Sziasztok!
Úgy úúúúúútááááálom már ezt a telet(itt most éppen szakad a hó!)
!
(Lehet, hogy a tesót valamelyik tavaszra tervezzük
)
Mumuska a válaszok:
1. Szülés óta jóval kevesebbet nézzük a tv-t, mint előtte (azaz vannak napok, amikor egyáltalán be se kapcsoljuk, pl. mi a hírekről a rádión vagy a neten keresztül értesülünk). Amikor nézzük, akkor Timike is eléggé érdeklődik, igaz ő nem "magyaráz", hanem tátott szájjal nézi a műsort. Arra már rájöttem, hogy szoptatás közben nem jó tv-t nézni, mert azzal elterelődik a figyelme és nem eszik rendesen. Szerintem, ha a baba nem nézi közelről és órák hosszat a tv-t, akkor nem lesz baj a szemével, és jobb, ha a tv mellett valamilyen lámpa is ég (akkor nem csak az az éles, villogó fény van).
2. Erre a kérdésre nehéz válaszolni, én is ugyanígy voltam Timikével, főleg az első 2-3 hónapban. Nem tudtam mást csinálni, csak mondogattam neki, hogy: "lassan, lassan!" Ha köhögött, én is felültettem, illetve a vállamra vettem, mintha büfiztetném, és akkor rendeződött a helyzet. Ha nem vártam meg, hogy teljesen "kiéhezzen" akkor kevésbbé volt mohó-ez nagyon nehéz volt, mert sokszor már 2 órával etetés után farkaséhes volt újra.
3. A 4 hónapos kötelező védőoltás 5 komponensű: Di-Per-Te-Polio-ActHib
Di=diftéria, Per=szamárköhögés, Te=tetanusz, Polio=gyermekbénulás(régen ez ellen voltak a Sabin cseppek), ActHib=Haemophilus influenzae baktérium ellen-ez a baktérium okozhat torokgyulladást, gégefőgyulladást (sokszor halálos lehet!) illetve agyhártyagyulladást.
A Prevenar nem kötelező, az Pneumococcus baktérium (Streptococcus pneumoniae) ellen van-ez a baktérium középfülgyulladást, tüdőgyulladást és agyhártyagyulladást is okozhat. Maga az oltás beadáskor csíp, azt nehezebben bírják a babák.
Hű jó hosszú lettem, remélem tudtam segíteni
!
Minden jót, szép estét Mindenkinek
!
Viki
[[/url]