Új privát üzeneted érkezett!

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:29-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Orsi, nagyon szuper az ajtó, ügyi vagy (+nagyon kreatív) :)!

Micimackót én is szeretem, játékai (plüssök) Emmának is Micisek -Micimackó és Malacka, a falat is ők díszítik, majd teszek fel én is képeket :).

A mai napon nekem is elég gáz volt, valahogy olyan hektikus volt az egész, nem a szokott időben kelt és evett Emma, nyűgös is volt, szóval bízom benne, hogy lesz egy jó éjszakánk! Akartunk menni kirándulni is, de a vacak idő miatt nem indultunk neki végül. És mostanában valahogy nem olyan jóízűen eszi Emma a főzelékeket, szerencsére ma az egyik kedvence volt, sütőtök, az azért lecsusszant. Holnap felállítjuk a konyhában az etetőszéket, mert eddig a nappaliban evett a hintájában (dönthető bébihinta), de most már olyan kis malacka (nyúl a kanálért, meg is ragadja, plusz a tálkát is megragadja, belecsap, stb.), hogy még a szőnyegre is jut a kajcsiból, így nincs mese, kivonulunk a konyhába.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

Ma gondoltunk egyet apával, és elmentünk kirándulni. Kicsit nagy kirándulásra sikerült...elmentünk a Schönbrunni kastélyba, apával feltolattam Levit babakocsistól a Gloriettbe. Kíváncsi leszek, meddig fogom hallgatni, hogy ő mennyit "sportolt" miattam :lol:
Levit Lili ülésébe vittük a 9-18 kilósban. Háát, hiába van Levi 9 kiló, de valahogy nagyon elveszett abban az ülésben, szóval szerintem egy darabig még marad a hordozó.

Piroska,
sok boldog névnapot kívánok Hajnusnak.

Kovisziszka,
én adtam már Levinek puncstorta tölteléket. Persze nem ipari mennyiséget, de bejött neki. Tulajdonképpen eddig Levi bármit megevett, kivéve a sütőtököt, és a céklát úgy, hogy bár ette, láttam, hogy nem ízlik neki.

Bikmakk,
gondolkodtam az óraátállításon. A mai napon láttam, hogy a babáknak nem igazán az számít, hogy hány óra van, hanem hogy milyenek a körülmények. Mivel este 9-kor még az autóban voltunk, nem aludt, hanem játszott. De ahogy hazaértünk, szopizott, betettem az ágyába, és aludt.

Dbea,
mi a baj?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Ma nem volt valami nagy forgalom :)...

Zsuzsa,
és van valami teendőtök vagy ez a víz fel fog magától szívódni idővel? Ezzel magyarázható a nyugtalan alvás és a sírások?

Ma felavattuk az etetőszéket, teljesen természetesnek vette Emma, hogy ott eszünk és szépen be is ment a gabonapép banánnal :).

Kép
angelita

Linácska, a kirándulás nagyon jól hangzik :)! Jó, hogy tök spontán nekivágtok egy ilyen útnak -nálunk ezt féléves tervezés és győzködés előzné meg :)...

Kép
angelita

Jimbone,
őszintén szólva nem vittük fényképezőgépet, se kamerát. Ott jöttünk rá :oops:
Mekkora a fejkörfogata Donátnak? Szerintem Levinek is elég nagy feje van, de nem fura a formája. 48-as sapit hord.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mi sem voltunk itthon hétvégén. Elmentünk Békéscsabára a két nővéremhez. Zsigi kicsit unokatesózott (két nővéremnek összesen 8 :shock: :shock: :wink: :wink: gyerkőce van), nagyon jó volt. Imádom, hogy tényleg tavasz lett és akár egész nap kint lehet lenni!!!
dbea :lol: Nem akarok beleszólni, de egy kis nátha miatt még nyugodtan kimehettek a levegőre!!! NEm szabad bent punnyadni. Kell a napocska mindkettőtöknek, sokkal hamarabb meggyógyultok és az ember érzelmei is egészen helyre tudnak kerülni!!! :wink:

Idegen helyen most aludtunk először, én jobban be voltam parázva miatta, Bogyó ugyanúgy, ugyanannyit aludt, evett, mintha itthon lettünk volna. Egy nagy baklövést azonban elkövettem: nem vittem a szopipárnát, és sokkal körülményesebb, szarabb volt szoptatni!!!! Ilyet nem csinálok többet.
ja, és a tesóm főztjéből kapott kajcsit (húsleves, krumplipüré), és tök jól evett!!!!!! :lol: A húsléből csak simán a levet is imádta, alig győztem kanalazni a szájába. Na, ilyen sem volt még!!!

Egyébként a legjobban annak örült, mikor este 9 kor hazaértünk, és felismerte, hgoy az ő kis szobájában vagyunk!!!! Nem is gondolná az ember, hogy mennyire kötődnek a saját kis helyükhöz.

Asszem egyébként, hogy gyakran kell utazgatni, és akkor az is természetessé válik, ha esetleg alkalmazkodni kell.
Húsvétra vettünk neki egy hintát!!! :wink: :wink: 8) 8)

Ja, kérdés: nem tudjátok, hol lehet vagány fiú kendőket olcsón beszerezni??????

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok

Légyszi írjátok már le, hogy kinek mikor eszik és alszik a babája.

Réka eddig háromszor aludt. (babakocsiban) Már olyan nehéz volt elaltatni, hogy most csak kétszer alszik. De most is nagyon nehezen alszik el.

reggel kel 7:30

Alvás: 11-11:30
15:45-17 jobb esetben 17:30

Este pedig 20:30-kor van alvás.

Ti adtatok már rizst a babáknak????

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Én is vagyok, csak a hétvége olyan jó volt, hogy nem volt időm jönni
:lol: :lol:
Apa itt volt végig velünk, játszottunk nagyokat Marcival, élveztük az együtt töltött időt!

Óraállítás: nálunk viszonylag zökkenőmentesen ment, igaz ennek köszönhetően ma fél kilencig aludtunk :lol: Meg Marci is másképp alszik napközben, de nagy gond eddig nem volt.

Madaran: azért ez sajnos nem egy egyszerű nátha... Influenzásak lettünk mind a ketten, és sajnos Marcinak hörgött a tüdeje, úgyhogy nagyon kellett és kell vigyáznunk, nehogy tűdőgyuszi legyen belőle. Úgyhogy inkább nem kockáztatunk, inkább szenvedek a bezártság miatt pár napig, minthogy még betegebb legyen.
Holnap megyünk vissza a gyerekorvoshoz, remélem már lát majd javulást.

Nemsokára virágot fogok átültetni a teraszon, ha Marci elalszik :lol: :lol: Ez már olyan igazi tavaszi program :lol:

Kép

Kép
dbea

Ádibaba: Marci most már ötször eszik és még mindig háromszor alszik.
Az alvással nekünk is vannak gondjaink, de kitapasztaltam, hogy ha három órát folyamatosan fent van, akkor nagyon könnyen elalszik magától is. Mondjuk én Marcit nem szoktam altatni, ha látom, hogy álmos, fogom és beviszem a kiságyába, lerakom, puszi, ének, simi, aztán kijövök.
Nem tudom neked most leírni, hogy mit mikor csinálunk, mert most szokott át a hatról az öt evésre, meg az alvásba bezavart az óraállítás is, így most kicsit képlékeny még minden, meglátjuk mi lesz az új rendszer.

Bea

Kép

Kép
dbea

Bea, Orsi: ti hogyan szoktattátok a babát az uszodai vízhőmérséklethez?

Úgy néz ki, hogy ápr. 22-től viszem én is Danit babaúszásra, és azt írják, hogy addig otthon próbáljuk meg hozzászoktatni a 31 fokos vízhez.

Kép
bikmakk

Bikmakk: mi nem szoktattuk hozzá. Egyszer kétszer előtte a nagykádban volt fürdés apával, hogy a nagyobb vízhez hozzászokjon, de otthon nem kísérleteztünk vele, nehogy megfázzon, mert azért a kádban nem mozog annyit, mint a medencében.

Kép

Kép
dbea

Azt nem is írtam, hogy Marci elkezdett kúszni :lol: :lol: :lol: Meg próbálkozik már a négykézlábazással is, annyira büszke vagyok. Belül meg tiszta rettegés, hogy hogy fogok bírni egy örökmozgó, szuper kíváncsi kisbabával egyedül. Meglátjuk.

És kezd visszatérni Marci étvágya. Ma már 70 grammot megevett a répafőzelékből... Hátha helyrejövünk már :)

Ádibaba: rizzsel mi már próbálkoztunk, de pont a betegség előtt, ezért nagy sikere nem volt... Majd kicsit később megint kipróbálom.

Kép

Kép
dbea

Ádibaba,
mi is adtunk már rizst, beleturmixoltam az ételébe.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ádibaba,
Ábel magától elvette a rizst a tányéromról :)

Jimbone,
Nálunk 49 centi Ábci fejkörfogata, a doki néni is csak nagyfejűnek szokta hívni. Apósom vonalán valahogy minden kiskölöknek nagy a feje, de később kinövik.
Sajnálom ezt a védőnő dolgot, de ha jól értem, akkor sikerül váltani. Talán így több figyelmet kaptok majd.

Tündi,
Nagyon cuki ez a szobafestés, te csináltad?

Csajok, képzeljétek, nálunk kiderült, hogy a három hónapja fennálló csalánkiütésem oka az ételérzékenység. Egy vérvizsgálattal mutatták ki, és most nem ehetek se tojást, se tejet :( Kissé elkeseredtem a dologtól, de legalább hatásos a diéta: 3 napja nem ettem egyik fajta tiltott élelmiszert sem és mára már nincsen egyetlen kiütésem. Egyébként az orvos azt mondta, hogy felnőtt korban ez a fajta tejfehérje-érzékenység eléggé ritka, arra tippel, hogy esetleg a szülés/szoptatás miatt felborult az immunháztartásom. Ti hallottatok már ilyet?

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Ádibaba: Nálunk továbbra sincs túlzottan nagy napirend. :oops: Mondhatni Zarus magának alakítja a dolgot. Az tény, hogy általában kétszer-háromszor alszik egy nap, de az evés most pl teljes káosz, mert napközben alig akar szopizni, csak harap helyette, viszont mást meg nem nagyon akar meginni. :? :( Altatni én nem nagyon szoktam, vagy nem tudom az alatt egyáltalán mit értünk. Ha éppen séta közben alszik el, akkor a kocsi ringatja el, ha itthon vagyunk akkor meg egy kicsit mellé kucorodom és úgy sokkal gyorsabban elalszik mintha hagynám magától kifáradni. (Nekem mondjuk azzal van gondom, hogy napközben a mi ágyunkon alszik, este meg azon alszik el és onnan rakom át a sajátjába, csakhát nálunk bekavart az is eléggé, hogy én még annyira se hagyhattam sírni mint mások az ő babáikat, mert nem akartam, hogy Davidet zavarja alvásközben nappal.)

Bikmakk: Mi sem szoktattuk Zarust más vízhőfokhoz. Semmi gondja nem volt azzal, hogy az uszoda víz hidegebb. Mondjuk ő ahogy vízbe ér már őrülten csapkod (erre Beáék a tanuim). :)

Madaran: Azért a krumplipürével szerintem vigyázz, mert általában tejjel készítik, meg vaj is szokott lenni benne, és hát ugye tudjuk, hogy tejet elvileg nem lenne szabad adni még az ekkora babáknak.

Levittem ma Zarust méretni, és 7000gramm :), tehát az elmúlt két hétben 250grammot hízott, így végre a doki is boldog volt, meg persze én is, hogy tényleg nincs semmi gond vele. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Jut eszembe, Zarus is kapott már rizst, semmi baja nem volt tőle. Amúgy rizsdarát nagyon sok bébiételbe tesznek alapból is. :)

Orew

orew

Flake: Én még nem hallottam ilyesmiről, de el tudom képzelni, hogy csinál ilyesmit a terhesség és a szoptatás. Elvégre van akinek a fogai mennek tönkre, meg az ínye, van akinek a haja, meg még ezer dolog van amit sajnos nagyon megviselhet ez az egész. Én pl sokat voltam megfázva, náthásan, pedig van amikor évek telnek el ilyesmi nélkül. Mindenesetre az jó, hogy végre kiderült mi okozza a bajt és remélem, hogy idővel visszatérhetsz majd a régi étrendedhez. :)

Orew

orew

Sziasztok!

flake: sajnálom az allergiát!én megörülnék tojás és tej nélkül! :cry: Nekem azok a kedvenceim! reméljük, hogy nem kell sokáig nélkülöznöd ezeket!

orew: aranyos lehet Zara, ahogy örül a víznek! Mi is szerettünk volna menni úszizni, de sajnos nem tudunk! :cry: De a fürdésnél kipancsolja magát a kisasszony!
gartula Zaránok a hízáshoz! :wink:

bea: van teraszotok? ha nem vagytok lázasak, akkor ki lehet menni! Szerintem a friss levegő sokat számít a gyógyulásban! Mi ha betegek vagyunk ki szoktunk menni! Csak lázasan nem! Szerintem pár percre nyugodtan kimerészkedhettek! ádibaba nálunk is változott a napirend! de majd leírom, hogy mi volt eddig éás most hogy van!

Rólunk: Domcsi állandó figyelmet igényel, nagy huligán lett, a lépcsőn( 4 lépcsőfok) úgy megy fel, hogy hihetetlen! de ott áll valaki mögötte, hogy ha esik! De eddig nem volt rá példa, hogy leesett volna! De biztos, ami biztos!
este begyulladt a bal cicim! Majd betojtam, masszíroztam, de gondoltam megszopiztatom Domit éjjel és akkor jobb lesz! A kis mocsok persez most alig szopizott, csak egy-két korty!

kovisziszka

Sziasztok lányok!

Tegnap egy csomót takarítottam, sikerült jól kipurcantanom magam, így perpillanat minden házimunka gondolatától kiráz a hideg... Az volt a legrosszabb, hogy pont mikor kicsit ledőltem volna, akkor ébredt Emmus, így nem tudtam regenerálódni a munka után.
Az éjszakánk sem volt valami fényes, többször is vissza kellett altatnom babócát, szerintem a pocija fájhatott, mert egyébként nagyon álmos volt szegénykém.

Ádibaba, Emma 5x eszik, általában ilyenkor: 6,10,14:30,19 óra, plusz közben kap 1x-2x egy kis gyümit. Persze nem szentírás ez, ezektől az időpontoktól fél-egy órát is eltérünk néha, ha úgy jön ki a lépés!
Alvás 2x vagy 3x van, egy-egy alvás átlagban 1,5 óra. Éjszaka 7-től fél 6-6-ig alszik Emma.

Rizst én még nem adtam, de az tuti, hogy lehet! A bébiételekben is van rizskeményítő, stb.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

DBea, a tüdőgyulladással tényleg vigyázni kell, nekem gyerekkoromban volt és akkor pl. nem lehetett kimennem, mert fontos volt az állandó hőmérséklet. Emiatt szerintem is jobb, ha bent vagytok, míg újra megerősödik Marci.

Kép
angelita

Angelita,
ha 7 órára mondod az esti evést is, meg az alvás kezdetét is, akkor ezek szerint Emmus nagyon könnyen, gyorsan elalszik esténként. Ez tök jó. :)

Mi most szoktatjuk Danit (újra) az esti egyedül elalváshoz, és lassan haladunk azért. Sokat dumál magában, altatgatja magát, és van olyan nap, hogy egyáltalán nem is kell már visszamenjek az elköszönés után (de azért az általános az, hogy nyüszizik 1-2x). Mindenesetre így kicsit több időm lett este, hogy nem vele töltök 30-40 percet, hanem kint vagyok a lakásban, és csak néha megyek be 3-4 perce. Csak nagyon hiányzik... :( Alig bírom a dolgot. :)
(Ezért is nem nagyon csináltam eddig: minek aludjon el egyedül, ha egyikünk sem vágyik rá? Inkább azért csinálom most mégis, mert jó lenne, ha egyedül vissza tudna aludni egy-egy éjjeli felébredéskor, és állítólag ahhoz így vezet az út...)

Orsi, Bea, köszi a válaszokat. Hát nem tudom, hogy mit csináljak, mert én is féltem Danit, hogy megfázna itthon a 31 fokos fürdővízben.... Ti adtok rá fürdőruhát is, vagy elég az úszópelus?
És ha igen, milyen méretűt? Mint más ruhaméret? Vagy a pelenka miatt nagyobbat? a múltkor néztem a dm-ben a baba fürdőruhákat, de olyan hülyén voltak méretezve, 86-ból volt tök pici és elég nagy is. Daninak meg még a 74-es ruhák is kicsit nagyok....

Flake, sajnálom ezt az allergia-dolgot, de hátha tényleg elmúlik majd.... (Bár nem tudom, ez mennyire gyakori. Mármint hogy elmúljon.) És a vérvizsgálat mindkét allergiát kimutatta? Mert a tejallergiánál sokan megvonják a tojást is, pedig ez nem feltétlenül szükséges.

Dani is elkezdett hátrafelé kúszni! De nem direkt csinálja a kis pöttyöm, és úgy sajnálom ilyenkor! Eddig ha el akart érni egy tárgyat, akkor hosszan nyújtózott utána, most meg akkurátusan és szépen elkezd távolodni tőle... :( Persze azért örülök neki, mert ez mégiscsak haladás már...

Ádibaba: Dani evései kb: este 7, éjfél, reggel 5-6, 9-10, 1, 4-5
De sokszor tök nagy eltérések vannak ettől.
Alvása: kb. 8-tól reggel 6-7-ig. (Közben egy-kétszer eszik ugye.) Nappal általában 3x alszik, kb. 10-11-kor, fél 2 körül és fél 5-5 körül. 35 perc és másfél óra között mozog egy alvás hossza, és összesen kb. 2,5-3 órát alszik nappal.
Miért kérdezed?

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Képzeljétek, ma volt az első olyan átaludt éjszakánk, hogy este 20:30 és reggel 7 között nem kellett Levihez felkelnem. Se cumi, se semmi. Fél hatkor beszélgetett egy kicsit, de hagytam, és vissza is aludt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,

ember hazajött, nem is volt annyi időm jönni.. :? , de persze nagyon jó, hogy végre kicsit itthon van! :D
Mindjárt visszaolvasok, csak kicsit nyüszizek itt, más úgysem ért meg :wink:
Szóval ugye Ákos 6 és fél hónaposan felállt, és azóta se nagyon akar visszaülni. Most már bárhonnan felhúzza magát, hosszan kapaszkodik, egyik kezét elveszi a támaszról, oldalazva lépeget stb.
Mi semmivel nem ambicionáltuk ezt: van tere mászni, próbáltuk visszahúzni hengerrel, labdával (ez azóta is megy persze), rengeteget foglalkozom vele (ilyenkor mászik persze - néha versenyt mászunk, illetve hívásra odamászik hozzám - én persze hátrálok, ill. ücsörög vidáman, de ahogy abbahagyom, már húzza is fel magát), és túl azon, hogy persze dagadt eleinte a keblünk a büszkeségtől, nem tartjuk őt állva, sőt igyekszünk, hogy még másszon egy kicsit.
Na most tudom, hogy magától csinálja, és ellenállhatatlan kényszer húzza őt, hogy próbálgassa ezt, de megmondom őszintén: rohadtul fárasztó ez az időszak! Ha fáradt, 2-3 percenként kell segítenem, és elvenni a kezét, hogy segítsek lecsüccsenni (mert az már nem megy olyan jól fáradtan), illetve hogy a huppanások után megvigasztaljam, ha kell. Már mindent kipárnáztam, amit csak lehetett, de az sem tökéletes megoldás. Néha már nagyon ideges vagyok emiatt, és kicsit rá is esik ebből. :oops: Tudom, tudom, hogy nem tehet róla, de aki már végigcsinálta, tudja, hogy milyen makacs kitartással ragaszkodnak a gyerekek ahhoz, hogy határaikat feszegessék.
Amúgy nagyon szeretem, hogy olyan kíváncsi, érdeklődő baba, ahogy azt itt a közelmúltban írta valaki, sohasem fáradok bele mutogatni és beszélni a dolgokról, jóól telnek a napok, de ez az állásos-di most nagyon fárasztó, pedig hol vagyunk még a derékpróbáló járástanulástól?!
Kép
goldplast

ádibaba: Domi alvása: 10-12 között alszik műsfél órát kb!, 15-17 óra között szintén másfél óra
evés 5-6 körül kis szopi, 7,30-8,00 szopi 10 körül gyümölcs, 13 óra körül fözelék, 16-17 óra között tejpép. gabonapép, 19,30-20,00 szopizás
éjszakáink elég nyűgősek!

kovisziszka

Bikmakk,
a tojásra is kimutatták az allergiát, bár közel sem annyira erőset, mint a tejre. Arra gondoltam, hogy esetleg a tojást kipróbálom, hátha egyszer-egyszer azért lehetne enni. Ki lehet bírni ezt a diétát, meg valószínűleg hosszabb távon hozzá is lehet szokni, csak két dolog aggaszt. Egyrészt, hogy miként fogok elég fehérjét és kalciumot bevinni magamba, ami nagyon kellene a szoptatás miatt (a húst nem annyira szeretem), másrészt pedig, hogy éppen a napokban mondta a védőnő, hogy Ábel lassan kaphatna sajtot, túrót, joghurtot, de most félek egy kicsit ettől. Állítólag az allergia öröklődik, bár az is fura, hogy nekem ezzel eddig soha nem volt gondom, és rendesen ittam tejet és ettem tejtermékeket. Az egyik barátnőm (akiről egyébként kiderült, hogy közös ismerősünk :wink: ) gyerekorvos, és szerinte a sajtot kipróbálhatnám, aztán lassan a többit is, de valahogy most megrettentem. :?

Adri

Kép
Kép
flake76

Goldplast,
nem tudod néha-néha egy kicsit járókába tenni? Természetesen nem egész nap, csak annyira, hogy te is lazíts kicsit és tudd,hogy biztonságos helyen van addig is. Nekünk olyan járókánk van, mint amiről egyszer Anettoo tett fel képet, annak az alján van egy kicsit párnás valami, de közben még szoktam puhább plüssöket is betenni neki, és akkor nem huppan akkorát. Nálunk mondjuk Ábel nem áll, csak az ölemben húzza fel magát állásba, viszont szinte mindig ül és onnan próbál négykézlábazni, így sokszor eldől. Nem mondom, hogy mindig a járókában legyen, de pl én nem sok mindent tudok csinálni vele addig, amíg főzök.

Adri

Kép
Kép
flake76

Bikkmak: Azért kérdeztem, mert Ádám ilyen idős korában, na meg Réka is a múlt hétig így aludt. De Rékát már nagyon nehezen tudtam elaltatni. Most csak 2-szer alszik. De látom sok vele egy idős is már csak 2-szer alszik.

Orew: Ádámot mi is így altattuk, hogy velünk aludt el és utána beraktuk az ágyába. Most meg nem bírjuk kirobbantani. Este elalszik köztünk, berakjuk az ágyába (most már kicsit nehezebb, mert 16 kg), de hajnalba már ott van. Túlságosan közénk szokott.
Egyszer majd csak leszokik, de kicsinek így könyebb volt vele
:D , most meg ha nem engedem oda akkor sír, azt meg Réka miatt nem hagyhatom. Ez sajnos egy ördögi kör.
De 16 évesen már úgysem fog velünk aludni.

Réka állandóan tapsol. Ránk néz és közben vigyorog. Tegnap elkezdte kinyomni a popóját. Jó lenne ha már elkezdene mászni. Mert most csak körbe forog hason, közben tolat.

Rékának az egyik mellbimbója olyan mintha kicsit be lenne csomósodva. Valaki tapasztalt már ilyet???

Kép

Kép
ádibaba

Flake,
nézd meg a táplálékallergia adatbankban, van tejmentes élelmiszerlistájuk. Pl. a Csízió sajtot lehet enni. Vajból Delma Light és Liga, csokiból Gesztenye Marci, és még sok olyan hasznos dolog, amivel túl lehet élni. Nekem pl. mind a két gyerekem tejallergiás, pedig soha a családban nem fordult elő még légúti allergia sem.

Ádibaba,
én ilyen csomósodást még nem tapasztaltam.
Levi is inkább csak kétszer alszik már. Bár mi ugye ritkán vagyunk itthon napközben, és akkor olyan felemásra sikerül. Ma itthon voltunk, reggel 7-kor kelt, aztán 10-11:30-ig aludt, akkor evett egy kis gyümit, utána fél kettőkor főzeléket, és kettő óta megint alszik.

Csajok,
úgy néz ki, lesz munkám, de még nem akarom elkiabálni. Áprilisban 2x2 nap tréning, de éjszakára sem jövök haza. Napközben anyu lesz a gyerekekkel, az éjszakát apa bevállalta.

Ádibaba,
na idáig tartott az alvás, ez most fél óra volt, de láthatóan álmos maradt Levi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Ma van március utolsó napja, ezt is megéltük -hihetetlen, hogy repül az idő! (Közhely, de tényleg így érzem!)

Bikmakk, igen, az éjszakai elalvással szerencsére nincs gond, ha nem feszít a poci, akkor vacsora után rögtön beájul Emmus az ágyába :).

Csízió 'sajt' -bitang rossz... Nincs benne tej, az igaz, növényi alapú. Persze lehet, hogy valamivel kombinálva ehető, én magában próbáltam.

Bori,
már nagyon régen voltál -mi van Veletek??

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Angelita,
nekem nem volt bajom a csizióval, csak melegszendvicsbe ne tegye az ember, mert egy adag paca lesz belőle :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska,
megnéztem a listát, valóban hasznos, köszi. Nálam az a gond, hogy kicsit nehezíti a helyzetet a tojásmentesség is :( egyébként a legtöbb "pótlékkal" nem is az íz a bajom, hanem hogy nem vagyok róla meggyőződve, hogy túl egészséges. A margarinokról pl már tudjuk, hogy a sok transzzsír miatt nem szabad belőle sokat enni. Azért próbálom a dolgok pozitív oldalát nézni, így legalább keveseb sütit és csokit fogok enni :) (bár ahogyan nézem, étcsokit simán lehet enni) Ami kicsit aggaszt, az Ábel esetleges tejallergiája. Úgy döntöttem, hogy kipróbáljuk, a doki néni azt mondta, hogy először sajttal csináljam, aztán joghurttal, és figyeljem a tüneteket. Remélem, hogy neki nincsen baja.

Adri

Kép
Kép
flake76

Flake,

Kérdésedre válaszolva: a laktózintolerancia nekem az első terhességem alatt jött elő, és utána sem múlt el. Több, mint 4 éve van meg, de 2 évig nem is tudtam, mi a baj, csak szenvedtem tőle:(. Szerencséd van, hogy ilyen hamar kiderült!

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok, megint régen nem voltam, és visszaolvasásnál ennek az oldal felénél járok.
Zora megint végighányta a hétfő estét, kb 7-8x is hányt. Úgy néz ki a Sinlac nálunk a ludas, most és a múltkor is azt kapott. Jó h hipoallergén tápszer....
Tegnap, meg ma 2 óránként cici megy (eléggé le vagyok szívva, főleg úgy h elötte, már egy hete kb napközben nem is nagyon cicizett, csak reggel este).
Azért próbáltuk meg a sinlacot ismét, hogy lehet kevés a tejem mivel éjszakánként 2-3 óránként cicizet, és talán e miatt kell olyan sűrűn.
+ álmában is mászik néha, ez is egy új dolog nála.....

Adri

Kép

Kép
irdab

Oui,
Nálam is elsőre a laktózintoleranciára gyanakodtak, állítólag az viszonylag gyakori, hogy kijön felnőtt korban, de sajnos a laktózmentes tej is ugyanúgy kiütött. A vérteszt aztán igazolta a tejfehérje intoleranciát. Ez meg azért furi, mert állítólag gyerekkorban alakul ki (mint Linacska gyerkőceinél), és sokszor 6 éves korra elmúlik. Mindenesetre az nem bíztat, hogy nálad nem múlt el :( Egyébként érdekességként elmondom, mert a múltkor említetted, hogy te is metformint szedsz, hogy valaki mesélte nekem, hogy teljesen elhagyta a tejtermékeket és rendeződött az IR-je. Mondjuk én ezzel nem bíztatom magam, és nem is tervezem elhagyni a gyógyszert, de azért érdekes.

Adri

Kép
Kép
flake76

Flake,
ugyanott tudsz lekérni tej+tojásmentes listát is. Amúgy ha ettél tejet eddig, és Ábel szopizott, és nem lett eddig baja, akkor ő valószínűsíthetően nem tejallergiás. Ő tápit soha nem kapott? Mert ha eddig nem, akkor lehet, hogy érdemes előbb kipróbálni valami HA tápszert. Csak egyszer-kétszer. Abban is van tej, de hidrolizált formában. Ha attól sem kezd el mondjuk lazábbat, nyákosabbat kakilni, akkor valószínű, hogy nem tejallergiás.
Én Lilinél 10 hónaposan csináltattam mágneses biorezonanciás allergiavizsgálatot, akkor már talán együttműködik annyira, hogy meg tudják csinálni. Tudom, hogy nem hivatalosan elfogadott, de úgy voltam vele, hogy nem fáj, és ha az kimutatja, akkor majd továbblépünk hivatalos irányba. Hát úgy kimutatta, mint a huzat. A tejet is, meg a gyapjút is. Még jó, hogy vettünk neki jó drága gyapjúágyneműt :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska,
a születése után kapott tápszert még a kórházban egy napig, de a fene sem emlékszik már a székletére. Ránkerőltették a dolgot, mondván, hogy Ábel besárgult és nekem meg nem volt tejem még a 3. napon sem, a súlya meg nagyon csökkent. HA tápszert kapott, azt tudom, de sztem akkor még azt sem tudtam, hogy milyen a normális csecsemőszéklet :) A biorezonanciáról hallottam, hogy sokaknak működik.

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Itt vagyok én is,csak úgy elvoltam...tegnap meg a mérgességtől nem volt kedvem írni...ma sem vok még a toppon,ráadásul meg is jött közel 50nap után :roll: úgyhogy rossz paszsban vok,nyelvsulit is le kellett mondanom...

Adri,hm..sinlacról még nem is hallottam ilyet...sajnálom,hogy nem jött be,és hogy megint hányt szegény Zora :(

Flake Adri,sajnálom,hogy lett ez az allergiád...remélem a diéta majd segíteni fog!Ábel meg nem biztos,hogy örökli.Nekem bőrproblémáim vannak,pl:fém allergia..és ezt sajnos Luca pl örökölte...Zsombi a fémet talán nem,de azt igen,hogy nagyon hamer kiszárad a bőre és ekcémás lesz,úgy,mint én :( Luca ezt a szárazságot kinőtte egy éves kora körül,remélem Zsombi is kifogja.

Angelita,szerencsére nekem márcsak a szokásos takarítás van hátra.. :) De én is kivoltam dögölve a múltkori iszonyat nagy takarítás után...persze mind2 gyerek itthon volt,úgyhogy pihi nuku.

Ádibaba,nagyon cuki lehet Réka ahogy tapsol :) Luca nekünk i sköztünk aslzik,és nem is hajlandó egyenlőre átmenni az ő szobájukba,igaz apa megmondta,mire hazajön augusztusba,addigra szoktassan ki őket a saját ágyukba...Vmelyik nap mondtam is Lucának,hogy este is ott kellene aludni a szobájukba,mert ha délbe lefekszik akkor a sját ágyába pihikézik..de azt mondta,hogy NEM ő a hálószobába alszik :wink:

A mi alvásunk:napközben ált 2-3x változó mennyiséget...éjszaka meg ált 2x kelünk :(

Evés,5ször eszik...de az idő változó,attól függ,hogys mikor ébred! :)

Lina,Lili hogy érzi magát az új oviban?Sajnálom,hogy nem csináltatok képeket a kirándulásotokról :(

Orew,örülök,hogy hízott Zara :) Nincs ővele semmi gond sem,egyszerűen modell alkat :wink:

Goldplast,megértelek...de nem kell minden rezdülésükre ugrani,meg midenhol kipárnázni,ahogy már írtam is,meg kell nekik tanulni elesni is...na persze pl ne az üvegajtó közelébe gyakorolja a felállást,vagy az éles asztalsarok közelébe..ezekre figyelni kell természetesen :wink:

Dbea,örülök,hogy jobban vagytok!!Mit mondott a doktor néni?

Kép
Kép
tundi24

Ja munka...engem is hívtak vissza szeptembertől félállásba...de ugye gyed mellett nem lehet még fél állásba sem visszamenni..ha meglemondok a gyedről nem járok jobban...de vannak még más kérdések..majd meglátjuk..

Lina,te hogy mész vissza?Vagy nem jelentenek be???

Kép
Kép
tundi24

Tündi, én is mensizek, hétfőn jött meg mikor Zora hányt. Nekem 30 napra, szülés elött 28 naponként jött meg. De most hogy ilyen gyakran szopizik a kisasszony eléggé vérzek....
Mennyit sikerült fogyni ezidáig?

Ádibaba Zorának is megvan dagadva az egyik melle, és ahogy írod duzzadtabb a mellbimbó. Nekem (4 dokinál jártunk vele) azt mondták, hogy az anyatejtől van. Remélem elmúlik, mert ha nem nem is tudom hova forduljak majd?!
De Ti már nem ciciztek ugye?
Zorának boszorkány teje is volt, meg mensizet is mikor megszületett.

Linácska de jó a munka. Én is néha úgy érzem 4 órába szívesen csinálnék valamit. És szabad tudni mi az?

Csajok mindenkinek lement a hasa szülés óta?
Nekem még mindig hatalmas, és tökre keméyn. Voltam is a dokimnál, azt mondta minden rendben, de szerintem nem normális, h a hasam ilyen nagy maradt...,most azon gondolkodom, melyik orvoshoz menjek el, és nézessem meg, mert itt minden orvos ismeri a másikat.

Adri

Kép

Kép
irdab

Tündi,
én ha rendesen visszamegyek dolgozni, akkor lemondok a GYED-ről, és GYES-en leszek.
Az áprilisi összesen négy nap, és nem munkaviszony alapján.
Olyan jó lenne, ha ez hosszútávon működhetne.... havi 4-5 nap munka, ezt Levi is kibírja, én is, akkor nem sietnék vissza januártól teljes munkaidőben dolgozni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Adri,4 hét alatt 3,2kg ment le,centiben meg pontosan nem tudom..2x mértem,hasból kb 9cm,de az elején nem mértem,tehát biztosan jóval több..a ruháimon érzem,hogy sokkal könnyebben feljönnek,és nem buggyan úgy ki a hájam...
Nekem teljesen lement a hasam..anno mikor Luca született,fél év múlva találkoztam egy anyukával és akkor hasa volt,hogy apa mondta,hogy mindjárt szül ez a nő...én meg mondtam neki,hogy már fél évesek a gyerekei(ikrek)..szóval sztem ez mindenkinél változó..
Ti meg már a 8 hónapos is betöltöttétek :wink: Utólag is boldog hófordulót!!

Kép
Kép
tundi24

Lina,így már értelek :D

Kép
Kép
tundi24

Adri: Réka már nem cicizik 2 hónapos kora óta. Neki is volt teje mikor megszületett az első pár hétben.
Ez a duzzanat most egy hete jött elő. Jövőhéten elviszem a gyerekorvoshoz.

A hasam nekem sem ment le, de én mindig is hasas fajta voltam. De most sajnos a bőr is nagyon megnyúlt rajta.
A múltkor már a hasplasztikát nézegettem (bár sosem mennék el). Állítólag TB-re is meg lehet csináltatni.

Tündi: A 3,2 kg az nagyon jó. Egyébként hogy bírod??? NAsi???

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba,elég jól bírom..vagyis változó...hétvégén is ettem sütikét :oops: meg húsvétkor is fogok :wink: :oops: amugy ha édesség ehetnékem van,megeszem egy túrú rudit vagy egy győri édes csokis zabfalatot :D
Szóval azért bűnözgetek :oops:

Kép
Kép
tundi24

Ásibab cici ügyben mindenképpen jelentkezz mit mond a Te gyerekdokid, mert nagyon érdekel.

Zora ma nem díjazta a krumplipürét, lecsúszot vagy 4 kanál, és utánna megint cici. Tudom h nem a kedvence, de remélem nem kell megint újrakezdeni a hozzátápit. Dokibácsi azt mondta holnap már mehet a gyümi is.

Köszi Tündi :lol:
Ügyi vagy nagyon, én is úgy szeretnék már fogyózni kicsit. Hát jelenleg a hasam még mindig olyan mint amikor kb 5 hónapos terhes voltam, és nem voltam terhesség elött gyomros.
Mondjuk azt mondta a dokim, h szétcsúszot a hasizmom :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Bikmakk: nálunk az usziba nem kell úszópelus, ott kell venni egy úszónacit, ami alul-felül állítható és azt kell ráilleszteni a gyerekre. Azt mondta a tanárbácsi, hogy azért nem kell, mert megszívja magát vízzel és csak lehúzza a gyereket, nem marad fent a vízen. Ebben valószínűleg igaza van, így viszont a pisi biztos kifolyik, a kakit bent tartja ez a bugyi. Bár szerintem ilyen hűvös vízbe nem kakilnak be a gyerekek.

Flake: ki lehet bírni tej és tojás nélkül, én a kettőt együtt 2-3 hónapig csináltam, aztán egyszer ettem tojást, láttuk, hogy semmi gondja tőle Marcinak, azóta csak a tejes diétát tartom. Én megtaláltam azt a szójatejet, ami számomra a legjobban helyettesíti a tejet, a többi tejterméket meg egyszerűen nem eszem. Viszont ez nálam csak időszakos, addig tart, amíg Marci szopizik. Ha neked hosszabb időn át kell tartanod ezt a diétát érdemes lenne felkeresned egy dietetikust, mert a kieső vitaminokat, ásványi anyagokat pótolni kell valahogy és ő ebben szakszerűen tud segíteni. Én vettem is egy könyvet, amiben ilyen receptek vannak, www.springmed.hu

Kép

Kép
dbea

Ja igen a doktornéni: szóval voltunk tegnap és jelentem meggyógyult Marcus!! :lol: :lol: :lol:
Annyira örültem neki, úgyhogy ennek örömére tegnap orvos után gyorsan fel is mentünk a nagypapához (apósomhoz) beszélgetni.

Már mehetünk sétálni is, ha akarunk, bár ma esik az eső, de már a tudat is olyan jó érzéssel tölt el :lol: Hosszú volt ez a két hét nagyon itthon.

Poci: nekem szépen lassan ment/megy vissza a hasam. Nekem a szoptatás volt a legjobb fogyókúra, már -2kg-nál tartok a terhességem előtti súlyhoz képest. A hasam még mindig kicsit megvan, de már rámjönnek a ruháim egytől egyig.
Mondjuk ez az influenza a legjobb fogyókúra: egy hete semminek nem érzem az ízét, így nem is kívánok semmit, eszem, ha éhes vagyok, de csak azért mert muszáj.
Meg a tejtermékmentes diéta is hasznos ilyen szempontból, se csoki, se puding, stb.

Kép

Kép
dbea

Teszek fel egy-két képet is:

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Sziasztok :!:

Mostanában nem nagyon vagyok a gép előtt, mióta jó idő van megpróbálunk minnél többet kint lenni.

Azért is írtam mert láttam hogy köszöntöttétek Hajnusomat a névnapja alkalmából, szívből köszönöm mindenkinek :!: :!: :!:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?