Új privát üzeneted érkezett!

Tündi, még eldöntöm, hogy bevállalom-e.... majd május közepén sütök egy próbatortát a tesóm kislányának (neki rózsaszínt :D )

Szép ez a babapofi.... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xtina75 2010.04.20 18:16-kor.

Kép
xtina75

Írtam egy hosszút és elszállt...... :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tündi neked is ekkora már a hasaaaaad??? :roll: :roll: őrület :lol: nagyon szép,és hasonló mint Clarikáé....hm....fene se érti.
A babád pedig nagyon édes!!! Csodás lehet látni az arcát.
Hol voltál 4d-n?

Clarika a szigetvári miben más,és mennyibe kerül?
Tali OK :) Mondjuk 7:10 körül? Tudom korai :? bocsi...fél 8ra kell odaérnem a terhesgondozóba a beutalóért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.04.20 19:20-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ja a babasarok szinte kész,még 2 rajzot feljebb kell rajzoljak mert kiderült a pelenkázó lap széle kitakarja,meg a napocska van felül vissza de azt létráról kell festeni így férjuram fogja...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Na az tuti hogy az én hasam a tietekhez képest kerek de biztos azért mert kövér vagyok.A tietek nagyon szép.

evilany

Ja és csajok köszi a tippet a citrommal kapcsolatban,már úgy égett a gyomrom mindentől hogy alig ittam :? (így utólag rájöttem) pedig van itthon minden,ásv.víz,igaz bubis a simát utálom,rostos,szénsavas narancs,kóla,tea,de mindtől rossz volt a gyomrom,na a vacsihoz kevertem egy jó hideg limonádét és remek volt,most teleraktam vele a hűtőt,vagy 2 litert már meg is ittam :shock:

evilany

[quote="evilany"]T írta:evilanyündi neked is ekkora már a hasaaaaad??? :roll: :roll: őrület :lol: nagyon szép,és hasonló mint Clarikáé....hm....fene se érti.
A babád pedig nagyon édes!!! Csodás lehet látni az arcát.
Hol voltál 4d-n?

A Vízer-nél a Medisonban! 15000 egy 30 perces vizsgálat, képpel, dvd-vel együtt... de a Vízernél mindez 20000.-, de tudod nekünk ez fontos volt a kis probléma miatt, és ez a doki az egyik legjobb az országban...

Kép
gtunde75

Évi kövér nem vagy!!! azt azért nem mondanám!!! :twisted:

Kép
gtunde75

Ja jóvanna úgy írom hogy Ti szép vékonyak vagytok.

evilany

És így nagyon szépen alakul a pocitok.De az enyém reggel is kerek,laposkás,nem ilyen.(de hát mindegy,csak mondom h.más)estére meg,hordó :lol: :lol: de most nem hízok,hálistennek,márc.8 óta össz 3 kg jött fel.

evilany

Tündi tegyél majd még képet.

evilany

milyen képre gondolsz?

Kép
gtunde75

Jah :) 4d-sre gondoltam :)

Ircsi,ha jössz,van két kérdésem,te hogy tervezed a szülést?Mint szakember :) EDA?...
Másik,lesz-e légzésfigyelőtök? Mit gondolsz róla? :?

evilany

Évi nem sokat 3D-ztünk, mert 28 perc volt a 2D-s uh... gyakorlatilag csinált egy nagyon alapos genetikai uh-ot, és nem nagyon maradt idő babamozizni... de nem bánom...
még az én belső szerveimet is megnézte, és kiderült, hogy pang a jobb vesém, és a bal oldalamon kell feküdnöm, hogy tehermentesítsem... :lol: szóval komoly vizsgálat volt... viszont kép az csak ilyen van... :)

Kép
gtunde75

na megyek, hív az ágy! jó éccakát a mamáknak és a babáknak is!!
:lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Évi!

Nem jelent problémát, hisz felkelt korán a gyermekem :)

A Szigetváriban uez van, csak 10 000.
Tudom, az édesanyákban is annyi, de bnőm volt, s 10 perc alatt végeztek! :S -10 percért nem fizetnék 10.000-et, s még képet se adnak!

Tünde
Jaj, de irigy vagyok! Már én is akarom! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="evilany"]J írta:evilanyah :) 4d-sre gondoltam :)

Ircsi,ha jössz,van két kérdésem,te hogy tervezed a szülést?Mint szakember :) EDA?...
Másik,lesz-e légzésfigyelőtök? Mit gondolsz róla? :?

EDA: nagyon akarok!!!!!!!
Légzésfigyelő: arról még nem vagyok teljesen meggyőzve NORMÁL esetben, tesóm se írta fel a FELTÉTLEN beszerzendő dolgok közé...
Aki vesz, használ, az viszont legyen tisztában azzal, mit csináljon, ha valóban riaszt!!!! (ismerősi körben sok téves riasztás volt).

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde
Egyébként is a bal oldalon való fekvés a javasolt!
Jobb oldalon, de főleg háton fekve a pocak elnyomhatja azt a nagy eret, ami a szív felé viszi a vért, a maminál hirtelen vérnyomásesést, ájulást okozhat! (cava-szindróma)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,EDA :wink: Én is ....

Egyszer már rosszul lettem így,háton fekve :? gyorsan fordultam és elmúlt.

evilany

Na leragad a szemem,apa még maszekol,én megyek durmolni...

Jó éjt csajok...és babák :lol: :lol:

evilany

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi
Ha szeded az antibiotikumot (én nem biztos, hogy szedném :? ), akkor szedjél mellé valami probiotikumot (Normaflore)!!!!!
Antibiotikum szedés hajlamosíthat hüvelyi gombás fertőzésre (a védő bacikat is pusztítja)!!!!!!

Én egy torokgyulladásra nem szednék antibiotikumot, hacsak nem tüszös mandulagyulladásról van szó. Inkább bevetném a házi szereket.
Algopyrin, Panadol, meg ezeket tartalmazó egyéb készítményeket (neo-citran, Coldrex) CSAK 38 fok feletti láznál!

Egy torokgyulladás kezelés nélkül egy hétig tart, kezeléssel meg 7 napig :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Már megbeszéltem egy alsó thoracalis EDA-t :wink:
Az lesz az első!!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!Szép jó reggelet minden kismaminak!:)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ma elmennek a gyerekek suliba,kicsit összepakolok és várom a védőnőt!!! :D
Kíváncsi leszek mennyire pontos :D
9-re ígérte a látogatást!!!
:D
Majd utánna jelentkezem!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt
Hú reggelivel kezdem annyira éhes vagyok...már 4kor erre ébredtem,meg persze az apróláb szvingre,de akkor még nem jöttem ki,most viszont muszáj ennem.

Clarika Te melyik nap terheléses cukorra?

Ircsi,édesítő szer ügyben,te mit használsz?

evilany

Kép

evilany

Jó reggelt!

Álmos vagyok... :shock: Pedig aludtam, és csak egyszer ébredtem. Kíváncsi leszek a vérképemre, jövő héten aktuális lesz... Vas és társai... :wink:

Érdekes ez az alvás dolog. Ha háton fekszem, semmi extra, "csak" a kisasszony elkezd nagyon rugdosni. Tudok jobb oldalon aludni, de aránylag hamar elzsibbadok, a balos fekvés a kényelmes. Akkor ezek szerint "jól működök" :-)

szilvás76

Ja, és cukortrutyis-terheléses is lesz. :-(
Nem is a cukor, hanem a 120 perc várakozás abban a tömegnyomorban, étlen, tejeskávécska nélkül. :?

Ja meg a "várandósokat, diabéteszsesket, eü dolgozókat előrevesszük" duma... hát persze Móricka!

szilvás76

Ne is mondd én is most megyek majd..na nem baj majd Clarika leüvölt mindenkit aki csúnyán viselkedik :lol: :lol: :lol:

evilany

Évi
Nem nagyon használok édesítőt. Ha nagyon hiányzik az édes, akkor pici fruktózt használok...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi. Ja értem.Csak a limonádéba raknék vmit,mert simán nem az igazi..(na meg azért én sütök gyakran,nagyon szeretem a sütit :oops: :oops: )

evilany

Beszélgettetek a légzésfigyelőről.
Nekünk van, kb 2 hétig használtuk. Pedig a párom eü-s, és még újraélesztési oktatáson is voltunk.

Volt egy téves risztás. Igazából a mi hibánk, mert a szerkezet jó... van a hátulján egy gomb, a férjem hangerő-szabályozónak nézte, eltekerte. És az az érzékenység beállító volt.

Kisebb infarktust kaptam, rohantunk be, a gyerek üvöltött (mert hogy ott is visít a szerkezet a babánál, nem csak a szülői "egységnél") ...

Egy darabig bekapcsolva hagytuk, de azóta (majdnem 3 évig )bébiőrként funkcionált. Angelcare egyébként, csak ajánlani tudom a márkát, ha tényleg akarsz venni és van keret rá.

szilvás76

Szilvi,hát nem tudom eldönteni. Lehet csak bérlés lesz az első időkre.
Csak tudod mindenki fejében megfordul nyilván,nehogy ezen múljon valami...

evilany

És teljesen igaza van Ircsinek, ha nem tudja az ember, mit kell tenni a bajban, amig kiér a mentő, semmit sem ér!

szilvás76

Hát én elméletben-és gyakorlatban is-tudom más kérdés hogy nem a saját gyerekemen gyakorolnám...(ja másén se... :) )

evilany

Nem tudom, mennyi a bérleti díja...
De ha pár hónap alatt visszajönne az ára, akkor inkább vegyél. Biztos van a VATERA-n vagy a TESZ-VESZ-en...

Jó kis szerkezet azért. Végülis nem bántam meg, hogy megvettük. Az is igaz, hogy most (a mostani helyzetben ) nem tudnék rá annyit szánni, amennyibe újonnan kerül (mivel légzésfigyelő-bébiőr és még hőmérsékletet is mér, így huszon-harminc ezer körül volt az ára, már nem emlékszem pontosan. De részben "ajándék" volt)

Bár mi egyik rizikó-faktorral sem kellett, hogy számoljunk! Ezért kapcsoltam ki végül.
(Nagy baba volt, nem koraszülött, nincs dohányos a közelben, hason-háton nem altattam, hanem oldalt, a hátát kitámasztva, nem egyedül voltam, figyeltünk rá.

Van, aki sokáig használja, egészen addig, amig a babó le nem tud mászni róla, mert akkor jön a sivítás! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

szilvás76

[quote="evilany"]H írta:evilanyát én elméletben-és gyakorlatban is-tudom más kérdés hogy nem a saját gyerekemen gyakorolnám...(ja másén se... :) )

Jaj, nem rád értettem, (szép lenne, ha pont TE nem tudnád, mi a teendő) hanem úgy általános igazságként!

A tanfolyamon Ambu-babán gyakoroltuk mi is, de még az is olyan...fura volt. Az a pici test. Az más, ha baj van, akkor biztos az ember csinálja a dolgát és kész, de így... ujjbegynyi távolságok, icipici baba... Ne kelljen soha!!!!!

szilvás76

Hát ez az,olyan pici testen lennék bajban...na de semmi ilyen gondolat.
Nem tudom,van vaterán tesz veszen,pl.most egy 7 ezerért,de lutri azért.

evilany

Na elcsoszogok jógára.Valahogy nem a műfajom,ez a légzőgyakorlatos,relaxálós óra,de biztos ez is jót tesz.... bár ellazulni sose tudok,mikor épp a tagjaim kéne egyenként elképzelni ahogy minden izom ellazul és a többi,én azon töprengek mit főzzek holnap meg mit veszek a boltban :? :roll:

evilany

:D
azért próbáld meg a lazulást, ha már elmész rá!
A kaján meg utána, hazafelé agyalj...

szilvás76

..mármint elmész jógára! :lol:

Most irígyellek...
Én szívesen relaxálnék egyet, a horkolásomra meg csak felfigyelnek a végén, és felébresztenek! :-)

szilvás76

Sziasztok!

Légzésfigyelő: nekünk van és használtuk is nagyon sokáig. Kb 1 éves volt mikor kikapcsoltuk. És először kattogósra állítottuk. Nem tudom miért de engem megnyugtatott a kattogás mikor felébredtem éjszaka. 2x riasztott tévesen. Először akkor amikor a gyerek lekecmergett róla, mert Gábor túl közel tette a lapokat egymáshoz. Második alkalommal pedig mikor elemprobléma volt. Mondjuk nekünk Bence az első perctől kezdve a saját szobájában aludt egyedül. Angelcare a márkája a mienknek is, megbízható és meg vagyok vele elégedve.

Tegnap olyan aranyos volt Bence. Este feküdtem az ágyon és odahozta a két nyunyóját - pici kora óta ezekkel alszik és a mai napig visszük mindenhová - és odatette a hasamra, hogy odaadja a kistesónak.

Na ma pedig vettem neki gumicsizmát. Pénteken mennek kirándulni és esős időt mond, meg nem biztos, hogy ki van száradva a föld ott ahova mennek.

Tünde: nagyon szép a profilja a csajszinak.
értem akkor miért nincs időd a net előtt ülni munkaidőben. remélem hamar megtaláljátok az utódodat. Akkor te is a végéig szándékozol dolgozni. Ha lesz időd megírod, hogy miért mész vissza dolgozni a baba fél éves kora környékén? Csak a kíváncsiság vezérel.

királylány

Az nagyon gáz ha nekem kényelmes a hanyatfekvés? Na nem huzamosabb ideig, de mikor már zsibbad mind a két oldalam akkor csak úgy tudok feküdni.

királylány

Tegnap Apja kivitte bicajozni Bendét, amig készült a vacsi. Kimentem utánuk, hát Bende két kisebb gyereket (szomszédságból, még nincsenek 3 évesek) "vezetett". Ő volt a bandavezér, együtt motoroztak. Ő számolt, hogy mikor indulnak, és a kocsifelhajtóról gurultak lefelé, a két kicsi meg csüngött rajta. Kész vezéregyéniség! :-)
Olyan aranyosak voltak, Apja meg vigyázott, hogy ha autó jött, akkor "leálljanak" a motorosok. :-)

Remélem, a hugát is így fogja pátyolgatni. :-)

A másik aranyos dolog, az egyik motorozós barát a PANNA. És kisfiam nem akarta elhinni nekem, hogy Panna kislány. Még az anyukáját is megkérdezte, hogy a Panna tényleg nem kisfiú? De már megbékélt a helyzettel. :-)

szilvás76

Szilvi hehe. Aranyosak lehettek a gyerekek. Bence is bicajozott tegnap. Most tanul kétkeréken tekerni. Azt mondta az apja, hogy egészen jól ment neki. Másodszor próbálkozott vele.

királylány

Ő is a nagybicajon ment ki (2 kis pótkerékkel) de hát nem lehet így felvenni a kicsikkel a versenyt, akik motoroznak! Ezért visszajött, és lecserélte motorra a járgányt.
Azt néztem, hogy tök kedves volt a kicsikkel, den volt durva vagy agresszív, sőt a Panna arcát meg is simogatta, amikor valamit mondott neki.
Az is igaz, hogy azok meg nem ellenkeztek vele, minden szava szentírás volt. :-) Szóval nem volt oka mérgelődni, minden az ő akarata szerint történt. :-)

szilvás76

Szerintem a háton fekvés, amig NEKED kényelmes, nem baj. Ha meg nem jó, mert szédülsz vagy egyebek, akkor el kell fordulni. :-)
Én most pár napja olyan jól alszom (csak éjjel ne kellene felkelnem) :-)

szilvás76

Na Bence is imádja még a kismotort.
A kis bandavezér! :D

Megleptem magam ma egy napos szemüveggel. Egy gagyival, úgyis csak a fejem tetején hordom. Van egy drága, jó minőségű is, azt fel is szoktam tenni. Tavaly megúsztattam a Balatonban, Gábornak úgy kellett kihalásznia :D

Nem vagyok rosszul háton fekve, de van amikor csak úgy kényelmes, lábam alatt persze párna...
Most nem alszom valami jól, mert éjjel én aludtam Bencével és felébredtem vagy 3x betakarni őt. Talán a jövő hét végére készen leszünk a lakással, illetve atapétázás marad hátra majd, de a beépítés meglesz és mehet a gyerek a helyére.

Nyílt most egy bababolt nemrégen itt, ma (is) voltam bent, ismerem a csajszit aki ott dolgozik. Olyan szép 3 részes ágyneműt láttam a gyermeknek....

királylány

Én is úgy szoktam háton "lazítani", hogy a térdhajlatom alá teszem a szopipárnát, és esetleg a kezemet meg a csípőm alá. Így kényelmes egy darabig. :-)

Amúgy meg oldalt a combjaim közé kapom a szopipárnát, a vége elér a pocakig, az tart, a "felül levő" térdem-lábszáram meg a párna másik végén, Olyan kényelmes így, máshogy nem is megy. De a csípőnek-forgónak így jó, ezt az előző várandósságom során tapasztaltam ki, most is bejön. Ha nem így alszom, akkor reggelre fájdogál a "forgóm". :-)
Hja, lazulnak a szalagok és az izületek... :-)

De csak lazuljanak, könyebb lesz úgy a "legvége" :-) Ez vígasztal. :-)

Én is "napszemüveg gyilkos" vagyok a férjem szerint, mert a hajamban hordom, és nem vigyázok rá eléggé. :-)
Van egy Polaroid, vezetni abban jó, de tényleg kéne egy gagyi is, ami divatos, de aztán másra tényleg nem jó, hogy az karcolódjon... :-)

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?