Sziasztok!
Nah, újra melóból, de mostmár otthonról is tudok újra olvasni-írni, ugyanis édesem tegnap este, ádáz küzdelmek után végre helyrehozta a gépet
Marica,
Nem vájkálás, ne aggódj, ha zavarna valami, nem írnék, beszélnék róla
A vetélés meg nem viselt meg annyira, mert nem rajtam múlt a dolog, hogy elment a baba, meg elég kori időszakban történt, így még rá se állt a gondolatom, hogy babát várok. Igaz, annyi nehézséget okozott, hogy a mostani várandósság elején nem győztem magam nyugtatgatni, hogy most minden oké lesz. De már egyáltalán nem aggódom
Kata,
Itt az igért beszámoló, remélem nem lesz túl csapongó
Kezdeve ott, hogy persze, amikor az emberlánya siet és elkésik (15.07 volt, hogy besétáltam a kórház kapuján), akkor átrakják valahová a felkészítőt
Most nem az alagsorban volt, hanem az egyik oldalfolyosón
Nembaj, beértem, de így pont a császáros részről lemaradtam.. Amikor odaértem, akkor kezdte el taglalni, hogy a szülés alatt milyen fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak. elsőként említette, hogy legyen ott valaki az anyával, mert ennél jobb módszer alig van
(Hallod Rusz?
)
Mondta a kéjgázt, de ezt sajnos kevesen és ritkán használják, mert oda kell figyelni rá, hogy mikor szippantassz belőle..
Injekció 2 fajta van, ebből az egyiket "szeretik" használni, mert méhszájlazító hatása is van. Előnye és hátránya a kótyagosság, pl. labdára ülni nem lehet vele, csak feküdni.
Az epidurált is elmondta, sőt hozott be egy epidurális csövet megmutatás céljából. Ami a lényeg, hogy ezt szinte alig használják, mert nincs doki rá, csak nagyon lefixált és előre megbeszélt esetben működhet a dolog (idén kb. 7-8 ilyen volt eddig..).
A doki amúgy nagyon szimpatikus, jó a hozzáállása a dolgohoz, emberséges és jófej
Utána még beszélt az UH vizsgálatokról, azok eredményeiről, hogy mi-mit jelent(het), a flowmetria-ról és kérdésemre a ctg-ről is. (huhh, annyi mindent említett, hogy ezt így nehéz leírni, majd személyesen). Itt 36. héttől van ctg, hogy hol, azt nem említette, de nekem úgy tűnt (és igaza is van), hogy nem nézi sokba a dolgot, mert a ctg egy épp akkor létező állapotot mutat, és ezt hetente 1x csinálják, tehát ettől bármi történhet. Akkor van értelme a dolognak, ha tényleg vmi elváltozás látszódik, mert akkor tovább lehet szűrni a dolgot, több vizsgálattal, de lehet, hogy ctg után 5 perccel már nem is az az eredmény, amit akkor és ott mutatott a baba...
(Az is tetszett az előadásában, hogy bár kicsit rémisztőnek tűnt, de ő nyiltan kimondta, hogy mikor mi lehet és nem hallgatta el egyszer sem, hogy mi lehet halálos a babának vagy az anyának)
Beszéltünk a toxaemiáról, a vércukor-gondról is.
Utána nem baba-részleg, hanem szülőszoba látogatás volt ismét, de nem volt gond, mert bármiről kérdezgethettünk, mert a csecsemősöktől volt ott egy főnővér. A szülőszobán most 2 idősebb szülésznő volt, az egyik csendesebb, a másik viszont egy irtó jó fej volt, haláli humorral
Mondta nekem, hogy ő lesz szilveszterkor a nappalos
Nos, amit még pluszban mondtak: minden papír, lelet, UH legyen nálad, amit még kiemeltek, aza vércsoportos papír!
A házassági anyakönyvi kivonatnál 30 napnál nem régebbi másolat kell, de: ha véletlenül 40 napos, akkor se kötekednek
viszont a másolat mindenféleképp javasolt, nem szeretik az eredetit elkérni, nehogy elvesszen. A másolat kikérése ingyenes.
Szülőágy: azt láttuk, hogy szétszedhető, de csak a varrásnál szedik szét, a szülésnél egyben van. Kengyel is csak a varrásnál van. Szülési pozició általában fekve van, de jól felhúzva a lábat és a hátat görbítve (bent lévő kisérő segít tartani a poziciót!). Súlyok 6kg-ig vannak, tehát még Orsoly babája is mérhető lett volna
A gyerekágyon tényleg csak napi 1x vihető ki az ajtóhoz a baba, te nem viheted ki, csak a csecsemős. Ha látogatód van és kimész, akkor lehet a szobába hagyni, ha vannak szobatársak, de bármikor be lehet adni a nővérekhez. Lehet kérni, hogy éjjel-nappal melletted legyen, vagy úgy, hogy nappal ott van, éjszaka a nővérekkel, de ha nagyon sír és éhes, akkor kihozzák, ha kéred. Ha nappal nincs veled, akkor nem lehet éjszaka se kikérni.
Szopis füzet van, te méred babócát minden evés után, nagyon támogatják a szopiztatást. Mondták, hogy bármit lehet kérdezni, akár ha az izgat, hogy a gyerek miért így tartja a kisujját
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, talán majd személyesen még valami bevillan
Puszi,
Mica