Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Niki szijaKépKépKép
Tegnap is a szülésrõl volt szó, de összehasonlítási alapom nincs, mert én mult hónapban nem voltam ott.
Vizesedés: hogy tudod leadni? hát megszülszKép hipp-hopp le fog az menniKép Egyébként pedig a dokink erre a Ca és Mg pezsgõtablettákat ajánlotta és kevés sót, ill. sós ételt.
Na ne már, hogy parázol!!!!!! Most Téged is én nyugtassalak, ha együtt megyünk szülni? Kép Páromat is én fogom nyugtatgatni, de ne izgulj, majd Hozzád is átszólok, hogy nyugiKép Mert tudod... megbeszéltük, hogy egyszerre fogunk szülni és a dokink rohangálni fog köztünk! Kép

Chris, szija!
Bordanyomás: nálam dettó ugyanez... és nemigen kényelmesKép ülni ilyenkor sehogysem jó, a levegõ is nehezebben jön... én ilyenkor - ha nem vagyok rest - felállok és úgy várok, hogy elmozduljon onnan... nyújtózkodom, ficergek, és a bébike is ilyenkor el szokott mozdulni... próbáld ki, esetleg Neked is segít! Kép

Vikóca szija! Kép
Hát mi tudod hol ültünk? Kép MellettetekKép Biztos beugrok Neked, ha elmondom, hogy mi voltunk azok a férjemmel, akik kb. 10-15 percet késtek, és elõttetek kellett, hogy beszambázzunk a hátsó sorban lévõ két üres helyre (a férjemnek is és nekem is barna hajunk van, és nem vagyunk magas növésûek)... Te ültél a legszélen, ugye? A férjed meg melletted... Jó nagy pocid van márKépKép Amúgy télleg baromi meleg volt a teremben, már úgy volt, hogy kimegyek lehûteni az arcom, csak nem akartam még egyszer átmászni Rajtatok.
És gyereeeeeee a tornára, sosem késõ elkezdeni! Kép Ja, és a tornán intimtorna is van! Része a kismamatornának... szuper!

Zafi, szió!
Nem tudom, hogy mi lehetett a különbség a múlt havi és a mostani szülés-elõadás között, de szerintem nem kár, hogy lemaradtatok róla, biztos nem hangzott el sok újdonság. Viszont a szülõszobalátogatást mi tegnap egy füst alatt letudtuk, ugyanis tegnap mindenkit beengedtek megnézni a szülõszobákat, mert egy kismama sem volt éppen a vajúdókban. Szerencsénk volt... De akkor miért mondta a vezetõ szülésznõ (Otília), hogy ne is próbáljunk meg elõadás után bemenni megnézni, mert úgysem férünk be? Mi mindenesetre "megpróbáltuk", és be is jutottunk, a kutya se kérdezte tõlünk, hogy hány hetes kismama vagyok... na mindegy.

Na, dugulás...

cupp mindenkinek,
Beja (32dik)
Beja

Sziasztok !

Egyenlõre még nálam semmi, de mivel már nem dolgozom, ezért az öcsém gépérõl tudok most egy pár sort írni. Néha vannak fájásaim, de azok elmúlnak. Már nagyon vágyom arra, hogy meglássam Bencét. Tényleg ezek az utolsó napok ngyon nehezk már. Mindenkinek azt javaslom dolgozzon ameddig csak bír, mert sokkal jobban telik az idõ. Azért itthom is van mit csinálni, de azért a munkahelyemen gyorsabban ment az idõ.

Amint történik valami jelentkezem, vagyis hívom Beát.

Mindenkinek, fõleg az újaknak is, vigyázzatok magatokra, és kitartás a Larának, és Mankámak is!!

Puszi: Király Kati

Itt az öcsém e-mail címe:macimez@freemail.hu
Király Kati

Üdv Mindenkinek!

Épp túl vagyok egy fél fürdöszobányi csempe leverésén és cipelgetésén! Jó kis torna volt. Közben énekelgettem, hogy szegény kicsi lányom ne féljen annyira a kopácsolástól. Most pihenünk... Kép

BGabi!
Örülök, hogy jobban vagy! Kitartás! nemsokára a "másik oldalról" fogsz minket nyugtatgatni, amikor már meglesz a kisbabád!

Norci!
Hát fizetésben is eléggé egy cipöben járunk Kép. De sebaj! Végülis jó, hogy van állásunk, nem igaz?
Az szerintem is durva, ha egy doki nem vállal el egy beteget mert az nem tudja kifizetni az adott "tarifát", de én akkor keresnék egy másikat, mert ilyen embertelen orvos nekem se kellene. Szerencsére a dokim (dokink, mert többen is járunk innen hozzá) nagyon emberséges.

Még egy kis adalék a hassimogatásról: amikor beütöd a könyököd elkezded simogatni és akkor hamarabb elmúlik a fájdalom. Ugyanezt tapasztalhatjuk pl. menstruációs görcsöknél is. Ez azért van mert úgy van az idegrendszerünk "szerkesztve", hogy bizonyos idegpályák együtt futnak csökkentik vagy erösítik egymás ingerelüteit. A börön Ún. Head zónák vannak, amelyeknek a beidegzése egy-egy szakasz belsö szervvel áll az elöbb említett módon kapcsolatban. Ezért lehetséges az is, hogy a has BÖRÉNEK finom simogatása enyhíti a belsö szervbõl eredö fájdalmat. A has eröteljes simogatása viszont esetleg felérhet egy "méhsimogatással", s az pedig méhösszehúzódást válthat ki. Szóval csak finoman... Kép
Menta
menta (menta)

Sziasztok,lányok!

Nagyon régen írtam már,de a régiek még lehet,hogy emlékeznek rám.Nyáron a nyaralások miatt szünetelt az elõfizetésünk,szeptembertõl viszont olvaslak benneteket.
Nálunk semmi különös nem történt,minden csendben megy a maga útján.
Voltam 3D UH-n:kisfiunk lesz ismét.Teljesen olyan,mint a testvére.
Eldõlt az is,hogy a Péterfy S.utcai kórházban lesz tervezett császárom.Ha fog még valaki ott szülni,vagy már szült ott,kérdeznék tõle néhány dolgot.

Mindenkinek kellemes babavárástKép

Mariann
Mariann

Sziasztok,
mi van a lista eleji lányokkal??? Lara például nagyon hallgat! Csak nem végre? Nagyon izgulok.

Niki K, ez szuper, akkor tényleg beszéljünk meg valami jelet, jó? Hú de izgi. Én végülis nem az októberi tanfolyásra jelentkeztem, mert ugye költözködés meg minden. Jó nekem a novemberi...

Moncsi, te kérdezted mennyit híztam? Eddig még öt kilót sem, pedig ez már a hetedik hónap ugye... Sõt, z öt kilót se, az ahhoz képest van, ahogy elõször llemértek - márpedig akkorra már fogytam hármat, szóval bruttó mé kettõnél sem tartok. De a hasam tökre megnõtt, meg minden rnedben, csak ami felesleg volt rajtam, az átrendezõdött valahogy.

Melltartó: én eddig is 80-85-öst hordtam., de msot már nagyon nyomják - a gyomromat. Tudom, hogy furcsa, de a két cicim közt, lenn, a pántjuk egyre rosszabb. Úgyhogy mostmegyek és beruházok majd valami nagyobbra és kényelmesebbre.

Na puszi mindenkinek

mégegykata 29
mégegykata 29

Sziasztok!

Cici-kérdés: Én így a 33. hét vége felé még mindig ugyanazt a melltartót hordom, amit terhesség elött. Persze azért valamennyit nõtt, mert így legalább sikerült belenõnöm. Kép ( Ugyanis a méretemben már nem létezik "A" kosaras és nekem az kellett volna).
Egyébként jól vagyunk, csak a derekam bírja nehezen. kispocok jól van, csak még nevet nem találtunk neki. Kép

Sziasztok
Katus33
Katus33

Sziasztok!

Látom, korán van még nagyon Kép

Laráról én is szeretnék már tudni Kép

Ma betöltöttük a 33. hetet, olyan jó, már csak 4 hetet kell egyben kihúzni Kép Annyira szeretném már látni ezt a kis gyönyörüséget Kép Bár tudom, Ti is így vagytok vele Kép

Jól vagyunk, bár elég sokat keményedik a hasam, föleg tegnap este, be is vettem gyorsan 2 szem Magne-B6-ot, mert már olyan is volt, hogy 5 percenként is megkeményedett. A derekam az mindenképp le akar szakadni, a csípöcsontom meg eléggé fáj. Szóval az alvás is már egy szenvedés.

Jó napot nektek, majd kellemes hétvégét!

Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
</pre>

<pre>
Erás 40 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 40 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 39 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 39 hét 3 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
Manka2 39 hét 1 n Budapest 26 év okt. 18. 1.b.
PK 2.c. 38 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 38 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 37 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Andiv 37 hét Budapest 22 év okt. 28. 1.b.
Merci 37 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 36 hét 3 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 35 hét 6 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 35 hét 3 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 35 hét 4 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 35 hét 1 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 35 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 34 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 34 hét Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Katus sok 33 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 33 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 33 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 33 hét 0 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 33 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 32 hét 0 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 31 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 31 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 31 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 30 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 31 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 30 hét 4 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 30 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 30 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 30 hét 1 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 29 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 29 hét 4 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 29 hét 3 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 29 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 28 hét 3 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Kisbence 28 hét Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Tiduj 28 hét 1 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 28 hét 3 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Zsú 26 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 26 hét 5 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 26 hét 1 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 25 hét 4 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 25 hét 2 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 25 hét 2 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 24 hét 5 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 24 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kustyi 24 hét 4 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
Klári 1.c. 24 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 23 hét 5 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 23 hét 4 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 23 hét 2 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 23 hét 4 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 23 hét 1 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 22 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 22 hét 1 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 21 hét 1 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Krita 6.c. 14 hét 1 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Dojika 1.c. 7 hét 2 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
Norci 5.c. 6 hét 5 n Budapest jún. 2. 1.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Mariann!!!!! Te az a Mariann vagy, akivel szinte egyszerre lett + a tesztünk??? És párszor beszélgettünk telefonon is... Igazam van? KépKépKépKép De jó, hogy jelentkeztél!!! Most már többször fogsz tudni jelentkezni?
Itt a babaneten van Péterfy-s topic, esetleg ott tudsz olvasgatni a kórházról...
cupppppppp! Kép

Beja
(32dik)
Beja

Sziasztok jo reggelt mindenkinek!

Lányok, nekem is nõtt a mell alatti méret és a kosárméret is. És mostanában megint fájdogálnak, mintha nõnének. Egészen a terhesség végéig nönek a cickók? Nemcsak az elején?
Azon gondolkodtam, hogy veszek már én is szoptatós melltartot. Szerintetek?

Közületek senki nem fog az István kórházban szülni? És senki sem ismeri Dr. Mészáros Lászlót?

További szép napot mindenkinek!
Pusz, catnet-Niki (24hét5nap) Kép
catnet

Sziasztok!

Tudtok tanácsot adni abban, hogy
1. mikor érdemes elkezdeni a kismamatornát?
(Doki azt mondta a 12. hetet várjam meg)
2. hova érdemes járni?
Jó lenne minden hasznos dolgot megtanulni a nagy napra...

Puszi, Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

MKata: Én is várom a találkozást. Nekünk "muszáj" msot megnézni a szobát, mert a legközelebbi idõpont már a kiíráson túl van. Kép Meddig dolgozol még? Én még jövõ héten végig.

BGabi: nekem az elsõ babám, de a derekam, medencecsontom szinte fáj, mintha feszítené õket valami. Fõleg éjjel. Akkor ez normális? Ma töltöttük be a 34. hetet. Kívácsi vagyok mikorra érkezik meg a hölgyemény. Már 2 éjjel alig tudtam aludni, ma meg még hülyeséget is álmodtam. Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Niki K. 34. hét elsõ napja Kép
Niki K. 34

Sziasztok Lányok!
Catnet-Niki!
A cickók bizony még fognak nöni, szerintem szoptatós melltartót csak a szülés elött pár héttel vegyél (8. hónap), ki tudja mennyire kell nagyobb.
Dojika!
A kismama tornával még ráérsz 15-20. hétig. Addig nyugodtan tornázhatsz bármit, csak figyelj magadra. Én aerobikozni is aerobikoztam az orvos tudtával. Jó az úszás is, ha van rá lehetöséged.
Niki K.
Szívemböl szóltál, biztos csinálja a babu magának a helyet.:-)))

Valaki meg tudná írni, hogy a Mammut 2-ben meddig van nyitva a Chicco szombaton? Köszi elöre is!
Ágci (33)
Ágci

Mariann!

Megkérdezhetem, hogy neked miért lesz terezett császár?
Emiatt kicsit én is izgulok, a szememmel volt gond gyerekkoromban most fogok felkeresni egy jó szemorvost, hogy mondjon erre v.mit.

Az állandó émelygésre, hnyásra írtak fel valakinek Torecan-t?

Norci
Norci

Sziasztok,
csak egy kicsi örömhír: tudjátok, szenvedek az állandó gyomorégéssel, és valaki itt írta, hogy ilyenkor csak bekap egy Rennie tablettát. Na, gondoltam, kipróbálom én is, vettem egyet. Rá van írva, hogy terhesség alatt a kezelõorvos véleményét ki kell kérni. Õ leokézta nekem.
Na, tegnap megint kinlódtam éjszaka, elszopogattam egy Rennie-t: és láss csodát, teljesen elmúlt. A használati utasításon két szemet ír, de nekem egy is elég volt. Hát, sose hittem volna, már kezdtem lemondani, hogy valaha ismegoldódik a gyomorégésem, nagyon sokat kinlódtam vele. Szóval csajok, jó a Rennie, próbáljátok ki, akinek kell.

Mindenkinek jó hétvégét, és puszihegyek
mégegykata 29
mégegykata 29

Mindenkinek jó hétvégét, és jól-létet kívánok. Kép
Pusszzz. Chris
Chris

Lányok! SOS
Szerintetek lehet betegállományba menni akkor is ha már járna a Tgyás? Mert valaki szerint akkor már abba az állományba vesznek nem keresõképtelenbe....
Ehhez nem értek, de fontos lenne! Köszi:
Niki K.
NikiK

Szia NikiK !
tudtommal nem vagy arra kötelezhetõ hogy a szülés elött megkezdd a TGYÁS-t.mi van ha annyi szabid van hogya szülésig kibirod venni? nem adják ki mert van a TGYÁS? ez nem igy müködik. igen is irasd ki magad táppénzre és majd a szülés napjától vedd igénybe a 168 nap TGYÁS-t.a táppémz különben is több. ne hagyd magad.
szülés után ha jogosult vagy akkor a TGYÁS-t fogod kapni nem a táppénzt.itt nincs választás.
Kisbence
Kisbence

Niki K!
Ha jól értem a kérdést. Én pl. januártól betegállományban leszek a szüléseig, és onnantól veszem igénybe a szülésit, Tgyás.
Pusszzz. CHris
Chris

Niki K!
Én már nagyon régóta táppénzen vagyok, ami majd megszünik, ha szülök, ezt be kell jelentenem a háziorvosnak, és attól kezdve kapom a tgyást. (Pedig közben megszünt a szerzödésem is.)
Ágci
Ágci

Niki K, szija!

Én is úgy leszek, hogy a szülés elõtti 3 héten betegszabin leszek, és csak a szülés napjától indul majd a TGYÁS-om. A béres kolléganõm azt tanácsolta még ehhez, hogy ha kéred a dokidtól a papírt a betegszabihoz, ne írja rá, hogy mi a szülés várható idõpontja, mert akkor így rájönne az APEH, hogy már kaphatod a TGYÁST és azt utalná, hanem csak simán írjon ki, mintha beteg lennél.

Beja
Beja

Sziasztok Lányok!
Hát, már lehet, hogy nem annyira aktuális a hozzászólásom, de tegnap egyszerûen nem tudtam elküldeni.
Minden esetre köszi szépen a tanácsokat! Én is úgy gondoltam, hogy a dokimnál kellene maradnom, akinek a tudásában bízom.

Hamarosan nálunk is lesz szülõszoba-látogatás.
Igazából ez izgat a legjobban, meg hogy ott talán majd válaszolnak azon aggodalmamra, hogy esetleg Apa kimarad a szülésbõl. Ugyanis állítólag itt csak 1 db papás szülõszoba van, ott pedig természetesen "érkezési" sorrend.
Egyébként azt kivételesen jó ötletnek találom az itteniektõl, hogy szerveztek egy szülésre és gyermekgondozásra felkészítõ elõadássorozatot. Sajna a légzéstechnikákról lemaradtunk, pedig nem ártott volna.
A gyógytornász, aki a kismamatornát vezeti azt mondta, hogy a papáknak ajánlatos megtanulni, hogy mikor milyen légzést kell alkalmazni, illetve az egyes légzéstechnikákat, mert a mamák ott, abban a pillanatban általában elfelejtik a tanultakat, úgyhogy fontos az "irányító".
Állítólag, aki lemaradt azért majd kap egy írásos összefoglalót. Talán ez is elég lesz.

Itt egyébként a kismamatornán csinálunk intimtornát és légzõgyakorlatokat is.

Szóval van azért egy-két jó dolog is.

Hassimi: én is elég gyakran simogatom a hasamat (fõleg, ha a Picur tornázik), de eddig én se vettem észre semmi különöset.

Kedden megyünk 3D UH-ra! Már annyira várjuk! Remélem, nem fogunk (nagyot) csalódni!

Mindenkinek kellemes hétvégét és jó pihenést! (Kevés hátfájást!!!)

Pussz
Juca2
Juca2 24

Sziasztok Lányok!

Zafi: Semmi gond, biztos félreértettük egymást!

Niki: Vizesedésrõl, szerintem nem sok mindent tudsz tenni ellene, majd szülés után eltûnik rólad, már csak pár hét, legyél türelemmel!

Zsuzs: Aranyos vagy, hogy hiányoltál. Szerintem hadjuk a melltartó méreteket, Ágci ötlete a legjobb, hogy a felinás oldalon utána lehet nézni. Egyébként pedig persze, hogy arányosan növekszik a kosár mérete, de a szám (pl.:75 vagy 85) szóval ennek a számnak semmi köze a cicid méretéhez, mert ez a mellalatti méretet jelenti!
Én már nem örülök ezeknek a méreteknek, hiszen a nagy cicik nem tudnak, képtelenek feleselni a garvitációval.

Mégegykata: 5 kiló? Hát le a kalappal elõtted, hogy a fenébe csinálod? Én is 5 kilónál tartok, de én még csak a 26. hétben járok. Nincs nagyobb étvágyad? Vagy nagyon odafigyelsz? Mi a titkod? Azt tudod, hogy szülés után elég nagy minuszban leszel?

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Kedves Zsuzs!

Arra a kérdésedre elfelejtettem válaszolni, hogy hogy állok a pattanásokkal, hát kb. a 20-21. héttõl kezdett kitusztulni az amúgy már néha botrányosan kinézõ arcom, most a 26. hétben már nagyon szép állapotban van, virulok, ahogy egy kismamának illik! Örülök, hogy Neked is javult a helyzet!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Gondoltam, irok már magamról egy kicsit, elég régen irtam már.
Szerdán acetont találtak a vizeletemben, de állitólag ez nem probléma, csak sok folyadékot kell igyak.
Sajna ma pedig reggel óta erõsen szédülök. Már próbálkoztam vörösborral is (ez alacsony vérnyomás esetén szokott segiteni), de nem jött be.
Úgyhogy ha holnap is szédülök, betelefonálok a kórházba. Amúgy minden rendben. Lassan telik az idõ.

Lara!
Mi újság? Sokat gondolok rád! Kép

Sziasztok!
Helga -36.

Sziasztok Lányok!

Csak egy kicsit örömködni jöttem: ma vettünk egy babakocsit Kép !!!
Zöld az alapszíne és háromfunkciós, nagyon jól rugózik. Csak a jövö héten hozzuk haza, de teljesen odavagyok már most is. Megmondtam a kicsimnek is, hogy örüljön Kép
További jó hétvégét mindenkinek!
Menta
menta (menta)

Sziasztok!

Jelentem, a harmadik harmadba léptem a mai nappal Kép Borzasztó gyorsan telik az idõ ...

Azt hiszem, az utolsó dolgozós hónapomban ti fogjátok bennem tartani a lelket.
A kollégáim ugyanis olyan mértékü rosszindulatról tettek tanubizonyságot amire abszolut nem számítottam. Tudnotok kell, hogy a számlázással dolgozom együtt de nem hozzájuk tartozom hanem a cég mûszaki-technikai részéhez, a fõnököm sem itt van, hanem egy másik épületben, ahol a technika. Minden reggel általában egy fél órával késöbb szoktam jönni. Ez szemet szúrt a rosszmáj kolléganöknek és a fönökség(!) elé terjesztették, hogy kések. (zárójelben jegyzem meg, hogy tavaly is volt egy kismama kolléganönk aki 8 helyett 9re járt, megkérdeztem öt és nem csökkentett munkaidõben dolgozott!) A fönökök pedig azt mondták, hogy dolgozzak 6 órában vagy menjek táppénzre. Szép ugye? Érdekes módon, én soha nem bántottam itt senkit, mégis annyira igyekeznek belém rúgni még utoljára!
Úgy gondolom, hogy akartom ellenére nem vehetnek táppénzre és nem módosíthatják a munkaszerzödésemet sem. Most bejárok 8ra, hogy érezzék jól magukat és remélem békén fognak hagyni amíg dolgozom.
Szomorú vagyok, mert soha eddig életemben nem tapasztaltam ilyen mértékû rosszindulatot senki részérõl irántam. Nem gondoltam, hogy ezt pont kismamaként élem majd át. Egyébként is nagyon ellenségesek velem, nem akarok többet mesélni, mert ezt is biztosan unjátok, de muszáj volt elmondanom... Bocs!

Sziasztok!

Mamacica(27hét1nap)
Mamacica

Sziasztok!

Mamacica sajnálom, hogy ilyen rosszindulatúak veled, de ne idegesítsd magad, a baba sokkal fontosabb.

Ami engem illett én is elég szomorú vagyok, ugyanis a férjemnek pénteken sorozásra kell mennie. Eddig el lehetett intézni valahogy, nem tudom miért pont most kellett ennek jönnie. Persze csak hat hónap már diplomával, és Pesten, meg a kiképzés részt leszámítva, itthon lakhat valószínü, csak hát ez egy anyagi csõd lesz nekünk. Állítólag az se sokat nyom a latba, hogy nekem papírom van, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, no ehhez majd adnak segélyt. Gondolom azzal kint leszünk az összes vizekbõl. Ráadásul igy a külföldi kiküldetésnek állitolag teljesen löttek, mert onnan is köteles lenne hazajönni. Ez utobbit nem nagyon akarom elhinni. Most mit csináljunk? Nincs valakinek valami befolyásos ismerõse?

Norci (7.hét 1. nap)
Norci

Szia Mamacica!
Szerintem egyszerûen irigyek.
Legyenek is.Kép Csak neked nagyon nehéz így.
De itt mi azért is vagyunk hogy nyugodtan panaszkodjj nekünk.
Írd csak ki magadból, ne maradjon benned az õ rosszindulatuk. Csak árt a lelkednek.
Hogy emberek mennyire megváltoznak?! Eddig normálisak voltak veled? A te fönöököd is a betegállományt javasolta?
Írj! Pusszz. Chris (26.)
Chris

Mamacica Kép
Mennyire nem egyformák az emberek! Az én fõnököm meg azon rimánkodik, hogy inkább járjak be késõn és menjek haza hamarabb, csak még ne hagyjam abba.
Sok kitartást! Ez elég nehéz lehet, de próbálj meg keresztülnézni rajtuk és csak a babára koncentrálj!

Pusz,
Zafi
Zafi

Sziasztok,lányok!

Igen,Beja,én vagyok az, csak eddig nem nagyon tudtam jelentkezni.De most már remélem nem csak olvasni tudlak benneteket.Kép
Norci,azért lesz tervezett császár mert kettõ éven belül szültem császárral.A doki kifejezetten így vállalt el-már az idõpontom is megvan.(Remélem nem jön hamarabbKép)De én az elõzõ szülés rossz élményei miatt egyébként is erõltettem volna a császárt.

Puszi,Mariann(31hét+3nap)
Mariann

Sziasztok!

Mamacica, sajnálom hogy ilyenek veled...
Én csak Zafihoz tudok csatlakozni, bár én még az elején járok, de már most akkor jövök reggel és akkor megyek du. amikor akarok, csak az a lényeg, hogy ne hagyjam abba a munkát... Mondjuk itt mindig minendki maximálisan megértö volt, az elmúlt években is bármikor...
Csodélkozom, hgy pont nõk azok akik ezt nem értik meg... vagy nincs gyerekük és az irigység dolgozik bennük ??

Puszi: Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Nagyon jo volt a hetvege, elhoztuk a babaruhakat, kisagyat, pelenkazot meg a babakocsitKép)Voltunk Pannonhalman az apátságbanKép

Mamacica!

Szerintem is csak irigykednek!De sajnos az ilyenekkel nem lehet mast csinalni csak egyszeruen nem kell tudomast venni roluk...

Tiduj(28)
Tiduj

Szia mindenkinek!

Köszönöm a megnyugtató válaszokat táppénz ügyben mindenkinek! Kép
Próbálom nem hagyni magamat, mert nem lesz mindegy, hogy táppénzt kapok vagy már a tgyás-t... Sajnos a piszkos anyagiak... Kép
Különben jól vagyunk, kicsit fáradok, szinte naponta nõl a pocakom (gondolom benne a lurkó Kép)
Tegnap felszereltek egy nagy tükröt az elõszobánkba... Ne tudjátok meg, este fürdés elõtt szemügyre vettem magam! Kép Kép Pedig "csak" 10 kg van rajtam a kiinduláshoz, de mindenem olyan más.

Ágci: nekem dec 31.-én szintén lejár a szerzõdésem. De kaphatsz gyed-et ugye? mivel táppénzes állományban vagy.

Mamacica: engem a fõnököm "üldöz", hogy még ezt csináljam, azt csináljam meg... Igérte, hogy elõbb hazamehetek csak ne legyek táppénzen, mert rövid ideig is inkább itt legyek, mint egyáltalán ne... Tudod, hogy nézett rám, mikor egyszer elõbb elmentem??? Olyan furák az emberek! Gondolj a manócára, attól jó kedved lesz! Kép

Puszilok mindenkit!
Niki K. 34 és fél hét
Niki K.

Még valami eszembe jutott: oldalfekvés dörömböléssel....
Az egyik kolléganõm mondta, hogy tegyek kispárnát a pocak alá, megnyugtatja a babát! Tényleg bejött!
Kép
Niki K.
Niki K.

Sziasztok!

Aki ért hozzá: ha valakinek a terhesség alatt, de még szülés elõtt jár le a határozott idejû szerzõdése: jár annak gyed és egyebek???? Mert ha a vége elõtt szülsz, az oké, de ha késõbb? Nekem ez a jogszabályokból nem tûnt egyértelmûen pozitívnak, sõt én eddig azt hittem, hogy akkor ciki, de nem jár. Most többen mondják, hogy jár. LÉgyszi, aki járatos benne, magyarázza el, hogy van ez!

Köszi:
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Pethes Ildi,
abszolút off topic, de most olvastam vmelyik topicban, hogy anyósodék Nógrádban laknak. Konkrétan merre, ha nem titok?
Jamina
Jamina

Szia Ildi!
Nekem a szülés utánra esik a munkaviszonyom megszûnése. Ha viszont a terhesség alatt szûnik meg akkor azonnal táppénzre kell menni a szülés idõpontjáig. (Az utolsó munkanapot követõ naptól.)Így jogosult vagy a tgyásra, és a gyed-re is.
Ezt a bérosztályunkon mondták. Állítólag ezt pont azért "találták ki", hogy a határozott idejûek is kaphassanak gyed-et. A 2 éven belüli 180 nap biztosítás viszont kell.
Üdv.: Niki K.
NK.

Sziasztok lányok!
Képzeljétek, annyira jó hétvégénk voltKépKép 12-en kivettünk egy tóparti gerendaházat. Finno. különbözõ részérõl voltak ott a barátaink, és nagyokat kirándultunk meg rizikóztunk (társasjáték), meg finomakat ettünkKép Annyira szép õszi idõ volt, hogy még bográcsoztunk is. Szerencsére elég jól bírtam, de azért most jó itthon pihenni egy kicsitKép

Mamacica!
Nagyon rossz olvasni, hogy ilyen ellenséges, irigy emberekkel vagy körülvéve. Tényleg nem tudsz mást csinálni, mint amit Tiduj is tanácsolt, ne törõdj velük. És a legfontosabb: ne idegeskedj és nehogy pityeregj!!! A kiscicád majd két nyújtózkodással biztosan felvidit!!!Kép Meg küldök gondüzö fejeket, oké?KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Norci!
Hú, nálad is rossz hír, te se idegesitd magad, kérlek! Az elsö harmadban nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott légy, gondolj arra, hogy biztos megússza a párod valahogy a katonaságot.
Azt tudom, hogy orvosi papirt nagyon nehéz manapság szerezni. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha keresne a párod valami olyan államilag elismert tanfolyamot, ami miatt diáknak tekintenék? Hátha még valami olyant is találna, ami érdekelné és nem kötné le annyira minden percét. Munka mellett csinálhatná. Vagy pl. valamilyen levelezö tanfolyam???? Úgy tudom, azok is mentesitenek a sorkötelesség alól, nem?
Pillanatnyilag ezek jutottak eszembe.

Norci! Miért vagy veszélyeztetett terhes? Vigyázz nagyon magadra!!

Pusszantás: Nyuszimanó 21hét4nap
Nyuszimanó22.

Zsofi alias Nyuszimanó!

Férjem ma megy tárgyalni az itteni cégvezetõvel,õ azt ondta elég jártas az ilyesmiben ne aggódjuk. Szóval meglátjuk.

Igazából csak papírom van róla, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, a dokimnak nem tetszett a napi háromszori hányás és írt egy papírt a körzeti orvosnak, hogy veszélyztett terhesség miatt irjon ki táppénzre. Amugy csak a gyogyi miatt amit a hányásra kaptam álomkoros vagyok, azért menne most nehezen a meló. De jövõ héten már valószínú dolgozom, de ez a papír még jól jöhet most. Pocaklakóval amugy minden rendben.

Norci
Norci

Sziasztok!

Visszatertem Bulgariabol epen es egeszsegesen (remelem a babo is).

Ildi: nalam is ez lesz a helyzet. En ugy ertelmeztem, hogy gyakorlatilag mindegy, mikor jar le, ha a munkahelyed fizetett utanad tb-t utolso ket evben 180 napig), akkor jar a gyed, csak igy nem a melohelyed utalja majd, hanem a tb-penztar. De mindenkepp jar! Nem a melohely a lenyeg, hanem a tb.

pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok lányok !

Hát Mamacica teljesen kibuktam attol amit veled tesznek.neked mint kismamának jogaid vannak / pl. csökkentett munkaidö / és azért mert kismama vagy nem küldhetnek el. egyszerüen nem mondhatják fel a munkaviszonyodat. ne hagyd hogy megmérgezzék a legszebb honapokat!! nincs semmi olyan körülmény ami miatt kérhetnéd hogy másik épületbe tegyenek?
én lehet hogy elgondolkoznék a táppénzen.tudom hogy sokat számitanak az anyagiak de a baba fontosabb.vigyázz magatokra.

tegnap másodszor volt lábikragörcsöm. enyhén szolva orditottam. van ötletetek hogyan lehet minél gyorsabban megszüntetni? a masszirozás is nagyon fájt...

Kisbence
Kisbence

Pethes Ildi,
mivel nekem is a szülés elött szünt meg a szerzödésem, korábban utánaérdeklödtem, hogyan járok a legjobban. Úgy van, ahogy Niki K. írta. Bár lehet, hogy jobb ha még a szerzödés lejárta elött legalább egy picivel elmész táppénzre. Így jár a tgys és a gyed is. Az igényt pedig a Területi Államháztartási Hivatalhoz kell benyújtani. Nekem eléggé sajátos volt a helyzetem, ezért fordultam a babapont.hu ügyvédjéhez dr. Adorján Istvánhoz, szerintem érdemes töle is megkérdezned.
Ágci
Ágci

Szia Juca2!
Kukkants be a 3D-s uh csevegöbe, írtam ott neked, hogy ne itt foglaljam a helyet!
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Ma beugrottam a munkahelyemre és egybõl beléptem.
Mi jól vagyunk, keményedik a hasam sokat rugdos a babuci nehéz aludni, de minden rendben. A héten megyek NST-re elöször.
Puszi Mamacica látom már neked is jól mozog a manóka. Sajnálom, hogy a cheten nem volt senki és nem tudtunk beszélni.

Helga!

Írdd meg mi volt a dokinál, de remélem már jobban vagy.

A poci simogatásról: Én mikor korházban voltam meert majdnem beindult a szülés megtiltották a poci simogatást mert azt mondták attól is intenzívebb lesz a méhtevékenység.

Puszi

Pénteken már 36 leszünk
Mónika 35

Sziasztok!

Lányok, biztos az, hogy munkaviszony megszünése után kaptok gyedet??? Ugyanis tudtommal 2 alapvetö feltétele van a gyednek (a thgy-t nem tudom), az egyik, hogy meglegyen a 180 nap, a másik, hogy a szülés napján legyen munkaviszony. Engem az elözö terhességemnél pont ezért jelentettek vissza, a szülés elött pár nappal, hogy kapjak majd gyedet.

Képzeljétek, hogy jártam Kép Pénteken talán nektek is panaszkodtam, hogy nagyon keményedik a hasam. Így sokat feküdtem, szedtem a magne-b6-ot, és konyakoztam. Délután aludtam is. Aztán mikor felkeltem, kezdödött megint. Bekeményedett a hasam, nagyon-nagyon, és fájt is, elég rendesen. És ez pontosan 21 perc múlva összesen 3-szor megismétlödött. Nagyon megijedtem. Aztán éjszaka megint elkezdett keményedni, de már nem fájt, csak kellemetlen volt. Így szombat reggel teljesen kimerültem keltem, és határozottan legyengülve. Egész nap feküdtem, amennyit csak tudtam. Aztán, mivel a baj nem jár egyedül, szombat éjszaka a fiamnak 39,3 fokos láza volt, és persze kúpra nem ment le, így mehettünk hütöfürdözni. Hajnali 3-kor megint sikerült lefeküdni. Vasárnap délután újabb láz, de akkor már segített a kúp. És mivel így nem tudom vinni bölcsibe, itthon lesz egész héten velem, mért ne pont most kellene mennie a férjemnek tanfolyamra. Tegnap utazott, és péntek este jön haza KépKépKép Ennyit a pihenésröl.

Ma délután megkeresem az orvosomat, megnézetem magamat és Picurt, remélem, nem okozott semmi komoly kárt ez a folyamat.

A táblázat miatt ne haragudjatok, nem biztos, hogy a héten lesz mindig eröm és idöm felrakni, mint most sem.

Puszi
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!
Megvettem a gyomorégés elleni Rennie-t. Azt írja az ismertetõje, hogy " ...terhesség és szoptatás idején csak orvosi utasításra, orvosi felügyelet mellett alkalmazható."
Akik szeditek, mi a vélemény?
Pusszz. Chris
Chris

Szia Gabi!
Gyógyulást nektek! GYógyító fejet küldök:
Kép

(A konyak nem árt?)

Pusszzz. Chris
Chris

Bgabi: en ugy tudom, hogy munkaviszony nem kell...pedig atmazsolaztam mar egy parszor a dolgot, elhihetedKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a bíztató soraitokat! Annyira kedvesek vagytok!! Köszi köszi!!

Képzeljétek, szombatra bejelentkeztünk 3D UHra a Praxisba Kép Nagyon várom, és nagyon kíváncsi vagyok mit fogunk látni, remélem nem fog alukálni éppen az én cicám Kép

Kisbence, lábikragörcsre nem iszol magnéziumot? Nekem ugyan szerencsére nem görcsöl nagyon, de ha kicsit érzem akkor iszom magnézium pezsgõtablettát és az segít. Vagy vegyél izomlazító krémet, a páromnak a Dilcofenac nagyon bejött.

Norci, nem allegriás a párod esetleg? Tudom, hogy az nem jó, de a katonaságot megúszhatja ha visz egy papírt, hogy allergiás aszmája van. Az én páromnak sajnos van, és nem vitték el emiatt.

Puszilok mindenkit!

Mamacica
Mamacica

Chris!
Az alkohol ilyen kis mennyiségben ebben a korban már nem árt. Egyébként a kórházban is ilyenkor alkoholos infúziót adnak. Akkor már mindegy, ha nem vénásan kapom, és iszok egy kicsit. Egyébként utálom, mindig egy pohár vízzel kísérem, de legalább használ.

Orsoly, nekem nincs idei törvényem, az idei változásokat így sajnos nem tudom, és utána sem tudok nézni. De ezelött biztos, hogy így volt. A tb-ben is ezt mondták nekem, amikor érdeklödni voltam.

Sziasztok
Gabi
BGabi (bgabi)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?