Nóri: Megkérdeztem a patikában, (értenek hozzá, a gyógyszerésznőci járt továbbképzésre ebben a témában Fro.-ban.), hogy még Bátornak is adhatok a Stodal-ból, meg a többiből is. Ez francia termék, ott simán adják a homeopátiás szereket újszültötteknek is. A magyarok ilyen félősek, hogy nem ajánlják. Flónak is adtam belőle, persze Bátornak nem, mert neki nem kellett. A napi adagot ne lépd túl, lehet Lénának kevesebb is elég. Akkor add be neki, ha többet köhög. A Coryzaliát meg műanyagkanállal törd össze és valami folyadékba keverve add neki.
Tudom, hogy csak abban bízhattok amit ti saját kezűleg csináltok meg. Nálunk Zoli csinálta volna a villanyt, közbejött Bátor, 2 hétig ült a rajzon, a kedves villanyszerelő meg nagyívben tojt az egészre és úgy csinálta meg ahogy szokta....
Angi: Pedig azt hittem hétvégén meg lesz Bogi!!!Ez a plafon kicsit durva!
Beszélj Bogival, hogy ne várja meg a cicinyomorgatást!!! Azmár "jó", ha szarul vagy!!
Ági: Tavaly havonta volt Flónak vírusos torokgyuszija. Kétszer kapott antigyogyót, de hamradszorra nem nagyon akartam, mert ki is hányta a gyógyszert, meg nem igazán éreztem, hogy ezzel meg is oldik a probléma. Felkerestem a homeopátiás dokit, akit Danicsnak ajánlottam, ő adott egy immunerősítőt, és néhány náhta és influenza esetén adható szert. ezeket használjuk azóta. Azt ajánlotta hogy enyhítsük a lázát, gyógyszert nem adott mert valószínű vírusos eredetű és ezzel az ő szervezetének kell megbírkóznia a gyógyszer nem hatásos. A választott doki nem csinált torokváladék vizsgálatot. Azon a héten 3 napig lázas volt, de úgy hogy mikor lefeküdt még éppen 38 sem volt. De hajnali 2-3-ra már 39 felett járt. Az utolsó éjszaka lefekvés előtt adtam egy lázcsillapító kúpot, hát hajnalra 34 lett a hője. Gondolhatod hogy megilyedtem. Főleg, hogy Bátor már ott csücsült a pocakomban. Telefon az ügyeletre, ott azt mondták, hogy melegítsük fel, ha egy órán belül nem emelkedik a hője vigyük be a klinikára ott felmelegítik. Hát ettől teljesen betojtam, nem akartam bevinni. Melegvizes palackokkal melengettük. Már bömbiztem is, hogy hogy lehetet ilyen barom, hogy nem adtam be neki az antibogyót. Olyan baromságok jártak az eszemben, hogy lecsuknak,mert nem adtam neki a gyogyót, ilyenkor gondol az ember lánya minden hülyeséget. Másnap már tök jól volt, a hője rendeződött. Pénteken azért elvittem a gykórház fül-orr-gégéjére, ott a kedves Berényi Imre dokibácsi, csak megnyugtatni tudott, hogy nem is kellett volna antibiotikum. Hát nagy kő esett le a szívemről. Mindig mondom a dokinéninek, hogy ha nem muszáj nem adok Flónak gyógyszert. Persze ez nem azt jeleni, hogy ha kell nem adom be....
Bocs, hogy kicsit hosszú lettem.
Karmen: Én nyugodtan felvinném a kocsit nyitva. Ott sokkal biztonságosabb, mint a kezedben, vagy az ülésen. Úgy sem fognak leszállítani.
Danics: Csak csatlakozni tudok Krisztihez, felejtsd már el a hülye táblázatokat és azt is hogy mennyit kellene ennie, aludnia, kakinlia, pisilnie, nevetnie, levegőt vennie egy ekkora babának.
Enikő: Ha azt akarja az ismerősöd, hgoy felvegyék érdemes a Tömörkény-be íratkozni. Ott megtudhatja mi a követelmény és a felhozatal. De ma már korántsem olyan jó az alapanyag, mint az én időmben...
Kriszti: Vegyél akkor még egy raklap konyharuhát, mert nálunk ahány evés annyi konyharuha fogy. Reggeli, ebéd és vacsora után újabb rongy. Főleg ha leves is van akkor kettő, hogy ne a ruháját egye le. Pedig Fló már 2 és fél lesz!
Lányok ki jön baba-mama klubba? Mi ott leszünk pénteken!!
Gabi Eldugulok végre!