Sziasztok!
Bucska,
Örülök, hogy jól sikerült a keresztelő.
GyeZsu,
Lili egyelőre almát, banánt és barackot eszik. Valmint egyszer adtam már a kezébe kenyérhéjat, meg egyszer a "Meki"-ben egy db sültkrumplit (előtte lenyalogattam róla a sót
). Ez utóbbi kettőt láthatóan játéknak tekintette és nem ennivalónak.
Ezen kívül szombaton kapott Hipp sütőtök pürét krumplival. Azért azt, mert hirtelen kellett valami kaját venni neki (nem otthon voltunk és nem volt nálunk gyümölcs) és a sarki kisboltban ez volt az egyetlen olyan bébiétel, amiben az említett két hozzávalón kívül semmi nem volt. Én most nézegettem meg először a bébiételek összetevőit és hihetetlen, hogy mi minden van bennük! Tényleg a Hipp az egyetlen olyan, amiben a zöldségen, gyümölcsön kívül semmi más nincs. Egyébként nagyon ízlett neki a sütőtök, ezzel eddig minden gyerekem így volt. (Én is imádom, a maradékot meg is ettem.
)
Ja, és tegnap óta van etetőszékünk! Nagyon klassz, három funkciós: magas etetőszék, kisszék asztallal (egybeépítve) és hinta! Egyébként a múlt hétfői demónak köszönhetem az egészet. Nagyon ritkán járok ugyanis tömegközlekedéssel, de a demóra stílszerűen azzal mentünk. És a buszmegállóban láttam egy hírdetést erről a székről. Kiderült, hogy egy házaspár Svájcból kapott etetőszéket és annyira megtetszett nekik, hogy azóta csinálnak másoknak is megrendelésre. 14.000 Ft volt, majd teszek fel róla képeket. (Csak az egy kicsit lassan megy, mert bár szkennerünk már van, de még hagyományos módon fotózunk és az előhívásra elvitel a szűk keresztmetszet.
) Egyébként nagyon gyorsan készen lett, csütörtökön rendeltük meg és tegnap már el is hozhattuk. És nagyon tetszik mindannyiunknak. Kristóf (majdnem 9 éves) meg is kérdezte, hogy az ő méretében nem lehetne-e ilyet rendelni.
Most egyébként Lili is náthás, így tegnap megint csak szopiztunk. Vagy lehet, hogy nála is a fogzás miatt van? Alsó két fogunk már kibújt nagyobb nyűglődés nélkül, máshol egyelőre nincs nyoma, de lehet, hogy készülődik valami. Így már nekem is kellett szívnom Lili orrát. El voltam készülve a legrosszabbra, mert a nagyok ordítottak, amikor "porszívóztam" őket. De Lilinél nem porszívót használtam, hanem a Pesztonka fejőgépet, ami erre a célra is alkalmas. És képzeljétek, egyáltalán nem sírt, sőt úgy tűnt, örült neki, hogy megkönnyebbült.
Legalább valamire jó a Pesztonka, mert fejésre kétszer, ha használtam.
Lili egyébként pont ma egy hete ült fel és azóta imád ülni. Fél órát is elücsörög egy helyben és játszik a játékaival.
Ez nekem baromi kényelmes állapot, de tartok tőle, hogy nem fog sokáig tartani.
Bogi,
Ez az elkényeztetés dolog butaság. Ahogy Bucska is írta, életkori satátosság, hogy a babák 6-8 hónapos koruk körül rájönnek, hogy nem mindenki anya. És nekik persze csak anya kell.
A mi gyerekkorunkban alkalmazott spártai nevelési elvekről mára szerintem bebizonyosodott, hogy nem igazán tesznek jót a babáknak. Szerencsére én már elég "öreg" vagyok ahhoz, hogy gond nélkül megmondjam bármelyik nagymamának, hogy ne szóljanak bele abba, hogy hogyan nevelem a gyereket. Persze az a tény is ad némi önbizalmat, hogy Lili már a harmadik gyerekem.
Egy kicsit ledöbbentett, hogy fontosabb, hogy ne legyen a szekrény mögött por, mint hogy ne sírjon gyerek.
Persze emellett Bucskával is egyetértek, hogy nagyon jó néha gyerek nélkül kimozdulni. Én esténként, amikor a nappalinkban a nagylányom zongorázik, a fiam tévézik, a párom zenét hallgat, Lili kiabál és még a tengerimalac is visít, még azt is szoktam mondani, hogy szingliként szeretnék élni egy 30 m2-es belvárosi lakásban.
Persze nem gondolom komolyan.
Puszi:
Anna