Nicol
Biztos lehet mástól is, a dokid bizonyára jobban tudja
Én arról tudok, hogy a progihiány teljesen biztosan okozhatja (egyébként nem ritka dolog), ilyenkor szokták felírni az Utrogestan vagy Duphaston gyógyszereket, amelyeket a terhesség 12 hetéig kell szedni, utána már nem kell, mert akkorra már a méhlepény fogja átvenni a progeszterontermelést.
De ez 100%-ig kiderülne, ha pl. néznétek egy progeszteronszintet egy sima vérvétellel. De mint mondtam, a dokid bizonyára tudja mit mond
Stella
Jó olvasni, hogy ilyen jókedvű vagy. Szerintem ennek hamarosan meg lesz az eredménye
Judyt
Ez hányadik napon készült progieredmény? És milyen mértékegységben van megadva? Én csak nmol/l-ben tudom. De szerintem neked más mértékegységben van megadva, mert a ciklus elején nagyon alacsony az értéke, nekem pl. 2.0 nmol/l volt, a ciklus végefelé pedig jóval magasabbnak kell lennie, nekem a ciklus 23.napján volt 106.4 nmol/l.
Vali
Szerintem nem nagyon tudod megsürgetni a hormoneredményt. A mi kórházunkban pl. csak szerdánként csinálnak hormonlabort, illetve csinálnak máskor is, csak minden szerdán megy a laborba vizsgálatra. Gondolom nálatok is hasonló a helyzet.
Igen, szedtem Clostyt. Nekem a ciklus 4.napján kellett elkezdenem szedni, de sokaknak a 2.napon kell elkezdeni és onnantól számítva 5 napon át szedni. A te dokid nagyon figyelmes, úgyhogy biztos mondja magától is, de ha véletlenül nem, ragaszkodj hozzá, hogy a Closty mellett legyen UH, min. 2-szer egy ciklus alatt. Mert nézni kell, hogy érik-e tőle egyáltalán tüsző, és ha igen, hány érik tőle, ez alapján be tudja állítani a dokid a szükséges Closty adagot. Nekem 2*1-et kelett szednem, ettől mindig 1 tüszőm ért. De van akinek 2-3 is érik tőle.
Azt is nézni kell, hogy a ciklus közepe tájékán megreped-e a tüsződ, mert van akiknek magától nem, és ilyenkor kell erre egy tüszőrepesztő szuri.
A méhnyálkahártyát is fontos nézni a szedése alatt, mert a Closty gyakran elvékonyítja azt, ami ugye hátráltatja egy esetleges baba beágyazódását.
A cisztaképződés miatt is fontos az UH, nekem ilyen alacsony dózis mellett egy 4cm-es cisztám lett már a ciklus közepére.
És ha még ennél is precízebbek akarunk lenni, nem árt mellé egy kis hormonlabor, a ciklus elején, közepén és végén, hogy látszódjon, pontosan hogy is reagálnak a hormonjaid a Clostyra.
És még egy pár sor a kisregényemhez
. képzeljétek, micsoda éjszakám volt. Hajnali fél 2-kor arra ébredtünk, hogy hatalmas robajjal (vagy ly) ömlik a víz. Rohantunk ki, és döbbenten láttuk, hogy a WC-ben a víztisztító tartály(még az előző lakó szerelte fel, de minek?!) széttört és ömlik a víz. Ekkorra már elárasztott mindent, fürdőszoba, előszoba, konyha, spajz, már kezdett befolyni a szobákba is. És legalább 2-3cm-es volt a vízszint. A vödör is elúszott a vízen. Nekiálltunk lapátolni a vizet. Hát ne tudjátok meg...Egyrészt iszonyúan rettegtem, hogy elcsúszom és Kristófomnak valami baja lesz, másrészt pokoli volt órákon keresztül guggolva lapátolni meg törölni fel a vizet. Úúúgy fáj a derekam. Ráadásul folyton eláztam, vagy 10-szer cseréltem zoknit, nagyon remélem nem fáztam föl, mert az most aligha hiányzik.
A végén már úgy belejöttünk, hogy apuci hajnali 4-kor lecserélte a spajz ajtó zárát (szakmai ártalom, lakatos
), anyukám (merthogy ő is átjött segíteni), aki takarításmániás, nekiállt a csempét és a gáztűzhely oldalát sikálni. Úgy beindultunk, hogy közben már dőltünk a röhögéstől. Dehát fő a jókedv
Reggel 5 után kerültünk ágyba. Apuci fél 6-kor kelt. Azóta nincs víz. Az erkélyen csöpögnek a tegnap frissen szőnyegtisztítózott szőnyegek. Hát ez van.
Hú, mennyit írtam
Babus+ megszeppent Kristóf, aki mocorogni se mert az éjjel