Sziasztok!
Nem tudom mennyi időre tudok jönni, mert ébredezik már a Tündér.
Hanyikám,
Annyira édes vagy! Válaszoltam a mailre.
És boldog szülinapot!
Az orrszívót mi szinte minden nap használjuk. Szonjus orra a pociban elferdült, kezd visszaállni, de fokozottabban figyelni kell rá. A gyerekdoki felhívta a figyelmünket, hogy a babák csak az orrukon vesznek levegőt, ha az bedugul, nagy gáz van, mert a szájunkon ők nem vesznek levegőt. Ezért mi ezen mindig parázunk és a biztonság kedvéért szipkázzuk neki, volt hogy kívólről nem látszott semmi, de mégis kijött elég sok fikuci. És Szonjus egyáltalán nem zavarja, tényleg, biztosan nem fáj neki. A pucér popó sokkal jobban zavarja
Köszi a bimbivédős válaszodat. Én is kezdek belenyugodni, hogy csak ezzel megy, de azárt valamiért nagy szívfájdalom ez nekem. Azt hiszem nem fogok nyugodni, míg át nem szoktatom, annyira szeretném, ha szeretné a ciccemet és elfogadná úgy ahogy van! Arról nem is beszélve, hogy azért macerás a bimbivédő, pláne majd ha nem otthon, nyugiban szoptatok...Igyekszem nem nagy lelki problémát csinálni ebből, de fáj a szívem miatta, bevallom...
Libuska,
Neked is boldog szülinapot!
Holnapután mész dokihoz, ugye? Nagyon sokat fogok rád gondolni, de tuti hogy minden rendben lesz!
Köszi a tanácsokat, olyan szuper, hogy 'saját szakértőnk' van:)
Viszont a kiszáradásos dolgokról olvasva, meglepődtem, mert Szonjus kutacsa beljebb van egy icipicit, de amúgy teljesen jól van. Most aggódnom kéne?
Nem teszel fel friss pocifotót?
Moncsikám,
Kérlek drága ne stresszelj! Mi lehet annál több bizonyíték, hogy Nimóci szépen fejlődik? Kit érdekel, hogy éppen melyik cicben mennyi tej van látszólag, ha Nimócinak mindig tudsz adni enni, amikor éhes?
Én sem nagyon pártolnám a fejést, szerintem felesleges túlkínálatot csinál, de ha ez megnyugtat, akkor persze csináld.
Rencsikém,
Neked most nem is reagálok, ha lesz egy kis időm (holnap) mindenképpen hívlak! Remélem jól telik a hétvégétek, és Apa is ráér most. Ugye voltatok sétálni? Olyan gyönyörű idő van! Alig várom, hogy együtt is mehessünk sétálni a babákkal
Bodzikám,
Jaj már azt hittem baj van, mert ahogy próbáltam visszalapozgatni jó hosszú ideig nem láttam hozzászólásodat, de örülök, hogy minden ok.
Köszi a vígasztalást bimbivédő ügyben, mindenki azt mondha ne törődjek vele, de akkor is zavar, hogy egy szilikonon nyammog a kincsem.
Melike,
Hűha tényleg te jössz:) Jaj de izgi!
Szuper, ha ilyen a doki hozzáállása, hogy ha baj van, akkor megcsászároz! Dévisz is ezt mondta (ill. mondta róla Mártika), és ez nagyon megnyugtató. Annxira jó, ha az ember úgy megy szülni, hogy tudja, bármi történjék jó kezekben lesz, és maximállisan bízik az orvosban!
Bimbivédőt ne vegyél sztem, és ha lehet ne is használd! Nekünk is biztos ment volna anélkül is, csak kis türelem kellett volna hozzá. Lehet hogy nem 2 naposan kezdett volna el szopizni, csak pár nappal később, de megérte volna szerintem nem rászokni.
Amúgy meg patikában is lehet kapni. Nekem medelás van, az nagyon jó.
Chilikém,
Nagyon szuper csaj vagy ahogy boldogulsz az ikrekkel! Köszi hogy leírtad te is az altatást, időközben mi is pont ezeket tapasztaltuk ki.
A játszócumit mi is próbáltuk, de szerencsére nem kellett neki, így már félretettük. De szuper, h neked megnyugszanak tőle a csajok.
És amikor egyszerre kell a ketttőt altatni, azt hogy oldod meg??? Elképzelni sem tudom hogy lehet két babával boldogulni, egy hős vagy:)
Napköben van segítséged, vagy többnyire egyedül vagy?
Anyukád segítsége végül bevált? Kezded elgfogadni, hogy másképp csinálha a dolgokat, vagy 'összeszoktatok'?
Velünk minden ok, megőrülünk a kiscsajért. Apjával éppen most bírkóztam, hogy hagyja aludni a jányt, ne puszilja mert szépen alszik és a borostás képétől felébred
Annyit sikerült elérnem, hogy csak melléfeküdt az ágyba, gyönyörködött benne és elaludt ő is, most itt fekszenek egymás mellett. Annyira édesek, olyan sok gesztusuk ugyanaz, amúgy is Szonjust nagyon apát hozza mindenben (talán a szája az egyém:)).
Az első napokban jó sok ellentétes tanácsot kaptunk, volt itt ugye Iboly, meg aztán másnap a gyerekorvos, és gyökeresen mást mondtak. Engem Iboly tanácsai kicsit megrémítettek, mert attól féltem, az igény szerinti szopi azzal fog járni, hogy egyfolytában szoptatok. A gyerekorvos meg azt mondta, nappal ne hagyjam 3 óránál többet alduni, mert akkor éjjel nem fog... és a szopit is prübáljam 3 órára kihúzni, ne egyen gyakrabban.
Az első napokban inkább a gyerekorvos tanácsát követtem, olyan logikusnak tűnt, 3 óránként felkeltettem a Kincset, megettem, ettől függetlenül az éjjel hol ilyan volt, hol olyan. Méregettem minden szopit, néztem, hogy megvan-e az a mennyiség, amire azt mondják hogy kell.
Aztán éreztem, hogy ez így nem jó. Tegnap reggel úgy keltem fel, hogy vége a keltegetésnek, vége a méricskélésnek. Szonjus akkor fog enni, amikor akar, ha 4 óra akkor 4, ha 2 akkor annyi. Ennek az lett az eredménye, hogy tegnap napközben szinte végig 4 óránként evett, közte nagyon jókat aludt, úgy ébredt, hogy csöndesen nézegetett maga körül, nem sírt. Éjjel pedig képzeljéte egy megszakítással 11-től 8-ig aludt, 4-kor kelt fel enni. A kajálás általában viszont így 1 órát tart, mert 2-3 pozícióban szoptatok (bealszik egyben, várok picit a böffre, majd másik pozícióban (általában fekve) újra megpróbálom, az esetek többségében még legalább annyit szopik mint az elsp pozícióban). Az altatás általában 20-30 perc, addig kell őt átsegíteni az éberebb szakaszon, vagy karban, vagy a hátát simizve a kiságyban. Apa csak karban altatja
Tegnap már voltunk kint a teraszon levegőzni, szuper volt! Nem aludt be, csak pislogott nagyokat.
Kicsit félek, mert Apa holnaptól dolgozik, anyukám pedig jött volna segíteni, de lebetegedett
Talán anyósom át tud jönni pár órára, de az is lehet, hogy nem... amúgy tök jól bírom, csak estére már iszonyat fáradt és nyűgös tudok lenni....