Sziasztok,
Évi,
nagyon sajnálom ezt a hitel ügyet, vagyis ügyeket!
A szörnyű az, hogy itt kibúvó sincs. Azért bízom benne, hogy meg tudjátok beszélni a szülőkkel ezt a dolgot, mert most nektek sokkal fontosabb feladatra kell felkészülnötök, mind lelkileg,mind anyagilag, mint a szülők kisegítése, vagy eltartása.
Clárika,
szörnyű lehet egy ilyen anyós, de tényleg meg kell próbálni megtartani a távolságot és nem belemenni a hülye játszmáiba. Sohase értettem én ezt a meny-anyós harcot, teljesen fölösleges. Remélem a párod melletted áll, de gondolom igen, különben nem mentetek volna albérletbe.
Bmass,
próbálj meg pihenni ma, nagyon rád fér! Most már csak nyugalmat kívánok nektek!
Anyós-téma:
nekem szerencsém van, nekem egy tünemény az anyósom. Szeret minket nagyon, a lányának tekint, mindent meg tudok vele beszélni. Ha olyan van, rászól a páromra, hogy na ezt fiam talán mégse, de alapvetően nem szól bele az életünkbe, nem húzza keresztbe a gyereknevelési alapelveinket. Volt egy-két vitánk az elmúlt évek alatt, lsd. esküvő, gyerek-édesség témakörökben, de sokkal jobban szeretjük, tiszteljük egymást, minthogy emiatt öri-hari lenne. Megbeszéltük, lezártuk. Segítenek mindenben amiben tudnak, de mi is melletük állunk, ha szükségük van ránk.
Keresztelés, vallás: nálunk is volt ebből szájhúzás, de nem foglalkoztam vele. A párom református, én rk vagyok. Az esküvőnk ref. keretek között történt, amit én egyáltalán nem bántam, hozzám sokkal közelebb áll a szellemisége, Isten megközelítése. Ezzel nem a másikat ítélem el, vagy tagadom meg, csak hozzám ez áll közelebb. Mondanom sem kell Anyukám ezt picit zokon vette, de végül megnyugodott, mert a keresztelés megléte, ténye jobban izgatta, így beletörődött, hogy reformátusként lesz/lett a kisunokája megkeresztelve. Olivér is ref. lesz és idővel én is át fogok térni rá. Nálunk Isten és a vallás nem napi téma, de benne van a hit fontossága az életünkben. Nem vagyok hittérítő, vagy megszállott, pusztán a gyerekem már most tud számára is érthető összefüggéseket, történeteket. Nem járunk hetente templomba, de pl. minden este van esti ima, ami nélkül már el se tudjuk képzelni a lefekvést. Szóval mi így vagyunk ezzel. Én senkit nem ítélek el azért ha hisz, vagy éppen nem, ez mindenkinek teljesen a magánügye.