Sziasztok!
Jaj de nagy fiú már Nándi! Szerintem se aggódj, ez mindenkinél előfordul, a pszichológus meg csak segíteni tud. Én is néha azon gondolkodok, hogy néha olyan jó lenne ha segítene 1-2 dologban.
Nálunk pl az a probléma, hogy Vani egyszerűen útálja (nem tudok rá más kifejezést találni) a pici babákat. De olyan szinten, ha nézek ismerősök képeit, ahol kisbaba született rá se néz. Dühös, agresszív, elfordul... Annyiszor próbáltam már vele beszélni, óvónők segítségét is kértem, mert ez egy nagy feszültség lehet benne, és nem szeretném, hogy maradandó nyomot hagyjon benne.
Fejtetű: hát nekem olyan ciki volt. Tudom, hogy szinte minden lányos családban előfordul legalább egyszer az életben, de akkor is. Beszóltam az oviba is, hogy nézzék át mindenki fejét.
Kezelése abból áll, hogy venni kell egy kimondott erre a célra kapható írtő szert. Én a lehető legjobbat kerestem, ami van a piacon. Nem tartalmaz méreganyagot, gyógynövény alapú. (Paranit) Azzal a száraz hajat lefújni, 15 percig állni hagyni, majd sűrű fogú fésűvel minden egyes milimétert átfésülni. Megmosni samponnal a hajat, majd az összes serkét egyesével kiszedegetni. Mivel ez egy ragacsos anyaggal rögzül a hajon, így csak körömmel + esetes sűrű fogú fésűvel lehet kiszedni. Egy teljes napom ment rá, mire átfésültem, és nem is mindet tudtam kiszedni. Átmostuk ezüstkolloiddal is. 3-4 nap múlva pedig az egészet meg kellett ismételni, hogy ha a serkék mégse döglenek meg, azok ugye kikelnek, így újabb bogarak, peték lesznek. Ja persze az össze ágyneműt, pizsamát, alvókát, kalapot, sapkát 60 fokon átmosni, vasalni. Ja és minket is lekenni az apjával.
Szóval nem kis munka...De a haja MEGMARADT
És ez a lényeg. Íjeszgettek, hogy le kell vágatni, mert nagyon nehéz kiírtani.
Bocsi hosszú voltam.
Képek:
vagány
ligetben
csúszdázás
vadaspark