Új privát üzeneted érkezett!

wáóóóó

királylány

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok!

gyors bekukk és: kaptam egy AFP eredményt levélben (erről nem volt szó, hogy ezt is megkapom levélben... :shock: )

szóval: magzatvíz AFP 10693 ug/l MoM: 0,81

akkor ez most jó vagy rossz???

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Bocsánat a betolakodásért, cak egy kérdésem lenne hozzátok!
Nincs köztetek olyan, akinek Koós-Hutás Piroska az orvosa? Érdekelne, hogy július után hol lehet majd a Doktornővel szülni. A fizetős Kútvölyi mellett van-e másik alternatíva.

Előre is köszi a válaszokat! Jöhet akár priviben is.

További szép babavárást kívánok!

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok

Tünde fogalmam sincs...sajna!

Maccs de jó hogy irtál már hiányoztál :wink:

Tina küldöm a gólyát,naná!

Szilvi tök csini vagy és szép a pocakod!

Már 3.napja érzem magam hihetetlen fáradtnak :( még hogy a 2.trimeszterben kivirulnak a kismamik :( majd elalszom és legszívesebben leülnék vagy lefeküdnék bárhol vagyok :( most fürdés és alvás lesz...
És holnaptól tényleg elkezdem a vasat...még vártam vele,a székrekedéstől rettegek,de muszáj lesz szedjem...

Vanilla Renniet lehet szendi azt hiszem,de patikában megmondják,nekem is sokat ég a gyomrom :(
Tegnap este meg nyomkodtam a hasam :oops: kerestem a már annyira nem is UFO fejűt hogy merre lehet,és biztos megnyomhattam,mert utána akkorákat rúgott,biztos megijedt csórikám :( Napközben is igen aktív, Egyébként köldök alatt van harántfekvésben ha jól nyomkodtam :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ja és itt a félidő :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi gratulálok a félidőhöz! :lol: ja, és ne nyomkodd má' Tomikát... Te mit szólnál, ha Téged nyomkodnának?!?! (ja és ezt most nem úúúúúgy értettem... :wink: )

Kép
gtunde75

Tünde én mindig értékelem 8) :lol:
Jó jó csak kerestem merre van...

evilany

Sziasztok, csak bekukk...
(ez már függőség!!!)

[quote="gtunde75"]s írta:gtunde75ziasztok!

gyors bekukk és: kaptam egy AFP eredményt levélben (erről nem volt szó, hogy ezt is megkapom levélben... :shock: )

szóval: magzatvíz AFP 10693 ug/l MoM: 0,81

akkor ez most jó vagy rossz???

Tünde! Ez jó érték, és elvileg kislány. Kíváncsi leszek!!! (statisztika)

szilvás76

Évi, miért nyomkodod Csórikámat??? :lol:
Enyém Csajszim azt nem szereti, ha ülök, és előrehajolok. Ettől mindig beindul és nyüzsög.
...fél, hogy agyonnyomom... :lol: kis butuska :wink:

Apa ma főzött, és olyan fini lett, le a kalappal... Most lebukott, képes rá, ha igazán akarja. :-) Húsleves volt karajcsontból, sok-sok zöldséggel... nyami. :-)

szilvás76

Na elköszönök (bár senki sincs itt, így most csak magamtól :D ) jó éjt, elteszem magamat holnapra! :lol: :lol: :P

szilvás76

Szilvi 3 hét és kiderül! :lol: :lol: :lol:

na én is elköszönök! jóccakát! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok! :)

Voltam ma terhesgondozáson, s minden a legnagyobb rendben, de az AFP-m még nem érkezett meg hozzá.... :S
A védőnő nem komplett, de ez jutott....

Évi
Ne izgulj a kilókkal, már rajtam is 6 kg van plusszba :D

Megcsináltam az amerikai minifánkot, már a második adag is majdnem elfogyott! :)
ISTENI :P

Leskelődtem képeket a gmail-en... :) jók a képek! :wink:

Barbcsi szép a ruha :)

Gólyák repkednek! :)

Voltam ma egy előadáson, DXN Ganoderma (ennek vagyunk a raktára Pécsett), egy Malajsyai nő tartotta Jane Yau.
Van egy terméke ennek a cégnek, ami ennek a pecsétviasz gombának a 18 napos változatából készül, s kifejezetten jó hatással van a kismamára, meg a magzatra is.
Immunerősítő, élénkíti az agyműködést....
Hú nem tudom elmondani, olyan sok infó ért...
Majd kipróbálom ezt a terméket, s elmesélem milyen! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok.
Clárika, a gombákkal azért csak óvatosan bánj.... meg a "csodaszerekkel", pláne várandósan.
(mellesleg a fokhagyma is immunerősítő ;-)
meg a napfény stb...)
:wink: :)

szilvás76

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Bármilyen hihetetlen, még sok helye van a pocakban a bébinek! Még nagyon tud ficánkolni. Az, hogy nem érezzük folyamatosan, teljesen normális!!! Akkor érzed a baba mozgását, akikor erőteljesen megüti a méhfalat. Még picikék, nincs olyan erős izmuk, a csontjaiz, izületeik se tökéletesek még... :wink:
Fogjuk majd még azt kívánni, hogy kicsit maradjanak nyugton... :lol: :oops: :wink:
Fáradság: a hirtelen érkező tavasz is rájátszik... én is sokszor már ebéd után hazajövök, mert le kell feküdnöm aludni... :oops:

Szilvás
Apát tessék nagyon megdicsérni!!!! :wink:

Clarika
OGYI-engedélye van??? Hivatalos vizsgálatok történtek????
Én nem kisérleteznék magamon, a babámon...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi persze, h van, a nélkül nem lehetne értékesíteni....nem?
Orvosilag elismert dolog.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

A pecsétviaszgomba - egyéb nevei Ganoderma lucidum, reishi gomba - hatásterületei: immunrendszer erősítő, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, koleszterinszint csökkentő, antioxidáns hatás, májvédő, daganatellenes, vércukorszint csökkentő, légzéskönnyítő, nyugtató, fájdalomcsillapító (izület) hatás, álmatlanság, krónikus hepatitisz, krónikus szívbetegség ellen. Ajánlott fokozott fizikai terhelés, kimerült szervezet, tartósan szennyező anyagok között tartózkodók, dohányosok számára.

Hatóanyag-csoportjai: poliszacharidok (immunrendszer erősítés, kemoterápia mellékhatásainak enyhítése), nukleotidok (trombózis megelőző hatás), aminosavak, fehérjék (allergiás tünetek enyhítése, gyulladás csökkentés, sejtépítés) és egyéb biológiailag aktív anyagok.

A pecsétviaszgombát több mint 2000 éve ismerik és használják a Távol-Keleten. A kínaiak meggyőződése szerint a gomba mágikus erejénél fogva a legkülönfélébb betegségek gyógyítására alkalmas, amire a gomba egyik neve a Ling Zhi is utal, ami "spirituális erőt" jelent. A gomba készítményeit Kínában és Japánban gyógyszerként forgalmazzák, Kínában az egészségbiztosítási rendszer gyógyszerspektrumának egyik fontos eleme, az USA-ban pedig az Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatal a pecsétviaszgomba felhasználását engedélyezte és felvette a forgalomba hozható étrendkiegészítôk listájára.

A ganoderma lucidum egyik legnagyobb értéke immunrendszer-erősítő hatásában rejlik, amely közvetve vagy közvetlenül az egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van. Többek között ennek köszönhető a tumorgátló hatása, ami ma már tudománytörténeti ténynek számít, ugyanis elsőként ebből a gombából vontak ki egy vízoldékony poliszacharidot.

A gombának a különböző vírusok elleni hatásvizsgálata nagy intenzitással folyt és folyik világszerte. Már 1960-as évek közepén megállapították, hogy a gomba kivonata hatékony az influenza vírussal szemben. Gátlónak bizonyult a kandidázissal szemben és a herpesz vírussal szemben is.

Klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy két hónap alatt a pecsétviaszgomba-porból előállított extraktum hatására a cukorbetegségben (II. típusú) szenvedők vércukorszintje jelentősen csökkent és a folyamatosan adagolt inzulin hatásával bizonyult egyenértékűnek.

Gyulladásgátló hatása leginkább allergiás eredetű bőrgyulladás esetén érvényesül, de az egészséges bőr öregedését is gátolja.

Vérnyomáscsökkentő és keringésjavító hatását is kimutatták. Oxigéntöbblettel javítja a keringési rendszer működését.

Kimutatták az álmatlanság elleni hatásosságát is.

Májvédő hatása is igazolt. A nikotin mérgező hatását jelentősen mérsékli. A gombafehérjék biológiai értéke felülmúlja valamennyi növényét, és megközelíti az állati fehérjéket. Ezen kívül 17 féle aminosav, valamint rengeteg nyomelem mutatható ki a gombából, különösen a szeléntartalma magas. Táplálkozásélettani szempontból igen fontos a nyerszsír tartalma, (kalória) amely igen alacsony.

A ganoderma segít a betegség utáni lábadozáskor az energia visszanyerésében.

Clárika
Kép
clárika

Ebben írnak, h jó a kismamának és a magzatnak is :

http://picibaba.hu/pocakkal/vitaminabc/ ... -ganoderma

Clárika
Kép
clárika

És mondta még tegnap az a nő, hogy helyrerakja a hormonháztartást is!
Itt gondolok ugye azokra akik hormonkezeléssel próbálkoznak babásodni.

Clárika
Kép
clárika

Jó reggelt! :lol:

Kép

Kép
xtina75

Hát, pocaklakó nélkül kipróbálnám, de Babásan már tuti nem. :-)
Mondjuk én nem vagyok híve (enyhén fogalmaztam)a "csodaszereknek", úgyhogy nem vagyok mérvadó... :-)

Dia. Jobban vagy? "Nem tetszettél" tegnap... :shock:

szilvás76

[quote="clárika"]I írta:clárikarcsi persze, h van, a nélkül nem lehetne értékesíteni....nem?
.

hát, azért hallani horror történeteket... :evil: Utólag meg... :?

szilvás76

Szép jó reggelt Mindenkinek!
Egy újabb "melegebb" napnak nézünk elébe...Hála istennek!!!
Lehet jön a tavasz? :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Először is mindenkinek szép tavaszi napokat kívánok!!! Én már nagyon vártam. Persze, nem ilyen hirtelen, rosszul is lettem. A vérnyomásom néha nagyon leesik, majdnem ájulásig, a szívem meg néha túl gyorsan ver. Voltam háziorvosnál, csinált EKG-t, de semmi kórosat nem talált.

Mostanában sok a munka, de nem panaszkodom, mert legalább van. A GYES mellett nem jön rosszul és jó néha valami szellemit is csinálni a háztartás mellett. Mondjuk, most ezen a téren sem panaszkodhatok, van bőven szellemi tevékenység.

Na haragudjatok - és köszi a hiányolást -, hogy ilyen rég nem jöttem, nálunk ilyenkor óriási szülinapi-névnapi partik vannak, ha Kristófot hatszor nem ünnepeltük, akkor egyszer sem :oops: Szinte ünnepségsorozatról beszélhetek már. Ilyenkor mindenki nagyon lelkes, szeretné felköszönteni Kristófot. Mi meg jól elfáradunk, de ez általában nem jelent problémát vagy akadályt senkinek :wink:

Egyéb dolgok is vannak, amik hol jobban, hol kevésbé lehangolnak és azt hiszem, ez nem pusztán "terhes érzékenység", hanem valódi szomorúságok...

Úgy tűnik, találtunk nevet a kisfiunknak. Nagy gondban voltunk, aztán Kristóf segített. Már napok óta ízlelgettük a neveket, Kristófnak esténként a kádban soroltam a szóba jöhető neveket, meg aztán már mindenfélét is. Épp ott tartottam, hogy "Bálint", amikor Kristóf felnézett az elmélyült játékból és megszólalt: "Én szeretem Bálint!" :D
Teljesen elolvadtam... Azt hiszem, egy szülőnek ez az egyik legszebb élmény, amit a gyerekétől kaphat (mégha most nem is konkrétan arra gondolt Kristóf, hogy a testvérét szereti, hanem inkább a név hangzása tetszett neki).

bekri

Tünde, AFP-d szerintem szuper.

bekri

Remélem, hogy most már jó idő lesz. A tavasz (és a szép ősz) a kedvencem. Nem szeretem a nagyon hideget és a kánikulát sem. Kb 23 C-ra vagyok kalibrálva. :-)

Nekem reggelre nagyon megfájdult a hátam. Ilyet (ezen a ponton) még nem tapasztaltam, és már légvételkor is fáj. Sztem elaludtam, nem bírom én ezt az oldalt-alvást. :-(
Ha kihúzom magam, vagy ha púposítom a hátam, egy-egy pontban érzem.

Ezt nagyon utálom!!!!! :shock: :evil:

szilvás76

Szia Bekri! Jó, hogy bejelentkeztél!

Nekem is nagyon sokminden összejött, kicsit befordultam, de most már jobb... :-)

szilvás76

Sziasztok!

Tünde jó ez az érték. Ne izgulj. És a jósok szerint kislány, de erre én is kíváncsi leszek.

Tegnap itt volt az egyik csajszi, egy hét van közöttünk és fiú lesz neki, AFP-je 1 körüli.....

Szilvi jajj de rendes apa van nálatok. Igaz én sem panaszkodhatok, mert felporszívózott - az más kérdés, hogy mára semmi nem látszik belőle - meg csinált magának hagymás tojásrántottát, kolbásszal vajas kennyérrel és el is mosogatott. Mondta is, hogy vigyázzak magamra, mert még megtanul vasalni, aztán én akár mehetek is :lol:
Jól vagyok. Miért nem tetszettem neked tegnap? Igaz ebéd után, bár nem ettem sokat dugig voltam, este lett mire helyreállt a gyomrom.

Bekri aranyos Kristóf. Szép nevet választottatok.

Nekünk fiú nevünk nincs, mert ami tetszik az nem lehet, van a közeli családban - Marci, Simon - a többi meg nem igazán tetszik vagyis nem annyira, hogy az legyen. Bajban leszünk, nagy bajban. Hacsak nem lány lesz. Mondjuk ott is egy név van csak. De Bencével is így voltunk, az ő neve megvolt rögtön, lánynévben nem egyeztünk.

Apa tegnap egész nap tervezett, hogy milyen szekrényt csináltassunk, még a hálószobába is megtervezte, pedig oda elvileg csak az ajtó fölé gondoltam szekrényeket. De lesz már helyem pakolni úgy látom. Vasárnap jön az asztalos barátja megbeszélni a dolgokat. Mégiscsak szakember.

Itt is jó idő van és holnap elvileg nem dolgozom. Végre teregethetek kintre.

királylány

Dia. Nemtom, magadhoz képest nagyon csöndes voltál. Persze az is lehet, , hogy "csak" dolgoztál :-) Azt is kell, mondjuk... ;-)

A főzés meglepő, mert mindig (szerintem szándékosan) bénázik, és így nem kell csinálnia. Most lebukott! :-) Persze agyon dicsértük! :-)

(a mosogatás az mondjuk rám várt, hát, egy élmény volt :twisted: )

szilvás76

Szilvi jaaaa! Hát igen, nem voltam beszédes kedvemben, de különösebb oka nem volt. Volt munka is, ez is igaz. Hát én is meglepődtem, hogy el is mosogatott, mert nem szokása. Mondtam is neki, hogy ezemtúl gyakrabban odaállhat a konyhába.

Vettem ma a gyerekemnek egy jó kis cipőt, olyan edzőfélét, mert a bakancsa már teljesen szétjött. Na meg itt a jóidő is. Igaz, hogy Kínából való, de itt nálunk máshonnan nem is tud az ember vásárolni.

királylány

Szilvi milyen nevek vannak a kosárban nálatok? Ha nem titkos....

királylány

Évi gratulálok a félidőhöz.

Vanilla te meg gyere a hírekkel majd. Várunk. És persze szorítunk, de tuti minden oké.

királylány

Clarika
Én szkeptikus vagyok az ilyen mindenre jó "csodaszerekkel" szemben!

Bekri
Szép nevet választottatok!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia.
Sajna még nincs név, ezt egyszer már "végigjátszottuk" Bendével :-)
Egyelőre csak "Hugi" "Cofinka" "Kicsilány" "Tesó" :shock:

szilvás76

Szilvi értem. Majd meglesz mikorra kell.
Ég a gyomrom :roll: ...

királylány

Tej? Rennie?

szilvás76

Se tej, se Rennie nincs nálam. De annyira nem vészes....

királylány

Én borzasztó fáradtnak érzem magam. :-( Most szívem szerint hazamennék, és ledőlnék egy kicsit. :oops:

Biztos, hogy jön a tavasz! :-) :wink:

szilvás76

Szó mi szó nekem sem lenne ellenemre egy kis alvás....

királylány

Jajj csajok! Az előbb egy ovis csoport sétált el az üzlet előtt a másik oldalon. Bencéék voltak. Olyan aranyos volt. Nyújtogatta a nyakát. Integetett, puszit küldött. Persze az összes többi gyerek is nekiállt integetni :lol:

királylány

:) Akkor megszépült ez az amúgy is napocskás pénteked! :)

szilvás76

Igen. Jó volt látni őt. Tesóm is pont ment utána a kocsihoz, őt is látta a gyerekem, biztosan neki is örült.
Élvezem, hogy jó idő van. Holnap tuti nem dolgozom. Főzök-mosok-takarítok. :lol:

királylány

Szilvi ne mááááááááááááááár. Van tipped és nem mondod meg? Pedig nagyon kíváncsi vagyok rá. Volt már aki tippelt miután rám nézett. De csak akkor árulom el ha te is. :lol:

királylány

Szerintem Kislány. :-)

Nem tudom, ezt "szeretnéd-e" hallani, de van rá egy csokim fogadásból. ;-)

szilvás76

É tudom, hogy nagyon jó fej vagyok 8) - meg szerény is a látszat ellenére - , bírom is magamat :lol: , de hogy magammal beszélgessek.....ki merre tekereg vajon? Velem lesz tele az oldal :roll: :lol:

királylány

Tartom a fogadást. Nem tudom mit szeretnék hallani. Persze jó lenne, ha kislány lenne, de a fiúnak is nagyon örülnék. Elképzelni mondjuk nem tudom, hogy esetleg lányom lesz. Mások is ezt tippelték ám. :wink: Majd meglátjuk.
Milyen csoki legyen?

királylány

hmmm. Gombóc Artúrosan fogalmazzak? :-D
Mindegy, de inkább tejcsoki ;-)

(az indoklást beírtam a blogodba...)

szilvás76

Oké. Akkor te kezet foghatsz Gáborral. Neki is mindegy csak epres ne legyen. Bár ha már elvonási tünetei vannak, akkor azt is megeszi....

királylány

Elolvastam. Bencével rólam sem mondták volna meg, hogy baba lesz hátulról.
A váci barátaink, főleg Robi - két lányuk van - mikor megtudták, hogy baba lesz azt mondták: lány lesz - lány lesz. Ők szerintem jobban szeretnék, mint mi. de tök aranyosak, mert akárhányszor beszélünk vagy msn, akkor mindig kérdezik, hogy a kiscsaj jól van e....Gábor is mindig kiscsajt mond, én meg igazítom, hogy lehet fiú lesz.... :lol:

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?