Új privát üzeneted érkezett!

Mia: nem én vagyok, én készítem a fotókat, csak még régebben kérte valaki, hogy rakjak majd fel, ha kész lesz a kismamám fotója. Majd én is rakok a mostani állapotról, már elég nagy a kisgombócom.:)

Heni
Kép
henriett74

heni!
Szuperek ezek a fotók! Nagyon ügyi vagy!!

meme!
Dehogy fullad meg! Nagyon kényelmes neki....és ebben tényleg nem "csuklik össsze" a gerince, mig a kengurúban igen. Nekem kendőm van, és Mei Thai, de az is olyan, hogy azt már csak ha nagyobbacska (fél éves elmúlt) akkor kötöm abba....az viszont megint más mint a kenguru...pedig végülis megkötős kengurú, de nem merev, felveszi a gyerek hátának alakját. És abba én pl szerettem az oldalamra kötni.

d.dodó

aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.29 08:50-kor.
Vendég

Edi, nem hozzá járok, hanem a "főnökéhez" :wink: !
Amúgy róla is jókat hallotam, úgyhogy elméletileg jó kezekben vagy :D ! Mégha nem is viszi túlzásba a dolgokat :wink: ... De miért nem nála akarsz szülni?
Amúgy jól teszed, hogy az SZTK-ba jársz, az biztos, hogy rengeteg pénzt fizettünk már az OEP-nek :evil: !

Heni, csodaszépek a képek :wink: !

Mia, szerintem a képeken most nem Heni van, hanem egy alanya :wink: ! Remélem nem írtam hülyeséget :roll: ! :P Heni???

Anikó

Kép
mamaki73

Ja, amúgy én cukorterhelésre a 26. héten kell, hogy menjek.
Pontosan 25+3 leszünk akkor.

Már látom Heni, válaszoltál, hogy nem te vagy a képen :) !
Én kértem amúgy :wink: !
Tényleg tetszik, bár nem sok látszik még a pocakjából, még kicsit "növeszthette" volna, nem :oops: ? Már, bocs, hogy belepofikázok 8) !

Anikó

Kép
mamaki73

Huuu ma jol prog a topik csajszik...ugyik vagytok.
Azt gondolom, hogy akevesbe civilizalt orszagokban is a picik ugy nonek fol, hogy az anyjuk magukra koti kendovel, es ugy dolgozik a mama. A baba igy eleg sok orat tolt a kendoben es a gerince megis birja. Ugyhogy asszem lesz kendonk :lol: :lol: :lol:

Heni, nagyon szepek a fotoid, de varjuk a sajatokat is, mar mint a pocikadrol.

Edi: a reszleteket megbeszeljuk. Veletlenul nem irt vissza a noci neked, bar tuti mondtad volna. :D
pocaklako

Jaj Csutortokon kezdodik az elokeszitom, mar megjott az ertesito, 10 x 2 oras lesz, masfel honap. :D
pocaklako

jaaa..bocs Heni..lényeg, h jók a fotók..bár most így, h Maki mondja, nagyobb pocó télleg jobban érvényesült volna..de a fotósnak dicséret érte..én is akartam csináltatni magamról Martinnál..de elmaradt..most meg annyira bálna vagyok, h sztem photoshop köllene hozzá :lol: :lol:

M.
Vendég

Poci! Milyen előkészítő?

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

pocak!
Most nézem! Grat a 27. héthez!!!

d.dodó

jesszusom..rámtört a para..már 26-27. hét..nincs sok hátra..
Vendég

aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.29 08:54-kor.
Vendég

Pocak
eddíg vezetem a licitet neked, de nem zárta le, mert licitált rá más is:) Ahogy vége azonnal írok :wink: éés tééényleg 27. hét, jesszus csajok, már lassan azt fogjuk várni ki mikor ír, hogy megszült...

Dodó egyszer felvetette, hogy a közös mailre dobjuk el a tel.számokat. Részemről oksi, én mindjárt el is küldöm, hogy meglegyen :P
Vendég

lecseréltem a vonalzómat..így jobban látom, h hol tartok..nem beszélve arról, h kicsit már idegesített, h mekkora helyet foglalok le..

98nap..tyűűű..és 2 gyermekes anyuci leszek..na ebbe most inkább nem gondolok bele..már megy ki a vér a fejemből..

:lol: :lol:
Vendég

Hű tényleg... juccembe. Már néztem a közös mélen, hogy felraktátok (még az elején) a wiwes elérhetőségeket....

Majd jelölgetnék én is, ha nem gond :oops:

Meg akkor írok telefonszámot is!

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Dóri
naná, hogy jelölgess :P

Tel.számom ment:P
Vendég

Na csajok, én lassan jobbra el (kicsit leredukáltam mostanában a munkaidőmet :lol: :lol: :lol: )... majd otthonról jövök még!

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

még valami: bocs, h így jövök szaggatottan, csak ép van időm. és ezerrel tudakozom a neten..szal, babahordozót kellene vennem, és meg is van, h milyen kell..csak az a kérdés, h az adapter, amivel a babakocsihoz rögzítem, az h néz ki?? mert mi kaptunk vmi szerkezetet a kocsihoz, csak nemtom, h ez az-e..

Maxi-Cosi CabrioFix hordozó jó a babakocsinkhoz..vkinek van ilyenje??
Vendég

..és még valami..
olyan 30e körül tudnám megvenni..viszont van a tesz-veszen olcsóbb, használt..spóroljak ilyenen, vagy inkább ne? mert szívem szerint megvenném..hisz 17e-ért vannak fent..vagy a biztonság kedvéért inkább újat?
Vendég

Jaaa! Eszembe jutott mit akartam még reggel!! :D

Zsofka: persze hogy be lehet kerülni a táblicskuba! Csak küld az adatokat pü-ben!
:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

mia!
És a 98 nap se bizti már ;)

Edi!
Azt hittem már ekkora szar ötletet hoztam fel a telszámmal kapcsolatban, hogy senki nem reagált rá :)

d.dodó

Meme!
Láttad mikor kértem, hogy a lánynevet légyszi javítsd a tábliban!!

d.dodó

Pedig a kismamám a 31. hétben volt. :shock: Kicsi a pocija, és vékony is nagyon.

Heni
Kép
henriett74

Sziasztok!

Edi:
olvastam,hogy a szülésznővel megbeszéltétek,hogy csak a pulzálás végén vágják majd a köldökzsinort.Ha jól emlékszem Te is leveteted az őssejtet.Akkor viszont azonnal vágni kell sajnos,mert pont ez a lényege.Erre készültünk mi is,de a dokim felvilásított,hogy a kettő együtt nem megy.
Tudom nem jelent túl sokat,csak azért írtam,hogy ne ott szembesülj vele./és ne agyalj,nem lesz semmi gond :!: /

Többi pocakosnak is minden jót kívánok :D

petergabi

Hú aludtam egy jót :D :oops: Megyek el este - egy kolléganőmnek lesz a búcsúztatója és meghívtak :)

Mia! A babaközelben-es csajszi maga varrja ezeket a kendőket, neki lehet írni ha bármi kérdésed van, ill. szerintem varr neked kisebbet ha az kéne :wink: semmi érdekeltségem nincs, csak én is írtam neki nemrég pár dolog miatt, amikor még gondolkoztam a babaerszényen, és nagyon rendi volt :)

Borzasztó ez a babahordozós hír :shock: Én babaerszényen gondolkoztam amikor eladtam a kengurunkat nemrég, és ezt a fajtát is néztem, mert ez csattos, de aztán letettem róla, merthogy egy újszülött annyira nyiklik-nyeklik még, hogy nem tudom elképzelni, hogy nem árt neki hogy enyire összegörnyedve van benne :oops: ezért döntöttem végül amellett, hogy kendőzök az elején, amikor nem nagyon lehet mást, aztán a manduca, amit viszont lehet korábban mint az ergo :D

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Elokeszito: a szuleselokeszito tanfolyam :lol: :lol: :lol: :lol: Csutortokon kezdodik.

Oks, Lanyok dobok en is teloszamot, bar tudom, hogy nem fogtok surun hivni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Heni: 31.hetbne volt a kismami? (minipukli??? :lol: ), na azert annak is megvan az elonye, szerintem szepek a vekony kismamak. tudo ezert mondom ezt mert mar lassan gurulok. A fejem is szepen kikerekedett, mint egy kolyokgolyanak.

Edi: mondjatok el legyszi ezt a pulzalasos dolgot, mert nem tiszta, mi a jelentosege? Csak mert nalunk is lesz ossejtlevetel. Talan faj a picinek amikor elvagjak? :shock:
pocaklako

Jaaa es koszi a gratukat, ugye akkor maval leptem be hivatalosan a 3. trimeszterbe? Vagy honnan szamoljak.

Edi: a licitet koszi elore is, ha osszejon osszejon ha nem nem, az ar maradjon amit megbeszeltunk.
Koszi
pocaklako

Én is azt mondtam a kismaminak, hogy legalább hamar visszanyeri az alakját. Nekem egy fél év kell hozzá tuti.:)

Heni
Kép
henriett74

Fel ev..mar ennyivel nagyon kiegyeznek..bar lehet vissza sem nyerem, meg nincs tapasztalat.

Riccardo huzza a lobort odabent, es en is nagyon elalmosodtam. Kezdenek visszaterni az elso trimeszterbeli komas delutanok, tuti a hormonok. :lol: :lol: :lol: :lol: En mindig mindent a hormonokra fogok. :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako

ez a pulzálásos dolog nekem sem tiszta....

Meme milyen adatok is kellenek pontosan? mert múltkor nem annyir ajegyeztem meg :(

huh, lassan indulunk az uh-ra!!!!! :D
Remélem jól látunk majd mindent!!!!!!
Drukkoljatok, hogy szépen mutogassa magát Máté baba!

zsofka83

Meme, Edi nagyon jól összefoglalta a kenguruval kapcsolatos ellenérveket :D És igen, pici baba is mehet a kendőbe :wink: Emma a képeken még csak pár hetes :P Nem fullad meg benne és stabilan tart :D

Mia, nekem is ez mindig a gondom: sapi :roll: Én inkább járok utána sokat, mert nincs Emmának se 10 db egy szezonra, de az az 1 legalább normális legyen :oops: Nem tudom merre laktok, van a Nyugatitól nem messze egy gyerekcipő bolt (ebből a szempontból is ajánlom!), ahol nagyon klassz sapik vannak, ha szóba jöhet, akkor rákeresek neked, mert csak az utcanévre emlékszem :?

Maki, nem belefozásás, de én is nagynevű dokit hagytam ott :? Nemcsak az számít, hanem hogy megbízz benne és érezd, hogy odafigyel rátok! Most különösen érzékenyek vagyunk erre, nem is véletlenül :wink: Én anno Emmával terhesség alatt váltottam. Be voltam tyarva, hogy mi lesz, átvesznek-e így, de megléptem és nem bántam meg! Semmire se akarlak rábeszélni, csak egy szülésre úgy fogadni orvost, hogy nem igazán bízol benne, hát nem a legjobb :( Csak azért írom, mert tudom, hogy mit érzel, már végigcsináltam egyszer... És Apukám orvos (nem nőgyógyász :lol:), szal semmi bajom a dokikkal :wink:

Na mennem kell, mert még elkések :oops:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Zsofka, mennek a drukkok, ++++++++++++++++++++++++++
ha tudsz legyszi hozz kepeket.
pocaklako

Edi, ja, igen! Bocs, talán már mondtad is, hogy Boti kerimamija szült nála...
Olyan aranyos vagy, hogy megkérdezted a kollégádat :wink: !
Amúgy meglepődtem, mert kb. úgy egy-másfél éve kinyomtattam az önkormányzat honlapjáról (most megkerestem), hogy milyen ellátásokban tartozik Üröm a Szent János kórházhoz és rendelőhöz, és hát szinte mindenben, de akkor ez megváltozott azóta talán. Most nem találtam a honlapon...
Szóval köszi :D !

Barbuss, jól tetted, ma én is szundikáltam majdnem másfél órát :P !
Jó szórakozást estére!

Heni, tényleg :shock: ? Bocs, sokkal kisebb pocaknak tűnt... Vagy jól álcáztátok :wink: :lol: ! A lényeg, hogy nagyon szépek a képek :D !

Dodó, nekem amúgy tetszik az Alexandra név :wink: !

Anikó

Kép
mamaki73

Pocak!
Én is igy voltam a másik topikban, mivel külföldi a mobilszámom, nekem senki nem írta meg a babahírt.....
Na de majd írunk egymásnak! ;)

d.dodó

Barbuss, köszi a tippet a dokival kapcsolatban, de én valahogy egy újabb kisérletezésbe már nem vágnék bele :oops: . Megint egy ismeretlen dokit megszokni... Mondjuk még őt sem szoktam meg, 4x találkoztam vele kb. 5 percre :roll: . A kórházhoz talán meg már ragaszkodom. És ha minden igaz, már csak néhány alkalommal találkozunk velük a szülésen kívül, és remélem a szülésnél nem csak 5 perce lesz rám :? ! Ezért is szeretnék többek közt szülésznőt is...

Mia, ezek az adapterek bonyolult téma! Mi is hasonló gondban vagyunk, mert egy ismerősünk nagyon jó áron átadna nekünk egy ABC design babakocsit, és mi is Maxi-Cosi hordozót szeretnénk, mert állítólag az egyik legbiztonságosabb a keresztirányú autós ütközéseknél! És ráadásul bekattintható isofix talpba is...
Azt mondták nekünk, hogy sajna az ABC design babakocsi sem mindegy melyik típus azon belül, mert mindegyiknek szinte más a csatlakozója.
Szóval a Brendon honlapján én is találtam adaptert, de sajnos el kell vinni hozzá a babakocsi vázat, hogy belepróbáljuk, mert egyáltalán nem biztos, hogy jó bele az, ami a Maxi-Cosi hordozóhoz :oops: .
Húúú, most jó bonyolult voltam, mint mindig :P ! De azért remélem, értetted, mit akartam ezzel mondani...

Anikó

Kép
mamaki73

Rendben Dodo! Akkor ezt megbeszeltuk :lol: :lol: :lol:
pocaklako

pocak!
Ez azért is jó igy, mert annyira nincs közel egymáshoz a kettőnk szülési ideje. Szóval reméljük meg tudjuk hozni ide egymás babahírát. Mindjárt feldobom én is a mailra az enyémet.....
De ugye országhívóval írtad meg a tiedet??

Annyit beszéltetek már megint pizzáról, hogy kitakarítottam a fürdőt, és lementem egy gyorsfagyasztott pizzáért...már bent figyel a sütőben. Mexikói. Van rajta paradicsom, darálthús, sajt, kicsi csipi paprika.
Igazából spenótos-fokhagymás-tejfölös csirkehusost akartam, de nem volt.

d.dodó

aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.29 08:55-kor.
Vendég

Dodo, igen persze orszaghivoval irtam. :lol: :lol: :lol:
pocaklako

aaa
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.29 08:56-kor.
Vendég

Nálunk asszem vártak a köldökzsinórral...ha nem is sokat, de vártak! :) Főleg azért is, mert "hezitáltunk", mert Ati nem merte elvágni.... :lol: Azt mondta azt nem vállalja....és szerintem a könnyeitől akkor már nem is látott. :lol: Én vágtam el...úgy, hogy MAnócska ott feküdt rajtam. 8)

d.dodó

Edi: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De mondjatok mar el ezt a koldokzsinoros temat, nem ertem az egeszet :? :? :?
pocaklako

pocak!
Mi érdekel a köldökzsinórból?? Az, hogy miért szoktak várni vagy nem várni az elvágással?? Edi már elég jól leírta.... ez nem kötelező...de lehet kérni..legalábbis magyarországon. És van is egy olyan című könyv, hogy "lelki köldökzsinór". Ez kb lényegében az anya-gyermek nemfizikális kapcsolatáról is ír. És a másik, hogy ugye ekkor szokik át a baba a kinti élethez, hogy el kell válnia az anyjától, és megtanulni egyedül, önállóan lélegezni!

d.dodó

Dodo: igen ezt nem ertettem. Hogy ha azonnal elvagjak, akkor az a babanak miert rossz. Hogy erez-e fajdalmat vagy ilyesmi. Amugy a koldokzsinort amig nem vagtak el a baba nem is tudja hasznalni tudejet..bocsi ha jo hulyeket kerdezek :oops: :oops: :oops:
pocaklako

Edi, igen tudom, hogy Concors-ot vettél, mert még én is múlt héten is vaciláltam rajta :wink: ! Még mindig 27 a Brendonban!
Csak az végképp nem csatlakoztatható az ABC Desing kocsihoz, egyedül a Maxi-Cosinál van esélyünk egy adapterrel, íme:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=8

Ha végképp nem lesz semmi csatlakoztatható ehhez a kocsihoz, akkor megint gondolhatjuk újra az egészet, kell-e ez nekünk, pedig jó kényelmes kocsi és masszív.

Ezt a köldökzsinóros dolgot szerinted meg lehet bármelyik szülésznővel, orvossal beszélni? Nem kórházfüggő?

Anikó

Kép
mamaki73

...már megint laptetőre kerültem :roll: !

Persze a Concors=Concord, már írni sem tudok :lol: !

Anikó

Kép
mamaki73

pocak!
Fájdalmat nem érez. én ugy tudom, abban a pillanatban hogy felsír, megnyílik a tüdeje, de pont ezért van ez átmenet, hogy még a benti léthez is kötődik a zsinóron keresztül, de már kintihez is....de lehet rosszul tudom.

d.dodó

Mia, milyen babakocsi vázra szeretnétek majd csatlakoztatni a Maxi Cosi Cabriofix-et?
Csak azért kérdezem, mert ha jól látom, itt a Brendon honlapján, az ABC Desing kocsin kívül csak a Bugaboo kocsikhoz lehet még csatlakoztatni adapterrel:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=1

Anikó

Kép
mamaki73

Pizza ízlett a Manónak. Ugy elkezdett rugdalózni.....de lehet erős is volt neki, mert most csuklik. :lol:

d.dodó

sziasztok,
kösz a segítséget..van adapterünk..megnéztem..
nekünk Safety 1st Baby Relax kocsink van, és ehhez csak a maxi-cosi jó. de majd mielőtt megvennénk, belepróbálom..fektethetős a babakocsink, csak így a hordozóban pont szembe lenne és praktikusabb is..

M.

a nyugatinál bolt? melyik lehet az..? megírod majd?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?