Új privát üzeneted érkezett!

Csillag
Nem cumisüveg kell a babának az első hónapokban... anyája cicije :wink:
Az meg rózsaszínes-barnás....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clarika
Beszéld meg a picurral, hogy a következő UH-nál vagy nagyterpeszt csináljon, vagy az alsó felét mutassa :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag, én lánypárti vagyok, úgyhogy drukkolok neked!!! :)

Mai tavasz:

Kép

Kép
xtina75

Igen legyen is így!!!
lacámat nem tudtam szoptatni :( nem indult be-tápszeres volt...Fannit 3 hónapig tudtam csak :(
De "teáznia is kell" illetve forralt vizezni :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

A "fiú lesz vagy lány" című találgatós játékot mindenki szívesen űzi, főleg azért, mert ugye 50 százalék esélyünk van rá, hogy talál a tippünk, egyszóval jobb, mint a lottó. A terhes nőkkel ráadásul valamiről mindig lehet beszélgetni, arra pedig mindenki kíváncsi, hogy abból a nagy hasból fiú bújik elő, vagy lány. A tapasztalt terhes-has szakértők, állítólag már messziről meg tudják állapítani a gyerek nemét. Sőt, egy-két gyerek után már magunk is úgy véljük, hogy ismerjük a dörgést több hónap nettó terhesrendelésen való ücsörgés után. A lányos kismamák hasa állítólag gömbölyű, mint egy szabályos dinnye, a fiúké pedig kocka, téglalap, egyszóval kissé deformáltabb. Nem érdemes azonban előre bespájzolni ezek alapján rózsás takarókkal, nekem is fiús hasam volt, aztán most ezt a fiús hasat Pannának hívják. A hiedelem háttere mögött nem tudni, hogy mi áll, esetleg a lány magzatok kisebb súlya.

Egy hasonló tudományos alapokon nyugvó technikával sokan generációkra visszamenőleg állítják, hogy az ő módszerük tévedhetetlen. Bevallom, az inga-módszert én is kipróbáltam, majd végigcsináltam az egész családon és mindenkinél telitalálat volt, nálam viszont még hiányos a létszám, az inga szerint hátra van egy kishölgy a csapatunkból. A technika lényege, hogy egy arany gyűrűt (állítólag fontos az arany és hogy sima, kerek legyen) cérnára fel kell lógatni, majd a vizsgálandó személy bal csuklója fölé kell tartani. A kezdetben a nyugalomban lévő „inga” egyszer csak mozgásba lendül és jósol. Körbe forogva lányt, ide-oda inogva pedig fiút ígérve. S ugyan biztosan nem vudu varázslatról van szó, a jelenség még magyarázatra vár. Sokak szerint a cérnát tartó kezdi el tudat alatt mozgatni, mások az ujjakban lévő vér lüktetésével értelmezik a dolgokat.

A kezünk egyébként nem csak a tenyerünkön át jósolja meg a jövőnket, az összecsukott öklünk kisujj oldalán gyűrődött redői elárulhatják (állítólag), hogy hány gyerekünk is lesz. Ahány ránc, annyi lurkó.

Az sem lehet mindegy, hogy milyen mozdulatsort követsz, egy székre borított kendő ugyanis pillanatok alatt leleplezhet. Nem mindegy, hogy melyik kézzel emeljük fel a matériát, bal kéz: fiú, jobb: lány.

Abból is tudnak az igazán keményvonalas személyek jósolni, hogy hogyan érezzük magunkat terhesen. Ha sokat hányunk, akkor biztosan lányunk lesz, vélik az okosok. De a hányingerből másra is következtetnek, mert ha nagyon kutyául vagyunk az elején, biztosan nagy hajjal születik majd a baba (Talán csiklandozza a méhet. Értitek az összefüggést…). Aztán, ha túl sok édességet eszel és kívánsz, vagyis megőrülsz naponta ötször egy tábla Milkáért, akkor tuti biztosan fiad lesz, de ha csak ruszlit ennél, akkor lányod.

Aztán majd meglátod, hogy egészen a végkifejletig nem hagynak békén a fenti példákhoz hasonló dolgokkal. A jól tájékozottak azt is látják az arcodon, hogy te biztosan mindjárt szülni fogsz (na, ehhez kell ám nagy jóstehetség, egy terhes nő nyilván mindjárt szül), olyan, mintha más világról származnál. Egyébként nem is értem, hogy akiket ilyenekkel zaklattak, miért nem álltak bosszút a tettesen, bizonyára túl elcsigázott addigra már mindenki.

Így, vagy úgy, inga-módszer, vagy babos kendő, aranygyűrű vagy ecetes uborka, egy a lényeg az, kilenc hónap alatt annyi „okos” dolgot hordanak össze, hogy végül nem is akarsz sehová menni. A környezeted pedig nem érti, miért nem szállsz be te is a találgatós játékba, hiszen olyan szórakoztató. Szerintük.
http://velvet.hu/poronty/2009/03/27/ter ... y_gyuruig/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.04.07 19:11-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tina ez gyönyörű!!!
Ezt hívják papagáj tulipánnak?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tina
Gyönyörű!

Csillag
Mai nézetek szerint szopis babának nem kell se tea, se víz!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi-ez teljessen így van!!! :D
Nem tudok leszakadni a netről...fiam lesz vagy lányom ? :D :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Lehetséges...de én a már meglévő tapasztalatomra alapozok...felkészülök minden eshetőségre :)
és az üveget Fancsa akarta :D "ő is vette" :) :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="csillagfeny1976"]I írta:csillagfeny1976rcsi-ez teljessen így van!!! :D
Nem tudok leszakadni a netről...fiam lesz vagy lányom ? :D :wink: :wink: :wink: :wink:

Most gondold el, hogy ahol nincs is ennyi UH... ott is megszületnek a babák... és mennyire örülnek az anyukák az egészséges törpöknek!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

gyűrű jóslás szerint 3 lányom van :D és 2 fiam :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, nem tudom a magyar nevét, az enyém az Tulipa Kaufmanniana Stresa, de a papagájtulipán az ez:

Kép

Kép
xtina75

Angliában se, USA-ban se csinálnak ennyi UH-t, mint itt.... van egy, amikor megállapítják a terhességet (vagy még akkor se), és a 18-20. hét környékén van egy....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

persze ezt még babóca előtt csináltuk :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

mindegy Tina...ezt nem jól tudtam :) de csodálatos

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nem baj Csillag, én is csak kigugliztam... minden nap tanul az ember.

Kép
xtina75

na igen! a legfontosabb az egészség!!!!ez 10000000000000000000%

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tina :D :D :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na most már tényleg lelépek...sokat "rontottam" itt a levegőt :D
sziasztok...holnap bekukk...és Barbié illetve a többieké leszek :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nem lehetséges esetleg, hogy a pocak formája attól is függ, hogy hol tapad?
Hátul tapad Bébibogyó....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Már fől a krumplifőzelék holnapra, addig gyorsan kipucolom a fürdőt.
Azért megkóstolom, milyen is lett a főzelék, ha kész.... :oops:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika,biztos h.attól függ.
Én különben széltében hízok és evileg fiú.És azt hiszem a hagyomány szerint akinek szép a bőre(nem lesz pattanásos)annak lesz fia. Az enyém mondjuk nem az de sose voltam arra hajlamos.

A gyomrom ég :cry: egy hete.Eszem rá a hungarocellt de nemigen használ,a végén kénytelen leszek Rennie-t enni :(
Babó is felébredt megbeszéltem vele hogy most ne nyomja reggelig a műsort :) inkább eszek neki előbb.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Én se voltam pattanásos sose, de most.... :x

Évi a Rennitől semmi bajod(bajotok) nem lesz!
Én is mindig bekapok egyet ha ég, és pikk-pakk jó is...
Nem várom meg míg felmarja a nyelőcsövem a sav!

Clárika
Kép
clárika

Jah,holnap beszerzem.Csak úgy bugyog fel a sav.
El is olvastam a tájékoztatót.
Na jó éjt,megyek a férj mellé.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jó éjt!

Én is elteszem magam holnapra!

Clárika
Kép
clárika

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szép napos reggelt, mindenkinek :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt!

Évi. Sokszor de keveset egyél, akkor talán nem fog annyira égni. Nekem a hideg tej segít.

Pl nem bírom az édesített/mű italokat semmilyen formában (csak bubimentes ásványvíz vagy csapvíz jöhet, esetleg ízesítés nélküli gyümölcstea)
Ez mondjuk nem lesz jobb, sőt. Ahogy nyomja felfelé a belsődet Tomi, egyre kevesebb hely lesz bent, még többszöt fog égni. A Rennie tényleg jó, és szabad enni! Van cukorbeteg változat is. :wink:

szilvás76

Jó reggelt
Szilvi köszi. Este leküldtem fél liter tejet na azzal jó lett. De beszerzem a Rennie-t biztos ami biztos.

Most egész nyugis éjszaka volt,baba 4 körül ébredt de vissza is aludt (párat pörgött csak :) )

Ma tali,már várom. Szerintem 3-1/2 4 körül tudok csatlakozni.Majd igyekszem!

evilany

Évi...mi ott leszünk :D de majd mindenképpen csörgök :D
Tündi-Clárika! számotok?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag fent van a gmailen,pont egyik nap írtam ki.

evilany

köszike..kiírom én is :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

MI nagyon jót aludtunk. Este DIREKT közvetlen lefekvés előtt elmentem pisilni, hátha kihúzzuk reggelig. Hát nem. A szokásos 00.30-as ébredés megvolt, menni kellett.
De ezen túlmenően reggelig olyan jót aludtam, szerintem meg sem moccantam. Ugyanúgy ébredtem, ahogy elvackoltam magam.

Jó nektek, hogy taliztok.

DE nekem is jó, megyek dokibácsihoz mozizni egyet. Remélem, Zille is jól van, és fejlődik szépen. ;-)

...észreveszitek?

szilvás76

Hmm mármint a nevet?
Ez egy keresztnév? Még sosem hallottam de szép hangzása van.

Sucer,Bekri :?: :?: :shock:

evilany

Zille?-igen észrevettem :D
Rövid aranyos név! Milyen eredetű?Jelentése? :)
Bocsi csak kíváncs vagyok...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Na én is megváltoztattam egy időre a vonalzókat...így kifér mindhárom gyermekem :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Zille
Eredet: német
Jelentés: ismeretlen

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt!

Én is tele vagyok pattival és a hasam iszonyat szőrös lett a terhesség alatt. Először csak néztem csodálkozva, majd olvastam, hogy van ilyen.
Megjött a reggelizős (rozsos szendvicses) vércukrom:

0 perc:4.18 (ref.:4.10 - 6.00)
60 perces:5,66 (itt nem írták a ref.t)

IR-es vagyok, ezért aggódok, jó-e a 60 perces.

THS:0.287 ( ref.:0.270 - 4.200)
(L-thyroxint szedek, mert anno magas volt)

babaimádó
Kép
babaimado

Szilvi!
Jó mozizást! :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt Kismamik! :D

Próbálok 4re odaérni, de szerintem csak fél 5 lesz belőle...

Én már készítem magam a hatalmas fagyikehelyre!
:wink: :)

Ma csak 2 almát és egy banánt hoztam magammal a munkahelyre, hogy ebéd után majd beférjen még az a finom fagyi! :oops:

Clárika
Kép
clárika

Nem mondod :lol: Clarika :)

evilany

Zille. Ismeretlen eredetű, valószínűleg költött magyar név. Esetleg a Cecília származéka.

szilvás76

Ja és akkor hova menjek,Domus parkoló?

evilany

Babaimi, igen ez a szőr engem is megijesztett, de nővérem is szőrös volt, s már elmúlt neki!

Clárika
Kép
clárika

Szilvás,szép név,apának is tetszik?Igazán különleges.

evilany

Még nincs Ámen rá. :-) De nekem tetszik. :-)

szilvás76

Na,elmegyek kitépetni a fél szemöldököm...majd jövök...

evilany

Évi, ne csak a felét! :lol: :lol: :lol:

szilvás76

És még gondolkodom rajta, hogy a Zille mellé egy "hagyományosabb" nevet is választani kellene, ami keresztelhető is. Zille Katalin? Hm?
(Apa még ezt sem hagyta jóvá, de bennem nagyon "érik" .-) )

szilvás76

sziasztok!

Szilvás Zille Katalin??? olyan, mintha a Zille a vezetékneve lenne...
nem tudom, hogy mi a vezetéknevetek, de írok egy példát:
Kovács Zille Katalin... :arrow: olyan, mintha Német-Szabó József lenne... érted, hogy mire gondolok? szerintem ne hétköznapi nevet válasszatok mellé... vagy ugyanilyen extrát, vagy semmit! de ez csak az én véleményem!

Tali a Domus parkolóban nincs ám fagyi!!! :shock: :roll: pedig én is szeretnék betolni egy olyant, amit múltkor a Clárika!!! :oops:
Én is 4 és fél 5 között futok be... de szerintem felhívok valakit, és akkor jól megmondjátok hova menjek!!! :wink: :lol:
oda megyek, ahova mondjátok... de ha szavazásra kerül a sor, én a fagyira szavazok!!! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?