Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Itt vagyok en is, csak mostanaban nem volt idom netezni.
Hat, azt hiszem, en nagyon szerencses vagyok, es nagyon magamba kell szalljak, ha valaha is panaszkodni merek. Nalunk ugye 4 felnott jut egy gyerekre, meg akkor is, ha mostanaban Joco 8-9-ig, de volt , hogy ejjel 1-ig dolgozott, en sosem vagyok egyedul. Es mivel nekem is dolgozgatnom kellett egy kicsit, bevallom, nagyon jol esik napi 1-2 orara lepasszolni babocat. Szerencsere eleg jol alszik is, igy akkor is tudom vegezni a dolgom, mert a labor itt van az udvarban, meg a bebiorzo is mukodik,es hallom, mikor ebred . Es jo egy kicsit massal is foglalkozni :oops: A konyha birtoklasaert harcot vivunk, mert anyu is, es apu is szeret fozni, igy en mar csak akkor megyek, ha mind a 2 kidolt, vagy valami finom sutire vagy kulonleges kajara faj a fogam. Egyedul a takaritas az, amire nincs mas vallalkozo 8) .
Abel baba egy kis tunder, sosem sir, hanem mar most komunikal. Cuppog, ha ehes, gugyog, ha a " barataival" van, vagy ha mondokazunk, morog es reszeli a torkat, ha felnott tarsasagra vagyik, vagy almos. Kivetelt kepez, ha meglatja a doki nenit, mert akkor vigasztalhatatlanul sir.
Visszaterve a helyesirasra- tudom, hogy vannak hibaim, de jo ideje nem irtam semmit magyarul, egyetemet romanul vegeztem felig roman, felig magyar csoporttarsakkal, ugyhogy lehet, hogy atvettem meg nehany hibas szofordulatot is. Szegyelle, de ez van. Konyvet is inkabb amgolul vagy romanul olvastam az elmult idoben, gondolom ez sem segitett. Szoval bocsanat, ha valamit helytelenul irok, de szerencsere legalabb ritkan tudok jonni...
Na, szofos@som volt...Bocsi!
geri79

Hát Csajok! Hol van ma mindenki?

Viki! Én is úgy voltam, hogy mikor uncsitesóm szült jobban izgultam, mint Kornélnál :wink:

Na én megyek készülök a fürcsihez.

Pusszpá

bellerreni
Eger

Geri, szerintem senki nem gondolt Rád helyesírásügyileg. Azért a határon túli magyarok helyzete más mint a miénk.

Nálunk megvolt ma a ballagás, végül itthon láttuk vendégül a családot, saját készítésű kajákkal. Anyukám megcsinálta a fasírtot, tesóm a hidegtálat és a krumplisalátát, én a kaszinótojást, francia és zöldségsalátát, sütöttem túrós pogit és egy édes sütit. Anyósom meg hozott 4 féle sütit, úgyhogy volt és maradt is még kaja bőven. :wink:
"Kicsi" fiam nagyon csini volt, eszméletlen hogy mennyire másképp néz ki egy pasi öltönyben és ingben. Tán egyenruhafüggő vagyok? Embert is imádom a fehér konyhásruhájában. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Geri, ne bolondozz, mi az, hogy "szerencsere legalabb ritkan tudok jonni... ". Gyere minél gyakrabban és oszd meg velünk az élményeidet!

Kép
juci-77

Nóóóóóri, gyógyulgatsz? Gyanús a csend :shock:

Kép
juci-77

Igen... Nóri feltűnően csendben van. Remélem, nem hatalmasodott el a Balogh-familyn a betegség!

Geri!
Eszedbe ne jusson magadra venni a helyesírási hülyeségeinket! :) Valóban egészen más tészta az, aki más országba született, ott élő magyar. Szóval azért gyere csak, amilyen gyakran csak tudsz! :)

Csilla!
Mutass képet a fess fiadról! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hááát... Képet asszem a sógornőmtől, vagy a tesómtól kell kunyerbálnom, mivel én végig "vidijóztam". Holnapra szerzek. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kosz, amiket irtatok. Regen engem is nagyon zavart, ha valamit nem irtam vagy mondtam helyesen. De ma mar nem mindig veszem eszre. :oops:
Tenyleg, valtozott mar valamelyik babocanak mas szinure a szeme? Abelnek meg mindig kek, pedig kicsi a valoszinusege, hogy az maradjon. Es akinek mar van nagyobb gyereke, mikor kezdett el gondorodni a hajuk, ha gondorodott?
Juci- nekunk is volt ilyen idoszak, amikor nappal nagyon keveset aludt. De szerencsere most beallt ugy a rendszer, hogy eszik, masfel ora jatek es gugyoges, masfel ora alvas, majd megint eves. Ugyhogy meg van remeny, hogy fog tobbet aludni. Jobban viseli a kengyelt?
Kakti- Sajnalom a fogdokis eseted. De ha ez vigasztal, a fogdokinak is nagyon rosszul esik, ha a betegnek faj valami, es nem tud megfelelo keppen segiteni, azonnal orvosolni a problemat. Maskulonben en sajnos rajottem, hogy sokkal jobban szeretek tehnikus lenni, mint fogorvos, pont az ilyen es ehhez hasonlo esetek miatt. A modellel sokkal konnyebb dolgozni, mint az emberekkel, nem vagyok idohoz kotve- csak hataridohoz-, es ami a legjobb, hogy jobban is fizet.
geri79

Geri, még Milán szeme is kék, azt hiszem hogy talán világosodott is a születése óta. Remélem így is marad, bár apáé barna.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Húúú,Hanna szeme annyira szép kék :D mint a tesókámé/mintha csak a testvérem szülte volna/és szőke buksija van.
Igazi ária lány/mondja a férjem/ :lol: 8)

Helyesírás--szerintetek Vajdaságban másmilyen
helyesírási szabályok vannak?/ezt komolyan kérdezem/,mert néha M.o.-ról rendelnek könyveket a sulikban.

Geri pont akartam kérdezni,hogy mivel is foglalkozol,
utánna elolvastam a h.sz.-od és láttam,hogy fogtehnikus vagy?!Szép meló.....

Hangyák a lakásban :evil: Mivel írthatók csajok?
Kérlem,ha van valakinek jó tapasztalata írja le /ami be is vált,ugye:)))))/:!: :!:

Juci hogy van Hannus?Harcol még a kengyellel?

Vicky azthiszem talán sok%-ban az anyák tehetnek arról,hogy milyenek a gyerekei/főképp a fiúgyerekek/
De viszont a rossz társaság is elhúzhatja.../persze ugyanúgy a lányokat is/

Anita mennyit kóstál a mei tai amit vettél?
Szeretnék én is,bár Szerbiában annyira nem ismert fogalom..../itt nég inkább a kengurú a menő/

Kép
Kép
szintus

Szintus, én minden tavasszal megvívom a magam csatáját a hangyákkal. Ami nekem bejött az a só és a sütőpor. Szép vastagon kiszórom oda, ahonnan látom őket jönni. Egy-két nap és nem jönnek többet.

dalika

csuppancs: Gratula pici fiadhoz és drukk neki a jövő hétre.

geri: Örülök hogy jöttél. Még Barbus szeme is szép kék, bár nálunk is csak anyué ilyen. De ma voltunk az unokatesóméknál és Lucának ahhoz képest, hogy 3 hetes, már barnább a szeme. Szóval nem tudom.
vicky79
Budapest III. kerület

szintus: Férjjel kapcsolatban teljesen igazad van, a baráti társaság sok felé viheti őket.
vicky79
Budapest III. kerület

halihóóó!

éjjeli különosztag jelentkezik :P

Reni! 2-3 napig szedd-e szerint és utána csak akkor vegyél be 5 db-ot, ha görcsöl vagy ég a gyomrod. Kérdésed van, küldj privit!

Boruska! Akkor te is sportmanó vagy( ahogy a párom mondja)
Én is futkározok 2x 50 percet itt a Pilisben föl és le( mint Pom-Pom)és még spinningre is megyek. És mégis hízok :( És most is salátát majszolok....Csak utána az a sok édesség ne akarna lecsúszni... :P

Judit! Tényleg mi tudjuk elcseszni a pasikat. Meg a mamájuk. Nekem anyósom a két fiának még a gondolatot is kigondolta helyettük, annyira kiszolgálta őket, és a kisebbik , a sógor 37 éves, 3 hete szállt ki a "mamahotelből". A férjemet én első perctől dolgoztattam-segít is mindenben, anyósom meg az elején fel volt háborodva, hogy mosogatórongy szagú a kisfia :P De én így nem vagyok estére mosogatórongy. És csodálkozott, hogy mennyi mindent meg tud itthon csinálni, meg azon, hogy otthon ezeket nem tette. Ja, hát ha nem muszáj..

Fúúú csajok, pár napja én is kiborultam. A két nagyobb lány 7-9 évesek, pár napja ha hazajönnek a suliból egyből nyávognak, dührohamaik vannak, csapkodnak, veszekszenek, semmi nem jó, kritizálnak jajj, mi lesz ha kamaszkorba érnek. Szerintetek ez tesó féltékenység?

Most egyedül vagyok a két kicsivel, apa elvitte a nagyokat Tisza-túrára. Sosem kenuztak még-hát kiváncsi leszek, hogy jönnek haza....Sátorverés, hálózsák, szalonna sütögetés, latrina ásás :P

Nóri! Egy kis Kálium-bichromicum c15-öt és egy kis Schüssler 6-os D4-est egyél! 1 hét alatt okés leszel.

Ádámon is ezt látom. nappal keveset alszik, tök jól gügyög, kacag, játszik. Éjjel meg alszik-bár 3 óránként eszik, de utána alszik. Sztem ez jó.

Anyósom gyerekorvos-tüdőgyógyász-allergológus. Neki van kutyult kréme ekcémára-száraz bőrre. Kérdéseitekkel fordulhattok hozzá :P
Homeós ekcémakrém: Halicar-jó, csak szörnyen büdös.

Na kiírtam magam egy hétre.

Jó éjt!

Móni
kokonya

Judit köszi a tippet sütőpor kiszórva most jön a só....

Kép
Kép
szintus

Geri!

Az én hajam 12 éves koromig szög egyenes volt! aztán ahogy elkezdtem érni (hormonálisan is), szépen begöndörödött. Most elég göndörnek mondanám. Ja! Apámtól örököltem: neki 10 éves kora táján kezdett göndörödni és olyan most is, mint a dugóhúzó. Épp csak rövid, ősz és sokkal kevesebb. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Azt hiszem, mi alapból a fiúkat kritizáljuk, merthogy mi lányok vagyunk. Lehet hogy egyszer meg kéne hallgatni őket is és kiderülne hogy mit gondolnak az elkényeztetett csajok anyukáiról. :lol:

Szintus, nem mások a szabályok gondolom, csak Ti esetleg nem használjátok annyit írásban, mint mi itthon.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na hello! Kaptam végül semicillint a betegségre. 5napig kell szedni. Már sokkal jobb. Ma voltam kozmetikusnál gyantán, rohangáltam Vácra. Lányok jók voltak,dédivel voltak sokat. Jól jellemzi a napot,hogy reggel 9re már kisült a tortalap a sütihez, főztem mára, holnapra egy egész családnak. Luca hamar elaludt, de rosszat álmodott, meg nagyon köhög. Úgyhogy itt fekszem mellette. Apa, húgom meg a pasija Pesten buliznak. Apa kocsival ment,hogy ő nem iszik. Hat előbb hívott,jól becsiccsentett. Megfüzték a többiek,hogy inkább a tesóm vezessen! :) holnap meg szerelhetek gardrobszekrényt a másnapos manussal!
Vendég

Ja, Móni. Majd megtudod hogy miért mondják azt, hogy a fiús anyák mások. Sokáig én sem tudtam miről beszélnek, aztán egyszercsak megvilágosodott. Szavakba sajnos nem tudom önteni. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja, én is szög hajjal bírtam első szülésig, azóta hullámozok hajügyileg.

Jó ez a "szórd ki a sót és sütőport" projekt, reggelre a hangyák meg sütivel várnak :P

Na tényleg dugulok

Móni
kokonya

Csilla! Majd adok én annak a némbernek, aki dolgoztatná az én édes kis gyönyörű, pici fiamat :P Ilyenre gondoltál????

Móni
kokonya

Kokonya!
Reméljük csak erre a hétre írtad ki magad! :wink:

Geri!
Én szeretem ahogy írsz és engem abszolút nem zavar, ha valaki szlengel, szavakat gyárt (persze itt most nem a lájkolásra gondolok) vagy nem tökéletes formailag, nyelvtanilag a hozzászólása.
Sógornőm férje 8-10 nyelven beszél tökéletesen. Tolmács.
Annyira penge az agya, ami a nyelvtanulást illeti, hogy kb.3 hónap alatt tanult meg románul. Olyan szinten, hogy lerakta a tolmácsvizsgát.
A helyesírása viszont...(mármint a magyar, mert románul nem tudok).
Egyébként a határon túli magyaroknak van valami utánozhatatlan báj a nyelvezetükben.

Még nincs is nyár, de már napközben 28 fok volt a szobámban (tetőtér). Ebben a pillanatban 26.4 fok van, pedig mindkét ablak nyitva...remélem nem fázik meg Domdodom, mert ha igen, a fejemet a falba verdesem.
Nyáron hideg, télen meleg. :?

Napközben olvasgatlak titeket, de nincs időm/erőm/kedvem reflektálni, estére viszont mindent elfelejtek, amire akartam volna és nincs időm/erőm/kedvem újraolvasni :oops:

Kattkat

Kép
kattkat

tudom, mit akartam kérdezni.
Azt írtad Kakti, hogy nem lehet a mózesben utaztatni a babát kocsiban, csak a hordozóban.
Be tudnád másolni ide a kresz módosítás ezen pontját?

Kattkat

Kép
kattkat

Anita: milyen a MT? :D
zuzmooo

Kattkat:
Konkrétan a szabály nem mondja ki, hogy mózest nem, de szerintem egyértelmű:
[quote][ írta:b]A gyermekbiztonsági rendszerek használata és a bukósisak viselés szabályainak pontosítása
A gépkocsiban vagy a mopedautóban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermek – a testsúlyához igazodó kialakítású – gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermekbiztonsági rendszert kialakításától függően a járműnek erre a célra gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz, vagy az üléshez tartozó biztonsági övhöz vagy ennek bekötési pontjaihoz kell csatlakoztatni. A gépkocsi és a mopedautó üléseihez – a vezető ülését kivéve – gyermekbiztonsági rendszer szerelhető be. Az első üléshez – a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban – a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.

Szóval mondjuk olyan mózesben, mint Nórié, szerintem lehet, de egy sima, mezei mózesben nem (miután azokban nem tudod rögzíteni a kölkecet.
Ja! Innen szedtem: http://www.khem.gov.hu/data/cms2018905/ ... 091126.doc 30. oldal.

Enyémgyerek este 8-tól reggel 6-ig aludt. Akkor szopizott, most megint alszik. Az isler mindjárt kész, aztán nekiállok bagelt sütni. Kíváncsi leszek, hogy sikerül. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jo reggelt!
Megegyszer- nagyon aranyosak vagytok, es koszi a valaszokat a szem- haj kerdesre!
Kattkat- en sajnos nyelvi antitalentum vagyok. Az egyetem 6 eves volt, vegig romanul beszeltem, tanultam, vizsgaztam, a szaknyelvet meg is tanultam rendesen- evfolyam elso voltam :oops: , de csak az osztondij miatt hajtottam, meg a nyari ingyen nyaralasok miatt-, de szegyen, nem szegyen, meg mindig helytelenul beszelek nyelvtanilag. Az egyeduli nyelv, aminek tudom a nyelvtanat az az angol, mert szerintem egy nagyon logikus nyelv, igy kozelebb all az en real beallitottsagu agyamhoz.
Szintus- fogorvos vagyok, a parom fogtehnikus, neki szoktam mostanaban besegiteni, hogy ne kelljen legalabb itthon annyit dolgoznia.
Az ejjel gonosz anyuka voltam. Az en fiam meg mindig kel 2, 5, 7-kor, de nem eszik csak egy kicsit cuppog, aztan alszik tovabb. Az ejjel csunya voltam, mert amikor ebredt, cumi, buksisimi, nem vettem ki, es vartam, mi tortenik. Hat visszaaludt. Es igy csak 5-kor es 7-kor ettunk, na meg most 8-kor es mostmar alszik. Tudom, ejnye-bejnye, de ejjel nagyon szeretnek mar tobbet aludni :oops:
geri79

Nori- nem akarok okoskodni, de en eleg sok arcureg gyulladassal talalkozom, es az a tapasztalatom, hogy a kronikus gyulladas- mert neked ugye az van?- szajon adott gyogyszerrel csak ideiglenesen mulik el, illetve csak az akutt folyamat szunik meg, es egy ido utan mindig visszajon- mert ha jol emlekszem, volt mar ilyen neked. A gyulladas betokosodik, es csak helyileg adott antibigyoval mulik el- ez azt jelenti, hogy beszurnak, kimossak, es oda helyileg helyeznek el antibigyot. Brutalisan hangzik, de nem rosszabb, mint egy fogaszati kezeles, es vegleg elmulik tole.
geri79

Holnap utazunk Szegedre Csoppel. Kivancsi vagyok, hogy fogja szegeny birni a gyurodest. Most olyan jo kis napirendunk van, olyan nyugodt es kiegyensulyozott, jobban alszik, eszik, mint valaha, felek, hogy borulni fog az egesz.
geri79

Jó reggel!

Geri! Én már hetek óta így csinálom éjjel. Ha felébred cumi, buksisimi és visszaalszik :lol: Nem hiszem, hogy emiatt rossz anya lennék. :roll:

Móni! Köszi a tippet. Akkor ma már nem szedem, remélem nem fog fájni.

Nóri! Jobbulást.

Na megyek mert kajaidő van.

bellerreni
Eger

Reni- Toled loptam a cselt! :lol:
geri79

Tenyleg, eszrevettetek, hogy bizonyos szinek jobban vonzzak oket? Van egy sarga macija a pihenoszeken, es egy sarga ragokaja a jatszoszonygen. Ezek a legkedvesebbek, mindig ezeknek beszel. Es persze a plafonnak, de hogy ott mit lat, elkepzelesem sincs. :roll:
geri79

Ugy latom, mikor vegre van idom aktivkodni, mindenkinek jobb dolga van... Na, ennek oromere megyek en is vasalni.
geri79

Geri!
Nem hinném, hogy gonosz anyuka lennél.
Én gyerekem magától ugyan, de ugyanezt csinálja. Könnyű neki, mert beépített cumija van (hüvelykujj).

Kakti!
Köszi, hogy bemásoltad! Én is ezt találtam meg tegnap és úgy értelmeztem, hogy az én mózesem mehet a kocsiba, mert lehet rögzíteni az üléshez a biztonsági övekkel, és a gyereket is bele tudom kötni a mózes saját biztonsági övével.
Csak mert adott esetben egy Budapest-Balaton útvonalon nem szadiznám az üléssel, pláne, ha belecsúszunk valami balesetbe vagy csak egyszerűen a hétvégi csúcsforgalomba az M7-en.

Kattkat

Kép
kattkat

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok! Kép

Kép
Kép
szintus

Csicsókapürét csináltunk a gyereknek :D
Még mielőtt leharapnátok a fejem, nem mostanra :D Ki kellett ásni a csicsókát, mert nem akarjuk, hogy teljesen elárassza a telket. Még csak a felét szedtük ki, de már nem tudunk vele mit kezdeni. Tegnap krémlevest csináltam, ma pürét a husihoz ebédre... de még mindig annyi volt, hogy lepürésítettük a gyereknek a hozzátápihoz. Remélem megeszi.
zuzmooo

Zsuzsi, csicsóka, hm:) jól hangzik :)

Én is filózok a hozzátápin, konkrétan azon, hogy van még nem pár adag anyatejem lefagyasztva (kb. az első hétről), csak nem tudom, meddig áll el. Tudom, hogy tejként már nem lenne jó a gyereknek, de mondjuk főzit csinálni még lehet belőle? Meddig? És hogyan? (fogalmam sincs, hogy kell főzni a gyereknek :oops: , felnőttnek se nagyon :lol: )

Buckó aludt este 9től hajnali 5-ig, de én megszokásból 2 óránként felébredtem, és ránéztem, úgyhogy kissé mosogatórongy vagyok. Meg a csütörtök-péntek elég rohangálós volt, csomó helyre mentünk + edzettem is, szóval estére egyszerűen nem éreztem a lábamat...

Sajnos még mindig rendez olyan megmagyarázhatatlan sikítós sírásokat, amikor semmi nem nyugtatja meg, hiába veszem fel, teszem le, cumi, zene, éneklés, semmi nem használ, és ilyenkor erősen elbizonytalanodom, hogy most én csinálok vmit rosszul?

Annyi a mák, hogy már inkább csak nappal csinálja, és mondjuk nem 3 órát, csak egy felet, de azért így is cincálja az idegeimet. Komolyan, olyan hangot ad, mintha nyúznám.... Gondolom a hasa fáj...

Hogy jöhet ki ilyen erős hang egy ilyen kicsi emberből?

boruska

Boruska, ezt a visítva sírást Benő is csinálja (látszólag minden ok nélkül) Mostanra odáig jutottam, hogy nem akadok ki, magamhoz ölelem, dúdolok neki és egyszer csak abbahagyja. Van hogy fél órát tart, van hogy többet...
zuzmooo

Ilyet kapnak a nagyik anyák napjára:

Kép

Még nincs kész minden festés.
zuzmooo

Sziasztok!!!

áááááá, megőrülök.ahhoz képest hogy a lányzó átalussza az éjszakát 9-fél6ig, én is mosogatórongy vagyok, mert napközbe téboly.ma reggel már annyira sírt hogy azt hittem, tényleg valami baja van megetettem, nagyjából időszerű volt, most meg már lassan több mint 4 órája alszik, de már 1 hete csináljuk ezt és aígy az esti fürdetés időpontja nem esik SEHOVÁÁÁ!! komolyan, mert vagy fél5 vagy fél 10 hát...

nna nem panaszkodom, mert az unokatesóméknak 3.5 éves ikreik vannak tegnap voltunk náluk és meséltek az első pár hónapról

zsó
Kép
pcd1985

AZ "EZT KAPJÁTOK KI"-SZTORI FOLYTATÁSA.

ugye a sógornőmről van szó, aki cukorral tömte a gyereket.
má nem

legujjabb fejlemények
-gyerek napi 6 alkalommal fogyaszt 210g tápot.
-kipróbáltatta vele a répát, az almát, a sütőtökös bébiételt, h. fölturbózza kicsit a tápit ja ezt 1 hét leforgása alatt kb.
-11macsek az egyik épp a babakocsiba osont...
-ja és az édesanyja dobálja a gyereket a hónaljánál fogva-én nem értek hozzá, de talán még korai, meg amugy sem tartom jó bulinak, szétszakad a gerince

ennek a nőnek kismacska kell, nem kisbaba, mert brutál, amit művel vele..

zsó
Kép
pcd1985

Geri!

De, krónikus ez a szar. Jobbára gyengébb tünetekkel, mint az akut verzió. Fájni ritkán szokott. Mondjuk cataflam elmulasztja. De az most nem jött szóba. Felszúratni nem akarom, fül-orr-gégészek szerint nem jó módszer. Utána sokkal többet gyullad be. De valami átmosós lezárós technika van, ami jó lenne. De még nem szántam el magam. Kivételesen kellett az antibigyó, de eddig simán megúsztam egy hét lámpa és gyulladáscsökkentővel. Azért nagyon köszönöm!

Zsó!

Sógornő monnyon le!!!!! :evil:

Bori!

Főzés: megpárolsz fél biokrumplit (1000Ft/kg) turmixolod majd rádokádja! :lol: Nekem van egy ehhez:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=3
hasonló cuccom. Azért vettük, mert lehet vele tápot melegíteni és amikor Lucával mentünk szállodába, ahol mikró nem volt, éjjel kellett valami. (illetve a mienkkel tápot is lehet melegíteni, ezzel nem. Ez viszont cserébe k...va drága, a mienk fele sem volt!!!!!)
De a lényege is megvolt, van egy párolókosara, ami akkora, mint egy bögre. Abba beleszórtam egy répát, meg mondjuk krumplit. Vagy fagyasztott bio spenót kockákat mag fokhagymát...stb. Bekapcsoltam és megpárolta a pici adagot pár perc alatt (annyit, ami egy edényben totál elveszik) aztán a mini turmix részével, némi anyatejjel turmixoltam. A fagyóban fél évig simán eláll a cucc. Már a tej!!!
Vendég

sziasztok lányok!

szintus: a Mei Tai 12.900 "bolti áron" + csomagolás és postaköltség, de gremese a babaneten történő megkeresés miatt 15% kedvezményt adott, így postaköltséggel együtt volt 11.835

Zuzmooo: margarétás olajzöld pánttal,majd csinálok egy képet és felteszem, de érzékelhető benne a -4 centi szélesség :D
nagyon szép és ötletes az anyák napi ajándék

Ma csináltam egy nagyon könnyű, nagyon finom receptet. Kb 10 perc elkészíteni és 40-50 perc a sütése. Ajánlom nektek is, majd ha érdekel valakit, akkor leírom.
Kép

Nagy bátran lefoglaltuk a szállást a Balcsira július 18-25-ig, mert a Dávid naptárban (és tavaly bejött) július 15-től jön a kánikula.
Most már csak oda kell jutni a kis Puntónkkal meg velem hátul középen a két gyerekülés között :D
stephie

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szép jó reggelt mindenkinek és Isten éltessen mindannyiunkat! Kép [/img]

dalika

Tegnap csodálatos napunk volt! Itt voltak nagynénémék, úgyhogy a lány nagyon élt! Az ebéd jól sikerült, úgyhogy elégedett voltam magammal:) Aztán elmentünk majálisozni a Maros partra. A nagylányom életében először ült körhintán és egy kis hullámvasútra is felült az apjával. NAgyon nagyon boldog volt, nekem meg majd kiugrott a szívem :lol:

A lelkemnek viszont nagyon jót tett ez a kis kiruccanás, sőt még az elző esti ballagási vacsi is nagyon jól sikerült! Remélem nektek is jól telik a hévtége és mindenkit felköszöntenek ma, mert mindannyian maximálisan megérdemlitek!!! Fogadjatok ezért tőlem egy nagy virtuális puszit!

dalika

Jó reggelt minden kedves édesanyának!
Kép

Remélem mindenkinek jól telik a hétvége. Tegnap mi is voltunk a Szépasszony-völgyben sétálni, azt hittük kicsit nagyobb valami lesz, de azért a szép időben jó volt sétálni. Ma meg megyünk anyukámékhoz. Múlthéten nem voltunk úgyhogy már nagyon várom :lol:

Jut eszembe... Nem tudom hogy öltöztessem a gyereket. :roll: Mikortól legyen rövidujjúban? És sapka meddig kell rá? Mert tegnap szegény nyűglődött a babakocsiban és szerintem attól, hogy melege volt, mert mikor itthon kivettem a kis fején át volt izzadva a sapka meg a hátán a rucika. Pedig két vékony ruci volt rajta. Egy pamut rövidujjú body meg egy hosszú ujjú rugi. Az sok? Bár igaz, hogy nekem melegem volt térnadrágban meg pólóban. :roll:

Na megyek készülgetek.

További szép napot mindenkinek.

bellerreni
Eger

Boldog Anyak napjat lanyok!

Visszaerkeztunk tegnap este.
Nagyon jol ereztuk magunkat. Igaz, hogy mindket gyerek megtaknyosodott, de mas gond nem volt, igy csak az orrszivasra kellett gondot forditani.
Az en fogyokuram renduletlenul tart, nagyon jol birom. Teny, hogy nem viszem tulzasba, ugyanis a laptop itt maradt, dvd-n nem volt tornam, igy csak a kajara figyeltem.
Mindjart merlegelek, de kb ket kg minuszra szamitok.

Remek ido volt egesz heten, Kristof egesz nap az udvaron es a kertben lomolt, volt sok balesete (semmi komoly) es rengeteg koszos ruhaja. Napi ket furdes es 5 mosdatas volt. :lol:

Visszaolvasgattam.
Helyesiras: szerintem adottsag kerdese, hallas is szukseges hozza, valamint tanulas.
Az exem logikaja, esze pl kimagaslo volt, a helyesirasa viszont nem, mert egyszeruen rosszul ertette a szavakat. O sok massalhangzot duplazott rosszul. Hiaba kertem, hogy iras elott mormoljon magaban, eleve rosszul mondta ki, amit irni kivant, igy rosszul is irta le.
A helyesirassal nekem sohasem volt gondom, sem angolul, sem magyarul. Vannak apro hibak, amelyek visszaolvasaskor feltunnek, de ezek is csak azota, amiota angol billentyuzeten irok magyarul.

Alma: en mar azt is hallottam, hogy a friss reszelt alma hasfogo, a barnult szekletlazito.

Hozzataplalas: nem varom, meg mindig ugy gondolom, hogy kb 3 honap mulva kezdunk tejpeppel, 6 honaposan johet a gyumolcs, zoldseg, hus szepen egymas utan. A tesomeknal epp most latok egy viszonylag korai hozzataplalast anyatejes babanal es nem varazsolt el a dolog. Boltit eszik a baba, igy sokba is kerul (a semmi helyett, amit az anyatejre koltottek), nagy sulynovekedes nincs (sot, ranezesre stagnalas, vagy fogyas), egy perces villamszopik vannak mar csak es egy alig alvo baba, aki meg most sincs hat honapos sem, pedig mar bo ket honapja hozzataplalas van. Szoval en szemely szerint nem latom sok ertelmet, de ez en vagyok, a sajat anyja ismeri a gyereket es kesz.
A batyam epp tegnap poenkodott azzal, hogy eddig ok adtak nekunk kinott babaruhat, de most kb egyforma a ket fiu szinte, igy kovetkezo hazalatogataskor mar mi visszuk nekik Erik kinott ruhait. :D

Erik nem tudom, hogy most mekkora lehet, a merleget nem vittuk haza, de bo egy hete mar 6100 korul volt.

Kakti!
Mi is hasonlo jarokat vettunk Kristofnak, mint amit te belinkeltel. Annyi a kulonbseg, hogy van hozza matrac is. Nekem nagyon tetszik, massziv, alakithato a terhez, kint, bent egyarant hasznalhato, illetve most mar nalunk remekul mukodik terelvalasztokent. Ha nem ezt vettem volna, akkor jo sokat kolthettunk volna pluszban babaracsra. Jah, osszecsukva mocskosul kis helyen is elfer. Kint vettuk, elvileg hasznalt volt, gyakorlatilag uj es viccesen olcso. Erre a tipusra lehet venni kulon huzatot, nagyon aranyos jatszosatorra lehet alakitani.

Annyi minden volt meg az eszemben olvasaskor, de elszalltak a gondolatok... :?
Vendég

Reni!
Koszonom a hianyolast!
Ha a babakocsiban nulla huzat van, viszont nagy hoseg, akkor en a sapkat mar leveszem. Bar igy is izzadni fog valoszinuleg. Esetleg a feje alatt levo pelus csucsket a kutacs kornyekere hajtom, de ez csak nem-mozgo babanal megoldas.
A rovidujju meg nem kerult nalunk szoba, rovidd ujju body felett vekony pamut rugi volt a minimum ruhazat a heten, amiben Erik az udvarra kerult.
Vendég

Meg egy jo tortenes!
Erik megtanulta ataludni az ejszakat. Ugye mar 3 hete vagy 3kor, vagy 5kor ebredt, de tobb volt a 3as. Majd aprankent tobb lett az otos. Az elmult 9 napban 1szer ebredt 3kor (amikor leutaztunk, de ezt arra vezettem vissza, hogy este mentunk penteken es a kocsiban vegig aludt). Egyebkent maradt az 5 ora (plusz/minusz 20 perc), de volt, hogy hatkor ebredt.
En ezzel nagyon meg lennek elegedve, maradhatna igy.
Vendég

Tök f*sza anyák napja. :cry: :cry:
Itthon ülök egyedül a Deddel, és hát nem tudom mit csinálok. Tegnap is ez volt, annyi különbséggel, hogy Zsolti beígérte, hogy elmegyünk együtt sétálni, erre délelőtt bement a munkahelyére (hobbiból) aztán utána aludt (mint egy csecsemő) utána elment tetováltatni, és utána meg este lett. És nem érti, hogy min hisztizek, mikor szépen kérem, hogy mondja el legalább azt, hogy mikor hogy dolgozik, mikor szándékszik itthon lenni. Mert ezzel csak számon kérem, hogy hol van. És ne is nyüstöljem állandóan.
De vazze, ha felébred, és azonnal nem az van amit szeretne, akkor én vagyok a gonosz.
Ááááh, kezdem megérteni a leszbikusokat. Spermabank oszt jól van. Utána már nincs gond. Mármint a spermabank többi részével.

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?