Új privát üzeneted érkezett!

Évi anyósodék dolgozó emberek? És tényleg ennyyire nem érzik a súlyát a dolognak?
Anyukád hogy van?

királylány

Na,elmentem kismama jógára,hamar végeztem mert nem volt :)
Jutalomként egy túrós pite és egy bögre tej társaságában olvaslak Titeket vissza.

Keresztelő:mi mindketten meg vagyunk keresztelve,és szerintem a gyereket is meg fogjuk,annyi jár...de nem vagyunk hívők,és nem volt templomi esküvő ami nehezíti a dolgot...

Dia,dolgozók,de bonyolult téma. Volt válás,költözés jobbra balra,hitel,Provident,gázkikötés,aztán most beomlott a rendszer,a hitelt hitellel kitömünk téma. Csak mi szívjuk meg de nem kicsit.
Nem tudom mi lesz a vége,de semmi jóban nem bízok.
A férjem meg,ahelyett hogy leordítaná őket,megoldásokat keres...én meg fortyongok :evil: :evil:
De nem is akartam leírni csak így hogy ma jött az anyós téma...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ja,anyám jól :) most épp ő jól. :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Dia, nem is hittem, hogy pont TE orrolnál meg. :lol: :lol:
Csak mindig adódik egy-egy téma, ami valakit esetleg máshogy érint, és tényleg nem személyeskedésnek szántam. :-) Csak tapasztalat, és hátha segít valakinek egy helyzetben.

Ne tudd meg amúgy, mit kaptam a saját családomból (mi nem gyakoroltuk a vallást sosem, DE a szüleim nem is neveltek ellene). Nagyon szigorú korlátok között voltunk, ami gyakorlatilag egybecseng a vallás sarokköveivel. Csak nem fogalmazódott meg soha. Szóval a saját tesómtól (akivel amúgy semmi bajunk egymással, sőőőőt) mit kaptam a fejemhez.
Ezért is tisztázom előre a dolgot. Felőlem mindenki azt tesz és úgy, ahogy akar. :-)

De az tök érdekes, hogy pl a Te vagy Sucer véleményei, dolgai néha milyen hasonlóságot mutatnak az enyémekkel. Néha (jó értelemben) ijesztő :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szilvás76

Provident. Jaj csak azt NE!!!!!!!!!
Hallottam "jó" hírüket...
:evil: :evil: :evil: :evil:

Szegény Mamám mondta mindig: "Addig nyújtózkodj, amig a takaród ér!" és mennyire igaz! Bár mi beleestünk az autó-diákhitel-lakás témába, de szép lassan majd csak kifutnak...

Hát csajok, csak egyszer nyögjük ki ezeket, az tutifix, hogy semmit sem fogok se részletre megvenni, se hitelt nem veszek fel. :-)
Most nadrágszíj húzással ugyan, de megoldjuk, és örülök, hogy a hitelünk Forint alapú. Nagyot szívtunk volna, ha Euro vagy Frank alapú lenne, az biztos...

szilvás76

Évilány, ez a hitel dolog nagyon durva! :twisted:
Remélem lesz valami megoldás, hogy ne csak nektek kelljen fizetni.

Nálunk is téma volt a keresztelés még régen.
Én nem vagyok megkeresztelve és nem is akartam. Így az esküvő előtt azért felmerült a kérdés, hogy legyen-e templomi, de én nagyon nem akartam (mivel az nem én vagyok). Párom akarta, de megértette az érveim és elfogadta a családom. Így egy szép polgári esküvőnk volt. Szerencsére az ő családja is elfogadta döntésünk, pedig ők vallásosak.
Viszont a gyereket meg szeretné keresztelni. Ebben volt is régen vitánk, 3-4 éve. Én nem szeretném, azt akartam, hogy majd a gyerek döntse el, ha nagyobb lesz mit szeretne. Viszont párom nagyon ragaszkodik a dologhoz. És még esküvő előtt belementem, mivel ő meg belement az esküvőnél. Annyi volt a kérésem, hogy nem szeretnék egy nagy ünnepet csinálni az eseményből.

Ja nekem az anyósom, apósom fantasztikus. Nagyon-nagy szerencsém van velük. :D

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Szilvi, Dia,
ezt már én is észrevettem :) :) . Na persze a többiekkel is egy húron pendülünk, de amiket néha leírtok, akár az én billentyűzetemből is jöhetnének :) :)

Évi,
ez nagyon szomorú! Nem tudsz Mikire hatni? Mármint, hogy van egy határ, amin túl az ember felelős a saját tetteiért, van amikor már más nem oldhatja meg az életed csak te magad. Gondolom Mikiben is benne van, hogy felelősnek érzi magát a szülei iránt, de ennek fordítva is így kellene lennie. Sajnálatos a válás, pü-i nehézségek, de a másik oldalon ti albérletben laktok, jön a babátok, van elég megoldandó feladatotok nektek is.

Amúgy saját családban is van ilyesmi (Apukám), akinek mindig minden rosszul jön ki, mindenről mindig más tehet, ja de, hogy megoldja, rendbe hozza az már nem az Ő asztala. Sosem kéri a segítséget, de úgy tálalja, hogy úgy érezd, hogy ha nem segítesz egy utolsó genya vagy. Rengeteg pénzt kapott már anyukámtól (akitől több mint 13 éve már, hogy elvált), tőlem, az öcsémtől, de folyton romokban az élete, mindenhova tartozik. Nagyon sokáig kivoltam miatta, de mikor az volt, hogy befizessem-e Ilangocska ebédjét, vagy neki adjak egy 5000-st, nem tétováztam. A párom azt szokta mondani, hogy ne halat adjak neki, hanem hálót, amivel kifoghatja a halat. (bibliai idézet :wink: :wink:). Ez nagyon igaz. Ahogy az is, hogy csak annyak tud az ember segíteni, aki maga is akarja, hogy segítsenek rajta, másképp nem megy..... na befejezem, mert csömörtök lesz tőle :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

tőlem :) bocs az elütésekért 8)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

[quote="woody"] írta:woodyAnnyi volt a kérésem, hogy nem szeretnék egy nagy ünnepet csinálni az eseményből.

Mi ennél a pap barátunknál voltunk, egy nagyon pici kápolnában (rk, de nem díszes, hanem fehér falak, egyszerű kő oltár, gyertyák) .

Csak Anyuék voltak ott, a tesómék, és a Férjem szűk családja (ők hívők), testvére, szülők és a nagyszülő.
Otthon volt egy naaaagy fazék húsleves, meg töltött káposzta (nem kellett pepecselni) és aki akart eljött utána. Azokat megvendégeltük egy ebéddel, kicsit beszélgettünk és mindenki ment a dolgára. És így volt jó. Én sem szeretem a rongyrázós dolgokat, szerintem a lényeg nem a pénzen vett dolgokban van elsősorban. :-)

Szerintem ez egy teljesen elfogadható és okos kompromisszum, amit a Pároddal kitaláltatok. :wink:

szilvás76

Sucer,ismerős a helyzet.
Csak hát tényleg mit tudunk tenni,ha elkezdenek levonni és ők nem adják oda,kiverni nem tudjuk belőlük.
Én meg inkább csak dühöngök és vele is veszekszek,amiért ilyen... :evil: :evil: (holott tudom ha ordítana se lenne jobb,csak akkor látnám h.őt is dühíti,így kicsit olyan mintha sült galambra várna ő is)
Anyósomnak finoman elmondtam tegnap amit gondolok,ő meg tudom tudom rendben. Hahh.
Na mindegy majd alakul.

evilany

Ja hitel:
nekem volt korábban az ex-szel, személyi kölcsönöm/ünk, ami a válásunkkor jól a nyakamon maradt... :evil: :evil: . A mostani párom segített akkor rendezni. Arany ember, hisz semmi köze nem volt hozzá. Na akkor ott megfogadtam, hogy hitelt csak akkor, ha nagyon muszáj, vagy más fizeti, pl. albérlő. Így esett, hogy öreg autónk van, de nem érdekel, pedig hányan megszóltak már miatta, hog ynem kéne már lecserélni? De le kéne, csak nem hitelből akarjuk, hanem inkább gyűjtünk. Ilyenek vagyunk mi. Provident egy rémálom lehet... váltig állítom, hogy a kutya ott van elásva, hogy az emberek semmilyen pü-i nevelést nem kapnak, amit pedig már gyerekkorban meg kellene alapozni, első lépésként a zsebpénznél. Nekem a szüleim bankban dolgoztak 25-30 évig, így volt rálátásom a másik oldalra, és mi sem voltunk kivételek a lakáshitel vonatkozásában. Az már más kérdés, hogy ezt is tanultam utána, pofára is estem, szóval én nagyon óvatos lettem ezügyben. Ebben csak az a szomorú, hogy a fiataloknak sokszor nincs alternatívája, hogy önálló lakáshoz jusson, csak a hitel. :( :(
De ez is, mint a vallás, keresztelés témakör, egyéni döntés és lehetőség kérdése, mindenki tudja meddig nyújtózkodhat.

na eldugulok tényleg 8)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Évi, szerintem a bérének csak 33%-ig vonhatják le a tartozásokat. Sorba rakják az összes tartozást (sajnos, lehet, hogy a "hátrébb levők"kamatoznak is), és amikor kifut az egyik, elkezdik vonni a másikat. Tudom, ez nem jó hír, és nem is vígasztal, de a bérének 33%-nál több részét már nem vonhatják le, kivéve ha ehhez Ő maga nem járul hozzá).

szilvás76

Szilvi ebben biztos vagy?

evilany

Már megörültem egy pillanatra de:
A levonás a munkavállalói munkabérnek legfeljebb 50 százalékáig terjedhet az alábbi követelések fejében:

- tartásdíj,

- az adóssal szemben fennálló munkavállalói munkabér-követelés,

- jogalap nélkül felvett munkavállalói munkabér és társadalombiztosítási ellátás,

- több letiltás esetén.

evilany

Ehh mindegy is ezen rágódni most,asszem ledőlök,nem volt jó éjszakám.

evilany

Igen.
A munkáltatója kapja majd meg a letiltást, és a béresek állítják be a levonást, ők utalják az APEH-hoz vagy a Bankhoz.

szilvás76

Szilvi,lásd fent. :(

evilany

50%?

Mindjárt megnézem, én a 33%-ot tudom, hacsak nem nyilatkozott, hogy többet vonhatnak tőle. De megkeresem, hátha változott.

szilvás76

Feküdj le, most úgy sem tudsz mást tenni!
Jogszabályból idéztél?

szilvás76

Levonás a munkavállalói munkabérből

65. § (1) A munkaviszony alapján kapott munkabérből (a továbbiakban: munkavállalói munkabér) legfeljebb 33%-ot lehet levonni.
(2) A levonás a munkavállalói munkabérnek legfeljebb 50%-áig terjedhet az alábbi követelések fejében:
a) tartásdíj (14. §),
b) az adóssal szemben fennálló munkavállalói munkabér követelés,
c) jogalap nélkül felvett munkavállalói munkabér és társadalombiztosítási ellátás.
(3) Több letiltás esetén a levonás a munkavállalói munkabérnek legfeljebb 50%-áig terjedhet.
(4) E § alkalmazása során a munkavállalói munkabérhez tartoznak a következő összegek is:
a) a munkáltató által a munkavállaló részére a betegszabadságának idejére kifizetett összeg,
b) a végkielégítés,
c) a jutalom.

evilany

[quote="szilvás76"]F írta:szilvás76eküdj le, most úgy sem tudsz mást tenni!
Jogszabályból idéztél?

valami 1994-es törvény.

evilany

Na mindegy,nem akarok ezzel traktálni senkit ám...csak el vagyok keskenyedve. És még Mikivel is összevesztem. pedig azt mondják jóban rosszban. na de ilyenben???

evilany

Évi,
pihenj egyet! Ne aggódj, meg fogjátok beszélni, de ülepednie kell a dolgoknak nálad is és nála is. Szeretitek egymást és ez a lényeg!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Igazad van, ez az 1994. évi LIII. törvény
a bírósági végrehajtásról.

Viszont van benne egy ilyen is:

A végrehajtás felfüggesztése
48. § (1) A végrehajtást foganatosító bíróság köteles a végrehajtást felfüggeszteni, ha ezt kívánta a végrehajtást kérő, és a felfüggesztés másnak a jogát nem sérti.
(2) Ha a zálogjogosult a 114/A. § (1) bekezdése, illetve a 138/B. § szerinti kérelmet terjesztett elő, a kérelem beérkezését követő 3 munkanapon belül a bíróság a végrehajtást felfüggeszti. A bíróság a végrehajtás felfüggesztéséről a végrehajtót azonnal értesíti, egyúttal részére a felfüggesztést elrendelő végzést haladéktalanul megküldi.
(3) A végrehajtást foganatosító bíróság az adós kérelmére kivételesen akkor függesztheti fel a végrehajtást, ha az adós a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülményt igazolta, és az adóst a végrehajtási eljárás során korábban nem sújtották rendbírsággal.
(4) A bíróság - ha a felfüggesztésről szóló döntéshez szükséges - a feleket meghallgathatja.
(5) A bíróság a felfüggesztésre okot adó, méltányolható körülmények körében kiemelten értékeli különösen az adós által eltartásra köteles és tartásra szoruló személyek számát, az adós vagy az eltartott személy tartós és súlyos betegségét, a végrehajtási eljárás során bekövetkezett és az adóst is sújtó természeti katasztrófát.

szilvás76

Szerintem is, most Ti rendeződjetek, ezen előre agyalni úgy sem nagyon tudtok.

szilvás76

Nem traktálsz senkit. Nyugodtan írd le, ha valami van, hátha van valakinek valamilyen ismerőse, aki segíteni tud, vagy hallott már ilyet... Na.

Elhiszem a keskenyedést, de Ti Mikivel legyetek rendben, a többi meg valahogy megoldódik, biztos lehet tenni majd valamit, de még úgy sincs itt az ideje...

szilvás76

sziasztok.
megjöttem a póstáról feladtam elsőbségivel a gyerekek után járó szabi miatti nyomtatványt...
közben turkálgattam :D :oops:
2 rugi 3 body...1500ért :D
nem vagyok normális :D :D :D

Kép

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Babó a tetszését kinyilvánította a rucikák miatt :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, a 2009-est megkérdezted?
:-)

szilvás76

igen...de azt mondta azt már nem tudja megoldani :(
na mindegy...legalább az idei megvan!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ezerrel dolgozok......

Csillag nagyon aranyosak a ruhák. :D

Szilvi én is meg szoktam lepődni, mennyire egyformán gondolkozunk dolgokról Sucerral egyetemben...

királylány

[quote="csillagfeny1976"]i írta:csillagfeny1976gen...de azt mondta azt már nem tudja megoldani :(

Ezt annyira bírom. Ők cseszik el, és van képük ilyet mondani...
Nem hivatkoztál arra a bekezdésre?

És mi van Picurival? Őt "beszámítják"? :-)

szilvás76

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Ezerrel dolgozok......
...[/color]

Jön a tavasz, a jóidő, zsonganak a menyabanyák? :lol: :lol: :lol:

(Barbcsi, ez NEM rád vonatkozik!!!) :wink:

szilvás76

Pici nem számít bele...csak ha megszületik

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

...Gondoltam. No ez van.
Majd Apa él a lehetőséggel. :-)

szilvás76

akkor megy "EMBERSZÁMBA" :(

DE GÁZ VOLT EZT A SZÓT LEÍRNI ...............JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJ
:? :? :? :? :? :twisted: :twisted: :? :? :? :? :? :?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

így van! apa mindene :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Visszatértem :) aludtam volna,de előbb hívott apa,majd jött a postás végül éhes lettem. Most küldöm le a kaporszószt nyami :)
Babó nagyon aktív akkorákat rúg! Éjjel viszont általában pihen. Vajon ez így is marad? :roll:

Csillag szépek a rucik!

Szilvi irtam pü.

evilany

nekem mellső falon tapad a lepény... :( ezért nem érzem annyira!!! :D (valaki megsúgta) ...bár már nem vagyok kezdő terhes...mégsem jutott volna ez eszembe :D
de ma jelzett a ruhácskákra... :d

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

egyre jobb a kedvem...nem tudom megmagyarázni mitől....
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Lehet a jóidő? vagy a vásárlási láz? vagy csak szimplán kezdek kivirúlni mint általában a kismamik?
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
.....fene tudja!!!
De jó érzés! :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag az csak jó! itt a tavasz is!

evilany

Kinyílnak a kismamák!!!!

:D :D :D

Csak most elkezdtem szédülni :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

jajj........ne értsétek félre...nem úgy nyílnak ki.... :)
jáááááááááááááááj...ebből már nem jövök ki jól :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi, válasz ment.

A Baba 21. hetes. "Rendszeres időközönként hajtja álomra a fejét, és rendszeres időközönként jelzi, hogy ébren van, pont úgy, ahogy egy újszülöttnél megfigyelhető. Egyébként számíthatsz rá, hogy kb. olyan ritmusban lesz ébren születése után, ahogy a hasadban tapasztaltad."

forrás: babanet/babaszoba

szilvás76

Igen Szilvi olvastam a blogodban...hm...eddig nem olyan rossz,nappal aktív a cimbora.

Csillag kinyílnak :) majd augusztusban kinyílnak a kismamák :lol:

evilany

Bár a szívverése továbbra sincs meg,ma is hallgatóztam,és odarúgott pont,éreztem is meg hallottam is :) vicces volt. Azaz szerintem inkább a keze lehetett.

evilany

Évi!
sejtettem hogy ez lesz....így értitek majd...próbáltam helyrehozni... :D de most már mindegy :)
tényleg nem úúúúúúúúúúúúúgy gondoltam :D
KIVIRULUNK.......... :D na így :D
csak nem a tavaszi virágok nyílnak ki...hanem......... :) befejezem :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Az én babám akkor nagyon sokat fog alukálni :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok, ma hamarabb megyek, mert időre rohangálok mindenhova. Legyetek jók, hétvégén próbálok benézni néha!!!

szilvás76

Szia jó hétvégét!!

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?