Új privát üzeneted érkezett!

Juti: én is azért nem adok neki még mást, mert a súlya nő, meg meg sem eszi. Ugye egyszer próbáltam, de nem kellett neki. Próbálom én még a szájába rakni a cicit, de nem kell neki, pedig van benne tej. Gondolom akkor elég neki amennyit megeszik, csak ezt furcsállom, mert régebben többet evett, meg amiket a többiek is írnak, hogy az ő gyerkőcük mennyit eszik ennyi idősen, no de hát minden gyerek más.

Ja, a 6 hetes az ránk vonatkozik. Arról tudok, azt hittem a gyerkőcöt is viszitek. :roll:

Nálunk mint mondtam a kórházban megnézték a csípőjét, oszt azóta senki meg nem kérdezte mi van. :?
Vendég

Ronci, ha úgy sejtem, hogy a szelek bántják, akkor még szoktam tornáztatni. A kis lábát nyomom a hasa felé. vagy simizem a pociját. Meg próbálkozom Infacollal meg édeskömény teával. Ha ezen kívül még van valami jó tipp, azt szívesen meghallgatom.

Kép
Kép
molmar

Molmar!
Nálunk is gondok voltak a kakival de főleg a pukikkal. Isten áldása a szélcső! Menj patikába, és újíts be egyet! Igaz, hogy egy 10 cm-s gumicső darab 1000-1200 Ft közt mozog, de megéri! Hihetetlenül megkönnyebbül utána a manó! Ha simán (persze valami popsikrémmel bekent állapotban) bedugod, csak úgy repkednek majd a galambok! Ha kicsit meg is forgatod, még a kaki is jön majd! :) Szóval legyen alatta pelus! :) (Amúgy nem kell az egészet bedugni, csak úgy 2-3 centit.) Persze közben (mint pelenkázáskor) fel kell tolni a lábacskáit a pocijához.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

És ezt Lili békésen tűri? Nem ordít? Mert egyszer-kétszer én is megpróbáltam, igaz lázmérővel, mert a hőjét mértem. Halálra be volt sértődve Réka, úgy sivalkodott. És én emlékszem gyerekkoromban utáltam a kúpot, hasonlóan hisztiztem én is mint a lánykám. :)

Kép
Kép
molmar

Ma a dédinél voltunk, sütöttünk-főztünk húsvétra. Benőt kiraktuk a tornácra a babakocsiba és 2től 5-ig meg se mukkant úgy aludt :D Jó ez a falusi friss levegő! :D

fura, nekünk 4 hónaposan kell csak menni az ortopédiára csípőszűrésre. :? De a házidoki azt mondta, h kicsit kötött, vennünk kellett terpesz gatyát. Nem nagyon adtam még rá, mert nagy és a combját durván kidörzsölte (2 méret van: 5kg-ig illetve 5kg-tól)

Kakti: jobbulást tesódnak!

Betti: baba köldöksérvben nem vagyok otthon, de szerintem a ragasztástól sem múlik el jobban, mint egyébként. Inkább a kizáródás ellen kellhet.
zuzmooo

Molmar:
szélcső nem kemény és hideg, mint a lázmérő. Puha, és sokkal véknyabb. Asszem 4 mm az átmérője. Meg sem nyekken közben. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

1kézzel klimpírozok

Nóri!
hát hallod derékul gyarapszik a kis csajod :lol:
ruhában 6560 volt ma D.
de nem overall volt rajta ám, csak egy véknya rugi+rövid ujjú body
holnap mérem majd pőrén, akkor lesz 6 hetes
nah majd később firkantok még, de most (hogy elaludt rajtam a csemetém) pincsipancsi következik

Kattkat

Kép
kattkat

Kakti!

Meggyőztél, akkor beszerzek egyet. :)

Kép
Kép
molmar

Ma mi is kipróbáltuk a masszázst, egész jól bírta Barbus, csak elfogyott a türelme és így a hátát már nem masszíroztam, csak megsimogattam meg szétkentem az olajat rajta. Ha tetszeni fog neki, akkor csináljuk majd.

molmar: Nálunk pukira espumisan, kakira kamilla tea és torna vált be. A szélcső és a lázmérő már csak akkor hat, ha a kaki lent van a belek végében. Ha még nincs ott, akkor kamilla teát vagy laevolac szirupot szoktak javasolni. Nálunk már két rácsvédő van, így már körbe ér az ágyon. Ma keresztbe feküdt és nyomta a fejét a rács, ezért sírt.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Van Espumisan babáknak? Olyan cseppentős szirup, mint az Infacol? Mert a tv-ben drazsét mutatnak és az gondolom felnőtteknek van.

Kép
Kép
molmar

Szia Molmar!
Van Espumisan emulzió vagy mi a szösz.
Mi mondjuk végigpróbáltuk a SabSimplexet, Infacolt, Espumisant, de egyik sem hatott. Most viszont 3 napja nem kell sem csepp, sem szélcső! (Lekopogtam)
Hogy csináljátok, hogy ne felejtsétek el folyton a Vigantolt?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Sehogy! :lol: Én elfelejtem. És kb 4naponta cseppentek kb 4cseppet a szájába. De az okosok aszongyák, hogy a fürdetéssel kell összekötni... :D
Vendég

Kakti: én néha elfelejtem :? , akkor másnap két cseppet kap. Most azt találtam ki, hogy a reggeli első szopinál adom neki. Akkor még friss az agyam :lol: És mivel én írom, mennyit eszik, ezért jelölni szoktam, hogy már megkapta. Ha ránézek a táblázatra, szembetűnő, hogy az előző napnál van D betű, az adott napon meg nincs. Persze gondolom nálatok ez nem így van, ahol csak anyatej van, ott nincs mérés, ugye?

Kép
juci-77

én kiragasztottam a pelenkázóra, hogy D-vitamin, és karnyújtásnyira raktam a vigantolt, hogy amint rápillantok a cetlire, már be is tudjam adni.

Kattkat

Kép
kattkat

Jaja!
Én nem jegyzetelem, hogy mennyit evett. És a Vigantolt - elvileg - hűtőben kell tartani, így nem tudom megoldani, hogy kéznél legyen. De kb. 4 napja nem adtam neki. És holnap még azt a rettenet Konakiont is meg kell kapnia. Arra nektek van valami praktikátok? Mert undorítóan hányás íze van!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

az van ráírva, hogy legfeljebb 25 °C-on :roll:
konakion tényleg nagyon fos ízű :?

OFF
Itt volt ma nálunk annak a lánynak az anyukája, aki a Himaláján veszett a télen.
Meg akarta nézni Domókát, bár nem ismer engem, csak az anyós meglepi buliján látott pocakosan, úgyhogy sógornő, aki a lánya legjobb barátnője volt, elhívta.
Hozott Domónak ajándékba 2 bodyt, 2 zoknit és kötött neki egy mellénykét.
Nekem, anyósnak meg a sógornőmnek horgolt 1-1 tenyérnyi kis kosárkát és telerakta mini csokitojásokkal és hozott 1-1 szál fréziát is, meg anyósnak Peruról könyvet.
Össsze szorult a szívem, mikor elképzeltem, hogy egy vadidegen kis kölöknek kötöget otthon. Ráadásul le is bontotta az első verziót, mert értesült Domi méreteiről. :oops:
Milyen szinten próbálhatja terelni a gondolatait.
De legalább nem gubózik be.
Képtelen elfogadni a lánya halálát. Nem csoda, hisz nem találták meg őket. Biztos tudja az eszével, hogy már nem kerülhet elő élve, de amíg nem látja, reménykedik.
Nagyon sajnálom.
ON

Kattkat

Kép
kattkat

most eszembe jutott, hogy a múltkor espumisanba raktam a konakiont

Kattkat

Kép
kattkat

jó reggelt!

Nálunk a Vigantol a fürcsinél van, pontosan akkor amikor kivétel után még törölközőben becsomagolva fekszik. Az a szerencsém, hogy aminek egy kicsit is anyatej íze van, az minden lemegy Levi torkán :)

Tegnap délután voltunk az aktuális kontrolon,doktornő olyan ügyesen csinálta a fejéből a vérvételt, hogy még sem sem ébredt a gyerek, csak a végén. Erről beszéltem, 2 perc, no kínzás.
De ami még ennél is jobb 9 körül kaptuk a hírt, leállhatunk az ursofalk nevű gyógyszerrel, most már csak vasat, folsavat, meg cebion cseppet kell neki adni, CMV negatív és legközelebb csak 1 hónap múlva megyünk kontrolra

ja és az összes választható oltást javasolta. (a többi áráról tudtok valamit? mert a rota 3x17vagy 2x18 ezer )

kattkat: borzasztó ez, úgy ahogy van

nalunk még mindig bejön a gripe water ha gond van
stephie

Halihó.

Kattkat. Egy ekkora tragédiát nem hiszem, hogy fel lehet dolgozni, majd max az idő enyhíti a fájdalmat...

Anita. Gratula a jó eredményekhez... :wink:

Vigantol: nekem a pelenkázónál van és a reggeli első pelusozásnál kapja.

Konakion: be van írva a naptárba. :roll:

Megint nem aluszkál a fiam. Szerencsére éjjel aludt, de a 6 órás szopi után nem aludt vissza. Másfél óra után sikerült 20 percre elaltatni és most megint nem akar aludni, pedig jön a védőnő és addig egy kicsit még össze kellene kapnom magam is meg a lakást is...

bellerreni
Eger

Megjártuk a kórházat: nőgyógyászatilag minden rendben, zöld jelzést kaptunk :) A gyereknek vérét vették, holnap kell telefonálni az eredményért.
zuzmooo

:cry: :cry: :cry: :cry: Most beszéltem a szalkai munkaüggyel. Mivel a hülye Debreceni Egyetem nem küldött el időben egy igazolást, akkor teljes bért kaptam táppénz helyett, így most kell visszafizetnem 81.193 Ft-ot :cry: :cry: :cry: :x :x :x Számítottam rá, mert szóltak előre, de akkor is rosszul esik ennyi pénzt kiadni.
zuzmooo

Szép jó reggelt/napot.

Reni: remélem már meggyógyultál és már megy a szopi. :D

Zuzmooo: hát nem irigyellek a pénz miatt. :? Bendegúztól is a sárgaság miatt vettek vért? Mi holnap megyünk ez ügyben vérvételre.

Tényleg, akik szoptatnak, ti adtok a gyerkőcöknek vizet vagy teát inni? Engem lebaszott a laboros nő, hogy mit képzelek én, hogy nem adok neki inni, mert az anyatej az étel. Nekem mindenhol azt mondták, hogy az eleje az oltja a szomjat is. :( Én vagyok ilyen kis hülye, hogy nem itatom? :(

Meg mondta, hogy ne vigyem vérvételre délelőtt, mert be van sűrűsödve a vére, vigyem reggel és ne adjak neki enni előtte vagy 3 órával (ezt meg lehetne oldani szerintem napközben is) különben nem tudják levenni. Hát nem akartam neki mondani, hogy a Péterfybe minden reggel vettek tőle, ott is csak tejet kapott, meg tápszert és még mindig él és a vért is le tudták venni. :shock: Meg tudják bonyolítani az életünket.
Vendég

Kismaki: én is úgy tudom, hogy felesleges bármivel itatni az anyatejes babákat. A LLL oldalán ez van:
"Víz illetve egyéb folyadék itatása felesleges kizárólag szopó babáknál. Az anyatej 87,5%-a víz, így még a legnagyobb melegben sincs szükség folyadékpótlásra."

Igen, a sárgaság miatt vettek Benőtől vért. Már szed rá gyógyszert, ez a 2 hetes kontroll volt.
zuzmooo

zuzmooo: én egy hónapja írtam ugyanezt, hogy ez sajnos a helyi MÁK és OEP közötti dolog, mert ugyebár a táppénz, csak utólag kerül kiszámlázásra. Tudom, hogy nem vigasztal, nekem 93 ezret kellett visszafizetni :x

kismaki: én sem itatom és egyik lányomat sem itattam. Szandi 8 hónapos koráig nem is volt hajlandó anyatejen kívül semmit elfogadni, pedig néha bepróbálkoztam gyümölccsel 6 hónapos kora körül. Amíg tej volt, neki az kellett és semmi más.

Vérvétel előtt pont hogy inni kell, én úgy tudom, hisz akkor tudnak jól szurni és könnyen lejön
stephie

Akkor mégsem én vagyok a hülye. :evil: Én is próbáltam már adni neki vizet, mikor csuklott, de nem itta meg. Hát majd azt mondom megitattak aztán vegyék csak le a vért.
Vendég

Hát Kismaki!
Hogy mekkora b..zi köcsög az a laboros!!!
Egyrészt tényleg nem kell mellé adni vizet vagy teát, ha csak anyatejes! Másrészt épp hogy folyadékot kell fogyasztani kevéssel vérvétel előtt, hogy felhíguljon a vér annyira, hogy le tudják csapolni! Nekem is minden vérvétel előtt 1/2-1 órával meg kell innom 3-4 dl csapvizet, hogy rendesen folyjon a cucc!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita: mentek ma sétálni? Nem tudom neki merjünk e indulni ilyen ronda időben. Semmi kedvem megint elázni :(
zuzmooo

Nekem mindenki azt mondja: nem zavarja a gyereket, ha csuklik. Hát az enyém rettenetesen sokat csuklik, sokáig tart, és nagyon erős. És ZAVARJA! Simán felébred rá. Megpróbálkoztunk a citrommal (pár csepp igazi citromból facsarva) és elmulasztja. Akkor miért szekálja a rekeszizma, ha nem muszáj?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: enyém gyerek is sokat csuklik. (tőlem örökölte :P ) A citromon már én is agyaltam, de nem tudtam merjek-e neki adni. Most már merek. :D

Zuzmooo: néztem a blogodon, hogy Bendegúz a kendőben van (a frissebb képen) meg tudnád mondani, hogy hol tudom megkukkantani, hogy hogyan kell úgy belerakni a gyerkőcöt.
Vendég

A citrommal az a baj,h NAGYON allergizál. Citrusfélét 10-12 hós korig nem szabadna adni. Hangsúlyozom:Elvileg!
Vendég

Kismaki! Köszönöm kérdésed, már alakulok, mint púpos gyerek a prés alatt :lol: Igaz, hogy nincs annyi, mint a másikban, és nehezebben is jön belőle, de elég neki ami benne van, és még néha 10-20 milit le is tudok fejni. :roll: Lassacskán csak visszakerül remélem minden a régi kerékvágásba. :wink:

Én is próbáltam adni neki vizet csuklásra, de nekem sem fogadta el. Fintorgott rá, hogy anya mi a sz@rt adsz te nekem :lol:

Itt volt a védőnő és azt mondta nagyon ügyes. Nézte, hogy megtartja-e hason a fejét, csodálkozott, hogy át is fordítja, meg azon is hogy ügyesen"felült". Tudjátok amikor a kezét húzza és úgy. :roll: Igaz, hogy hízni mi nem hízunk olyan bazi ütemben, de azért még belefér. Szerintem most a rossz cicim is közrejátszott ebben... Remélem minden visszaáll a régi kerékvágásba. :roll:

bellerreni
Eger

Kismaki: becsapós a kép, mert olyan mintha bölcsőtartásban lenne, de valójában szemben van velem az elöl zsebes keresztezett kötésben, csak ha elalszik, oldalra szokott csúszni. Ezt a kötést használom: http://www.youtube.com/watch?v=44snbbszTps
zuzmooo

Zuzmoo: köszi :wink:
Vendég

zuzmooo: érdekes idő van, de lehet, hogy egy sétára azért beneveznék. Nekünk olyan fél 2-2 körül jó lenne
stephie

Voltunk ma mi is UH-on. Minden ok. Vesemedence tágulat zárva. Bal csípő tökéletes. Jobb csípő még kicsit éretlen. De ficamra hajlam nincs. Nekünk is kontroll 3hónaposan. Sztem azért rendelik vissza az embert, mert fizetős. Állami intézményben nincs rá kapacitás, mert gondolom 10ből 9-nek éretlen ilyenkor. És akinek éretlen, abból is csak 100-ból 1-nél lesz gond. Így gondolom nem olyan "precízek" az államiban...

Juci!

A semmelweisék aszonták, hogy a Lengyel Zsuzsa szuper gyerekortopéd. Ha tehetjük, inkább hozzá menjünk kontrollra!!!!
Megint belinkelem, hátha nem jegyezted fel. Mi tutira megyünk hozzá:
http://www.ortoped-sl.hu/

Kakti!

Mi újság tesóddal?????

Zsuzsa!

Én most nézem, hogy csomószor írtam kommentet a blogodon, de nem jelenik meg!!! :shock: Bende mekkorát nőtt!! A kendős képeken nagyon nagy a változás hó elejéhez képest!
Vendég

Lányok!

Van valakinek IKEA-s GULLUNGE nevezetű pelenkázóalátétje? Mert anyukám vett pelenkázó huzatot (2db), de az csak arra használható, így szívesen átadnám! Kell valakinek?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri!
Tesóm túl van egy vérvételen, egy EEG-n, egy mellkasröntgenen, egy MR-en (a fejét nézték), és egyelőre semmi kóros elváltozás nincsen. Illetve csak az, amiről már eddig is tudtunk (az epilepszia miatt). Kapja továbbra is az antibigyót, meg valami szédülésre való lószart - amitől tök kómás, és vizsgálódnak tovább. Egyelőre ennyit tudunk.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Tegnap éjjel megint csináltunk egy próbajáratot otthon, és a férjem meglepően jól teljesített - én 10kor bealudtam, ő éjfélig dajkálta, és utána mindenki aludt 3-ig - onnan átvettem én, és sikerült visszaaltatni, és, csodák csodája, fél 7kor is!!!

Viszont a férjem iszonyúan elaludt, kb. 11-re ért be dolgozni - szóval visszacsapott neki az éjszakázás - csak azért nem furdal a lelkiismeret, mert amúgy is szgépezett volna éjszaka, ahogy mindig.

És a legviccesebb, hogy nem is borult ki a gyerekre, hanem állta a sarat, és még reggel is képes volt szeretettel ölelgetni - tessék, még a férjem is jobb anya, mint én...

Délelőtt Berci nyügi volt, még a séta alatt is sírdogált a kocsiban, amit eddig mindig végigaludt.

Ebédre visszajöttem anyuhoz, és elaludtam, Buci meg ment a papával sétálni - szóval jól kiszellőztetjük a babót ma.

boruska

Kakti, tesódat sajnálom!

Vigantol - ezek szerint nem csak én felejtem el, huh :lol:

boruska

Nóri: nem tudom miért nem jelenik meg a blogon amiket írtál :( Én is szoktam nézni, hátha valaki kommentál, szomorú is voltam, hogy senki nem írt. :? De akkor ezek szerint valami hiba van a rendszerben. :roll:
Benő tényleg sokat nőtt! Már 5,5 kg-nál járunk :D
zuzmooo

Zsuzsi, én is megnéztem a blogot, iszonyú édesek a képek, főleg a kendős!
Amúgy engem sem kommentál senki, de kb. csak ti tudjátok a címet, és itt a fórumon úgyis mindent megbeszélünk, szóval nem gond :)

Ja, megjött a kendőm, a legnagyobbat rendeltem,hogy minden megkötési módhoz jó legyen, de ez ÓÓÓÓRIÁSI!! és iszonyú béna vagyok vele, Buci meg nem csípte az egyetlen kísérletet benne - de azért még próbálkozom...

boruska

Bori: milyen kendőt vettél?
zuzmooo

Zsuzsi, Nandut, natural színben, LL méretben
adtak hozzá a DVD-t, azt még nem néztem meg, hátha abból jobban értem a kötéseket, mint képről.

Te kimostad használat előtt? Azt mondták, kicsit összemegy

boruska

Zuzmooo
én is megtekintettem a blogodat és írtam is az üzenőfalra, és az enyém megjelent:)
lehet, hogy eztán csak én tudok írni rá:D
az ez előtti utsó is az enyém volt ehe

Kattkat

Kép
kattkat

Bori: nálam kölcsön kendő van. Én nem mostam ki, de már nem új.

Kattkat: :lol: :lol: :lol:
Az avatar fotód Domi keze, ugye? Én is próbáltam lefotózni Benő kezét, mikor fityiszt mutat, de amint közeledtem hozzá a géppel, kinyitotta a tenyerét :D
zuzmooo

Lányok!

Mennyi a még elfogadott súlynövekedés egy hét alatt a babáknál?

Érzem én, hogy kevesebb a tejem. A kiscsaj kb. 180 grammot nőtt egy hét alatt. Előtte meg 300-400 grammok voltak. Most is adtam neki a délelőtti szaporító fejésből lévő tejecskét és még 50-et becuppantott most meg durmol.

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy tápit is adni kell neki. :(
Vendég

hát lányok ezt a poént nem bírom magamban tartani.

Aki látta a Némó nyomában című Disney filmet, az biztos emlékszik amikor Szenila és Pizsi (bohóchal és a kissé szenilis barátja) próbálnak cetül beszélni, hogy eljussanak Sydney-be
Ez amolyan hosszan elnyújtott kissé gügyén hangzó beszéd.
Ma délután amikor Levi elkezdtett hisztizni, akkor én meg elkezdtem hozzá beszélni így, kérdezve, hogy Hooooooogy éééérzed magaaaaad itt náááluuuunk? És elkezdtett hangosan kacagni , aztán próbálták a csajok is, ugyanaz a reakció, erre elővettem a gépet :)

(közben biztos azt gondolta, "Te Uram , Atyám, hova kerültem????"
Kép
stephie

Anita: ez nagyon édes! :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Zuzmooo!

igen,D. keze :lol:
csak kicsit bandzsán kicsinyítettem le
torz lett
de jójez nekem 8)
nincs ilyenekkel időm pöszmörögni
már 3 napja próbálom szétszedni a gépem, hogy megnézzem milyen csatlakozású a dvd írom (beszart, le akarom cserélni), de úgy be lett építve a helyére a gép, kábelek hátul összebilincselve, hogy nem tudom rászánni magam. :roll:
Lehet, veszek egy külső dvd írót. Úgyis szülinapomra kapom anyóstól, azt mondta kifizeti azt is.

Kakti!
Én valahogy átugrattam azon a hsz-en,amiben a tesódról írsz.
Szegénynek jobbulást!

Bettike!
Köldöksérv mondjon le! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ma voltunk viziten a dokinőnél. 3 hét múlva jönnek a szurik (kötelező mellett Prevenar is)
Mivel Domóci jókedélyű volt, elcsattogtunk a Dédipapihoz is, aki nem messze lakozik, hogy végre megtekintse a dédunokáját.
86 éves és nem nagyon tudja hogy kell viselkedni egy ilyen kis babával, úgyhogy mindenféle grimasszal próbálta szórakoztatni Domit. Tisztes távolból néztük ölemben a gyerekkel. Szerencsére nem lát el odáig, mert RÉMISZTŐ volt :lol: :lol: :lol:
Aztán haza babakocsiztunk, azt is végig szuszmákolta, majd kaja és fel a teraszra.
3 és fél órát aludt a babakocsijában a levegőn, de persze hason, mert még mindig nem nagyon csípi a hanyatt fekvést. :)

Kattkat

Kép
kattkat

Bori: olvastam a blogon, hogy mindenfélét énekelsz Bercinek. Én sem emlékszem a gyerekdalok szövegére. Halandzsázni szoktam arra a dallamra ami épp eszembe jut (télapó itt van, mennyből az angyal...)
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?