Új privát üzeneted érkezett!

Évi jók a hálózsákok és nem is drága használt vagy új????Én is vettem már Lilinek de még venni kell többet.én is ebben fogom altatni télen meg veszek neki télit és akkor meg abban ezt tuti nem rúgja le magáról :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Sziasztok Kismamik!

Megvagyunk, csak kihasználtuk délelőtt, hogy nem esik az eső. Eltetettem egy fölsőt a boltban, mert alig van olyanom, amiben kényelmesen lehet majd szoptatni, anélkül, hogy mindent ki kellene pakolni :D Szóval, azért sétáltunk el délelőtt.
Aztán Kristóf megállt az ovi kerítése előtt és vagy 15 percembe telt, mire el tudtam csalni... Teljesen kész volt, hogy oda ő miért nem mehet be.

Woody, vadaspark! De jó! Szuper lenne, ha kistesó érkezése előtt mi is el tudnánk menni kikapcsolódni kicsit, de most letettünk róla. Lehet, "csak" egy állatkert lesz belőle :wink:

Barbcsi, nekünk még 1 nappal az esküvő előtt is esett az eső, de aznap szép idő lett! Minden okés lesz, majd meglátod!!!

bekri

Lányok!

Köszönöm szépen a megnyugtatást, remélem is a jó időt! :D 8)
Bévi, vigyázz magadra, és a pihenésre is figyelj oda!!! :wink:

Bekri, ezzel most megnyugtattál! :roll: Hát remélem is, hogy nekünk is szép idő lesz! Szegény Kristóf :( :( :(

Hálózsákot én is szeretnék, mert azt tényleg nem tudja lerúgni magáról! :wink: Semmi baj, Bévi, megértem, hogy sok dolgod volt, nekünk is van elég és mindenki másnak is! :)

Kép

Kép
barbcsi

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Holnaptól megpróbálok fitt és üde lenni mennem kell a Társadalom Biztosítóba és muszáj erőt venni magamon.Kicsit megint túl hajtottam magam,még jó hogy pihenést javasoltak nah majd holnaptól.Szurkál a hasam de pihenni próbálok hátha jobb lesz.Hiányosságomat pótolom :lol:
Barbi jó idő lesz majd meglátod,hálózsák nagyon jó dolog és az is hogy van vékony meg vastag évszaknak megfelelő belőle :lol:
Nagyon kevés a táppénzem és a fizetésem se volt sok de nagy a gyanum hogy a főnököm nem rendesen igazolta le,a bérem ezért kapok ilyen keveset,holnap utána járok,kiakart rugni mikor megmondtam neki,hogy babát várok és amiért nem írtam alá a közös megegyezést ezért most semmiben nem partner sajnos nincs elég gond még ez is :cry: :cry: :cry:

Kép
bévi

Sziasztok,

életjel...

Barbcsi,
hajrá esküvő és szép idő! Ne aggódj a zh-k miatt ügyes vagy nagyon! Babakocsi :D :D .

Bévi,
nem irigyellek az OEp miatt, na meg a főnököd miatt se :evil: . Igazad van, járj utána, ne hagyd magad!

Évi,
nagyon szép kerek a pocid, és nem is nőtt a feneked, miről beszélsz? Aranyosak a hálózsákok! Ilangom közel 7 évesen is zsákban alszik, de már olyan verzióban, amiből ki tudja dugni a lábát :wink:

Csillag,
szuper, hogy jobban vagy, pihenjél, vigyázz magadra! Jó, hogy minden okés a picúrral odabent!

Mi jól vagyunk, leszámítva a depimet, sírhatnékomat..

Pocakbébike jól van, ficánkol, rugdos, nagyon édes!

Vigyázzatok magatokra!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Ja és csütörtökön megyek a cukorra, brrrr :evil: :evil:

És napok óta pucolom az ablakokat, nagyon nem haladok, olyan hamar elfáradok... :? :? Mi lesz a nyáron?

Mikorra jön a bébi téma: sztem Olivér időre, vagy picit késve fog jönni, Ilangom is napra pontosan érkezett. Sok dolgunk lesz még augusztusban, jó lenne, ha nem sietné el az érkezését :wink: :wink: mondjuk ebbe vajmi kevés beleszólásunk van. Vigyázok magamra, hogy 38 hét előtt ne jöjjön, a többi viszont a kisfiunkon múlik :wink: :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer:Ablak pucolás sok kitartás hozzá,nem lesz egyszerű a nyár szerintem sem mert én is olyan hamar elfáradok,reméljük minden kis picurka időre jön és nem akar egyikőnké sem idő előtt kibújni,maradjanak várják ki az idejüket.Nekünk is van még mit csinálni a nyáron lakás újítás kicsit és festés de,hogy kifogja ezt kitakarítani nagy hassal hmmm ez rejtély.Nincs nagy meleg de ezt alig bírom nyomott az idő borús és van vagy 26 fok nagyon rossz.
Sucer miért vagy depressziós valami baj van????Remélem nem csak a hormonok okozzák!!!!

Kép
bévi

Barbcsi, sajnálom apudat! Sajnos, egyre több ilyen sztorit hallok, hogy főnök késve fizet. Közben pedig nagy lábon él - a munkavállaló meg intézze el, ahogy tudja.

bekri

Bévi,
valszeg holnap folytatom az ablakmosást, ma irodai napom van. Depim oka, összetett, igazából fáradt vagyok nagyon, lelkileg, testileg, nagyon húzos időszak (hónapok, év) van mögöttem/tünk.
Ami fáj és nehezen viselem, hogy a kislányunk nagyon hisztis és elutasító mostanában, undok, a szívem összeszorul, ahogy hozzám szól néha. Nem amit mond, hanem ahogy mondja... :( :( Tudom, hogy nagyon szeret, ragaszkodik, de gondolom sok neki, hogy vége az ovinak (imádta), iskolakezdés lesz, jön a testvérke is. Sokat beszélgetünk vele, szeretgetjük, ennek ellenére nagyon nehéz vele. Sokszor érzem magam rossz anyának, aki nem tudja feloldani a gyereke szorongásait. Aztán sehogy se állunk a tesó várásával, Apa pörög, sokat dolgozik, agyal, egyáltalán nincs ideje a pocakra koncentrálni, így sokszor egyedül érzem magam, az egész várandósságal :( :( . Na de nem sírni akarok itt, mert szeretnek ám engem, meg nem bántanak, nem veszekszünk, csak valszeg több odafigyelésre, figyelemre volna most nekem is szükségem, úgy érzem, hogy én mindent megteszek, hogy tehermentesítsem őket, lelkileg, mindenhogy, nekik meg már nem marad rám se idejük, se figyelmük... de ez is elmúlik, ma ilyen tré napom van, bőgtem is már, meg még sztem fogok is, de nálam ez bejön, segít oldani a feszkót.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bekri,
sajnos Barbcsi apukájának esete tényleg nem egyedi :( :( . Én is pénteken kaptam meg a márciusi (!) fizum egy részét! Az áprilisit sztem júniusnál előbb nem várhatom....

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Tényleg Bp. környéki lányok!

Mi nem csinálunk szervezünk találkát? :D :D

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer sajnálom a kislányod szerintem biztos megfog hamarosan változni,ehhez annyira nem értek mert még igazi több éves tapasztalatom nincs,van egy húgom őt neveltem anno mikor otthon laktam még de az nem olyan,remélem rendeződik köztetek a dolog.A férjed ismerős amit mondasz nálunk is ez van sajnos rengeteget megy de sajnos mivel én is itthon vagyok kell a pénz neki kell menni és ezt a férfiak nagyon magukra tudják venni és mindent felhagyni csak,hogy teljesítsenek,értem mit mondasz és érzem is néha nálunk is 3 férfi és mindenkinek kedvébe járni párom megértő és kedves neki van két nagy fia akik még plusszban itt vannak hát velük már nem könnyű kamaszok.Sajnos a nagyobbik meg gonosz is velünk és az apját ez is bántja,sajnos mi sem tartunk sehol a babasarok készítésében sem sok tervünk van még nyárra,de ez pénz kérdés sajnos.Szóval megértelek de ne sírdogálj nem tesz jót az idegesség nem vagy egyedül szeret téged mindenki csak ez a rohanó világ ami ezt okozza szerintem.Puszi és nyugodj meg!!!!!

Kép
bévi

Bévi,
nagyon drága vagy, köszönöm! :D :D Már sokkal jobb, de tényleg!
Igazi sorstársak vagyunk, tudom, hogy itt mindig számíthatunk egymásra és ez nagyon jó érzés!

Mennem kell a kis makrancos hölgyért az oviba, holnap igyekszem jönni, 2 ablak pucolása közben!

Jók legyetek!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Megjöttünk a doktortól! Katus a világ legtökéletesebb babácskája :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És a legszebb :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(áááááááááááááá.... szülők egy cseppet sem elfogultak :oops: :oops: :oops: :wink: )
BPD: 68mm
FOD: 84mm
HC: 246mm
AC: 228mm
FL: 50mm
A méretek alapján kalkulált súly: 1040g (egy kenyérnyi a gyerekem :lol: :lol: :lol: :lol: )
Lepényben, babában jó a vérkeringés. Baba szive, veséje, gyomra, agya rendben van.
A 38-39. héten fogunk szülni. (Programozott szülés lesz a betegségeim miatt).

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tina
A gugli mindig a te képeidet adja ki! :lol: :wink:

Évi
Az almában is van szénhidrát :lol: :wink:
Szép nagy a pocid :lol:
Makkák :lol: :lol: :lol: :lol:

Mares
Hogy vagytok????

Barbcsi
Nem unatkozol akkor mostanság :?
Nálunk hirtelen elhatározás volt az esküvő, gyors szervezés... és nagyon jó buli volt :lol: :lol: :lol:
Már 10 éves házasok leszünk a nyáron :wink:

Woody
Jó tesózást!
Nálunk pünkösdkor lesz tesózás! Jön mindkét hugicám :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dokis beszámolót várjuk!!!!

Barbi
Léleksimi neked! Komolyan le kellene ülnötök a férjeddel és megbeszélni a dolgokat!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

:wink:
Katus vagyok és nem Péterke :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.05.03 18:37-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi!
Katus egy tünemény :D
Nagyon édes babóca...szép kisjányka :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Lányok!
Én már most nem bírom ezt a meleget...jajj mi lesz később?
Esténként főzök amikor már nincs meleg ebben a ... panelben :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok. Vagyok.
Próbálok visszaolvasni.
Ircsi... Mi az a LGL szindróma? Azt mondták, hogy van (ma voltam EKG-n), majd a várandósság után figyelni kell, ha panaszt okoz, jelentkezni.
De most betojtam... :-(

Amúgy nagy gratu Katushoz!!!! Milyen "baba" már! :) Kis Vekni. :-)

szilvás76

Ircsi, Kata gyönyörűséges!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8)

Kép
xtina75

Ircsi,gyönyörű baba!!
Mit jelent a programozott szülés,befekszel és elindítják?
De az almában nincs sok szénhidrát,nem? :?

Szilvás merre járhat?

Bévi sok sikert,remélem el tudsz mindent intézni és nem szúrt ki veled a főnököd :evil: :evil:

Sucer,lelkednek jobbulást!

Csillag,én se bírom a meleget :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Evi, 7 g szénhidrát van 10 deka almában.

Hoztam nektek egy nagyon finom és tuti receptet, ez a kedvencem, kiváló tavaszi / nyári / vendégváró egytálétel:

Kép

Mediterrán rakottas

1. Felteszek főni 6 közepes burgonyát héjában. Amikor kész, megpucolom, felkarikázom.
2. Sertéskarajt szeletelek (kb 60-70 dkg), kiklopfolom, sózom, borsozom. (Csirkemellből, pulykából is jó)
3. Egy nagyobb serpenyőben olivaolajat hevítek, a hússzeleteket lisztfátyolba (teljeskiőrlésű) vonom, és hirtelen kisütöm.
4. A kisült szeleteket egy tűzálló tálba rakom, szorosan egymás mellé.
5. 1 dl tejfölhöz két ek mustárt keverek, majd rákanalazom a húsokra. (Mindegyikre egy evőkanálnyit)
6. Rákarikázom a krumplikat, sózom, olivaolajjal locsolom, arra paradicsomkarikákat rakok (sózom picit), majd arra 2 cs (2 x 125 g) mozzarellát karikákra vágva. Meg lehet szórni füstölt sajttal is, nem kell sok, mert elviszi az ízét egy más irányba (nehezebb étel lesz).

Épphogy csak össze kell sütni. (180 fok). Amíg megpirul kicsit a mozzarella, megsül a paradicsom. Ha kész, friss bazsalikommal szórom meg. (De ha nincs, anélkül is jó) Isteni finom, imádom!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xtina75 2010.05.03 18:46-kor.

Kép
xtina75

[quote="szilvás76"]S írta:szilvás76ziasztok. Vagyok.
Próbálok visszaolvasni.
Ircsi... Mi az a LGL szindróma? Azt mondták, hogy van (ma voltam EKG-n), majd a várandósság után figyelni kell, ha panaszt okoz, jelentkezni.
De most betojtam... :-(

Amúgy nagy gratu Katushoz!!!! Milyen "baba" már! :) Kis Vekni. :-)

Ne tojjál be!!!!
Általában nincs klinikai jelentősége!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

7 gr,de az kevés,nem?
(tésztában 10 dkg-ban 66...)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ircsi.
Köszi. :-)

Csajok. Holnap jobban leszek, majd mesélek, most megyek fürdetni. :-)
Sziasztok...

szilvás76

[quote="evilany"]7 írta:evilany gr,de az kevés,nem?
(tésztában 10 dkg-ban 66...)

Aminek 10 dekájában 5 gramm CH van, azzal már számolni kell!!!! :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, nekünk, igen, számolni kell, de ne legyél szigorú Évivel! :)

Evi, inkább 10 alma, mint 1 kakaóscsiga!

Kép
xtina75

Csajok csak gyors beköszönés mindenkinek :lol:
Kezdem magam jobban érezni már pihentem egész délután.
Tina jó a recept majd kipróbálom :lol:
Ircsi Katus aranyos baba már ő is igazi kis babás :lol:
Cukor téma hát én jövőhéten megyek megint egy vérvételre,védőnő ajánlotta fogjam magam vissza a cukros dolgokkal azt nem is nagyon eszem,iszom,de szénhidrát az van azért és nem számolgatom ha most is lesz eltérés a cukorban meglátogatok egy dietetikust ő mit javasol.Amugy ez olyan érdekes nézegetem itt az adatokat ahány kórház annyi féle érték ez is érdekes nekem :? Sokat olvastam erről hisz a gyerekem egészsége fontos nehogy valami baja legyen ,de elég sok helyen 7.8-at írják normál értéknek.Nah jövőhéten eldől megint milyen érték lesz,persze nem árt elővigyázatosnak lenni.

Kép
bévi

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi
A 7,8-as határérték a nemzetközileg elfogadott!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszönöm ám Katus dicséretét!
Anyai keblem csak úgy duzzad :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hát ja,csak inkább almakrém mint cukros süti... :shock:
(meg hát különben sem kell számolnom a Ch-t,csak nem bevinni cukrot)

evilany

Itt is sokminden fent van:

http://www.kaloriatablazat.extra.hu/
xtina75

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

www.szuleteshete.hu
Sok-sok érdekes program országszerte....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi

Ebben az állapotban minden nemű táplálékból kell bevinni, nem szabad kizárni teljesen a szénhidrátot!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Na készen vagyok a főzéssel :D
Tökfőzelék és sajttal töltött pulykamell :)
jót ettem ... :D
Mára elköszönök,legyetek jók és élvezzétek a kicsit lehűlt levegőt...én nagyon élvezem...tárva nyitva az ablak és előtte ülök :D
ez ám a jó levegő!!! Csak ne esne :(
Mindenkinek nagyon jó éjszakát,szép álmokat!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="clárika"][ írta:clárikab]Évi

Ebben az állapotban minden nemű táplálékból kell bevinni, nem szabad kizárni teljesen a szénhidrátot!

Arról nem is volt szó, hogy ki kellene hagyni!
Csak meg kell válogatni, hogy milyen formában és mennyiségben fogyasztjuk!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag
Én a meleget szeretem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Még magam vagyok apucim nem jött haza és nagyon dörög és villámlik :shock: :shock: :shock: nagyon nem szeretem :cry: :cry: :cry:

Kép
bévi

Csajok azt hittem ennél már nem lehet rosszabb, de erösen tévedtem. Ma kétségbe vontuk szülöi minöségünket, mert úgy érezzük, hogy valami nagyon nem megy nekünk. Voltunk házat nézni, de a gyerekek nélkül - kivétel a legifjabb - mert nagyon berágtunk rájuk testületileg. Imi eleve flegmás alkat, felöle a házat is ellophatják, fel se tünik, de nem ö volt a tettes, ö csak hallgatott. Eni egy kupac szar jegyet hozott haza és úgy, hogy az íróasztalánál ült és elvileg a leckéit csinálta el tudta Regö az egyik füzetét venni és úgy eldugni, hogy mindannyian azt keresve se találtuk meg. Regönek a hideg zuhany is kijárt, de nem használt az észhez térítésben, nem volt hajlandó elárulni, hogy miért és hova dugta el Eni füzetét. Ezen feldühödve nem jöhettek velünk, életükben elöször maradtak egyedül. Engem már az autóhoz érve gyötört a lelkiismeretfurdalás és az önvádaskodás, sírtam, de kemények maradtunk. Eninél hagytam beállítva telefont, ha gond lenne tudjon segítséget hívni. Megnéztük a házat kívülröl, mert a gyerekek miatti hercehurca miatt lekéstük az idöpontunkat, a makler elment. Egy beszédes idösebb szomszédnénitöl fél óra mesehallgatás után megszereztük a számát és felhívtuk, elökerült és meg tudtuk nézni. Nekem tetszik, bár baromi kicsi és összesen acélos 3 szobás. Na mindegy. Hazafelé akartunk még bevásárolni, de én a gyerekekre akartam ránézni. Eni nem korrigálta addig sem a háziját, a füzet meg csak estére egy véletlen során került elö Imi matraca alól. Megjegyzem, hogy gyermeki fejjel gondolkodva kerestem a füzetet, így erre is gondoltam, de valahogy elkerülte a figyelmem vagy nem hajtottam eléggé fel.
Alig pár perce voltunk csak itthon, csörög a telefon: Eni tanárnöje a vonal végén. Na ha ö hív, abban túl sok köszönet nincsen. Megkérdezte, hogy mi van a lányunkkal, hogy az iskolai teljesítménye a béka sejhaja alá zuhant és hogy tudjam, hogy holnap is szar jegyeket hoz haza, no meg hogy megtudja egyáltalán gyakorolunk vele. Mire én elmeséltem neki az utóbbi hetek tapasztalatait, amit ö is csak megerösíteni tudott: Eni fáradt, szórakozott, nem követi az órát, nem csinálja meg a háziját és a többi. Naponta 5-6 órát gyakorlok vele, ill. ez inkább küzdelem, mint gyakorlás, mert ö minden ellen van. Nem akarja belátni, hogy maga alatt vágja nem baltával, hanem motorosfürésszel a fát, nem látja be, hogy mi nem az ellenségei vagyunk és nem rosszat akarunk neki, hanem pont ellenkezöleg. Ellenünk opponál minden erejével, ahelyett, hogy összeszedné magát és pár perc alatt lerendezné az egészet. Már nem járunk egy ideje tornázni se, mert nincs rá idö, ha nincs kész a házi. Így viszont a többiekkel szúr ki ö is és én is, mert velük meg egyáltalán nem tudok érdemben foglalkozni.
Miután ezen újra berágtunk, elmentünk az elözö felállásban gyorsan bevásárolni. Egészen háromnegyed 10-ig hemzsegtek megint. Kész vagyunk teljesen idegileg és testileg. Nem tudom, hogy hogyan fogunk innen felállni, ha hosszú hetek kínlódása semmi gyümölcsöt nem termett. Eni mindenesetre bukásra áll másodikosként, szégyen. Nem buta, de dög lusta és baromi figyelmetlen. A férjem teljesen kikészült, nem akar ilyen gyereket. Hát mit csináljak én most, aki eddig is gürizett vele nap, mint nap?

Megyek bögök egy sort, aztán majd kialakul magától, mert én már a lányomon nem tudok segíteni, föleg, ha nem akarja.

Jobb éjt!

én
Vendég

Bmass sajnálom,hogy gondok vannak nálatok sajnos ilyenek ezek a mai gyerekek biztos írtad már meg mások biztos tudják de én nem az elejétől vagyok itt,milyen idősek a gyerekeid.Nem könnyű a gyerekekkel és sajnos egyre elferdítik egymást.Én is azon leszek ha Lilink megszületik az ilyen dolgokat elkerüljük,sajnos nem lesz egyszerű szerintem,sajnálom a helyzetedet,nálunk is vannak a fiukkal gondok nem kevés kamaszok és nagyon neveletlenek és lehetetlen megnevelni már őket,sajnos.És tiszteletlenek is apjukkal szemben is,nah én ezt nem szeretném,de úgy gondolom senki gyerekét elítélni nem szabad mert soha nem tudjuk mi lesz a mienkből akármennyire is szeretnénk jót ha ő nem engedi itt a te példád is.Kitartás remélem hamarosan változik a helyzet.

Kép
bévi

Bévi!

Enivel nem az a gond, hogy nem szeret vagy tisztel minket ill. a testvéreit. Nagyon is ragaszkodik a család melegéhez, imádja a testvéreit és ebben a tekintetben nagyon megbízható és figyelmes. Viszont már a hasamban is nyughatatlan volt és ez azóta sem változott. Jó kézügyessége van, jó mozgású, de lassú a feje és mindent mindennel összekever. Olyan, mint egy turmixgép, bármit beletölthetsz, de hogy mi jön ki belöle, az kérdéses. Nála a tanulás olyan, mint egy utazás a hullámvasúton. A kezdetektöl gond van vele, pedig 4,5 évesen kezdtem meg vele az iskolára való felkészítést játékos gyakorlással, egyszerü példákkal, stb. Akkor is makacsul ellenállt, mert Eni csak a gyors sikereknek él, amiért küzdeni kell vagy a fejét használni, azt leblokkolja és behúzza alaposan a kéziféket. Innentöl aztán akár a hajadat is tépheted, semmi nem hatja meg. Itt tartunk most is. Kibögtem magam, de nem lettem okosabb. Annyira féltem saját magától és attól, hogy mi lesz, ha túl késön kap észbe? Ebben a társadalomban csak egy esélyt kap mindenki az elörejutásban és ezt ö nagyon korán eljátszotta. Elsösként még sikerült sok nyüggel visszavezetni a helyes útra, de ez most sokkal kilátástalanabb, mint eddig bármikor is volt. Ehhez a mi csalódottságunk is hozzájön még pluszban. Nem nekünk tanul, hanem magának és ez nem megy a fejébe. Annyi történetet meséltünk már neki, annyiszor próbáltuk az összefüggéseket megvilágítani és nem, nem, nem. Nem rosszindulatból csinálja, hanem kényelmességböl. Szeret a tudásával kitünni, de annyira szórakozott és figyelmetlen már, hogy semmilyen szinten nem rúg már egy ideje labdába. Kérdez valamit, ami alapjában véve nagyon jó, de a választ ill. magyarázatot nem várja már meg, vagy csak egy kicsi töredékére ügyel, így apró részletek maradnak csak meg benne, melyek önálló életre kelnek és ebböl egy mozaik alakul ki, de az nem áll össze sohase egy teljes képpé, de mintha ez nem is érdekelni. Talán csak szürrealista...
Vendég

Barbi, sajnálom, hogy ilyen nehéz időszakon mentek keresztül. Biztosan mindannyiótokat megvisel, kicsiket-nagyokat egyaránt! És persze, minél jobban akarjátok a jót, annál kilátástalanabbnak tűnik a helyzet és annál jobban úgy érzed, hogy lejjebb csúsztok a lejtőn. Személy szerint én ki nem állhatom ezt a helyzetet, a tehetetlenség érzése miatt és amiatt, hogy úgy érzem, minél több energiát fektetek a dologba, annál rosszabb a szituáció. Mintha fordított arányosságban állnának a dolgok :roll:

Remélem, hamar kilábaltok belőle! Azon gondolkoztam, hogy egy másodikosnak azért nem lehet könnyű felelősségteljesen gondolkozni a tanulásról, és azt a saját kényelme elé helyezni.
Az ilyen kilátástalan szitukban mindig arra szoktam gondolni, amit Szilvás is írt egyszer, bár nem ilyen helyzetekkel kapcsolatban. Szóval, a meglepetés és a nyugalom erejére gondolok. Valami olyan tettre, amire a lányod mondjuk egyáltalán nem számítana, ami kizökkentené ebből a kényelmi pozícióból, de ugyanakkor semmiképp nem a büntetés/düh/betartás vagy egyéb negatív dolog lenne kiérezhető belőle. Hú, de nehéz ezt szavakba önteni most... Lenne ilyen ötleted, amit alkalmazhatnál a mostani helyzetben?

És bízz benne, hogy mindig van második esély! Jobb napokon mindig eszembe jut a mondás: ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy ablak. De jó lenne, ha én is jobban tudnék ebben hinni... :roll: :roll: :roll:

Szilvás, holnap várunk, gyere, mesélj!

bekri

Ircsi

Tényleg nem azt mondtad, h ne egyen szénhidrátot, hanem azt, hogy az almában van szénhidrát! :lol: :lol: :lol:

Ez meg tény.
Akkor????

De inkább hagyjuk, tudom, megmagyarázod! :lol: :lol: :lol:

Clárika
Kép
clárika

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbi
Nehéz ügy! :cry:
Arra nem gondoltatok, hogy ha már magatok nem tudtok ezzel a helyzettel megbírkózni, akkor valamilyen szakemberhez fordultok? Valami oka csak van annak, hogy Eni ilyen.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Na pááááááááááááááááá!
legyetek jók! Növesszétek a pocakotokat!!!! :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba