Angie
Szent Imréről írok neked:)
Én Marcit ott szültem, nem is tudom elképzelni, hogy máshol szülessen a kistesó. Mondjuk én területileg oda tartozom.
Egyébként nálunk a Szent Imre szerintem családi tradíció
A nagymamám is ott szült, a nagynéném is, és anyukám is ott szülte a tesóimat. Nagynéném egyébként Vácról ment a szt imrébe szülni!
Nekem nem volt ott sem választott szülésznőm, sem orvosom, ügyeleteseknél szültem. De teljesen lelkiismeretesek voltak.
A vajúdó 5 ágyas, de nem feltétlenül van ott tömeges vajúdás... akik ott voltunk még várakozó állásponton voltunk, és csevegtünk, nemigazán erős fájásokkal. Szerintem az igazi vajúdás a szülőszobában zajlik már. Én pl. kimentem apához a váróba, szóltam a szülésznőnek, h ott leszek. Ő mondta, h rendben, de ha bármi van, szóljunk neki, ő igy nem akar zaklatni. De ha akarok mehetek zuhanyozni, lehet enni, inni, ha szeretnék. Aztán jött a váróba, mondta, hogy nézne szívhangot, meg megvizsgálna, hogy állunk. Aztán mondta, h nemsokára baba lesz, menjünk a szülőszobába. Van négy egyágyas szülőszoba, de próbálják azt is otthonossá tenni szerintem, kép a falon, babarózsaszin függöny (van amelyikben babakék van). Meg van egy alternativ szoba, franciaággyal, nagykáddal, bordásfallal.
A folyosó végén van a műtő.
Ahogy kibújt Marci egyből rámtették, apa elvágta a köldökzsinórt, aztán mondta szülésznő kedvesen, h akkor elviszi Marcit ( pár lépéssel arrébb) megmérni, lemosdatni stb
Utána vissza is hozta nekünk, apa is megfoghatta, két órát maradhattunk a szülőszobában 3-asban. Jaaa, meg amig a doki rendberakott, addig apa kivihette Marcit megmutatni anyuéknak.
Aztán 2 óra múlva bevitték Marcit a csecsemősökhöz, engem meg a gyermekágyra. (mondták, hogy inkább pihizzek, aztán ha felébredtem reggel, akkor mehetek Marciért)
A gyermek ágyas szoba 5 ágyas, a többieknek már ott volt a babájuk, akik persze sirdogáltak időnként, bár ez engem nem zavart. Van egyágyas szoba, de az fizetős (azt hiszem 7000 ft/nap). De nekem bejött, hogy többen voltunk, mert igy segitettünk egymásnak mindenben, meg lehetett dumcsizni
Minden szobához van zuhanyzó, tök kultúrált, rendben tartják, szépen takarítják. A szobában van pelenkázó, azon popsikrém, hintőpor... Viszont kell bevinni pelust meg popsitörlőt. Ugye az első pelusozást a csecsemősök csinálják, mert az fel kell jegyezniük. De a többi pelusozásról mi gondoskotunk. Persze a fürdetéshez nem kellett pelust vinni, akkor azt is ők adták
A folyosón vannak csecsemőmérlegek, igy aki akarja, mérheti, h mennyit szopizott a babája. A csecsemősök is rendkívül segítőkészek voltak, mindig mindenben segítettek, bármikor mehettem. Megmutattak mindent, a szopiztatást többször is, kérdezték, hogy megy a szopi, többször megmutatták a pelusozást, köldökcsonkápolást, pedig baromi sok gyerek volt!!!!
Bár volt egy csecsemős, aki homeós tejszaporítóval bizniszelt, ő az egyk fürdetésnél kérdezte, h van e már rendesen tejem, mondtam, hogy az még nincs, csak előtej... egyből jött azzal, h ez a gyerek éhes, a kezembe nyomott egy üveg tápszert, és egyből jött a homeós bogyó ajánlatával
A szobákban viszont baromi meleg van!!! Legalábbis amikor én voltam az volt! És vannak anyukák, akik kézzel-lábbal tiltakoznak a szellőztetés ellen, mondván, h megfázik a baba... hát nem tudom, 5 perc alatt nem fáznak meg szerintem, és van pléd is, be lehet takarni a babákat addig, szellőztetni meg kell...
A vizsgálatok most nem tudom hogy vannak ott pontosan. Amikor Marcival voltam terhes, akkor a kórházzal egybeépített rendelőintézetbe kellett járnom uh-ra (sima uh volt ott akkor még), most meg a fehérvári úti sztkba járok, ahol 4d van. Nst-re is oda kellett járnom, ahova uh-ra, most nem tudom, hogy lesz.
Egyébként ha valakinek van fogadott szülésznője, hallottam olyat, h ő pénzért csinálja az nst-ket, vagy van olyan opció, h mész sima nst-re (ingyé), és a szülésznőd megnézi a leleteket.
Kaja: amikor én ott voltam, két féle menüből lehetett választani, nem volt fejedelmi az étel
de legalább lehetett választani. Amúgy a család meg úgyis ellátott élelemmel
Gyerekorvos, ő is nagyon aranyos volt,lelkiismeretesen vizsgálgatja a babókat...
Látogatás: a szobákba nem jöhetnek be a látogatók, de szerintem ez nem baj... de egyébként bármikor lehet látogatni.
No, hát most így ennyi jutott eszembe, alapvetőleg jókat tudok elmondani a szt imréről.
Ha valami érdekel, kérdezz nyugodtan