Új privát üzeneted érkezett!

De sztem akkor sem mondhatnak fel neki.
Érzem, hogy bonyolultabb a dolog, de pl kiadhatnák neki az erre az évre járó szabiját (nem csak időarányosan) hisz idén már úgysem fog dolgozni, de munkaviszonyban lesz. Ha majd visszamegy így is úgy is ki kell adniuk, hát nem mindegy nekik?

De megkérdezem, mert lehet, hogy ez nem ennyire egyszerű, csak nekem valahogy baromira nem kerek a munkáltató hozzáállása...

szilvás76

[quote="szilvás76"]V írta:szilvás76égignéztem. És még most sem értem, hogy a fenében mondhatnak fel Neked bejelentett várandósság közben...
Munka Törvénykönyve
90. § (1)
A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,
b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,
c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],
A törvény elvi célja társadalmi szempontból a gyermekszületések számának emelése, egyéni szempontból azoknak a gyermeket vállaló személyeknek a támogatása, akik a fejlett orvostudomány segítségét veszik igénybe a gyermekvállalás elősegítése érdekében. Indokolt, hogy ne csupán a terhesség bekövetkeztétől, hanem az annak érdekében végrehajtott kezelések megkezdésétől illesse meg munkajogi védelem, illetve munkaidő-kedvezmény az érintett munkavállalókat.
Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eütv.) 166. §-a tartalmazza az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások szakmai szabályait. A törvény e fogalom felhasználásával egészíti ki az Mt. felmondási védelemre vonatkozó szabályait, kimondva, hogy az ezzel összefüggős kezelés időtartama alatt a munkavállalónak felmondani nem lehet. Természetesen abban az esetben, amikor e kezelés orvosilag megállapított keresőképtelenséget eredményez (pl. kórházi bentfekvéssel jár), az erre vonatkozó védelmi szabályok érvényesülnek.

nem biztos hogy felmondanak...de benne van a pakliban.
sajnos nem tudok elérni senkit hogy átrágjuk a dolgot(se csoport vezető...se főnök)
ergo:
nem tudom mi a teendőm...és nem szeretnék kifutni az időből :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi!
Így van!!!!

Nem fogok tudni visszamenni dolgozni(takarítani) hiszen :
1. nagy lesz már a pocóm...így se hajolni se emelni a kocsit
2. veszélyes hulladékkal is foglalkozom...
3. az osztályon sok a fertőző beteg...

tehát nem tud könnyű munkát adni -biztosítani :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Egymillió babahordozót hívnak vissza

* Index/MTI

2010. március 24., szerda 15:29 | Frissítve: 4 órája

Több mint egymillió babahordozót hívott vissza az Egyesült Államokban a fogyasztóvédelmi hatóság (CPSC), mert használatuk három halálesettel hozható összefüggésbe.

Az amerikai Infantino cég által gyártott, Magyarországon is forgalmazott Sling Rider és Wendy Bellissimo elnevezésű babahordozókról van szó. Ezek oldaltáska-szerűen vannak kiképezve, és főként újszülöttek hordására szolgálnak, nagyjából öt-hat kilogrammig.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) jelenleg feltérképezi, hogy az érintett babahordozókat mely vállalatok forgalmazzák Magyarországon, mondta Kathy Attila szóvivő. A hatóság egy-két napon belül értesíti az érintett cégeket, amelyek kötelesek a termékeket visszahívni.

Az interneten fellelhető adatok szerint a babahordozókat többek között a Brendon Gyermekáruházak Kft. forgalmazza.

Amerikában nyomatékosan felhívták a szülők figyelmét arra, hogy négyhónaposnál fiatalabb babát ne tegyenek ilyen hordozóba.
Nem kapnak levegőt

A szakemberek véleménye szerint a kisbabák megfulladhatnak a táskaszerű hordozókban, mert a hordozó szövete hozzányomódik az orrukhoz vagy a szájukhoz, illetve a még gyenge gerincű kisbabák teljesen összegömbölyödve nem jutnak levegőhöz, mivel arcuk a mellkasukra bukik.

A CPSC szerint az elmúlt húsz évben tizennégy olyan halálesetet vizsgáltak, amelyek babahordozók használatával kapcsolatosak. Ezek közül három hozható összefüggésbe az Infantino hordozók használatával.

A hordozókat gyártó cég elnöke közölte, hogy mindenben együttműködik a hatósággal, és más termékeket ajánlott fel a visszahívott hordozók helyett.

Legutóbb tavaly novemberben volt hasonló visszahívási akció. Akkor a Maclaren gyár fújt riadót, mert tizenkét gyerek ujjbegyét amputálta az egyik babakocsi zsanérja.

:x

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

No, egyet már tudok, ŐK NEM MONDHATNAK fel Neked! Akármi is van.
Főnöknőm szerint ez inkább TB jog, és nem munkajog, de ez a tuti!

A következő kérdés, Fancsával hogy mentél el szülni? Volt munkaviszonyod valahol? Onnan kiléptél, vagy "csak" eljöttél szülni? Ez nagyon fontos!!!

szilvás76

Csillag,értem én.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="szilvás76"]N írta:szilvás76o, egyet már tudok, ŐK NEM MONDHATNAK fel Neked! Akármi is van.
Főnöknőm szerint ez inkább TB jog, és nem munkajog, de ez a tuti!

A következő kérdés, Fancsával hogy mentél el szülni? Volt munkaviszonyod valahol? Onnan kiléptél, vagy "csak" eljöttél szülni? Ez nagyon fontos!!!

Fancsánál nem volt munkaviszonyom...mármint terhesség előtt.
Alanyi jogon kaptam a gyest.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

azt hiszem mindenképpen be kell menjek a Tb-hez...
jaaaj nekem :(
jövő héten nyakamba veszem a várost :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jaj.

na, szóval fel nem mondhatnak, ha te nem akarod (közös megegyezés)
Nem kötelesek kiadni az éves szabit, bár elvileg megtehetnék.
Viszont a szabi után talán jogosult lennél pár nap TP-re ismét?!
Ha még mindig marad "lukas idő" akkor fizetés nélküli szabi...

Hát, nem egyszerű. Tényleg TB... :-(
Illetve a munkaviszonyodat kötelesek fenntartani, még ha nem is tudnak neked "való" munkát biztosítani. De hogy mi jár anyagilag a TB-től... szzzzzzzz...

Nem kérhetsz (tekintettel a veszélyeztetettségre) méltányosságból TP-t? Nem biztos, hogy megkapod, de ha meg sem próbálod... Hátha. Nálunk van, aki megkapta...

szilvás76

Kép
Kép
hát ez már nem is UFO fejű :)

evilany

Csillag elmegyek veled szívesen. 2 pocakos csavarog :)

evilany

Köszi Évi!!!
Aranyos vagy :)
Megbeszéljük...lehet kedden kellene bemennem érdeklődni...vagy max szerdán...
-------------------------------------------
Szilvi!
Neked is köszike mindent!
Hogy méltányosságból megadják-e???????
hmmmmmmmmmmmm
nem igazán gondolnám...nem nagyon foglalkoznak az emberrel...de egy próbát valóban megérne...ha végre felvennék azt a .... telefont!!!! :(
Kezdek kimenni az észből...
Egy hete senkit nem érek el...(még rejtett számmal sem) :shock:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag nekem a szerda lenne jobb,vagy kedd ha délelőtt.Ketten gyorsabban megy az idő :)

evilany

mindenképp délelőtt!!!4 délután nekem sem jóóóóóóóóóóóóóóóóó :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok!

Szilvás ha nem mondanak fel neki és lejár a táppénzjoga, akkor igazolt távollétnek minősül a státusza, és az a biztosítás megszűnésével jár :arrow: az egészségügyi ellátásra sem lesz jogosult (de ezt pontosan a TB-nél sem tudták megmondani, hogy a szülési ceremóniával járó ellátások közül mit kell kifizetni...)

Kép
gtunde75

Méltányossági táppénz már nem létezik!

Kép
gtunde75

hát igen...Tündi...ez gáz :( :)
Éa akkor felejtős unakatesóm...?
írok pü-t

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó akkor döntsd el melyik nap legyen,és szólj :)

evilany

a méltányossági Tápénzt a TB bírálja el. talán (nem biztos) a háziorvosod kezdeményezi. De ha amúgy is menni fogsz a TB-be, kérdezz rá. Lehet, hogy rövidre zárhatod, és ott egyben be is adhatod a kérelmet. Nem tudom.

A kötsög munkáltató meg nyasgem, nem igaz, hogy azt a 11 napot nem tudná kiadni. Ugyanis megtehetné. Így majd ha visszamész, akkor kell, hogy kiadja.

szilvás76

[quote="gtunde75"]M írta:gtunde75éltányossági táppénz már nem létezik!

:-O
decembr végén találkoztam egy ilyen esettel (bár ez az illető nem kapta meg, de a TB-től jött a hivatalos megkeresés (igazolásokat kértek) )
Hát ez jó!

szilvás76

csak egy kicsivel értenék többet a dolgokhoz mint most...komolyan már gyomorgörcsöm van az egésztől!!!
unom!!!
:(
------------------------------
Évi!
Nekem mindegy melyik nap...mond meg neked mikor jó?!
:)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="gtunde75"]s írta:gtunde75ziasztok!

Szilvás ha nem mondanak fel neki és lejár a táppénzjoga, akkor igazolt távollétnek minősül a státusza, és az a biztosítás megszűnésével jár :arrow: az egészségügyi ellátásra sem lesz jogosult (de ezt pontosan a TB-nél sem tudták megmondani, hogy a szülési ceremóniával járó ellátások közül mit kell kifizetni...)

Na erre mondtam, hogy ez már TB.
Basszus, mekkora szívás!

Nem tudom elhinni, hogy semmi kiskapu, semmi hajszálnyi lehetőség. :-(

szilvás76

[quote="szilvás76"]a írta:szilvás76 méltányossági Tápénzt a TB bírálja el. talán (nem biztos) a háziorvosod kezdeményezi. De ha amúgy is menni fogsz a TB-be, kérdezz rá. Lehet, hogy rövidre zárhatod, és ott egyben be is adhatod a kérelmet. Nem tudom.

mint azt már írtam NEM LÉTEZIK! régen volt, de eltörölték! már az én időmben...pedig 10 éve eljöttem a TB-től...

Kép
gtunde75

Akkor legyen a szerda.Az ráérősebb.És utána kimegyek kertvárosba a barátnőmhöz.

evilany

elég volt! :)
felhívom székesfehérvárat!!!
kicsöng....

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Közös megegyezés? (munkajogilag)
Hogy hozzájárulsz a munkaviszonyod megszüntetéséhez 2010. július 15-tel... Pl.

Hátha ezt elfogadnák a munkahelyeden.

szilvás76

Csillag! abszolút nincs okod a gyomorgörcsre, mert van megoldás!!!
majd személyesen megbeszéljük, és több verzió van, amit kijátszhatsz, de had ne írjam ezeket le, mert baromi hosszú!!!

én már ismerem a helyzetedet A-tól Z-ig... :shock: várj amíg tudunk beszélni! a TB-hez se menj be, mert csak összezavarnak!
Nyugi!!!

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="szilvás76"]a írta:szilvás76 méltányossági Tápénzt a TB bírálja el. talán (nem biztos) a háziorvosod kezdeményezi. De ha amúgy is menni fogsz a TB-be, kérdezz rá. Lehet, hogy rövidre zárhatod, és ott egyben be is adhatod a kérelmet. Nem tudom.

mint azt már írtam NEM LÉTEZIK! régen volt, de eltörölték! már az én időmben...pedig 10 éve eljöttem a TB-től...

Ez k.va jó...
Pedig esküszöm, küldték a formanyomtatványt , amit a béreseknek ki kellett tölteniük.

Akkor bocsi Kriszti, hülyeséget beszéltem, de van egy hülye akkor a TB ügyintézők között is, aki küldte a papírt. :-)

A legjobb, ha tényleg bemész, és talán kifogsz egy rendes ügyintézőt, aki segít. Mást nem tudok...

szilvás76

Oké. Én befogtam.
Munkajogilag leírtam, mi van (ez tuti erről az oldalról), de a "többihez" már tényleg nem értek, hallgass Tündére! :wink: :lol:

szilvás76

Na elmegyek a boltba meg postára addig is...

evilany

köszi csajok!
befogom én is a kereplőmet...mertcsak jobban felhúzom magam :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na még csak annyit....
visszahívott a cégtől a tb ügyintéző...és kiküldi a formanyomtatványt amin igényelhetem a gyerekek után járó szabimat is! :D
ez most egy kicsit feldobott...igaz az csak 4 nap(ha jól tudom) :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

gyerekenként 2 nap jár.

szilvás76

Hát még jó hogy igényelheted :evil: az alapból jár,nem??

evilany

[quote="evilany"]H írta:evilanyát még jó hogy igényelheted :evil: az alapból jár,nem??

Jár, de csak az egyik szülőnek, a másiknak nyilatkoznia kell, hogy nem veszi igénybe. Tehát nem evidens.

Nyilatkozni kell róla minden évben.

szilvás76

Na, Kriszti, csak összejön valahogy az a pár nap!

Bocs, hogy bekavartam. :oops:

szilvás76

Na szóval,nem tudni h.kit küldtek el?(doki)
Mit szóltok a kis magzat rajzaimhoz :) ?

evilany

[quote="evilany"]H írta:evilanyát még jó hogy igényelheted :evil: az alapból jár,nem??

igen...mint most megtudtam...ezzel is átvágtak tavaly...azt mondták megszűnt...én meg hittem nekik :( illetve a csop.vezetőmnek

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="szilvás76"]N írta:szilvás76a, Kriszti, csak összejön valahogy az a pár nap!

Bocs, hogy bekavartam. :oops:

nem kavartál be :)
minden véleményt szívesen fogadok-mivel nem vagyok tisztában semmivel :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="szilvás76"] írta:szilvás76

Jár, de csak az egyik szülőnek, a másiknak nyilatkoznia kell, hogy nem veszi igénybe. Tehát nem evidens.

a volt férjem nem veszi igénybe :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi!
Bocsika...teljessen elvoltam az agyament bajommal...néztem nagyon jópofa :D és valóban már nem hasonlít ufo-ra :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="csillagfeny1976"] írta:csillagfeny1976

igen...mint most megtudtam...ezzel is átvágtak tavaly...azt mondták megszűnt...én meg hittem nekik :( illetve a csop.vezetőmnek

MEGSZŰŰŰŰŰNT?????? Ne már! A gyerekek után járó szabadság?

Hát ez jó... Ezek szerint tavaly ezt nem is kaptad/vetted igénybe? :-O

szilvás76

[quote="csillagfeny1976"] írta:csillagfeny1976
[quote="szilvás76"] írta:szilvás76

a volt férjem nem veszi igénybe :)

Ja persze, ráadásul (elvben!!!!) egyedül neveled őket.
De szerintem az a 4 nap is jár neked, csak nem tudom, meddig lehet kivenni, hogy ugyanazon elvek érvényesek-e, mint a rendes szabinál...

szilvás76

Szilvi!
DE NEM ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM....
mivel a csop.vezetőm azt mondta megszüntették...semmilyen papírt nem kellett kitöltenünk(gyerekeseknek) még lázadoztak is a többiek...(én mivel nem értettem hozzá nem szóltam)
Erre most kiderült hogy jár :D
érdekes dolog :D
majd megköszönöm az illetőnek!!!!!!!!!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

A telóban azt mondta a nőcike...leküldi a papírt póstafordultával küldjem vissza...és kivehető lesz...rajta lesz a jövő havi bérpapiromon...
mondjuk azt sem kaptam január óta...nem szólt senki hova menjek érte!..
hmm...
jó kis csop. vezetők vannak mi???????? :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi!
sosem vagy msn-en ? :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="csillagfeny1976"] írta:csillagfeny1976vi!
sosem vagy msn-en ? :D

de :)

evilany

Cdsak hogy tudd:

131. § (1) Az alapszabadság mértéke húsz munkanap.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabadság a munkavállaló
a) huszonötödik életévétől huszonegy;
b) huszonnyolcadik életévétől huszonkettő;
c) harmincegyedik életévétől huszonhárom;
d) harmincharmadik életévétől huszonnégy;
e) harmincötödik életévétől huszonöt;
f) harminchetedik életévétől huszonhat;
g) harminckilencedik életévétől huszonhét;
h) negyvenegyedik életévétől huszonnyolc;
i) negyvenharmadik életévétől huszonkilenc;
j) negyvenötödik életévétől harminc
munkanapra emelkedik.
(3) A hosszabb tartamú szabadság abban az évben illeti meg először a munkavállalót, amelyben a (2) bekezdésben meghatározott életkort betölti.

132. § (2) A szülők döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelő szülőt évenként a tizenhat évesnél fiatalabb
a) egy gyermeke után kettő,
b) két gyermeke után négy,
c) kettőnél több gyermeke után összesen hétmunkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.

Még az is lehet, hogy a Babát is figyelembe vetethetnéd. Nem tudom, de augusztus után (mindenképp) jár még +3 napod!!!!!!

134. § (3) A szabadságot esedékességének évében kell kiadni. Az esedékesség évében kiadottnak kell tekinteni azt a szabadságot, amelynek megszakítás nélküli tartama - az esedékesség évében történő megkezdése esetén - a következő évben jár le, és a következő évre átnyúló szabadságrész nem haladja meg az öt munkanapot. A munkáltató
a) kivételesen fontos gazdasági érdek, illetve a működési körét közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén a szabadságot legkésőbb az esedékesség évét követő év március 31-ig, kollektív szerződés rendelkezése esetén az esedékesség évét követő év június 30-ig,
b) a munkavállaló betegsége vagy a személyét érintő más elháríthatatlan akadály esetén az akadályoztatás megszűnésétől számított harminc napon belül
adja ki, ha az esedékesség éve eltelt. E rendelkezésektől érvényesen eltérni nem lehet.

Szerintem érvényesítheted a tavalyi 4 napodat is. A TP lejáratát követő 30 napon belül!!!

szilvás76

ez 4 nap (2009) + 4 nap (2010) 8 nap!
A Babát is meg kellene kérdezni, mert ha idénre nem 4 hanem 7 napos lenneaz mennyi is? 11 nap? 8) :D

szilvás76

huhhh-megint újabb infó :D
győzöm kimásolni és elmenteni :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?