Új privát üzeneted érkezett!

[quote="barbcsi"]
írta:
barbcsiSzilvás, Királylány és többiek, akik már nem elsőszülők! Milyen matracot érdemes venni? Mert mi kókuszmatracban gondolkodunk, de nem tudom, hogy az mennyire jó. Mert ahol vesszük majd a babaholmikat, ott most csak 6500 Ft 11990 helyett. És szerintem kb. olyan 6 cm vastag lehet. Erre még úgyis szeretnék egy matracvédő lepedőt (vagy nem tudom, hogy hívják), hogy ha nedves lesz a lepedője, akkor ne a matracot érje,az is átázzon, hanem csak ezt a matracvédőt kelljen kimosni. Mit gondoltok? :roll:

Én nagyon odavoltam a kókuszmatracért, de már két ismerősöm is kiakadt tőle, mert szúr. És elég macerás no meg drága.

Mi gyógyszivacsot vettünk, a Brendonban le volt árazva anno. Úgy 8-10 cm vastag, nem igazán puha... Antiallergén. Van rajta egy cipzáros külső. Én pedig vettem rá egy gumilepedőt, de azt is már inkább csak akkor tettem rá, amikor annyi lett a pisi, hogy előfordulhatott baleset, illetve most, hogy pelus nélkül alszik Bende.
Pici korában nem használtam, hadd szellőzzön.

Szóval én tuti nem veszek kókusz matracot, de ezt mindenkinek a maga ízlése/döntése határozza meg.

szilvás76

Én kókuszmatracot vettem....

Matracokról:
http://matrac.glap.hu/Magyar/Matracok

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Hát mi szivacsot fogunk venni,de abból jobb lenne a vastagabb fajta szerintem.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kókuszmatrac

A kókuszrost filc, a kókuszdiót védő burokból készül. A kókuszdiót kb. 6-8 cm vastagságú védőburok veszi körül, mely a rostokat tartalmazza. Ezeket a rostokat több hónapos áztató feltárással nyerik és teszik feldolgozhatóvá. A rost a cellulóz alapú, könnyű szerkezeti felépítésű, rugalmas, moly-, atka- és baktériumálló. A hosszú áztatási idő jelzi azt, hogy a kókuszrost a felhasználás során semmilyen nedvességet nem szív magába. Így használat közben a rákerülő nedvességet, izzadtságot az erős rostszerkezet elvezeti, és felületéről elpárologtatja. Ezáltal a felülete mindig száraz.

A kókuszrostban semmiféle atka, baktérium nem tud megtelepedni, mivel számukra nincs nyirkos, nedves élettér.

A feldolgozáskor a feltárás után a rostokból erős kötelet fonnak, melytől a rostok hullámossá válnak. A kibontott rostokat ezután táblába foglalják, latex tejjel (kaucsukkal) vulkanizálják, összesütik. A kókusz matrac teljes felületén lévő gumitej fokozza a kókuszfilc természetes rugalmasságát.

A kókuszrost természetes szerkezeténél fogva, illetve a filcben lévő kaotikus elrendeződése miatt szűri a földsugárzások közül vízér és vízér kereszteződések káros kisugárzásait, így a kókusz matrac nyugodt alvást biztosít. Természetgyógyászok, radioesztéták, valamint olyan felhasználók, akik ismerik ezen sugárzások egészségkárosító, szervezetromboló hatásait, igen kedvelik a kókusz matrac előnyeit, mivel a földsugárzással szennyezett területeken is - szűrőhatásánál fogva - biztonságosabb fekvőhelyet nyújtanak, a zavart alvóhelyek nyugalmát visszaadják.

A kókusz matrac laza szerkezete biztosítja a felületére kerülő nedvesség gyors elpárolgását. Allergiásoknak különösen ajánlott, mivel a tisztán kókuszrost szerkezetű matracok teljesen átmoshatók.

A kókuszrost filc kemény, stabil fekvőfelületet ad, melynek természetes rugalmasságát - az előbb említett - felületére vulkanizált gumitej adja. Ez a belső stabilitás biztosítja a gerinc tökéletes megtámasztását. A különböző sűrűségű filcek eltérő keménységű matracot eredményeznek. A sűrűséget egy szám jelzi, mely mutatja, hogy 1 m3-be hány kg kókuszrost kerül.

Összefoglalva a kókuszrost legértékesebb tulajdonságait:

* természetes anyag
* nagyfokú természetes rugalmassággal rendelkezik
* nedvességet nem szív magába
* kitűnően szellőzik
* atka-, moly- és baktériumálló
* gátolja az asztmás megbetegedést
* kedvező hatású az allergiával szemben
* a hátgerincet stabilan alátámasztja
* felfekvéses betegeknek, illetve a dekubitusz kialakulásának megelőzésére különösen ajánlott
* különböző keménységben készül
* használat után a környezetbe kikerülve maradéktalanul lebomlik

A matracok belső szerkezetétől függően az alaptípusok a következők:

Gyógymatracok: Stabil, kemény fekvőfelület. A matrac rugalmasságát a latexált kókuszrost adja. Hát- és derékfájósoknak ajánljuk, fix deszkázatra, esetleg egyszerű farugóra.

Kemény matracok: Stabil, kemény fekvőfelület. A matrac rugalmasságát a latexált kókuszrost adja, keménységét a minimális latexréteg enyhíti. Hát- és gerincfájósoknak ajánljuk, fix deszkázatra, esetleg egyszerű farugóra.

Lágy matracok: Kizárólag latexréteget tartalmaz, mely pontrugózású, lágy, kényelmes fekvőfelületet ad. Tökéletesen követi a test vonalát.
A matrac vastagsága határozza meg az alátámasztás típusát.

Komfort matracok: Stabil alapú matrac, komfortos fekvőréteggel. Kényelmes, megfelelő alátámasztást ad a test minden pontján. A matrac vastagsága határozza meg az alátámasztás típusát.

Rugalmas matracok: Kényelmes, pontrugózású matrac, komfortos fekvőréteggel. Megfelelő alátámasztást ad a test minden pontján.
Farugós rácsra ajánljuk.

Rugalmas, vastag matracok: Kényelmes, pontrugózású, komfortos fekvőfelülettel. Megfelelő alátámasztást ad a test minden pontján. A matrac vastagsága biztosítja az extra terhelhetőséget. A matrac nagyfokú rugalmasságát a rétegek vastagsága adja, így fix deszkázaton is rugalmas matracot kapunk.

Vékony matracok: A vékony párnázat megfelelően követi a test vonalát, optimális összhangot biztosítva a matrac és az alátámasztás között.
Lágy rugózású duplasoros lécesbetétre kiváló, esetleg sűrű bordás farugóra vagy vállsüllyesztős rácsra ajánljuk.

Extra matracok: Többrétegű matracok extra komfortfokozattal. A sok réteg biztosítja a nagy terhelhetőséget, az egyenletes teherelosztást és az extra rugalmasságot, mely farugó nélkül is tökéletes kényelmet biztosít.

Flexilibis matracok: A hullámos kókuszrost biztosítja a kemény fekvőfelületet a multifunkciós motoros-rácsok használata esetén is. Különböző vastagságú latexpárnázat biztosítja a komfortos fekvést.

Ifjúsági matracok: Stabil szerkezeténél fogva segíti a harmonikus gerincfejlődést, ezzel megakadályozza a kisgyermekkorban kialakuló gerincbántalmakat. Az egész matrac a külső huzattal együtt átmosható. Használatához kis testsúly esetén indokolatlan a farugós keret használata.

Csecsemő és gyermekmatracok: A rugalmas kókuszfilc stabil szerkezeténél fogva tökéletesen megtámasztja a kisgyermek hátgerincét, ezáltal megakadályozza a gyermekkorban kialakuló gerincbántalmakat. Fix bordázatra javasoljuk, amely biztosítja a matrac tökéletes átszellőzését. A matrac a külső huzatával együtt átmosható.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika,hol vetted?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ja, és az egyik ismerősöméknél bepenészedett. (és nem, nem voltak egy koszos család...) Szó nélkül cserélték nekik, valami nem stimmelt...

Mindegy, biztos van kókuszmatrac és kókuszmatrac között is különbség.

Az lenne a legjobb, ha olyan valakit találnál, aki már évek óta használja, az a megbízható forrás.

Nekem a mi matracunk nagyon bejött. :-) Nem bántam meg, de ez is 10 körül volt... leárazva...

szilvás76

Na én elindulok, nővéremhez Csengézni!
:)

Legyetek jók :wink:
Majd jelentkezem!

Barbcsi....kellett neked mondani a palacsintát, most nagyon megkívántam.... :twisted: :lol:

Clárika
Kép
clárika

Nekünk, otthon magunknak szivacs-kókusz-szivacs matracunk van, olyan, mint egy szendvics. A kókusz jól tartja a derekat, de nem szúr, és nem túl kemény is. De a szivacs is jó sűrűségű, nem süllyed be. Nem tudom, gyártanak-e ilyet babáknak, de nekünk nagyon bejön! Én sem vennék csak kókuszt, akkor inkább szivacs.

Kép
xtina75

Sziasztok!
Megérkeztem én is a munkahelyemre. Megittam a lötyit, most nem voltam valami jól utána. Szerintem már nagyon elszoktam az édes dolgoktól.
Most dolgozom is egy kicsi, mivel du meg szülésfelkészítőre megyek. :D

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

A rétegelt (felnőtt) kókuszmatrac az más, de az bazi vastag is. :-) Szemeztem már vele, de nem volt rá keret... Mármint anyagi... :-)

Én babamatracban még csak "síma" kókuszost láttam, de már lehet, hogy van másmilyen is. Ezt nem tudom... Én símát nem vennék, ha most kellene döntenem.

Na, de próba szerencse Clárika. :-) A fenti dolgok 4 évvel ezelőttiek... A mai helyzetet nem ismerem. :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.04.27 11:48-kor.

szilvás76

Kép
na,feltettem a tárolót az oldalára meg a forgót.Ez utóbbi forgó része először kapásból beesett az ágyba,nem jól akasztottam fel,hát ezt később nem így kéne mert nagyot szólt :oops: :?
Na,ha benne lesz a matrac,meg ágynemű meg ilyes,azért jobb lesz ám.

evilany

Van babamatracból rétegelt,de hát az ára... :roll:

evilany

Nekünk sima matracunk van/volt. Nem dilemáztam a kókuszmatracon, akkor baromi drága volt. Nem mellesleg a kiságyat matraccal együtt vettük komplett. Azt hiszem.

Te Évi! Nem kicsi az az ágy? Vagy csak nekem tűnik annak? Jó, érdekesen néz ki, de szerintem ha megszokja a szemed akkor más lesz. Mondjuk lehet én is megcserélném a kiságyat a pelenkázóval :roll: De várd meg a szekrényt, aztán még mindig lehet bútort tologatni :wink:

királylány

Hát,110 hosszú,ez van,hosszabb el se férne.75 széles.
:roll:

evilany

Évi csak nekem tűnt annak, mert ugye nekünk átalakítható van. És ha a pelenkázót kitolnád a kiságy helyére, majd az ágyat merőlegesen tennéd mellé belűre? Mármint a falra merőleges...

királylány

Akkor a szekrény nem férne el :)
Ehh.
Fura egy ágy ez,ha felemelem a lapot(márpedig ugye fel lesz) akkor kb a baba hasán fog lógni a forgó...na erre is kitalálhatunk valamit...

evilany

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ a mi aztalosunk sem telefonált, hogy akkor tud e jönni vagy sem. Ha ez így lesz akkor jó lesz, ha júli végére elkészülünk. Még jó, hogy Gábornak volt annyi esze, hogy időben elkezdte....Csak azt nem értem, hogy akkor a gyárban is miért nem mondanak több határidőt, mondjuk olyat amilyet tartani is tudnak.... :roll: :twisted:

királylány

Dia, nekem is az volt az első ami beugrott, hogy helycsere, de Évinek nem tetszik az ötlet. :-)

Évi, a forgó madzagjaira köss hurkot. Nem túl szép, de legalább nem lóg le annyira. :-)

...most hogy nézem a képet, nem fog az a hasára lógni...

nekünk 140x 70 -es . Még mindig jó, és annyira szereti, nem nagyon akar a "nagyágyában" aludni. :-) Ez az ő kuckója. A rácsotmár leszedtük, szóval tud mászkálni, de eszébe sem jut... :-) Inkább kiabál: "Anja, felébredtem!"

Ja, mert hogy én vagyok az "Anja", van "Apija", meg "Mamija" és "Papija"... Hogy honnan szedte, nem tudom, de így hív minket. :-)

szilvás76

Most kaptam az eheti várandós naptárat...
hát a méreteket ledöbbentem :)

Már működnek gyermeked bőrének faggyú és izzadtságmirigyei. Most már tökéletesen láthatók az ujjkörmei, a lábkörmei, a szemöldökei és szempillái, amelyek egészen a születéséig növekedni fognak. Már tökéletesen reagál a hangokra, jól hall téged és azokat, akik körülötted élnek, dolgoznak. Bár azt hisszük, hogy az anyaméh csendes hely, igazából már eddig is rengeteg hang, zaj vette körbe magzatod. A szívverésed, emésztésed zajai, más testi funkciók hangjai, és ezek mellett a kívülről érkező hangok. Hirtelen zajokra akár meg is ugorhat gyermeked. Most már 36 centi körül mozog hosszban, súlya már majdnem egy egész kiló!
A méhedben a sötétség sem örök, némi fény átjut bőrödön és szöveteiden, de ez pont elég ahhoz, hogy gyermeked érzékelje a fény és sötét váltakozását. A baba bőre ráncos, áttetsző, és kissé vöröses is, mivel már a bőr véredényei is kifejlődtek. Vénái és ütőerei tökéletesen látszanak még a bőr alatt, bár lassacskán áttetszőből opálossá válik a bőr, ahogy a következő hónapban egyre több zsír halmozódik fel alatta. Tüdejében most fejlődnek a hörgőcskék, és elkezdődik azoknak a felületaktív anyagoknak a termelődése is, melyek születése után majd segítik a tüdők kitágulását. A létfontosságú szervek már kifejlődtek, 10 babából azonban még mindig csak négy élné túl a megszületést komoly orvosi segítséggel.

Alig 12 hónap, és egy 38 hetes gyerkőc teper majd négykézláb a szőnyegen! Hihetetlen, nem?

evilany

[quote="szilvás76"]D írta:szilvás76ia, nekem is az volt az első ami beugrott, hogy helycsere, de Évinek nem tetszik az ötlet. :-)

Évi, a forgó madzagjaira köss hurkot. Nem túl szép, de legalább nem lóg le annyira. :-)

mekkora marha vagyok,ez eszembe se jutott...
Szilvás,te vagy a megoldások embere számomra.

evilany

Eszembe jutott!
Ircsi: szegény kislány. Igazad van, 25.hétre születni nagyon korai. Ha nem látnám el sem hinném, hogy nincs probléma a gyerekkel. Sem testi, sem szellemi visszamaradottsága nincs az unokatesómék kisfiának. Igen, külsőre látszik, mert vékony és alacsony. Nem mondom, hogy nem lesz tanulási nehézsége vagy valami hasonló. de teljesen egészséges. Nem beteges, nem allergiás, stb. Úgy focizik, hogy sok magyar "sztárfocista" megirigyelhetné a labdakezelését. Tudom, hogy tudod: van ilyen is. És ez a ritkábbik. Ő szerencsés volt.

Évi bizony nőlnek ezek a gyerekek, mint a gomba. Hihetetlen, hogy egy kis pontból hová fejlődik. És amikor megszületik csak nézel, hogy hogyan fért el egy ekkora baba a hasadban. :D

Szilvi igen, olvastam, hogy javasoltátok a bútorcserét. Na nálunk otthon ezért vannak lerögzítve a bútorok. :lol: Mert különben minden hónpban átrendezném a lakást :lol:

királylány

Dia rögzítés :D :D

evilany

Megyek ebédelni. Utána jövök!

Évi hja, legnagyobb bánatomra :lol:

királylány

Jó étvágyat! :-)

szilvás76

Köszi, megvolt :D

királylány

Sziasztok!

Nekünk két éve kókuszmatrac van Kristóf ágyában. Azon meg egy gumis anyag, hogy ne a matrac ázzon szét. Én állandóan azon agyaltam, így ér-e még valamit a kókuszmatrac :roll: De a lényeg, nekünk semmi bajunk nem volt vele, tök jó a tartása is. 6500-ért meg szinte utánad dobják :wink:

Évi, én is megcserélném a pelenkázót és a kiságyat (nyugisabb, ha nem ajtó mellett van közvetlenül). A 110 cm-rel szerintem nincs gond, a szabvány tényleg a 120, de Kristóf is még abban alszik, elfér benne és szereti. Ja, meg néztem tegnap a pelenka-kukát. Én pár ismerősnél láttam ilyet és azt mondták utólag, hogy felesleges. Egy sima, jól záródó kuka is megtette volna. Egyrészt mert a kuka maga nagyon drága, illetve a bele való zacskó is igen költséges, másrészt nagyon gyorsan megtelik. Harmadrészt, nekem bizarr volt, hogy a kakis pelust (főleg pici babáét, ami jó híg tud lenni) minden erőmmel kézzel nyomom-taszigálom lefelé egy szűk lyukba. Ha véletlenül a pelus tartalma kifolyt volna a taszigálás közben :roll: :roll: :roll: hát, nagy buli lett volna.
Nem tudom, hogy már megvettétek? Akkor bocs, hogy itt okoskodom kéretlenül :oops: :oops: :oops:

Túlvagyok én is a terhelésen, de ez, hogy 26 óra leforgása alatt háromszor szúrtak, ez nem jött be annyira... és még mertem kérdezősködni is tegnap, hát ma megkaptam mindent: ez mégiscsak egy labor, pakoljam el a citromot meg a kést, amit hoztam; szorítsam ám oda rendesen a papírt a szúrás helyére; ugyanakkor pattanjak már, legyek "határozottabb" cukoroldatba citrom facsarásával és az átfáradással; gyorsan igyam ám meg a cukoroldatot stb. És akkor arról nem is beszéltem, hogy az első szúrásnál a fél karom tiszta vörös lett, zsibbadt, olyan rosszul szúrt meg a néni, aztán a másodiknál szintén rosszul szúrt és egy nagy pukli lett a helyén. Mostanra a pukli eltűnt, de még mindig nem bírom se teljesen behajlítani, se kiegyenesíteni.
Na, nem vagyok egy nyavalygós fajta... De erre akkor is egy irgum-burgum a minimum... Ja, és az egyik néni azt mondta, nincs meg minden leletem, a sorszámos matricát tartsam meg, a másik néni (aki a vért vette) meg ránézett meglévő eredményeimet tartalmazó leletre, majd szó nélkül eltépte és kidobta a matricát a kukába. Majdnem a citromot is dobta volna ki, csak arra rákérdezett... Meg mivel állandóan kaptam az utasításokat és közben ittam a cukorloldatot, ez a matricakidobás nem is tudatosult bennem :roll:
Ezek után csak remélni tudom, hogy a másik néni tévedett, és megvan minden eredményem azon a két lapon, amit kaptam... A mai vérvétel eredményéért meg holnap lehet menni 1 és 2 között, vagy másnap reggel 7 és 8 között. Kötött munkaidőben dolgozó emberek hogy érnek rá ezekben az időpontokban? Ezen már régóta töprengek. De egyébként én is két verzió közül választhatok: reggel fölkeltem Kristófot és elrohanunk a leletért, vagy az általában fél 1-kor megkezdett ebéd után nem aludni viszem, hanem az sztk-ba :roll: Valakit megint meg kell kérnem, hogy hozza el nekem az eredményt...
Ó, és akkor azt nem is említettem, hogy ma volt hepaj is a sorbanállók között, összevesztek, hogy érvényes-e az egyik bácsinak a sorszáma... Egy óra ücsörgés után elmenekültem a tett színhelyéről és a kocsiban várakoztam tovább, ott legalább nyugi volt. :oops:

De azért másfél órát lent voltunk ma a játszótéren, ahol egy nagypapa odaadta Kristófnak a csokifagyiját :roll: mondanom sem kell, Kristóf úgy nézett ki, mint egy sötétre mázolt indiánharcos... Apósom kért vizet a kisvödrébe az éppen virágokat locsoló, közelben lakó bácsitól. Ezer köszönet érte, ugyanis, a kulacsban kb. másfél deci vizünk volt, ami nem volt elég arra, hogy - miután Kristóf a fagyis kezét a homokban is kipróbálta - lemossuk. A ruháért nem aggódtam annyira, majd a mosógép, bár tény és való, hogy a gatya és a pulcsi úgy nézett ki, mintha foltokban összekakilták volna. :)

bekri

Sziasztok!

Bocsánat a bepofátlankodásért!

Ebből egy egész jó dolog is létrejöhet: ha gondoljátok, nézzétek meg: http://www.anyatanya.com/main/rtreq12/189681
eperke21

Na végeztem. Elmosogattam, főztem spagettit a milánóihoz, és kész a palacsinta. Évi, te hogy bírod? Én már ennyitől kipurcantam! :shock: Lehet, hogy csak az alacsony vérnyomásom miatt tudok rövid ideig állni, de én megszédültem és még a levegőm is bennakadt. Törpicur is rúgott már, hogy le kéne ülnöm.

Királylány, Szilvás! megnéztem a blogotokat és nagyon nagyon helyes kisfiaitok vannak!!! Csak ámultam-bámultam. :roll: Igazi szívtiprók lesznek! :wink: Királylány, még neked akartam írni, hogy nem tudom, miért nem hallgatott szívhangot, nagyon csalódott voltam. :( :( Csak annyit kérdezett, hogy mocorog-e eleget, én meg mondtam mosolyogva, hogy jó sokat. De ennyi. Pedig a Tomi is direkt ezért jött el velem, hogy meghallgathassuk. :(

Clarika! Én már 2 hete nagyon kívánom a palacsintát, minden másnap azt eszem! :oops: Amikor meg ti írjátok, hogy mi finomakat esztek/főztök az én nyálam csorog... :D :oops: :P

Évi! Nekem múlt héten volt Bence 31,5 cm és 902 g!!! 8) :roll: Azt mondta a 4D-s doki, hogy 1 héttel idősebb a koránál!!! De én már nem változtatok a vonalzómon, mert ahogy a nődokim is mondta: ahány orvos, annyi féle mérés, így pontosan nem lehet. De Bencén kifejezetten látszik a 4D-s uh felvételen, hogy milyen kis kerek-húsos pofija és nagy kerek pocija van! :wink: Meg aztán, amúgy is érzem, hogy a kiírt időnél előbb fog jönni 1-2-3 héttel. Valahogy nagyon ezt súgja a megérzésem... :roll: De majd meglátjuk július-augusztusban! :D

Egyébként nekünk is átalakíthatós lesz. Ugye egyben lesz a pelenkázó szekrény és kiságy, így 180x70 a külső mérete, amúgy a kiságyé 120x60. És ha majd nagyobb lesz, át lehet alakítani heverővé és komóddá!!! Szerintem nagyon szuper. :) Vagy csak elfogult vagyok. De ha sikerült elhelyezned, akkor képet tehetnél róla! Szerintem is jobban fog látszani, ha már ott lesz a szekrény is, akkor teljesen más lesz, így most nagyon nehéz ám odaképzelni... Nekünk úgy lesz,(ha valaki esetleg nem olvasta volna a blogunkban) hogy az egyik falon a kiságy, belül a pelenkázó szekrény felével,és már ott nem is lesz másnak hely, a másik falon a mi szekrényünk, ami 220 cm magas és 180 cm széles, amellett lesz Bence szekrénye, ami kb. 100-110 cm széles és 220 cm magas, de ezt mi fogjuk csinálni, úgyhogy még nem tudjuk, pontosan milyen széles is legyen, lényeg: azon a falon tuti elfér. Bence falára merőlegesen van az ablak,radiátor, ez alá tesszük a fotelt, amiben szoptatni fogom (sima rattan papasan fotel), Bencével szemben a mi ágyunk lesz, mellette kis éjjeli szekrény és ennyi. Remélem ebből el lehet képzelni milyen, és nem hagytam ki semmit. Képtelen vagyok fogalmazni. :? Na gyorsan én is eszek. Aki még most eszik,annak jó étvágyat! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Bekri,nahát,akkor megjártad a hadak útját Te is :evil: :evil:
Karod rendbe jött?

Az biztos nem derül ki a képekről(jutott most eszembe)hogy az "ajtó" ami mellett van az ágy,nem az "igazi" bejárat.Szóval az egy átjáró
a hálóból a fürdőbe,a gardróbon keresztül,ritkán használjuk max esténként ha wc-re megyünk.A háló ajtaja a bal falon van.
Szóval ott elég nyugis hely talán..
Kép
itt látszik.

A pelenkakukát megvettük :D barátnőm elégedett vele,nemtom,majd kiderül. Nem volt drágább mint egy sima szemetes(2 ezerért vettem)

evilany

Barbcsi én ma semmi hasznosat nem csináltam :shock:

evilany

Barbi, miért nem nézett a védőnő szívhangot? Ez olyan igazságtalan! És ráadásul része kellene lennie a vizsgálatnak!

Csillag, most olvasom, hogy sikerült a felvételi! Szívből gratulálok! Férjem is asztalos, és én nagyon büszke vagyok rá. Sosem szégyelltem, hogy fizikai munkát végez. És az sem igaz, hogy meg kell állni egy érettséginél, a soproni Ny-Mo-i egyetem indít pár képzést asztalos végzettségűeknek. Ráadásul, párom egyik volt diákja most Franciaországban dolgozik-tanul, ösztöndíjjal. Szóval, én csak biztatni tudlak Titeket! Meg egy tanács: nagyon figyelni mindig és óvatosan a gépekkel, szerszámokkal. Férjem mesterének is hiányzik pár ujjperce, szakmai ártalom...

bekri

Nekem még soha nem nézett szívhangot,nem tudom miért,holott a protokoll szerint a 20.héttől nézik :evil: de mit mondjam neki,én érzem h.mozog,meg a doki ránéz minden hónapban,sz'al...:(

evilany

Évi, akkor jó vételt csináltál :) És így tényleg jól látni a terepet, igazad van!

bekri

Barbcsi akkora baba van már bennük őrület!!!

evilany

[quote="evilany"]
írta:
evilanyA pelenkakukát megvettük :D barátnőm elégedett vele,nemtom,majd kiderül. Nem volt drágább mint egy sima szemetes(2 ezerért vettem)

Nekem is van ilyen kukám, de a belevaló betét baromi drága, több ezer Ft.
Én kb kétszer vettem bele, utána, amikor elfogyott, már nem.
Most meg a ház előtt van a saját kukánk, hát majd kis zacskókat veszek (1 tekercs 2-300 Ft), abba bele a pelus, és rögtön ki vele. :-)

Nyáron kölcsönadtam, és amikor visszakaptam, ajándékképpen tettek bele egy betétet. Így azt elhasználom, de utána ennyi. Majd felteszem a Vaterára. :-) :wink: Hátha elmegy...

szilvás76

Ha jól emlékszem, 2000 körül van az ára... És kb 30 pelus fér bele. A szag tényleg nem jön ki, lakótelepen jó volt, de tényleg bizarr egy kicsit, akogy megtelik és üríted. Mint egy pelus-lánc, és neadj Isten, hogy kilukadjon, mert olyan szaga van!!! :-) :lol: :lol: :lol: :lol:

szilvás76

Ircsi, szerintem is történnek ilyen csodák. Sokat számít, hogy már egyszer megtanulta a tested, hogy mit kell tennie! Nekem is van ismerősöm, akinél így volt. Iszonyat sokat szenvedett, mire összejött a baba, 2008 augusztusában született a kisfiú. Aztán következő nyáron hívott telefonon, hogy spontán terhes lett, és 2010 februárjában megszületett a pici lányuk. És tényleg nem a levegőbe beszélek, valószínűleg te is ismered őket, mert celebek :oops:

bekri

Barbcsi. Köszi. :-)

szilvás76

Szilvás, meg tudod csináltatni az ekg-t máshol? Mit mondott a férjed?

Bévi még nekem se válaszolt, de biztos hamarosan fog.

bekri

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=2
1845 ft az utántöltő a kukába és 180 zsák van rajta.
De én se veszek,sima zsákkal is lehet használni,barátnőméknél is az van.

evilany

Még egy kérdés a Vác környékieknek. Én szeretnék rendes 4D-s uh-ra elmenni, ahol kapunk egy rendes felvételt. Nekem a doki nem váltott át, amikor lett volna lehetősége. Utána meg nem abba a rendelőbe mentem, ahol a profi gépe van. És így is 10 ezer volt az alkalom... Szóval, akkor már szívesebben adom oda a 10ezrest ott, ahol kicsit hosszabb ideig nézik, felvétel is van róla és értő szemmel nézik. Eredetileg nem akartam Hajdú Krisztinához bekocsikázni Budára, de lehet, mégis amellett döntök.
Szilvás, Dia nektek van ötletetek? Olyan hely, ami nem túl drága, nincs túl messze, felvétel is készül, és még leletet is kapunk. :roll: :?:

bekri

[quote="evilany"]1 írta:evilany845 ft az utántöltő a kukába és 180 zsák van rajta.
De én se veszek,sima zsákkal is lehet használni,barátnőméknél is az van.

Hát, 180 nekünk nem fért bele sosem. A zsák amúgy minden egyes pelusnál tekeredik egyet, ahogy a csomagot dugod bele (szagzárás). Mindegy, érdekes-jópofa mutatvány, de én sajnálok rá 2000 Ft-ot. :-)

Ja, de lehet, hogy csak egyszer vettem zsákot, csak amikor maga a kuka teli lett, akkor el kellett vágni a nejlont, és elcsomózni a végét. Tééényleg! Akkor viszont közelíthet a 150-hez a kapacitás.

De napi 8-10 pelussal számolva egy hónap sem kell, és megtelik... :wink:

szilvás76

Bea. Miért jönnél Vácra, Keszin van 4D-s!!!! A vonat mellett, a hídtól a Gyártelep felé. Sajna az utca egyirányú, nem tudom, melyik irányból lehet behajtani. De talán a felüljáró felől!!!

szilvás76

Vagy ha sok pénzed van, a Madaras áruháznál, a Kenguruban is van mozi... :-)

szilvás76

Lefagy a karom a borogatástól, na meg persze a fájdalom se múlik. A második szúrást nagyon-nagyon elronthatta a néni. A piros pötty körül 200 forintos nagyságú zöld folt van, nem emlékszem, hogy reggel milyen volt... :roll: Ez normális?

Lepihenek egy kicsit inkább. Szép délutánt!

bekri

DK, Könyves Kálmán utca

szilvás76

Bea, sztem szétment a vénád. Vagy csak bevérzett (attól zöld, kvázi véraláfutás), lehet, nem szorítottad rá eléggé a vattát...... Hát, nem irigyellek érte...
De hogy zsibbadt is a karod... :evil:

szilvás76

Bekri :( pihenj egyet...

Szilvi,igen el kell vágni az alján a zsákot,és áll.28 pelus fér 1 zsákba,a kazetta meg 180-at tartalmaz,az 180x28=5040 db,napi 10-el számolva elég 504 napra ami 16 hónap..hát nem tudom,ha ezt el lehet hinni.

evilany

Nem, tuti nincs benne 180 * 28 db-nyi zsák...
Szerintem Összesen 150-180 db pelus fér bele az egészbe, ami kb 6 teli zsák...
Mi amikor elköltöztünk a panelból, Bende 4 hónapos volt, de akkor már nem használtam rég a kukát, és addig vettem már plusz egy kazettát, ami ki is ürült addigra.
éééérted, amit gagyogok? Mert kicsit kusza vagyok, én nem érteném magam, ha nem tudnám, miről beszélek... :-)

Na mindegy... :-)

szilvás76

Tényleg? Akkor átverős.

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?