Új privát üzeneted érkezett!

Lívia:

A jós utcában lakunk pont előttetek a nagy kék ház Kép)))

Lani
lani

Sziasztok!

Barbara,
Sajnos kifogtad a 2 nagy-nagy bunkó és antiempatikus dokiból az egyiket, aki valaha is dolgozott a Margitban.
Innen üzenem a Moustafának, hogy nyasgem és egy paraszt:-)))))
Én nem sozktam senkit sem elküldeni, főleg így a háta mögött a síkosban, de nekem is csak hasonlóan felháborító stílusáról vannak tapasztalataim. Ha nem lenne más dolgom(3 gyerek mellett pedig van :-))), tuti írnék a szülészet vezetőjének, hogy regulázza már meg ezt a dokit, mert gázol rendesen az emberi méltóságba, amit orvos aztán egyáltalán nem engedhet meg magának.
Na, nem morgok, alázzatok inkább vissza, ha ezekkel találkoztok legközelebb, pl. kérjetek másik dokit, ne engedjétek, hogy ő vizsgáljon. Én ezt tenném legközelebb, de valszeg már nem lesz legközelebb, brü-hü-hüü:-(
:-DD

Na, a lényeg: szept. 25-én 14.10-kor 4 órás könnyed vajúdgatás után kibújt legkisebb fiúcskánk, Gömbös Olivér 3250g-mal és 50 cm-rel.
Majd írok röviden, hogyan zajlott életem legrövidebb, legkönnyebb és legszebb szülése, de egyelőre hangolódok 3 gyerekre:-)

Mindenkinek addig is örömteli pocakosodást és egészséges babákat kívánok!

Csaó,
Viki
Íme egy kép, ha sikerül beszúrni:
Kép
ccviki

Szia Viki!!!
Nagyon sok szeretettel gratulálok nektek, és millió puszi az egész családnak!!!
Kép Kép Kép
Klára
klara

Szia Viki!

Én is gratula, de irigyellek: legrövidebb, legkönnyebb és legszebb szülés. Én is ilyet szeretnék, bár arról nem szólt a fáma, hogy az első milyen volt....
KépKépKép

Nikcsi

Ui.: ilyen megjegyzéseket néha (aztán lehet, hogy egyre sűrűbben tennék), de majd csak ha már túl vagyok rajta, mint Viki. Azt hiszem már így is elég sok negatívat írtam - de sajnos ez az igazság! Kép
Barátnőm azt mondta ő nem jön a Margitba....
nikcsi

Sziasztok!!!!

VIKI!!!! EZER GARTULA!!!!!!!!!!!!!!!! GYÖNYÖRŰ OLIVÉR!!!!!!!!!KépKépKép
Minden szépet és jót nektek Kép Ha van időd gyere feltétlen Kép
Lani
lani

Viki,
GRATULALOK! KépKépKépKépKépKép
Sok sok boldogsagot Nektek! Kép Kicsifiad pedig egyszeruen gyonyoru! Kép

Gombóc

ui.: Remelem, elkerulom a "2 nagy-nagy bunkó és antiempatikus doki"-t. Megkerdezhetem, ki a masik? Kép
gombóc

Sziasztok!

Lani!
Én még új vagyok itt, és örömmel olvasom, hogy a Sztanyik L.az orvosod. Én tavaly szültem nála, és lassan tervezzük a kistesót, akit szintén nála szeretnék megszülni.
Neked is van már egy gyereked, őt is nála szülted?
Lányok! mit tudtok a Margit kh. onkológiai kórházzá való átalakításáról? Ti most jártok oda, esetleg hallottatok valami biztos infót ezzel kapcsolatban?
Én egyenlőre azt hallottam, hogy az orvosok is kezdenek elszállingózni, de ahogy látom, a selejtek (Mustafa stb) még ott vannak.
Egyébként én is majdenm nála szültem. Megúsztam!!!

Judit
Judi1

Sziasztok!

Viki

Hatalmas gratula! Gyönyörű a babócád!!!!!!! Jaj, de irigyellek!!!!! Kép Kép

Gombóc

Én hallottam még egy roppant "empatikus" dokiról, őt Béresnek hívják. Én szerencsére még egyikkel sem találkoztam, remélem nem is fogok! (Asszem most már le kéne húznom a vezetéknevem a regisztrációmból, mert ezek kicsinálnak, ha találkoznak velem. Kép

Zsófi
mzsx

MZSX,
Az altalad emlitett doki az en orvosom. KépKépKépKép
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Talán ma jó lesz minden! Sikerült beszélnem egy újabb jelölttel, aki úgy néz ki átvesz. Vagyis ezt mondta: a terhesgondozásra akadály nélkül járhatok hozzá.... Kép Már ez is nagyon jó!

Judit
Aug. 10-én volt az első vizsgálatom (12. hetes) és akkor kérdeztem erre a megszűntetéses dologra. Ha visszanézed az archivot biztos megtalálod, de azt mondták csak az álló vízet akarják megmozgatni... És ne izguljunk! Én III. ker.-i is vagyok, tehát kapok Óbuda újságot, abba szoktak cikkezni. Legútobb aláírás gyűjtés is volt, és a polgármester nagyon ellenkezik a megszűntetés ellen... Tudok erről még írni, de inkábbb privátban. Kép Mivel a profilodban nincs e-mailcím, ezért írj nekem és kifejtem...

Zsófi
Azt hiszem én is megteszem, amit Te.... Kép

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!
Judit!

Igen van már egy kislányom aki szintén nála született. A szülés császárral végződött sajna. Én azóta is hozzá járok nagyon jó orvosnak tartom és nagyon emberséges normális.

Lani
lani

Sziasztok!

Gombóc
Kép Kép Kép És veled milyen?

Nikcsi
Igen, én is megtenném a helyedben! Én már meg is tettem! Kép Kép Még az e-mail címemet is kivettem, mert abban is benne van a nevem. Lehet, hogy beszari vagyok, de nem akarok plusz kellemetlenséget. Inkább én is akkor lennék csak nagy hangú, ha, már babázok! Kép

Zsófi
mzsx

Zsófi

Én azt mondom ez nem beszariság, csak ők meg simán kicseszhetnek velünk. Tudod fáj az igazság! Kép

Nikcsi (e-mailben is csak ennyi van, de aki kicsit ügyesebb kiderítheti a teljes nevem így is...)
nikcsi

Sziasztok Lányok!
Olvasom már egy ideje ezt a topicot, de csak mostanra jutottam el odáig, hogy írjak is...
Szóval üdv mindenkinek, mi ma töltjük a 15. hetet, és eddig minden oké. (Volt egy kis ijedelem a 9. hét környékén némi vérezgetésböl adódóan, pláne hogy éppen külföldön voltam... alig vártam, hogy hazaérjünk...)
Ja, és Sárvári a dokim, aki eddig nagyon jó fejnek bizonyult. (Mondjuk nálam az öcsém a referenciája, anyám nála szülte 14 évvel ezelött... :-)

Kép
Kép
Kép
cas

Szia Cas!

Üdv. a köreinkeben. Kép Gratula a babóhoz! A Sárváriról én is jókat olvastam itt valamelyik topicban. Általában azért az a jellemző, hogy jók az orvosok! Kép Örülök, hogy minden rendben van, így a korai ijesztgetés ellenére. Mikorra vagy kiírva?

Lányok!

Tudtok nekem segíteni orvosi, ill. szülésznői tarifákat illetőleg. Mennyit szokás mostanság adni?

Köszi a segítségeteket!

Zsófi
mzsx

MZSX,
en eddig csak jokat tudok rola mondani. KépKépKép

Nagyon alapos, nagy tudasu, es valahogy ugy viselkedik, hogy ezidaig o az elso orvos az eletemben, akinel nincs az orvosi latogatas elott mar 3 nappal gyomorgorcsom...Kép
Mit mondjak meg? Teljesen korrekten informal, bar nem hiteget, igy elmondja mindig a dolog legrosszabb es legjobb kimenetelet is (de nem ijesztgetosen). Ettol mar volt, hogy en is "halalra remultem", de rajottem, hogy nekem jobb, ha tisztaban vagyok minden eshetoseggel. Kép

Ehhez csak egy apro szosszenet, hogy amikor terhes lettem Maszatkaval, akkor lett meg a P3-as rakszures papirom is. A kovetkezo latogatasomkor (amikor latta, hogy emiatt elegge magam alatt vagyok Kép) 40 percig magyarazott arrol, hogy ez mit jelent es milyen vizsgalatok, kezeles stb.
varhatoak, majd nem fogadott el egy fillert sem - a maganrendelesen....
Szules utan is minden nap meglatogatott, es nem rohant el 2 perc utan, hanem tenyleg erdeklodott, vegighallgatott, valaszolt a kerdeseimre - ellentetben pl. a szobatarsaim orvosaival, akik mar a szobaban se voltak, mire a lany kerdezett
volna toluk valamit. Kép

Nem akarok tovabb omlengeni, en nagyon orulok, hoyg o az orvosom. Benne megbizom, es remelem, ez igy is marad meg sokaig. KépKépKép

Szia,
Gombóc
gombóc

Szia Gombóc!

Nagyon örülök, hogy neked így bejött. Szerintem minden doki más és más. Biztos, hogy a legtöbb a saját "betegével" nagyon normális. És ez szerintem így jó. Csak az olyan rossz érzés, hogy, ha az ember ügyeletben találkozik velük, vagy pl. UH-on, akkor már nem mindegyik uo. kedves. Na mindegy! Egyébként nekem még nem volt rossz élményem, és remélem nem is lesz! Eddig főleg Nikinek jött ki szerencsétlenül. Kép
Egyébként, hogy vagy? Mész még sörözni? Kép Olvasok ám én jobbra, balra! Kép

szia,

Zsófi
mzsx

Szia Mzsx!
Március 25-re vagyunk kiírva. Ha kislány lesz, ez lenne a neve napja is... (Mondtam is az apjának, hogy évekkel ezelőtt elhatároztam, ha lesz egy lányom, akkor ez lesz a neve. Mikor megtudtuk, hogy márc.25, és láttam a naptárban a névnapot, akkor nevetve mutattam a férjemnek, hogy látod, égi jel, hogy lányunk lesz! :-DD)

És ha már itt tartunk...

Kedves Mindenki!
Én anno 7 és fél hónapra születtem, öcsém 8-ra. Szerintetek ez megnöveli az esélyét annak, hogy az én Zsebibabám is korábban akar majd jönni? Vagy ez csak hülye para, és semmi köze hozzá, ha vigyázok magunkra?

A 18.hetes UH-gal kapcsolatban... Mi van, ha én is belefutok majd ebbe a "kedves" dokiba? Uszítsam rá az embört, vagy keressem meg a dokimat és panaszoljam be nála? Mindezt persze csak akkor, ha sikerül magamat türtőztetni, és nem válaszolok neki vissza valamit az ő stílusában?!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!!

Cas: Üdv köreinkben Kép Szerintem ne izgulj nem jelent semmit, hogy ti korábban jöttetek legalábbis szerintem Kép

Lányok: Ma voltam az utolsó Uh-n és CTG-n minden rendben volt a baba becsült súlya olyan 3200 gramm. Végülis nem óriásbébi de nem is baj Kép
Szerda reggel kell befeküdnöm és csütörtök reggel császároznak! Szorítsatok értem, kicsit azért félek. Már alig van pár napom el sem hiszem.

Mindenki vigyázzon magára!

Puszi: Lani
lani

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat Olivér nevében is!

Lani,
Nagyon drukkolok Neked csütörtökhöz, kívánok szép, egészséges babát és villámgyors felépülést!
És üdv a dokinknak:-))

Nikcsi,
Az első pokoli élmény volt utóbbi kettőhöz képest. Ha érdekel, itt a sztori:
http://szules.8m.com/elmeny/ChickenCow.htm

Erről a szülésről is írtam egy terjedelmes beszámolót az Indexre (volt időm a napokban, mert 3 gyermekem már 1 hét alatt szimultán alukálni is megtanult, meg még van nagymamánk a hétre:-) Ha van kedvetek meg időtök, elolvashatjátok ezen az oldalon (54804. hsz):
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003964

Judi1,
Nekem is a Sztanyik a dokim, egy Aranyember:-D

Mindenkinek problémamentes terhességet és egészséges babákat kívánok. Majd próbálok bekukkantani néha, mizújs Veletek.

Csaó, Viki
ccviki

Sziasztok!
Én még kezdő felhasználó vagyok ezen az oldalon.
Még csak most töltöm a 15. hetemet. Ő remélem a második babám lesz (9év után) sok-sok próbálkozást követően.
hmmc

Sziasztok!

Hmmc és Cas
Üdv nektek itt. Olyan jó, hogy vagytok, eddig azt hiszem én voltam a legfiatalabb pocaklakós.... Kép

Hmmc
bizzunk benne, hogy akkor most minden rendben van. De talán túl vagy azon a bizonyos kritikus időn, nem?

Lani
Minden jót! Kép

Viki
Én tuti el fogom olvasni! Kép

Üdv Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Cas
Irén vagy Irisz? Szerintem azért, mert ti korábban születtetek, attól még a te babád kapaszkodhat jobban. És, különben is a tendenciát követve erre minden esélyed meg is van. 7 1/2, 8,... ne aggódj!!!! Kép Kép

Lani
Jujj, de izgi! Nagyon-nagyon szorítok, hogy minden jól sikerüljön! De jó, hogy nem sokára már babázól! Olyan hihetetlen, hogy csak így írogatunk, aztán valakiről jön a hír, hogy már babázik. Kép Nagyon sok boldogságot a babához, és sok-sok egészséget nektek!!!!!!!

Hmmc
Szia! Jó végre, hogy újak is jönnek ide, mert már kezdünk kifogyni a kismamákból, akik már mind mamává léptek elő! Remélem minden rendben lesz veletek, de miért ne lenne!

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Lani
Én is drukkolok Nektek! Hidd el, nem lesz semmi gond!

Nikcsi
Az első vérvételen irigykedve néztem az "idősebb" kismamákat, hogy de jó nekik, rajtuk már látszik, meg már biztosan mozog is babus. :-) Pláne hogy nekem nincsenek különösebben tüneteim, meg nem is híztam még szinte semmit (mondjuk volt honnan indulnom), a hasam sem volt gömbölyűbb, mint egyébként...
Aztán az utóbbi két hétben már kezdek kevésbé beleférni a ruháimba, és olyan helyesen gömbölyödni kezdett a pocim, és jól esik cirógázni, mert mostmár tényleg van jele, hogy lakik odabent valaki...

Üdv Hmmc!
Akkor mi kb. egyszerre fogunk szülni... Nekünk még csak az első babánk lesz...

Ccviki
Én is mindjárt elolvasom a beszámolóidat...

Mzsx
A szebbik... :-))) Nem baj, ha nem árulom el? (Hülye babona, de...) A családoknak sem nagyon akarjuk megmondani, mindenkinek ködösítünk, hogy hát már kinéztük a neveket, de még nem tudjuk pontosan. A vicces verzió, hogyha fiú lesz, Huba lesz, és Hubinak fogjuk becézni, amin mindenki jót nevet, és elpasszoljuk vele a kérdést. :-)

Kedves Mindenki!
Köszi a nyugtatgatást!

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok!

Köszi mindenkinek a drukkokat KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Lani
lani

Aranyholdtól ezt az sms-t kaptam: KépKépKép
Nagy örömmel értesítelek, hogy szeptember 30-án megszületett Matyi fiúnk: 2450 g 46 cm. Mindketten jól vagyunk, Matyi szépen fejlődik.
Livia

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Sok-sok boldogságot Aranyholdnak a picurkához!

Mzsx,
Ezzel a Hubával nem kéne ám viccelni, mert pl. a férjemnek tetszett pár hete és belevette a névlistájába:-) Mellette még a Tast találta szimpinek, mint ősi magyar nevet. Hát, én is poénnak vettem ezeket a névjelöltjeit, így nem lett vita itthon:-) Anyósomnak viszont beárultam, hogy a fia a hét vezér neveit próbálja elsütni az unokájára:-)))

Lani,
Bocs, biztos írtad már, de miért is lesz császár?
Olivér a tejjel együtt kiszíjja az összes fontos infót is a belőlem:-))

Viki
ccviki

Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást.

Cas!
Úgy néz ki, hogy nagyjából egyszerre fogunk szülni, de addig még van hátra egy pár hónap.
Nekem az ultrahangon azt mondták, hogy lehet hogy 1-2 héttel nagyobb a baba és a lányom is kb. 1 héttel korábban jött a kelleténél (nem akart szőkőnapon megszületni). Remélem nem fogom elsietni.

Ti meddig dolgoztatok? Mert a védőnő nyaggat, hogy nem kellene már dolgoznom.
hmmc

Sziasztok!

Én már nem, és még nem vagyok pocakos.
Tavaly született az első kisfiam, és tervezünk még egy kistesót is. Addig is, ha nem bánjátok megosztom veletek (és leendő pocisokkal) élményeimet, jó és rossz tapasztaltaimat.
Egy év sikertelen próbálkozás után lettem terhes. A kilenc hónapom sajnos elég nehezen telt, szigorú fekvés, veszélyeztetett terhesség. Az orvosom, az itt már nagyon sokat emlegetett Sztanyik doktor, (akit már nagyon régóta ismerek, még a II-es klinikáról) nem sok jóval bíztatott, megvolt az esélye a koraszülésnek.
Nagyon kiváló szakembernek tartom, de ezúttal szerencsére tévedett, aminek Ő is hihetetlenül örült, ugyanis majdnem a végéig kihúztam.
A szülésem viszonylag gyors és ha lehet mondani könnyű volt (kivéve a végét), Tóthné Márti közreműködésével, aki a fogadott szülésznőm volt. Kaptam egy EDA-t is, amit Raft dr. kötött be, nem tudok róla rosszat mondani. Az archivot végigolvasva, sokat találkoztam Pállfy dr. nevével. Hozzá, a terh.alatt benntöltött pár napban volt szerencsém. Jó előre bepánikoltam az ott mesélt sztorik hallatán, de vele kapcsolatban is azt tudom mondani, hogy miután megvizsgált, kellemesen csalódtam benne. Ez idő alatt sajnos volt negatív élményem is, méghozzá az ügyeletes orvossal, aki roppant mogorva, durva, és udvariatlan stílusban adta elő magát. Ő dr. Mursed (lehet, hogy rosszul írtam, nem a Mustafa)
A csecsemős nővérek nem oda illő stílusukkal és bánásmódjukkal joggal vívják ki sokak haragját, indulatait. Szemtanuja voltam, amikor az egyik ( alacsony, vékony, szőkére melírozott hajú) egy, a szülőszobáról frissen hozott újszülötett belevágott a kiskocsiba, lecibálta róla a pólyát, és egy kézzel, mint egy darab fát, bevágta az inkubátorba. Nem zavarta, hogy én látom.
Egyről viszont bizton állíthatom, hogy rendes és segítőkész, Őt Gizellának hívják. Bármikor segített ha kértem, megmutatta a fejést, így a kisemberem már a 3.napon ügyesen és sokat szopizott. A kórházi, fiatal kis védőnő is aranyos volt (Melinda).
Remélhetőleg olvassák még a Margitban a fórumot, és mindenki magára ismer ezekből a beszámolókból, jó lenne ha el is gondolkoznának egy kicsit a dolgokról. Valóban ott a helyük?

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Hmmc
A munkával kapcsolatban: szerintem az is nagyon fontos, hogy mit csinál az ember lánya és milyen körülmények között (télen normális fűtés...). Én pl.: tanulmányi ügyekkel, hallgatókkal foglalkozom, szóval nem egy megerőltető dolog (ja meg persze itt lógok). A mai várandósokkal ellentétben én jan. közepéig szeretnék dolgozni (febr. 23 körül várható a picivel való találkozónk). Mindenki hülyének tart, és annyit magyaráznak, hogy olyanokat álmodok, hogy itt a mh.-en szülök... Kép Ebbe a dolgozás dologba csak a tél és az állapotom szólhat közbe. Az utóbbi gondolom érthető, előző: tél - hegyen lakunk, ha hó, fagy lesz nem kockáztatok! De nekem az otthonlét az büntetés! Kép 1-2 hét alatt ki lehet takarítani a lakást és aztán? Én nem bírok a tv előtt ülni, sokáig olvasni...

Mucus
Személy szerint én nagyon örülök a véleményednek! Kép Már megint megerősítést kaptam az orvost illetően. Kép Remélem értitek! Úgy hallottam, hogy olvassák, de szerintem nem ér semmit - sajnos!

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Mucus
Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat. Sajnos szerintem mindenhol vannak ilyen "oda nem való emberek". Eddig még nekem nem volt szerencsém hozzájuk, remélem nem is lesz. Azt viszont nem értem, hogy pl. csecsemősöknek, hogyan lehet ilyen szívtelen némbereket fölvenni. Senkit nem érdekel, hogy csupa rosszat írnak róluk? Komolyan mondom, hogy már régóta olvasom a topicot, és még nem igen olvastam olyat, hogy valaki meg lett volna velük elégedve.

Viki
Nem én írtam a Hubát! Kép A mi kisfiúnk Bence lesz!
Figyejjjéééé oda, mit olvasol, halllod? Kép Kép Kép

A munkáról annyit, hogy én jövő héten fejezem be! Végre, már nagyon elegem van, pedig engem sem vet szét az ideg itt bent. De nekem annyi tervem van már otthonra, hogy alig várom, hogy otthon legyek. Egyébként meg nem túl épületes egész nap ücsörögni, elég kényelmetlen. Én most a 29. hétben vagyok, tehát a 30-ik dolgozom. Szerintem nem kell túlzásba vinni a bent létet. Hallod Niki?! Kép Főleg nem télen, amikor hideg van, meg fagy. Maradjál csak otthon, aztán, ha van kedved néha átjöhetsz hozzánk babázni. Kép

Lívia
Sok-sok boldogságot kívánok a babócához!!!!!

Zsófi
mzsx

Zsófi
Szívesen megyek azt gondolhatod! Erről beszélhetünk is! Kaja is lesz (madártej, császármorzsa)? Befizetek! Kép (Biztos jót tenne a cukromnak... Kép)Amúgy ti még messzebb vagytok, mint a melóhelyem - sajnos! Kép Nem is ülök annyit, ma is megyek végre tornázni! Csüt.-ön jössz?

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Ritkán jutok mostanában egy kis netezéshez, jól le is vagyok maradva megint az olvasgatással, erre mit kell látnom?! Hát mindenki az én orvosomat szidja, gyalázza itt mostanában?! Kép Jól értem, ti biztosan Dr. Mousa Mostafa -ról beszéltek?!

Nikcsi! Igen, ilyet nem szabad csinálni. Ha meg tudják csinálni az UH-dat, akkor előtte ki fognak jönni, és be fogják vinni a kiskönyvedet. Ha betolakodtál egy olyan orvoshoz, aki éppen ott volt véletlenül, de már várták a műtőben, ráadásul egyáltalán nem az ő feladata az UH-k megcsinálása, ne csodálkozz, ha nem fogadnak tárt karokkal. Kép
Az Uh szervezése egyébként szerintem is kritikán aluli. A terhesgondozóban adnak időpontot, ami az UH-n senkit nem érdekel. Le is van írva, hogy az UH-n az ésszerű munkaszervezés alapján hívják be a kismamákat, csak azt nem értem, miért nem eleve eszerint adják az időpontokat. Kép

Barbara! A te panaszodra nem angyon tudok mit írni, mert ha jól értelek, "csak" a stílusával volt gondod. Ez meg szerintem nagyon egyéni, hogy kinek mi a szimpatikus, és mi nem az. Én azt gondolom, hogy az orvos is ember, joga van fáradtnak vagy ingerültnek lenni ki tudja hány óra ügyelet és hány nehéz műtét után. Engem kimondottan zavar az, ha valaki mindenkihez mindig egyformán tündi-bündi, mert az nem lehet őszinte.

Viki! Az ilyen odavetett becsületsértő megjegyzések inkább téged minősítenek, mint azt, akinek címezted. Kép Remélem, csak a szülés utáni kimerültség, és hormonális viharok beszélnek belőled. Kép Olivér gyönyörű, szívből gratulálok hozzá! Kép

Judit! Nem tudom, mire alapozod, hogy lazán leselejtezel egy orvost, aki nem csak a szülészet és nőgyógyászat terén profi, de a kapcsolódó területeken (UH, EDA) is otthonosan mozog. Őszintén kíváncsi lennék rá, milyen alapon nevezed selejtnek. Én ugyanis éppen most várom nála a második kisfiamat. Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam a róla alkotott véleményemről. Kép

Nem akarok én itt nagy védőbeszédekbe bonyolódni, nem hiszem, hogy Musztafa Doktornak szüksége lenne rá. Aki ismeri, az vagy szereti, vagy nem, ez mindenkinek a magánügye. Szakmailag semmit sem tudtatok felhozni ellene, azon meg, hogy időnként pokróc a modora, messze túlmegy ez a háta mögötti sértegetésözön. Kép Szvsz ti voltatok a bunkóbbak. Kép Én nála szültem lassan 3 éve az első kisfiamat, és gondolkozás nélkül hozzá mentem a második terhességemmel is. Pedig eleinte volt, hogy engem is kiborított egy-egy beszólással. Akkoriban még én is azt hittem, hogy az én pocakom körül forog a világ, és fel nem foghattam, hogy esetleg az én UH-omnál sürgősebb lehet mondjuk egy életveszélyben lévő kismama azonnali megműtése. Azt viszont állíthatom, hogy korrekt viselkedésre pokróc modorral nekem még soha nem reagált, és a normálisan megfogalmazott kérdésekre mindig normálisan válaszolt. Szakmailag pedig szvsz vitán felül áll. Elég ha annyit mondok, hogy az általa vágott és összevarrt gátsebre másnap rá tudtam ülni?! Kép Vagy hogy karácsonykor szültem, mégis minden nap benézett rám? Szerintem ezek a dolgok fontosabbak egy orvosnál, mint az, hogy tündi-bündi negédes modorral körüludvaroljon. Egyébként (meg fogtok lepődni!) tud kedves is lenni. Kép

Lani! Én is szorítok nektek nagyon! Kép

Aranyhold! Gratulálok! Kép Tudtad te, hogy előbb jön! Kép Remélem, mindketten jól vagytok! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Zsófi,
Jaj, bocs, de mióta hazajöttünk a kórházból, olyan jókat alszok, hogy ebbe zavarodok bele valszeg:-)) Nem vagyok én már 4 éve hozzászokva ilyen klassz éjszakákhoz:-)A nagyobbak is végre nyugisak éjjel, pici meg csak szopik 2-szer aztán alukál:-)3 gyerekkel úgy látszik egyszerűbb:-))))

Bmárti,
Köszi a gratulációt Neked is:-)
De már bocs! Ha ennyien rossz véleménnyel vannak egy dokkiról, abban lehet igazság, nem gondolod?
Én rühellek minden olyan embertársamat (legyen orvos, eladó, stb.), aki csak pénzért tud NORMÁLIS modorral, emberien bánni azokkal, akik rá vannak utalva. Nem tündi-bündi bájolgást vártunk asszem, csak emberi, kicsit empatikus bánásmódot! A megalázás és a lélekbe gázolás nem az!! Hidd el (érdeklődj az Indexes terhes-babás topikokban:-) én megmondom őszintén a véleményemet mindenkinek, (a dokiknak is!) nem stílusom a hátbaszúrkálás. Viszont az én estemben, mikor csak szimplán hülyének nézett és virágnyelven fejezte ezt ki, elég volt részemről egy leanyázó tekintet felé a rendelésén és békén hagyott:-). Kaptam a nem éppen kedves megjegyzését, mert szabin volt a dokim és a helyettese rendelési idejében nem tudtam bemenni ctg-re a gyerekek miatt. Csak másnap a saját dokim rendelési ideje előtt, mikor ő volt a soros. És derogált neki megjegyzés nélkül pillantást vetni a ctg-s papíromra. Pedig úgy mentem be hozzá, hogy elnézést kértem. Nem tudta volna azt a fél percet, míg ránéz a papírra és láttamozza, lebarmoló kijelentés nélkül kibírni.
Már bocs, de ha ilyen eseteket hall az ember állandóan, csak mert nem a saját spéci, fizetős betege, akkor az erkölcsileg nem alkalmas a pályára! Ezen az én véleményem.

Tényleg nem komálom a nyálas stílust, pláne orvosban, ezért is váltottam 2 éve, mert az első ilyen volt, aztán nagyívben leejtett, mert nem "tejeltem neki szülés után eleget. Mert nem voltam vele megelégedve, állandóan cserben hagyott a terhespatológián. Ja, és az ő helyettese a Moustafa volt:-))
Akkor találtam meg a jelenlegi nőgyógyimat, aki ismeretlenül, normális kedvességgel felajánlotta a segítségét, pedig látszólag sietős dolga volt:-)Na, ő a dr. SZTANYIK László, aki emberséges, empatikus, őszintén kedves és ilyen véleménnyel vannak róla a nem saját, fizetős paciensei is!!!! Tőlem mindig elirigyelték a kórteremben:-))

Mégegyszer hangsúlyozom, nem az időnkénti és főleg jól megalapozott kirohanásokkal van bajunk (bár elvileg visszakéne fogni akkor is magukat, de néha érthetően nem teszik)Hanem az állandó lekezelő stílussal, ami NEM ENGEDHETŐ meg.
De kedves Márti, ha sokan mögém állnak, akiket jobban megbántott mint engem, én szivesen felkarolom az ügyet (ahogy engedik gyermekeim) és bepanaszolom a kórház vezetőségénél, mert igenis megengedhetetlen a viselkedése a NEM HOZZÁ JÁRÓKKAL!

Puszi,
Viki
ccviki

Sziasztok!

Ha nem probléma én is hozzászólnék a vitához.
Szerintem természetes, hogy mindenki a saját orvosát védi, hiszen azért Ő az orvosa, ha rossz véleménnyel lenne róla, gondolom máshoz menne. Mindenkinek mások az elvárásaik az orvosokkal szemben, de az tény, hogy a "pénzért vagyok rendes" elv nem egy orvoshoz méltó dolog.
Gondolom a fentebb leírtak sem a Musztafa szakmai tudását vitatják, hanem az empatikus hozzá állását. Sok orvosnak van olyan területe, amiben kiemelkedően jó sikereket ér el, azt hiszem, ez nem jogosítja fel a "seggemből rángattalak ki" stílusra.
Viki! A mi doktorbácsink, a nagybetűs SZTANYIK dr.-nak pl. kiváló szakember az endokrinológia területén. Nem kevés kutatói munka fűződik a nevéhez (sote II.), és érdekes módon ember tudott maradni.
Bmárti! Normálisan megfogalmazott kérdésre, normálisan válaszol??
Ne haragudj, de sok kismama, aki lehet, hogy nem olyan talpra esett mint Te, nem tud csak félve feltenni 1-2 kérdést. Ezekszerint Őket nem normális bánásmód illeti?
A varrásról annyit, hogy a Sz.dr varrásával, másnap ülve szoptattam, 3. nap terpeszülésben ültem. Ez szerintem a minimum egy orvostól, nem pedig érdem.
Mzsx.
Igen, jó lenne most már a csecsemősökről is pozitív dolgokat olvasni. Ez még várat magára, hacsak le nem cserélődik a banda. Kivéve Gizikét.

Nikcsi
Megkérdezhetem, melyik orvossal kapcsolatban kaptál megerősítést? És milyen irányban?

mucus
Tm

Mielőtt egymásnak estek, két hasonló nevű doki van. Mind a kettő arab származású.
Az egyik egy kistermetű, alacsonyabb pasi, de sötét hajú. A másik pedig egy őszes (mákos hajú) mackósabb, és utolsó emlékeim szerint bajuszos.
Na ki melyikre gondol??????
thira

Szia Thira!

Nekem személy szerint mindkettőhöz volt "szerencsém", így tudom, hogy melyik melyik.
Nem akarom senki orvosát szapulni, de örülök, hogy közülük egyik sem az orvosom. Úgy tudom, hogy csak az alacsony kopi az arab, a Musztafa (Bmárti dokija)talán görög!?!?

mucus
Tm

Sziasztok!

Viki! Mégis min kellene elgondolkoznom?! Azon, hogy kedves ember-e Dr. Mousa?! Soha nem állítottam, hogy az, méghozzá mindig, és feltételek nélkül. Ez a kérdés annyira szubjektív, hogy nem is lehetne róla semmit határozottan állítani. Én csak két dolgot állítok. Az egyik az, hogy egy orvos megítélésében talán nem csak és kizárólag a modora a szempont, a másik pedig az, hogy a ti modorotok is megkérdőjelezhető, ahogyan gyalázkodtok itt a háta mögött.
Mégis, miért kértél elnézést, amikor bementél hozzá? Szépen elmondtad, hogy igazából persze a SZTANYIK doktorhoz jársz, de most "ha ló nincs szamár is jó" alapon itt kötöttél ki? Mégis mit tudott beszólni rá, amivel kiérdemelte a "nyasgem és egy paraszt" minősítést egy nyilvános fórumon? Ez az, amit nem tudok felfogni, hogy valakinek a modorát kritizálod, és közben a te modorod ilyen durva.
Nem tudom, milyen alapon minősíted pénzéhesnek, és feltételezed, hogy másképpen viselkedik a saját pácienseivel. Írtam, hogy engem is ki-ki borított eleinte. Pedig az első terhességem idején a magánrendelésére jártam, mert munka után az volt a kényelmesebb megoldás. Most meg délelőtt oviban van a nagyfiam, olyankor tudok szabadon mozogni, úgyhogy a terhesgondozóba járok rendelésre. Ettől teljesen független a viselkedése. Tapasztalataim szerint csakis az én viselkedésemtől függ, "amilyen a mosdó, olyan a törölköző" alapon.

Mucus! Egy percig sem vitattam SZTANYIK doktor szakmai hozzáértését, teljesen fölösleges bizonygatnod, hogy jó orvos. Én csak azt nem értem, hogyan lehet egy orvost ilyen szinten gyalázni a modora miatt. Ha valaki is azt írta volna, hogy megnézte és aláírta a CTG leleteit, és nem vette észre, hogy baj van, mert a más páciensére oda se figyel, akkor azt mondanám, nahát, pfuj, micsoda ember az ilyen?! De az, hogy egy ki tudja milyen, esetleg nagyon is sértő nyitás után beszólt valamit egy kismamának, aki azon kiakadt... Lehet, hogy Dr. Mousa-t semmi sem jogosítja fel a "seggemből rángattalak ki" stílusra, ahogyan te írod, de titeket ki vagy mi jogosít fel a nyilvános, és egyes vádpontokban (pl. pénzéhes) tuti megalapozatlan gyalázkodásra?!
Nem azt írtam, hogy nem illeti meg normális bánásmód azt, aki csak félve tud valami kérdést kinyögni, csak azt, hogy nehéz egy nyökögve feltett ráutaló kérdésre pontos választ adni, mármint pontosan azt, amit a kismama várt volna. Pl. a Nikcsi által írt látszik-e, hogy fiú, vagy lány kérdés. Ettől még nyugodtan lehetett volna, hogy ő nem akarta tudni, csak játszott a gondolattal, hogy megtudhatná. Akkor teljesen ki lenne akadva, ha konkrét rákérdezés nélkül megmondták volna neki, nem? De ott van a mennyit ideális hízni kérdés is. Nézd meg néhány kismamakönyvben, mindben van valami MÁS adat erről, és mindenhol hozzáteszik, hogy alkattól és induló súlytól is függ. Mit mondjon egy orvos erről a más páciensének?! Lehet, hogy teljesen különböző a véleményük!

Thira! Ezt a kört már lefutottuk, és megegyeztünk abban, hogy a tuti támpont a beszédük, dr. Mousa tökéletes magyarsággal beszél, már legalábbis a kiejtését tekintve. Azt esetleg el tudom képzelni, hogy egyes kifejezésbeli árnyalatokat nem érez pontosan, és ezzel (akaratlanul) sért meg egyes túlérzékeny kismamákat. Egy csomó dolog sokféleképpen értékelhető. Pl. a multkor én is összefutottam vele az UH-ra várva. Rám néz, és azt mondja "Márta! Mit keres maga itt?!". Na, ez most mi volt? Oltári nagy gorombaság, ugye? Vagy éppen milyen rendes, hiszen 1. Megismert, pedig még csak kétszer jártam nála ezzel a terhességgel. 2. A keresztnevemen szólított. 3. Pontosan emlékezett arra is, hogy milyen korú a terhességem, tudta, hogy nem aktuális ott lennem. Akkor én most mit válaszoljak? Sértődjek meg, és kezdjek pattogni vagy duzzogni, hogy nem azért vagyok itt, mert otthon már semmi dolgom, hanem mert ide küldtek a terhesgondozóból?! Na, ezzel már zsákutcába is vittem a kommunikációt, mert a kérdésre nem válaszoltam, a labdát mégis visszadobtam. Mit válaszolhat erre az orvos? Kedveset nem, az tuti. Tömören közöltem, hogy megismételt AFP utáni Uh-ra jöttem, erre megnézte a leleteimet, és gyorsan megcsinálta még az UH-mat. Ez szerintem nagyon rendes volt tőle, még akkor is, ha nem csevegett közben kedvesen, mint az UH-t általában csináló hölgy szokott. Gyorsan megnézte a babát, közben utalt rá, hogy nagyon siet, én meg vettem a lapot, és nem húztam az időt fölösleges vagy később is feltehető kérdésekkel (pl. mennyit szabad hízni). A lényeget megmondta, hogy a babácskámmal minden rendben, én meg örültem, hogy nem kell ki tudja meddig várnom, amíg dr. Pálffy előkerül a műtőből.

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Hűha, itt aztán elszabadultak az indulatok. Kép Akkor most én is beszállok.
Nekem is az a véleményem, hogy a dokik ne a pénzért legyenek kedvesek! Általában mindenkinek van választott orvosa, de néha előfordul olyan eset, hogy sajnos nem tud hozzá menni, pont akkor, amikor valami problémája van (gondolom szívesebben menne pedig hozzá)az ügyeletre kell mennie. Akkor nehogy már ne várhassuk el, hogy az ott lévő doki rendes legyen velünk. És én is biztos vagyok benne, hogy senkinek nem az hiányzik, hogy a doki szájából nyál csordogáljon a kedvességtől, de akkor is legyen korrekt. Vagy, ha nem megy neki, akkor tudom, hogy valamelyik doki szerződik a kórházzal, hogy ott vezeti le a szüléseit, viszont magánban rendel. Akkor csinálja ezt! De nem lehet senkit megalázni, és belegázolni a lelkébe.
Márti
Mellesleg pedig a Moustafa nem véletlenül volt ott az UH-on, hanem, éppen ott rendelt, és, amikor már a Niki ezer éve várt ott, és semmi, akkor adatta be a papírjait. Egyébként meg, nem csak vele volt bunkó, hanem másik csajjal is, pedig ő aztán kivárta az idejét. Na, erről ennyit.
És az a véleményem, hogy vannak olyan szakmák, amikor igenis felül kell kerekednie az embernek a problémáin, és nem máson levezetni. Ilyen az orvos, tanár, eladó, stb. Mindenki, aki emberekkel foglalkozik.
Viki
Örülök, hogy jókat alszol!!!!! Kép Kép Kép Nem semmi, hogy három gyerkőc mellett ilyet tudsz csinálni! Kép

Zsófi
mzsx

Mucus!

Én úgy halottam, hogy Dr. Mousa kurd származású. Nem, mintha ennek jelentősége lenne. Esetleg abban, hogy ha nem itt született kurd származású szülőktől, hanem egyetemre jött, és itt maradt, akkor a nagyon is nehéz és árnyalt magyar nyelv finomságai gondot okozhatnak számára. Akkor már az is óriási teljesítmény, hogy árnyalatnyi akcentus nélkül beszéli. De ez (mármint a származása) annyira intim magánügy, hogy attól tartok, nem is illene itt kibeszélnünk, pláne ilyen találgatás szinten, konkrét információk nélkül.

BMárti
bmárti

Zsófi!

Továbbra is az a véleményem, hogy ha tényleg rendelés lett volna, akkor bevitték volna a kiskönyveket.

BMárti
bmárti

Márti!

Tök őszintén mondom, hogy engem abszolut nem érdekel, hogy milyen származású valaki, nem vagyok én rasszista! Én is ismerek nem egy olyan embert, aki pl. Romániából jött, és nagyon értelmes, és jó fej. Szóval szerintem ez nem érdekel senkit. Az, meg, amit írtál az akcentusról..., ha valaki tud már akcentus nélkül beszélni, vagy csak alig észrevehetően, akkor már elég régóta kelljen, hogy itt éljen, ahhoz, hogy normálisan fejezze ki magát. Egyébként én is együtt dolgozom egy-két külföldivel, aki itt él, és bár van akcentusa stb., mert még csak 2-3 éve él itt, oda figyel arra, hogy mit, hogy mond. Pedig elhiheted, hogy nekik sincs mindig jó napjuk. Szóval szerintem csak akarni kell. Egyébként meg a hangsúly is, igen sokat számít.
Arról nincs elképzelésed, ha nem ő dolgozott az UH-on, akkor mit keresett ott már több órája? Ott ragadt? Szerintem azért, mert veled...meg gondolom még jó pár betegével normális, azért nem kéne ilyen szemellenzősen védned. Akkor, és ott ilyen volt, és ilyeneket mondott. Ettől neked még nem lesz rossz.

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Bocsánat, hogy én, ha bemegyek valahova, elnézést kérek a zavarásért és elmagyarázom, miért nem a saját dokimnál jelentem meg. Ja, mert nem bliccelem el a vizsgálatot, főleg, mivel gondok is voltak a terhességem során, csak azért, mert orvosom éppen szabin van. (És amúgy egy orvos KÖTELES ellátni más betegeket is a rendelésén, ha van rá ok)És az a fél perc, amíg megnézte és ráírta a nevét, nem hiszem, hogy fennakadást okozott a rendelésén. Meg örülnék, ha néha a dokik, nővérek is olvasnák a topikokat és lehetne velük vitázni, dűlőre jutni néhány fontos dolgot illetően. Valszeg nem lenne ennyi anyázás a háttérben. A dokinál adott esetben a legtöbben ui. "sokkot kapnak" vagy sírógörcsöt (ez együtt jár a terhességgel:-.) és nem tudnak megfelelően visszareagálni. Én szerencsére tudok:-)))
Vedd már észre végre, nem a pénzéhesség meg a származás miatt emeltünk hangot, hanem a modora ellen, aminek némi köze van az orvosi eskühöz is.
Emberileg nem hatalmazza fel a szakmai kiválósága az embertelen, felősbbrendű viselkedéséért.
És ha nekem vetett volna oda annyira sértő mondatot (pl. megalázóan, hogy mi van, szex volt? Nem pedig olyanokért, hogy mit kerese itt:-), azonnal elküldtem volna a síkosba, mert én MEREK, ha jogosnak érzem, egyenrangú embertársak vagyunk!
Mielőtt továbbra is másra tereled a szót, amiről nem is vitázunk, mégegyszer szólok a modora és embersége hagy maga után elég sok kívánnivalót, ami szerintünk nem megengedhető ezen a pályán (szerintem máshol sem).
Hogy végre értsd, vonatkoztassunk el a dokidtól. Pl. hogy éreznéd magad, ha keresnél valamit a boltban, érdeklődnél, merre találod és az eladó odaugatna, hogy nincs szemed, ott van az egyik polcon, csak esténként nem kéne hájat növeszteni a pocakra, aztán szem elé kerülnének az alsóbb polcok is!
:-))))) Na, ez nem tetszik nekünk. Szerintem nem velünk van a baj.

Zsófi,
Azért kiváncsi vagyok, meddig maradnak ilyen angyalok a lurkóim:-))

Csaó,
Viki
ccviki

Ccviki
A Huba nálunk merült fel! (Szerencsére a többi vezért nem hozta szóba... Egy Töhötömtől pl. kiszaladnék a világból... :-DD "Töhikém, kisfiam, gyere ide kérlek..." ÁÁáááááá... :-)))
Az én férjem is ősmagyar neveket szeretett volna a gyerekeinknek, pláne hogy egy ismerős családnál Tomaj, Vázsony, Megyer, stb... a gyerekek neve, és ez nagyon tetszett neki. Amúgy tényleg nem rosszak ezek a nevek, és manapság talán kezdenek is újra elterjedni, de a saját gyerekemnek nem vagyok benne biztos, hogy ilyet szeretnék...
Azóta szerencsére sikerült fiú és lánynevet is találnunk, de mivel még sok időnk van az érkezéséig, nem akarjuk egyiket sem publikálni, hiszen addig még 100-szor is meggondolhatjuk magunkat.

Lányok!
Lehet hogy ma éreztem a kicsit?! Szóval olyan furcsán feszülő érzés volt a pocim bal alsó részén egy ponton, és mikor odatettem az ujjaimat, hogy megmaszírozzam a húzódó pontot, éreztem valami kicsi kemény dudort. Nem volt nagyobb a kisujjam utolsó percénél, de határozott körvonala volt. És ahogy tapogattam egyszercsak eltűnt...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok.

Egyet értek az előttem szólókkal. Nem a származás a lényeg, Márti abban igazad van, hogy ezzel nem kéne foglalkoznunk. Az ha nem tudja magát kellő magyarsággal kifejezni, nem ok a -nem írom le többet milyen stílusra.
Pl. rengetegszer kellett mennem magzati szív UH-ra. Az UH-ot végző hölgy fele annyira nem beszélt magyarul mint a fent említett orvosok, még is tudott NORMÁLIS lenni. (Ez rossz kifogás volt az orvos védelme érdekében.)

Az a baj, hogy az orvos modorát kritizáljuk, közben a miénk milyen????
Igen, lehet, hogy a hozzászólók modora is hagy némi kivánni valót maga után, de mi nem foglalkozunk betegekkel, emberekkel, akiket megillet a normális bánásmód.

De lányok! Szerintem ez a vita értelmetlen, hiszen a rossz tapasztalatoktól függetlenül, Márti ugyanúgy a Musztafához fog járni, Őt isteníti, mi (én) tuti maradok a Sz.dr.-nál, és akinek frankó a sajátja, ugyis nála marad. És ez a lényeg!!!!

mucus
Tm

Sziasztok!

Zsófi! Nem hiszem, hogy szemellenzősen védenék bárkit is, rögtön az első hozzászólásomban kiemeltem, hogy nem áll szándékomban védeni, mert szvsz nincs is szüksége rá. Csupán kifogásolom a hangnemeteket, pont annyi joggal, mint ti az övét. Soha nem állítottam, hogy márpedig Dr. Mousa igen is a kifinomultan kedves modoráról közismert. Ennek ellenére úgy érzem, hogy erősen felnagyítjátok és eltúlozzátok a vélt vagy valós sérelmeiteket.

Viki! Igen, az éppen rendelő orvos köteles ellátni, és el is látott téged, nem?! Nem én hoztam fel se a pénzéhség se a származás kérdését, eszembe sincs másra terelni a szót. Éppen ti terelitek mindenre a szót, csak a saját stílusotokért ne kelljen felelősséget vállalni.

Mucus! Oké, hogy titeket megillet a normális bánásmód, de az orvost meg megilleti a nyilvános fórumon, a háta mögött, minősíthetetlen hangnemben való pocskondiázás?! Abban, amit felhoztok ellene, vagy igazatok van, vagy nincs, én, aki nem voltam ott, nem ítélhetem meg. Sőt, ha ott lettem volna, akkor se ítélhetném meg, mert ami az egyik ember számára teljesen normális dolog (pl. ha a nőgyógyász megkérdezi, hogy egy a terhesség során jelentkező probléma kialakulása előtt szex volt-e), az a másik számára sértő lehet. Abban viszont biztos vagyok, hogy a háta mögött, nagy nyilvánosság előtt selejtnek minősíteni valakit, és üzenni neki, hogy bunkó, meg hogy kapja be, az már túlzás, ennyire goromba egyszerűen nem lehetett, ha csak le nem köpött vagy meg nem ütött valamelyikőtöket.

BMárti
bmárti

Lányok!

Szerintem tényleg hagyjuk a témát! Jól elmondtuk a magunkét Kép, kiadtuk magunkból, ami bánt (megjegyzem: jogosan), de inkább evezzünk nyugodtabb vízekre. Sokkal fontosabb, hogy mi úgy gondoljuk, a mi dokink a csúcs-csúcs szuper (én Dr. Horváth Ernőhöz járok), és bennük még sosem csalódtunk. Az én dokim pl. kifejezetten segítőkész, nem mézes-mázos, de nagyon meg tud nyugtatni egy-egy beszélgetés alkalmával, és mindig odafigyel rám, és nagyon kedves, és...Kép tovább is van mondjam még? Szóval én nagyon meg vagyok elégedve vele. Nekünk ők váltak be, Mártinak meg a másik. (Ezzel együtt halkan megjegyzem, hogy akkor is nekünk van igazunk) Kép Kép Kép Na jó, nem rosszalkodok tovább!
Egyébként a babám mostanában csak úgy jön-megy a pocakomban, olyan édes. Legszívesebben egy csomószor elmennék UH-ra, hogy láthassam...de már csak jövő csütörtökig kell kitartanom. Már 10 hete nem voltam UH-on. Kép Már biztos jó nagyot nőtt a srác, és remélem minden rendben van vele. Bár miért ne lenne?! Kép Én ilyen kis optimista vagyok. Korábban minden hülyeséget olvastam, és persze egy csomó tünetet föl is fedeztem magamon, most ezeket inkább mellőzöm, hogy a baba nyugodtan tudjon növekedni, és ne az anyja parázását kelljen mindig hallania, éreznie. Kép

Cas
Töhike Kép Kép
Valószínű, hogy a babát érzed. Jujj, de izgi! Kép Gratulálok! Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok.

Zsófi
Meg tudom érteni, hogy legszívesebben állandóan UH-ra járnál.
Én veszélyeztetett voltam, + sok volt a magzatvíz, ezért gyakran (2-3 hetente) kellett magzati szív UH-ra járnom + a kötelező UH, + a Pállfy dr. stb...
Sokszor már rohadtul untam a sok menést, csak az az egy adott hozzá erőt, hogy láthatom a kisemberem, és hogy nincs vele semmi baj.

Viki
Volt fogadott szülésznőd is?
Vagy melyiknél szültél?
Elolvastam a szülés sztoridat (a mostanit), az én szülésem is hasonló volt. Bár az enyém magától indult, de ugyanúgy b.rep, EDA, csak mi négyen, kint már világosodott, és az egész szülészeten csend volt.
Sz.dr szinte végig velünk volt, és aggódva
ment a babám után mert elég sokára "tért magához". Addig el sem jött onnan, amíg nem nyugtatták meg, hogy minden ok.
Azt írtad, hogy a 15 perc gátvédelem is elég gáz volt. Elhiszem!!
Nálam a kitolás több mint másfél órát tartott, ezalatt sokszor nem nyomhattam, vagy volt olyan, hogy állva....
Az első kettőt hol, kinél szülted? ( nem olvastam még el)

mucus
Tm

Sziasztok,
Na tényleg kissé elszabadultak itt az indulatok.

Márti,
Szerintem örülne a Mustafa - ha egyáltalán van ideje a topicot olvasni - annak a "védőbeszédnek" amit itt érte "emeltél".
Szerintem egy orvos megítélése elég szubjektív dolog, van akinek bejön van akinek nem. Mi szerintem leginkább az emberi oldalát tudjuk megítélni, a szakmait kevésbé lévén, hogy gondolom Te sem orvos vagy. Annyi azonban az "outsider", orvosi diploma nélküli páciensnek is "lejön", hogy nem volt gond a terhesség során a dokival, jó volt a szülés vezetése, jól varrt stbstb, tehát úgymond jó szakmailag, bár én azt gondolom, hogy valakinek a szakmai megítélését ne mi "laikusok" hanem maga a szakma ítélje meg.(Vagy Uram bocsánat igazságyügyi orvos szakértő, de ez már más történet.)
Ha gond van egy terhesség során az teljesen más lapra tartozik arról itt most nem is szólnék.
Azt gondolom, a hozzászólásaid alapján, hogy korrekt a dokidhoz való hozzáállásod, hiszen megbízol benne, hozzá jársz, ismered, szültél már nála, így természetes, hogy úgy érzed ha bántják neked már-már erkölcsi kötelességed is "kiállni" mellette. Ez mind helyén is való, de azt gondolom fölösleges ennyire élremenő vitába belemenni.
Én mindkét terhességem során találkoztam vele, az első alkalommal velem nagyon korrektül beszélt - ő volt egyszer az ügyletes orvos akkor amikor a kórházban lábdoztam - a második terhességemnél a szülés előtti flowmetrián futottunk össze, nem "beugró voltam" a vizsgálaton, hanem előjegyzett, bentfekvő kismama, velem akkor eléggé nyers volt, nem kértem ki magamnak, mert úgy éreztem teljesen felesleges. (Megjegyzem: velem akkor ott éreztette az alá-fölérendeltségi viszonyunkat.) Azt gondolom, hogy ott abban a helyzetben nem volt szükségem másra csak a korrekt tájékoztatásra és azt meg is kaptam, noha nem voltam arról meggyőződve, hogy egy 2 (!) perces vizsgálat során - mégha rutinos is az illető - olyan ténymegállapításokra jutott amire, de mivel nem vagyok orvos nem kérdőjeleztem meg.

Lányok,
Én azt gondolom, hogy a páciens és a doki között nagyon fontos a bizalom, ha ez megvan akkor az már feltételez egy jó ún. partneri viszonyt beteg-orvos között és adja magától a korrekt tájékoztatást is. Valaki ezt a bizalmat megtalálta a Musztafában van aki nem.

Ami pedig a származását illeti: én azt gondolom, hogy értelmes embereknek erről vitát sem szabadna kezdeniük. Magyarországon él, itt dolgozik és kész.

A viták ellenére azt gondolom, hogy a Margit Kórház szülészete hála nagyon jó hely és jó a fővárosi híre is. Szeretném azt hinni, hogy ebben a topicban még jó pár évig arról fogunk vitatkozni, hogy ki jó és nem jó doki, és nem arról fogjuk egymást tájékoztatni, hogy hány hónapja van még az osztály működésének. Bízom benne, hogy az ilyen lelkes kismama társak is aláírták azt a beadványt ami a kórház megmentéséről szól, és ott voltak azon a békés demonstráción ami a kórház fennmaradásáért szerveződött.

Kika
kika

Sziasztok!
Én csak tátott szájjal olvasom a hozzászólásokat a dokikról. Szerintem minden kórházban vannak szimpatikus és kevésbé szimpatius orvosok.
Szerintem felesleges ilyen dolgokkal idegesíteni magunkat. Ez van! Nem tudunk mit tenni. Én nem tudom fél év alatt kiképezni nőgyógyásznak a férjemet, hogy kedves legyen hozzám az orvosom és minden pillanatban rendelkezésre álljon.

A lényeg az, hogy mindenkinek egészséges kisbabája szülessen a megfelelő időben.
hmmc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?