Új privát üzeneted érkezett!

Bibar!
Örülök, hogy veletek is minden rendben! Ezek szerint akkor még ti is farosak vagytok!

Csajok! Lehet hülye kérdés, de szerintetek melyik fáj jobban? A szülés (gátvágás/repedés, hosszas vajúdás...stb) Vagy a császár? Nem kívánom, hogy császár legyen, de őszintén szólva elgondolkodtam, hogy nem e lenne jobb... A gyereket lehet hogy kevésbbé viselné meg! Meg engem is! És ha előre tervezett a császár, akkor nem is altatnak, csak érzéstelenítenek. Hmmm....
Neketek mi a véleményetek?

Meme

Kép
hmeme
Németország

Jó éjt csajok! Asszem megyek egy gyors tus, aztán alvás! :)

Jó éjt mindenkinek!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Emi nagyon édesek!!!!

Meme, erről én már kifejtettem a véleményem. Nem tudom melyik fáj jobban, mert csak az egyiket éltem át, de csaszit ne akarj!!!!! Ezt hidd el nekem. Nagyon rossz!!!! :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Meme nagyon édes Nóci baba :) Örülök, hogy minden rendben Veletek!

Zsani szerintem se kell ennyire kiakdani a cukron, ok, tudod, odafigyelsz, de mondom, nekem is azt mondta a védőnő, hogy 8 alatt nincs gond, mert ez egy olyan extrém terhelés ez a cukros lötty, amivel a hétköznapokban nem találkozik a szervezet!
Az anyajegyeket meg ha muszáj, akkor muszáj :( Biztos nagyon rossz, de még mindig jobb, mintha valami gond lenne belőle.

Köszi a vizes hozzászólásokat, kicsit megnyugodtam! Kíváncsi leszek, mit mond a doki holnap..... na meg mennyi csesztetést kapok már megint a súlyom miatt.... :oops:

Niki drukkolok holnapra! Nálam a 3 liter nem emelt mennyiség, én alapból vagyok ennyire kacsa :roll:

Dóri! Pasi.... :lol:

Emi nagyon édesek a cuccok, főleg az első!!!!! Nagyon tündéri lesz benne a kiscsaj!

Na megyek én is, mert apa is duzzog, hogy hangosan verem a billentyűket, és nem hallja a tv-t.... :roll:

zsofka83

[quote="hmeme"]B írta:hmemeibar!
Örülök, hogy veletek is minden rendben! Ezek szerint akkor még ti is farosak vagytok!

Csajok! Lehet hülye kérdés, de szerintetek melyik fáj jobban? A szülés (gátvágás/repedés, hosszas vajúdás...stb) Vagy a császár? Nem kívánom, hogy császár legyen, de őszintén szólva elgondolkodtam, hogy nem e lenne jobb... A gyereket lehet hogy kevésbbé viselné meg! Meg engem is! És ha előre tervezett a császár, akkor nem is altatnak, csak érzéstelenítenek. Hmmm....
Neketek mi a véleményetek?

Hát ezen már én is gondolkoztam.... Van olyan barátnőm, aki azt mondta, ne akarjak császárt, mert az mennyire baromira rossz utána, és van olyan is, aki azt mondta, hogy sokkal jobb volt, mint az előző, sima szülése.... gondolom ez is alkati kérdés, meg doki, meg a körülmények... Nem mennék bele, de megértem, ha inkább effelé hajlasz, én is.... De úgyis az lesz, aminek lennie kell, én már letettem róla, hogy ezen agyaljak...

zsofka83

Zsani!
Sajnálom....remélem hamar vége lesz a "hullámvölgynek" és jobb kedved lesz.

Meme!
Szerintem akarni ne akarj csaszit! Hosszabb a felépülés az biztos...hisz az csak egy "komoly" hasi műtét. Jó, gátmetszést is csinálhatnak ugy, hogy hosszabb ideig fáj (tesóm igy járt), de ez nem törvényszerű. Én gátvádelemmel szültem....4-5 öltésem volt, és hamar rendbejöttem, de ülni már aznap rendesen tudtam.

d.dodó

A másik meg......nekem olyan fura, hogy sokan ezen agyalnak (meme ezt ne vedd magadra....tesóm is ilyen, hogy mi lenne ha a 2.nál majd császárt KÉRNE). szóval nekem fura...régen nem volt ilyen, hogy kimondottan azt kérni.....az egy "életmentő" műtét volt, csak szükség esetére...és nem "kényelmi" szempontnak! De ez csak magán vélemény.

d.dodó

Én még nem szültem, de természetes úton szeretnék.
Az egyik sógornőm 2 csaszis volt, a másik 2 sima szüléses.
A csaszi után nagyon-nagyon fájt neki a seb, meg hát a tejecske sem indult be rendesen.
Ott voltunk a műtő mellett az apukával, mert hát az első fotóról nem maradhattunk le, amikor kihozták a műtőből a kisfiút.
Lelkileg megviselte az anyukát, hogy nem szülhette meg természetes úton a kisbabáját...s mondjuk őt altatták, így nem ő látta meg legelőször, stb.
Szerintem is biztosan alkat függő a dolog, hogy kinek mi fáj jobban, stb.
Mondjuk a császár csak egy hasi műtét! :shock:

Emi

Emi

email4
Budapest

Látod Meme!!A többiek is ezt mondják. Nem jó az!!! És kimarad az életedből valami. Valami nagyszerű. Mert így végülis nem Te adsz életet, hanem csak kiveszik belőled. Nekem is az a véleményem, hogy ha kell, akkor kell. De akarni. Bennem még így is pislákol egy halvány reménysugár, hogy hátha lehet simán, de nem hiszem, hogy engedik.Nagyobb baj is lehet belőle. De hidd el, manócskád tudni fogja, hogy ha jönni kell és segít Neked biztos!!!!!! A fájdalom alkati kérdés. Nekem igazából csak a helyzetváltoztatás fájt, meg egy hétig nem tudtam kiegyenesedni, meg két hétig nehezen sétáltam, hosszabb ideig nem is ment. De konkrétan nem fájdalom,amit éreztem. Látod Emi kolléganőjének fájt. Tuti így van a gátsebbel is. De nem akarlak meggyőzni, csak láss távolabbra is,ne csak a "pillanatnyi" fájdalomra koncentrálj, hanem távolabbra is. Másfelől. Ha csaszid lesz, valszeg másodjára is. Sőt, ha akartok még babát harmadjára is. És negyediket már nem engednek szülni. Mi lesz, ha most megbánod, mert nagyon fáj???Akkor másodjára nemigen van visszaút!
Na bocs, sok voltam, csak ez érzékeny téma nekem. :oops:
Puszi mindenkinek, jó éjt!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Edi, így már értem a baba súlyát, az a nyavajás toxémia :oops:

Niki, bocs, nem tudtam, hogy az a doki nem az a doki :oops: ! Így megértelek.
Nekem szokatlan, hogy néhányan egyszerre több dokihoz is jártok, így erre nem is gondoltam.

Meme, nagyon örülök, hogy Nóci baba jól van :D !

Zsani, sajnálom, hogy így elszomorítottak :( ! Próbálj nyugodt maradni, és ha továbbra is figyelsz a szénhidrátra, nem szabad, hogy gond legyen! Kitartás!!! Az anyajegyeidet is tényleg muszáj most eltávolítani? Annyira rossz a helyzet?

Emi, aranyos lehet a férjed :wink: ! Tündériek a rucik!

Az én férjem is odáig van Zorkáért! Tegnap hajnalban, amikor én még aludtam, „pacsiztak” pocakon keresztül! Én meg nem is tudtam róla, csak akkor mesélte el a férjem, amikor felébredtem. Olyan édesek :D !

Bibar, szuper, hogy Milla babád jól van :D ! Szép nagy már! De jó lehetett látnod Őt :wink: !

Anikó

Kép
mamaki73

Mamaki: :D De jó lehetett, hogy a férjed pacsizott a kislányával, míg te alukáltál! :)
Tök cuki!!! Apja, és a kislánya...tuti ő lesz a szeme fénye!!!
Akárcsak nálunk...
:lol: :lol: :lol:

Most már én is lefekszem...picurkám rugdosgat kicsit. Lehet épp jó éjszakát kíván! :) Ahogyan én is...
Jó éjt kismamik!

Emi

Emi

email4
Budapest

Zsaninak plusszok ++++++++++++++++++++++++++++++++++
ne legyél elkenődve :(

Kép
freyja

jóóó reggelt!

Mindjárt jövök, reagálok, meg visszaolvasok, csak elindítom apát munkába! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

JÓ reggelt :lol: :lol:

Zsanikám
kitartás :oops: :oops: :oops: majd megszületik és minden gond elreppen meglátod :wink: :wink:

Emi
nagyon cukik :lol: :lol: hol vetted a rugikat???

Meme
jaj neked még nem is gratuláltam,csak nem volt időm jönni,szuper hogy minden oké :wink: :wink: mi nem kaptunk képet mert olyan nem láthatatlan lett volna,de ugyis megyünk 4 d-re majd :wink: :wink: én csaszis voltam,most valszinű rendes szülés lesz,pár hónap mulva nyilatkozok és összehasonlitom :wink: :wink: ja engem nem viselt meg lelkileg hogy csaszi volt,sőőőt,bevallom öszintén féltem a rendes szüléstől a 4250-gr os gyerekemmel:)))

Freya
jó a képed az avatarban :wink: :wink:

Mamaki
de cuki az urad :wink: :wink:

jaj még azt nem irtam tegnap hogy vércukor rendben,de vérszegény vagyok vasat kell szednem mától és 4 hét mulva kontroll :oops: :oops: félek mert a vas meg székrekedést okoz,nem tudom mi lesz :oops: :oops:

Pocak
odaadtam a cuccot kerianyud kolleganőjének,ott rötyögtek mert nem is tudtak róla,elfelejtett szólni Barbi :wink: :wink:

Edi
nem volt fügekocka :cry: :cry:

Niki
neked nem kell semmi az újakból?hogy van a picúrkád???

Manorka
te multkor azt mondtad irsz privit ,vagy nem?? :lol: :lol: :lol:

Dodó
hogy van a kismanód???

bibar

sziasztok, jó reggelt! köszönöm mindenkinek a + energiát, biztatást!
kisfiam alig hagyott aludni, estétől kezdve egész éjszaka boxolt, vándorolt. nem sokat aludtam :lol: bezzeg most, h indulnom kellett dolgozni, édesdeden alszik :lol:
reggel vmikor jön majd a védőnő, hoz nekem cukormérőt- kaja után egy órával néznem kell. megbeszéltük, h nem szabad répát ennem (áll.lag magas a cukortartalma :shock: ), gyümölcsleveket gyártanom és lehet, h a barátnőmtől kapott fügelekvár evéséről kell lemondanom. hátha ennyi megoldja a dolgot!
maki: jajj, de jó! apa olvadozik :lol: :lol: sajnos muszáj levenni, mert az egyik nagyon csúnya lett, a másik viszont vírustól jött elő, ezért nem szabad megvárni, míg babóka kibújik, nehogy elkapja. azt mondta a dokinéni, h bárki, bárhol elkaphatja :shock:
emi: naggggyon édes rucik!!!!! a nyuszisnak a nyuszifüles tappancsa..... zabálni való :lol: :lol:
császár: én tuti nem szeretném! sem lelkileg, sem testileg nem nekem "lett kitalálva". nagyon-nagyon bízom benne, h nem adódik semmi probléma és természetes úton tudom világra hozni gyönyörűségemet!!!!!! igazából én sem értem, h miért akarnak emberek a természettel szembefordulva egy műtétet választani??!!

Kép
zsani78

Na! Itt is vagyoK! Apácska elment, én maradtam :) Végig kell minden reggel kérdezni, telefon, iratok, óra, kaja, inni...mint az iskolás gyerekeket, mert különben valamit itthonhagy... :D

Csaszi: Köszi mindenkinek a véleményeket! NEM minden áron AKAROK császárt! Csak tegnap felvetette a doki, hogy ha marad a farfekvés, akkor LEHET hogy csaszi lesz! Ezért kezdtem el gondolkozni, hogy mi lenne a jobb. Kívánság műsort nem akarok csinálni belőle, hogy ezt vagy azt akarom. Nem vagyok ellene egyik szülésfajtának sem! Csak szeretek mindenre felkészülni, hacsak gondolatban, akkor is! Ezért kérdeztem a véleményeteket. De sosem fogom azt mondani, hogy ha természetes úton szülhetném, hogy nem akarom. Ugyis a doki mondja meg, hogy mi legyen. Amit ő mond, úgy lesz! Végülis ő látja, hogy a gyereknek, meg nekem mi a jobb!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Bibar: Köszi a gratut! Nálunk is elég rossz lett a kép, nagyon kis nyomoronc a gépe a dokinak! De arra jó, hogy lássa, ha baj van. De nincs, szerencsére! :) Nektek nem mondta a dokitok, hogy mennyi ideje van még megfordulni? Nóci úgy fekszik, hogy bal oldalon egész oldalt van a feje. Azért érzem mindig úgy, mintha belülről seggbe rúgna! :) Mikor mész terhelésre?

Meme

Kép
hmeme
Németország

meme: így már értem a kérdést. ha valakinek úgy alakul, hogy muszáj, akkor sajnos nincs min gondolkodni... első babóka és az egészsége!!!!!!! amikor én voltam uh-n, még mi is farral lefelé feküdtünk! azóta volt, h átfordult (felfelé rúgdosott), de aztán mégis vissza! még bőven ráér akár előtte lévő napokban is átfordulni! sőt, ha jól emlékszem edi mesélte, h szülés előtti éjszakán fordultak át :lol:

Kép
zsani78

Zsani!!! Még 100 nap!!! Kezdkezed a visszaszámlálást!! :) Dejóóó!!!
Hát, 12-én mikor megyek cukiterhelésre, kisírok egy UH-ot. :) Bár igazából nem mondom, hogy aggódom. (de van mire fogni a plusz UH-ot :) ) Igazából úgy vagyok vele, hogy se természetes, vagy ha úgy adódik, se csártárral nem én fogok először szülni. Ugyhogy emiatt nyugodt vagyok. Nem zárkózom el egyik módszertől sem. Lesz ahogy lesz! :) Amiben biztos vagyok, hogy bent nem fog maradni! :) És bárhogy is jön a világra, a mi kicsi lányunk lesz, és imádni fogjuk!!! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Csajok! Ti hogy álltok a vérnyomásotokkal? Nekem kissé alacsony mostanában! Átlagban 120/70és 130/80 között szokott lenni. Most meg 104/65, 100/60 (védőnőnél mért). Viszont a pulzusom magasabb 90 körüli, mikor 70-78 között szokott lenni. Ez gondolom azért, mert több vért kell keringetnem a babó miatt. De a vérnyomi?

Meme

Kép
hmeme
Németország

Na megyek, ma azt terveztem, hogy kimosom a téli kabikat, meg elteszem a téli cipellőlek! Remélem igén majd csak decemberben lesz rá szükség! Addig már látni sem akarom őket! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Niki azlrt az a mondta erős volt szerintem, hogy császárnál nem te adsz életet a gyereknek!
Azért basszus 9 hónapig csak Te hordod a szíved alatt, belőled nő és fejlődik, úgyhogy nem hiszem, hogy az utolsó fázis milyenségén múlna bármi is!
A hosszú-kontra rövid távú hatásokrólé meg csak annyit, hogy van olyan ismerősöm, akit rendes szülés után rosszul varrtak össze, és baromira fájt neki utána a sex, és újra vágni kellett, és újra varrni..... van példa ugyanennek az ellentétére is, ha túl tágra hagynak, nem beszélve még az inkontinenciáról, illetve a szülés közben fellépő komplikációkról, mikor a gyerek beszorul, a nyakára tekeredik a köldökzsinór, törik akulcscsontja, és még sorolhatnám... az egyik ismerősömnek most a farcsontja tört el szülés közben!
Szóval ok, hogy a csaszi egy hasi műtét, de azért már nem 1970-et írunk, mikor az egész hasadat szanaszéjjel vágták!
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy császárpárti vagyok, de! Én rettenetesen félek a rendes szüléstől, főleg miután anyukám 2 napot vajúdott a bátyámmal, és nem egy helyről hallottam már, hogy a belső szorongás meg is akadályozhatja a természetes szülést, mert egyszerűen nem tágul az ember....
Szóvsl még kb. 15 hetem van arra, hogy a kis félelmeimet kigyomláljam magamból, és helyre tegyem az agyacskámat :) Jlezem, haladok, de néha azért még mindig bepánikolok, hogy mi lesz....
Ja igen, és ha az első gyerek császáros, már nem jelenti azt, hogy automatikusan a második is az lesz!
Na megyek, mert munka van, és délután megyünk dokibácsiihoz! Majd még benézek Hozzátok!

SZép napot mindenkinek!

zsofka83

Sziasztok!
Jó reggelt!
Suli előtti bekukk, mert ma hosszu napos vagyok. Max ebédszünetben is benézek.

Bibar!
Köszi, Lizy már teljesen jól van, semmi baja.

Sakura, moki, és többi "elveszett" emberke!!
Jelentkezzetek!!

d.dodó

Jó reggelt!

Így már értelek Meme. Bocs, lehet túlreagáltam tegnap. Ha faros marad,akkor tényleg nincs választás. Én is szeretek felkészülni a dolgokra, de szerintem egy műtétre nem lehet lelkileg felkészülni. Az a max. hogy tudod mi vár rád. De mivel tényleg rengeteg idő van addig, ne agyalj rajta. Edi esete azért valljuk be elég ritka.Én is rimánkodtam manóhoz, meg csináltam"befordító gyakorlatokat", de nem fordult be. Ez van. Biztos mindennek oka van. A 36. hétig azonban még állandó forgásban vannak. Majd utána kell elkezdeni esetleg felkészülni rá lelkileg. Elmesélem szívesen pontosan hogyan zajlik, de ráérsz még! :wink:

Bibar!!!4200g!!!!!Atyaég!!!Én könyörögtem volna a csasziért egy ekkora babával! :lol: Még nem néztem át, bocsi.

Mamaki!Nem járok több orvoshoz. Szóval az úgy van, hogy van a fogadott orvosom. Elvben havi 1x, most a lepény miatt két hetente kell mennem hozzá. És van egy un. terhesgondozás az SZTK-ban.Ott van a védőnő is, meg egy orvos. Sajna ez kötelező, mert nincs különben családi meg anyasági. Erre általában havi 1x kell menni. Ott a doki semmit nem csinál, csak aláírja a beutalókat. Igazából szerintem teljesen értelmetlen az egész, de ez magánvélemény. A fogadott doki is megtehetné mindezt. Hát ennyi.

Mindjárt indulok vissza a terhelt cukor vizsgálatra. Hát, nem oldódott fel az a vacak, erre közölte, hogy rágcsáljam el a nagy darab cukrot. Ááááá. Fúj! Még egy ló is megsértődött volna, ha odaadsz neki egy darab glükozt. :lol: :lol: :lol: Amúgy a löttyel nem volt baj, pont szomjas is voltam, még kapóra is jött. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Meme
nekem már volt terheléses,jó lett :wink: :wink: azt mondta a doki hogy addig még jó párszor megfog fordulni :wink: :wink: lesz ami lesz,a sors eldönti igy vagy ugy de megszületik :lol: :lol: :lol:

bibar

Zsani, én ezt így éltem meg. Bennem törést okozott, hogy nem szülhettem. És más csaszis kismamiktól is ezt hallottam. Lelkileg ez van,akit megvisel. Szóval azért korteskedtem a sima mellett, mert egy élmény kimaradt az életemből, és félelemből ne akarja esetleg valaki kihagyni, mert esetleg később bánni fogja. :cry: Én nagyon szomorú vagyok, hogy így alakult, de nem tudott volna máshogy megszületni.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Bocsi Zsofkának szántam. Elírtam.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Zsofka ment email!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Sziasztok :) !

Niki, értem! Azt tudom, hogy kell a terhesgondozásról bejegyzés a kiskönyvbe a támogatások miatt...
Igen, ezt nálam egy (a fogadott) doki csinálja, és járok külön a védőnőhöz. Akkor ezt megbeszéltük :wink: !

Bibar, örülök, hogy jó lett a cukid is :) !

Én most kértem időpontot a "glükózivásra" :oops: ...

Zsani, akkor az anyajegyekkel nincs mese, sajnos menned kell :oops: ! Szorítok, hogy minél kíméletesebb legyen a dolog!!!

Meme, az alacsonyabb vérnyomás is természetes áldott állapotban :wink: !
Nekem néha lemegy akár 80/55-ig :( ! Főleg a legelején volt nagyon gáz! Mostanában már 100 és 110 között mozog, de ezzel jól elvagyok :wink: ! Még a védőnőm is kérdezte, hogy eredetileg is alacsony a vérnyomásom 8) ? Mondtam, igen...

Babaforgás: Zorka még 2 hete harántfekvésben, átlóban volt, fejjel felfelé, most meg egyenesen fejjel lefelé. Úgyhogy még forgolódnak rendesen a végéig :) !

Emi, tényleg: hol vetted a cuki rugikat :D ?

Edi, Barbuss hol vagytok?

Anikó

Kép
mamaki73

mamaki: Csak attól félek, hogy nehogy egyszer összeessek valahol... Nem szokott ilyen alacsony lenni. Bár igazából nem érzem hogy bármi tünetem lenne emiatt. Viszont a toxo miatt kevésbbé aggódom. :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Poci? Merre vagy? Hogy viseled a fekvést? Remélem a sav nem jött vissza!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Sziasztok,

császsáros babaák: az agua natalos, ill. a jógás védőnénieim szerint, ja és A bába válaszol című könyv után szabadon:
- túl gyorsan kerülnek ki a hidegre, a fénybe, nincs idejük felkészülni...sírósabbak lesznek
- babaúszást nem szeretik
- anyának nem jön a teje
- anya 24 órát fekszik mozdulatlanul, és utána is baromira fáj....

Mercy ráhangolódása a szülésre:
- minden szép lesz és jó
- itthoni vajúdásnál sok-sok tusika, sajna nincs kádam :(
- rengeteg jóganyújtás a fájások között
- kórházban vízben vajúdás,
- szülésznő segítségével jó kis tágulás
- megfelelő légzéssel szülés :D

...nagyon félek a szüléstől, vagyis már nem annyira, mert olyan szépnek képzelem :D ...már....

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Meme, ha nem érzel hirtelen gyengeséget, szédülést, akkor tuti nem lesz gond :wink: !

Anikó

Kép
mamaki73

Jajj poci, most olvasom...vigyázz magatokra....

Na, én meg most megyek neurológushoz...egy régi szarság miatt, ill. hogy ájuldozom....a nődokimnál vannak a régi leleteim...és onnan sétálok át...

Mercy

mercedes79
Győr

Mercy,
aranyos, ahogy leírtad a "hangolódást" :wink: !
Így kell ezt! Szuper a hozzáállásod, sokan tanulhatnánk tőled :wink: !
Amúgy természetesen én is félek a szüléstől, vagy inkább a bizonytalan kimeneteltől, mármint, hogy nem tudhatjuk, hogy normál út, vagy csaszi :oops: ...
De mostmár, hogy így leírtad összeszedve ezeket, lehet, hogy én sem félek annyira :D ! Köszi!

Anikó

Kép
mamaki73

Helló lányok....

reggel terhesgondozáson kezdtem.... Egészen pikk-pakk ment :-)

Annyira kedves nőci volt odabenn, hogy csak lestem. Lemázsáltak, a liszteszsák mázsálón, +9kg-nál járok. :roll: :oops: az ottani mérés szerint, és az otthoni szerint is, igaz más más értékekkel, de tudjuk, hogy ott mindig többek vagyunk :D

Megkaptam a beutalót a terheléses vércukorra, meg a glükóz kiváltására a receptet.... 25.héten menjek azt mondták, mert 24-26 között kell menni, a középidő a legjobb szerintük. Kérdeztem a zsemlés módszert, azt nem engedik itt, csak a glükózos cuccot, csak vigyek citromot azt mondta a nő. Mondtam ok:)

Emi
édesek a rucik :)

Meme
én bevallom semmit nem látok a képen :roll: :oops: :oops: :oops: mindig vaksi voltam a 2D-s képekhez, néha a 4D-t is úgy kell lesnem:) A fő, hogy Nóci remekül van, és ez a elgjobb hír :)

Bibar
Nálad detto, örülök, hogy minden ok :) Fügetabiért majd megyek én akkor, csak gondoltam hátha :)

Éjjel alig bírtam aludni, fél3-kor felébredtem pisilni, és utána lig bírtam visszaaludni, mert Boti baromira ébren volt. De annyira, hogy kő kemény lett a pocakom, de nem olyan összehúzódásosan, hanem kifeszítette magát az egyik oldalra, a másik oldalon meg boxolt. Nem tudtam lefotózni, de viccesen nézett ki kinntről. Majd mondtam neki, hogy kipopózom, ha nem alszik tessék aludni.... megsimiztem, és vártam mikor ál le végre.... fél 4 körül már aludtunk :D

Maki
ez a pacsi édes, ilyenkor mindig picit irigykedem, hogy nekünk nincs kivel ezt megosztani ilyen szinten :oops: :roll: de sebaj, én érzem az a fő :D:D:D:D

mit is akartaaam még.... :roll:
Vendég

Unokahugom császárral szült, mert Martin faros volt mikor elfolyt a magzatvíz... Ők a szerencsés kategória, rengeteg teje van, Martin édesen szopik még mindig pedig már 8 hónapos, és babauszira is járnak semmi gond vele :D

Szerintem ez is, mint minden, alkat és babafüggő, nem lehet általánosítani....
Vendég

edi: kivételek vannak....ez a 100 %-ból a 95 %, aki pl: úútál uszizni, és sírós....

Mercy

mercedes79
Győr

Edivel értek egyet! :) Unokaöcsém is csaszis volt. Tervezett csaszi, mert keskeny volt a sőgornőm csípője, nem fért ki a gyerek. Indították a szülést, aztán csaszi. Azt mondták nekik, hogy azért kell indítani, hogy ugyan úgy meglegyen a gyerek életösztöne, mint a természetes szülésnél. A gyerek egészséges, nem sírós, első perctől átalussza az éjszakákat, imádja a vizet! Sztem sem a szülés módjától függ, hanem inkább alkati, egyén függő.

Meme

Kép
hmeme
Németország

Edi, örülök, hogy gyorsan végeztél a terhesgondozáson!
Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb neked is lesz kivel megosztanod a boldogságod :wink: !

Most jutott eszembe, hogy amikor bejelentkeztem a terheléses cukorr, azt mondták, itthon oldjam fel a glükózt, és vigyem magammal a löttyöt! Viszont nem tudom, mennyi vízben oldjam fel :shock: ? Kb. egy 3 decis bögrében? Ha jól emlékszem tavaly egy bögrényi vizet nyomtak a kezembe a laborban (akkor ott oldatták fel velem, az orruk előtt).

Anikó

Kép
mamaki73

:)
A teszveszen vettem őket...

Edi: Akkor egyszerre ébredtünk pisilni fél 3-kor! :) Én is alig bírtam visszaaludni. :(

Mamaki: Lehet velem van a "gond", de én nem félek a természetes szüléstől. :?
Sógornőmék is kérdezgetik, hogy félsz??? :)
Bátyám felesége teljesen parás volt a szülései előtt...nagyon félt tőlük. Aztán megszülte mindkét babáját, és mondta sokkal, de sokkal rosszabbra számított.
Mondjuk lehet később, ahogy közeledik az idő, én is kezdek majd félni picit...ki tudja? :D
A másik dolog, ami miatt talán nem félek, aggódok a természetes szülés miatt az az, hogy már régóta szerettük volna a kisbabánkat (tudjátok 2 elvesztése után), s hogy itt van, s lassan megszületik tudom, hogy kárpótolni fog minden fájdalomért!
Meg hát mindig azt mondogatom magamnak, hogy többen kibírták, miért pont én ne bírnám...mi az az 1-2 napi fájdalom, egy egész életre tartó boldogságért??? :shock: :lol: :lol: :lol:
Mindenkinek sok-sok erőt, pozitív gondolatokat kívánok! :lol:

Merci: Aranyos, amiket írtál a kétfajta szülésről! :) Cukiiiiiii :D

Bibar: Drukk, hogy a plusz vas szedése ne okozzon székrekedést!!! Eddig szedtél vitaminokat?
Én most már bevallom leálltam velük...

Jaaaaajjj...képzeljétek!
Hajnal 3 körül először éreztem, hogy csuklik a kislányunk. :)
Annyira cuki volt...gondoltam felébresztem apáját, na de inkább hagytam aludni. Persze reggel meg is kaptam a magamét, hogy miért nem keltettem fel!!! :)
Babunak nem nagyon tetszett a dolog, mert csuklott ritmusosan, közben meg rugdosott is! :D Imádom!!!

Emi

Emi

email4
Budapest

Azt hiszem, megyek, kitalálok valami gyors ebédfélét...
Majd még jövök!
Mindenkinek szép napot :D !

Anikó

Kép
mamaki73

Mamaki: A kórházban egy normál bögrében oldották fel a glükózt.
Ne arra a régi fajta teáscsésze gondolj, hanem szerintem kb. 2dl-es bögrére.

Emi

Emi

email4
Budapest

Emi, teljesen igazad van, és megértelek :oops: ... tudod, sajnos nekem is a mostani már a negyedik terhességem :oops: , de Ő lesz a mi első "kézzel fogható" drágaságunk :wink: !
Szóval ezt a félelmet én is azért írtam úgy, hogy inkább a bizonytalan kimeneteltől félek, és ha jobban belegondolok, inkább a császártól :? ! Szóval a természetes szüléstől én sem annyira félek :wink: ! Tudom, hogy hatalmas boldogság vár ránk, és biztosan feledtet majd minden fájdalmat :wink: !

Anikó

Kép
mamaki73

Emi, köszi, akkor egy bögre lesz, ha te is azt mondod :wink: !

Anikó

Kép
mamaki73

Ja, még azt akartam Emi neked, hogy tényleg olyan édesek, amikor csuklanak, én is jókat mosolygok rajta olyankor :lol: ! Én eddig 2x éreztem a csuklását, tündéri, tényleg :wink: !
Jó vásár voltak akkor a tesz-es rugik, mert tényleg édik, és nagyon szépek, nem is látszanak használtnak!

Anikó

Kép
mamaki73

Sziasztok Lanyok!

Nem jottem tegnap, de olvastalak Titeket. Annyira a beka feneke alatt volt a moralom, hogy bogtem egy csomot. Riccardo meg sem moccand szegenykem, erezte, hogy Anya nincs jo formaban. Gyonyoruen sut a nap mar a fak viragoznak en meg fekszam az agyban reggeltol estig, estetol reggelig. Csak kajalni meg tusizni kelek fol, de erzem is ha mar allok egy kicsit nagyon nyomodik lefele. Ma voltunk az elso szurin reggel, jo nagy loadag, holnap reggel kapjuk a masikat, ezzel a kicsi tudeje is meg lesz erositve ha megszuletne elobb.
Plussz elkezdtem szedni egy masik gyogyszert ami a mehosszehuzodasok ellen van.
Koszi Lanyok a sok biztatast es kedves szot, annyira aranyosak vagytok.
Bibar: sajnalom, hogy szeleburdi kerimami elfelejtette, pedig meg tegnap irtam is neki. Lehet a fugetabli meg a taskajaban maradt es hordja viszi magaval. Bocsanat meg egyszer, de remelem a penzt megkaptad azert.
Zsani: annyira megertelek, mert mi ketten vagyunk talan a ket leggazosabb kismami a topikban, minden szinte bajunk egyforma :wink: egy ket kivetellel. Csak te meg melozol is mellette. Hogy van a savad? Nalam a rennie mar lopikula cintanyert ert, de ez a masik nagyon jo, ugy hivjak malox, feher mentolos lotyi es nagyon jol mukodik. Kerdezd meg otthon van-e ilyen.
Tovabbi szep napot kismamik..

En mar nem fozok semmit, esszuk ami van :lol: :lol: :lol:
pocaklako

Mamaki: Igen-igen jó vásár volt...és kimondottan írták, hogy pl. a macisat csak a kórházból kijövet tudták használni, a nyuszis meg max 1x-2x volt a kislányukon. :)
Egyáltalán nem bolyhosak! :D

Képzeljétek úgy kb. 1 hónapja vettem egy babatornázót is (játszóállvány), ami szétszedhető, de a lógó játékok nem voltak meg.
Úgy licitáltam...s végül megnyertem.
Az átvételkor az eladó mégis megtalált egy játékot hozzá...és mondta, ha a többit megtalálja, akkor szól.
A napokban szólt, hogy még 1-et megtalált...de összecsomagolt egy kisebb zacskónyi játékot, ami felakasztható...meg kemény lapos könyvecskéket.
Annyira meglepődtem! Vannak még normális emberek...
Mondjuk nekünk nem is a játék volt a lényeg, hanem az állvány...mert hát bármit rá lehet akasztani, ami a baba érdeklődését felkelti. :)

Emi

Emi

email4
Budapest

Poci: Sok-sok kitartást kívánok!!! Nem lehet egyszerű neked egész nap feküdni...nekem a terhesség elején minden bajom volt az állandó fekvéstől. :(
Na de fel a fejjel!!! Riccardo baba napról-napra szépen, egészségesen fejlődik, egyre nagyobb és nagyobb!!! :)
A szurik meg érlelik a tüdejét! Szuper!
Úgyhogy tényleg fel a fejjel "éllovas kismami". :lol: :lol: :lol:

Emi

Emi

email4
Budapest

Koszi Emi a biztatast, probalok optimistan allni a dolgokhoz.. :wink:
pocaklako

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?