Új privát üzeneted érkezett!

ezért nézik holnap uhval hogy egyáltalán stimulálható e...ennyit tudok..de amúgy segitőkész,rendes doki volt,nem volt vele baj.

KépKép
bettike83

Bettike!
Értem, akkor a dokid a szuris stimulálásrta gondolt szerintem, bár nem tudom ilyenkor már mi értelme van beleavatkozni, hisz ez is magától nőt, a repesztés az egy más dolog, ott gondolom tutira akar menni hogy megrepedjen.....De ez csak az én véleményem.
Ilyet még nem is hallottam hogy már magától érő tüszőt még megstimulálnak.
Azzal meg hogy nagyobbnak kell lennie, nem kell foglalkozni, hiszen csodákra képes a szervezet, nekem pl. volt hogy 3 nap alatt elérte a kívánt méretet, behozta a lemaradását. De volt olyan is hogy nem akart nagyon nőni. Ez tényleg sok mindentől függ. Ami nekem nagyon bevált növesztésre az a fehérje (pl. sajt, túró), mozgás és a sok bubimentes ásványvíz, ami nem mellesleg a nyhártyát is vastagítja.

hajni...
Budaörs

Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha pcod van akkor az hogy oldódik meg a terhességgel? Megkérdeznéd nekem tőle??? :evil:
Tudja hogy a pco és a pcos nem egy és ugyanaz????????

hajni...
Budaörs

hajni

köszi a tippeket,majd igyekszem olyanokat enni.

nekem sincs fogalmam arról mit akar stimulálni már,de majd holnap ugyis megmondja,meg legalább látom nőtt e valamennyit.

ha 14.napon volt 15mm,az kb hány napra szokott megrepedni?

azért jó ám itt kérdezni mert tudom hogy ti sokat tudtok ilyen témában :D

KépKép
bettike83

azt mondta,a pco nem gyogyitható.csak kezelhető metforminnal.de ha terhes lesz az ember akkor megoldodik...ennyit tudok,ennyit mondott.

különben tegnap eléggé fájt az uh vizsgálat.meg szurkált egész nap a bal petefészkem is

KépKép
bettike83

bettike!
nem rosszból, de ez a doki sincs a helyzet magaslatán :?

ha 14. cn-on 15 mm, akkor sztem 3-5 napon belül reped.
de ha van domináns tüsződ, akkor nincs mit stimulálni!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

ja, de egyébként 18 mm-es tüsző is képes már megrepedni, úgyhogy akár 1-2 nap is lehet :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Bettike,
milyen szöveg az már a doki részéről, hogy a pco megoldódik a babásodással :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:

Ha az ember lányának pco-ja, pcos-a van, és sikerül a babásodás, akkor azon túl, hogy örül, mint majom a farkának, vigyáz a progeszteronra, a tesztoszteronra, meg a cukor/inzulinra, mettel vagy met nélkül, mert ez a 3 tudja leginkább elrontani a dolgokat az első 3 hónapban. Ha valakinek kombinált egyéb baja van, mint prolaktin, vagy pajzsmirigy, akkor azokat is szinten tartja.

Eclipse
eclipse
Budapest

Bettike!
A dolgokat sajnos nem oldja meg a terhesség, max addig nem jelentkezik annyira a "gond", de amint megvan a béjb, onnanstól kezdve minden olyan mint előtte sajna.....

A 15mmes ahogy juli is írta, akár napokon belül is megepedhet, főleg ha szurkál a fészked. Szóval lehet holnap a doki már csak a hűlt helyét találja. :)

még mindig nem tudom épp ésszel felfogni, hogy egyes dokik nem tudják felfogni, hogy nálunk már az is nagy szó ha van pé, függetlenül attól, hogy a 14 napon vagy utána pár nappal. Nekem ha van, akkor rendszerint a 20-25nap között van. De a lényeg hogy van és hogy magától!

hajni...
Budaörs

Bettike, nem nagyon értem, hogy mit akar a doki stimuzni... Azért ez a dolog jóval összetettebb... Nálam például a 18 mm-re is azt mondta a doki, hogy kicsi. 20 felett repeszt, mert az számít érettnek. Nekem ugye most volt repesztésem. És az sem mindegy, hogy milyen vastag a méhnyálkahártyád. Azt mondta? Bocs, ha igen, nem jegyeztem meg. Nekem például amikor 18 mm-es tüszőm volt, akkor ott a mhny vastagsága is alatta maradt a kívánatosnak.

Mindenesetre jó nagy tanulság, hogy a dokik mennyire nincsenek képben ezzel a betegséggel kapcsolatban. Sajnos, az az egy biztos, hogy magunknak kell kézbe venni az irányítást és addig menni, amíg egy jó dokit nem talál az ember, mert ha rajtuk múlik, tisztelet a kivételnek, nem lesz babánk.
Nekem például endokrinológus segített megtalálni a bajt, pedig előtte én is voltam több dokinál is, de érdemben nem is akartak velem foglalkozni. Aztán elmentem a Mensbe, pikk-pakk kiderült, hogy jól érzem én, van valami gubanc. Aztán mentem a nődokimhoz, aki meg az éhgyomri inzulinból akarta megállapítani az IR-t. :shock: És azóta is örül, hogy hogy lement az éhgyomri inzulinom a mettől. :twisted: Pedig az éhgyomri mindig 4,5 volt.
Na mindegy. Már nem is akarom meggyőzni, hogy azzal sosem volt gond.

chrissy81

végülis azt nem mondta hogy még ebben a ciklusban akar stimulálni,hanem h nézzük meg és aból kiderül hogy lehet e egyáltalán.de holnap ugyis viszem neki vissza az uh-s leletet és jobban kifaggatom.

gondolom ilyenkor azért kell sűrűn járni uhra h tudják hogy zajlanak bent a dolgok.elöször voltam nála és 1-2 leleten kivül nem tudtam neki semmit sem mutatni ugyhogy ő is csak tapogatozik az én űgyemben.most mit tudok csinálni,muszáj vagyok hozzá járni mert itt a közelben nincs meddőségi klinika,max tölünk 100kilométerre.ha arról lenne szó elmennék oda is.de amig nem vizsgáltak ki normálisan,kizárva mindent addig nem akarok össze vissza szaladgálni.első dolog lesz,megnézik a pco-t,pajmirigyet,cukrot stb...nem tudom még mit szoktak nézni.endokrin dokihóz is kell menni.én annyira nem sietettem a dolgot,már pár honap nem számit,inkább szeretném magam jobban kivizsgáltatni.persze közben is probálkozunk,szedem a bromot a teáimat és majd alakul.

KépKép
bettike83

Chrissy, Hajni,
jókat mondtok.

Hajni, nekem is 20-22. napi pé-ből lett Pocok :D

Chrissy,
csak érdekességképpen mondom el, hogy annó amikor a Mensben kivizsgáltak, az éhgyomori 4-es értékemet a dokinő a magasnak találta, mert mint mondta, az én méreteimhez és koromhoz a 2-höz közeli lenne ideális. Az IR az külön téma volt, de az éhgyomori érték is az enyhe fokú hiperinzulinaemia körébe esett.
Aztán lement 2,3-ra, és örült neki a dokinő.

Eclipse
eclipse
Budapest

[quote="hajni..."]B írta:hajni...ettike!
A dolgokat sajnos nem oldja meg a terhesség, max addig nem jelentkezik annyira a "gond", de amint megvan a béjb, onnanstól kezdve minden olyan mint előtte sajna.....

A 15mmes ahogy juli is írta, akár napokon belül is megepedhet, főleg ha szurkál a fészked. Szóval lehet holnap a doki már csak a hűlt helyét találja. :)

még mindig nem tudom épp ésszel felfogni, hogy egyes dokik nem tudják felfogni, hogy nálunk már az is nagy szó ha van pé, függetlenül attól, hogy a 14 napon vagy utána pár nappal. Nekem ha van, akkor rendszerint a 20-25nap között van. De a lényeg hogy van és hogy magától!

sztem ő is igy értette ahogy irod..

KépKép
bettike83

Bettike!
Ez az uhus dolog is dokifüggő. Én voltam pl olyan dokinál is aki a 10.napon nem látta értelmét a dolognak, mert nem volt érőben lévő, domináns tüszőm, és el akarta velem kezdeni szedetni a norcolutot hogy jöjjön meg. hiába mondtam hogy nekem nincs a 14.napon pém, hanem a 20.körül valamikor......Még jó hogy nem szedtem be a norcot, mert értem magamtól 10 napra rá rohamtempóban. :)

Tök jó, hogy ilyen elszánt vagy a kivizsgálás terén, és nem sietteted a dolgokat, hanem első a kivizsgálás. Aztán közben meg lehet bekopogtat a gólya. Tudod ahogy egy kedves barátnőm, sorstársunk modja mindig: "Ember tervez, pcos végez!" :)

hajni...
Budaörs

norcolut,azt hiszem ezt a gyógyszert mondta..

muszáj elszántnsk lenni,eddig vártam,de mostmár kezembe veszem a sorsom és addig megyek mig ki nem derül mi a gond..ha nincs akkor hála az égnek és a brom meghozza idővel bizti a babát,ha pedig van,akkor kezeljük minnél előbb annál jobb :)

KépKép
bettike83

nekem elég magas volt ahőm mindig.de ebben a ciklusban majdnem egyenesen halad,36.5 max 36.6.a reggel is 36.5 volt.ha van pé akkor majd felugrik gondolom valamelyik nap.

ti mértek amúgy?

KépKép
bettike83

Igen, Eclipse ebben is tök igazad van, mert a következő lépésben, amikor megnéztük az éhgyomri inzulint, akkor már 2 alá ment az értékem. És akkor mondta a doktornő, hogy ez már jó érték. 52,5 kg-val kezdtem szedni februárban a metet, most 50,2 vagyok. Szerintetek meddig fogok még fogyni???

Hajni, a tied is egy jó eset volt akkor ezzel a norcos dokival.

Kacsi, eredmény???

chrissy81

Norcolut stimulálásra???? :shock: Azt arra szokták adni legtöbb esetben hogy mesterséges mensi legyen. ha már régóta nem jön meg. Progeszteront tartalmaz asszem.

Ha pé-d van akkor előtte lehet kicsit leesik a hőd, majd szépen felugrik alap fölé magasra és ott is marad míg meg nem jön, vagy ha baba van.
Görbét tudsz berakni?

Amúgy, igen én mérek, láthatod is a fertis görbémet, ami most extraronda, mert beteg vagyok és sztem nem mérvadó a dolog. Bár a tegnapi és tegnap előtti barnás cuccot nem tudom hova tenni.... Lehet ez megint ilyen "mensi" nálam.

hajni...
Budaörs

Chrissy,
függetlenül a CH szegény diétától és met szedéstől, fehérje dús táplálkozással és sporttal tartani fogod a súlyodat, nem fogsz elfogyni az biztos. Én 52 kg-ra álltam, és azt tartottam amíg nem jött a babó, akkor még lecsúszott 2,5 kg, de remélem a 2. trimeszterben már visszajön...

Eclipse
eclipse
Budapest

akkor lehet hűlyeséget irtam,de valami n-betűs volt asszem,na de mindegy.megkérdezem tőle melyik gyógyszert akarta adni.hála az égnek a mensivel nincs gond,szépen alakulgat :)

ez a barnás nem tudom miért lehet,mikor volt meg utoljára?hány napra jött meg?

egyébként nem gondoltatok még soha arra hogy igyatok valami kis rásegitő teát,pl cickafark,palástfű?én iszom dec óta,és azóta szépen alakulgat a ciklusom. :)

KépKép
bettike83

a clostin kivűl mi van még ami serkenti a peteérést?

KépKép
bettike83

Azt hiszem számon kérem a leányzómtól,hogy nem rakott helyre pcos ügyileg :lol:
Na viccet félretéve,tényleg hihetetlen,hogy 2010-ben még van(nak)orvos(ok),aki(k)szerint ez "megoldható" :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
zazzy

KépKép
bettike83

Sziasztok.

Megvan az eredményem, sajnos beigazolódott a félelmem. :cry:
Hcg: 371
Progi: 35 (és ez 2×1 utró mellett)

Megnéztem a neten, a hcg-nek már legalább 2500-nak kellene lenni.

Még a munkahelyen vagyok és fapofával kell ezt most leírnom. Most megyek haza, az sem lesz egyszerű...

Kacsi

Met kezdete: 2009
kacsi80

Húúúú Bettike ez aztán a vonalzó görbe. :lol: Ha pé lesz, akkor majd ez leesik és utána fölmegy.

Nekem március 19.-én jött meg 40 nap után. Mos

t tartok a 33.napon és a 6.napon volt egy érőben lévő 6,7es tüszőm és nyálkahártyám. De nekem sosem volt egyforma hosszúságú a ciklusom.
hogy pé-m volt és mikor azt a fene tudja......
De volt már olyan 60napos ciklusom amiben a 30.nap környékén napokig barnáztam, és erre mondta a doki hogy lehet az volt az akkori mensi....

Most ez is csak azért érdekes mert máj.10.én megyek kontrollra és vinnem kellene labort, ami jó lett volna ha 3.napi. Bár nem a doki miatt, mert neki mindegy, mert úgyis tudja hogy mi az ábra ha nem 3.napi az erdemény, csak én jobban látnám hogy mi is van, ha 3.napi.

Na ez jó zagyva lett, de remélem azért érthető....

Kacsi!
Sajnálom!
Ez már biztos????Nem lehet hogy nem is akkor volt a pé- amikorra gondolod, és most még fiatalka a baba?????

hajni...
Budaörs

Huh Kacsi,
összeszorult a torkom, meg a szívem, de nagyon :(
Holnap az orvos remélem meg tudja mondani, mi a leghelyesebb megoldás. Kitartást kívánok, ölellek!!

Bettike,
itt sokan már eléggé beleástuk magunkat a témába, és a természetgyógyászati módszereket sem vetjük meg.
Többen isznak többféle teát, étrend kiegészítőt, régebben ajánlgattuk is egymásnak.
Én még nagyon az elején voltam amikor cickafarkaztam, aztán a met után lassan elmaradt valahogy.

Eclipse
eclipse
Budapest

Kacsi, :( Sajnálom. Sok erőt kívánok most Neked, előre kell nézni. Remélem hamarosan kárpótol a sors ezért a sok rosszért.

Eclipse, na ebben is hasonlók vagyunk, én is ittam a teákat, aztán ahogy jött a met, úgy mentek a teák.

chrissy81

hajni

tényleg elég érdekes görbe :D :D nem tudom mi lesz belőlle.
a 40 nap az már elég szép.remélem szépen megy lefele idővel.
nálad mi lesz a következő lépés babaűgyben?mit mond a doki ,mennyi idő mire helyreállank a dolgaid?

KépKép
bettike83

mondjuk én nem szeretném abbahagyni a teát.bár nem tudom meddig lehet huzamosabban inni.bár 14 napig van cicka,aztán palástfű,igy végülis vannak kihagyások...

kacsi

nem tudok mit mondani :cry: annyira sajnálom :cry: nem igaz hogy miért nem akar összejönni,most olyan szép babás év elejét kezdtünk és most te jöttél volna,de bizom benne hogy nemsokára sikerülni fog.addig is kitartás,bár tudom nagyon nehéz ilyenkor.

KépKép
bettike83

Hazaértem. Hát nem volt egyszerű kibírni... Itthon kitört belőlem minden. Ezt már nem is tudom hogy fogom elviselni. Mennyi csapást kell még elviselni??? Most még attól is rettegek, hogy méhen kívül van, azért ilyen alacsony az érték. Azt már tényleg nem bírnám ki.
Össze-vissza cikáznak a gondolataim. Mi lesz most? Mihez kezdjek? Tehetetlennek érzem magam és nem látok megoldást. :cry:

Kacsi

kacsi80

kacsi én nem értek a témához de ez alapján nem rossz
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-t ... -jelei/hcg
horibol

Horibol,
Pedig tényleg rossz. :( Én kb. pé után 25. napon vagyok.

Kacsi

kacsi80

Jajj Kacsi :cry: csak tényleg nehogy méhen kívül legyen.
Holnap doki, és remélem okosabb leszel!!
Millió drukk!

Eclipse
eclipse
Budapest

Bettike!

Feltettél egy roppant jó kérdést, hogy mikor rendeződnek a dolgaim. Úgy látszik én nem tartozom azok közé a tipikus pcos -esek közé, akiknél 1/2-1 éven belül változás történik......
Idén júliusban lesz 3éve hogy kezelnek. A változás annyi, hogy sikerült valamelyest lefogynom most már 12kgt gyógyszer segítségével, kaptam új bogyót, mert a meforal nem hatott, és talán talán most kezd helyrerázódni a ciklusom. De ezt még nem kiabálom el......
Mondjuk lófütty ez a 3 év ahhoz képest hogy én konkrétan 13 éves korom óta szenvedek a ciklusommal.
A kezelő orvosomnak nagyon nagyon sokat köszönhetek, hogy 2007ben elkezdett kezelni és megmentette a pfészkeimet 27évesen......úgy kerültem hozzá hogy a pfészkeim igen igen kimerülőben voltak, és ha a köv. clostis kúrát -amiben már napi 4x2 bogyót kellett volna szednem nődoki javaslatára- folytatom akkor búcsút mondhattam volna a pfészkeimnek oly mértékben voltam túlstimulálva.....

Következő lépés???? Volt ötletem/vannak ötleteim, csak vannak dolgok amik még akadályt jelentenek magánéletileg, meg kicsit nyúl is vagyok na.....

hajni...
Budaörs

Kacsi!
Nem tudok mit mondani.....
Férjeddel mi újság? Haza tud ma jönni?

hajni...
Budaörs

Hajni!
Semmit nem tudok róla! Eredetileg 17 órakor kellett volna Münchenbe érkeznie. Azt mondta, hogy rögtön hív, ha odaért. Már nemsokára 19 óra és még mindig nincs hírem róla... Próbáltam hívni, de még ki van kapcsolva. Minden összejön...

Kacsi

kacsi80

Kacsi!
Ez most tényleg nagyon rossz lehet!!!Sok sok kitartást küldök és persze erőt is!!!!

Épp most nézem a híradót és hallom, hogy nagyon nem egyszerű a helyzet....

hajni...
Budaörs

Kacsi,
na neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Holnap akkor doki, ugye?
Küldök Neked egy virtuális ölelést!!!!!!!!!((((((((((((((((((((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Igen Meli, holnap doki. Csak az a gáz, hogy a rendelőből úgy hívtak fel, mintha tök jó hírt közölnének velem. Csak ők nem tudják, hogy ez az eredmény kb. 10 napja lett volna reális... :(

Az előbb hívott a férjem! Már Németországban van, de a budapesti járatot törölték. Bérautóval jön haza. És még nem volt szívem elmondani neki a rossz hírt. :( Már ő sem olyan bizakodó, neki is kezd elege lenni a sok szarságból...

Kacsi

kacsi80

Kacsi sajnálom a hírt...holnap mindenképp menj a dokihoz és mesélj mit mondott!!!!remélem nem lesz méhen kívüli!!!!
a párodnak is kitartást, épp most mondták, hogy a tévében hogy Madridból Manchesterbe 29 órás úttal tudtal visszajönni. itt már a katonság segít hogy mindenki visszaérjen.....szóval nagyon drukkolok a párodnak hogy minden rendben legyen.

Üdv.
Aisha
aisha

Kacsi!
És tutira akkor volt a péd amikorra gondolod?Görbéd nincs?

hajni...
Budaörs

Kacsi! Sajnálom, hogy megint ez... :cry: Drukk, hogy ne méhenkívüli legyen! Holnap várjuk a híreket! Ölellek drága! :cry:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

kacsi

mostmár nemsokára egyűtt lehettek,kitartás.

KépKép
bettike83

Hajni!
Tutira akkor volt, a görbémen is látszik. Azon kívül még bizonyítja az április 8-i 13. dpo-s halvány pozitív teszt és az, hogy pé után legközelebb a teszt előtt 3 nappal voltunk együtt, mert akkor sem volt itthon a férjem.
Lányok, már tényleg nincs remény! Majd még jól kibőgjük magunkat a férjemmel, aztán továbblépünk. Most még arra sem volt időnk, hogy beleéljük magunkat. Szegényt úgy sajnálom, hogy itt szenved egy csődtömeggel.

Kacsi

kacsi80

Kacsi!
Annyira sajnálom,vérzik érted a szívem,de nem mondd,hogy csődtömeg vagy!!!Nem szabad ilyet gondolni sem!Mondani nem nagyon tudok,mit,nem is lenne értelme,mert el sem tudom képzelni,hogyan érezném magam a helyedben,de valahogy csak muszáj menni tovább,és elfogadni,hogy minden valamiért történik.Tudom,sokszor kegyetlen és érthetetlen,de hiszem,hogy így van!
Sok erőt kívánok nektek!!!!
(((((((((((((((((((((((((((((((((((((())))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Veled vagyunk!!!!

Kép
Kép
zazzy

Kacsi!
NEM VAGY CSŐDTÖMEG!!!!!ITT SENKI NEM AZ!!!!!GYORSAN FELEJTSD EL EZT A BUTASÁGOT DE IZIBE!!!!!!!!!Mert különben fenékbebillentelek, érted?
Tudom hogy most nagyon szar, de tudom hogy túlléptek rajta és a gólya Nektek is hoz kisbabát!!!!!!

hajni...
Budaörs

Kacsi,
sajnálom a történteket! Várom a holnapi híreket!

A csődtömegezést pedig most rögtön befejezni, mert a térdemre fektetlek és elfenekellek!!!! Senki nem selejt vagy csődtömeg. Mindenkinek lesz babája!

Meli, drukk drukk!!!!

Hajni, szerintem meg volt a péd!

Bettike, én nem rohantam volna még meddőségibe. Mi értelme, ha még nem vagytok a pároddal rendesen kivizsgálva? Szerintem addig semmi.....

Ja, Hajni, én se egy-másfél év alatt javultam.....

Rambóka, én anno a pco, pcos szavakat használva találtam a honlapra. Akkor én már jó fél éve tudtam, hogy ez a bajom.
mókica

Móki!
Hááááááát a próféta szóljon belőled pé ügyben!
Bár beteg vagyok,(köhögök, hangszálgyulladással egybekötve) de nem vagyok lázas, és így nem biztos hogy mérvadó a hőm. Csak tudnám mi volt az a 2 napi barnás trutyi, tegnap meg tegnap előtt, mintha meg akarna jönni. Sőt még a pocim is fájt, szúrt... :shock:

hajni...
Budaörs

kacsi!
nagyon sajnálom :(

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Csajok, köszi a biztatást és a virtuális fenékbebillentést, de sajnos a tények magukért beszélnek: képtelen vagyok megtartani és kihordani egy kisbabát! Tudom, hogy mások is sokat várnak arra a két csíkra, de nekik legalább volt értelme! Én hiába tudok teherbe esni, ha csak pár hétig élhetek azzal a tudattal, hogy babát várok! Utána nagyon hamar jön a pofára esés. Szinte napra pontosan megismétlődik a tavalyi esetem. Akkor április 16-án volt a műtétem. :cry: Még azt sem tudtam lélekben feldolgozni és máris itt a következő.

Kacsi

kacsi80

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?