Új privát üzeneted érkezett!

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?na ... &sid=57423

A lombikprogram miatt áll a bál Pécsen...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katka
Jobbulást Boginak!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Katus építkezik...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, nagyon szuperek a képek!

Nekem is van ilyen szoptatos fotelem (csak bézsbe), és minden este ott pihizek egy kicsit, ilyenkor Lilire gondolok és nagyban tervezem a szobáját. :D :D :D

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Barbi, örülök, hogy már jobban vagytok és minden ok!

Sucer, Gratulálok a kisfiúhoz és szerintem nagyon szép neve lesz! :D :D :D

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaba
[quote="gtunde75"][ írta:gtunde75b]Ircsi nem tudod, hogy kit rúgtak ki? :shock:

M.Z. és W.F.

aham, vágom... köszi!

Kép
gtunde75

Ügyesek vagytok a licitekkel csajok!

Köszi a gratulákat mindenkinek.

Annyi mindent akartam írni olvasás közben, de mire ideértem, elfelejtettem....mindig ez van.....

Nálunk húsleves volt 8a fagyóból), csigatészta, húsgombóckákkal, krumplifőzelék, fasírt. Jujj, de belaktam. Nesze neked diéta. (csak fehérkenyeret kaptunk ma este.)

Vettünk pár dolgot a picúrnak ma mi is.

babaimádó
Kép
babaimado

Tündi licitek :lol: mér nem rám bízod :)
A polár kardi megvan :wink:

Ircsi M.Z????? :shock: :shock: hű.
W.F sejtem,de nem ismerem.

Pocid:egyre nagyobbra építkezik :)
Foteled szuper. És milyen kényelmesnek tűnik...az én hintaszékem is az(lenne ha előkotornám a párnahalom alól :oops: )

Woody de jó hogy jöttél.Katka is :)

Hát lányok úgy tűnik minden apróság beteg :? sajnálom,jobbulást nekik.

A kapormártásom mégis csúcs lett :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ircsi le sem tagadhatod :)
Bár tőlem ma a postás is megkérdezte mikorra vagyok kiírva. Észrevette :)
Bezzeg a buszon nem :evil:

Ircsi, a toxoplazmád neked is negatív?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Lányok ti annyira kiismeritek magatokat a hivatalok útvesztöiben, talán nekem is tudtok valami konkrétat modani személyi igazolvány lejárása miatti frissítés dolgában. Na ezt jól megaszontam. Szóval októberben jár le, de elvileg csak 60 nappal a lejárta elött lehet a frissítést megkérni. Akkor most mi van? Én ezért tuti nem megyek haza és addig az útlevelem is lejár, de arra nincsen szükségem, viszont ha mindkettö lejárt, akkor már be sem tudom bizonyítani, hogy én én vagyok, nemde? Megszünök hivatalosan önmagam lenni... :(
Meddig tart és mit kell vinni, muszály nagyon személyesen átvenni vagy hogy van ez?

Köszi elöre is!

Megyek aludni, hátha ma éjjel sikerül. Én már semmiben sem hiszek! Tegnap éjjel pl. fél 11 és fél 3 között a két mini úrfi, Dönci és a szoba másik kisbeteg lakója nem akart aludni, hanem ontották a szöveget felváltva, mi meg már könyörögtünk nekik, hogy lassan térjenek már nyugovóra, mert soká kel még a kakas... Mindhiába.
Hát most ki vagyok nyúlva egy kicsit.

Jó éjt!

Jobbulást a többi kis kókadt, lázas kópéknak!

én
Vendég

Én is élek még de mivel nem voltam itthon 5 napig nagyon lemaradtam és nem is tudom behozni a lemaradást annyit irtattok, hogy lehetetlen mindenre válaszolnom.

Látom egyre többen tudjátok meg a baba nemét és a kislányok tarolnak. Nálunk még a titok nincs felfedve, lehet fogad a dokim nagyszombaton ha nem akkor majd csak április végén megyünk uh-ra. De legalább addig izgulhatunk. Én is lányt akarok.

Sok a beteg baba :cry: gyógypuszi nekik!

Bmaass remélem kipihenitek most már otthon magatokat.

Barbi nagy az izgalom nálatok a lagzi miatt, de jó nektek!

Többieknek puszi, lehet megint nem leszek még nem tudom ha hétvégén elutazunk vagy sem. Én mennék mert hétvégére hazajön az öcsém Németországból, sajnos meghalt a barátnője nagypapája, jönnek temetésre. Na de ahol most laknak ott skarlátos volt a kislány és most az anyukája is az. Anya azt tanácsolta maradjak itthon nehogy öcsémék is hordozzák a betegséget és elkapjam. Megszakad a szívem olyan nehéz, mert nagyon szeretném látni. Majd augusztusra ígérte jön megint ha tud. Szerintetek van esélyem elkapni a skarlátot?

Végre olyan 2 hete én is érzem a picurt, nem mindig de azért minden nap :lol:

Kép
Kép
melisch

Sziasztok!

Succer és Babaimádó GRATULA NEKTEK :)
itt is működik a kivánság topic? mindenki olyan minialbérlőt kapott akire vágyott? máűr aki tudja már... :)

mi lakásoztunk egész nap :( elfáradtam. sose leszünk kész :shock: :(
de kaptunk babakocsit és néhány kisruhát is :D olyan arik :)

most meg megyek eszem egy kis káposztás tésztát :P

Kép
freyja

Sziasztok.

Meli. A skarláttal ne vicceljetek.
Bár úgy tudom az első trimeszterben a legveszélyesebb, azért ez elég komoly betegség egy ilyen pici babának.
Tudom, nehéz, de igaza van Anyukádnak.

Biztos jönnek még, ha máskor nem, hát babalátogatóba...
Skype? :-)

szilvás76

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Toxoplazma-vizsgálatom akkor volt, mikor elkezdtük a lombikokat. Akkor az jött ki, hogy már átestem a fertőzésen. Azóta én nem foglalkoztam ezzel. :oops:

Barbi
http://ugyintezes.debrecen.hu/ugyinteze ... ugyek.html
Viszont én inkább az útlevelemet hosszabbíttatnám meg! (a tartós külföldi tartózkodás miatt)

Melisch
Skarlátnak 2-5 nap a lappangási ideje. A beteg viszont a 6 napos penicillinkezelés után már nem fertőz!!!

Freyja
Én olyan pocakbérlőt kaptam, amilyenre vágytam mindig... gyerek... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Engem el sem küldtek soha toxoplazma vizsgálatra, pedig 2 inszemünk és 5 beültetésünk volt.

babaimádó
Kép
babaimado

Szép jó reggelt! :)

M.Z. és W.F. jaaaaaaaaaaaj....sajnálom az utóbbit :) velem nagyon aranyos volt.

Csajok!
Hétfőn hoznak egy csomó babaruhát eladásra...Gondoltam lefényképezem őket,amik nekem nem kellenek és felteszem a gmailbe...(itt elsősorban a pécsiekre gondolok,mivel ők személyesen el tudják vinni nem kell póstaköltséget fizetniük)
Természetesen a csomagküldés is megoldható lesz...de a póstát a vevőnek kell állnia.
Szerintetek érdekel valakit (így látatlanban is) ? Mert akkor tényleg csinálok képeket majd...

Barbi!
Jó ismét látni :D
Remélem sűrűbben jösz majd...és nem lesz már egyik, gyerkőcöd sem beteg :(
Persze pihenj sokat ha tudsz!!!

Jöttök húsvétkor? :oops: :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok,

Évi, én magamtól csináltattam meg, csak úgy, és én is túl estem már mindenen, pedig a toxo-hoz annyit: egyszer volt fél évig szobacicám, soha nem járt az utcán. Szóval nagy eséllyel te is túl estél már rajta régebben.

Cytomegalovirus (CMV) IgG pozitiv Primer Cytomegalovírus fertőzést átvészelt. IgG maradványantitest.

Cytomegalovirus (CMV) IgM negativ

Herpes simplex 1&2 IgG pozitiv Primer HSV 1 vagy 2 fertőzést átvészelt. IgG maradványantitest.

Herpes simplex 1&2 IgM negativ

Rubeola vírus IgG pozitiv Rubeola átvészeltség vagy vakcináltság.

Rubeola vírus IgM negativ

Toxoplasma gondii IgG pozitiv Fertőzést átvészelt.

Toxoplasma gondii IgM Negativ

Az IgG a régi, IgM az új.

Kép
xtina75

Szia Csillag! Egyszerre írtunk! :) Jól vagy?

Kép
xtina75

Katka!
Jobbulást a leányzódnak!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szia Tina!!!!
Köszönöm jól :D
Tegnap este nagyot sétáltam :arrow: jól elfáradtam :arrow: kicsit beszúrt a hasam,de lefeküdtem és pikk-pakk elmúlott :D
Tegnap belémrúgott babóca...persze előtte mondtam Lacának hogy hozzon egy sport szeletet :D
Biztos szereti :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Veled mi újság? :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt

Ircsi jó neked (toxoplazma) Tina,szintén. Nekem az IgG is negatív. Tiszta steril macskáim vannak.

Csillag,fotózd le,biztos elkel pár darab...

Bmaas,személyi,2 éve csináltattam az új nevemmel,helyszínen kellett kitöltenem a papírt és készült a fotó(ne vigyél,ott csinálnak) kaptam ideiglenest és kb 1.5 hét múlva az igazit,hogy hogy kellett átvenni arra nem esküszöm meg :oops:

Melisch,jó hogy írsz és érzed a picit,a skarlátot inkább kerüld,kiváncsi vagyok neked ki lakik a pocidban :)

Nem raktok mostanában képeket lányok :? tisztelet a kivételnek (Ircsi)

Tina,diétával hogy állsz? Kg-k? Mi is a cél?

Ircsi,te is tartod továbbra is a diétát? És a súlyod?
Én most mérlegeltem az elmúlt 20 napban össz 40 dkg-t híztam ennek örülök.
Úrfi pedig biztos jól van,éjjel derbizett :) jó erősen,kézzel is éreztem,ha nem aludt volna mélyen az apja(meg nem lennénk kicsit összeveszve :? ) szóltam volna neki,mert ő még nem érezte.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.03.26 07:48-kor.

evilany

Évi, Csillag,
Velem minden a régi, diétázom, de nem a fogyásért (2 kilót fogytam), hanem hogy az inzulinom rendben legyen, és legközelebb megmaradjon a baba. Május közepéig minimum csinálni kell, akkor újra terheléses cukor (valszeg utána is, de akkor talán már lehet próbálkozni). Közben járok nőgyógyászhoz, nézi a ciklusaimat. Ma is megyek, látni akarja a peteérésem :)
Hát ennyi. Ez már 2011-es baba lesz... de nem baj, csak legyen, megmaradjon, és magamhoz ölelhessem. Ez a cél átsegít minden nehézségen, tegnap is pl az orrom előtt vágtak fel 2 tortát, (búcsúztattuk a főnököm főnökét), de nem ettem az édességből! Egy hős vagyok! :D

Kép
xtina75

Tina valóban hős vagy!!
Kép
Le a kalappal!
(jövő ilyenkor én se tömök magamba tortát,na persze most se,de azért ha hoznának nem utasítanám vissza,mondanám,a baba kívánja :lol: )

evilany

Tina meglásd a jutalom nem marad el
Kép

evilany

Sziasztok!

Sucer gratula a kisfiúhoz! :)

Babaimádó neked meg a kislányhoz! :)

Éjjel azt álmodtam, hogy ultrahangoznak, és egyértelmű fiú!....
Hű.....
Kiváncsi leszek!

Tegnap voltam anyósnál, s kiviszi a hajam ezzel a keresztelő dologgal!

Amikor megtudta, hogy baba lesz akkor mézes mázas volt, de másnap felhívta a páromat, hogy el__ssza az életét, mert, hogy mostantól csak egy robot lesz, nekem csak a pénze kell, a gyerekkel fogom zsarolni, s ha különmegyünk akkor majd fizetheti a gyerektartást.....
Ehhez hasonló műsorok mennek azóta mióta albiba jöttünk, mert én elloptam az ő fiát!
Antit fűzi, hogy költözzön haza, nah de közbe hív engem: "szia drágám! már úgy hiányzol....mikor jössz már meglátogatni.... ?"
Útálom ezt a hárpiát, de vissza kell magam fogni, h ne legyen cirkusz!

Mondtam, hogy nem fogom megkereszteltetni, mert majd ha ő katolikus keresztény akar lenni, ha Ő eldöntötte akkor elmegy, s megkeresztelkedik!

Ilyet szól nekem: csak nem akadályozom meg, hisz neki ezen múlik a boldogsága! Az ő családjukba ez a szokás!
Köpni-nyelni nem tudtam, s mondtam neki, h én nem akarom megkeresztelni. De ez meg az ÉN családom lesz!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika hűűűha :shock: ez ugyanaz a nő akit klipet csinált??? :?

evilany

Évi nagyon klassz lehetett ennyire érezni a kisfiút :lol: :lol: bár már nekem is rúgót egy hatalmasat nemrég. Szóltam a páromnak ő is kukkolta de megrúgta megint bár gyengében, mondta valamit érzett de még nagyon nehéz megállapítania neki, hogy érezte vagy csak gondolta.

Tina te aztán hős vagy, nem enni a tortából erős akarat kell neki! Gratulálok!

Skarlát, öcsémék már megérkeztek sajnos ők még csak max hordozók. Anyukámat kérte vegyen penicilint, hogy ha baj van gyorsan kezeljék. Egyenlőre én maradok itthon, majd telefonon beszélek.

Szilvás ja Skype-n szoktunk írogatni, meg beszélgetni is. Jó kis találmány :lol:

Szép napot nektek, megyek valamit reggelizni aztán irány a munka :lol:

Kép
Kép
melisch

Clárika ez durva. Nálunk is volt az elején érzelmi zsarolás :evil: de sajnos neki a szülei meghaltak és a mostoha anyja akart ugrani de ő sem szereti így nem sokat bagózott vele és nem is járunk hozzá. Nekem meg kellett engednem, hogy a szülei gyűrűjét húzzuk fel. Rengeteget sírtam miatta aztán jött nővére, hogy ha igazán szeretem megteszem, mert neki ez nagyon fontos. Anyukám is nekik adott igazat. Na belementem de már nem bánom, nem csicsás a gyűrünk sima vékony karika és most már tetszik.
Aztán jött a másik, hogy a templomba a húga vezesse be és nem a 16 éves unokahúga akit én akartam. Huga látássérült nekem nem tetszett, hogy majd még utána öt kelljen elvezetni az oltár elől, olyan béna lenne az egész. Nekem meg a rokonságom nem ismerte a családját így tuti kérgezték volna egymástól ki ez a lány és nem lát vagy rosszul lett. Erre kaptam én a nővérétől, hogy ez lesz a szegény lánynak élete öröme :evil: :evil: és az én álmom kit érdekelt. Mostoha anyósom, meg azt üzente ha nem a húga vezeti be a templomba ők nem is jönnek el a lagzira. Férjem soha nem mondott nekem ellen, gyűrűre azt mondta semmi gond én kapok újat ő felhúzza az apukájáét, de amint írtam felhúztam az anyukája gyűrűjét. A bevezetést meg ő oldotta meg lett 6 koszorúslányom és mind vezették be.

Nálatok is nagyobb lenne a csend ha a párod melléd állna és kicsit megcáfolná az anyukáját. Nem értem az ilyen nőket miért jó nekik ha áskálódnak őrüljenek ha a gyermekük boldog és megvan mindene :twisted:

Kép
Kép
melisch

Igen Évi, ő az....
Akkor még csak kb fél éve voltunk együtt, még ment velük az együttélés, csak mikor besokaltunk tőlük, s beköltöztünk, akkor lettem én a kígyó!
Ha én egyszer elmesélném, mik voltak/vannak, nem hinnétek el.
Hisz ha nekem mondaná valaki, csak azt tudnám mondani, h ilyen nincs, s hogy túl élénk a fantáziája!

Nagyon dúrva, nem kívánom senkinek! :S :cry:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Melisch

Még ha csak áskálódna, leszarnám!
Nah majd du melóhelyről kifejtem!, ha hosszú lesz, felteszem G-mailre!

Clárika
Kép
clárika

Ja most várom mikor robban ki az újabb családi botrány úgyszintén a keresztelés miatt. Én nem akarom, hogy a húga keresztelje saját magát sem bírja ellátni nem majd a gyermekemet ha velem valami lesz. (Ja nálunk a testvérek közeli rokonok a keresztszülők) Öcsém meg már január 3-án mondta, hogy ő szeretné keresztelni és ő nem nős :( remélem nem akarják összepárosítani a húgával, hanem megkérhetem öcsém barátnőjét legyen ő a keresztanyja.

Kép
Kép
melisch

Clárika. Kitartás. Ne engedd, hogy közétek álljon.
Nem jó megoldás a Párodat sem hergelni, mert nem mindig sül el jól.
Csak szeressétek egymást, kerüld őket (anyós), de ne nagyon tegyél megjegyzéseket, inkább csak tényszerű legyél.
Nem okoskodás, csak jótanács. :-)

Akármilyen Anya, mégis az Édesanyja. Biztos ő is (Anti) érzi, hogy nem jó így, majd ő lerendezi.
Kitartás, lesz egy szép pici babátok! :-) A többi nem számít!

Ha meg Párod melletted áll, akkor meg mondhatnak bármit, úgysem számít. Legfeljebb ritkán látják az Unokájukat.

Sajna, az én ismerettségemben is van ilyen, elég nehéz szitu... :-( Össze kell tartonotok, viszont ez a "harc" sztem nagyon erőssé teszi a kapcsolatotokat, ha kiállja az idő próbáját.

Én csak áldom az Eget, hogy nagyon jó fej az Anyósom (10 éve ismerem, szóval már nincs meglepetés. Sokszor még inkább nekem ad igazat, nem is a fiának. :wink: )

szilvás76

Meli. Római Katolikusok vagytok? Nem kell 2 keresztszülő, Bendének is "csak" Keresztanyja van. Ez nem kizáró ok. Csak gyakorolja a vallását (tudja mik a "sarokkövek"), és lehessen számítani rá, ha úgy adódik.
Sztem nyugodtan megmondhatod, hogy eddig Te alkalmazkodtál, most szeretnéd, ha így lenne. :-)

szilvás76

Igen RK vagyunk és csak remélem a férjemet nem fogja érdekelni ki kereszteli csöppséget. Tudja, hogy öcsém akar lenni de még nem beszéltünk róla. De most szándékszom nem hagyni utánuk :lol:

Kép
Kép
melisch

Na csajok ti meg vagytok áldva anyós téren :(
Nekem egy szavam sem lehet!!! :)
Jól kijövünk anyóssal...én nagyon szeretem őket :D
Sajnállak benneteket,de erős f..a csajok vagytok!Biztos megtudjátok oldani a dolgokat!
Mondjuk a régi anyósom sem volt kutyafüle...de az már a múlt :D
Sok erőt-kitartást a "csatákhoz" :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="melisch"]I írta:melischgen RK vagyunk és csak remélem a férjemet nem fogja érdekelni ki kereszteli csöppséget. Tudja, hogy öcsém akar lenni de még nem beszéltünk róla. De most szándékszom nem hagyni utánuk :lol:

Beszéld meg Vele időben. :-)

A mi családunkban is volt sértődés, de nem törődtem vele. Illetve nem az enyémben, hanem a Férjemében.
De nem kérdeztem, kit "bánt", tény volt és pont. Ennyi.
Mára meg evidens, és senki nem foglalkozik vele. Vagy nem meri mondani.

Ez amúgy csak az elhatározásig okoz ennyi fejtörést, utána megy minden magától, és minden egyértelmű lesz. :-)

szilvás76

Tündikéééém viszed a licitem??? :roll: na nem baj megbocsátom :)

evilany

Hú, az anyós-kérdés az mindig kemény dió. :cry:

babaimádó
Kép
babaimado

Anyós:az enyém drága aranyos kedves. CSAK anyagilag tesz minket tönkre...épp.
Sztori: férjem az az áldott jó szerencsétlen lélek anno felvett nekik 2 kölcsönt(azaz adóstárs lett,egyik 2001,másik 2004) naná egyiket se fizették. Erről mi se felszólítást se semmit nem kaptunk,azok elvesztek a ködben. Csak a bírósági végrehajtás jött 4 éve,hogy az egyik hitel miatt tiltják Miki fizetésének 33%-át.Azóta is,elvileg jövő év elejéig. Ezt a pénzt ők eddig hellyel közzel odaadták kp-ban,kivéve tavaly november óta mikor is azt mondták,nincs azt jóvan...az hogy nekünk a rezsire se elég így,azt leszarták.Többek között ezért nem tudunk elköltözni se.
Erre,tegnap jött egy levél a bíróságtól,hogy Miki ellen mind adós(mert ő az adós,nem anyós :evil: :evil: )végrehajtás van folyamatban a másik hitel miatt. Ergo,le fogják tiltani még a fizetésének egy részét.És akkor ettől kezdve nem kell megélni. Meg a babáról nem is beszélve.
Képzelhetitek,áll a bál,tegnap lent voltunk,de nem nagyon jutunk dűlőre,csak a hasam görcsöl és alig alszunk.

No ennyi...a baj jön csőstűl..

evilany

Jaj Évi... :-( Basszus...

És még nekem volt egyszer lelkiismeretfurdalásom, amikor nem voltam hajlandó egy családtag kezesének menni...
És még nekem kellett hebegni, hogy ne haragudjon...
"szerencsére" annyi hitel volt/van a nyakunkban, hogy ezzel leszereltem.
De tök kellemetlen volt.

És a kolleganőm is ezt mesélte, csak a fordítottját. A szülők lettek a 2 fiú kezesei. Azok nem fizettek, most a szülők háza van veszélyben a jelzálog miatt. Árverezés.
A büdös kölkök kommentárja: majd laktok albérletben, és fizetjük Nektek.
Na ja. 70 éves emberek.

Szóval én próbálok minél kevesebb hitellel élni, és kezesnek NEM megyek senkinek.

Szegénykém, jól megszívtátok. :-( Gondolom a Bankot nem érdekli a helyzetetek... :-(

szilvás76

Sziasztok!

Clárika jahhj anyós :twisted:

Évi tetszett: " ha éppen nem lennénk összeveszve" Hmm ilyen nálunk is előfordul.....Anyósodék :twisted:

Én csatlakozom azok táborához akiknek rendes anyósuk van. Nem panaszkodhatok, mert jól kijövünk. Nem szólnak bele az életünkbe, nem ülnek a nayakunkon. Gyerekre sokat vigyáznak. És ha nekem van igazam akkor mellém áll.

Szilvi mi sem megyünk senkinek kezeshez. Hitelünk van, nem kell a másé is. És nem vagyok hajlandó több millió hitelt felvenni, hogy családi házam legyen...

királylány

Melisch jó, hogy bejelentkeztél. Mondjuk tudtam, hogy látogatóban vagytok. Keresztelést ne hagyd. A skarlátot jobb elkerülni, biztos ami biztos....

Clárika szíved joga eldönteni, hogy kereszteled e vagy sem, de a párodnak mi a véleménye erről?

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]
[b]Clárika
szíved joga eldönteni, hogy kereszteled e vagy sem, de a párodnak mi a véleménye erről?[/color]

Erre én is gondoltam, csak elfelejtettem megírni... :-)

DE a ti döntésetek KELL, hogy legyen, a ti belső indíttatásotok.

Bár én 30 évig a vallás közelébe se mentem, mostanság "foglalkozom" ezzel kapcsolatos dolgokkal. No nem ájtatos manónak kell elképzelni. És igen, járok katekumen csoportba, és néhány hónapon belül megkeresztelnek. :-)

Én is hittem a "majd eldönti, és ha akarja megkeresztelkedik" mondásban, de ez azért sántít. Ha nem olyan szellemben neveli az ember a gyerekét, akkor nincs mit eldöntsön később, nem ismeri az alternatívákat.
Mi megkereszteltettük Bendét, a BÉRMÁLÁSRÓL meg majd ő dönt. A lehetőséget megkapta.

Dacból/dühből ne utasíts el semmit. Csak ha a TE / Ti meggyőződésetek mondatja, és nem a körülmények. :-)

Ezt csak azért írom le, mert ezen én is átmentem, ez a saját "tapasztalatom". :-) Nem hittérítés!!!

szilvás76

Én is az esküvő előtt keresztelkedtem meg. Nem is kellett volna, mert összeadott volna a pap püspöki engedéllyel is. De itt két pap vitázott egymással. Templomba nem járunk. Gyerek meg van keresztelve, a másik is meglesz, de a többit majd eldönti ő. Mostmár az oviban is van hittan, ha akar majd járni fog. Mi nem vagyunk egy vallásos család. Anyósomék azok, de nem járnak ők sem minden héten templomba.

királylány

Mi is püspöki engedéllyel házasodtunk, nem kellene keresztelkednem. De az a pap, aki összeadott minket (amúgy régi barátunk) nagy hatással volt rám.
Ő az én "betlehemi csillagom" :-)

Nem is magyarázom, tényleg nem akarok senkit sem megtéríteni. Engem is próbált a férjem családja, nem ment nekik 9 év kőkemény "munkája" során sem. Aztán én magam döntöttem. :-)

szilvás76

Sziasztok,

Évi,
nagyon sajnálom ezt a hitel ügyet, vagyis ügyeket! :( :( A szörnyű az, hogy itt kibúvó sincs. Azért bízom benne, hogy meg tudjátok beszélni a szülőkkel ezt a dolgot, mert most nektek sokkal fontosabb feladatra kell felkészülnötök, mind lelkileg,mind anyagilag, mint a szülők kisegítése, vagy eltartása.

Clárika,
szörnyű lehet egy ilyen anyós, de tényleg meg kell próbálni megtartani a távolságot és nem belemenni a hülye játszmáiba. Sohase értettem én ezt a meny-anyós harcot, teljesen fölösleges. Remélem a párod melletted áll, de gondolom igen, különben nem mentetek volna albérletbe.

Bmass,
próbálj meg pihenni ma, nagyon rád fér! Most már csak nyugalmat kívánok nektek!
Anyós-téma:
nekem szerencsém van, nekem egy tünemény az anyósom. Szeret minket nagyon, a lányának tekint, mindent meg tudok vele beszélni. Ha olyan van, rászól a páromra, hogy na ezt fiam talán mégse, de alapvetően nem szól bele az életünkbe, nem húzza keresztbe a gyereknevelési alapelveinket. Volt egy-két vitánk az elmúlt évek alatt, lsd. esküvő, gyerek-édesség témakörökben, de sokkal jobban szeretjük, tiszteljük egymást, minthogy emiatt öri-hari lenne. Megbeszéltük, lezártuk. Segítenek mindenben amiben tudnak, de mi is melletük állunk, ha szükségük van ránk.

Keresztelés, vallás: nálunk is volt ebből szájhúzás, de nem foglalkoztam vele. A párom református, én rk vagyok. Az esküvőnk ref. keretek között történt, amit én egyáltalán nem bántam, hozzám sokkal közelebb áll a szellemisége, Isten megközelítése. Ezzel nem a másikat ítélem el, vagy tagadom meg, csak hozzám ez áll közelebb. Mondanom sem kell Anyukám ezt picit zokon vette, de végül megnyugodott, mert a keresztelés megléte, ténye jobban izgatta, így beletörődött, hogy reformátusként lesz/lett a kisunokája megkeresztelve. Olivér is ref. lesz és idővel én is át fogok térni rá. Nálunk Isten és a vallás nem napi téma, de benne van a hit fontossága az életünkben. Nem vagyok hittérítő, vagy megszállott, pusztán a gyerekem már most tud számára is érthető összefüggéseket, történeteket. Nem járunk hetente templomba, de pl. minden este van esti ima, ami nélkül már el se tudjuk képzelni a lefekvést. Szóval mi így vagyunk ezzel. Én senkit nem ítélek el azért ha hisz, vagy éppen nem, ez mindenkinek teljesen a magánügye.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Szilvi nem éreztem úgy, hogy meg akarsz téríteni. Mindenkinek van véleménye erről a témáról. És mindenkinek szíve joga eldönteni, hisz vagy sem, gyakorolja e vagy sem a vallást. Mi így nevelkedtünk, oszt kész.

Egyébként meg tökéletesen egyet értek veled is meg Sucerral is. :wink:

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?