Sziasztok!
Május aggódása jogos (köszi) miután hajnal 4 fele utolsó vendégként elhagytam a terepet (rosszul felmért mennyire bírom az italt után) és azóta se hallattam magunkról.
Na de rossz pénz nem vész el, majdnem teljesen haza gyalogoltam az éjszakában, csak a hídon keltem át busszal. Igazából én azt hittem vicceltek némi iróniával, hogy majd én írok beszámolót a taliról. Ami egyébként a házigazda jóvoltából nagyon bulis tali volt: zene, tánc, pia, utolsónak járó tuti hamburgerrel… Tanulság italt nem keverünk, ezentúl narancslét nem teszek a bacardiba.
Egyébként a személyes találkozás nagyon jó volt, annyi minden mást meg lehetett tudni egymásról és ennek kapcsán újra fel is merült, hogy ha zárt fórum lennénk, akkor talán ezek a fórumon is megoszthatók lennének. Úgy látom a 3 éves szülinapi beszámolók felett igencsak elsuhantunk (a 2 évesen még mindenki küldött képet és beszámolót a fórumra) és a bulin megcsodálhattuk (sajnos csak képen, de ne legyek telhetetlen) Május és Pann torta csodáit. Ami egyből arra ösztökélt, hogy Öcsi szülinapjára ne egy csodatortával próbálkozzam, hanem Bálint régi kívánsága szerint az APG-ből ismert sünitortát készítettük közösen Bálinttal, ami tonképpen egy jól marketinggel trutyi.
Óvoda,
Mi is eljutottunk odáig a mai egyben utolsó nappal, hogy beírattam Öcsit. Egyébként nem is neki kerestem ovit, hanem Bálintnak, mert eddig olyan szerencsétlenül alakult a csoportja, hogy ihaj. De ma végre beszéltem az óvodavezetővel, aki szintén megerősített ebben, hogy messze eddig a leginkább alakuló csoport, ami ide s tova volt. Aztán mondtam neki, hogy át akartunk menni másik oviba, de sajnos oda is csak Öcsit vennék fel, Bálintot meg nem vennék át. Így maradunk és talán a csoportjukba érkezik néhány nagy, a mostani középsőből és végre kezd homogenizálódni a csoport.
Egyébként ebből is látszik, hogy nem vagyok igazán híve a vegyes csoportnak, de sajnos az Övéké így alakult. A kicsiknek jó a vegyes, de Bálint unatkozik és nem lehet olyan dolgokat csinálni a kicsik miatt, amit élveznének. Az alvási igénye is más egy kicsinek és nagynak. Ahol van jó bejáratott hagyománya és kezelési módja a vegyes csoport ezen hátrányainak ott oké, de itt nincs, mert eddig nem alakult ki ennyire vegyes helyzet. Jövőre ugye lesz jó pár gyerek, akiket fel kell készíteni az iskolára, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy képesek legyenek 45 percet valamire koncentráltan eltölteni (aztán pár hónap múlva a suli 3 x 45 percet kíván meg). Nyilván még ovis keretek között, szőnyegen, török ülésben, körben, lazán kezelve, de akkor is. Közben a kicsik ugye meg szaladgálnak, vagy mással foglalkoznak, nem is tudom hogyan lehet ezt jól összeegyeztetni. Hivatalosan kb. 28 főig töltik fel most a csoportokat és jó esetben 2 óvónő van egyszerre, de van amikor csak 1 van velük.
Abba bele sem gondolok, hogy Öcsi bölcsijében a csoportlétszám 9 fő. Lesz egy kis különbség, bár Őt nem féltem. Botond nagyon jól elvan magával is, határozott, nem túl érzékeny személyiség és a csoport is elég homogén lesz.
Pann,
Látom már döntöttél, de ha van egy jó csoport, kedveli a gyerekeket és az óvónőket Gergő és te is ne váltsatok a bizonytalanra.
Szerintem a nyári tábor felüdülés lesz. Végül is nyáron egész nap kettejükkel vagy otthon egyedül, ahol még főzni és takarítani is kell. A táborban legalább két utóbbiról nem te gondoskodsz. Hajrá! Én ezért is szeretek haza kirándulni egy hétre, kaját rendeljük, a háztartás meg nem igazán az én gondom.
Hiszti, köpködés és a többiek
Erre mondják az okosok, hogy a másodikkal kell kezdeni.
Én naponta veszekszem a nagyobbikkal, Öcsire nem jut annyi figyelem és elvárás, talán ezért valahogy kezelhetőbb is, tiszta második gyerek. Köpködni nem tudnak, mivel Bálint még fogmosáskor se tud köpni, mi szülők sem gyakoroljuk ezt a szokást, így Öcsi sem fedezte még fel.
Szobatisztaság
Szerintem is következetesség a legfontosabb, ezért nem kezdtem még el.
Botond már érett rá (nem szól, de rendszeresen a WC-be pisil a bölcsibe), a gondozónők már alig várják a kezdetet, még csak én vagyok kisé éretlen. Még mindig hidegnek érzem az időt. De nyílván ez csak kifogás. Ráadásul tök jó akció volt a DM-ben és két csomag pelust is beszereztem. Most nem szokhat le, hogy a nyakamon maradjon egy csomó pelus.
Melli,
Botond a traktortól retteg, de nagyon. Viszont könyvben és játékban imádja. Igaz traktor veszély sokkal kevesebb van Bp-en, mint lufi.
Bálint is félt sokszor egy csomó dologtól és kb. 1 másfél év alatt mindig kinőtte.
Üdv:
Mónika