Új privát üzeneted érkezett!

...
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri Ha tudsz segíteni kendő vásárlásban, örömmel elfogadnám. A lehető lehosszabb méretet keresem és fontos, hogy a használati útmutatója meglegyen. A színe nem annyira izgi... De ha megmondod, hol találom a mamamin az eladó dolgokat, akkor elnézegetem ám :D . Teszveszen sajna csak Nandu volt...

Zuzmoo Vígaszképpen: a 4. gyereknél se tudom, mit adjak rá :lol: . Néha sok, néha kevés és ezer jótanácsot kapok, míg elérek a boltig :D .
pammut

Bori:
http://mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=20
csak gyorsan átdobom, de majd ráfekszem a témára!!! Legalább 5m kendőt nézz!!!!
Vendég

Vendég

Na, megvolt az első hosszabb kendős sétánk. :)
Pozitívumok:
nagyon jó érzés folyamatosan "ölelni egymást"
szabadabban mozogtam, mint kocsival (be tudtam menni a boltokba-feltöltöttem a nasi készleteimet :) )
Negatívumok:
az erőnlétem igényel némi edzést (durván elfáradtam a kb 1 órás sétába)
általában úgy néztek rám az emberek, mint valami UFÓra (a patikus vénasszony majd felnyársalt a szemével) :twisted:
A végkonklúzió: fogunk még így menni, de a hosszabb sétákra maradok a babakocsinál :D

Na, megyek etetni, azután meg anyáékhoz névnapolni.
zuzmooo

Helloka.

Na szerintem az én kis drágám frontérzékeny. Tegnap nagyon nyügike volt (melegfront volt), ma meg még egész nap aludt. Igaz, hogy 2x is voltunk lent :roll: Bementem a Tescoba amig kint volt apci a kis manóval. Hát a babyrucik ki voltak fosztva teljesen, úgyhogy nem tudtam neki venni semmit. :cry:

Ma egész nap nem fejtem. Kíváncsi leszek rá, hogy milyen lesz a cickó. Most egy kicsit fáj amelyik "következik", remélem ha kiszipkázza a drága akkor megszűnik. :oops:

Nah megyek kicsit pihikézek amig aluszkál...

bellerreni
Eger

Lányok!

Vészesen fogy az idő!
Hol legyen holnap a tali????

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

hali,bal kézzel pötyögök

ha Nóri már játszik mindkét csapatban, akkor a városligetre szavazok. Szerintem ugyan a szigenek sokkal jobbak az adottságai, de közben kiderült, a délelőtti programunk csúszik egy órát és hát a ligetbe gyorsabban odaérek.. Már most javasolnám, hogy bármelyik is győz, a legközelebbit majd a most mellőzött helyen tartsuk.

Kép
juci-77

MARGIT-SZIGET
- Kakti
- Vicky
- Nóri

VÁROSLIGET

- Kakti
- Ági
- Boruska
- Nóri
- Juci

Erősen egyet értek a felvetéssel, miszerint a kövi tali a szigeten legyen.

Úgy tűnik, most a liget lesz a befutó. Kettőkor a Szécsényi fürdőnél lévő földalatti megálló felszíni részén jó lesz?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmooo!
Nem értem miért néznek rád furcsán a kendő miatt.
Annyira szokatlan arrafelé az embernek magára tekercselni a gyerekét?

Kattkat

Kép
kattkat

Nóri, felül Luca, alul Noncsi.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Enyimgyerek is a melegfrontra érzékeny. Tegnap szinte semmit sem aludt, este már halálosan fáradt volt. 8-kor már aludz és hajnali 4(!)-kor ébredt föl. Utána meg 8-kor és még délután 1-től fél 5-ig is aludt. Kíváncsi vagyok mikor lesz ennek böjtje... :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

tali holnap 2kor a szecskánál. Sátrat pokrócot hozok. Ha lesz idő doki előtt akkor sütök vmí gyorsat.
Vendég

tőlem ma megkérdezték,h nem fullad-e meg a gyerek a kendőben
Vendég

a mai súlymérés eredménye: hossz 62 cm (születési 50 cm) súly 4850 gramm: ezek szerint az elmúlt egy hétben, amikor már nem volt mérlegünk, akkor sem éhezett :)

Nóri: felül Noémi, alul Luca :roll:
stephie

A mai pucér mérésnél Barbus átlépte a 4 kilót. Igaz csak 5 dekával, de az is valami. Ma hatszor evett 100 ml-eket és még benyomott 80 ml vizet. Akkor is már csak azért, hogy ne egyen 2 óránként. De csak így sikerült kihúzni fél 8-ig a vacsit. Remélem ma éjszaka jobban fog aludni, mint tegnap.

Akkor jó talit mindenkinek, a városligetet szerintem most nem vállaljuk be.
vicky79
Budapest III. kerület

Hihi! Asszem most csak Csilla lőtt jól. Fent Luca, lent a húga... :lol:
Vendég

Zuzmooooo:

Most jutott eszembe, mikor naagyon sír, és végleg semmi nem használ, próbáltad már, hogy együtt beültök a nagy fürdőkádba? Enyim gyerek olyankor nagyon lenyugszik (már megint kinn alszik a hordozóban a fürdőben, bealudt fürdés közben). Meztelen bőrömhöz ölelgetem, csak a kis fejét fogom és hagyom, hogy lebegjen a vízben. Meg is úsztatom. Nagyon el tud tőle lazulni. Igaz nekem a szopis tanácsadó mondta terápiás céllal, de lehet, hogy nektek is bejön.
Egyszer mikor nagy hiszti volt (már nem is emlékszem mikor) és fájt a hasa, úgy voltam vele már, hogy bevállalom, hogy belesz*rik a vízbe, befeküdtem vele. Szépen abbahagyta a hisztit, lenyugodott, és miután kivettem ráadtam a pelust utána hallottam a pocakja véleményét is a dologhoz.

zarja

Na jó, hozzátartozik hogy én ugye tegnap láttam élőben. :lol: A szempillákról ismertem meg. :D Hatalmas és gyönyörű szempillái vannak a csajszinak.

Mai mérlegelés eredménye: 4800 gramm.

Elvileg meglesz holnapra a popsikenőcs receptünk, remélem most meg nem mondjuk fürdetőkrém receptet hoz helyette a doki...
Ebben viszont tényleg nincs se cink, se alumínium, a patikában odaadták az összetételét. Remélem beválik.

Nóri, jó hogy leírtad hogy mire kell a cink, fogalmam sem volt róla eddig.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla: ha megvan a popsikenőcs recept, leírnád ide, hogy mi van benne? Köszi :)

Szerintem azért néztek furán a kendőre, mert "cigányosnak" tartják a kölök magamrakötözését. Ez olyasmi lehet mint hogy mosolyognak egy cumizó gyerekre, de csak próbálnám meg nyilvános helyen megszoptatni... :twisted: Teljesen mindegy, hogy mi a természetes és jó a gyereknek, ha nem az a "társadalmilag elfogadott".

Eszter: köszi a tippet. Sajnos én még nem ülhetek nagy kád vízbe, de egy este megpróbáljuk Szabival.

Anita: vagy elmérték Levit a kórházban, vagy hihetetlen nagyot nőtt! :D
Bende még csak 54-ről 56cm-re de 3850g-ról 5050-re nőtt :D
zuzmooo

Zuzmoo, persze. Remélem hogy jó kenőcs. De most nézem, hogy majd a nyomtatott receptet másolom be, a patikus kézírását nem tudom maradéktalanul elolvasni. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Annyit viszont igen, hogy van benne kamilla is. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Mi szerintem csak fél három körül érünk oda, de majd rátok csörgök, merre jártok.

Ma voltunk kendős tanfolyamon, jó volt, bár még nagyon szokatlan. Nekem fura, hogy bölcsőtartásban ennyire be van bugyolálva a gyerek. Gyakorlatilag eltűnik a kendőben. Lehet, hogy én csinálom rosszul? :roll: Mennem kell ringatni, holnap folyt. köv.

Kép
juci-77

biztos el akarja érni az apja 193 cm-es magasságát :)

( a gyerekorvosunk azt mondta, hogy nem ritka, hogy a korababák kezdetben sokkal gyorsabban nőnek mint az időre születettek, mert be akarják hozni a hátrányukat)

zsizell: tényleg, mi lenne ha legközelebb odaadnád apának büfiztetni a kicsit, és ha majd még utána is büfizik egy óra múlva, akkor meg torkold le, hogy kontármunkát végzett :twisted:
stephie

Én is hoztam egy két lányos képet, mivel nem ugyanabban a ruciban vannak ráírtuk ki-kicsoda nem vallana nagy készségre kitalálni melyik volt télen és melyik tavasszal :lol:

Kép

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi Nóri a címeket. Most már csak azt kéne megtudnom, hogy a 4,6 m-es kendő elég e nekem vagy inkább egy 5,2 m-est vadásszak. A 6 m-es azért már durvának tűnik. Irígylem azokat a kendő megszállott anyukákat, többszínű szép kendőik vannak :oops: . Én örülni fogok, ha egy ilyen drágábból lesz 1 példányom. Az kiszolgálja ezt a csöppet.
pammut

Bori!

Nekem 4,6 m-es kendőm van, és az rövid pl egy zsebes kereszt megkötéséhez. A kölcsön rugalmas 6 m-es volt, az meg iszonyú hosszú, a zsebes kereszt (ami tán a legtöbb anyagot igényli) mellett még kétszer tekertem körbe a derekamon.
Nem tudom, hogy milyen a testalkatod, de ha nem vagy a vékonyabb típus, akkor inkább a 5,2-es legyen. Inkább lógjon a vége, minthogy 10 cm hiányozzon (:( én pont így jártam)

Az én kendőm egyszerűbb megkötésekhez jó: sima kereszt, kenguru, de legalább nem húzom végig a földön
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2010.03.25 08:59-kor.

zarja

Levente fiam tök "elromlott". Eddig délelőtt aludt, délután kis sétával a kocsiban elaludt és utána még a lakásban is órákig húzta a lóbőrt. Erre pár napja álló kocsiban nem alszik. A délutánt végighisztizi. Kézben nagy nehezen bealudt, lettem, 10 perc sem kellett, fent volt. Kendőben elaludt, letettem, ébredt. Tök kifáradtam estére testileg, lelkileg. Jött párom és csinált fincsi bundáskenyeret vacsira, utána sokkal jobban viseltem a megpróbáltatásokat, mert fürdés után elaltatni sem volt egyszerű dedet.
pammut

Tegnap egy érdekes cikket találtam a porontyon. Ajánlja azt a könyvet, amit Kakti feltett. Azért persze kicsit erőltetettnek tartom a kutatást, de érdekes a hozzáállás.

http://velvet.hu/poronty/2010/03/24/jot ... i_hagyjuk/
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi Zarja!
180cm és 90 kg vagyok, nem egy nádszálkisasszony :lol: . És Levi sem lesz kisebb, kedden 4,6kg volt 1 hónaposan 58 cm-vel. Kata lányomat is felkötöttem a hátamra még 3 évesen is amikor nyűgös volt. Épp a zsebes kereszt ami szimpatikus lenne, de enyém kendő nagggyon rövid ahhoz.... Nem csoda, most megmértem (mosva) 4,2m.
pammut

Jó reggelt! :D Süti a sütőben, elmosogatva, elpakolva... Ded alszik én meg megyek hajat mosni. És a nap is kisütött!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Bori!

Mindenképp az 5,2!!!! Nekem a rugi mosás nélkül van kb 5m. Most 64kg vagyok :oops: és 168cm. Noémi 5400g körül tanyázik. Nekem az sima zsebeshez úgy elég a RUGIM, hogy hátul meg tudom kötni, majd visszahozom előre és ott újra. És így lóg kb 20-20cm a végeken. De ha veszek simát az 4,80-as lesz. Ahogy Eszter mondta, nehogy az a 10cm hiányozzon. Főleg, hogy az nem rugalmas és a gyerek sem lesz kisebb. Ha még bírom és szeretni is fogom a hurcibálást, max lövök mellé egy karikást! A lányoknak úgy ban ennyi kendőjük, hogy másra nem költenek. Vagy tanfolyamvezetők. Vagy ebay-en veszik használtan. És utána eladják. Így sokszor egy kendő az élettartama alatt (illetve amíg náluk van) 1000Ft ráfordítás csak. Ha lesz egy kis időm, majd bújom az ebayt is, meg a mamamit hátha látok Neked valót. De írhatsz Te is, hogy keresel ilyen-olyan kendőt. Még a Girasol ami nagyon de nagyon jó minőség sztem!
Vendég

Kattkat!
Egy kis nosztalgia! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Eg27RyD4U3Y
Vendég

Halihó.

Enyém gyerek is el van "romolva" :oops: Éjjel is 3 óránként ébredt és még reggel óta nem nagyon aludt, bár tegnap ugye a két séta miatt gondolom 2x jó nagyot aludt. Több mint 4 órát. Lehet felcserélte az éjjelt a nappallal? :roll:

Na megyek mert nyöszi van

bellerreni
Eger

Reni Leventém a nappali nem alvástól rendesen kidől, szóval éjjel alszik. Egyszer ébredt. Mellettem aztán prímán alszik, de ma éjjel is arra ébredtem, hogy atyja éppen kezdett ráfordulni a gyerekre :shock: . De annyira kivoltam, hogy szopi közben bealudtam és ott maradt a nagyágyban közöttünk. A másik oldalon egyenlőre biztonságban van, dehát 2 cicije van az ember lányának :D .
pammut

Asszem mi most maradunk le a délelőtti tornáról. Szépen kiszámoltam, hogy klasszul odaérünk, teli pocival, de ennek előfeltétele lenne, hogy felkeljen enni. Erre egyelőre semmi jel nem utal. :roll: Ha meg elviszem éhesen, akkor ott fog megébredni és míg a többiek nyújtják a gerincüket, én etetném a dedet. Na nem, akkor maradunk itthon. De délután nem hagyom magam, megyünk, ahogy vagyunk, legfeljebb majd egy padon hamizik a Ligetben. :lol:

Reggel próbáltam vele kendőzni, egyelőre utálja :evil:

Kép
juci-77

nekünk is rövidalvós éjszakánk volt, 3 óránként ébredt, egy óra volt újra letenni...

délután a séta után aludt egyben 4 órát, úgyhogy ő nem volt fáradt (meg séta alatt is aludt persze...)

jövök én is délután a Ligetbe, csak egyedül nem merek vele elindulni, úgyhogy apukám elfuvaroz, és sétál meg napozik ő is, amíg én 'csajozok' :) nagyon kíváncsi vagyok, Berci hogy fogja bírni, remélem, nem mutatkozik be egy nagy hisztivel, mert akkor nyomulhatok vele haza :(

boruska

Kattkat:

Boldog szülinapot kívánunk!
Kép
Csató család

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bori!
Nekem jön Apaci is, szóval ne aggódj! :)

Amúgy nálunk ma 11-től hajnal 6-ig tartott az alvás. De sajna csak szélcsövezés után sikerült elaludnia Csibinek...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita: itt vagy? Ma hogy alakul nálatok az evés-alvás-séta?
zuzmooo

Kattkat, boldog szülinapot kívánunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

kattkat: Boldog szülinapot!
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi csajok!!! :lol: :lol: :lol:
Külön köszi a H.J.-t Nóri. Nagy fan voltam anno. :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! Boldog szülinapot!

A fiam még séta közben sem nagyon aludt. Vagyis kb 10 percet. Azóta sem alszik, másfél óránként cicire akar jönni. Mit csináljak? Ciciztessem ilyen gyakran? Nem tudom mi lehet a baj.

bellerreni
Eger

zuzmooo: megvettem a bevásárló táskát, és 35 Ft-ért 2-es huggiest a dm-ben. ha jól jön ki a lépés, holnap megmutatom mindkettőt :)

most visszaolvasok
stephie

Kattkat, nagyon boldogságos szülinapot!

Enyimgyerek este 8-tól hajnali 3-ig aludt. Meg most is alszik, a délutáni babakocsis levegőzést nagyon csípi.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!!
Zuzmoo! Te hogy kötöd fel a gyermekedet a kendőbe? mert én csak ezt a kenguru típusú kötést tudom, de ez nem az igazi.. bár Blankának tetszik.. :lol: :lol:
Meg a gripe watert hogy adjátok? Kanálból? én sajnálom azt az iszonyat mennyiségű olajt bele önteni...
Most itt lóg rajtam a gyerek és máris nincs pocakfájós sírás és már be is aludt.. remélem továbbra is beválik ez a kendőzés...hogy miért nem kezdtem hamarabb??? :lol: :lol: /mert nem volt kendőm :lol: /
Éjjel este a barétok közt 2részétől kezdve reggel 4.30-ig aludt Blanka cica.. jól elfáradt tegnap, mert szinte egésznap kint voltunk.. ráadásul egy body és egy rugi, meg egy kissapi volt csak rajta a pléd alatt.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Ma is jó napunk volt, most kapcsolták vissza az áramot :evil:

Katkatt Isten éltessen sokáig!!!!!!! :wink:
Vendég

Ronci: én csak ezt az elöl zsebes keresztezett kötést használom. A bölcsőtartás Benőnek nem jött be.
A gripe watert kiskanálból adjuk. Én utálom a köménymagot, így nekem rémes szaga van, de Szabi kóstolta és azt mondta, sima cukros-víz íze van.

Kattkat:
Kép
zuzmooo

Na a nagy másfél órát etetéseknek az lett a vége, hogy sugárba hányta rám a tejet. Remélem, hogy csak túl sokat evett és azért volt, de azért holnap leviszem a dokinőhöz, hogy nézze meg. A védőnő is ennyit mondott. Nektek valami ötlet?

bellerreni
Eger

megjöttünk. Etetés fürdetes és jövök. Jó volt a tali. Sajnálom a lemaradtakat! Köszi lányok. Legközelebb már jobb lesz az idő!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?