Köszi Lányok
Kulcsmondat: ha baj lenne jobban paráztatnának!
Logikus és meg is nyugodtam
Chorion-boholy (méhlepény) biopszia - 11-13 hét között végzik - első genetikai uh. után, 35 fölött javasolt (lehet várni a 16. hétig - akkor van a magzatvíz mintavétel, de az ugye később van, eredményt is később ad - ott tenyészteni kell a szöveteket, a méhlepény-biopsziánál nem, hétfőn levették, szerdán hívtak), mintavétel kromoszómavizsgálat végett.
Az volt tegnap a legrosszabb, hogy a dokinő elmondta, most készült el egy külföldi tanulmány, és a lombik babák 4-5x gyakrabban betegszenek meg ilyen-olyan betegségben!
Ja, és azt is mondta, a szülők kora miatt is nagyobb a kockázat.
1. mi van, ha nem árulom el, hogy lombik?
2. egész életemben egészséges voltam, nem ittam, nem dohányoztam, semmilyen betegségem nem volt, nem vagyok rövidlátó, nem törött még csontom sem ... szóval, az egészség szobra vagyok (maximálisan antibiotikum ellenes vagyok, hiszek a természetes gyógymódokban, de náthás is kétévente egyszer vagyok ...)
Sok 18 éve már most többször volt beteg, mint én egész életemben, pedig dupla annyi idős vagyok!
Szerintem ok, hogy számít a kor, de a kor nem minden!!!
Mit képzelnek ezek az emberek, hogy valami statisztika szerint "lekezelnek"?
Nálam idősebb nők is szülnek, és ha már így alakult, hogy lombik, nem hiszem, hogy megérdemlem a "kategorizálást"!
Bíztatást és bátorítást várnék, hogy minden gond és nehézség ellenére küzdök, hogy babám lehessen! Már most többet tettem a gyermekemért (ahogy ti is), mint azok a nők, akik sokszor azt se tudják kitől van gyerekük, vagy ha tudják, mire megszületik már külön is vannak!
Ez nem kritika, kinek így, kinek úgy alakul az élete, de attól, hogy fiatalabb és spontán összejött nekik a gyerek, még nem "mások" ...
Nem vagyok ám ilyen puffancs, de ez annyira nem esett jól!
Összességében remekül elvagyok a hasamban lubickoló kistündérrel! Úgy érzem jól van - teljesen harmonikus, ritmikus az élete, 3-4 óra alvás, fél óra ébrenlét, közben egy kis "kopogás, matatás, rámolás"
Megzabálom