Most egy masik es egyelore nem aktualis problema, az elvalasztas.
Mar az elso szules utan teljesen tonkrement az arcborom, ami allitolag csak egy durva gyogyszeres kezelessel jon majd helyre (tobb borgyogyasz velemenye sajnos) Eleg ronda is, de a nagyobb baj az, hogy gyakran belobban es akkor rettenetesen faj es eg. Ilynekor mindenfele kenocsot, koztuk olykor szteroidosat is kapok ra, amiket elvileg lehet szopi alatt.
Mivel ez a helyzet mar 2 eve fenn all es folyamatosan romlik, egyre nagyobb az erintett terulet, lassan kezdenei kell majd vele vmit.
Meg mellekesen az asztmam is kezd rendetlenkedni, egyre gyakrabban erzem, hogy kellene vmi mas a szopi alatt szedheto gyogyikon kivul, foleg, hogy most az egyiket nem lehet kapni.
A nagyobbik lanyom ~16 honapig szopott, akkor is csak azert hagyta abba, mert mar alig volt tejem es nagyon fajt a szoptatas(novemberben, aprilisban jott a kisteso), igy leszoktattam. ez szerencsere zokkenomentesen ment az apja segitett. Akkor mar csak 2* szopizott, az esti es a delutani alvashoz. Kb 2 het alatt sikerult mind a kettot elhagyni, siras nelkul. eloszor az estit, akkor az apja tette le, majd utoljara a delutanit.
Most az a kerdesem, hogy hogyan valasszam el a kicsit, ha ugy tervezem, hogy jovo nyaron mar ne szopizzon lehetoleg.
Azt tudom, hogy 6 honapig csak anyatej es aztan 1 eves korig az legyen a meghatarozo. Csak azt nem tudom, hogy mikor teszek jobbat, ha kezdettol fogva elvalasztom, vagy ha nagyobb koraban kezdem? es akkor hogyan? A nagynal adott volt a helyzet, csokkent magatol a tej mennyiseg, de szerintem a terhesseg miatt, mert amugy egy "tejcsarda"vagyok.
Tudom, hogy ez meg nem aktualis, de fel szeretnek keszulni ra idoben. Az nagyobb kislanyomnal olyan egyszeru volt, gondoltam, addig szoptatom, amig csak akarja, de most sajnos nem ez a helyzet. Kicsit lekiismeretfurdalasom is van emiatt, de valahol ugy erzem, hogy ha 14-15 honapig szoptatom, akkor megtettem ami tolem telett es johetek egy kicsit en is.
Szoval a fo kerdes az, hogy 1 honap mulva 8most mar csak 3 het) hozzatapit kezdjem el vagy inkabb az elvalasztast?
Es ha a hozzatapit (nekem ez sokkal szimpatikusabb) akkor mikor forditsam meg a dolgot? Egyaltalan, hogyan es mennyi ido alatt lehet fokozatosan elvalasztani egy babat, ugy, hogy se o (es foleg o ne) se en ne sinyledjuk meg?
Azert gondoltam a 14-15 honapos korra, mert ha lehetne, akkor en szeretnem meguszni a tapizast es inkabb egybol rendes tejet adni neki majd. Ehhez meg ugye kell az emlitett "elelmedett kor"
A tejtermek meg majd csak 1 eves kora korul johet szoba, fokozott allegria-asztma-ekcema miatt.
A nagynal is igy csinaltuk, bar egy kicsit gyorsitott tempoban kapta 1 eves kora utan a tejtermekeket, de mivel semmilyen tapot nem volt hajlando meginni a tejet viszont az elso probara imadta, igy maradt az. Szeptemberben kapta az elso kanal joghurtot es decemberben megivott reggelire 3 dl tejet.
Szerencsere semmi baja eddig ilyen ugyben.
Hat, ez megint kisregeny lett, bocs a terjedelemert.
Mostanaban ritkan jutok netkozelbe koltozes es idohiany miatt, igy egyszerre jut eszembe minden.
macsek