot :) (jut eszembe, nem tom ki írta, de én raktam a kezébe dolgokat és azt megtartja).

bocs az elütésekért, rám van kötve a ded, alig férek ide

boruska

Boruska, én írtam. De kipróbáltam, megfogja és megtartja, csak nem tudtam hogy ez "kell". :)
Ja, az volt még überfontos a dokinéninek, hogy most már aludja át az éjszakát, ne egyen. Kösz szépen. :lol:

Zuzmoo, mostanra sikerült olvasható formában megszereznem a popsikenőcs receptjét, ami amúgy nálunk nagyon bevált.
glyc.boraxatum 40 g
glycerinum 8 g
paraff. liquid. 40 g
cera lana 30 g (na ezt nem tudtam a kéziratban elolvasni)
aqua purisic. 30 g
aet.cham. 0,13 g
A BNO kódja U9990

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla, ez a doki elég rémisztően hangzik :(

boruska

:oops: Anita! Jól esett! Köszönöm. :oops:

Nálunk a védő néni visszamenőleg beikszelt mindent az egy hónaposra és 3 hónaposra is mikor megkérdeztem, hogy most mi van ezzel (egy barátnőm akarta megnézni, mikor együtt mentünk dokihoz). :lol: :lol: :lol: Szal ő 2 másodperces ránézésre megállapította, hogy mienk gyerek mindent jól tud. Na ez után én is elolvastam, hogy ugyan már mit tud a gyerekem. Nehogy már, a papírból derül ki valami új. :lol: :lol:

Na ennyit erről.

Csilla: még jó, hogy van tapasztalatod és tudod, hogy melyik tanácsot kell megfogadni melyikre magasan tenni.

Anita! Azért az furi, hogy az anyatejtől beteg a baba, na de majd a tápszer megoldja. Most őszintén: szerinted a Nestlé jobban tudja, hogy mi kell a babádnak, mint az a test ami létre hozta???? Ez engem egyáltalán nem győzött meg. De mindegy, a lényeg, hogy Levi baba végre jól legyen.

zarja

Nekem citroms. az oltási könyv és átnyálaztam lapról lapra, de nincs benne1 hónapos vizsgálat meg 2 hónapos...
Na mindegy.

Csilla!
Én meg most azon töröm épp a fejem, hogy inkább felkeltem D.-t éjfélkor, mert ez a fejősdi nem jött be. Oda akartam neki adni a tegnapi felét és rettentően tiltakozott, pedig nem büdös, nem rossz ízű. Semmiből nem fogadta el. Így fölöslegesen fejem meg tárolom.

Kattkat

Kép
kattkat

Csilla : ja átalvás. Nálunk is mindenki kérdezgeti, hogy baba átalussza e az éjszakát. Mire én kötelességtudón válaszolok, hogy átalussza. Mindenki el van ájulva, hogy milyen szerencsések vagyunk. Érdekes arra már senki se kíváncsi, hogy ÉN átalszom e az éjszakát. Eddig egy ember kérdezett rá, válaszoltam őszintén. Azt mondta, hős vagyok. Nem hinném, csak elvakult...

zarja

A mi oltási könyvünk hófehér.
És a súlyméréseket sem a havi vizsgálatokhoz írja a védőnő. Ő is, meg a doki is egybehangzóan szidják ezt a fajta oltási könyvet, meg azt, aki kitalálta.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kattkat:
ne az oltásiban keresd, hanem az EGÉSZSÉGÜGYI KÖNYV-ben.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

nekem olyan nincs :roll:
azt ki adja vagy honnan kaptátok?

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkatnak lehet hogy régebbi kiskönyve van,mint Lucának. Szamár,vagy vmi állat van az elején.
Vendég

ilyen színű és ez a figura és felirat is rajta van az elején (meg belül, meg hátul)

Kép

Kattkat

Kép
kattkat

Mi úgy kaptuk a kórházban, hogy egy Egészségügyi könyv, amit 16 éves koráig fognak vezetni, és annak a végében van az oltási.

Nóri!
Itt dekkolok későig a gép előtt! Itt ne hagyjatok egyedül! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

vagyok! Kekszelünk egyet,majd megfürdöm. 5perc és itt vagyok! :D
Vendég

Kép

Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nnnnaaaa, végre eljutottam ide...
Még néhány ilyen nyügi nap és visszaadom az "anyajogsimat". Egyszerűen nem tudom, hogy segíthetnék rajta. :cry:

Oltási könyv, nekünk is olyan mint Kaktié.

Hozzátápi, az új trend, a gyereket a 17 és 27 hét között meg kell ismertetni az ételekkel, hogy csökkentsék az allergiára való hajlamot. kivételek a tej, tojás, málna, eper. Kezdetben alma, őszi, meggy adható.

Mi ma megkostóltuk az alamalét...faarc...na ebből döntsd el izlik-e neki :shock:

Kép
csipike09

Nóri, hogy bírtok olyan sokáig kekszelni :shock: :lol: :lol:

Kép
csipike09

Nekünk is olyan az egészségügyi könyvünk mint Kaktiéké.

Hááát, az első keksz szülés után nálunk sem tartott tovább. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na, Csipi!
Nem tudom, olvastad-e, mikor régebben írtam: a mi dokink azt mondta, hogy - mivel van a családban gluténérzékeny - 6 hónaposan próbálkozzunk meg a gluténadással is, mert így ha esetleg allergiás lesz rá a csaj, kisebb lesz az allergiás reakció, mint ha később próbálkoznánk... Hmmm... Másutt meg azt mondják: glutént egy éves kor előtt ne... Na? Most melyikre hallgassak?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kezdek irigykedni Nórira... ez már legalább két csomag pilóta... :lol:
Enyémuram meg dolgozik... :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na, én eldőlök...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Minden babó ilyen rendesen hagyja aludni anyukát ma reggel?:)

Buckó 6-kor evett, és visszaaludt, úgyhogy volt időm reggelizni, meg gépezni egy kicsit. Ma jön anyukám segíteni, úgyhogy talán több házimunka végére járok.

Tegnap este nagyon berágtam a férjemre: beszólt este, hogy úgy látszik, az egész napos gyerek mellett heverészés mellett nem jutott időm leszedni a száraz ruhát a fregoliról... Mondtam, hogy egész nap rohangásztunk, nem voltam otthon, és abban a 2 órában meg végig karban volt a gyereke, mert nyűgösködött, bocsi, csak elmosogatni, rendet rakni, beágyazni, mosást bekészíteni és konyhát takarítani értem rá.... váááááááá :evil:

Utána nem szóltam hozzá, és azóta sem nagyon beszélek vele a szükségesen kívül. Nagyon megbántott, főleg, mert nem szoktam ilyet kapni tőle...

Bármikor cserélnék vele, csak mehetnék vissza a régi szeretett munkámba, ő meg szívjon itthon a nyűgös deddel, ne érdekel, eltartom (én kerestem többet, ő meg amúgy is utálja a munkáját).

Na, abbahagytam, UFF :evil:

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?