Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Második babánkat várjuk,február 27-re vagyok kiírva.Van esetleg még valaki, aki közeli időpontra várja a bébit?

Az első gyerkőc egy gyönyörű 4 és fél éves kislány, s most úgy tűnik kisfiunk lesz. Ha van vkinek hasonló korkülönbségről tapasztalata, szívesen veszek tippeket, tanácsokat! :) Biztos lesz egy-két izgalmas pillanatunk...

Üdv,
viraganna
viráganna

Szia Viraganna!
Én március 13-ra vagyok II-es számún, de első baba!
Adri
bladri

Keressük az év legjobb szülésznőjét
Az Év Bábája díj

Az Országos Bábaszövetség minden évben a kismamák és a szakma javaslatai alapján odaítéli egy szülésznőnek az Év Bábája díjat.
Kérjük, ha van szülésznő, akire szívesen emlékeztek, aki megkönnyítette a vajúdás-szülés folyamatát, írjátok meg e-mailben vagy levélben nekünk, hogy Szövetségünk vezetősége a javaslatok alapján a legjobb szülésznőnek átadhassa a díjat.
A levélben írjátok meg akár nekem privátban, akár az endomed@t-online.hu címre:
- a neveteket (bizalmasan kezeljük, senkinek tovább nem adjuk),
- hogy mikor szültetek – az sem baj, ha évekkel ezelőtt szültetek, de most jutott eszetekbe, hogy szavazzatok rá –
- a szülésznő nevét és a kórházat, ahol dolgozik
- és az is jó volna, ha írnátok róla néhány sort, miért őt választottátok, miben segített…
A Nemzetközi Bábanapon, vagyis a Szülésznők Napján, május 5-én adjuk át a díjat, mely ünnepségre szeretettel várunk minden kismamát.
A Bábanapról, a helyszínről és a díjról olvashattok még a Kismama újságban is.
nováky_rita

Sziasztok!

A SOTE II-n szeretnék szülni, valaki ismeri esetleg Dr. Paragi Pétert? Milyen tapasztalataitok vannak róla?

Előre is köszi!
kolibra

Nekem nem volt szimpi. Semmi rosszat nem tudok mondani róla szakmailag, sőt, szakmailag jó. De nem volt szimpi. Vannak sokan, akik még szimpatikusak is a szakmai hozzáértésük mellett. De ízlések és pofonok, Neked lehet, hogy bejön. Miért pont ő az ő neked?

Kép
manguszta

Szia Manguszta!

Köszi a választ! Igazából csak őt ismerem a SOTE II-ről. Én PCOS vagyok, és a PCOS honlapon ő is fent volt az orvosajánlók között. Így két éve ellátogatatam hozzá az ambulanciára. Igazából ismeretlenül estem be, pénzt nem adtam meg TB-s rendelésre mentem. Ott szimpinek tűnt, nagyon kíméletesen vizsgált, és kért egy csomó labor érték vizsgálatot. Viszont ez két éve volt, és azóta nem tudom változott-e a stílusa, mert hallottam, hogy a magánrendelőbe hívja már a betegeit.

Miben nyilvánult meg nálad a nem szimpátia? Stílusa? Modora, vizsgálati módja? Leírnád priviben?
És Te kihez jársz, tudsz ajánlani valaki mást?

Köszi szépen!!!
kolibra

Sziasztok,

nem jártam még Nálatok, de én is a Sote II-n fogok szülni, legalábbis nagyon remélem.
A 16. hetet töltöttem be ma.

Két kérdésem lenne, ha esetleg tud valaki segíteni:
az AFP vizsgálat eredménye kb. mennyi idő alatt készül el a klinikán, és az orvosnak küldik el az eredményt, vagy nekem kell érte bemennem?

A másik Timmermann dr-hoz járok terhesgondozásra, nála is szeretnék szülni, szívesen olvasnék róla véleményeket, és ha esetleg a szüléstarifájával kapcsolatban tudna valaki infót.

Nagyon szépen köszönöm előre is!

Gabi
duckylion

Szia Gabi!

Én csak jót hallottam róla, bár elég nehéz bejutni hozzá.
Puszi!
Manguszta

Kép
manguszta

Sziasztok!

Én 23 hetes terhes vagyok és a Sote 2-n fogok szülni.
Orvost nem fogadok viszont szülésznőt igen.(Zsoldosné Eta)
Tudtok róla mesélni nekem?
Hétfőn mondja meg hogy mikor találkozunk

Köszönöm. :D
újélet27

Újélet27!

Írtam privit.

Kép

Kép
ske

Sziasztok!
Én is a SOTE II.-n fogok szülni, márc. 3-ra vagyok kiírva, nemsokára kiderül, mikor szeretni kibújni a kisfiúnk! :wink:
Tina25, dr. Bakos Istvánról van egy külön topic a társalgóban, ott megnézheted a róla írt véleményeket (eddig rosszat nem írt róla senki)!
Üdv,
Sulamit
sulamit

Kár hogy nem nagyon pörög ez a topik, jó lenne ha a már tapasztalt Sotésok mesélnének :D
újélet27

Újélet, olvass vissza! Nyilván nem fogják ismételni magukat az anyukák :)

Kép
manguszta

Kedves Újélet27!

Szerintem Zsoldosné Etával nagyon jól jársz, én tavaly novemberben nála szültem a kislányomat. Nem voltam egyszerű eset, neki és az orvosomnak köszönhetem, hogy nem császároztak meg (nehezen illeszkedett be a fej). Emellett nagyon kedves és türelmes, ugyanakkor kellőképpen határozott is.

Egyszóval szerintem jól választottál :D !

Minden jót: Viki
Kép[[/url]
viktim

Sziasztok!

Azt hallottam, hogy nem kell már a szüléshez 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat.
Aki esetleg mostanság szűlt meg tudná erősíteni ezt?

Köszönöm

Kép
k.krisztina78

Szia Krisztina!

December végén szültem és akkor nem kellett új házasságit kiváltani, jó volt a régi.
Azért kérdezd meg a betegfelvételin, bár engem az anykönyvi hivatalhoz írányitottak és ők megerősítették, hogy jó a régi.
Viszont a taj kártyát kipostázzák, mi 1 hónaposak voltunk mire megkaptuk, természetesen addig nem lehet semmilyen pénz dolgot intézni. Az államkincstár mentségére legyen mondva, hogy a papírok postai feladását követően 8 nap alatt a számlámon volt csp és az anyasági.

Ha van még kérdésed írjál nyugodtan.
Andi

Kép
andusz

Szia Andusz!

Köszi a megerősítést, megpróbálom elérni majd a betegfelvételt is.
Gondolom a TAJ kártyát intézhetjük mi is személyesen, nem kell a postázást kérnem, nem?

Kép
k.krisztina78

Szia Krisztina!

Ha mész nst-re vagy dokihoz, úgyis be kell jelentkezni a betegfelvételnél, érdemes rákérdezni. Nem tudom mi változott taj-kártya ügyben, de a 3 és fél éves lányomnál mi intéztük. Most alá kellett írni, hogy postázva kérem, állítólag azt is az anyakönyvi hivatalhoz kell küldjék először. Azért tart kb. 3 hétig, mert van egy új hivatal beiktatva és már nem az oep képzi a számot. A férjem 2x bent volt a Teve utcában, hogy legalább egy igazolást adjanak a taj számról, de nem tudtak emiatt a plusz hivatal miatt. Igaz csúsztak az ünnepek miatt is.

Andi

Kép
andusz

Sziasztok!

Én március 2-án szültem a SOTE II-n, fogadott orvos és fogadott szülésznő nélkül. Mivel első baba, így nincs összehasonlítási alapom, de úgy érzem hogy a maximumot kaptam. Egy fiatal doktornőhöz, Dr. Vesztergom Dórához kerültem, végig nagyon kedves, és türelmes volt, szülés után mindennap meglátogatott. A szülésznő Paragi-Soós Krisztina volt, róla is csupa jókat mondhatok. A szülést végül vákuummal fejezték be, és a végére kb 8-10 fő volt a szülőszobában, és láthatóan mindent a maximumon végeztek. Sokan írják, hogy a csecsemősökről nincs jó véleményük, én velük és meg vagyok elégedve, bármikor mehettem, szívesen segítetek, csak kérdezni kell. Nagyon leterheltek egyébként, így nincs idejük kérdezősködni, de mindig segítettek. Szóval összességében meg vagyok elégedve :)
amanda84

Sziasztok!!!

Én június 9-re vagyok kiírva és a SOTE II-n fogok szülni Dr.Radványi Krisztinánál.Első baba lesz.Kérdésem a következő nincs még meg a fogadott szülésznőm.Esetleg ismeri e valaki Tóth Anna szülésznőt.Milyen véleménnyel vannak róla?

Marcsi
mery1986

Sziasztok!

Bocs, hogy csak úgy beesek ide, a második babánkat várom, új az orvos és új a kórház is. Holnap vagy holnapután megyek afp-szűrésre a SOTE II-re. Gondolom itt is először be kell jelentkeznem, és utána megyek a laborba - vagy laborhoz nem kell bejelentkezni? És hol van az épületen belül a labor? A lánykám beteg, nem akarok túl korán elmenni itthonról csak amikor már muszáj, és a laborban még sosem jártam, az épület meg nagy...
Ja, és még valami: ugye ilyenkor nem kell éhgyomorral menni?

Köszönöm, ha segítetek!

Kép
Kép
szalamandra

Szia!

Labor: a főépület alagsorában van, ahol az UH-is. a büfénél (ez is az alagsorban van) kell bejelentkezni.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Szia Erika, köszönöm a gyors választ! Már olvastam tegnap is, csak valami okból nem tudtam választ írni.

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra!

Ha AFP-re mész, akkor még a vérvétel előtt az ambulanciára is el kell menni kitölteni egy papírt. A felvételnél majd elmondják, hol az ambulancia. Ambulancián kb. fél8-tól vannak, így túl korán nem érdemes menni.

üdv

Kép

Kép
ske

Sziasztok

Szalamandra
ambulancia: a főépületben a labornál ha elfordulsz balra és kimész az épületből, akkor vele szemben van egy téglás épület - ott találod az ambulanciát

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok, azóta voltam vérvételen, és tényleg át kellett mennem az ambulanciára, de az kellemes élmény volt, hogy nem kellett várni, negyed tízkor én voltam az egyetlen érdeklődő :) Köszi mégegyszer az infókat!

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Igen én ismerem Dr Tóth Pétert.Sajnos nem tudok róla jókat mondani azoknak a pácienseknek akik még nem ismerik.Nem megbízható!!
Több ízben átvert engem,amikor is bementem a kórházba egy rutinműtét miatt és mindenki másnak ott voltak a fogadott orvosai,minden nő szuper kedves ellátásban részesült,kivéve engem.Nem jelent meg aznap a kórházban,hanem üzent nekem,hogy hívjam fel.Egy szó mint száz,aznap nem került rám sor.Egy pár hét múlva ugyanezt eljátszotta velem.
Amikor pedig felhívtam,lerázott.Az nem érdekelte,hogy vidékről utaztam be mindkét alkalommal a semmiért!
Szerintetek ez normális viselkedés egy orvostól?
Én tehát nem merem senkinek ajánlani,mert egy link megbízhatatlan,feledékeny,nemtörődöm alak!!!!Ez egy orvoshoz méltó magatartás? :cry: :cry: :cry: :cry:
tulipán31

Sziasztok!

Tudna nekem valaki infót mondani Dr.Varga György nőgyógyászról aki a SOTE II.-en van, meg VIII.k.Stáhly u-ba rendel magánrendelőben.Több helyen kerestem már véleményt de sehol nem találok semmit róla. Előre is köszönöm.
Üdv:
börni99

Januárban szültem a SoteII-n. A szülésznőnk Gönczi Katalin volt, őt jó szívvel ajánlom. A munkájának szakmai részét kevésbé tudom megítélni laikusként, de emberségből, együttérzésből jelesre vizsgázott.
A dokimról volt már itt szó, dr Timmermann. A következő babát biztos nem nála fogom szülni.
A csecsemősök maguktól nem jönnek oda hozzád, de ha kérdésed van, akkor segítenek. Ez igaz a nővérekre is.
eolga

Sziasztok!

Én régi-új versenyző vagyok ebben a topikban, 2005-ben a Klinikán szültem a kisfiamat és most júliusra várjuk a második babát.

Abban szeretnék segítséget kérni azoktól, akik mostanság szültek a Klinikán, hogy mit adnak bent a baba gondozásához és mit kell a szülőnek bevinni.
Úgy hallottam régebben, hogy pl. pelenkából már csak 1-2 darabot adnak (régen 5-öt kaptunk).

Milyenek a körülmények a gyerekágyon? Még mindig érvényes, hogy nem lehet a babát kivinni az osztályról?

Előre is köszi az infot!

Sziasztok!

Kinga
kgk

Sziasztok,

engem is érdekelnének a fentiek, mert barátnőim már lassan másfél-két éve szültek ott. Szóval, csajok, mesél valaki? :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Most írok ide először, de csatlakoznék az előttem szólókhoz. Nagyon érdekelne a szülészet és hogy milyenek a körülmények.
Második babát várom szeptemberre, az elsőt nem itt szültem.
Érdekelnének a kórtermek is, hogy hány fősek, ill. hogy van e alapítványi és ha igen akkor az milyen. Látogatásnál hogy lehet megmutatni a babát? Szóval sok minden érdekelne és nagyan jó lenne, ha jönne mesélni valaki olyan, akinek van tapasztalata.

Várjuk az infókat :D

Köszi

Kép
Kép
nyanya77

Sziasztok!

Én viszonylag friss élményekkel jövök, pénteken lesz 2 hete, hogy a klinikán szűltem.
A babagondozáshoz adnak napi 5 db pelenkát, a köldökre alkoholt, gézlapot. Ruhát adnak a babákra, meg kapnak egy textil pelust a fejük alá a kiskocsiba.
Amit vinni kell továbbra is, a popsitörtlő meg popsikrém, bár én amig bent voltunk nem kentem a popsiját. Na meg ha kitöltesz egy papírt kapsz kismama csomagot, abban van egy mini sudocream tremékminta gyanánt.
A csecsemősök továbbra is segítőkészek, de csak akkor ha kérdezel. Magától kevés jön oda mutogatni a dolgokat. De ha már egyet elkaptál, akkor ő alaposan elmond elmindent:)
A gyerekágy továbbra is 5 ágyas, a fürdők fel lettek újjítva 1 éve, szóval elég kultúráltan néz ki, azt a pár napot simán ki lehet bírni, pláne ha jó a társaság is:)
Vannak alapítványi szobák, azt nem tudom hány db, de azok 1 emelettel feljebb vannak, ha bármi gondod van liftezhetsz le a babával a csecsemősökhöz. 10ezer ft/nap, oda mehetnek a látogatók is.
A gyerekágyon látogatni bármikor lehet, de sajnos a hely nagyon szűkös, egy lépcsőfordulónyi az egész. A babákat csak üvegen keresztül lehet megnézni, ha épp sok a látogató, akkor nagy a tumultus, ez a része nem igazán jól van kitalálva:(((
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de kérdezzetek nyugodtan.
Kriszta

Kép
k.krisztina78

Kriszta, gratula a babádhoz! :)
És köszi az infókat, a számomra legfontosabbakat leírtad. Az alapítványi szoba ára igen húzós! Az ötágyas normál kórteremben lehetett bármit is pihenni? Ha belegondolok, hogy öt mama és öt baba napi 24 órában, hát nem hangzik túl bíztatónak :)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra,
lehet pihenni igen, mert nem mindenkinél van bent éjjelre a baba, és érdekes módom a babák nem keltik fel egymás, max mi anyukák nem tudunk aludni, de én spec voltam olyan fáradt, hogy nem zavart ha sírt valmelyik baba, a lényeg, hogy nem az enyém sírt:)
Na meg ha szerencséje van az embernek akkor a szoba sincs teljesen tele.

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!

Kriszta!

Én is gratulálok babához, sok boldogságot!

Köszönöm az infokat, sokat segítettél! Akkor nem is olyan rossz a helyzet, mint gondoltam. Azt hittem, hogy pl. a kismamacsomagot megszüntették, bár azt, gondolom, továbbra is szponzorok töltik tele.:)

Szalamandra!

Emlékeim szerint simán lehetett pihenni az ötágyasban is, mivel mindenki nagyon fáradt volt, ezért nem volt nagy a nyüzsgés. Igazából engem reggel a legszebb álmomból mindig a nővérke keltett fel, hogy lázmérőzés következik.:)

Tényleg, ismeri valaki közületek Dr. Patai Kálmánt? Nekem ő az orvosom.

Szép napot mindenkinek!

Kinga

Kinga
kgk

Na igen, arra lehet készülni, hogy továbbra is fél 6-kor van ébresztés az osztályon. Aki éjszakára beadja a babát, 6-kor mennie kell érte:)))

Kép
k.krisztina78

Kriszta!

Én is gratulálok a picurkádhoz :lol: Nagyon köszi az eligazítást, sokat segítettél vele.

Az alapítványi szoba tényleg jó drága, azt hiszem marad az 5 ágyas. Bár nekem nagyon rossz emlékeim vannak az alapítványi szobáról. Kisfiamat anno a Péterfyben szültem. Nagyon nehéz szülésem volt. A folyosó legvégén voltam egy kétágyas alapítványiban először egy 4 gyermekes anyukával, akinek a segítőkésszége egyenlő volt a nullával, aztán egyedül. Alig nézett be rám valaki, majd meghülyültem a magánytól a végére.

Ezekhez az 5 ágyas szobákhoz tartozik fürdőszoba, vagy az a folyosón van?

Kgk!
Nem ismerem sajna a dokidat. Igazság szerint csak az enyémet ismerem, őt Dr. Cseh Erikának hívják. Most fog szülni ebben a hónapban, így nem biztos hogy ott lesz szeptemberben, mikor majd én fogok, de még az is lehet. Illetve őt most Dr. Zergényi Molnár Dóra fogja helyettesíteni, de őt még nem ismerem.
Te mikorra vagy kiírva?

És te Szalamandra?

Kép
Kép
nyanya77

nyanya,
igen minden 5 ágyas szobához tartozik egy-egy fürdő wc-vel, ami a szobán beül van.

Kép
k.krisztina78

Nyanya!

Én július 14-re vagyok kiírva, szóval már csak 5 hét van hátra. Ebben a melegben kicsit nehezebb óriás hassal, de már rutinos vagyok, mivel a kisfiam augusztusban született. :)

Te hogy bírod?

Eszembe jutott még egy kérdés. Szerintetek be lehet vinni a gyermekágyra szoptatós párnát?

Jó főlést mindenkinek! :)

Kinga
kgk

Kinga,
be lehet vinni szopi párnát, láttam több anyukánál is.

Viszont sterilizálót már nem tartanak, ha valaki szeretne sterilizálni, akkor lehet bevinni sajátot, vagy ott helyben venni sterilizáló zacskót, ami a célnak pontosan megfelel:))

Kép
k.krisztina78

nyanya, mi szeptember végére várjuk a második lányunkat, így még lesz időm kiélvezni a kánikulát :)
Első gyereknél nekem is jobb volt, hogy nem egyágyasba mentem, most másodiknál ezt terveztem, hogy jobban tudjak pihenni, mire hazamegyek, és belevetem magam a kétgyerekes létbe, de ilyen ár mellett sajna ezt újra kell gondolnom.

Kinga, én Rózát az AEK-ben szültem, ott is többeknél volt szopis párna (nálam is :)), így legalább nem féltem éjjel mellettem altatni Rózát (nem mintha amúgy lehemperedett volna, dehát elsőgyerekes anyuka :))

Kép
Kép
szalamandra

Kriszta köszi az újabb infót :)

Kinga még viszonylag jól bírom a hőséget, de kíváncsi leszek mi lesz augusztusban... Én nem igazán számítok rutinosnak hőség tűres terén, mivel kisfiam május végén született. Emlékszem mikor hazajöttünk a kórházból olyan hideg volt, hogy olajradiátorral kellett fűteni neki a fürdéshez. Te kisfiad mennyi idős? Az enyém most töltötte a négyet. Kitartás neked a nagy meleghez.

Szalamandra én is szeptember végére vagyok kiírva :D Pontosan 22-ére. Most mi is kislányt várunk :lol:

Kép
Kép
nyanya77

Sziasztok!

Remélem, minden pocak-pajtás és anyuka jól van!

Szépen haladunk, már a 37. hetet taposom, úgyhogy elkezdtem összerakni a kórházi csomagomat.

A házassági anyakönyvi kivonatra tényleg igaz, hogy 300 napnál nem régebbit fogadnak csak el? A miénk picit régebbi, 2002 keltezésű...

Előre is köszi!

Kinga
kgk

Szia Kinga!

December végén szültem és akkor nem kértem 300 napnál frissebbet, tehát a több éveset is elfogadták. Az a tuti, ha felhívod a VIII. ker. anyakönyvi hivatalát.
Az előzőekben írták, hogy adnak a manóknak eldobhatós pelust, hát tőlünk még a fürdetéshez is kértek.
Azóta hátha rászakadt az otp a klinikára:))))

Jó babavárást.
Andi

Kép
andusz

Bocs, KÉRTÉK

Kép
andusz

Sziasztok!

Nálam is úgy alakult igen hirtelen, hogy itt fogok szülni a kettesen, mert átment a dokim.
Köszi az infokat, amennyit sikerült átbogarásznom...

Akkor pelust, popsitörlőt, krémet kell vinni, ugye?

És magunknak? Hálóing, betét van, vagy azt is itthonról?

El lehet zárni a bőröndöket?

Illetve lévén oktatókórház, a szülésre bejönnek szó nélkül a fiatalok, vagy azért megkérdeznek, hogy akarom-e 20 ember előtt a szülést?

Köszi, köszi!

Ja, még egy: éjjelre végig leadható a baba? És akkor nem is etetik, vagy teletömik tápival? Vagy 3 óránként azért hozzák éjjel is? Nappal meg végig velem lesz?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok, bátor minden anyuka, akik 36-37. héten még nem pakolta össze a cuccot, attól tartok, én kb a hetedik hónap közepén összepakoltam, aztán két héttel korábban jött a kiscsaj a kiírtnál :) Remélem, a második baba is kitart legalább addig! :)

Kitartást minden kismamának ebben az összevissza időjárásban, meg kánikulában!

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra, összepakolnám én, ha tudnám végre hol a jó fenében szülök, de ez az elmúlt 3 hónapban kb. 2 hetente változott. :-)
A nagyja be van pakolva, de nem mindegy, hova mennyit és mit.

Amúgy nekem is több mint két héttel korábban jött Prücsök.

Most meg úgy tűnik, progis csaszi lesz, mert kisöcsi 3450 gr és 39+2nek felel meg.....szóval pakolgatnék, pakolgatnék, ha tudnám mit kell.... :roll: :oops: :)

Olyan szép neve van a lánykádnak! Nagyikámat hívták így!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka,

hát, ez így nem lehet könnyű! Jó, hogy ilyen lélekjelenléttel viseled!
És mitől függ, hogy hol fogsz szülni? (bocs, ha olyat kérdezek, amiről írtál mostanában)
Köszönöm a dícséretet Róza nevében, most itt a feladat, valami hasonlóan szépet találni a második leánykának! :)

Kép
Kép
szalamandra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?