Szia Viki,
nem örülök ennek a görcsölgetésnek..... Mennyire fáj a hasad? Azért említsd meg a dokinak ezt a görcsölgetést, meg azt is, hogy a legutóbbi menzeszkor igencsak fájt....... Ez nem jó dolog semmiképp, lehet betegség jele is! (Bár ne így legyen!!!!) Remélem nem értesz félre, nem vagyok egyátalán negatív, és pesszimista, sőt, rólam akár az optimizmust is lehetne mintázni.... Csak leírom, hogy lehet ilyen oldala is a görcsölésnek.
Megértem, hogy nem hiszel már a teszteknek. De még olyan fiatal vagy, ne keseredj el semmiképp!!!!! Inkább arra koncentrálj, hogy a ciklusod beálljon a normálisra. Ha beállt, lehet továbblépni. Ismét azt kérem, hogy ne érts félre, nem megmondani akarom, hogy mit csinálj. Inkább csak arra szeretnék rávilágítani, hogy még fiatal vagy szerencsére, nem vagy egyátalán elkésve semmivel.
Én úgy látom, hogy az orvosok sokszor maguk is sietnek, hogy egy nő kismama legyen. Ez persze így van rendjén, de néha elsiklanak dolgok felett. Azért gondolom így, mert korábban másik fórumot olvastam, és nekem ez jött le. Ott a betegség kezelése után azonnal indult mindenkinek a lombik, aki babát szeretett volna. És iszonyú kevés sikerrel. Most, így hirtelen nem is emlékszem, hogy volt-e valakinek sikeres. Nekem azt mondta az én orvosom (akkoriban még kettő is ezt mondta), hogy meg kell várni néhány ciklust, míg magától megjön a menzesz, hagy erősödjön meg a méh nyálkahártyája, hogy be tudja fogadni a megtermékenyített petesejtet és ne legyen vetélés a vége, mert az nagyobb lelki megterhelés, mintha várni kellene pár hónapot.
Azt tudni kell, hogy olyan kezelés volt mindenkinek, ami felfüggesztette egy időre a menzeszt. Ezért kell(ene) várni. Szóval, miután véget értek a kezelések a lányoknak, indult a stimuláció. ÓÓÓ, persze, mindenkinek lett is néhány petesejtje, amit aztán beültettek, de nem emlékszem sikerült-e valakinek is így a lombikja, hogy még 1 menzeszt se vártak meg. Persze ennek lehet más oka is, és én nem is vagyok orvos, hogy ezt megítélhessem, csak józan ésszel végiggondolom..... igaza van a két dokinak szerintem erről. Gondolj bele: fél évig nem jön meg, mert mesterségesen felfüggesztik a ciklust, aztán meg azt várják a méh nyálkahártyájától, hogy legyen elég vastag ahhoz, megtapadjon benne a petesejt.....
Szóval ezzel csak azt szerettem volna elmondani, hogy az én meglátásom szerint sok orvos (pusztán tiszta jószándékkal) sietve segít egy nőnek, hogy terhes legyen, de épp elsiklik afölött, hogy kicsit rendbe hozza a szervezetét, vagy várjon arra, hogy felkészülhessen a nő szervezete egy terhességre.
Remélem nem voltam bonyolult....
Én előbb a ciklusom próbálnám rendbe tetetni, utána próbálkoznék a babával. Ha nincs rendes ciklus, csak a "vakvilágba" adják a hormonokat, hogy legyen petesejt. aztán nézik uh-val, hogy mekkora...... majd jön az inszem, apának is be kell fáradnia, hogy ugye legyen mivel megtermékenyíteni azt a szép nagy petesejtet. Ha nem sikeres, jön még 5. (ennyit támogat a tb. hacsak nem változott idén). ha ez se sikeres, jön a lombik. Mindkettő sok ideget emészt fel. Állandóan kell járni uh-ra, dokihoz..... Tudom, mert ugyan én nem voltam ilyenben, de egy közeli ismerősöm igen, és voltam is már vele ilyen helyen, és mesélte is, hogy hogy működik..... Sok lelki erő és kitartás kell hozzá. Ha nem sikerül, akkor az ember elszomorodik, mélyebbre kerül lelkileg, azt pedig már tudjuk, hogy ez méginkább gátolja a teherbeesést. Ezért van az, hogy aki már elfogadja, hogy neki nem lesz gyereke, vagy ha már az örökbefogadás mellett döntenek, utána néhány hónapon belül megfogan a kisbabáj.
Remélem nem bántottalak meg, én csak az én véleményem és tapasztalatom írtam le. Csak el szerettem volna mondani. Ezzel persze én egyetlen orvost sem szeretnék és szerettem volna felülbírálni!!!!!!!
Megyek is, mert elég sokat írtam......
Ja, még egy dolgot:
munkahelyről semmi ilyen magán dolgot nem célszerű intézni..... mert a rendszergazda bácsi mindent lát. és akár továbbíthat is.....
ez már megint az én véleményem. de tapasztalat......