SZiasztok!
Kisbence,
NEkem sajat tapasztalatom nincs, de anyukam, aki 4 gyereket szult, azt mondja, hogy teljesen felesleges az ujszulotteket naponta furdetni, es plane felesleges barmilyen babaszappant hasznalni. Szerinte sima vizzel eleg lemosni heti egyszer, max ketszer. Mostanaban arrol is sokat olvasok, hogy szuletes utan az elso egy-ket nap nem is ajanlatos lemosni, mert sokkal jobban vedi a termeszetes maz, amivel vilagra jon
.
Egyebkent ma voltam a Mavban, es rakerdeztem, ha nem jon meg idore a baba, mennyit hagyjak tulhordani az embert. Azt mondta a dokim, hogy egy hetet azert szoktak, de az a legidealisabb, ha a betoltott 39. hetre jon meg a baba. EZt most probalom is megbeszelni pici fiammal ( vagy lanyommal? - sose lehet tudni, hisz most irta Katica is, hogy vegig mast mondtak neki) hogy akkor par napon belul illik elobujnia. KIvancsi vagyok, hallgat-e ram
. Egyenlore szerintem meg nagyon jol erzi magat bent, mert meg nagyon egnek all a hasam, es cseppet sem szallt lejjebb, sot, meg joslofajaokat sem produkalok.... NA mindegy, szedaig meg dolgozgatom, aztan otthon vegleg befejezzuk a gyerek szobajat, meg egyeb atalakitasokat, remelem gyorsan eltelik majd az ido. Csak azt nem szeretnem, hogy beinditsak, jobb lenne, ha magatol szepen menne.
Egyik baratnom most szult a hetvegen Fehervaron, szegenynek 5 kilos bbaja volt, 60 cm-rel. 5 nappal a terminus utan beindultak a fajasai, 3 percesek egezs nap, aztan masnap semmi. HArmadnap ujra, de nem tagult. EZek utan beinditottak, es rafektettek a szuloagyra. Ott eltoltott 6!! orat, mikozben masik 5 anyuka megszulte gyermeket. CSak szenvedett szegeny, de nem akartak csaszarozni, mert a korhazban az az alapelv, hogy az eletveszelyes. AZtan amikor mar a szivhangok nagyon romlani kezdtek, megiscsak raszantak magukat. Kb 10 percig tartott a dolog, es szegeny baratnom neme rtette, mert kellett elotte 3 napig ennyit szenvednie. Annyira ki volt merulve, hogy meg magat sem birta ellatni, es csak masnap volt kepes felemelni a gyermeket.
Bocsanat, hogy elmeseltem, nem Mavos tema volt, de hatha erdekel mast. Raadasul az egyik lany a szobaban meselte neki, hogy neki sem voltak hajlandok csaszarozni, csakhogy neki rament a babaja.
En nem vagyok csaszar parti, de azert szornyu, hogy vannak meg korhazak, ahol annyira elvetik, hogy babak mennek erre ra. Egyre tobb helyrol hallom, hogy jo, ha ott van veletek valaki, aki hatarozott, es amikor ti nem vagytok magatoknal, akkor helyettetek is gondolkozik.
Na mindegy, ilyen szempontbol 100%-osan bizom a MAV-ban, es orulok, hogy ott fogok szulni.
Chris, megirod maganban az otthoni telefonodat?
(sarmany@blavo.hu)
puszi
Viki