Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kép

Jajj, nem akarok nyafogni, de rettenetesen izgulok az UH miatt....
Elméletben persze tudom, hogy mije van már a babnak, és mégis Kép
Nézegettem ezer UH-s képet itt a neten, valahogy mégse nyugtatott meg... Kép
Most délig fogok aggódni, utána remélem elmúlik Kép
Annyira szeretném már látni Kép

Bocs mindenkitől a nyafogásért Kép

Lir
lirian

Lir,
Akartam neked írni privátban, de sajna nem megy az e-mail rendszerem. Kép Úgy hogy elnézést a többiektôl. Szóval elôször is nyugi, minden rendben lesz, biztosan hatalmas élmény lesz! Kép Másrészt meg, ha mégis összefutnánk, némi segítség, hogy megismerj. Kép Hosszú szürke felsô van ma rajtam, sötét bézs nadrág, és zöld kardigán. Különös ismertetôjel, hogy egyáltalán nem látszik rajtam, hogy babát várok. Hát, jó ultrahangolást! Kép

Szia,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Lirian
Ne izgulj, nem lesz semmi gond. A Győrffy nagyon jó fej, gondolom ő csinálja majd nálad is a vizsgálatot.
Aztán tessék beszámolni, hogy mi volt, és rakj fel képet is a babáról. Jó mozizást!

Babus
Tényleg így jó, ahogy van. Apuci gondolom nagyon büszke, hogy fia lesz.
Neked már van tejcsid?
Az én melleim jó nagyra nőttek, de tejcsi még nincs. Eddig se panaszkodtam a melleim méretére, de ha így folytatódik...nem akarok szoptatás után lógó mellű anyuka lenni.
Timka

imka
timka

Babus,
gratula a kisfiúhoz, igazán édes! Kép Kép Kép És nagyon jó, hogy minden rendben van vele. Tényleg érdekes, hogy mennyire mást álmodtál meg. Kép De az a lényeg, hogy most ennyire boldog vagy! Kép Kép Kép

Dorka,
Én is nagyon elszomorodtam a történeteden, tényleg borzasztó az a közöny, amivel az emberek meg vannak ´áldva´. De az a lényeg, hogy nem lett semmi bajotok! Amit a védônôkrôl írtál, az kicsit igazolni látszik a félelmeimet, azaz hogy nem is nagyon van funkciójuk, csak az a munkájuk, hogy az ember lányát feleslegesen feltartsák. Persze most még nagy a szám, még egyáltalán nem is találkokztam a védônômmel, igazán adhatnék neki egy esélyt, lehet, hgoy nem is olyan rosszfej...

Nadine,
Én is ma megyek uh-ra, majd pontosítom utána a dátumokat, mert most valahogy nagyon nem stimmelnek a táblázatban. Elôre is köszi a korrigálást!

Sziasztok,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Babus Kép hát neked is?Kép Gratula a fütyishez! Na, én már túl vagyok néhány babaruhavásárláson, néha előveszem őket, és csak nézegetem, meg rendezgetem. Normális ez szerintetek?

Az elején én is kislányt akartam, hangoztattam is, aztán egyszer anyu rámszólt, hogy ne mondogassam már,mert még megsértődik, ha mégis fiú Kép No, remélem azért néhány tábla csokival már megvigasztaltam a kisfiunkat.

Jimbone, majd te is tegyél fel képet, ha hazajöttök Kép

Timka, a névvel én is így vagyok. Az apukáját hívják Lászlónak, és szerette volna, ha viszi tovább a nevét. (mondjuk magamtól sosem adnám ezt a nevet egy babának) De hozzáraktam a Gergő nevet, és így kicsit elfogadhatóbb nekem. Persze én már csak Gergőnek hívom Kép

Lirian, nyugi az Uh miatt, minden rendben lesz. Majd mesélj!

Mukika, néha nekem is bele szokott nyilalni, de hamar elmúlik. Néha megiszok azért egy Magnézium perzsőtablettát.

Tünde, írtad, hogy elsimult a méhszájat az előző terhességednél. Azután feküdnöd kellett? Vagy semmi extra nem volt utánna?

Eveka! Ne izgulj, szerintem megfelelő a baba nagysága, pár miliméteres eltérés sosem gond. De nézd meg itt is:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

üdv. mindenkinek
cic
cicmerák

SziasztokKép

Ismét köszönjük a dícsérő szavakatKép

Timka,
Nekem már vagy 2-3 hete csöpög, esetleg kicsit folyik a tejcsim éjszaka. Minden éjszaka egy újabb hálóinget jelent, vagy egy mosást, mert néhanapján akár 5-10cm-es foltokat is hagyok magamonKép
De ez eddig csak éjszaka fordult elő, tegnap viszont, először, már nappal is, itt számítógépezés közbenKép

És nekem is jól megnőttek a cicijeim, szerencséreKép, mert előtte elég laposka voltam, most kezdek kikupálódniKép Remélem a babavárás utánra is magmaradnak ezek a méretekKép

Lirian, BorbolyaKép
Jó ultrahangozástKép Biztos mindenkinél minden rendben leszKép Ez egy ilyen topik(kopp-koppKép)
Várjuk a képeket, meg a beszámolótKép

Most megyek reggelizni, aztán majd még írogatok. Ma nincs más dolgomKép Este vendégségbe megyünk kajcsizni, így nagyon főzni se fogokKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

A taliban benne vagyok, már ha sikerül megszervezni. Szerintem nem lesz könnyű, mert sokan dolgozunk, hétvégére meg mindig van valami (legalábbis nekünk).
Szoval hozzám ne igazodjatok, de ha éppen ráérek, én szívesen megyek.

Csak, hogy legyen ellentábor is védőnő ügyben, az enyém például tök rendi. Pl. mikor megtudta, hogy nem vagyunk házasok és apasági nyilatkozatra lesz szükségünk, összeírta nekem, hogy milyen papírok kellenek és hol tudjuk intézni (cím, szobaszám, ügyfélfogadási idő). Kismamatorna ügyben is segített, ill. azt még nem tudta megmondani, hogy mikor lesz, de azt mondta, hívjam fel később, addigra megtudja. Szoval lehet, hogy sok "hasznát" nem veszem, de igazából a dokim - akit egyébként imádok - sem tesz sokkal többet, megkérdezi hogy érzem magam, megnézi, hogy pl. a vérvételi eredményem a megadott tartományon belül van-e, stb. Ez sem nagy dolog, és ezért még fizetünk is.
Úgyhogy én azt mondom, ne várjunk tőlük sokat, és akkor nem érhet csalódás Kép.
zsana75

Sziasztok,

A találkozásban én is benne vagyok, de mivel én vidéki vagyok hozzám semmi esetre sem kell alkalmazkodni (nekünk pl. emiatt a hétvége lenne jó)

Babus,
gratulálok én a kissráchoz, örülök, hogy minden rendben van. Én egyébként pont fiúra számítok. Kíváncsi leszek, hogy bejön-e.
A cicikről csak annyit, hogy nekem most legalább látszik, eddig én is a laposkák táborát gyarapítottam. Néha a férjem aranyosan rácsodálkozik, hogy jééé....

Mindenkinek szorítok aki UH-ra megy.

Érdekes, én itt azon a napon járok tanácsadásra amikor azt az orvosom tartja. Nem hiszem, hogy el fogok járni magánrendelére azért, hogy ugyan úgy megvizsgáljon, mert nálunk pl. meg is vizsgált. Eddig én azt hittem, hogy egységes a rendszer az egész országban ?! De nagyon úgy látom, hogy nem igazán. Pl. nálunk szinte az összes eredmény a védőnőhöz megy, legalábbis eddig, és vérvételre is ő írta meg a papírt. Egyébként az én védőnőm is elég rendesnek tűnik, egyenlőre...

Sziasztok

Adri
hadri

Cicmerák

Én is ugyanilyen vagyokKép Tegnap óta itt őrzöm a fotel karfáján a kisruhát és folyton itt ölelgetem, meg álmodozom, milyen is lesz majd a kissrácKép Tiszta gyagya vagyokKép De úgy várom már a februártKép Én min. három napig csak puszilgatni fogom reggeltől estigKép Hihetetlen, hogy mennyire, de mennyire nagyon lehet szeretni egy ilyen apró kis emberkétKép

Én örülök, hogy apuci egyáltalán nem ragaszkodik a nevéhez, bár nem lenne olyan vészes. De megegyezni így se tudunk. Neki ilyenek tetszenek, hogy Erik (ez a legmenőbb nála), Viktor, esetleg Dávid. Nekem pedig a Bence, Balázs, Bálint, Marcell is egy kicsit, és a Dávid is. Viszont a Dávid nem biztos, hogy illik a vezetéknévhez.
Ezennel közvéleménykutatást tartokKép, Szerintetek hogy hangzik, Kádár Dávid ? Nem túl 'á' betűs? De őszinténKép Nagyon kíváncsi vagyokKép

Babus

Kép
babus2005

Babus,
Picit sok. Kép De annyira azért nem vészes. Kép
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya

Mármint az 'á' betű vagy a rajongásom?Kép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Dávid, Bálint ugyanúgy 'á' betűs, talán még a Balázs is, de szerintem egyik sem gáz.
zsana75

Sziasztok,

Babus,

A Kádár Bálint-ban is sok az á Kép

Angéla
angéla

Úgy látszik nem frissítettem Kép
angéla

Babus,én a Viktorra szavazok.Ha megnézed a táblát nálunk ez a név szerepel(t)fiúnál.Perzse ez csak az én véleményem.
ciao
nyetus76

Babus,

Én Bence párti vagyok. Egyébként itthon is.

Adri
hadri

Nyetus,
Te kerdeztel a homeos bogyokrol ugye? Ezzel az a helyzet, hogy igy altalanossagban eleg keves szer van, amit ajanlani tudok, mert ezeket mindig nagyon reszletes tunetleirasra lehet ajanlani,szoval ha leirod nekem pontosan, hogy mik a tuneteid, akkor tudok segiteni (talan, hiszen nem vagyok orvos, csak tapasztalatbol).

Alap dolog a homeopatiaval kapcsolatban, hogy felnotteknek 5 szemet (nagy golyosbol - ilyet gyart a Boiron ceg pl) kell nyelv alatt elszopogatni es se elotte, se utana 15 percig nem szabad enni, inni semmit.Es fogat mosni se!Valamint elektromos berendezesektol tavol kell tarolni. Naponta 2-3 alkalommal erdemes bevenni, kiveve ha sulyosak a tunetek,de ilyenkor tapasztalatlanok inkabb menjenek orvoshoz!! Az is fontos, hogy a tunetek elso jelentkezesekor el kell kezdeni a kezelest, mert a homeopatia nagyon enyhe gyogymod, ami csak ilyenkor hat igazan. Ja es az is fontos, hogy NINCS mellekhatasa! Ha nem jol valasztjuk ki a szert, akkor a legrosszabb ami tortenhet, az az hogy nem tortenik semmi :-)

Ja es ha 1-2 napos kezeles utan semmi valtozast nem eszleltek, akkor abba illik hagyni, mert folosleges szedni, ha ennyi ido alatt nem hat.

Egy par alap szert leirok azert, amit viszonylag konnyu beszerezni nagyobb patikakbol:

- hoemelkedes, lassan emelkedo laz, altalanos letortseg eseten, amikor meg nem tudod pontosan, hogy mi lesz a baj FERRUM FOSPHORICUM (15-os, vagy 30-as potencia)

- Hirtelen felszoko laz: BELLADONNA

- jobb oldalon kezdodo torokfajas, fulfajas stb eseten LYPOCODIUM (6-15-30)

- vagasbol, utesbol bekovetkezo verzes: ARNICA (huvelyi verzesre nem tudom, hogy jo-e...)

- ingerultseg hatasara fokozodo tunetek pl kohoges: CHAMOMILLA

- tejelvalasztas serkentesere (ez meg odebb van, de jo tudni - nekem nagyon bevalt): URTICA URENS (CH 5-os!!!)

- ha a betegseg alatt erzekenyek vagyunk lelkileg, sokszor elsirjuk magunkat, illetve sargas valadek tavozik (orrbol, torokbol stb): PULSATILLA

- influenzas idoszakban megelozeskeppen: OSCILLOCHOCCHINUM (ez eleg draga bogyo, de ilyenkor megeri)

- torokfajas eseten homeos szopogatotabletta: HOMEOGENE

- Homeos orrspray: EUPHORBIUM (asszem igy hivjak, de lehet hogy csak hasonlo a neve- meg kell kerdezni a patikaban)

Ezen kivul a nagyobb patikakban lehet kerni ingyenes tajekoztato fuzetet, amiben ennel sokkal ertelmesebben es reszletesebben le van irva minden!

Jo hosszu lettem, bocsi, de szerintem erdemes ezekkel elni, mert megsporolhat az ember egy csomo folosleges gyogyszer szedest.

Udv

Cedrica
8het(Kutvolgyi)
cedrica

Ja meg annyit, hogy hirtelen felszoko laz eseten en azert terhesen nem mernek probalkozni homeo szerrel, mert ilyenkor par perc is szamit... Ilyenkor szerintem inkabb probalkozzatok a hagyomanyos lazcsillapitoval!!!! (Majd ha nincs baba a pocakban...)

Ced
cedrica

Köszi mindenkinekKép

A Bálinton azért nem gondolkodtam, hogy jól hangzik-e, mert az csak nekem tetszik. Eddig egyedül a Dávid jön be mindkettőnknek.
Hát nem tudom. Még jó, hogy van egy pár hónapunk eldönteni. De már olyan jó lenne nevén nevezni Őt, nem pedig babusozni, meg kissrácozniKép

Nadine, küldtem neked emailtKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Lehetek őszinte?
Szerintem a Kádár Dávid nem túl jó. Nagyon dádávidKép

Hangosan kimondva (de ez csak az én véleményem) a Bence és a Balázs illik hozzá a legjobban.

Nekem ugyan a Marcell nagyon tetszik, de a Ti vezetéknevetekhez az meg talán kicsit nyelvtörő. Olyan rr.

Remélem nem írtam bántót, Isten mentsKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

jajj, sziasztok Kép

megjöttünk Kép rettenetesen izgultam, ez Mátyásnak is egyből feltűnt Kép
A kicsi jól van, habár a placenta eléggé közel van a méhszájhoz, emiatt nem szabad megerőltetnem magam Kép
Kérdeztem, hogy meg lehet-e állapítani a kicsiről, hogy milyen típusú... visszakérdezett, hogy én mire számítok Kép Mondtam, hogy lánykára, és ebben (habár nem 100 %-ra), de megerősített Kép

Azt mondta, a kicsi teljesen rendben van, mindene oké Kép Meg még annyit, hogy mivel meg vagyok fázva, lehet gond az APF-vel, de ne aggódjak Kép

Képzeljétek, a kicsi totálisan hátat fordított nekünk egész végig Kép Befordult a méhlepény felé, kicsi fejét ráhajtotta, és úgy aludt Kép Semmilyen behatásra nem volt hajlandó felébredni... egy-egy 'hagyjatok már békén' típusú mozdulata volt csak, és ennyi Kép
De a szive szépen ver, és mindene a helyén Kép

Most az AFP-ig picit nyugi van Kép

Sajna Borbolyát nem láttam, mert 20 percenként adnak időpontot, közöttünk pedig pont egy óra eltérés volt Kép

A Taliban én is benne lennék szívesen ha lehet Kép

bocs, hogy most ekkora regény Kép
Minden jót mindenkinek Kép

Lir
lirian

Babus!

Szerintem is nagyon ááá-s. Kádár Dávid majdnem úgy hangzik, mintha dadogna az ember a név kimondásakor. De biztos meg lehet szokni. Van egy ismerősöm, akinek a nem régen születet kislányát Móré Réka-nak hívják. Ezen is mosolyogtam Kép
Keressetek még olyan nevet, ami tetszik mindkettőtöknek, aztán még mindig választhatjátok a Dávidot. Kép
akiren

Szia Csajok! A levélhegyek miatt még én sem tudtam végigolvasni, de beleírok, mert elfelejtem mire a végére érek. Kép
Tünde! Én is 69-es vagyok és nekem is felajánlották az amniocentézist. De én azt mondtam, hogy nem adok még 1% esélyt sem a babámnak a vetélésre. Szóval az UH adatok és a leletek alapján egészségesnek tartjuk a babát (a dokimmal is megbeszéltem) és nem vállaltam a hasbabökit.
Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok!

Azt hiszem, az én hozzászólásom is jól tele lesz Kép-vel. Kép Kép Kép Én is most jöttem meg az UH-ról, és nálunk is tökéletesen rendben van minden. Egy csomó mindent lemért a dokibácsi, komolyan alaposabb volt, mint mikor a genetikai uh-t csinálták. Most 7,5 cm a kicsi! Kép Kép Ha lesz egy kis idôm, rakok fel róla képet. A nemét most nem tudták megerôsíteni, sehogy sem fordult úgy, hogy lehessen látni. Viszont szintén alvós kedve volt, nem nagyon volt kedve mocorogni. A dokibácsi közölte, hogy lusta baba. Kép Kép Kép Ja, és szívhangot is hallgattunk, most elôször! Kép Aaaaaaaannnnyira meghatódtam!

És most a férjem is velem volt, elôször egy ilyen vizsgálaton, jó volt, bár nem tudom, ô valahogy nem hatódott meg annyira, mint én. Kép Lehet, hogy a pasik általában ilyenek...?

Lir, a recepciós néni említette, hogy voltál, és hogy nagyon izgultál, de hogy aztán megnyugodtál a végére. Kép Fura nem, hogy többünket már ismernek, mi viszont egymást még nem. Mármint személyesen. Kép De nagyon örülök, hogy minden rendben van nálatok is, és hogy ilyen sok kis sárga mosolygós van az üzidben! Kép

Ami a nevet illeti, én már jópár hete csak BeniBoginak hívom a pici jövevényt, amíg nem tudjuk a nemét biztosan. Mert hát Babusnak igaza van, valahogy MUSZÁJ hívni. És még akkor is így hívom, ha a végén más név mellett döntünk. Most BeniBogi és kész. Kép

Babus, az ´á´ sok. Kép A rajongás sosem elég. Kép Kép Kép
Üdv,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Na jó, úgy döntöttem, hogy erre most van idôm. Kép Kép Kép Fel is töltöttem az új képet. Itt tehát 13 hét 6 naposak vagyunk.

Nadine,
a következô táblázatban megteszed, hogy kijavítod az adatokat? A szülés várható idôpontja pedig ennek megfelelôen márc. 26.

Lányok,
nem tudja valaki, hogy lehet több képet is feltölteni a profilba? Nekem egyszerre csak egy megy, a következô kiválasztásánál már felül akarja írni az elôzôt...

De ugye milyen cuki? Kép (Persze erre nem kell válaszolni, nem kierôszakolni akarom, csak nekem irtó cuki. Kép Kép Kép )

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya Kép Kép

Örülök, hogy minden rendben volt Kép

Igen, kérdeztük a recepciós hölgyet, hogy mennyi időnként adnak időpontot, és amikor kijöttünk, épp beengedett valakit, akkor meg azt, hogy ez már te lehetsz-e Kép
De sajna nem Kép

Mindenesetre Lili is stabil hátat-fordító baba most még .)

Ja, és Győrfi Mátyás nemakármi, nagyon kedves volt Kép

Lir
lirian

Köszi az őszinte válaszokat. Egyáltalán nem vettem zokon, sőt, örülök nekiKép Úgy látszik joggal aggódtam a sok 'á' betű miattKép
De miért nincsenek olyan igazi, jó fiúnevek? Már ezerszer végigolvastam az utónévkönyvet. Bezzeg a lánynevek között zsákszámra vannak szépek, na de a fiúnevek?!? Vagy csak mi vagyunk válogatósak? Illetve apuci azKép

Babus

Kép
babus2005

Borbolya, LirianKép
Örülök, hogy minden rendbenKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

BorbolyaKép

Nagyon-nagyon édi a kisbabádKépKépKép

Mi úgy tettünk fel több képet, hogy a Photoshop-ban megszerkesztettük, 6 kis képből összeraktunk egy nagyot, ezt mentettük el, és tettük be a profilomba. Nem tudom, mennyire írtam le érthetőenKép

Babus

Kép
babus2005

És a KRISTÓF???Kép
Most juttott eszembe, hogy ezen egy időben gondolkodtunkKép

Babus

Kép
babus2005

Babus Kép
Köszönjük Kép
lirian

Ez már sokkal jobban hangzik Babus Kép Sőt. Szerintem nagyon szép név a Kristóf.

Angéla
angéla

Igen, igen, lehet, hogy Kristóf leszKépKépKép Még évekkel ezelőtt kitaláltuk ezt a fiúnevetKépCsak kicsit feledésbe merült azóta.
Na persze ha apuci még nem gondolta meg magátKép

Babus

Kép
babus2005

Babus,
Köszi. Kép Az Photoshopos infót is, érthetô. Kép
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Evaka!
Ne aggódj a Crl értéked miatt. Tökéletes. Ugyanis 16hetesen a könyvek már nem ülőmagasságot irnak, hanem a teljes hosszát a babának. Neked meg a lábikóját nem mérték hozzá!
Gratula Babus és Borbolya babákhoz!
A Kristóf nagyon szép név, és a vezetéknévvel is jól hangzik.

Kép

KépKép
búzaszem

Cic
Nálunk az a gond , hogy a férjem vezetékneve is keresztnév (Gergely) elég hülyén hangzana a vezetékneve után még két keresztnév, csakhogy mindkettőnknek teljesüljön az akarata.

Na majd ha kiderül a neme én is tartok egy közvéleménykutatást. Most Mikkamakkának szólítjuk a picurt.

Babus
A Kristóf szép név és jól megy a vezetéknevéhez is.

Borbolya, Lirian
Gratula a mindkettőtöknek a babához, és ahhoz, hogy minden rendben van.
Timka
timka

Babus!

A Kristófot én is támogatom. Nekem is nagyon tetszik ez a név, és a Kádár-hoz sokkal jobban passzol, mint a DávidKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok! Új vagyok itt és szeretnék kérdezniKép: most voltam a 12. heti uh-n, a nyaki redő 1.2 mm, a CRL 51 mm. Azt mondta az orvos, hogy ezek normális eredmények, de azért kíváncsi vagyok, hogy másoknál mit mértek. Nagyon örülnék egy-két hozzászólásnak!!!
Egy első babás kismama

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziaztok!

Na ideértem én is. Elolvastam mindent (remélem) és javítottam a táblát is, sőt az újakat is beírtam. Ezúton is üdvözlök minden új pocakost.

Az uh eredményekhez gartuláok mindenkinek. Mi is ma voltunk itt Debrecenben. Hát nagy élmény. Képeket csak jövőhét végére ígérek mert a kazit be kell még digitalizálnunk. De úgy néz ki hogy megint leányzóval nő a casládunk létszáma, legalábbis amit láttunk belőle, vagyis nem láttunk ott semmit Kép , mert a kis drága a sarkaira ült rá és nem volt épp kommunikítav abból a szempontból hogy megmutassa a lábaközét. Bezzeg a nővére szétlökött lábakkal pózolt ennyi idősen nekünk. Na nem baj 23 hetesen úgy is menem kell hátha jobb szögben fekszik a kis drága. Mert a hátát szépen láttuk, meg a kis kezeit lábát térdét, ujjacskáit, de az arcát dugdosta, hol a méh falához nyomta, hol a köldökzsínórt húzta maga elé.

Most megint nem írok mert elégé rossz bőrben vagyok, sikerült benylani egy jó kis megfázást megyek is lezuhanyzom, utána csicsikálok reggelig.

ja a tábla!
<pre>
Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 19 hét + 6 nap 2005.02.08 László Gergő Szt. István kh.
Babus 19 hét + 6 nap 2005.02.20 Bence, Dávid MÁV kórház
Tamesz 18 hét + 5 nap 2005.02.16 ???/??? Kistarcsai kh.
Nadine 18 hét + 4 nap 2005.02.24 ???/Zsombor Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 18 hét + 4 nap 2005.02.28 Mirtill, Dorottya/Marcell, Dávid SOTE II.
Búzaszem 18 hét + 2 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Nikics 18 hét + 1 nap 2005.02.23 ???/??? Margit kh.
Agi 18 hét + 1 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 18 hét + 1 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 18 hét + 0 nap 2005.02.26 Réka/??? Bajcsy kh.
Vargáné 17 hét + 6 nap 2005.02.26 Gréta/János DEOEC
Nyetus 17 hét + 4 nap 2005.02.28 Kamilla/Vince v. Viktor Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 17 hét + 3 nap 2005.03.01 ???/??? Szt. Imre kh.
Jck 15 hét + 3 nap 2005.03.04 Sára/Dávid BM
Maya29 16 hét + 3 nap 2005.03.08 Kyra/Keve Szt. István kh.
Mano2005 16 hét + 2 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 16 hét + 2 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 16 hét + 1 nap 2005.03.10 Lola/??? Bajcsy kh.
Dorka 16 hét + 0 nap 2005.03.12 Csenge Dorottya/Bernát? Mihály? Kolos? Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE Szabolcs u.
Zsana75 15 hét + 5 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 15 hét + 5 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Ruzicsky 15 hét + 0 nap 2005.03.16 Olívia, Csilla/Gellért, Bendegúz Szt. Imre kh.
Hadri 13 hét + 6 nap 2005.03.26 ???/??? Nagykanizsa
Borbolya 13 hét + 6 nap 2005.03.26 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Lirian 13 hét + 0 nap 2005.03.28 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Zsu 12 hét + 1 nap 2005.03.30 Alexandra/Szabolcs Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 12 hét + 2 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Nebula 12 hét + 1 nap 2005.04.07 ???/??? Szt. István kh.
Greenolive 11 hét + 3 nap 2005.04.10 ???/??? Szt. Imre kh.
Mukika 10 hét + 2 nap 2005.04.13 Aliz/Olivér Szegedi női klinika
Psandi 9 hét + 6 nap 2005.04.17 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Vaktyuk 8 hét + 1 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
Pfranciska 8 hét + 4 nap 2005.05.01 Boglárka/Benedek v Gergő Kaposi Mór kh.
Asszony 8 hét + 3 nap 2005.05.02 Sára/Gergő Kútvölgyi kh.
Tünde28 7 hét + 0 nap 2005.05.20 Lilla/Dániel Balázs 1995.09.21, Réka 2002.02.17 Jahn Ferenc kh.
Akiren 5 hét + 2 nap 2005.05.27 ???/??? ???
</pre>

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
köszönöm szépen, hogy kijavítottad! (Remélem azért nem dolgozod magad agyon ezzel a táblázatfrissítgetéssel...!)

Marqueza,
Üdv itt a kisebb-nagyobb pocakosok között! Kép
Én 11 hét 2 naposan voltam végül a '12 hetes' uh-on, akkor a CRL 40 mm, a nyakiredô pedig 1,3 mm volt, ami teljesen rendben volt. Most, 13 hét 6 naposan a CRL 75,6 mm, a nyakiredô 1,5 mm, ami szintén teljesen normális a doki szerint. Hát, remélem tudtam segíteni!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ja, még egy dolog eszembe jutott. A Gyôrfi doktor úr, akirôl egyébként én is csak jót tudok mondani (tényleg kedves, profi, udvarias és nagyon odafigyel az emberre), azt mondta, hogy a 3D (és 4D) igazán a 26. héttôl nagyon látványos, mert akkor már kezd kialakulni a zsírréteg a babán, és ezért kezd kisimulni a bôre, és akkortól tudnak igazán jó képeket készíteni róla. A hátránya viszont, hogy ilyenkor már nem lehet egyben látni a babát, mert hogy ugye túl nagy. Kép Kép Kép
Na jó éjt,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!
Cicmerák! Igen, a méhszáj elsimulása után végig feküdtem, vagy legalábbis jóval kevesebbet voltam talpon, mint normál esetben. Persze néha MUSZÁJ volt kimozdulnom, elvittem Balázst oviba, ellátogattunk barátokhoz, stb. Az azért elég vices volt, ahogy fekve tanítottam, mert persze a magánóráimat nem mondtam le(valamiből élni is kell): a fiam kis íróasztalát odahúztuk a kanapéhoz, mellé tettünk egy széket, cask nekem zsibbadt el az oldalam másfél óra elteltével.

Cedrica! Amikor lázas voltam babával a pocakomban (mindkét gyerekemmel a 12. héten sikerült ezt előadnom), a férjem priznicelt meg ülőfürdőt csinált nekem, de gyógyszert cask a végső esetben mertem bevenni. A -pyryn végűeket állítólag az első és az utolső 6 hétben nem ajánlott szedni. Ti mit tudtok erről? Ui. Még "orvosomnak és gyógyszerészemnek" sincs egységes álláspontja e téren.

Ancsi! Tényleg hülye vagyok, de már a fiamnál is azon aggódtam, nem lesz-e Dawn-kórosKép. Nem tudom, miért van bennem ez a félelem, egyikünk családjában sem fordult elő, ismerősnek sem született sérült gyereke, mégsem tudok tenni ellene. Remélem, nem valami megérzés!!! Még nem döntöttem 100%-ig, de lehet, hogy kérni fogom. Igaz, van kockázata, de itt, a babaneten is utánaolvastam, az orvosom is azt mondja, hogy elég minimális. Hát...Nem tudom.

Borbolya! Tényleg muszáj hívni őket valahogy!Kép Balázs Ribizli volt sokáig, mert vhol azt olvastam:"még akkora sincs, mint egy ribizli, de a szíve már működik". Ez olyan aranyos volt, hogy rajta maradt. Aztán Kisboxer lett, mert eltűnődtünk, mi lesz, ha az apja állkapcsát örökli... Réka pedig DaniDorka volt több mint félidőig, aztán rájöttünk, hogy a Dóra névnap nagyon közel lenne a szülinapjához.

A Kristóf szerintem is szuper név, nálunk a Dani mellet ez volt a másik befutó!

Fiú/lány témában olvassátok el(ha eddig nem tettétek) Janikovszky Éva Örülj, hogy fiú / Örülj, hogy lány c. könyveit. Minden bennük van!

Nadine! Köszi a táblázatot,olyan jó látni, hogy ilyen sokan vagyunk!Kép

Tünde

Tünde
tünde28

Babus!

Szerintem a lelkesedésed teljesen természetes, én is így vagyok, pedig én már a másodikat várom. Ákosnál kb. a 30. héten kezdtünk vásárolni, előtte babonából én sem mertem. Akkortájt vettük meg a babakocsit, néhány kisruhát, stb. Utána már én is állandóan ezeket nézegettem, simogattam, stb.
A Kristóf név szerintem is szép, és nagyon jó a vezetéknevetekhez. A Dávidból különben is Dunát lehetne rekeszteni. (Bocs, ha ezzel megsértettem valakit!) Mivel Áki csak a végefelé mutatta meg magát, a Manó, Törpi, Pocilakó nevekre hallgatott, de amint lett "normális" neve, érdekes módon jobban tudtam vele kommunikálni. A mostani Kispocok/Kismanó remélhetőleg nem fog olyan sokáig titkolózni, mint a bátyus. Bár most tegnap előtt, a tarkóredő mérésen (1,8 mm) olyanokat terpesztett, hogy csak azért nem láttuk, mi van neki ott, mert még elég kicsi. A CRL 6,67 cm, majdnem 2 cm-t nőtt a múlt hét keddi magánrendelői vizit óta.

A találkozóban én is benne lennék, Budaörsön lakom, nem lenne bonyolult megoldani.

Cedrica, látom, Te is Kútvölgyis vagy. Nem a Mészáros dokihoz jársz véletlenül?

további szép napot, jó pocinövesztést mindenkinek!

Zsu (a ritkán irogató, de annál többet olvasgató topiknyitó Kép )
tothzsuzsi

Szia Nadine!
Köszönöm, hogy betettél a listába, nagyon rendes vagy, hogy ezt a táblázatot csinálod! Jó dolog együtt látni ennyi boldog anyukát! Nincs valaki, aki csütörtökön jön Vida dokihoz???? Én most megyek először hozzá! Nagyon izgatott vagyok, mert én még nem is láttam a babámat! Az előző doki nem volt valami lelkes!
asszony

Szia Nadine!
Köszönöm, hogy betettél a listába, nagyon rendes vagy, hogy ezt a táblázatot csinálod! Jó dolog együtt látni ennyi boldog anyukát!

Nincs valaki, aki csütörtökön jön Vida dokihoz???? Én most megyek először hozzá! Nagyon izgatott vagyok, mert én még nem is láttam a babámat! Az előző doki nem volt valami lelkes!
asszony

Sziasztok,

Györfi Mátyásról csak annyit, hogy majdnem 12 éve a nővéremet elkísértem ultrahangra.(Akkoriban a Tétényi úti korházban dolgozott). Behívott engem is az uh-ra, hogy megnézzem a tesóm (második Kép )babáját. Én akkor zártam a szívembe ezt az embert.

Angéla
angéla

Sziasztok!

Tegnap szegény férjemnek szomorúan be kellett látnia, hogy a Dávid, igaz ugyan, hogy szép név, de nem illik a vezetéknevéhez. Felolvastam neki amiket írtatokKép, két barátnőm is ezt mondta, ráadásul este az egész család azon a véleményen volt, hogy a Dávid az nem jó.
A Kristófra azt mondta apuci, hogy alszik még egyet ráKépDe úgy látom, még mindig tetszik nekiKép
De végülis van még időnkKép

NadineKép, légyszi, kérhetek megint egy kis korrigálástKép, a Bence és Dávid helyett beírnád inkább a Kristófot? Egyelőre csak kérdőjelesenKép
Igyekszem többet nem variálniKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Nadine!

Ha legközelebb frissíted a táblát, nekem beírhatod fiúnévnek a Dániel vagy Máté variációkat. Lánynév még nincs Kép
Kórház pedig a Péterfy Sándor utcai (jelenleg ez a terv).

Akiren
akiren

Lányok!

Én is elindítok egy kis közvéleménykutatást!
Ki mennyire ismeri a reggeli rosszúlléteket?
Volt-e? Mennyire súlyos? Mikor kezdődött? Meddig tartot? A munka hogy ment mellette? Mivel csillapítottátok?

Akiren
akiren

Akiren,

Nekem a reggeli rosszullétek nem reggel voltak, hanem egyfolytában. Ha éjszaka felébredtem, még akkor is. Kép Még azelôtt elkezdôdtek, hogy az elmaradt menses-em megjöhetett volna, a 12. hétig egyfolytában voltak, de még mostanra sem múltak el teljesen, bár már sokkal de sokkal jobb! Olyan szempontból szerencsésnek mondhatom magam, hogy egyszer sem volt nálam olyan súlyos, hogy hánynom kellett volna, de az étkezések így is pokolian nehézkesek voltak. Ha éhes voltam, azért volt hányingerem, ha ettem, azért. Én semmilyen technikával nem tudtam csillapítani (a keksz semmit nem segített, az sem ment, hogy többször de kevesebbet egyek, mert általában semmit nem kívántam, napi 6x meg végképp nem), viszont dolgozni azért tudtam mellette, csak ebédelni a többiekkel együtt nem, mert mindig féltem, hogy kidobom a taccsot a kajáik láttán. Meg különben is, ha már enni kellett, mindig mást kívántam, mint amit ôk ettek. Már amennyire egyáltalán kívántam valamit.

Egy dolog miatt azonban mégis szép dolog az émelygés: hosszú ideig ez az egyetlen jel arra, hogy más állapotban vagy, eltekintve az uh vizsgálatoktól. Ez az egyedüli bizonyosság, hogy a pocakodban lakik valaki. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?