Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és az új személyiddel vidd magaddal a házassági anyakönyvi kivonatot is. :-) Nem biztos hogy kell, de ha igen, ne ott érjen meglepetés. :-)

szilvás76

Lassan nekilátok felrajzolni egy két rajzot a manónak :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Barbcsi, nekem maradt a lánykori nevem - férjem legnagyobb bánatára... :oops: De szerintem is napokba telik, amíg ezeket elintézed, legalábbis nálunk... És igen, éljen, mindenből kell új :wink:

Tánctanulás? Hát ez attól függ, kinek milyen előélete volt, milyen intenzitással tudjátok megtanulni, és milyen koreográfiát szab rátok a tanárotok. Már ha tanárhoz jártok... :?: Mi kábé heti egy alkalommal voltunk, és valami tingli-tanglit tanultunk, amiből semmit nem voltunk hajlandók bemutatni a násznépnek :lol: :lol:

Évi, fog még járni a Te kezed is máshol - na, azt olvastam, hogy kézzel vasaltak régen :oops: no, nem baj - mielőtt bárki rosszra gondolna :roll: :P sikálhatod majd az összekakilt bodykat :lol: csak egyet a sok példa közül :wink:

bekri

Irtam sms-t Csillagnak azt irja minden OK jön majd csak most dokihoz megy.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szilvás, na igen, sokszor egy meglepő fordulat, egy kedves szó többet ér minden leteremtésnél :D

bekri

[quote="bekri"]: írta:bekriroll: :P sikálhatod majd az összekakilt bodykat :lol: csak egyet a sok példa közül :wink:

Ajaj, igen, a jó kis baba-kaki szépen bennemarad a bodyban halványsárga emlékként, ha csak gépbe dobod...
:-) Bizony-bizony, mosószappan rulez! :-)

szilvás76

Illúzióromboló társaság :lol: :lol:

evilany

Évi, nagyon szép volt az ültetőkártyátok! :wink: Már töltöm fel a képeket, bocsi, csak közben a blogomba is írtam, mert ott is már rég jelentkeztem. :oops:

Köszi lányok a sok sok infót az okmányokról! :roll: :) Hát esküvő utáni héten fogjuk intézni ezeket, akkor van 1 hetünk, mert május 15-én lesz az esküvőnk, május 21-én megyünk nászútra, onnan hazajövünk május 24-én, és utána én egyfolytában vizsgázom, és a szobát is csináljuk, és vásárolunk is a Törpicurnak, így akkor már nem lesz időm okmány cserére, de remélem az alatt az 1 hét alatt legalább a fontos dolgokat sikerül kicserélni. Már próbáltam utánaolvasni mit, hol, milyen papírral kell, csak ti mégis jobban tudjátok. :wink:

Bekri, mi salsáztunk több, mint 1 évig a Tomival, aztán én balettoztam kiskoromban, szalagavatóra is voltam besegíteni partnerként, meg a saját szalagavatónk is,előző félévben a tesi félévem dance aerobic-cal csináltam egyszóval: IMÁDOK TÁNCOLNI!!! Szerintem Tomi is így van ezzel, legalábbis velem mindig nagyon szeretett, ezért is remélem, nem lesz gond betanulni bármit is. :roll: :wink:

Kép

Kép
barbcsi

[quote="bekri"]n írta:bekria, azt olvastam, hogy kézzel vasaltak régen :oops: no, nem baj - mielőtt bárki rosszra gondolna

Ezn nem értem, akkor én is maradi vagyok, de hogy lehet MÁSHOGY vasalni, ha nem kézzel? :P :lol:
:wink:

szilvás76

Szilvi,hát nem nagyon,lehet próbálkozni a ráülök kisimul módszerrel de nem az igazi :lol: :lol:
Bekri a kézzel mosást olvasta kézzel vasalásnak és ezen lepődött meg :)

evilany

Képek feltöltve, jelentem. (elnézést kérek a képek minőségéért, de telefonnal fényképeztem, és így nem tükrözi vissza sajnos az eredeti szépségüket :( :( ) Összerakom a vizsgaidőszakom, meg pihenek egy kicsit, de olvasó üzemmódban maradok. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Barbi, a személyit mindenképpen intézd el.
A többi végülis ráér valameddig. Bár mondom, engem már vártak az APEH-ban, tudták, hogy férjhez mentem és megváltozott a nevem. (BM-ből ment az adat, biztos az anyakönyv és az új személyi adatai is odafutottak már addigra...

a NAGY TESTVÉR figyel ám! :-)

szilvás76

Lefotóztam a kiscsaj ruhákat, amiről tegnap már írtam. Sajna csak telefonnal és este, így a színek nem az igaziak.
Cukortrutyi, de kell pár csajos holmi :-) na.

Kép Kép Kép [/img]

szilvás76

Szilvi,szépek és naná hogy kell csajos ruha...

evilany

Szilvás! Nagyon édesek ezek a kis ruhák!!! Már én is úgy szeretnék vásárolni Bencének, de erre csak esküvő után kerül a sor. De sosem bírjuk ki, ha megyünk valahová, hogy ne menjünk oda a babaholmikhoz, csak vissza kell fognom magam, mielőtt őrült költekezésbe kezdenék... :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Barbi, egy jó tanács egy gyakorló Anyukától :-).
Ha nincs honnan kapnod ruhákat, érdemes pár normális turiban is szétnézni. Ekkora babáknál még nem használódnak el a ruhák, és fillérekből tudsz vásárolni nagyon szépeket. (ezek is összesen 800 Ft-ba fájtak) Meg a VATERA is jó ám! Nézd meg, a csajok milyen cuccokat fognak ki. Tudom, most másfele kell koncentrálnod, (ráérsz még nézelődni) de tapasztalatból mondom, egy-egy elcsábulástól eltekintve nem érdemes horror áron Brendon/Kenguru cuccokat venni...

Én tegnap szemeztem egy fából faragott bölcsővel a VATERÁ-n.
Eldöntöttem, veszek egyet, 3-4 hónapig jó, és nagyon kevés helyet foglal...

szilvás76

Ja, és ezek a rucik (sajna) 62-68-asok, így majd jövő ilyenkor lesznek jók, hacsak nem lesz akkora a kisasszony mint a bátyja volt :-) De most tudtam így és ennyiért elcsípni, lecsaptam rájuk. :-)

szilvás76

Én meg eleve nagyobbakat veszek,mert 56-os,62-es már van bőven,szép is meg itthonisnak valós is,rengeteg,és még lesz is innen onnan,tehát koncentrálok a 68,74-esekre,póló,kertésznaci...:)

evilany

evilany

Lányok, látom, alakul a hangulat...

Bölcsőt mindenkinek csak ajánlani tudom! Tudom, hogy csak 3-4 hónapig jó, ahogy Szilvás is írta, de úgy tudom, az idegrendszer fejlődésének nagyon jót tesz. És hasonlít arra, ahogy a mamapocakban ring a magzat jobbra-balra járás közben. Abba ne menjünk bele, hogy milyen fekvésű babákra igaz ez...

Én még mindig nem vettem semmit kistesónak. :oops: Gondoltam, elkezdem egy szép textilpelenka csomaggal, mert azért Kristóf is azzal alszik (és anno nem vittem túlzásba a pelenkavásárlást), legyen külön garnitúra mindenkinek :wink: De még ide se jutottam el... Majd egyszer felbíztatjuk egymást Diával és akkor versenyt futunk a nyáron... :D

Barbi, de jó, hogy ilyen táncoslábúak vagytok - így pikk-pakk profi koreográfiát fogtok betanulni/előadni! Tamásom nem szeret táncolni annyira, én igen, néptáncra jártam hosszú évekig, és kacérkodtam a társastánccal is, de odáig valahogy sose jutottam el (kivéve a szalagavatót, ahol keringő és valami latinos egyveleg volt, amit most utólag inkább ugri-bugri tornaórarészletnek mondanék, csak magassarkúban, vörös, testhezálló, pántos, combközépig érő ruciban).
Majd egyszer :roll: 8) :D

bekri

Szilvás, köszönöm szépen a tanácsot! nem is a Brendonban szeretnénk vásárolni horror árakon, találtam olyan helyeket, ahol sokkal olcsóbban lehet venni. :roll: Csak mindenképpen meg szeretnénk várni az esküvőt, mert megbeszéltük, hogy nászajándékba pénzt kérünk mindenkitől, amiből mi majd megvesszük a nekünk tetsző babakocsit, babahordozót, kisruhákat és mindent amire szükségünk van. ( mielőtt még pl. 5en vennének babahordozót, meg hát mégis csak mi tudjuk, milyet szeretnénk,na....) Egyedül a kiságyat csinálja nekünk az anyósom bátyja nászajándékba, de az is olyan lesz, amilyet mi szeretnénk, ennyi kikötésünk volt. :roll:

Mindjárt belinkelem azt az oldalt, ahol mi nézegettünk. Apu kamionsofőr, ezért tud nekünk segíteni, felvisz minket Pestre, ahol ez a bolt van, és így haza is tudjuk hozni Nemesvámosra a dolgokat, nem kell külön futár stb. :wink:

Meg azért is nem vásárolunk, mert egyenlőre nincs hova rakni. Nászút után cseréljük ki a szobákat, és akkor látunk neki mindennek, így ezért se veszünk semmit, de már össze van írva,hogy mit hol és mennyiért néztünk ki. :roll: Amúgy a C&A-ban vannak azért jó babaruhák megfizethető áron, (pl.: 2 db body 1290) ott szoktunk még nézelődni!

Kép

Kép
barbcsi

Kép

én ezt találtam, de ebben még nincs matrac...

szilvás76

Évi, a te ajánlatod árban mondjuk jobb, meg felszereltségben is...
Mondjuk még csak a tervezés és kigondolás fázisában vagyok, így nem csapok le rájuk, de majd május-júniusban bizti figyelni fogom! :-)

szilvás76

Akkor ahol nézegetünk:

http://www.babaholmiolcson.hu/index.php

Itt nézegetek kismama ruhákat, de ezt neten rendelem meg:

http://www.monamama.hu/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

http://bolthely.hu/kismamaruha/oldal/fooldal

Innen az ágyneműket, szoptatós párnát rendeljük:
http://www.babafelszereles.hu/agynemuk.html
http://szopiparna.hu/index.html

Múltkor innen rendeltem meg a törpnek a 6 db-os bébigarnitúrát, amiben van 1 bébiköntös, 1 pár frottír bébipapucs, 1 előke, 1 mosdókesztyű, 1 bébikifogó, 1 bébitörölköző, és mindezt 5000 Ft-ért!!! Ráadásul olyan édes a valóságban is, hogy minden nap elérzékenyülök, ha ránézek!! :roll: De innen kismama fehérneműt is lehet rendelni, én bár a fehernemufutar.hu-ról (az is az ő oldaluk) rendeltem egy melltartót, de nagyon meg vagyok vele elégedve, méretben is passzol! És 2 nap alatt kihozták, egybe a bébigarnitúrával!
http://www.fehernemufutar.hu/kismama/content/view/12/31/

Jó nézelődést hozzá, szerintem érdemes megnézni! Jó kis oldalak!

Kép

Kép
barbcsi

Mi ilyen kiságyat szeretnénk:

Kép

Ez is a http://www.babaholmiolcson.hu/index.php oldalán van, de ezt megcsinálja nekünk anyósom bátyja. Ez szerintem azért jó, mert elég nagy, egybe van az ágy a pelenkázó szekrénnyel, van ágyneműtartója, és át lehet később alakítani heverővé és éjjeli szekrénnyé! (megjegyzem ilyen volt a Tominak babakorában, tehát már 24 éve lehetett ilyet kapni :wink: !) 3 fokozatban állítható a magassága.

Heverővé átalakítva így néz ki:
Kép

Kép

Kép
barbcsi

Na eddig ezzel mulattam az időt,most összekapom magam ésd elmegyek a pékségbe meg nekilátok főzni,töltött paprika lesz,meg porszívóznom is kell :)
Nem tudom mennyire látszik,napocska,madárka,kapcsolónál madárkák
Kép
Kép
Kép

evilany

Nekünk van 140*70-es kiságy, Bende bitorolja. Rácsos, de átalakítható. Mire Babuci akkora lesz, hogy örökli, addigra úgyis tervben van egy "ifi" ágy a Fiamnak. :-)
Én jobban szerettem a pelenkázó lapot, így most is abból vettünk újat. :-)
Vagy az ágyra teszem majd (amíg pici) illetve van egy láb hozzá, ha pl leköltöztetem a fürdőszobába...

szilvás76

Évi, te ilyen ügyesen rajzolsz, vagy ezeket másolod valahonnan? Tök jó!

szilvás76

Felmásolom a falra.
http://kifestem.hu
:wink:
aztán lehet színezni,és csak egy része,ha meglesz a kiságy akkor afölé még jön jópár minta.

evilany

Évi! Nagyon szép, nagyon ügyes vagy! Jó főzöcskézést! :wink: :wink: Nekem nagyon tetszik! Majd én is szeretnék valamit Bencének a falra, de inkább macisat, állatkásat :roll: ,lehet, hogy tapétacsíkot veszünk, de lehet, hogy én is festek, még meglátjuk! 8)
Én is megyek dolgomra...

Kép

Kép
barbcsi

Clarika te Berki véleményére reagáltál de azt nem én írtam de olvastam Berki időközben rendezte a dolgot :lol:
Hát mi sem voltunk jó gyereke de a mai fiatalok el vannak szállva némelyik sajnos.
Gyerek holmik én még semmit nem vettem nem merek babonából vagy mit tudom én mondjuk nekünk is van elég sok hisz a boltomból szinte csak lányos maradt meg meg rózsaszín etetőszék ágynemű garnitúra sok sok piros kis ruha Lili egyéves korára bele is nő.Sok kismamaruhám is maradt meg főleg nyárika: )van mibe öltöznöm.
Voltam védőnőnél és hallottam a picur szívhangját nagyon jó volt és torokfájás meg van fülfájás köhögés,azt mondta védőnő ha nem lázasodom be várjak inkább az antibogyóval nem tenne jót a hüvely gyulladásomnak és a szemölcseimnek sem.Vettem Homeogene 9 et azt szopogatom és biotronlámpa.Este megyek uhra és szemölcs kukucsra.
Szilvi üdv itt :lol:
Évi szép a rajz a szobába.

Kép
bévi

Kép
Én ilyet akarok!

Kép
bévi

Éa nálunk is a kombi ágy a nyerő!
Babakocsiban pedig azért ez mert a hordozó is csatolható és ha ellaszik a kocsiban csak kiveszem a vázt rá pattintom a hordozót és nem kell felkelteni.Mivel én mindent magam intézek szinte mindenhova magam járok van saját kis autóm így jó lesz mert nem kell cipelnem a kis picurkát kényelmesen el lesz a hordozóban.Nálam is volt a boltban ilyen kocsi és praktikus és ne nehéz.

Kép
bévi

Bévi! Te mit kaptál hüvelygyulladásra? Mert nekem is volt a 17. hét körül, és amit én kaptam, attól 6 nap alatt nagyon szépen elmúlt!!! Hál' Istennek azóta semmi baj nincsen, de mondom, szerdán mondta a doki, hogy a gyulladást nem szeretjük, mert beindíthatja a szülést, nagyon oda kell rá figyelni, és kezelni kell!!!

Amúgy még február környékén nekem is volt hozzád hasonlóan köhögés, torokfájás, szedtem rá homeós bogyókat, és pikk pakk elmulasztották a bajt, még a hőmelkedésem is lement tőlük!!!! Ezért ajánlom Neked a Homeogene 9-et és a Stodal szirupot, mindegyik nagyon jó köhögésre, torokfájásra, és kismamák is szedhetik, mivel mindkettő homeopátiás!!!

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi Klion kúpot kaptam rá tíz napig szedtem vagyis használtam,de viszketés van most is és erős folyás de ma majd megnéz.Igen most vettem a homeogen9 hát remélem használni fog meg nekem ajánlotta biotron lámpázam.Nekem is mondta nem jó a hüvelygyulladás sajnos nekem ez a gyulladás fent áll már 2 szer szedtem antibogyót most Klion kúp és még most sincs rendben.Te mit szedtél????

Kép
bévi

Sziasztok Kismamik!

Szilvi üdv a csapatban!
Évi!...Kis kreatív...ügyes vagy!!!

Megjöttem a dokitól.Tegnap védőnőcinél voltam.
Tegnap:
Minden rendben volt...jó magzati szívhangok,vérnyomás 118/71 4kg vagyok több mint múlt hónapban.
(azt mondta ha 6-7kg lett volna a többlet akkor kellene aggódni.Toxémia kizárt szerinte,mert a zsibbadás is elmúlott) :D
Ma:
Doki bácsi mindent rendben talált.Magnézium citrátot,polybé-t és ferrogradot szedjek...illetve terhesvitamint.
Megjött a Toxoplasma eredményem is :(
3 hét múlva kontroll(újra megnézik)
Átestem a fertőzésen és volt egy "kis" eltérés -(ezt mondta)
Eredménye:
Toxoplasma IgM ELISA (DisSorin) .... Negatív
Toxoplasma IgG ELISA (DiaSorin) .... 190 IU/ml

Remélem nincs baj!!!-Annyira nem értek hozzá!
Megkérdezte van-e kutya vagy macska a családban...válaszoltam hogy van kutyám.

Majd 05.11-én megyek újra dokihoz...akkor adja a terheléses cukorra a vérvételi papírt...illetve a Toxo-ra az ismétlést.(na ez nem 3 hét-mivel 03.01-én vették le az elsőt)
Na de ehhez sem értek! :D

Most elmegyek lepihenni egy kicsit...majd jelentkezek!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Bévi!
Babakocsi-kitűnő választás!!!!
:D :D :D :D
Szép!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag jó pihenést neked is és csak pozitivan biztos nem lesz gond bár én sem értek ilyenekhez de vannak itt akik igen ők biztos fognak segíteni :D

Kép
bévi

Klassz kocsi. :-) Mi úgy döntöttünk, nem veszünk újat (azok a piszkos anyagiak) ugyanis megvan Bende Bergon babakocsija. Igaz kék, de nem érdekel. :wink: Vízszintesig dönthető, majd sportkocsiként is használható... szépen kimosom a huzatot és jó lesz. Azt a jó pár tízezer forintot meg majd másra költjük! :-)

szilvás76

Bévi! Én a Pimafucin nevű kúpot kaptam, esetleg rákérdezhetnél a dokidnál, hogy nem írná-e fel? Mert nekem használt, 6 napig használtam, mindig este kellett 1-et lefekvés előtt felhelyezni, és teljesen elmúlt, már nyoma sincs a gyulladásnak!!! Lehet, hogy ettől Neked is gyorsabban javulna! Nekem a viszketés is elmúlt, meg elég piros is volt ott lent, az is elmúlt, szóval hatott!

Csillag, örülök, hogy jók az eredményeid! :wink: Sajnos a toxoplazmáshoz én se értek, majd jön Ircsi, és segít! Ő a mi doktor nénink tényleg. :roll: Háziorvosnál voltál? Jó pihizést! :)

Kép

Kép
barbcsi

Szilvás igen ismerem a Bergont is nagy márka volt anno és ugy vitték minta cukrot jó kocsi stabil szép szinek meg nagyon strapa bíró.Két hátránya van nagyon nehéz és sok helyet foglal.Anyuci kondizik is vele és amúgy nem volt az egy olcsó muladság mikor vettétek volt ára rendesen....Mi megkapjuk ajándékba a kocsit amúgy ha nekünk kellett volna megvenni is ezt választottam volna de ha lúd legyen kövér :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Barbcsi ismerem ezt a kúpot sokat szedtem ilyeneket sajnos míg nem voltam terhes is van is itthon ilyen kenőcsöm kúpom az nincs majd este rákérdezek meg megmondom kukucskálja meg mi újság.Nekem ecsetelni kell magam a szemölcseim miatt ott a hüvelyemnél van azt írtam az elején és az is lehet amiatt elég erős az a szer nem tudom én majd meglátjuk elmúlt e a gyulladás bár nem hiszem :(

Kép
bévi

Értem Bévi, azért kérdezd meg, hátha. Szerintem még sajnos nem múlt el neked, mert azt írtad, még mindig viszket és a folyásod is erős, nekem meg már semmilyen tünetem nem volt, mire visszamentünk és azóta se, és szerencsére tényleg elmúlt. Mindegy, van itthon még 1 dobozzal, ha (de reméljük nem!) újra jelentkezne, akkor felhívom a dokim, és elkezdem használni megint.

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi inkább ne jelentkezzen ne legyen rá szükséged azt kívánom megkérdezem a dokit mindenképpen és szerintem se mult el nekem sőt tuti hogy nem sajnos nagyon kellemetlen és most még a torkom meg a fülem is de lápázok és szedem a homeogént hüségesen

Kép
bévi

A kocsit nagyon jutányos áron kaptuk. :-) De tudom, drága volt anno. Szeretem, mert jó nagy kerekei vannak, és bárhol el lehet tologatni. Viszont tényleg bazi nehéz, és csak "lapra" lehet csukni, jó nagy helyet foglal. De valamit valamiért... :wink:

szilvás76

Szilvás így van valamit valamiért csak mivel nekem nem fér be a kocsiba mindenképpen ilyen típusú kell.Ez meg bejön nekem nagyon..
De igazad van ha meg van felesleges rá költeni mert nagyon jó kocsi az is és elmegy az a pénz máshova is.

Kép
bévi

Sziasztok megint!
Fontos kérdések!
1. Állandóan keményedik a hasam... Magnéziumot szedek... Nektek keményedik???
2. Mindenki álmodik idiótaságokat (terhességgel kapcsolatban)? Vagy csak én?
(bocsánat, rohannom kell)
szilvi35

Szilvi35 nekem is volt már olyan,hogy keményedet és nagyon nyílalt a hasam én napi 2x2re emeltem a magneb6-ot a védőnő és doki tanácsára mostmár jobb.Idiótaság nekem folyton jár a fejemben ilyen vajon minden rendben a picurral vajon lélegzik vajon mozog él ezt meséltem a védőnének és mondta próbáljak elvonatkoztatni minden ilyentől nem könnyű de megpróbálom pozitívan gondolkozni nem könnyű azt mondják ez természetes

Kép
bévi

Sziasztok lányok gyors bekukk csak közétek !!!

Üdvözöllek én is szilvi365 közöttünk!!!!

Ma ígérem megírom hogy mi az oka hogy ilyen ritkán jelentkezem .

A pici fiam beteg itthon van győzöm kúrálni , és ráadásul 2 napja görcsöl a hasam megyek ma dokihoz vagyis most mert ugyanis félek előre mert pici fiammal anno 27 hetesen igy görcsöltem eredményeként 3 hetet voltam kórházban vissza tartáson mert majdnem meglett.

A gyomrom is ég napok óta szinte megettem egy doboz rennit semit nem használt most kekszet rágcsálok az bevált .

na most mennem kell puszi mindenkinek megyek dokihoz mert nagyon nagyon nem jól vagyok igaz nem az enyém van ma de remélem fogad ő is . :(
Vendég

Szilvi.
1. Nem mindig. De ha sokat mászkálok, vagy idegeskedem, akkor igen. És egyre többször fogod mostmár tapasztalni.
Mindenképp a doki tanácsát fogadd meg...
Én nem szedem még rendszeresen, majd ha már tényleg kell. De mondom, nekem nem keményedik még állandóan.

2. Nem. :-) álmodni nem álmodok. De figyelem, hogy mocorog-e. :-)
De lehet ez azért van, mert már van babám, és nem "újdonság" ez az élmény. :-)

...ne rohangálj! :wink: :lol:

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?