Sziasztok!
Azoknak akiknek nincs idejük a végén leírom a lényegesebb adatokat, dolgokat, amik másoknak is hasznosak lehetnek.
Azok részére, akik érdeklődnek, és rengeteg idejük van elmesélem mi is történt velünk egy hét alatt Fertődön és környékkén, ahol nyaralni merészeltünk.
Előszöris ahol laktunk, az fantasztikusan jó volt. Az első éjszaka kicsit zűrös volt, mert kisebb adminisztrációs gondok miatt nem szabadult fel a nekünk szánt szoba, így két kisebben húztuk meg magunkat. Misike ráadásul vagy 3x felkelt szopizni, tehát zűrös volt. Másnap kizárásos alapon elmentünk Nagycenkre(merthogy a múzeumvasút, amit ki akartunk próbálni csak hétvégén közlekedik, és ez volt az egyetlen hétvége a nyaralás alatt), ott vasutaztunk, kavicsoztunk (főleg Misike)aztán kaptuk a telefont, hogy kéne a két kicsi szoba, átköltöztethetnek-e bennünket a nagy szobába. Mondtuk OK. És a lényeg!!! Nem az eredetileg ígért "kis" szoba konyha részen lakunk ezek után, hanem egy hatalmas apartmanban.
) Ami szép volt, jó volt, NAGY volt, amit Misi nagyon élvezett. Mi is.
Aztán voltunk Fertőrákoson a kőfejtőben, ill. a Fertő-tónál. Itt lehetett volna elvileg hajókázni, de mi nem tettük. Onnan átmentünk a Meseerdőbe Ausztriába. Ez utóbbi 4 év feletti gyerekkel teljesen kiélvezhető, de Misike sem panaszkodott. SŐŐŐŐT! Amit Misi kipróbált: Sárkányvonat (ezt apa és anya tekerte Misi apa ölében pedig élvezte, ja és a levegőben voltunk ezalatt), Malacozás (Apa és Misi felugrottak a röfögő malac hátára és körbe mentek a malacfarmon), Másztunk várat, hintáztunk a gladiátor hintán, Apa és anya felváltva lecsúsztak az óriás csúszdát, ebből Misit kihagytuk, mert nem valószínű, hogy élvezte volna, ja és nem is volt szabad, mini vízi park gyerkőcöknek nagy Sárkánnyal, zenélő szinpadok mmozgó bábokkal,..... Szerintem érdemes kilátogatni akár egy hétvégén is.
Aztán voltunk Kőszegen, ahol Misike a várlépcsőket, a játszóteret nagyon élvezte. Mi nekünk nagyon tetszett , és valszeg nagyobb gyerekek nek is tetszene a Szamos marcipán hatalmas mesefiguráiból készült kiállítás (pl. Süsü, Micimackó, Hófehérke, Pöttöm Panna,.....)
Ami nem votl jó ötlet, hogy felmentünk Írottkőre. Hát 3/4 óra meredek felfelé gyaloglás, sziklás, köves úton, babakocsit tolva. Nem votl jó ötlet, amíg felfelé haladtunk. De a végkicsengés mégis csak jó volt.
Tehát senkit nem beszélek rá, de le sem. Mindenki eldönti mit bír.
Sopron nem jött be, legalábbis maga a város. Mondjuk pechesek is voltunk, de a Károly kilátó az nagy buli votl. Itt 15 perc séta az út, de aszfaltos úton. Misi végig sétálta. Aztán jó kis játszótér, kilátó várja a gyalogosokat. Plussz büfé, de állítólag nem túl baráti, mi nem próbáltuk ki.
Voltunk a rossz idő (ez szerencsére egy nap volt csak a héten) örömére Sonnentherme-ben. Lutzmannsburg-nál, Ausztria. Ez fedett uszoda, kifejezetten babáknak szóló résszel is. A babáknak szóló rész a következőket jelenti. Több mini medence (30, 50 cm max. magaságokkal), kölcsönözhető babakocsi, szoptató fülke, cumisüveg melegítő és étkeztető hely.
Ami hiányzott nekem, hogy nem voltak játékok a babáknak igazán. Volt egy hullám medence, ezt Misi nagyo rövid ideig élvezte, de aztán elkezdett benne fázni, mert ez az egyetlen kicsit hidegebb vízű medence. Ill. Van egy spriccelde. Ennyi. Nekem ez kevés volt, egy kis fantáziával többet is ki lehetne hozni bellőle, de azért egy napot, főleg ha az esős, jól el lehet itt tölteni.
Fertőpszéplak. Falumúzeum. Ez 5 ház sok régi tárggyal teletömve. Jó, de nekem hiányzott, hogy nincsenek odaírva a dolgok nevei a tárgyak mellé. És sokról szégyen vagy nem szégyen én sem tudtam már mi az.
lakhely: Fertőd, Borostyán Panzió (kiságy, etetőszék van, olcsó a mi infóink alapján, csendes, van 5-6 hinta, homokozó, hatalmas kert, akár medence is, ha éppen érik, akkor gyümölcs, szabadon,.... Tehát nagyon jó)
A 15 hónapos Misi által is élvezett kiránduló helyek:
Maerchenpark, St. Margarethen, Ausztria
Fertőrákos (kőfejtő, Fertő tó)
Kőszeg (Szamos marcipán mesefigurák kiállító hely, vár, kilátó, vár melletti fantasztikusan jó játszótér)
Károly-magaslat, Sopron (ill. itt lett volna a Bagoly vár, de ide sajna már nem jutottunk el, ui. a hős elaludt.
)
Remélem adtam jó ötleteket, amit kamatoztatni tudtok. Ha valakinek van kérdése, szívsen válaszolok.
Panni