Új privát üzeneted érkezett!

Kakti! Miből gondolod, hogy nem elég a tejcsi?

Kép
Kép
molmar

Hát estére összeszottyad a cicim... És Lili is egyre többször nyöszörög rajta, meg sír (mert gondolom nem jön a cucc és türelmetlen).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóóóri! Boldog Noémi napot! Azt hiszem elő kell vennem a szemüvegem... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
molmar

Sziasztok! Bocsi, csajok, hogy nem járok errefelé mostanság...

Jól vagyunk, csak még mindig időhiányban szenvedek. Továbbra is Bori osztja be a napot az óvodával, így Emő alkalmazkodik - már amennyire sikerül. Férjem újra teljes időben dolgozik, így egész nap én vagyok a csajokkal. Sok mindent meg tudok csinálni, csak főzni nem, az még csak segítséggel megy. Gép elé csak percekre jutok, örülök, ha a mailjeimet meg tudom nézni.

Bori amellett, hogy szereti nagyon a húgát, követeli a figyelmet is, úgy sajnálom, hogy még ha időm lenne s vele játszani, türelmem hamar elfogy. Ugyanis csak azt lehet vele játszani, amit ő kitalál, másban nem vesz részt (talán nem is érti) - ez pedig főként fel-le pakolás, és képek megnevezése orrvérzésig. Délutánonként játszóterezni szoktunk, ilyenkor Emő kendőben van, hogy Borival tudjak labdázni, homokozni stb.

Emőke 2 hónaposan 4570g és 54 cm, igazi hurka-Gyurka. :lol: :lol: Az elalvással még mindig vannak gondok, mert még gyakorta túlfárad a túl nagy érdeklődésben, de ilyenkor is segít a kendő, ill. egyre ügyesebben alszik el már anélkül is a karomban. Kendőben a súlya miatt a Liliputi rugalmasról Nandu szövöttre váltottunk. Éjszakák tűrhetőek, 3-3 órákat már tudok aludni. :oops:

Most is rongyolok, ki kell használnom, hogy csönd van a lakásban, hátha én is aludhatok egy kicsit. 8) Puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!
ktc

Ahha...értem. Nálam is ez van néha, sajna. De azt is észrevettem, hogy ha eszek-iszok eleget, akkor jobban is van tejcsi. Csak sajnos hajlamos vagyok erről megfeledkezni. :?

Kép
Kép
molmar

Halihóóó!

Nálunk az anyósom gyerekorvos, és ő azt mondta, hogy nem szabad a most divatos dolgot csinálni, mármint hogy egyszerre adni a kötelezőt és a Prevenart, mert náluk kórházba került gyerek emiatt. Így ő most 2 hetes csúszásokkal adja ezeket.

Sztem nem szabad élből lázcsillapítót adni oltás után, hiszen immunizálni akarjuk őket és ezzel járhat válaszként hőemelkedés. Ha beadod egyből a kúpot, akkor az immunválaszt akadályozod, ergo rosszat tehetsz az immunrendszernek.

Én minden oltás után adok vízben oldva 3 db Thuját c30-ast, és 1 db Árnica C30-ast. Ha lázas lenne -csak 38 felett- pedig 5 db Belladonna c30-ast oldanék vízben. Ez nálunk mindig bevált. Semmilyen oltási reakció nam volt.

Mi is adatjuk kullancs ellenit, de csak 2 évtől és bárányhimlő ellenit is.

Molmar! Méhszáj- és hüvelyplasztikára kellene mennem, mert 3 gyereket gátmetszés nélkül nyomtam ki és ez megláccik alul :(

Bori! Milyen edzésre jársz?

Képzeljétek, eljutottam ma futni-csiga tempóban-nagylányom kisért bringával. Tök jó volt, 4 km-ert lenyomtunk :P Szegény meg defektet kapott.

Kakti és más éjjel nem szoptatók! Esetleg ha a babótok csak mocorog, forgolódik, tegyétek mellre, mert az a pár perc inger is sokat tehet a tejciért. Fejni én sem kelnék fel. De a Liga szerint az éjjeli szoptatás nagyon fontos.

Reni! Próbáld ki a Pseudo acacia c30-as homeós golyót, napi 3x5 db-ot, addig ameddig nem javul a gyomrod és mellette diétázz! Semmi olyat ne egyél-igyál ami sav túltengést okozna. És napi fél liter citromos vizet igyál meg, mert lugosít! Meglátod jobban leszel.

Na jó, nem okoskodok, jó éjt!

Móni
kokonya

Szia Katica! De jó hallani felőletek! Minden rendben van legalább veletek, ez nagyon jó! Pihenj amennyit csak tudsz, de néha jelentkezz, ha tudsz! :D

Kép
Kép
molmar

Kokonya de jó neked,hogy akkora nagylányod van,hogy
már bringázik melletted! :D
Nem okoskodás amit írsz és ha az anyósod bármi jó tanáccsal ellát
ird le nekünk.Én sokmindent tőletek/másik topicocból tudok meg.
Tényleg szívesen olvasom bárki véleményét!
Engem csak egy ismerősöm húzott fel a múltkor.
Aki mindent jobban tudott,mint én.....brrrr.....

Juci ez a kengyel annyival jobb,hogy jobban tudja
mozgatni a lábát benne sztem.Több a mozgási lehetősége.
A szíj gondolom,hogy feszesebb.Mit mondtak neked meddig kell viselnetek?Mi /talán/május 12.-én levehetjük,reméljük!

Vadászom Szerbiában a mei-tait.Itt nem annyira népszerű,
vagy csak én nem hallottam még róla?De beleszerettem!
:D

Kakti kívánom,hogy visszaáljon a tejtermelés! :wink:

Zuzmoo akkor ma izgis napotok volt! :D

Úpsz,szülifeli a horvátoknál.Megyek nézni! :D

Kép
Kép
szintus

Hát ez a
[quote]c írta:sak mocorog, forgolódik, tegyétek mellre, mert az a pár perc inger is sokat tehet
nekünk nem könnyű, tekintve, hogy nem alszunk egy szobában Lilivel. Szóval nem veszem észre a mocorgást. Nála bent van a légzésfigyu meg a bébiőrző, amink nálam a másik fele, de meg sem nyekken. Így nincs, ami ébresszen. :? Na, nekiesek a mellszívónak, aztán lefexem, mert összeesem! Jóéjt!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!
Nem hozza a kis csaj a heti 100g hízást?
Én sem érzem valami hűű de soknak a tejem, de van elég kakis (napi 3 minimum) és pisis pelenka és gyarapszik a Törpike.
Sokszor van, hogy nem akar lecuppanni rólam magától, pedig hótziher, hogy már semmi sem szivárog a csecsemből, csak nyammog rajta, úgyhogy elkezdem büfiztetni, amitől picit nyávog, de aztán beletörődik, hogy nincs több.
Én ma éjfélkor biztosan felkeltem eszegetni, márcsak azért is, hogy megvizsgáljam a hőmérsékletét.
Egyébként a dokinő nálunk is azt mondta, hogy szuri helyének pirossága vagy keményedésekor állott vizes borogatást rá.
Viszont a tegnap kifakadt BCG-s sebét meg nem érheti pár napig víz.
Igaz, tegnap már élből érte, mert fürdéskor durrant ki. Hogy mennyi trutymák kijött belőle. :shock:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! Lucának folyt a karján a könyökéig a genny. Nagy,fekete kelés volt előtte.
Vendég

Én ma nagyot alkottam. Egyedül fürdettem, mert a fiúknak megint állatorvosos elfoglaltságuk volt. A káddal birkóztam kicsit míg a szobába "értünk", de onnantól kezdve minden okés volt. Milán még fürdés után sem sírt, nagyon rendi volt. :lol:
Ja, és még kekszet is kaptam apától ma, úgyhogy király nap volt. 8)

Reni, doki mit mondott?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát a BCG-t én már csak akkor vettem észre, hogy kifakadt, mikor már csak a pörsenés volt. Pedig rendesen fürdetem minden nap. :)

Amúgy mellszívóval a két cicimből 60 ml jött le úgy, hogy már több mint három órája szopizott a Csibe. Nem csoda, ha így éhes. Azért ennél (szerintem) egy etetésre többnek kéne lennie. És ha ő jobban is ki tudja szívni, vajon mennyivel jobban? Plusz 20-20- milivel számolva is csak 100 ml-nél tartunk, ami azért 9,5 hetesen talán kicsit kevés... Vagy nem???
A múltkor, mikor mértem egy nap minden szopit, akkor volt 560ml az egész napi termelés a 4,8 kg-jához. Az sem túl sok. Holnap megint megmérem pucin, hogy hol tartunk a gyarapodásban.
Kezdem érteni Esztert, hogy bele lehet golyózni ebbe a tejmizériába...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hanna kipatogott!
Olyan pattanásszerű izék vannak a hasán,lábaán,hátán....
Holnap viszem dokinénihez,de addig is valakinel valami ötlet?
Nincs belőle sok(k.6-7 minden helyen)
Ha valaki tusd segítsen mitöl lehet!Csak tápszert iszik,semmi mást.

Kép
Kép
szintus

Kakti, mindkét cicidből evett Lili, úgy maradt bennük összesen 60 ml? Mert ha nem, akkor tényleg karcsú kicsit a mennyiség. Homeos bogyók nem használnak? Rántott leves?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti! Baszd már ki azt a rohadt mérleget! Esküszöm,én teszem,ha Te nem! :D én sztem 100ml-nél többet nem tudtam fejni. Aztán 2dl-t is szívott már egyből is! Azt se tudom hány kiló! Hetente sem mérem. Nő,mert kinövi a ruháit. Hízik,mert a hurkák száma nem csökken. Emészt,mert napi 1szer minimum hátközépig fos mindent. Mit érdelel,mennyit zabál? Ma evett 5kor, 9kor, 12kor, 18kor és 22kor. És nem halt éhen,pedig reggel 9kor csak 70et evett. És 18-kor is csak a balt kapta,ami félcsöcs. Én,mint remélem barátod mondom,h állj,ha jót akarsz! Be fogsz kattani! Jobb lenne persze ha látnád,h mennyit eszik,de a csecs nem átlátszó. Így gusztább a csomagolás! Mindig mondom Noncsinak,h nem halhat éhen,mert akkor Lucát elviszi a GYIVI! :) Fel a fejjel! Inkább fejjél!
Vendég

[quote="norcmorc"]M írta:norcmorcindig mondom Noncsinak,h nem halhat éhen,mert akkor Lucát elviszi a GYIVI! :)

Vaze Nóri, olyanokat tudsz írni, hogy behugy@l rajta az ember. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti, drukkolok Neked, hogy ne legyen gond... bár szerintem sincs. Nóri javaslatával értek egyet, menjen a mérleg :wink:
Én Lillával paráztam rá egyszer a tejmennyiségre a fejés miatt... közben csak ideges voltam, azért nem jött semmi (értsd a semmi alatt 10 millit), másnap percek alatt kirántott a mellszívó 200 ml-t....
Lili szerintem nem úgy néz ki és nem is úgy viselkedik, ahogy egy éhező babácska... de a More Milk szerintem is jót tehet.

KépKép

KépKép
beneildi

Jo reggelt!

Katica!
Orulok, hogy irtal. Olyan sokat vagytok eszemben, de sejtem, hogy a ket lany mellett nem a forumozasrol szol az let, kulonosen ugy, hogy Bori ovibajarasa fix programot csinal.
Gratu Emo hizasahoz! :D

Kakti!
En ugyan tul sok szopitanacsot nem tudok adni, de probalj higgadtan allni a dologhoz. Azt az egyet megtanultam, hogy sajat magunk oruletbe kergetese nem segit.

Bcg: nalunk meg nem fakadt ki, csak piros, kicsit talan gobos. Azzal nygtatom magam, hogy elvileg barmlyen oltasi reakcio pozitivnak szamit, nem kell kifakadni, eleg, ha nyoma van.

Mi ma vonulunk Pesre, holnaptol egy hetig a szuleimnel leszunk, szoval ma elkoszonunk a pesti nagyszuloktol.

Edes kis Erik fiam nyugodt ejszakaval ajandekozott meg, otig aludt. Meg most sem tudom, hogy mitol fugg az ebredese, vagy otkor ebred, vagy haromkor, par napig ez, majd az, ossze-vissza. En persze mar fel ottol pislogtam, mert kilenc ota aludtam, mint a bunda es nem vagyok en ilyen hosszu alvashoz hozzaszokva.

Tegnap sikerult magammal megertetnem azon egyszeru osszefuggest, hogy fogyokura nelkul nincs fogyas.
Mino csoda!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Ennek megfeleloen tegnap mar a sajat fejem altal kitalalt dietas eletmodra kapcsoltam. Jol ment, remelem, hogy a kezdeti sikerek meg nagyobb lenduletet adnak.
Het kilotol kellene megszabadulnom es jopar centitol. Mar ot kilo is fasa lenne, ha szepen latszik.
Egy a lenyeg, majus vegere tetszeni fogok magamnak!!!
Vendég

Szintus,
nekem Lilla bőre sokszor csinál ilyet, hol ebből-hol abból az okból kifolyólag... sajna mi vele állandó vendégei vagyunk a bőrgyógyászatnak.
Szerintem Hanna kálciumot fog erre kapni, ahogy leírtad nekem allergiás reakciónak tűnik :cry: inkább ijesztő, mint veszélyes, Lilla már két hetesen előadta ezt a kipirosodást. :cry:

Lillus már éjszaka is pelenka nélkül alszik, de vártam már ezt a pillanatot :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Katica Jó látni, hogy megvagytok :D . Nem lehet könnyű a napi kétszeri kötött időpontos programmal. Engem is mindig ezek kergettek az őrületbe: valahova időre ode kell érni. Nálunk is akkor megy nyugisan az élet, ha hagyhatom Leventére a nap szervezését, és a fennmaradó szabadidőkben végzem a betervezett munkát. Tehetem, mert ha reggel elindítottam a csapatot (két csoportban), onnantól enyém a nap. Ja, jövő héten oltás, meg UH kontroll.

BCG Levinek is meggyűlt, majd egy fürdéskor kifakadt. A többi 3 gyerekemnél egyiknél se volt ilyen. Piros volt egy kicsit és göbös. Ennyi. Nem kell aggódnod Bea! Jójaz.

Evés. Hát eszek amikor tudok. Reggelinél ált. Levi kendőben rajtam, tegnap lemézeztem a fejét :oops: ! Nem győztem "kimártogatni" a hajából :lol: . Este meg míg a nagyoknak csináltam a vacsit, a konyhában állva nyomtam be a szenyóimat. Ebédnél rendszerint Levi nyekereg az asztalra rakott pihiszékében. Tök nyugis kajálások :lol: :lol: . Mérlegre meg nem állok, mert legutóbb azt mutatta, hogy hízok. Most haragban vagyunk :lol: .

Ja, 8 hetesen erősen 5,5kg-os gyerekem max. 2,5-3 órát bír ki kaja nélkül. Mégse gondolnám, hogy nincs tejem. Csak szeret gyakran enni. Ha 3 órát kihagy, akkor már tök mohón fal :shock: .
pammut

Jo reggelt!
Megjottunk mi is, az utobbi napokban nem jutottom tul sokat gephez, muszaly volt kicsit munkalkodni, mikor picur szunyalt vagy a barataival csevegett.
Kakti- nehany napig nekem is uresen lifegtek a tejeszacsik, en azt csinaltam, hogy 3 napig minden kaja utan fejtem, mindig azt, amibol o is evett Raadasul mivel kevesebb volt, baboca 1-1.5 orankent racuppant, ugyhogy volt eleg inger. Meg ejszaka is evett 2, 5, 7- kor, es igy jott vissza. De ha o nem panaszkodik, lehet, hogy eleg neki, ami van, az elso honapokban gyorsabb a noves, mint aztan.
Nalunk a BCG egyetlen nap latszott, vagy 1.5 honapja, akkor is csak egy piros folt volt, de nem fakadt ki. Dokineni nem mondott ra semmit. Megmerettunk: 5250 g es 55 cm. A tejmizeria miatt ebben a honapban mi is kevesebbet nottunk, de a doki igy is azt mondta, hogy szepen fejlodunk. Csiposzures nalunk csak 4 honaposan van, de nagyon sajnalom Hannakat! Azert fura, hogy nalunk meg nem is nezik, nalatok meg mar kengyelbe is teszik ennyi idosen a babakat...
Hat, en 1 kiloval vagyok tobb az atlagsulyonal, es 7-tel tobb a babazas elottitol, de annyi ne is szeretnek lenni, mert mindenki azt kerdezte, hogy beteg vagyok-e. Nem is annyira a kilok, mint inkabb a kis pocak es a nagy lufik zavarnak, egyetlen ingem sem jon ram, pedig jovo heten prezentalnom kell, a tesom kislanyanak lesz a kereszteloje. Lazasan keresgeltem a szekrenyben, szoknyat talaltam, ami ram jon, de az ingek borzasztoan allnak. De inkabb befektetek egy csini melltartoba, es magamra paszirozom valamelyiket...
geri79

Jó reggelt!

No: a mérleget azért nem b...om ki, mert egy héten egyszer (jó esetben nem felejtem el) azért csak lemérem, hogy hogy áll a gyarapodás. Meg azért sem, mert a szomszédainktól kaptuk kölcsön. :)
Megpróbálom nem ráparáztatni magam (ennél jobban), és nem méregetni a dolgot. Most elhatároztam, hogy minden szopit a bénább cicivel kezdünk, hogy meg legyen az is kicsit dolgoztatva, aztán jöhet a jobban tejelő. :) És minden szopi után még kicsit rástimulálok a mellszívóval mindkettőre (ha a hely és az idő engedi). Megfűzöm Apát, hogy vegyünk egy doboz More Milket, és slussz. Ennél többet nem tudok tenni. Ha ez sem segít, akkor ennyi.
Ja! Homeós cuccokból sem az urtica sem a ricinus nem javított az utóbbi időben a helyzeten...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Es majd el felejtettem : igy utolog is boldog szulinapot Kismaki, Isten eltesse a Csillakat es a Noemiket! Es errol jut eszembe, Molmar, nagyon csini volt a tortad! Es Katica- jo hallani feloletek, es koszi a koszontest! Hat, igy jar az, aki ritkan jon...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geri79 2010.04.23 07:23-kor.
geri79

Kakti ez szerintem jó terv!
És Beának van igaza, semmi esetre sem kikészíteni magad :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

jó reggelt!

Tegnap látva 1-2 fényképet, zsizell,ézsóné, de már korábban Noémit hason látva totál beforgattam magam.

Elvileg mi vagyunk a "legöregebb" topikbaba, mégis Levit nem igazán tudom rávenni arra, hogy emelje a fejét. Ha hasra vágom, akkor ordít és tiltakozik ezerrel, átfordítja a másik oldalra folyamatosan, de tőle akár bele is fulladhatna a matracba, mert néha pont középen áll meg pihenni.
Ha félig ülve a hasamon van, akkor próbálja magát megtartani, de sokszor egyszerűen csak hagyja, hogy lógjon a feje.
Arról nem is beszélve, hogy amikor a pelenkázón próbálom húzni ülésbe a kezénél fogva, tőle akkor is lóghat a feje, mert ő inkább hidat csinál. Próbálom azzal vigasztalni magam, hogy egyszer azt olvastam, hogy a koraszülött babák mozgásfejlődését inkább úgy kell tekinteni, mintha 3 héttel fiatalabb lenne. Illetve a másik verzió, hogy ugyebár ő nagyon sokat nőtt hosszban, és lehet nem tudták az izmai követni ezt a tempót.
Remélem nincs baja a gyerekemnek.

kakti: már írtam korábban és szerintem érdemes kipróbálnod. Etetés ELŐTT fejd le azt a melled amelyikből nem kell szoptatnod. Etetés közben szépen fog benne termelődni míg a másikból szoptatsz és ha Lili még éhes, akkor is lesz benne addigra elég ha még kérne, és akkor még plusz ingert is kap.
stephie

stephie: A dokitok nem mondott eddig semmit Levi izmaira? Csak mert nem akarlak elkeseríteni, de az egyik fórumtársamnál is ilyenek voltak Levi izmai (ezekkel a Levikkel csak a baj van :) ) és hordaniuk kell tornáztatni. De neki mondta a doki hogy nézessék meg. És azóta szépen fejlődik.
vicky79
Budapest III. kerület

Tejmizéria: sztem én is tehetek arról,h valaki beparázik,mikor itt irogatok a 230as kajákról. Azt bezzeg nem írom, amikor csak 70eket eszik. Illetve,h valószínű a sok tejem és az erős tejleadó reflex miatt refluxos lett. Tengereket tud hányni még órával evés után. Ha bealszik és hasra teszem, belehány az ágyba. Hátra nem merem,mert félek,h megfullad. Szóval faxa ez is!
Vendég

Anita! Én is azon a véleményen vagyok,h keresd meg a területi Dévényest és nézze meg Levit. N. régóta tartja a fejét,míg Luca nem volt mozgóbajnok,de ő is tartotta magát ennyi idősen. Attól baja nem lesz,ha megnézik! Te meg legalább megnyugszol.
Vendég

nóri: Nálunk is sok kaja jön vissza. Elég ijesztő, hogy még órákkal később is tud bukni vissza. Mondjuk őt nem zavarja, mert jókat röhög mindig.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!!!

Köszönjük a dicsiket!!! Nem vagyunk amúgy annyira óriásak, csak a fotókon néz ki mindig óriásnak, főleg a haja miatt.. mindenki mindig vagy 2évesnek nézi.. :lol:
Amúgy múlt hét hétfőn volt Blanka 5350gr, szerintem már simán elhagyta az 5500gr-ot, de én nem nagyon szoktam mérni..

Kakti! Nem lehet, hogy csak beállt a mennyiség azért puha a cicid??? Mert nekem is így volt, meg is ijedtem, de aztán egy csomót olvastam róla a neten és megnyugodtam.. estére nekem is mindig puha "löttyedt" a cicim/éjszaka lesz csak kőkemény a 8-10órás alvások miatt/ de Blanka hízik, mint egy kishörcsög, meg pisil, kakil..én nem szoktam mérni, csak a védőnőnél 2hetente, ugyhogy amíg alszik és nem sír egyfolytában éhesen, addig úgy gondolom, hogy van neki mit ennie..
Stephie! Az én Blankám is utál hason feküdni, majd beleörül ha hasra fektetem, viszont mikor a kezemen fekszik hason/remélem érted mire gondolok/ akkor nagyon sokáig tudja tartani a buksiját.. úgy már próbáltad???
Mondjuk Blanka már nagyon-nagyon régen tartja a fejét, mindig csodálkoztak rajta, hogy mennyire nem kell fogni a fejét, meg mennyire tökéletesen tartja már ennyi idősen, de próbáld meg azt a kézre fektetést, Blanka ott edződött, mert ha látni akart valamit akkor emelte a fejét, Ő meg rendkivül kiváncsi kisasszony..
Mi most a fülével küzdöttünk sokat, mert először koszmós volt, aztán, hogy letöröltem róla megsérült a nyálkahártya/persze az nem látszott/ és ezután pedig kipállott a füle mögött..ugyhogy felváltva szárítottam/ a kipállás miatt/ majd olajoztam a koszmó miatt.. annyira kis fejhez tapadó füle van és oldalt fekve alszik, hogy muszály puderozni a füle mögött is mostmár..
Akartam még valamihez hozzászólni, de most nem jut eszembe.. :x

Kép
Kép
ronci

Rakok egy tegnapi fürdés utáni képet, hogy milyen kis göndör bari lesz vízes hajjal! Kép

Kép
Kép
ronci

Hát lányok, úgy érzem, kezdjük az evés-kakilás mizéria után a mozgásosat is kezdeni.

Stephie, ne forgasd be magad. Ezt tapasztalatból tudom, hogy nem segít. Nekem Lillus a legrosszabb fajta baba volt, lusta és ellenálló, mégis jár stb. és utólag mászni is megtanult...
fejét alig tartotta, kb. egy fényképünk van róla, ebben kimerült az egész procedúra, hason vinnyogott, majd ordított. 4 hós elmúlt amikor méltóztatott hasról-hátra fordulni és hat szintén elmúlt amikor hátról párszor méltoztatott hasra fordulni. Kúszni, mászni meg se próbált, sokáig nem bírt felülni, fenéken csúszott és már járt amikor bemutatta, hogy mászni is tud. Voltunk neurológián, gyógytornásznál, konduktornál, olyan pedagógusnál aki direkt fejlesztéssel foglalkozik. Lánykám minden feladatuk ellenére sem mászott. Ha szőnyegen próbálták mászásra kényszeríteni, takarón odahúzta a játékot, hasalásból állandóan hátra fordult és boldogan röhögött orvosokon-gyógytornászokon. Egy évesen Katona professzor nyugtatott meg, hogy van egy egészséges, eszes, de marha lusta gyerekem én utána adtam fel magam paráztatását.

Ja és Lénám is mutatja ugyanezen lustaság jeleit.
Amit tettem, hasra szoktattam alvásnál és szigorúan a feje felé teszem a játékokat, hogy stimulálva legyen. És kevésbé idegesen várom a csodát. Hason legyen, ezt én Lillánál elszúrtam... Fej nem tartásért nálunk 4 hós kor után kezdik a neurológiára küldést, Levinek addig van egy hónapja. :wink: Lénának kicsit több. No para.

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri! Szopcsi ügyben hasonló a helyzet nálunk is: nagyon sokat bukik és még 1percet sem aludt szegénykém a hátán, csak oldalt alszik..mondjuk már nem is akar máshogy.. és van amikor egy kis büfi visszahozza az összes kajcsit orrán-száján , ő meg kezdheti előlröl szegénykém az egész kajálást.. és mostanában nekünk is még akár 1-1.5óra múlva is adagolja a túrót és a "savót" ..Azt mondta a dokink, hogy evés előtt tornáztassam/már ha van rá időm/ és ha 6hónapos koráig sem növi ki a "bukásosságot" akkor el kell vinni hasi uh-ra..

Kép
Kép
ronci

Fül mögötti koszmó nekünk is van sajna... :? Én azt is a Babéval mosom neki.

A buksitartásról: a szomszéd kislány 3 héttel idősebb, mint Lili (most múlt 12 hetes), és hason fekve sem igazán emelgeti a fejét. Hozzá teszem, nagyon nagy baba és elég nagy a feje is. A támadónő azt mondta, olyankor, ha hason fekszik és próbálkozik emelni a buksit, a fenekére kell tenni anyának a kezét, és kicsit leszorítani (csak finoman). Mert azzal ellensúlyozza a feje nehézségét és segít a megtartásban. :)

Ronci:
Lili is gyarapszik (ha nem is rohamléptekben, mint mondjuk Noncsi), és nem üvölt egész nap, hogy éhes. Sőt - elég jókat alszik (most is). Biztos csak az én hülyeségem, hogy mi lesz, ha nem lesz neki elég a tejcsi.
Tényleg: szerintetek az első két-három hétben lefejt és lefagyasztott tejcsi később ad elég tápanyagot a gyereknek?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

És ilyen anyukáknak , mint nekem, meg kell tanulni elfogadni, hogy nem az ő gyereke csinál elsőre valamit, hanem mindig hátul kullog egy darabig.
Aztán kiütközik a fajtája és pl. tavaly nyár óta tudom, hogy Lilla 4-5 éveseket leiskoláz dobás-labda gurítás-rúgás terén, ezt mindenki meg is jegyzi aki látja. De soha nem volt semmiben első, későn kezdett el mindent csinálni, lett szobatiszta... most már van amiben ügyesebb, mint más... de pl. rajzolásban megint le vagyunk maradva, most ezen igyekszünk :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Kakti! A mi védőnőnk azt mondta, hogy 1hónap különbség lehet a lefejt tej és a baba kora között.. hű ezt jó hülyén írtam le, de remélem érted! Minden kornak más a tej összetétele így régebbi tejet nem lehet nekik adni..
A füle mögött én is babézni szoktam, csak fürdés előtt azért még be is olajoztam neki..biztos ami biztos.. :lol: csak valószínüleg túl erős volt a törülközőjével valő dörzsölésem, sajna.. pedig éppenhogy áttöröltem..

Kép
Kép
ronci

Ildi:
akkor van egy lányod, aki nagyon tehetséges a labdasportokhoz! Legalább már tudod, hogy hová küldd majd! Kosár vagy röplabda? (mi kézilabda-őrültek vagyunk, de az nagyon durva szerintem)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én már írtam, hogy annak idején tőlem egy 3 hónapos babának vitték újszülöttől a tejet. Védőnői asszisztálással.
Most amikor suliban voltam, február közepi fagyasztott tejet kapott Milán és jóllakott vele. Szerintem, ha csak egy hónapig lehetne adni nekik, akkor nem lenne logikus hogy fél évig tartható fagyasztóban az anyatej. Hangsúlyozom még egyszer, szerintem.

Anita, Levi mennyivel született korábban? Milánt a 37. betöltött héten (38.-ik első napján) kapták ki, de ő már régóta szépen tartja a buksiját. Hozzátartozik, hogy az elején ő sem szeretett hason, aztán mivel egyre többet úgy fektettem, nagyon megszerette. Mondjuk én sokszor mellkason altatom el (imádom ezt a pózt, csak majd beszakad a szegycsontom) és akkor is emelgeti ha még kíváncsiskodni akar és nem aludni.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hello Csajok!

Először is boldog névnapot Noncsinak és Csillának.

Nagyon szépek a babucis képek. :wink:

Hát az én drága fiam is 9-től fél 6-ig aludt. 3-kor felébredtem és olyan laposak voltak a cickóim, hogy mondom, ha most felébred a drága nem tom mit fog enni.. :shock: De reggelre még fejni is tudta szopi után. Lehet tényleg beáll az éjszakai alvásra. :roll:

A doki nekem sok okosat nem tudott mondani. Gyógyszer most nem tud adni a szopi miatt, ezt vérvétellel nem lehet megállapítani a gyomortükrözést meg gondolta nem nagyon akarom. Hát még szép, hogy nem. Úgyhogy annyit mondott, hogy próbáljak sokszor keveset enni, kerüljem a fűszerest meg ugye ami savat okoz és próbáljam meg a vacsorát minél előbbre tenni, hogy a gyomornak legyen ideje megemészteni. Jah persze, csak ettem 7-kor és mire lefektettem a drágámat 9-kor olyan éhes voltam mint a farkas. Meg iszok lúgos vizet aminek borzalmas záptojás szaga meg íze van és olyan, mintha olajat innék :? hát kíváncsi leszek rá ez hogy válik be. Az az igazság, hogy mivel csak néha tör rám ez a borzalmas gyomorgörcs így nem tudom, hogy jó-e vagy nem amit csinálok. Eddig nem görcsöltem, de még csak 2 nap telt el a másik óta. Hát majd meglátjuk. Remélem így jó lesz. Megyek krumplit pucolni, amig alszik a drágám, mert az ebédem főtt krumpli lesz :?

Pápá

bellerreni
Eger

Úristen! Mennyire jó Blanka haja! Ez nagyon kemény! Valóban simán kinéz 7-8hósnak.

Ildi!

Csatlakozom hozzád. Első dedem semmiben nem volt kimagasló. Talán a fogai jöttek korán. Meg talán a szobatisztaság viszonylag. De most is picike, husi. Néha bátortalan. De imádnivaló. Olyan jó természete van, hogy hűha! Ő 9 hósan nem mászott. Nem csinált semmit. Gurult. Aztán 10-11hónaposan mászott, felállt. Volt vagy 14hónapos, mire elindult.
Hiába mondták, hogy kicsinek tegyem hasra, az én extra lusta kisbabám azonnal elaludt. 3-4hónaposan a NAPI ébrenléte kb 0,5-1óra lehetett. Szóval mégis mikor fejlődött volna? Az izmai mire nagyjából ébren volt, annyira fejletlenek voltak a hatalmas súlyához (3 hósan kb 6800g) hogy már ha akart volna sem tudott volna moccanni! És most ő is jár, beszél...stb. Mondjuk bringázni egy ideig még nem fog. :D

Noémi tök más. Többet van ébren. Ez lehet a cumi nélküliség hatása is. Több foglalkozást igényel. Többet van hason. A súlya is lényegesen kevesebb. A 6kg-t még nem érte el pucin. A húgomat én engem nézve ő a mozgékonyabb sokkal. De érdekes, mert 4generációra visszamenőleg anyai ágon 2 hasonló korú lány van a családban. Nagyanyám és a nővére közt 3év volt. Anyu és a nővére közt 2,5. Köztem és a húgom közt 1, Luca és Noémi közt majd 3. És ha megnézzük, a nagyobbak (Mami nővére, anyu nővére, én és Luca kicsit lustibb, dundibb gyerekek voltunk) míg a kicsik mozgékonyak és giliszták! :D
Vendég

Fejtartas--persze,én hajlamos vagyok összehasonlítgatni
Fruzsóval Hannát.Elsőszülöttem elöbb tartotta a fejét.
De tegnap este,amikor fürdettem/és ugye leszereltem a kengyelt/bizony Hanna sokat bizonyított.Emelte a fejét/hason csak ebben a 10-15 percben lehet,kengyellel nem :? /9römében kiabált és a hátárol oldalára fordult.Pedig ő szegénykém egész nap megvan kötözve. :? De úgy örültem,hogy ilyen kis ügyike lett! :D
Juci látod,a kengyeles babák is teljesítenek :D

Hanna is bukós baba,de h Fruzsi milyen volt!Juuujjjj....
Egyszer majdnem belefulladt a saját bukásába.Borzasztó volt és 1 évig tartott./erre azért emlékszem koknrétan,mert 1 évesen kereszteltük és féltem h nehogy leköpje az ünneplő rucit :D /

Vicky te lánykád mennyi tápszert fogyaszt/hányszor by nap?

Ildi,köszi a választ,reméljük semmi komoly,d.u.dolgozik a dokinénink!

Kép
Kép
szintus

Nóri érdekes ez,amit irsz,h anyai ágon lehet így öröklődik,hogy
az első babák lustibbak,a kisebbek fitebbek.
És csupa csajok voltak a családban?Egy fiú sem?
Ti ráhajtatok harmadikra egy fiúra? :D :lol:

Reni uhhh,jobbulást ebböl a gyomorfájásból!
Sajna tudom miröl beszélsz,nekem a terhességem 30.-dik hetében
is előjött!Bakker mozogni alig birtam.Éjjel jártuk meg a korházat.Infúziót kaptam,attol jobb lett!Nem kívánom senkinek,tényleg!
Bizti jó lesz minden,nyugodj meg!!!

Kép
Kép
szintus

500.-dik oldali laptető!
Nos ez nekem nem kell,átadom annak aki igényt tart rá!
Lehet lesz harmadik gyerkőcünk,de csak pár év múlva! :D :lol:

Kép
Kép
szintus

Szintus!

Hát érdekes a dolog. Nagymamámnak volt egy bátyja, de 2évesen meghalt, amikor a nővérével 9 hónapos terhes volt az anyukája. Anyunak nem volt fiútestvére. Nekem van egy nővérem még, így mi 3-an vagyunk lányok anyai ágon. Viszont a fiú oldalon meg pont fordítva van. Apuék 3-an voltak fiúk. Nekik volt egy húguk, de ő is picinek meghalt. A férjemék is csak fiúk. Szóval nálunk csak fiús családok kereszteződnek csak lányosokkal és lányok születnek belőle. Kíváncsi lennék egy kisfiú milyen, mert olyat még nem is láttam! Gyerekként se!
És ami még fura, hogy minden családban legalább 2 gyerek volt, de egyiknek sem lettek unokatestvérei. Vagyis nagymamám nővére 20évesen halt bele a cukorbetegségébe. Anyu nővére 37 évesen halt meg gyerek nélkül. Nekem ugye van egy 37. éves nővérem, akinek nincs gyereke. Apuéknál 3fiúból csak apunak lett gyereke. Ha mindenhol mindenki továbbvitte volna a nemzetséget, lehet, már vagy 60-an lennénk családi körben...
Vendég

Nóri!
Küldtem neked emilt... :)

500. oldal! Szép termés... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Éljen az 500. oldal! :lol: :lol: :lol:

Most volt nálunk a védőnő (szokás szerint előzetes bejelentés nélkül :? ), mindent rendben talált, meg volt velünk elégedve. :D (Persze ettől függetlenül a lakás a feje tetején áll, de mindjárt hozzálátok a kupihoz.) Beszéltem vele a tejmizériával kapcsolatban. Azt mondta, ha kevesebb a tejem, akkor már 4 hósan meg lehet kezdeni óvatosan a hozzátáplálást (alma, barack, meggy, krumpli, répa). Ha drasztikusan és gyorsan apad a tejem, akkor kellene a tápi. Ha semmi gond a tejcsivel, akkor a hozzátápi mehet 6 hós kortól. Ez így nekem elég jól és logikusan hangzik.

Körkérdés: ha a gyerek bukik, akkor jól van lakva? Mi erről a véleményetek?

Na megyek takarítok egy kicsit. Ja, tegnap írtam, hogy valószínű leégettem a porszívót. Na, most már tuti, hogy tönkrevágtam. :roll: Ennek kapcsán kérdezem, milyen porszívótok van illetve milyet ajánlotok?

Kép
Kép
molmar

hahó

vagyok én is read-onlyban :)
buci most kézben akar csak lenni, itt pislog meg cumizik az ölemben

me jön a dokkernő, beadja az oltásokat, izgulok, mint egy elsőbálozó, hogy hogy viseli a ded, meg hogy belázasodik-e tőle.

katica, jó látni!!!

500. oldal, nem semmi!!!!

koszmó a fül mögött - akkor nem csak a bucinál van ilyen... de múgy néha a kibukott tápi is odaszárad, és nem semmi levakarni úgy, hogy a bőre maradjon.

edzés: edzőterembe járok, gépezgetek, leginkább kardiót, mert fogynom kéne, erősödnöm nem annyira. főleg, hogy a kis kézisúlyzóm már majdnem 5 kilót, a bicepszem erősödik.... :)

boruska

köszi lányok a sok bíztatást, akkor most válaszolok a kérdésekre :)

vicky: még 4 hetesen mondták azután, hogy itthon beriasztott a gép, hogy hasaltassuk sokat, mert az izomtónus egyenetlen. Hason pl mindig félig eldőlt.
Amikor oltatni voltunk akkor a nagy kűzdelemben megemelte a fejét így nem is foglalkoztak vele, mert korábban mindig csak azt mondta, hogy lusta kicsit.

ronci: a hasas fektetés "repülőzés" a párom reszortja, mindketten élvezik:) Levente olyankor sem tartja a fejét, hanem kényelmesen elfekszik Imi karján, közben meg csorog a nyála lefelé :)

Blanka hatalmasnak tűnik és nem csak a hajzat miatt :)

Ildi: köszi a bíztatást, így sokkal könnyebb. Nekem mindkét csaj hamarabb csinált mindent ezért tűnik most annyira fel az a lustiság

Kakti: korábban próbáltam ezt a popsis lenyomós rásegítést, de most hogy már te is írod, biztos van benne valami. Ki fogom próbálni.
A fagyott tejcsit én folyamatosan frissítem. De szerintem kielégíteni már nem fogja teljesen Lilit, de azért biztos jobb mint a tápi, főleg ha utána még vissza tudod hozni a tejtermelést

Csilla: elvileg pont úgy mint ti 37+1 naposan, de Levi esetében semmi sem biztos, mert az 50 napnál korábban semmilyen teszt és ultrahang nem mutatta ki, pedig nekem 25-26 napos ciklusaim voltak.
Sőt, az egyik dokinő azt is mondta, hogy kizárt hogy terhes vagyok (4 nappal a pozitív tesz előtt), mert olyan száraz a méhnyálkahártya mint a Szahara.
Én is akkor látok benne legtöbb hajlandóságot a fejtartásra ha az általad említett pózban van. csak a dokinál sose így nézik ugyebár..

Reni: reméljük beválik a módszer. Minden jobb lehet mint a gyomorgörcs

molmar:szerintem igen, de nem mernék rá mérget venni

boruska: örülök, hogy megint inkább derüske :wink:
stephie

Anita, akkor szerintem hagyd magadon tornázni sokat Levit, aztán hátha megszereti a buksiemelést és doki előtt is csinálja.

Nóri, mikor hagytunk le súlyban? Ilyen családi érdekességeket én is szeretek kutatni, számontartani.
Pl. apukámék és apósék is öten voltak testvérek, anyukámék és anyósék meg hatan. Ott még a 3 fiú-3 lány arány is stimmel. Apai nagymama mindkét részről Ilona volt, az anyai meg Julianna.
Nővérem meg anyósom meg egy napon született. (Persze nem egy évben.)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?